Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

"ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας σας ενημερώνει ότι και τα 9 μέλη του συλλόγου μας είναι σε άριστη κατάσταση και βρίσκονται ήδη στα σπίτια τους.

Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης δραστηριότητας στο Όρος Παγγαίο, και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα της πυκνής ομίχλης και των θυελλωδών ανέμων, που επικρατούσαν στην περιοχή, οι ορειβάτες μας δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν, όπως ήταν σχεδιασμένο, το ορειβατικό καταφύγιο της περιοχής και αποφασίστηκε να παραμείνουν και να διανυκτερεύσουν στη θέση τους, όπου ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές της περιοχής και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας.

 Χάρη στην εμπειρία, την οργάνωση και την ψυχραιμία τους δεν διέτρεξαν οποιοδήποτε κίνδυνο και το πρωί, αφού ο καιρός το επέτρεψε μετέβησαν σε σημείο στο οποίο τους περίμενε η πυροσβεστική υπηρεσία που τους μετέφερε στο κέντρο υγείας Ροδολίβους, όπου μετά από τις απαραίτητες, προληπτικές,  ιατρικές εξετάσεις πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Ο ΕΟΣ Αριδαίας ευχαριστεί θερμά την πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών, το αστυνομικό τμήμα Ελευθερούπολης, τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας, την ΕΜΑΚ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την άμεση κινητοποίησή τους και την πολύτιμη βοήθειά τους.

 Μετά από αυτή τη μικρή περιπέτεια οι δραστηριότητες του συλλόγου συνεχίζονται την Κυριακή 13 Απριλίου όπου ο ΕΟΣ Αριδαίας θα βρεθεί στο όρος Τζένα στην κορυφή Μεγάλη Τζένα (2.182μ.) πάνω από το χωριό Νότια σε μια πεζοπορική διαδρομή μέτριας δυσκολίας. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

Ιωαννίδης Ισίδωρος :6976979137

Νικολαΐδης Χάρης : 6942609794

Μυλωνάς Αλέξανδρος : 6945425524

ΝΤΕΚΟΡ...



ΝΤΕΚΟΡ

Εκεί η θάλασσα κι ο ήλιος ο υπερόπτης
λιγάκι παραπέρα, ώσπου απρόσμενα
νυχτώνει μέρα μεσημέρι μες στο ποίημα.

Κρύβομαι στ’ άδυτα των στίχων και τρομάζω
πιότερο απ’ όλα τη δική μου σκέψη
παρά τους ίσκιους των παλιών δωμάτων.

Λούτρινο πια κουρνιάζει το κοράκι στο σαλόνι
ανίσχυρο, δίχως τους Πόε και τους ποετίσκους
και δίχως την ανταμοιβή του χρόνου
που έπαιξε κάποτε το ρόλο του συμβόλου.

Το φοβερό εκείνο nevermore
δεν συγκινεί κανέναν πλέον και δικαίως
αφού τα πάντα περιστρέφονται ευστόχως, πλην
σαφώς, στα μπαρ με το καλύτερο ντεκόρ.




ΜΑΚΡΑΝ ΤΩΝ ΕΡΗΜΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Τι συλλογιούνται τάχα οι χωρικοί
στα πέριξ της επωνύμου λίμνης Βόλβης

Πώς αντιδρά το σώμα των ψαράδων
στις θωπείες της αυγής

Τι νοσταλγεί η βάρκα η άμοιρη
στην άκρια της όχθης αναποδογυρισμένη;

Τρεις ερωτήσεις (κι άλλες πόσες;)
δίχως μιαν έστω πειστική απάντηση, καθώς
το λεωφορείο διασχίζει με εκατό και πλέον
χιλιόμετρα την άσφαλτο. Ήδη διακρίνεται
στο βάθος η επόμενη λίμνη.

– Τι ωφελούν οι λογισμοί στα πέριξ
ή εντός των έρημων υδάτων, όταν
η ανύποπτη συνταξιδιώτισσα στη δίπλα θέση
δεν έχει πει κουβέντα επί ογδόντα ολόκληρα
λεπτά, και μ’ εμφανή προκλητικότητα ολόγυμνη
μέσα στα μαύρα ρούχα της αποκοιμάται!




ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ

Το μονοπάτι που κατηφορίζει προς τη θάλασσα
οραματίζεται να γίνει κάποτε η Μεγάλη Λεωφόρος
που με ταχύτητα θα διασχίζουν
των αδηφάγων τουριστών τα ευτυχισμένα στίφη.

Την οχλαγωγία προσδοκά κι έπαψε πια
ν’ ακούει τα πουλιά στα δέντρα και στους θάμνους.
Οι μελωδικοί τους ύμνοι πλέον δεν το συγκινούν
ούτε και τα υπέροχα δοξαστικά τους.

Έχει το άλλοθι της μοναξιάς, αλλά στο βάθος
γνωρίζει καλά πως δεν θ’ αντέξει τους εκσκαφείς
μήτε το πρώιμο της ταφόπλακας, το τίμημα
του σφάλματος, το βάρος της ασφάλτου.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Από τη συλλογή «Εκσκαφέας αοράτων», Οι εκδόσεις των φίλων, 2013



ΠΗΓΗ...http://ppirinas.blogspot.gr/

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ


Πέρα από τα αγαπημένα θέματα των καναλιών, πέρα από τα θέματα που αξιολογούνται σημαντικά από ένα σύστημα που κινείται στα όρια κέρδους, χασούρας, τζόγου και ποταμών μωροδοξίας, ανωμαλίας και ξεφτυλισμού..

Υπάρχει η αληθινή φρίκη. Το συνολικό θέμα που δεν είναι πιασάρικο, δεν μπαίνει στις προτεραιότητες διαφημιστών κι εμπόρων, δεν αποδίδει στο χρηματηστήριο, δεν τζογάρει, δεν..

Μια εντελώς άρρωστη παγκόσμια κοινωνία..
που έχει γεμίσει τα νοσοκομεία με παιδάκια που βασανίζονται από κάθε είδους αρρώστειες, πριν προλάβουν να χαρούν τα πρώτα τους παιχνιδάκια. Αρρώστειες με τρομακτικές ονομασίες, αρρώστιες κλασικκές ή και νέες με «εξωτική» χροιά, αρρώστιες από τη κοιλιά της μάνας τους.

Που έχει γεμίσει με νέους που κουβαλάνε μέσα στις τσέπες τους μαζί με τα κινητά τους τα χαπάκια τους, για τις καούρες στο στομάχι, για το θυρεοειδή τους που δεν δουλεύει, για το άσθμα τους, τις αλλεργίες, την υπέρταση (...) , τα χαλασμένα τους νεφρά, τη στειρότητά τους, τα περίφημα αυτοάνοσα που φυτρώνουν έτσι για να στολίσουν ακόμα πιο μαγευτικά τη καθημερινότητα της ανεργίας, της φτώχειας τους, της κατάθλιψης ή της παράνοιας...

Που έχει γεμίσει με κοριτσια κι αγόρια ψυχικά άρρωστα, χαπακωμένα, με τους επιστήμονες στο τομέα της υγείας να προσπαθούν να βρουν απαντήσεις σε πράγματα που δεν έχουν ιδέα στη πραγματικότητα για το τι συμβαίνει, πειραματόζωα σε μια κοινωνία που τσιγκουνεύεται την χαρά και την ευτυχία και ξερνάει συνέχεια θλίψη, φόβους, μοναξιά, απαξίωση, ψεύτικα διλήμματα, παρανοικές απαιτήσεις...

Που έχει γεμίσει με εκατοντάδες χιλιάδες (εκατομμύρια?...) ανώμαλους, διεστραμμένους που βιάζουν, βασανίζουν, δολοφονούν παιδιά για το κέφι τους, γονείς που ξυλοκοπάνε μέχρι θανάτου τα παιδιά τους, κτήνη που ηδονίζονται μέσα στα σαιτ της παιδικής πορνογραφίας, ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς όπου αγοράζουν μ΄ενα δίφραγκο παιδάκια για να χορτάσουν τις αρρωστημένες ορέξεις...

Μια κοινωνία ενηλίκων που έχει χάσει κάθε σεβασμό, για τα παιδιά της, δηλαδή για το μέλλον της, για τα χρόνια που θα έρθουν και θα μοιάζουν σαν ταινία τρόμου.

Να χέσω και τη πρόοδο της επιστήμης και τα φιλόδοξο προγράμματα βιοτεχνολογίας και γενετικής, να χέσω και τα πολυδιαφημισμένα ταξίδια στο διάστημα, και τα χλιδάτα αντικείμενα που κατακλύζουν τη καθημερινότητα, και τις πλαστικούρες που ισιώνουν μούρες, και τα οχήματα με τις αστραφτερές ζάντες, και τα κινητά τέταρτης και δέκατης γενιάς..

Θλιβεροί άνθρωποι, έρμαια του πολιτισμού των αχυρανθρώπων, προσκολλημένα σε ηλίθια κουτάκια, με σάπια είδωλα, με φτηνιάρικους απατεωνίσκους να αποκοιμίζουν συνειδήσεις, με διεστραμμένα μυαλά να αλλοιώνουν την αλήθεια...

Θλιβερά ανθρωπάκια που συνεχίζουν να γεννάνε και να θεωρούν πως είναι «μοιραίο», θέλημα θεού, ή ατυχία που έτσι έτυχε, το παιδί τους να καλωδιωθεί στην εντατική κάποιου νοσοκομείου με τις πάνες του μαζί, το παιδί που θα σκέφτεται ν΄αυτοκτονήσει στα πριν καλά καλά ζήσει, το παιδί που θα σβήνει πρεζομένο, το παιδί που θα είναι εν δυνάμει άρρωστο, το παιδί που θα βιαστεί, που θα γίνει πειραματόζωο, που θα δολοφονηθεί στη ψυχή ή στο σώμα με κάθε δυνατό τρόπο.

Ετυχε... Τι να κάνουμε, πρέπει να το αντέξουμε... Η αποθέωση της αθλιότητας, να ζεις για να βλέπεις να δολοφονούν το παιδί σου και να λες.. τι να κάνουμε.. έτυχε..

Εχω κουραστεί (για να μην πω αγανακτήσει) ν΄ακούω μεγαλύτερους να λένε «εμείς στην εποχή μας» Μια κοινωνία γερόντων που περηφανεύεται ανοσία απέναντι στα άρρωστα παιδιά της. Εμείς θηλάσαμε, εμείς φάγαμε καλό κρέας, εμείς ήπιαμε φρέσκο γάλα, εμάς ο ουρανός ήταν καταγάλανος, εμείς δεν ξέραμε τι θα πει να κλειδώνεις τη πόρτα, εμείς ξέραμε να φλερτάρουμε, να κάνουμε πάρτυ, να διασκεδάζουμε, εμείς ζούσαμε σε σπίτια με αυλές και λουλούδια... Εμείς, εμείς,
Μπράβο μ@λακα. Το πες και το αισθάνθηκες. Σε ποιον το λες? Στο παιδί σου που το θυσίασες για το αυτοκίνητο, το διαμερισμα, τα επώνυμα ρούχα, τις διακοπές σε μπανγκαλόους, την επείδηξη στη κυρά Κατίνα πως τα έχεις περισσότερα και πιο χλιδάτα?

Παλεύεις για τη σύνταξη αφού έζησες εκείνα τα «καλύτερα» χρόνια (που δεν είχαμε τίποτα αλλά είμασταν ευτυχισμένοι όπως συνηθίζεις να λες) δίπλα στο παιδί που δεν θα βρει ποτέ δουλειά. Φτάνεις στα 80 μ΄ενα μπαι πας και μερικα διουρητικά, δίπλα στο παιδί που το διασωληνώνουν από τα πέντε! Ανασαίνεις τη βρωμιά έχοντας στο παρελθόν αναπνεύσει καθαριότητα, δίπλα στα παιδια που ανέπνεε βρωμιά η μάνα τους όταν τα κυοφορούσε...

Οι 50 και κάτω φοβούνται πως δεν θα φτάσουν στα 80, οι 40 και κάτω πως δεν θα φτάσουν στα 50, οι 30 και κάτω πως δεν θα φτάσουν στα 40 και τα παιδιά φοβούνται πως δεν θα φτάσουν πουθενά...

Αν έπρεπε να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, αν είχαμε την ελάχιστη αξιοπρέπεια μέσα μας θα το κάναμε όχι γι΄αυτά που μας «τσιγκλάνε» στις ειδήσεις , όχι γι΄αυτά που μας πλασσάρουν σαν σημαντικά, αλλά για όλα εκείνα που κανείς δεν αναφέρει τίποτα και δεν δίνει καμμιά εξήγηση...

Αν έπρεπε να ανησυχήσουμε σοβαρά και να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η αληθινή φρίκη, θα έπρεπε να ψάξουμε στο κάδο απορριμάτων των καναλιών, των εφημερίδων, των κυβερνητικών ανακοινώσεων... Στο κάδο απορριμάτων των επιστημονικών ανακοινώσεων, στο κάδο των σκουπιδοτενεκέδων κάτω από τα αποκόμματα των reports των χρηματιστηρίων, των βουλευτικών γραφείων , ή των καραγκιόζηδων της ενημέρωσης...

Στα δικά τους delete πρέπει να εστιαστεί η δική μας ανησυχία...

Δεν πειράζει όμως. Σύντομα πιστεύεω η ανθρωπότητα θα βρει να τη περιμένει στη γωνία όλη η φρίκη που απαξίωσε να δει, πολλαπλασιασμένη επί εκατό... Ομως τότε θα είναι αργά. Τότε θα καταλάβει ο κόσμος πως τίποτα δεν «έτυχε» απλά πέτυχε.


Συνήθης Ύποπτος





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΝΕΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...



Έφυγα μετά τις σπουδές κατευθείαν. Τέλειωσα Ιατρική στην Ελλάδα με λίαν καλώς, βράβευση και δημοσιεύσεις σε φοιτητικά συνέδρια, με σαφείς στόχους από καιρό. Ειδικότητα και διδακτορικό. Μετά πανεπιστημιακή καριέρα. Ίσως στην Ελλάδα, ίσως στο εξωτερικό, ίσως πουθενά.

 Πρώτη θέση εργασίας σε πασίγνωστη πανεπιστημιακή κλινική. Από την συνέντευξη όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι, πέρα από έναν ξερακιανό φλώρο χωρίς κλινική εμπειρία που ζήλεψε τους στόχους μου. Έμελλε να είμαι στο τμήμα του. Δεν με ήθελε ποτέ. Σε ένα δωματιάκι 5 τμ στοιβαγμένα 4 άτομα συν τους φοιτητές. Υπολογιστής για να εργαστώ δεν υπήρχε πέρα από αυτόν πάνω στο φορητό αμαξίδιο της ιατρικής επίσκεψης.

 Ώρες ορθοστασίας. Υποτίμηση και αποτροπιασμός η συμπεριφορά των περισσοτέρων. "Είσαι από Ελλάδα, πληρώστε τα χρέη σας", να φωνάζουν στους διαδρόμους, "δεν θέλω να με εξετάσει ο ξένος" να λέει ο άλλος. Να θυμώνουν που οι Έλληνες τους τρώνε τάχα τα εκατομμύρια, ενώ αυτοί δουλεύουν σκληρά. Να πηγαίνω κάθε μέρα στη δουλειά στις 8 το πρωί και να φεύγω στις 10 το βράδυ. Να είμαι ο βρωμοέλληνας. Με παγερό και αηδιασμένο ύφος να με κοιτούν, να τους ενοχλούν τα πάντα. Ακόμα και τα χοντρά ρούχα που φορούσα λόγω κρύου.

 Μια μέρα, έφτασε το τελεσίγραφο. Με παγερά μάτια να σου λέει ο ξανθός ναζιστής ότι δεν σε θέλει άλλο στη δουλειά, δεν έχει να σε πληρώσει (το πανεπιστήμιο πλήρωνε!). "Θα παραμείνεις μόνο αν σε πληρώσει το ελληνικό κράτος", είπε. Τότε ήμουν άπειρος και φοβισμένος και ήθελα να φύγω, τώρα θα τον είχα στείλει στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχω όλα τα έγγραφα που θα μπορούσαν να τον καταδικάσουν.

 Δεύτερη δουλειά, τα προσόντα πολλά και βρήκα αμέσως. Σε μια αυστηρή κλινική. Καθημερινά εργασία πάνω από 11 με 12 ώρες, οι γιατροί ελάχιστοι, οι Γερμανοί να παραιτούνται. Να λένε ότι δεν θέλουν ξένους, αλλά αναγκάζονται. Να σου φωνάζουν, να σε διατάζουν ακόμα και οι νοσοκόμοι. Να θες να τους διαολοστείλεις και να διακηρρύξεις τις περήφανες ιδέες, με τις οποίες μεγάλωσες, τα ιδανικά σου, μια ζωή διάβαζες και τώρα σε βγάζουν βρωμοέλληνα. Να κατηγορούν τη χώρα σου ή να γελάνε ειρωνικά, να προωθούν μόνο τους Γερμανούς και να τους δίνουν κρυφά μπαξίσια. Εσύ να γαμ...έσαι στις εφημερίες για κάτι ψιλά συγκριτικά με την απόδοσή σου. Να γυρνάς στο σπίτι πεθαμένος. Να ξυπνάς με εφιάλτες τη νύχτα, να ντύνεσαι για να πας στη δουλειά. Να βγαίνεις έξω και να συνειδητοποιείς ότι ακόμα είναι 3 το βράδυ. Να κλαις από την κατάντια σου και να γυρνάς πίσω. Από τις εξαντλητικές ώρες εργασίας να λιποθυμάς το πρωί. Να μην πηγαίνεις μια μέρα στη δουλειά και ενώ όλοι έμαθαν τι έπαθες να μην σε ρωτούν οι ανώτεροι γιατί και πως.

 Έτσι, γιατί εσύ δεν αντέχεις όπως 1-2 Γερμανοί ή Γερμανίδα που δουλεύουν 14 ώρες τη μέρα και πηδιέται στο γραφείο με τον ανώτερο με ανοιχτές κουρτίνες. Να μην σου πληρώνουν ούτε μία υπερωρία γιατί έχεις πολλές και δεν έχουν λεφτά. Να βλέπεις τη μικρή αλλοδαπή συνάδελφο να παρενοχλείται σεξουαλικά και να μην μπορείς να δώσεις μια μπουνιά στο αρ...ίδι που την έχει εξευτελίσει γιατί μετά θα βρουν τρόπο να διώξουν εσένα.

 Δεν μπορείς να τους πας κόντρα, θα μείνεις χωρίς σπίτι και με ελάχιστο εισόδημα. Τα μαντάτα από την Ελλάδα: "Μην τολμήσεις να γυρίσεις πίσω, θα ψωμολυσσάς''. Το Ίντερνετ ο μόνος τρόπος επαφής με τη χώρα σου. Τα πάντα γκρεμίζονται. Δεν έχεις μεταφορικό μέσο, σε κοροιδεύουν που δεν έχεις αυτοκίνητο, που είσαι "φτωχός", μια φορά σε φώναζαν φτωχό.

 Κλείνεις τα μάτια και κοιμάσαι. 
Δεν θα συγχωρέσεις ποτέ αυτούς που σε πρόδωσαν (Έλληνες) και αυτούς που σε χλεύασαν και σε μισούν κατά βάθος απόλυτα (Γερμανοί).

 Καληνύχτα. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ENDRIP: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

Endrip: Αυτό που βλέπεις καθώς πεθαίνεις

Οι Koen de Mol, Olivier Ballast και Rick Franssen σκηνοθέτησαν το video Εndtrip.
 Το Endtrip είναι το ταξίδι διάρκειας 4,5 λεπτών, μιας κοπέλας προς τον θάνατο εξαιτίας των ναρκωτικών. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

"Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ; ΑΔΕΡΦΕΣ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".

Magnify Image

Σε αυτό το απόσπασμα από τις κασέτες του παλιού Προέδρου των ΗΠΑ Νίξον, βρίσκει κανείς μια ενδιαφέρουσα άποψη για την ομοφυλοφιλία. Ενδιαφέρουσα κυρίως γιατί προέρχεται από έναν πολύ ισχυρό κρατικό αξιωματούχο, τον επικεφαλής μιας από τις τότε δύο υπερδυνάμεις. Αλλά και λόγω της, κατά την γνώμη μου, ασαφούς, χωρίς στέρεο ειρμό και προκατειλημμένης συλλογιστικής της.

   Ο Νίξον, σε μία απ' τις κασέτες του ακούγεται ενοχλημένος που το "καταραμένο παιχνίδι του μπέιζμπολ" διακόπηκε για να προβληθεί η σειρά All In the Family, την οποία μπέρδεψε για ταινία. Ο πρώτην πρόεδρος βλέποντας τη σειρά εκνευρίζεται που "δύο καταπληκτικοί, όμορφοι άντρες προωθούν την ομοφυλοφιλία" στη Δημόσια Τηλεόραση.

   Προειδοποιώντας για την κακή επιρροή των ΜΜΕ, ο Νίξον παρατήρησε ότι και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αλλά και ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός κατέρρευσαν εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας. 

"Ξέρεις τι συνέβη στους Έλληνες", λέει. "Η ομοφυλοφιλία τους κατέστρεψε. Ο Αριστοτέλης ήταν αδερφή, το ίδιο και ο Σωκράτης. Αλλά ποτέ δεν είχε την επιρροή που έχει σήμερα η τηλεόραση."   Και συνέχισε: "Οι έξι τελευταίοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες ήταν πούστηδες. Καταλαβαίνεις; Η ομοφυλοφιλία, η ανηθικότητα γενικώς, αυτοί είναι οι εχθροί μιας ισχυρής κοινωνίας. Γι' αυτό την προωθούν την ομοφυλοφιλία οι Κομμουνιστές και οι αριστεροί!"

Magnify Image

   Φυσικά ο Νίξον δεν καταλαβαίνει πως ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης, ασχέτως σεξουαλικών προτιμήσεων, ήταν απ' αυτούς που εδραίωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό κι όχι απ' αυτούς που τον κατέστρεψαν...

   Οπωσδήποτε πρόκειται για μια απλή αποστροφή του λόγου του, που δεν μπορεί να είναι πλήρης και ακριβής όπως μια προετοιμασμένη δήλωση - ωστόσο πιστεύω πως γίνεται φανερή η προχειρότητα και η απλοϊκότητα (αν όχι κραυγαλέα εργαλειακή υστεροβουλία) στην ανάγνωση της Ιστορίας: η ομοφυλοφιλία παρακμάζει τις κοινωνίες γι' αυτό οι εχθροί μας την χρησιμοποιούν σαν κοινωνικό όπλο εναντίον μας.

   Η άποψή του αυτή, βέβαια, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Νίξον, που υπερασπίζεται την ηθικότητα (morality), έχει συνδεθεί με το σκάνδαλο Γουοτεργκαίητ και την επίδειξη εκ μέρους του χαρακτηριστικού πολιτικού αμοραλισμού. Σε τέτοιο βαθμό, που υπάρχει η άποψη ότι ευθύνεται για την οριστική διάρρηξη της εμπιστοσύνης των Αμερικανών πολιτών προς την ακεραιότητα της κυβέρνησής τους. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΣΚΟΤΩΣΕΙ" ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Παράδοξο -Το άνθος του καπνού μπορεί να «σκοτώσει» τον καρκίνο
Ο φυσικός μηχανισμός άμυνας του φυτού του καπνού θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα, υποστηρίζουν τώρα επιστήμονες, αν και το τσιγάρο αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης της ασθένειας.
Αυτή η ανατρεπτική ανακάλυψη έγινε από μια αυστραλιανή ομάδα επιστημόνων, που εντόπισε ένα μόριο στο άνθος του φυτού το οποίο καταπολεμά τους μύκητες και τα βακτήρια. Έκπληκτοι οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι έχει, επίσης, τη δυνατότητα να εντοπίζει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.

Το θαυματουργό μόριο ονομάζεται NaD1 και λειτουργεί δημιουργώντας κάτι σαν «τανάλια» που γαντζώνεται στα λιπίδια πάνω στη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων, τα οποία σχίζει αναγκάζοντας έτσι το κύτταρο να αποβάλλει το περιεχόμενό του και να διασπαστεί.

«Υπάρχει ειρωνεία στο γεγονός ότι ένας ισχυρός μηχανισμός άμυνας κατά του καρκίνου κρύβεται στο άνθος του καλλωπιστικού φυτού του καπνού. Ωστόσο, όποια και αν είναι η προέλευσή του, αποτελεί μια πολύ ευχάριστη ανακάλυψη», τονίζει ο δόκτωρ Μαρκ Χιούλετ, από το Ινστιτούτο Μοριακών Επιστημών της Μελβούρνης.

Tο επόμενο βήμα είναι να γίνουν προκλινικές μελέτες για να εξακριβωθεί πώς το NaD1 θα μπορούσε να «αναλάβει δράση» στη θεραπεία κατά του καρκίνου.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

"ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ"

Μερικοί άνθρωποι διαθέτουν τόσο μεγάλη πίστη, τόσο μεγάλη αγάπη και εμπιστοσύνη στον Θεό, ώστε η ζωή τους αποτελείται από μία σειρά θαυμαστών γεγονότων.
Αν εμείς οι άνθρωποι συγκινούμαστε όταν κάποιος μας δείχνει εμπιστοσύνη και φροντίζουμε να ανταποκριθούμε, πόσο μάλλον ο Άγιος Θεός!
Μία τέτοια ψυχούλα επισκέφθηκε το Μοναστήρι φέτος το καλοκαίρι. ‘Ήταν μητέρα δύο παιδιών ενηλίκων. Παρ’ ότι δε η γυναίκα αυτή ήταν στη μέση ηλικία, είχε στο πρόσωπό της τη δροσιά της νεότητος. Το δε χαμόγελό της συχνά έδειχνε την καλωσύνη της ψυχής της.
Όταν διηγήθηκε πόσες σοβαρές ασθένειες είχε περάσει και ξεπεράσει με την προσευχή και την πίστη της, έμενε κατάπληκτος όποιος την άκουγε. Μεταξύ των άλλων είπε:
“Όταν ξεκινούσα για κάποια σοβαρή εξέτασι ή εγχείρησι (είχε εγχειρισθεί για καρκίνο των σπλάγχνων) έπαιρνα μαζί μου μια εικονίτσα του Χριστού που έχω και Του έλεγα: “Έλα, Χριστέ μου, πάμε μαζί στο νοσοκομείο. Άνθρωπο δεν έχω να έρθει μαζί μου!” ( Ο σύζυγός μου δούλευε και ζούσαμε όλοι από ένα μεροκάματο. ) Και όλα πήγαιναν καλά. Τη βοήθειά Του την ένιωθα και την έβλεπα συνεχώς.
Κάποτε, η καρδιά μου μάζεψε πολύ υγρό στο περικάρδιο.
Οι γιατροί αποφάσισαν να το αφαιρέσουν με παρακέντηση. Λίγο πριν γίνει η παρακέντηση, έβαλα στο στήθος μου λίγο λαδάκι από την Παναγία και Την παρακάλεσα θερμά να επέμβει και να με βοηθήσει.
Σε λίγο οι γιατροί ετοιμάστηκαν για την επέμβαση. Τότε ο αρχίατρος με φώτιση Θεού ζήτησε να γίνει μια νέα εξέταση, για να δουν την ποσότητα του υγρού στο περικάρδιο. Πράγματι, την έκαναν στα γρήγορα και του την έφεραν. Έκπληκτος ο αρχίατρος είδε πως το υγρό είχε εξαφανιστεί! Ματαίωσε τότε την παρακέντηση και είπε:
- Αφήστε την γυναίκα να φύγει! Κατά ανεξήγητο τρόπο το υγρό υποχώρησε.
Ένας πιο νέος γιατρός, που κρατούσε το ιστορικό μου, τον ρώτησε:
- Τί να γράψω, κύριε καθηγητά; Πώς να κλείσω το ιστορικό της νοσηλείας της;
Και ο καθηγητής απάντησε:
- Γράψε τη λέξη “ανεξήγητο”!
Ανεξήγητο, για εκείνον. Εγώ όμως γνώριζα τη θεία επέμβαση της Θεομήτορος και μάλιστα το είπα στον καθηγητή με παρρησία. Η αλήθεια είναι ότι το σεβάστηκε και φάνηκε να δείχνει ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τον Χριστό. Κι εγώ έκπληκτη του είπα:
- Καλέ, δεν ξέρετε για τον Χριστό; Για τον αληθινό Θεό; Δεν γνωρίζετε για την απέραντη Θεϊκή Του δύναμη;”
Δυστυχώς , τα πανεπιστήμια δίνουν περιορισμένες ανθρώπινες γνώσεις . Την κορωνίδα της γνώσεως, την Θεογνωσία, και την επίγνωση του προορισμού του ανθρώπου, που είναι η βασιλεία του Θεού και η κατά χάριν θέωση, την αγνοούν.
Ευτυχώς, που υπάρχουν οικογένειες χριστιανικές και κάποιοι φωτισμένοι καθηγητές και κληρικοί κι έτσι υπάρχουν και στην Πατρίδα μας φωτισμένοι επιστήμονες με ήθος και θεοσέβεια. Δόξα τω Θεώ!
Από το βιβλίο: «ΝΕΩΤΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ Κ΄ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ» ΕΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ

12 ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΙΟ ΑΣΘΕΝΗ.

Μετάφραση / Επιμέλεια: Ελίνα Μιαούλη
Κάποια πράγματα, καμιά φορά, είναι προτιμότερο να μη λέγονται, ιδιαίτερα μάλιστα εάν συνομιλούμε με ένα άτομο που πάσχει από μία χρόνια πάθηση. Το άρθρο που ακολουθεί παρουσιάζει στοιχεία και δεδομένα για τους Αμερικανούς ασθενείς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αφορούν τον οποιονδήποτε χρόνιο πάσχοντα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών  (Centers for Disease Control and Prevention), σχεδόν οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί νοσούν από τουλάχιστον μία χρόνια ασθένεια, όπως Σκλήρυνση κατά Πλάκας, HIV/AIDS, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Chronic Obstructive Pulmonary Disease – COPD), Λύκο, Νόσο του Crohn και Ινομυαλγία  – για να αναφέρουμε μονάχα μερικές.
Κάποιες φορές, καλοπροαίρετοι φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς, ακόμα και άγνωστοι τυχαίνει να ξεστομίζουν κουβέντες που δεν θα έπρεπε, ακόμα και αν οι προθέσεις τους συνήθως είναι οι καλύτερες, προσβάλλοντας και πληγώνοντας με αυτό τον τρόπο τον άλλον. Έτσι, σας παραθέτουμε μερικές από εκείνες τις φράσεις που ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείτε πριν τις πείτε:
1. «Η ασθένεια είναι στο μυαλό σου»
Η Margit Crane από το Seattle, η οποία διαγνώστηκε με Ινομυαλγία το 1985, υποστηρίζει ότι πολλές φορές ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι άνθρωποι, πάνω στην προσπάθειά τους να τη βοηθήσουν, συνηθίζουν να της λένε να μη σκέφτεται ότι είναι άρρωστη. 
Γι’ αυτό, να προσέχετε όταν λέτε σε κάποιον πως η θετική σκέψη είναι η θεραπεία που χρειάζεται. Διότι, αν και όντως μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσει σημαντικά, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνετε τον άλλον να αισθάνεται άσχημα επειδή δεν νιώθει καλά.

Μάθετε περισσότερα για το «Τι είναι η Ινομυαλγία», αλλά κι επισκεφθείτε το Blog «Ζώντας με Ινομυαλγία», όπου θα ενημερωθείτε για την προσπάθεια που γίνεται αυτή την περίοδο για τη σύσταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ινομυαλγίας (Π.Α.Σ.ΙΝ.).
 
2. «Δεν μοιάζεις άρρωστος»
Η Pamela Gilchrist, η οποία ζει στην ευρύτερη περιοχή του Σινσινάτι και πάσχει κι εκείνη από Ινομυαλγία, εξηγεί πως κάποτε ένας υπάλληλος του αεροδρομίου τη ρώτησε, με αυστηρό ύφος: «Για ποιο λόγο χρειάζεστε το αναπηρικό αμαξίδιο; Έχετε καρκίνο;»
Σύμφωνα με τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, το ένα τέταρτο των ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις υποστηρίζουν ότι βιώνουν σημαντικούς περιορισμούς στις καθημερινές δραστηριότητές τους, αν και στους περισσότερους τα συμπτώματά τους δεν είναι εμφανή. 


3. «Αδυνάτισες; Δείχνεις μια χαρά!»
Στον κόσμο που ζούμε σήμερα, όπου όλοι έχουν εμμονή με την εμφάνισή τους, είναι εύκολο να υποθέσει κανείς πως η απώλεια βάρους είναι κάτι το επιθυμητό. Όχι, όμως, για όλους τους ανθρώπους, όπως, για παράδειγμα, για την Cedar Burnett που πάσχει από Ελκώδη Κολίτιδα. Η Burnett λέει: «όταν είμαι πραγματικά άρρωστη, μπορεί να χάσω μέχρι και 4,5 κιλά μέσα σε λίγες ημέρες. Συνήθως, όσο πιο αδύνατη είμαι, τόσο και πιο άρρωστη είμαι, οπότε είναι αρκετά ενοχλητικό να μου λένε οι άλλοι μπράβο επειδή αδυνάτισα.»
Να θυμάστε πως όταν σχολιάζετε την εμφάνιση κάποιου –ιδίως όταν δεν τον γνωρίζετε πολύ καλά– πιθανότατα να πείτε κάτι που δεν πρέπει!

Διαβάστε το κείμενο «Πάρτε τον έλεγχο: Βρείτε πληροφορίες για το πώς να ζείτε με Ελκώδη Κολίτιδα», αλλά απευθυνθείτε και στο Σύλλογο Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα.  


4. «Λυπάμαι»
Ο Josh Robbins, ακτιβιστής για το HIV, μπλόγκερ και συγγραφέας λέει ότι συχνά ακούει αυτήν τη φράση όταν αποκαλύπτει στους άλλους ότι ζει με τον ιό HIV, κάτι το οποίο τον ενοχλεί ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και έφτιαξε ένα βίντεο σχετικά με το «τι να μη λέτε σε κάποιον που μόλις σας αποκάλυψε ότι έχει HIV», ενώ υποστηρίζει πως είναι προτιμότερο να πει κάποιος: «Είμαι εδώ για σένα».
Να θυμάστε ότι μία χρόνια πάθηση δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει αναγκαστικά στο θάνατο. Άρα, τα «συλλυπητήρια» και άλλες παρόμοιες κουβέντες είναι άτοπες. 


5. «Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα»
Ο Mark Black, από τον Καναδά, έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων λόγω χρόνιας συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι τυποποιημένες εκφράσεις, όπως «όλα θα πάνε καλύτερα» είναι ενοχλητικές, γι’ αυτό και κάποιες φορές ο ίδιος απαντάει: «αυτό δεν είναι αλήθεια».
Σίγουρα, τετριμμένες εκφράσεις έχουν κι αυτές τη θέση τους, αλλά ένας άνθρωπος που ακούει πραγματικά ένα άτομο που πάσχει από μία χρόνια πάθηση τελικά μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο. 
 
6. «Το έπαθες επειδή...;»
Η Cynthia McKay είναι Ψυχοθεραπεύτρια και δουλεύει με οικογένειες που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες. Η ίδια υποστηρίζει ότι αρκετά συχνά οι αναίσθητοι άνθρωποι ρωτούν εάν το κάπνισμα, το βάρος ή κάτι άλλο προκάλεσε το πρόβλημα στον ασθενή. Το να τον κατηγορούν, λοιπόν, είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ένα πρόσωπο του οποίου η υγεία έχει επηρεαστεί από μία ασθένεια ή από ένα ατύχημα.
Σχόλια του στιλ «Σ’ το είχα πει» σίγουρα θα ενοχλήσουν. Γι’ αυτό, πριν κάνετε τέτοιου είδους διατυπώσεις ή θέσετε ερωτήσεις, αναρωτηθείτε εάν με το να γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους αρρώστησε κάποιος πρόκειται να τον βοηθήσετε καλύτερα. 


7. «Ο φίλος του φίλου μου που έχει την ίδια ασθένεια τα πάει μια χαρά»
Ο Dave Bexfield διευθύνει το ActiveMSers.org, μία μη κερδοσκοπική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε προκειμένου να προτρέπει τους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας να παραμένουν όσο το δυνατόν πιο ενεργοί. Ο ίδιος επισημαίνει ότι ασθένειες όπως η ΣκΠ προσβάλλουν τον κάθε ασθενή με διαφορετικό τρόπο. 
Έτσι, πέρα από το να ρωτάτε τον εαυτό σας εάν χρειάζεται να ξέρετε γιατί αρρώστησε, πριν μιλήσετε, σκεφτείτε εάν αυτό που θα πείτε πρόκειται να βοηθήσει τον άλλον πραγματικά.
 
8. «Ξέρω ακριβώς πώς είναι να έχεις σοβαρό δερματικό πρόβλημα. Κάθε μήνα βγάζω με κερί τα φρύδια μου»
Συγγραφέας, ομιλήτρια και ακτιβίστρια, η Carly Findlay πάσχει από Ιχθύαση, μία δερματική πάθηση που επηρεάζει την εμφάνισή της και η οποία μπορεί να είναι επώδυνη. Στο blog της, έχει αναρτήσει μία μεγάλη λίστα με σχόλια που δεν θα έπρεπε να είχαν πει διάφοροι άγνωστοι, μεταξύ αυτών και το παραπάνω.
Εκτός κι αν πράγματι γνωρίζετε ακριβώς πώς νιώθει κάποιος, μη λέτε ότι ξέρετε. Αντιθέτως, ρωτήστε τον «Πώς είσαι;» και προσέξτε την απάντηση που θα σας δώσει. 


9. «Είσαι τόσο γενναία»
Η Μαρίζα Zeppieri-Caruana είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αμερικανικού Ιδρύματος για το Λύκο. Και εκείνη έχει ένα blog όπου αναφέρει τα λιγότερο αγαπημένα σχόλια που έχει ακούσει. Η ίδια υποστηρίζει πως δεν αισθάνεται «γενναία» (μιας και δεν απέκτησε το Λύκο επειδή το ήθελε), αλλά «δυνατή».
Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του οίκτου και της ενσυναίσθησης. Και μερικές φορές, δεν χρειάζεται να πείτε κάτι. Απλά το να είστε εκεί, δίπλα στον άλλον, είναι ήδη αρκετό. 

10. «Είσαι τόσο δυνατός/η. Εγώ δεν θα μπορούσα να βγαίνω έξω με αυτή την όψη»
Η Δερματολόγος Toral Patel, η οποία συχνά παρακολουθεί ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις του δέρματος, λέει πως θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ακόμα και τα «κομπλιμέντα» που κάνουμε, διότι κι αυτά θα μπορούσαν να προσβάλουν κάποιον, όπως αυτό, για παράδειγμα. 
Σίγουρα, τα κομπλιμέντα και η επιβράβευση είναι σημαντικά, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε πότε να τα σταματάμε. 


11.  «Πρέπει να δοκιμάσεις αυτήν τη θεραπεία με βότανα»
Ο Ted Meyer από το Λος Άντζελες πάσχει από τη νόσο Gaucher. Αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο είναι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει μία απλή θεραπεία –βότανα ή βιταμίνες, για παράδειγμα– για τη σπάνια γενετική πάθησή του την οποία, για κάποιο λόγο, εκείνος δεν γνωρίζει.
Προσοχή: Αφήστε τις ιατρικές υποδείξεις στους γιατρούς, διότι, ανάλογα το πρόβλημα ενός ασθενή, μία συμβουλή θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι επικίνδυνη για εκείνον.

12. «Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα»
Η Ψυχοθεραπεύτρια Toni Coleman δουλεύει με πολλούς ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με μία χρόνια ασθένεια ή με κάποιο πρόβλημα υγείας που πρόκειται να αλλάξει τη ζωής τους. Λέει, λοιπόν, ότι διατυπώσεις όπως αυτή που αναφέραμε σαν παράδειγμα –όπως και η «αγαπημένη» της, «Ο Θεός μας "δίνει" οσα μπορούμε να αντέξουμε»–, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν το άλλο άτομο να νιώθει ακόμα πιο μόνο του.
Αποφεύγετε να ζυγίζετε την ταλαιπωρία και τον πόνο ενός ανθρώπου. 


Οπότε, τι πρέπει να λέμε;
Όταν δεν αισθανόμαστε καλά ή φοβόμαστε για την υγεία μας, συχνά, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι συμβουλές. Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για εμάς είναι απλά να μας ακούνε, και το να ξέρουμε ότι όντως οι άλλοι μας παρακολουθούν.
Ο Larry Berkelhammer, Ph.D. Ιατρός και Συγγραφέας του βιβλίου In Your Own Hands: New Hope for People with Chronic Medical Conditions (Είναι στο χέρι σας: Νέα Ελπίδα για Όσους πάσχουν από Χρόνιες Παθήσεις), συνιστά να παραφράζετε τα βασικά σημεία από όσα σας εκμυστηρεύεται ένα άτομο που πάσχει από ένα χρόνιο νόσημα. 
Συγκεριμένα, o Berkelhammer λέει: «Με το να παραφράζουμε όσα μας λένε είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος για να πούμε με δικά μας λόγια όσα ακούσαμε, ώστε το άλλο πρόσωπο να ξέρει ότι όχι μόνο τον προσέχαμε, αλλά και καταλάβαμε τα όσα προσπάθησε να επικοινωνήσει».
Έτσι, μία φράση όπως, «μου λες, δηλαδή, ότι τα πράγματα σου φαίνονται αρκετά άσχημα αυτήν τη στιγμή» ή «από ό,τι κατάλαβα πονάς πάρα πολύ σήμερα. Πώς θα μπορούσα να βοηθήσω;» ανοίγει δίοδο για μία ουσιαστική επικοινωνία με τον άλλον, και δεν πρόκειται για μία τυποποιημένη κουβέντα με συμβουλές.
Όπως και να 'χει, να θυμάστε ότι κάθε άτομο είναι ξεχωριστό, και άρα και κάθε σχέση, και όταν έχετε αμφιβολίες και δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε μία κατάσταση, μπορείτε πολύ απλά να πείτε: «Είμαι εδώ για εσένα, αλλά δεν ξέρω πώς ακριβώς να μιλήσω για αυτά τα πράγματα. Πες μου για το πρόβλημά σου και τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα». 

Μετάφραση / Επιμέλεια: Ελίνα Μιαούλη


ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ Γ. ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ 9ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ.

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης τρέχει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

andritsos_giannis_02.jpg
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Γιάννης Ανδρίτσος με το συνδυασμό «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» θα συμμετάσχει την Κυριακή 6 Απριλίου στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

 
Θα στείλει, έτσι, το δικό του αθλητικό και πολιτιστικό μήνυμα.
«Συμμετέχουμε για στηρίξουμε τον αθλητισμό που αγαπάμε και μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές. Θέλουμε να ζήσουμε μια αθλητική εμπειρία αναδεικνύοντας τον τόπο μας με τη λαμπρή ιστορία αλλά και τους ανθρώπους του που έχουν τη δυνατότητα να τον ανεβάσουν πιο ψηλά . Είμαστε άνθρωποι της αυτοδιοίκησης , της συνεργασίας, της προσφοράς και οφείλουμε να είμαστε παρόντες σε γεγονότα τέτοιας εμβέλειας που ενώνουν την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και προβάλλουν σ όλο τον πλανήτη τα αθλητικά ιδεώδη. Ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο το οποίο τιμούμε και προβάλλουμε. Η Πέλλα αξίζει τύχη και θα αγωνιστούμε για να της την προσφέρουμε. Με τη δική μας παρουσία στη διοργάνωση ως κάτοικοι της περιοχής ,στέλνουμε μήνυμα ενότητας, συμμετοχής, αγωνιστικότητας και διεκδίκησης . Παράλληλα στέλνουμε και μήνυμα καθαρής, αγνής και άδολης προσφοράς με όρους διαφάνειας και ευπρέπειας που εμπεριέχει ο αθλητισμός. Λέμε ναι στον αθλητισμό, στο περιβάλλον, στις συμμετοχικές δράσεις καθώς ξέρουμε να συνεργαζόμαστε .Επιπλέον στέλνουμε και ένα τουριστικό μήνυμα. Η Πέλλα είναι πανέμορφη καλεί τουρίστες απ όλο τον κόσμο να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν. Δίνουμε λοιπόν, ραντεβού την Κυριακή 6 Απριλίου. Θα είμαστε . Θα τρέξουμε για την Πέλλα διαμορφώνοντας άλλες συνθήκες διεκδίκησης. Τρέχουμε…για τον τόπο μας».

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας και όλους τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται η διαδρομή. Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ε.Ο.Ε., του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και υποστηρίζεται από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και πλήθος θεσμικών υποστηρικτών και εθελοντικών φορέων.



ΠΗΓΗ...http://www.salonicanews.com/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...