Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ "ΑΣΤΕΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ"




  • Δεν υπάρχει καμία ταινία τρόμου που να ξεπερνά το feeling του να αγγίζεις την τσέπη σου και να μην αισθάνεσαι το κινητό σου...!!!
  • Η άβολη στιγμή που ασχολείσαι με το καναρίνι σου και ακούς τη μάνα σου να φωνάζει “Πάλι με το πουλί σου παίζεις;”...!!!

ΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Σαν τη Δημοκρατία δεν έχει! #democrahahaha

Το Πολίτευμα αυτής της χώρας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!



Πολλοί από εμάς μπερδεύουν τη Δημοκρατία με την Αστική Δημοκρατία. Άλλοι πάλι μπερδεύουν την Αστικοδημοκρατία με την Αστακομακαρονάδα. Για το λόγο αυτό, ας κάνουμε σαφές πως οι παραπάνω έννοιες (;) δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους.



Παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα Άρθρα του Συντάγματος της "χώρας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία", όχι όμως και ο Κοινοβουλευτισμός που συνηθίζουμε λανθασμένα να αποκαλούμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία! Τα άρθρα αυτά παραβιάζονται καταφανώς ή, για να το θέσω λίγο διαφορετικά, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Μερικά από αυτά είναι απλώς αλληλοαναιρούμενα, όπως για παράδειγμα το Άρθρο 16.2, το οποίο αναφέρει πως η Παιδεία, μεταξύ των άλλων, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, τη στιγμή που υπάρχουν άρθρα όπως το 13.2, σύμφωνα με το οποίο ο προσηλυτισμός απαγορεύεται και το 5.2, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται ρητώς η διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων σε όλους όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια. 

Βεβαίως, υπάρχουν και μία σειρά από άρθρα τα οποία ξεκινούν με το "Οι Έλληνες…", κάτι που μεταφράζεται από τους super πατριώτες ως "για όλους τους άλλους ισχύει ακριβώς το αντίθετο". Σύμφωνα με αυτή τη λογική, αν υπήρχε άρθρο που να λέει "Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν δικαίωμα στο να ζήσουν", τότε αυτό θα σήμαινε πως όλοι οι άλλοι θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να θανατωθούν (;).

Υπάρχουν λοιπόν άρθρα που παραβιάζονται και άλλα που παραβιάζουν τα ίδια ακόμη και τους νόμους της λογικής, όπως το Άρθρο 51.5, σύμφωνα με το οποίο η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Προσωπικά αδυνατώ να κατανοήσω ένα δικαίωμα ως τέτοιο, όταν αυτό μου επιβάλλεται. Το τρέξιμο στο πάρκο είναι δικαίωμα του καθενός. Όταν όμως το τρέξιμο στο πάρκο είναι υποχρεωτικό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! 

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε επίσης σε δεκάδες παραδείγματα των τελευταίων ετών ή της καθημερινότητάς μας που να παραπέμπουν στα σχετικά άρθρα, ωστόσο κάτι τέτοιο θα μας έκανε να χάσουμε την ουσία του πράγματος, η οποία δεν είναι άλλη από το γεγονός πως το Πολίτευμα αυτής της χώρας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ας μπούμε όμως στο ψητό!

1.2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

1.3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

2.1. Ο σεβασμός και η προστασία του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

4.1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

4.2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

4.5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

5.2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.

5.3. Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.

5.5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοιατρικών παρεμβάσεων.

5Α.1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση…

6.1. Κανένας δεν συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα εγκλήματα.

6.3. Όταν περάσει άπρακτη καθεμία από τις δύο αυτές προθεσμίες (προθεσμία 3 ημερών για την απόδοση κατηγοριών και φυλάκιση ή ελευθέρωση του κρατουμένου), κάθε δεσμοφύλακας ή άλλος, είτε πολιτικός υπάλληλος είτε στρατιωτικός, στον οποίο έχει ανατεθεί η κράτηση εκείνου που έχει συλληφθεί, οφείλει να τον απολύσει αμέσως. Οι παραβάτες τιμωρούνται για παράνομη κατακράτηση και υποχρεούνται να επανορθώσουν κάθε ζημία που έγινε στον παθόντα και να τον ικανοποιήσουν για ηθική βλάβη με χρηματικό ποσό, όπως νόμος ορίζει.

6.**4. Nόμος ορίζει το ανώτατο όριο διάρκειας της προφυλάκισης, που δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος στα κακουργήματα και τους έξι μήνες στα πλημμελήματα. Σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις τα ανώτατα αυτά όρια μπορούν να παραταθούν για έξι και τρεις μήνες, αντίστοιχα, με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Απαγορεύεται η υπέρβαση των ανώτατων ορίων της προφυλάκισης με τη διαδοχική επιβολή του μέτρου αυτού για επί μέρους πράξεις της ίδιας υπόθεσης.

7.2. Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται όπως νόμος ορίζει.

9.1. Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. […]

 Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. […]

11.1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.

13.1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.

13.2. […] Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται.

13.3. Οι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.

14.1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του και τηρώντας τους νόμους του Κράτους.

14.2. Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.

16.1 Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες, η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους. […]

16.2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

16.4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. […]

16.8. […] Η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.

21.4. Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.

22.1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.

Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

22.5. Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.

24.1. Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. […]

51.5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. (;;;)

52. Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση. […]

60.1. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

62. Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Βουλής. […]

Πηγή:
The Arkan Project

Source: hellenicparliament.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ MONSANTO.

Μεγάλη νίκη των ευρωπαίων κατά της Monsanto

Εγκατέλειψε την προσπάθειά της για διάθεση γενετικά τροποποιημένων σπόρων στην Ευρώπη, ο αμερικανικός κολοσσός της χημικής και αγροτικής βιομηχανίας Monsanto, μετά την θύελλα αντιδράσεων του κόσμου μπροστά στην εφιαλτική προοπτική της κατανάλωσης φυτών δεν δημιουργήθηκαν από την φύση αλλά σε κάποιο εργαστήριο γενετικής.

Οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ) και σπόροι έχουν αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση στην Ευρώπη, λόγω των ανησυχιών για την υγεία και το περιβάλλον.

«Θα αποσύρουμε τις αιτήσεις χορήγησης αδειών για την καλλιέργεια γενετικά βελτιωμένων γεωργικών προϊόντων. . . σε συνεννόηση με τους εταίρους μας και αφού διασαφηνιστούν πιθανές υποχρεώσεις» της εταιρείας, ανέφερε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση αυτή αφορά νέες ποικιλίες καλαμποκιού, τεύτλων και φασολιών σόγιας. Υπενθυμίζεται πως για όλα αυτά τα προϊόντα εκκρεμούσε η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων.


Η Μονσάντο ανέφερε πάντως ότι θα συνεχίσει να διαθέτει τον μεταλλαγμένο σπόρο καλαμποκιού MON 810 στην ΕΕ, αναφέροντας ότι έχει βρει το «απαιτούμενο περιβάλλον για την επιτυχή διάθεση των ποικιλιών αυτών». Η εταιρεία πωλεί επίσης και συμβατικούς σπόρους.

Η Μονσάντο είχε υποβάλει τέσσερις συνολικά αιτήσεις αδειοδότησης, η διαδικασία για την έγκριση ή την απόρριψη των οποίων εκκρεμούσε στην ΕΕ. Η μία εξ αυτών αφορά την ανανέωση της άδειας για την καλλιέργεια του MON 810, που κυρίως καλλιεργείται στην Ισπανία, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ευρωπαίου επιτρόπου Υγείας, Τόνιο Μποργκ.

«Στην πράξη στην ΕΕ, σε έναν ορισμένο αριθμό κρατών, υπάρχει επιφυλακτικότητα όσον αφορά την καλλιέργεια των ΓΤΟ. Αυτό είναι γεγονός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου, Φρεντρίκ Βενσάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων φυτών καλύπτουν μόλις 100.000 εκτάρια στην επικράτεια της ΕΕ, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο καλλιεργούνται σε 170 εκατ. εκτάρια.

Η γερμανική ανταγωνίστρια της Μονσάντο, η εταιρεία BASF, ανακοίνωσε πέρυσι ότι μετακινεί την διεύθυνσή της η οποία ειδικεύεται στους ΓΤΟ στις ΗΠΑ, λόγω της έλλειψης αποδοχής των προϊόντων αυτών στην Ευρώπη.

Οικολόγοι ακτιβιστές καλωσόρισαν την απόφαση της Μονσάντο και κάλεσαν να υπάρξει περαιτέρω ανάληψη δράσης για την εξάλειψη των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων από όλη την Ευρώπη.

«Δεν υφίσταται αγορά για τα ΓΤ προϊόντα στην Ευρώπη: το κοινό δεν τα θέλει, οι αγρότες δεν τα θέλουν», ανέφερε στέλεχος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Φίλοι της Γης, προσθέτοντας πάντως ότι η «τοξική παρουσία» της Μονσάντο δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς.

«Σχεδιάζουν ακόμα να καλλιεργηθεί το βασικό τους ΓΤ προϊόν στην Ευρώπη, επιδιώκουν να διευρύνουν τον έλεγχό τους επί των συμβατικών σπόρων και να αυξήσουν τις πωλήσεις των χημικών τους που μολύνουν τη γη μας και τα σώματά μας», πρόσθεσε.

«Η συνέχιση της απόρριψής του από τους αγρότες, από τους καταναλωτές και από τις κυβερνήσεις θα οδηγήσει εντέλει την Μονσάντο να αποσύρει το ΓΤ καλαμπόκι MON 810, το μόνο γενετικά τροποποιημένο προϊόν στην Ευρώπη», ανέφερε από την πλευρά του στέλεχος της Greenpeace.

Ωστόσο η απόφαση αυτή δεν μεταβάλει την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων από άλλες χώρες στην ΕΕ. Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε τον δρόμο για να εισαχθεί σε ευρωπαϊκές χώρες καλαμποκιού που παράγει η SmartStax και έχουν αναπτύξει από κοινού η Μονσάντο και η Dow Agro Sciences. Το πράσινο φως αναμένεται να δοθεί επίσημα τις επόμενες εβδομάδες.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Φύλακας ΆγγελοςΆσε με. Άσε με να κάνω λάθος. Μια ζωή προσπαθούσα να είμαι σωστός, φαίνεται δεν ήταν αρκετό. Έπρεπε να έχω φερθεί αλλιώτικα λοιπόν. 
Ξέρεις τι λέω. Να μην δείχνω όλες αυτές τις ηλίθιες ευαισθησίες, τα εύκολα τα κλάματα και τα τοιαύτα. Να μην είμαι εντελώς αληθινός στους άλλους, να είμαι στο περίπου, ναι, να είμαι ένα καθίκι που θα κοιτάει μονάχα το τομάρι του.
Προσιτός και σαχλαμάρες. Ανοιχτό γράμμα σε όλους, φίλους, περαστικούς, γνωστούς και αγνώστους. Αυτό ήμουν πάντα. Τι κατάλαβα; Πες μου εσύ που με ξέρεις χρόνια. Δίκιο είχε ο πατέρας τελικά που έλεγε ότι όποιος είναι ο εαυτός του στο τέλος καταλήγει πρόβατο που το τρώνε οι λύκοι. Να δίνεις και την ψυχή σου. Να δίνεσαι σε όλα, δουλειά, έρωτες, παιδιά, σκυλιά, στο 101%. Να γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν, να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο, να αγαπάς τον πλησίον σου, να κάνεις το σταυρό σου και να το εννοείς ρε, όχι μόνο για τα μούτρα του παπά και του γείτονα. Μαλακίες. Η σωτηρία της ψυχής και κουραφέξαλα.
Δεν πήρα πρέφα ότι εκτέθηκα και μαλάκωσα με τον καιρό. Ότι όσο πίστευα σε όλα αυτά τα άγια, χαλάρωσα και δεν προετοιμάστηκα σωστά για τη σφαλιάρα. Ναι, περπατούσα αμέριμνος, κοιτώντας προς τον ουρανό. Και λίγο μετά, εκεί που δεν το περιμένεις, να σου, ο γκρεμός. Και πέφτεις. Και δεν σταματάς να πέφτεις. Και καθώς πέφτεις, πνίγεσαι από το πολύ το οξυγόνο που σφηνώνεται στον ουρανίσκο και από ένα σημείο και μετά σταματάει να σε δροσίζει και σε ζεματάει. Πέφτεις. Και σωριάζεσαι. Και λες, τι στο διάολο κάνω εδώ κάτω εγώ που ήμουν στα ψηλά; Τι κάνω εδώ εγώ ρε, μέσα στις λάσπες; Και κοιτάς τον ουρανό πάλι. Και φτύνεις στα μούτρα τον Θεό.

Φτου σας ρε. Τα έμαθες τα νέα; Μας διώξανε. Ναι, ρε, μας ‘ρίξαν στον γκρεμό. Ναι, σου λέω. Δουλειά, τέλος. Όνειρα, τέλος. Ουρανός, τέλος. Μόνο πτώση, λάσπη και σμπαραλιασμένα κόκαλα.
Πάει το σχολείο. Πάνε τα παιδάκια μου. Δεκαπέντε χρόνια εκεί μέσα ρε, τα ένιωσα όλα παιδιά δικά μου. Από τόσο δα, μικρά, στα γόνατά μου τα μεγάλωσα. Από τάξη σε τάξη. Πρωτάκια, δευτεράκια, τριτάκια, παιδάκια, αγοράκια που γίνανε άντρες, κοριτσάκια που γίνανε γυναίκες.
Με το που άνοιγα την καγκελόπορτα τα χαράματα, περίμενα να φανούν, να δω μήπως ήρθε κανένα τους πεινασμένο, βρόμικο και ταλαιπωρημένο. Να τρέξω για όλα, τίποτα να μη λείψει. Να τα πάρω από το χεράκι από νωρίς, γιατί η μαμά και ο μπαμπάς έπρεπε να πάνε στη δουλειά και δεν είχαν άλλο τρόπο να αφήσουν τα καμάρια τους πουθενά εκείνη την ώρα, μέχρι να αρχίσει το μάθημα. Έπρεπε κάποιος να τα φυλάει, να έχει το νου του λέμε. Ειδικά τελευταία που τα έβλεπες να λιποθυμάνε από την πείνα, είχα φροντίσει να έχω μαζί μου καμιά τυρόπιτα, λίγο γάλα να τους δώσω, μη μου πάθουν τίποτα. Να τα καθησυχάσω, να τους πω γελοία αστεία, να ξεχαστούνε, να τρέξω κι εγώ μαζί τους όσο μπορώ, να κάνω ότι και καλά δεν βλέπω όταν είχαν κρυφτεί έτοιμα να μου ορμήξουν, να με ρίξουν κάτω και να με ποδοπατήσουν, να γίνω το παιχνίδι τους, δεν με ένοιαζε ρε που μου πατούσαν την καρδιά, εγώ ένιωθα ότι έτσι η καρδιά μου γίνεται πιο δυνατή, την ώρα ακριβώς που ήταν όλα από πάνω μου και με κυλούσαν σαν βαρέλι στο γρασίδι και μου κάνανε καψόνια και γελάγανε μεταξύ τους κάνοντας χαβαλέ. Έτσι μόνο άνοιγε η καρδιά, καρδιά μου.

Δεν απουσίασα ποτέ, ακόμα και όταν με πόναγε η καρδιά, ούτε τότε, όταν έπεφτα στο κρεβάτι και ψηνόμουνα, δεν γινόταν αλλιώς, το ξέρεις καλά, ήμουν εκεί κι ας έλιωνα στον πυρετό, κανείς δεν μπορούσε να κάνει τη δική μου δουλειά. Να ζητήσεις από κοτζάμ δάσκαλο, διευθυντή να μαζέψει τις καπότες και τις σύριγγες που ρίχνανε οι εξωσχολικοί στην αυλή εκείνες τις περίεργες τις νύχτες; Να του πεις τι; Να μαζέψει τα σκατά των σκύλων, τα πατημένα αποτσίγαρα, τι να ζητήσεις, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μόνο εγώ είχα αυτές τις επικίνδυνες αποστολές. Για να είναι το σχολειό μας καθαρό, οι τάξεις όλες σε μια τάξη. Να φροντίζω τον όμορφο τον κήπο μας, να βάζω τα ομορφότερα λουλούδια, να τα περιποιούμαι, να φαίνεται πως είναι ο καλύτερος κήπος του κόσμου, καλύτερος και από τον κήπο της Εδέμ.

Καθόλου υπερβολές. Την αλήθεια λέω. Για μένα όλα αυτά ήταν ο Παράδεισος. Βιβλικές αποκαλύψεις, η αιώνια ζωή, η βασιλεία των ουρανών και λοιπές ανοησίες. Εκεί ήταν για ‘μένα η αληθινή ευτυχία, κάθε γράμμα αυτής της λέξης ήταν εκεί, φυτεμένο σαν λουλούδι που στέριωνε και άνθιζε μέσα σε εκείνον τον κήπο, δίπλα από τα παιδικά χαμόγελα, τις φωνές τις ανακατεμένες με τα τρεχαλητά, μέσα στα μπουγελώματα και τις κοπάνες, όλος μου ο κόσμος εκεί μέσα ήταν. Κι εγώ ένιωθα όπως ένας μικρός άγγελος που σκοπός του ήταν να προστατεύει τα υπόλοιπα ανυπεράσπιστα αγγελούδια από κάθε κίνδυνο, από κάθε θλίψη, ναι, αυτό ένιωθα και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος πει ότι την ψώνισα, ο καθένας όσα ξέρει τόσα λέει, σχολικός φύλακας σου λέει ήσουνα ρε μεγάλε, όχι και κανένας προστάτης, ούτε καν δάσκαλος δεν ήσουν.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις, ρε άσχετε. Όταν όμως έτρεμαν τα ποδαράκια των παιδιών σου και οι παιδέρες παραφυλάγανε στα κάγκελα με τις καραμέλες και τις σοκολάτες στα χέρια, εσύ ήσουν στη δουλειά σου, στην γκόμενα σου, δεν ξέρω και ‘γω που στο διάολο ήσουν, και μόνο εγώ ήμουν εκεί όταν έπρεπε και είχα και τα δυο τα μάτια ανοιχτά να βλέπω τι παίζει και να διώχνω τα τρωκτικά μακριά από τις ευαίσθητες ψυχούλες.
Και τότε, όταν ράβανε την πρέζα μέσα σε μπάλες παιχνιδιών και τη ρίχνανε μέσα στο προαύλιο για να παίξουν οι μαθητές με το παιχνίδι του θανάτου, ήμουν εκεί να μυρίζομαι σαν το λαγωνικό τις ουσίες που θα κάνανε τόσα λευκά όνειρα μαύρους εφιάλτες.
Και τους χειμώνες ρε, όταν ερχόμουνα μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα να δω αν έχουνε πετρέλαιο τα καλοριφέρ, για να καταλάβεις, πιο πολύ με ένοιαζε να έχει το σχολειό μας ζεστές αίθουσες παρά το ίδιο μου το σπίτι ρε, δεν άντεχα να δω χεράκια να τουρτουρίζουν, αρκετό ψύχος είχε μαζευτεί μέσα στην ψυχή τους, ακόμα και όταν οι σχολικές επιτροπές ξεμένανε και δεν είχανε λεφτά έβρισκα πάντα τον τρόπο ο λέβητας να γεμίσει και να αντέξουμε την παγωνιά και μην αρρωστήσει ο γιος σου και η κόρη σου, ρε ξεφτίλα.
Και πιο πολύ τότε, όταν τα πιτσιρίκια πιανόντουσαν στα χέρια μεταξύ τους για το παραμικρό και οι μεγαλύτεροι το παίζανε ιστορία και πλακώνανε στις σφαλιάρες τους μικρούς για να τους φοβίσουν και μαζευόντουσαν πολλοί απέναντι σε έναν και του ρίχνανε σύννεφο τις φάπες και τα φτυσίματα, τότε φώναζα και έτρεχα ρε, να σταματήσω το κακό και να δείξω ότι εκεί μέσα θα ήμουν πάντα άγρυπνος φρουρός και δεν περνάνε με εμένα εδώ μέσα νταηλίκια. Σκασμός!

Χάνω την ψυχραιμία μου. Την έχω χάσει εδώ και ώρα. Τα χέρια μου τρέμουν.
Κοιτάω συνέχεια το γαμημένο το ρολόι. Λες και σταμάτησε είναι, λες και η ώρα δεν αλλάζει. Δεν ξε. Δεν ξέρω. Άστο.
Άσε με. Μη μιλάς! Σε ακούω να μιλάς στα αυτιά μου μέσα. Με τρυπάνε. Πνίγομαι. Οξυγόνο. Ζεματάει ο ουρανίσκος. Πτώση.
Γιατί ρε; Τι ζήτησα ρε; Τη δου. Τη δουλειά. Τη δουλειά μου. Αξιο. Αξιοπρέπεια. Δεν μου βγαίνουν οι λέξεις. Πνίγομαι.
Να σε κοιτώ στα μάτια. Αυτό θέλησα. Καθαρά. Υπερ. Υπερήφανα. Καθαρά. Μέχρι το περίπτερο. Ούτε μέχρι το περίπτερο. Δεν μπορώ. Να πάω. Πια. Αξιοπρέπεια. Τα παιδιά μου. Μου πήραν τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου, ρε!
Ποιος θα τα βάλει στα γόνατα τώρα, ρε;
Ποιος θα δει αν πεινάνε, αν τρέμουν από το κρύο;
Ποιος θα τρέξει να δαγκώσει στο λαιμό τους πορνόγερους που θα ξερογλείφονται με τα γλειφιτζούρια στο παντελόνι τους μέσα;
Ποιος θα ανοίγει την πόρτα πρώτος το πρωί; Τον κήπο. Τα λουλούδια. Εδέμ.
Ποιος θα τα ποτίσει; Ποιος θα τα φροντίσει;
Ποιος θα τα ανθίσει;
Κλάδεμα. Με κλαδέψατε. Πεφ. Πέφτω. Ξεριζώνομαι. Αλήτες. Η οικογένεια. Πως. Πως θα φροντίσω. Ο ρόλος μου. Ποιος είναι πια ο ρόλος μου. Νύχτες. Ξυπνήματα. Ταχυπαλμίες. Λίγο νερό. Πνίγομαι.
Ήμουν άγγελος. Ψηλά. Πέταγα. Γκρεμός. Γιατί ρε; Το σχολείο. Η αυλή. Μπουγελώματα.
Παλιόπαιδα, θα σας πιάσω! Μούσκεμα με κάνατε. Θέλω να πάω πίσω στο σχολείο. Δεν έχω. Πουθενά να πάω. Πνίγομαι. Ποτάμι. Το αίμα μου. Να σας πνί. Να σας πνίξει. Είμαι άνθρωπος. Όχι αρι. Αριθμός. Δεν μπορώ να γράψω άλλο. Διαβ. Διάβασε. Αυτό το σημείωμα. Φεύγω. Άσε με. Να προσέχεις. Τα παιδιά, να προσέχεις. Ο φύλακας.
Ο άγγελός σου.


Παναγιώτης Μουχτερός για τα Κακώς Κείμενα




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ.



Σοκ προκαλούν οι εικόνες διαφόρων φρούτων και λαχανικών προέλευσης Ιαπωνίας που δημοσίευσε ιστοσελίδα της Νότιας Κορέας. Στις φωτογραφίες αυτές απεικονίζονται οι μεταλλάξεις που έχουν υποστεί τα συγκεκριμένα τρόφιμα εξαιτίας της πυρηνικής ενέργειας που διαχύθηκε μετά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι τα παρακάτω φρούτα και λαχανικά που εισάγονται από την Ιαπωνία έχουν υποστεί όλες αυτές τις μεταλλάξεις εξαιτίας του πυρηνικού ατυχήματος στη Φουκούσίμα και είναι ενδεικτικές των καταστροφικών επιπτώσεων που είχε στη διατροφική αλυσίδα.











ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΒΑΣΕΙΣ: ΑΠΟ 500 ΕΩΣ 1.000 ΜΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!

Από 500 έως 1.000 μόρια σε Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές
Ιστορική βουτιά αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Παιδείας.
Χαρακτηριστικό είναι, πως στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής που θα γίνει το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, οι ειδικοί λένε πως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, περιμένουμε πτώση των βάσεων από 500 μόρια στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές, έως και 1.000 μόρια στις πολυτεχνικές σχολές.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ:

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, η πτώση θα είναι από 150-400 μόρια. Οι περιζήτητες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα «πέσουν» έως και 300 μόρια πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι. Αυξομειώσεις θα έχουμε στα τμήματα Ψυχολογίας.
Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, η «βουτιά» θα φτάσει μέχρι και τα 500 μόρια ή και τα 600, σε ορισμένες φυσικομαθηματικές σχολές.
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, Ιατρικές, Κτηνιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές, θα υποχωρήσουν από100-300 μόρια.
Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται θεαματική πτώση στις πολυτεχνικές σχολές, μέχρι και 1.000 μορίων!
Στο 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειωθεί η μεγαλύτερη βουτιά, με δεκάδες τμήματα να σημειώνουν καθοδική τροχιά, με την πτώση ν΄αγγίζει τα 600 μόρια

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ.

Από την Τετάρτη οι αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα
Αρχίζει την Τετάρτη η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, για τη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2013, σε δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στις υπηρεσίες του ο ΟΑΕΔ καθόρισε τις εξής ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων, ανά κατηγορία δικαιούχων:

1) Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω. 
2) Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.
3) Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.


Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος, που κατατίθενται, μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή Ταχυδρομείου, θα παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως του αριθμού παιδιών.
Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων και απαραίτητων δικαιολογητικών είναι η 31η Ιανουαρίου 2014.Για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά από τις Υπηρεσίες του

Οργανισμού, μέσω του συστήματος διασύνδεσης με το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας του δικαιούχου. Για το λόγο αυτό απαιτείται η προσκόμιση  του σχετικού βιβλιαρίου της ΕΤΕ. Σημειώνεται ωστόσο πως το οικογενειακό επίδομα θα κατατίθεται στον λογαριασμό, μόνο εάν ο δικαιούχος εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο βιβλιάριο της ΕΤΕ.


Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα, μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http:// www.oaed.gr.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΠΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

Αντί για γυμναστική και ιδρώτα παίρνεις το χάπι και είσαι έτοιμος
Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα οφέλη της άσκησης χωρίς να χρειάζεται να κινούνται ίσως έχουν μια μέρα τα άτομα που για διάφορους λόγους υγείας δεν είναι σε θέση να γυμναστούν.
Επιστήμονες του Scripps Research Institute στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια ουσία που ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά τον οργανισμό να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια χωρίς να αθλείται, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει στη δημιουργία ενός χαπιού που θα προσφέρει στον οργανισμό τα οφέλη της γυμναστικής, χωρίς γυμναστική.


Η ουσία δοκιμάστηκε σε ποντίκια, στα οποία χορηγήθηκε με ένεση, και οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι επηρεάζει τα επίπεδα της πρωτεΐνης REV-ERB στο μυικό σύστημα, η οποία εκτός από τα παραπάνω βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και επιπλέον επηρεάζει τη διάρκεια του ύπνου.


Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, τα ποντίκια με τη βοήθεια της νέας ουσίας άρχισαν επίσης να χρησιμοποιούν περισσότερο οξυγόνο και να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια κατά 5%, χωρίς να έχουν αυξήσει καθόλου τη σωματική τους δραστηριότητα.


Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, όλα αυτά συμβαίνουν επειδή από τη στιγμή που η ουσία εισάγεται στον οργανισμό, τα κύτταρα των μυών παράγουν περισσότερη ποσότητα της πρωτεΐνης REV-ERB, άρα και περισσότερα νέα μιτοχόνδρια.
«Ένα χάπι που θα επιτρέπει στους ανθρώπους – και κυρίως σε εκείνους που δεν μπορούν να γυμναστούν – να απολαμβάνουν τα οφέλη της άσκησης, δεν είναι απίθανο να υπάρχει στο μέλλον», είπε ο βασικός συντάκτης της επιστημονικής έκθεσης, Thomas Burris.

Η επιστημονική έκθεση δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Medicine.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 141 ΕΤΩΝ!

 Υποστηρίζει πως είναι 141 ετών!
Ένας άνδρας από την Ινδία υποστηρίζει πως είναι 141 ετών, κάτι που, εάν αληθεύει, τον αναδεικνύει στον γηραιότερο εν ζωή άνθρωπο στον κόσμο.

Ο Feroz-un-Din Mir από το Κασμίρ υποστηρίζει πως έχει και πιστοποιητικό γεννήσεως που επιβεβαιώνει πως γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1872.

Εκπρόσωποι του Guinness World Records ερευνούν τον ισχυρισμό του καθώς, εάν είναι αληθής, ο άνδρας αυτός είναι 26 χρόνια μεγαλύτερος από την νυν κάτοχο του ρεκόρ, την 115 ετών Misao Okawa, τονίζει η Daily Mail.

Ο Mir είναι παντρεμένος με την 80χρονη Misra ενώ έχει «χάσει» άλλες τέσσερις συζύγους.

Ο υπεραιωνόβιος άνδρας μπορεί ακόμα να περπατά, με λίγη βοήθεια από την οικογένειά του, έχει την όρασή του από το αριστερό μάτι και μιλά στη μητρική του γλώσσα Pahari.

Ο Mir ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του κι έγινε πωλητής φρούτων και καρπών και συχνά τον συνόδευε στο Πακιστάν, όπου ταξίδευε. Τη δεκαετία του 1890 νυμφεύτηκε την πρώτη του γυναίκα κι έζησε μαζί της στο Πακιστάν μέχρι το θάνατό της στις αρχές της δεκαετίας του 1900.

«Δεν υπήρχαν τότε σύνορα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν», δήλωσε ο ίδιος. «Μετέφερα στο Καράτσι καρπούς από το Κασμίρ», θυμάται.

Όταν χήρεψε επέστρεψε στο Κασμίρ όπου και παντρεύτηκε άλλες τέσσερις φορές.
«Ακούγαμε τόσες ιστορίες όταν είμαστε μικροί που δεν τον χορταίναμε. Είναι ένας ενδιαφέρων άνθρωπος που έχει δει τη ζωή από πολύ κοντά», είπε ο εγγονός του.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ; ΑΘΕΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ! (VIDEO).

1
της Στέλλας Μεϊμάρη

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Λουθηρανός πάστορας από το Χιούστον ομολόγησε δημόσια, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ότι είναι άθεος.

Τη σοκαριστική ομολογία του διαδέχτηκε αυτή του μεθοδιστή πάστορα Keith Jenkins, ο οποίος επίσης παραδέχτηκε ότι δεν είναι λίγοι οι κληρικοί που βιώνουν κρίση στην πίστη τους και οδηγούνται τελικά στον αθεϊσμό. 

Μάλιστα, οι "άθεοι κληρικοί" έχουν δημιουργήσει και ιστοσελίδα, www.clergyproject.com, η οποία απαρτίζεται ήδη από 450 μέλη, πάστορες και κληρικούς άλλων ομολογιών, οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν πιστεύουν πλέον στον Θεό, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούν και κηρύττουν.

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς... Πως κηρύττεις για κάτι που δεν πιστεύεις; Πως παριστάνεις τον "ποιμένα" όταν εσύ ο ίδιος έχεις χάσει το δρόμο σου;; Και κυρίως, πως ενισχύεις το ποίμνιο στην πίστη όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις... Θεό;;;

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ!


15ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ

«Ευτυχισμένος ο άνθρωπος που τεμαχίζεται και προσφέρεται στους άλλους... Έχει καταλάβει ότι μέσα στην ιερουργία της αγάπης ο άνθρωπος κατά χάρη μελίζεται και δεν διαιρείται, εσθίεται και ουδέποτε δαπανάται. Έχει γίνει κατά χάρη Χριστός και έτσι η ζωή του τρέφει και ποτίζει τον αδελφό.»

Το πιο πάνω κείμενο είναι του αρχιμ. Βασιλείου Ιβηρίτη από το βιβλίο του μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου Βλάχου «Θεραπευτική αγωγή». Είναι ένα μικρό κείμενο με μεγάλη σημασία. Δίνει το στίγμα της ευτυχίας που αναζητούμε όλοι.

Συνήθως θεωρούμε την ευτυχία ως κατάσταση που έχει πηγή το είναι μας, τον εαυτό μας. Όμως φαίνεται πως αυτό είναι πλάνη. Ξεγελιόμαστε από τον πόθο της και μπλεκόμαστε στον εγωκεντρισμό μας. Μάλιστα, είναι τέτοιο το μπλέξιμο που αρκετές φορές θεωρούμε τον εγωκεντρισμό ως αγάπη, γιατί κάνουμε πράγματα που εξωτερικά δείχνουν να προσφερόμαστε στους άλλους ή αισθανόμαστε ωραία ψυχολογικά, όταν δείχνουμε ενδιαφέρον.

Ωστόσο, ο π. Βασίλειος -ο σοφός αυτός Αγιορείτης Γέροντας- αγγίζει το θέμα στην ουσία: Αγάπη σημαίνει θυσία του εαυτού μας. Σημαίνει διάλυση του είναι, αυτό το «απαρνησάσθω εαυτόν». Τότε αυτή η θυσία, κατά το μέτρο της θυσίας του Θεανθρώπου Κυρίου μας, γίνεται αιτία ανασυγκρότησης του είναι μας, ανάσταση και όντως Ζωή.

Πώς γίνεται να «τεμαχίζεσαι», να «μελίζεσαι», να «εσθίεσαι»  από τους άλλους, να αφήνεσαι με άλλα λόγια στους «δημίους» σου και συγχρόνως να διατηρείς αναλλοίωτο το πρόσωπό σου; Γίνεται! Το γνωρίζουμε από τον Χριστό, τους μάρτυρες, τους αγίους όλων των αιώνων, τότε και τώρα. Το γνωρίζουμε από την εμπειρία τους. Μπορούμε να το γνωρίσουμε από τη δική μας εμπειρία. Αν αφήσουμε την αγάπη και την προσκόλληση στον εαυτό μας, αν «κόψουμε το θέλημά μας» -κι ας φαίνεται ανθρώπινο και φυσικό- τότε μπορούμε να γνωρίζουμε στην πράξη τι είναι η αγάπη. Και γνωρίζοντας την έρχεται η ευτυχία.

Η ελευθερία του καθενός μας καθορίζει την πορεία της ζωής του. Η όποια θυσία-προσφορά, για να έχει αποτέλεσμα, χρειάζεται να γίνεται χωρίς πίεση εσωτερική ή εξωτερική, αλλά με βάση την επιθυμία να ζήσουμε αυτό το «κάτι άλλο» του κόσμου τούτου.

Ο κόσμος λέει «ο θάνατός σου η ζωή μου». Ο Χριστός λέει «ο θάνατός μου η ζωή σου». Το ένα η κόλαση, το άλλο η Βασιλεία του Θεού. Η επιλογή δική μας.

π. Ανδρέας Αγαθοκλέους
Πηγή: περιοδικό Έκφραση, τεύχ. 133, Μάρτιος 2012, έκδ. Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Μακρή, σελ. 12-13.
 

Η ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


«ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ»
του Θωμά Κοροβίνη 
Η εποποιία του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη

Τραγουδά η Λιζέτα Καλημέρη
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Τρίτη 23 Ιουλίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:30

Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα - ανθολογία από την εποποιία του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού παρουσιάζεται σε μια μοναδική συναυλία στη Μονή Λαζαριστών την Τρίτη, 23 Ιουλίου. 
Η «Όμορφη νύχτα» στην οδό Παπάφη υπήρξε από τη δεκαετία του ’80 ο «ναός» του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη. Ο Θωμάς Κοροβίνης συγκέντρωσε τους μύθους της και τα τραγούδια της σε μια εξαιρετική δουλειά την οποία θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών μαζί με εξέχοντες μουσικούς της πόλης. 
Ο αριστοτέχνης Γιώργος Χουλιάρας, η ψυχή του ιστορικού λαϊκού κέντρου "Όμορφη Νύχτα", στην κιθάρα και το μπαγλαμά, ο Παναγιώτης Κουτσούρας, από τα σπουδαιότερα έγχορδα, στο μπουζούκι, και ο δεξιοτέχνης Δημήτρης Μπαρτζώκας, στην κιθάρα, στήνουν ένα δυναμικό πάλκο, όπου αναβιώνουν την πρόσφατη δόξα του θεσσαλονικιώτικου ατμοσφαιρικού λαϊκού πάλκου διαμορφώνοντας παράλληλα μια νέα πρόταση ενορχήστρωσης. 
Στην ορχήστρα συμμετέχει η μοναδική ερμηνεύτρια Λιζέτα Καλημέρη, μια φωνή πραγματικό κόσμημα του τραγουδιού μας. 
Προλογίζει ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης.

Εισιτήρια: 5 ευρώ (γενική είσοδος)
Σημεία προπώλησης: Μονή Λαζαριστών, Εκδοτήρια ΚΟΘ (Αριστοτέλους)
Ώρα έναρξης: 21:30
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.


Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ
Επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά το γνωστό ρητό στο φεστιβάλ Πόζαρ, που έγινε το Σαββατοκύριακο στην ειδυλλιακή περιοχή των λουτρών Λουτρακίου του δήμου Αλμωπίας.
Ο τοπικός σύλλογος νέων Λουτρακίου, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός του φεστιβάλ, με τα δεκάδες μέλη του, τους πάμπολλους εθελοντές, τους χορηγούς και την πλειοψηφία των κατοίκων και των τοπικών φορέων, διοργάνωσε το καλύτερο πολιτιστικό-πολιτισμικό φεστιβάλ, που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αλμωπία.
Χιλιάδες επισκέπτες συνέρρευσαν στην περιοχή, από τα γύρω χωριά, αλλά και από περιοχές εκτός νομού, για να πάρουν μέρος σε ένα ξέφρενο πανηγύρι της νεολαίας και να παρακολουθήσει μεγάλα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τους Πορτοκάλογλου, Πλιάτσικα, Ματιάμπα, Baildisa και Locomondo.
Η οργάνωση ήταν πολύ  καλή σε όλους τους τομείς και όπου παρουσιάζονταν μικροπροβληματάκια, οι δεκάδες εθελοντές έσπευδαν να τα τακτοποιήσουν. Υπήρχαν  εκτός από τα καθιερωμένα ποτά και σάντουιτς, ομάδα πρώτων βοηθειών, ομάδα υποδοχής καθώς και ομάδα πληροφοριών και καθαριότητας.
Η νεολαία της περιοχής , αγκάλιασε με θέρμη το φεστιβάλ και έκανε με την βροντερή παρουσία της  να "βουλιάξει" η περιοχή των λουτρών, δείχνοντας έτσι τη δίψα της για ποιοτικές και πλούσιες παραστάσεις, που σπάνια διοργανώνονται στην επαρχία μας.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον σύλλογο νέων Λουτρακίου ,γιατί τολμάει να κάνει άλματα, και με την μεθοδικότητα, που τον διακρίνει πάντα καταφέρνει να ανεβάζει τον πήχη όλο και πιό ψηλά.
Δείτε φωτογραφίες από το φεστιβάλ, φωτογραφίες που μας παραχώρησε ο 























Δείτε κι άλλες εκατοντάδες  φωτογραφίες από τον ίδιο καταπληκτικό φωτογράφο 
ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...