Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΣΤΟ "OXYGEN".


Το αγαπημένο νεανικό συγκρότημα "ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ" ξεκινάει τις ζωντανές καλοκαιρινές εμφανίσεις του στο πιο "in" στέκι της νεολαίας ,στο club "OXYGEN" στους Προμάχους...
το Σάββατο 23/6 στις 22.30.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.


  
Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι το μαθητικό φεστιβάλ μουσικής και χορού το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου, θα γίνει τελικώς στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας αντί για το Δασάκι.

Η ΝΕΑ ΔΑΣΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


alt
Aπό το Δασαρχείο Αριδαίας ανακοινώθηκε, ότι εκδόθηκε νέα Δασική Αστυνομική Διάταξη (Δ.Α.Δ.) που ρυθμίζει τις μεταφορές δασικών προϊόντων στην περιοχή Αλμωπίας. Η νέα αυτή απόφαση (Δ.Α.Δ.), είναι επικαιροποιημένη και δίνει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα μεταφορών δασικών προϊόντων αλλά και προστασίας από λαθροϋλοτομίες.
Η νέα Δασική Αστυνομική Διάταξη

Η ΓΗ ΤΗΣ... ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ.


Σχεδόν ένας Αμερικανούς στους επτά (15,1% του πληθυσμού στις ΗΠΑ) στερείτο οποιασδήποτε κάλυψης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το 2011, σύμφωνα με μελέτη των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΤΟ ΑΣΘΕΝΕΣ ΦΥΛΛΟ.


Δείτε μια πολύ... ενδιαφέρουσα μικρού μήκους ταινία..

10 ΑΞΕΧΑΣΤΑ SOUNDTRACKS !!!


Ο κινηματογράφος οφείλει λίγη από τη διαχρονική μαγεία του στη μουσική. 
Πολλές ταινίες απέκτησαν άλλο νόημα ή έμειναν στην ιστορία λόγων των συνθέσεων που τις έντυσαν. ..

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ!!!


Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στον επίσημο ιστότοπό της...  "Η 3Δ Α.Ε. είναι μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο σε θέματα προστασίας και διαχείρισης ακραίων καιρικών φαινομένων. Είναι ενεργό μέλος του Weather Modification Association και ασχολείται με προγράμματα τροποποίησης καιρού από το 1981."
"Η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων τροποποίησης καιρού επιτυγχάνεται μέσω ειδικά τροποποιημένων αεροσκαφών σε συνδυασμό με ραντάρ δεδομένων καιρού καθώς και την τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού της εταιρείας.

Στόχος των προγραμμάτων τροποποίησης καιρού είναι:


• η αύξηση των βροχοπτώσεων  και χιονοπτώσεων ανάλογα, για την αντιμετώπιση της ξηρασίας, ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα και την αποταμίευση νερού
• η προστασία από το χαλάζι  για τον περιορισμό των ζημιών στις καλλιέργειες και αστικές περιουσίες
• η μετατόπιση του όγκου νερού των νεφών για την αποφυγή πλημμυρών.

Προγράμματα προστασίας και διαχείρισης ακραίων καιρικών φαινομένων μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Συνήθως όμως τα προγράμματα καταστολής χαλαζιού ξεκινούν τους θερμούς μήνες γιατί τότε κυρίως αναπτύσσονται τα χαλαζοφόρα νέφη, σε αντίθεση με τα προγράμματα αύξησης βροχοπτώσεων που έχουν καλύτερα αποτελέσματα τους ψυχρούς μήνες.


Η τεχνοτροπία που ακολουθείται για την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων έχει να κάνει με την εισαγωγή κατάλληλων πυρήνων συμπύκνωσης σε περιοχές της ατμόσφαιρας όπου ναι μεν υπάρχουν ικανές ποσότητες υγρασίας, αλλά είτε λόγω έλλειψής των πυρήνων δεν μπορούν να δημιουργηθούν υδροσταγόνες –παγοπυρήνες, είτε λόγω μικρού αριθμού των πυρήνων δημιουργούνται μεγάλα έμβρυα που τελικά φτάνουν στο έδαφος π.χ. ως χαλάζι.


Η 3Δ Α.Ε. χρησιμοποιεί την μέθοδο της άμεσης στόχευσης των  νεφών. Τη σπορά δηλαδή φυσιγγίων ιωδιούχου αργύρου (AgI) ή ξηρού πάγου με εξειδικευμένα αεροπλάνα στην περιοχή στόχο την κατάλληλη στιγμή, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο η διαθέσιμη υγρασία της ατμόσφαιρας κατανέμεται σε περισσότερους πυρήνες - παγοκρυστάλλους που δεν επιτρέπουν τη δημιουργία χαλαζιού και που φτάνουν τελικά στο έδαφος σαν βροχή ή χιόνι αντίστοιχα.


Μελέτες έδειξαν ότι η χρήση ιωδιούχου αργύρου για τη σπορά νεφών είναι πλήρως ασφαλής για το περιβάλλον και δεν φέρει επιβλαβής επιπτώσεις. Τόσο στα ζώα όσο και στα φυτά ή και στο έδαφος, σε περιοχές που έγιναν προγράμματα τροποποίησης του καιρού, οι συγκεντρώσεις του ιωδιούχου αργύρου δεν ξεπέρασαν αυτές που από πριν επικρατούσαν στο περιβάλλον.


Τα προγράμματα τροποποίησης του καιρού δεν μπορούν να μειώσουν την αναμενόμενη ξηρασία στην καλοκαιρινή περίοδο ή να δημιουργήσουν νέφη όταν δεν υπάρχει κάποια μορφή υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Μπορούν όμως με τις κατάλληλες συνθήκες και μέσω της σποράς των νεφών να αυξήσουν με τη μορφή βροχής ή χιονιού το διαθέσιμο νερό κατά τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε κατάλληλα τους καλοκαιρινούς ή άνυδρους μήνες.


Αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται πάνω από 200 παρόμοια προγράμματα τροποποίησης καιρού. Οι δυνατότητες των ψηφιακών μετεωρολογικών ραντάρ βοηθούν πλέον στην καλύτερη παρακολούθηση των νεφών και δίνουν ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία μετεωρολογικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.


Σύμφωνα με τις έντονες κλιματικές αλλαγές που επιβαρύνουν τον πλανήτη και αυξάνουν συνεχώς την συχνότητα αλλά και την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για:


*  Έγκαιρη πρόγνωση, ακριβή διάγνωση του μεγέθους του καιρικού φαινομένου και λήψης των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπισή του.
* Προστασία συγκεκριμένων προεπιλεγμένων περιοχών, γεωργικών ή αστικών από ακραία χαλαζόπτωση.
* Αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού για την ανάπτυξη βασικών τομέων της οικονομίας όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η γεωργία κλπ. οι οποίες συνεχώς μειώνονται
* Αύξηση των διαθέσιμων υφιστάμενων και μελλοντικών ποσοτήτων νερού για αστική κατανάλωση.


Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι σημερινές μέθοδοι τροποποίησης καιρού μας επιτρέπουν πλέον να διαχειριστούμε καλύτερα τις έντονες κλιματικές αλλαγές και να έχουμε τη δυνατότητα να:


* Να ενισχύσουμε τον σχηματισμό βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης σε περιοχές που έχουμε από πριν επιλέξει (λεκάνη απορροής, λίμνη, δάσος, βουνό, συγκεκριμένη περιοχή αποταμίευσης κλπ.) για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας και απερήμωσης.
* Να ενισχύσουμε τον σχηματισμό βροχόπτωσης σε κάποια περιοχή, αύξηση ή μείωση του όγκου της και την αποφυγή φαινομένων υετού σε  κάποια άλλη πιο κρίσιμη περιοχή (π.χ. για αποφυγή πλημμύρας, υπερχείλισης).
* Να προστατεύσουμε σημαντικές για την οικονομία γεωργικές καλλιέργειες από χαλαζόπτωση μέσω της τροποποίηση του χαλαζιού σε βροχή."






ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑ: ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΩΣ ΤΥΡΙ Η ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙΤΕ!


Η αγριαγκινάρα, πέρα απο τη χρήση της στα φαγητά φυτικής προέλευσης, καθώς και στην χρήση της στην αρχαιότητα, για την αντιμετώπιση δηλητηριάσεων και ασθενειών στο συκώτι, έχει κι άλλες κρυφές δυνατότητες που δε γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ.

Το Δόγμα του ΣΟΚ
Αυτά που βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν γύρω μας είναι απολύτως παράλογα. Η τεράστια ύφεση της οικονομίας, το ΔΝΤ, οι Ευρωπαϊκοί χειρισμοί που μοιάζουν παιδικοί, η ακατανόητη εμμονή της κυβέρνησης στην βαριά φορολογία, που ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι στραγγαλίζει κι άλλο την αγορά και την μεσαία τάξη και μόνο ανάπτυξη δεν μπορεί να υποσχεθεί.

Tο δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ...









ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ.


Ήταν Ιούνης στις 17, μια Κυριακή, που κάποιοι πίστεψαν πως ήρθε η ώρα να αποποιηθούν τη βία. Να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους. Να αποφασίσουν για το μέλλον τους βρε παιδί μου!

ΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΝ!


Από εκλογικό τμήμα, χθες στην Κηφισιά.

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ.


ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΦΟΥΤΣΙΤΖΗ

Ήρθε η ώρα να γηροκομήσουμε τους γονείς μας
Οι παππούδες ήταν απλοί άνθρωποι, χωρίς ιδιαίτερη ελπίδα για το μέλλον – τους αρκούσε που είχε τελειώσει ο πόλεμος. Τα παιδιά γεννήθηκαν σε δύσκολες εποχές, σε ένα σπίτι που η τουαλέτα ήταν έξω. Ήξεραν ότι έπρεπε να προσπαθήσουν πολύ για να ξεφύγουν από τη μιζέρια και τη στενότητα του χωριού, και το έκαναν. Έφυγαν από τα χωράφια και γύρεψαν την ανωνυμία της πόλης. Εκεί τόλμησαν για πρώτη φορά να αγοράσουν την εφημερίδα της επιλογής τους. Μέθυσαν από τις νέες επιλογές, από τα πρώτα διαζύγια, από τη πρωτόγνωρη ελευθερία. Αποφάσισαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους διαφορετικά, να τους δώσουν όλα τα εφόδια για να μην δυσκολευτούν όσο οι ίδιοι. Να ξεφύγει όλη η οικογένεια από τη μιζέρια της παλιάς Ελλάδας, να μπει στα νέα σαλόνια με όποιο τρόπο γίνεται, ακόμη κι από το παράθυρο αν χρειαστεί.
Ασχολήθηκαν με το σχολείο των παιδιών, θυσίασαν μερικά χωράφια για το φροντιστήριο. Φρόντισαν να κάνουν επαφές με τους παλιούς συγχωριανούς και ο ένας άρχισε να φροντίζει για τα παιδιά του άλλου. Η μόρφωση ήταν απαραίτητη είτε έπαιρνε το παιδί τα γράμματα είτε όχι, κι έτσι θυσιάστηκαν μερικά χωράφια. Δεν ήταν σπατάλη, ήταν επένδυση, γιατί δεν ήταν απαραίτητα τα προσόντα, αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα «χαρτί», τα υπόλοιπα θα τα φρόντιζε ο συγχωριανός.

Τα παιδιά δεν είχαν ιδέα για τις προσπάθειες των γονιών τους. Γιατί να έχουν άλλωστε, το σπίτι, το εξοχικό, τα ρούχα, το φαγητό, όλα υλοποιούνταν με έναν ασαφή αλλά αυτονόητο τρόπο. Αρκούσε να απλώσουν τα χέρια τους να τα αρπάξουν. Δεν ήξεραν από πού εμφανίζονταν τα λεφτά, ούτε που πήγαιναν αυτά που ξόδευαν. Η ΔΕΗ ήταν κάτι που έφτιαχνε ρεύμα (από τι; Με τι; Τι σημασία έχει;) Η Ολυμπιακή είχε το καλύτερο φαγητό και τις ωραιότερες αεροσυνοδούς (επειδή οι Έλληνες ξέρουν να γλεντάνε). Η εφορία ήταν ένα μισητό μέρος που όλοι απέφευγαν με όποιο τρόπο γινόταν (ποιές ήταν οι επιπτώσεις αυτού; Απλώς το ότι η οικογένεια γλίτωνε λεφτά). Το δημόσιο δεν δούλευε αλλά ήταν καλός ο μισθός, οπότε ήταν ό,τι έπρεπε για τις κόρες και τους γιους που έπρεπε να παντρευτούν και να βολευτούν το συντομότερο (στις εννιά θα πηγαίνεις, στις δύο θα είσαι σπίτι, μην είσαι χαζή! Κι αν κάνεις και παιδιά, θα κάθεσαι.)

Οι γιοι και οι κόρες έκαναν όσα τους είπαν οι γονείς τους χωρίς να αναρωτηθούν το παραμικρό. Ήταν σωστές οι συμβουλές, ήταν συμφέρουσες, ήταν ηθικές; Ήταν, αφού όλα πήγαιναν καλά για την Οικογένεια.

Τα χρόνια πέρασαν και τα παιδιά έγιναν γονείς. Έκαναν τα δικά τους παιδιά, τα οποία σκόπευαν να μεγαλώσουν με τον ίδιο τρόπο. Μόνο που εντελώς ξαφνικά αποκαλύφθηκε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ήταν ουρανοκατέβατο, ήταν αναπάντεχο, όλες οι γενιές εντελώς απροετοίμαστες. Και όλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν για το τι πρέπει να γίνει. Και τους κακοφάνηκε πάρα πολύ και διαμαρτυρήθηκαν: γιατί να αποφασίσουμε εμείς, που δεν έχουμε αποφασίσει ποτέ για τίποτα; Αφού ποτέ κανείς δε μας ρώτησε! Εμείς απλώς κοιτούσαμε τη δουλειά μας τόσα χρόνια, και την κάναμε καλά! Τι δουλειά έχουμε να ψηφίζουμε για χρέη, για τράπεζες και για θέματα του Κράτους; Το Κράτος έκανε τα λάθη, το Κράτος να τα πληρώσει!

Το Κράτος όμως ήταν στην ίδια θέση για πάρα πολλά χρόνια και είχε γεράσει. Ούτε την όρεξη, ούτε τη δύναμη, ούτε τη θέληση είχε. Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα καλό γηροκομείο, όπως και οι γονείς των νέων γονιών. Και τα παιδιά, που ποτέ τους δεν είχαν πάρει μια απόφαση μόνα τους, που ποτέ δεν είχαν αναρωτηθεί για το ΦΠΑ, για το τι είναι το ασφαλιστικό πρόβλημα, για το τι σημαίνει προϋπολογισμός του Κράτους, έπρεπε να πάρουν αποφάσεις για όλα αυτά τα πράγματα. Το χειρότερο ήταν ότι έπρεπε να βρουν κάποιους για να αντικαταστήσει το παλιό και γερασμένο Κράτος.

Κάποιοι κατάλαβαν ότι το «Κράτος» ήταν οι συγχωριανοί, οι συγγενείς και οι φίλοι που τους είχαν βολέψει με διάφορους τρόπους, ακόμα και η ίδια τους η οικογένεια. Άρχισαν να ρωτάνε, να διαβάζουν, να σκέφτονται. Κάποιοι άλλοι επέμεναν ότι το Κράτος ήταν κάτι άλλοι, που ήταν η δουλειά τους να είναι το Κράτος, και αυτοί ήταν οι μοναδικοί υπεύθυνοι, και η λύση ήταν να πάνε κάτι καινούριοι που φώναζαν πολύ και να τους πλακώσουν στις σφαλιάρες. Μέχρι τις σφαλιάρες έφτανε η πρόταση, κι αν τους ρωτούσες τι θα γινόταν μετά, θύμωναν. Και οι μεν με τους δε δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν με τίποτα για το είναι το σωστό, αν και για να πούμε την αλήθεια, η λύση που κέρδιζε ήταν οι σφαλιάρες.

 Και μετά; Για το μετά δεν ξέρω να σας πω, γιατί αυτή η ιστορία ακόμα γράφεται.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ.


Κοτόπουλο με γλυκόξινη σως

Δοκιμάστε μια από τις πιο διάσημες συνταγές

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...