Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Καλούνται όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, να παραστούν με τα μηχανήματά τους, στις τριήμερες κινητοποιήσεις, που θα γίνουν στην περιοχή του Ξενιτίδειου πνευματικού κέντρου Αριδαίας, κατά των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ "ΚΟΥΚΟΥΡΟΥ" ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Βόρας . Κουκουρού 1340μ

Οι ορειβατικές δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας συνεχίζονται εν μέσω φθινοπωρινής καλοκαιρίας.

Την προσεχή Κυριακή 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε πεζοπορία από το φράγμα των Προμάχων προς την κορυφή Κουκουρού με το χαρακτηριστικό σχήμα, η οποία διακρίνεται σχεδόν από παντού στον κάμπο της Αλμωπίας.

Η ανάβαση θα γίνει μέσω του δασικού δρόμου που οδηγεί στην Άσπρη Πέτρα και από εκεί μέσω μονοπατιού μέσα στο δάσος. Αυτήν την εποχή τα χρώματα θα είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά.

Συγκέντρωση στα γραφεία αυστηρά πριν τις 07:00. 
Αναχώρηση ακριβώς στις 07:00

Ώρες πορείας: 7-8
Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολη (Μπορεί να έρθει όποιος επιθυμεί μέχρι την Άσπρη Πέτρα για μια βόλτα, εύκολη διαδρομή το πολύ μιας ώρας. Αξίζει να δει κανείς αυτό το γεωλογικό φαινόμενο.)

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο, ατομικά τρόφιμα, νερό, σακίδιο, φλις για τη στάση, γάντια, σκούφο, γκέτες, μπατόν.

Πληροφορίες την Τετάρτη στον Ορειβατικό και στα μέλη του ΔΣ.
Email: eosaridaias @ hotmail.com
Facebook:
https://www.facebook.com/groups/82425189572/





ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Τον τελευταίο καιρό ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας ερωτήσεις και αναφορές σχετικά με θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού. 
Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμοδίους Υπουργούς :  

Την κατάθεση ως ερώτησης της επιστολής του Συλλόγου Πολυτέκνων Γιαννιτσών και Περιχώρων «Ο Άγιος Στυλιανός» σχετικά με την κατάργηση των δημογραφικών κινήτρων υπέρ των πολυτέκνων. 
Την κατάθεση ως ερώτησης της ανοικτής επιστολής – διαμαρτυρίας του Συλλόγου Τριών Τέκνων Επαρχίας Εδέσσης «Οι Τρεις Ιεράρχες» σχετικά με την οικονομική πολιτική σε βάρος των οικογενειών με τρία τέκνα. 
Την κατάθεση ως αναφορά των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις  χωρίς να μπορούν να πάρουν μετεγγραφή, με αποτέλεσμα να συντηρούν δύο ή τρία σπίτια.
Την κατάθεση ως ερώτησης του υπομνήματος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Έδεσσας σχετικά με την καθυστέρηση των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει. 
Την κατάθεση ως ερώτηση της επιστολής του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Μακεδονίας σχετικά με ζητήματα που τους απασχολούν.     
Την κατάθεση ως αναφορά του ομόφωνου ψηφίσματος του Δήμου Σκύδρας σχετικά με το γραφείο Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Σκύδρας.   



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015       ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


   Συνάδελφοι μικρομεσαίοι αγρότες - κτηνοτρόφοι
    Δικαιολογημένα η αγανάκτηση της μικρομεσαίας αγροτιάς μετατρέπεται σε αγωνιστική αντίδραση με διάφορες αγωνιστικές μορφές σε όλη τη χώρα, όπως και στην Πέλλα. Η οργάνωση και ο συντονισμός πρέπει να «δένει», όμως, ουσιαστικά και με τα αιτήματα και τον προσανατολισμό του αγώνα. Συμμετείχαμε στην πρόσφατη κινητοποίηση της Έδεσσας, όπου γίναμε ακροατές ενός ψηφίσματος που αποδέχεται την οριζόντια φορολόγηση όλων των αγροτών με το 13% από το πρώτο ευρώ «αγκαλιάζοντας» και τους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, που καιροφυλακτούν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το κέρδισμα της γης, που αυτή θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει. Αυτές είναι οι θέσεις των διαφόρων «Πανελλαδικών Πρωτοβουλιών», που στοχεύουν στη νεκρανάσταση των εδώ και χρόνια απαξιωμένων στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της αγροτιάς τριτοβάθμιων οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ.
     Και όλα αυτά τη στιγμή, που η συντριπτική μας πλειοψηφία - και των αγροτοκτηνοτρόφων που συμμετείχαμε στη συγκέντρωση της Πέλλας - αδυνατούμε να πληρώσουμε την Εφορία και ακόμη είμαστε ανασφάλιστοι στον ΟΓΑ με τα σημερινά ασφάλιστρα.
    Καταγγέλλουμε την προσπάθεια παραπλάνησης των αγροτών από την «Επιτροπή Δημοτικών Αγρ.Συλλόγων Πέλλας» με την έκδοση ενός ψηφίσματος χωρίς ουσιαστικά αιτήματα απέναντι στις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές και μάλιστα με νομιμοποίηση στη συνείδησή τους της φοροληστείας για όλους χωρίς διαχωρισμό σε μικρομεσαία αγροτιά που αδυνατεί να πληρώσει και τους μεγαλοαγρότες που πρέπει να φορολογηθούν για τα επιχειρηματικά τους εισοδήματα προοδευτικά μέχρι και 45%.
      Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα επιβίωσης με τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από κυβέρνηση & τα περισσότερα κόμματα 3ου μνημονίου ( αύξηση ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ,…). Έρχεται να δέσει αυτή η κατάσταση με την νέα ΚΑΠ 2015-2020,  που μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις έως και 50% μέχρι το 2019.
          Ξέρουμε που αποβλέπουν αυτά τα αντιαγροτικά μέτρα, τα «μαγείρεμένα» από τους δανειστές με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τα ψήφισαν 222  βουλευτές του μνημονιακού τόξου και που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή και την παράδοση του πρωτογενή τομέα της χώρας μας  σε λίγους νεοτσιφλικάδες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
      Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι της Πέλλας, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση  δεν μπορούμε να  κλαίμε  τη μοίρα μας στα καφενεία και να περιμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Με συντονισμένο μαζικό αγώνα με τους συναδέλφους μας όλης της χώρας με το ολοκληρωμένο Πλαίσιο Αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, σε συμμαχία  με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα,  που πλήττονται  το ίδιο σκληρά από την ίδια πολιτική,   έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τις αντιαγροτικές & αντιλαϊκές  τους πολιτικές.
     Μπορούμε και πρέπει να «βρεθούμε» με τους εργαζόμενους της Πέλλας στις αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα & Γιαννιτσά στις 12 Νοέμβρη.
Όλοι στον Αγώνα !  Αντίσταση !  Αντεπίθεση !  Προοπτική !
Συνεχίζουμε με συνέπεια τον συντονισμό μας με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων  και μαζί με την μικρομεσαία αγροτιά όλης της χώρας παλεύουμε και
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
·  Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο
·   Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 € προσαυξημένο με 5.000 € για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 €.
·    Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών, κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στις ζωοτροφές, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
·    Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
·    Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·    Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς  από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις
·    Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
·    Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων,  υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
·    Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. 
·    Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.α). Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, την παροχή από τις τράπεζες, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
·    Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
·    Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...