Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ευχαριστήριο από την Τράπεζα Αίματος Προμάχων


Η Τράπεζα Αίματος Προμάχων ευχαριστεί θερμά τον σεβαστό Ιερέα της Ενορίας μας πατέρα Γεώργιο, για τις ευλογίες και την αμέριστη βοήθεια που αγόγγυστα προσφέρει στις κατά καιρούς δράσεις μας .
Ο Θεός να του δίνει δύναμη και υγεία να συνεχίσει να επιτελεί το σπουδαίο έργο του, το οποίο είναι υποδειγματικό και τον έχει καθιερώσει βαθιά μέσα στις καρδιές όλων μας.

Ευχαριστούμε. 

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ


Συνεδρίασε σήμερα Σάββατο 16/9 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η έγκριση του προϋπολογισμού του Συνδέσμου για το 2018 και η λήψη απόφασης για τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΡΜΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Παρέστησαν ο τομεάρχης εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ο εκπρόσωπος του ΕΟΠΥΥ κ. Κλεόβουλος Αλεξιάδης και ο Πρόεδρος των Φυσιοθεραπευτών.

Το σώμα δεσμεύτηκε ένα από τα Διοικητικά Συμβούλια να γίνει στα Λουτρά Πόζαρ, μετά από σχετική πρόταση του Δημάρχου Αλμωπίας και Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών κ. Δημήτρη Μπίνου.




Νεανική Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Πρόμαχοι


Η Π.Ε. Πέλλας στην 4η PELLA AGRO


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Προβάλλουμε τα ποιοτικά προϊόντα της Πέλλας σε κάθε σημαντική διοργάνωση»

Με την τελετή εγκαινίων και το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας ξεκίνησε η 4η PELLA AGRO στην Κρύα Βρύση Δήμου Πέλλας, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά ως συνδιοργανωτής και με δικό της εκθεσιακό χώρο.

“Σε κάθε σημαντική διοργάνωση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει με σκοπό την μεγαλύτερη προβολή των δυνατοτήτων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Η ευρεία απήχηση που έχουν τα προϊόντα της Πέλλας αποτελεί πλεονέκτημα για τους τοπικούς παραγωγούς, βιοτέχνες και επιχειρηματίες το οποίο αναδεικνύουμε σε αγαστή συνεργασία μαζί τους. Εύχομαι η PELLA AGRO, την οποία η Π.Ε. Πέλλας στηρίζει τα τελευταία χρόνια, να διοργανώνεται και μελλοντικά, ώστε, να στηριχθεί από όλους μας ο πρωτογενής τομέας που αποτελεί τη βάση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας” δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά. 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά η οποία εγκαινίασε την έκθεση, επισκέφθηκε το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας, ενημερώθηκε για την ποικιλία των προϊόντων και έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αφού αναφέρθηκε στην έκθεση και στα χαρακτηριστικά της, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και, προσωπικά, την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά για τη συνολική συνεργασία και για την πολύτιμη συνδρομή για τη χρηματοδότηση από την πλευρά της Περιφέρειας έργων στο Δήμο Πέλλας ύψους 200.000,00 €.





Δύο χρόνια από την ένταξη της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (ΕΗΤΤΑ)


ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ… ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την ένταξη της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (ΕΗΤΤΑ). Μια ένταξη η οποία επετεύχθη μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης και την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου.

Αυτή η ένταξη, μας έδωσε τη δυνατότητα αυτά τα δύο χρόνια να κάνουμε γνωστή την περιοχή μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετείχαμε στις Συνεδριάσεις του Δικτύου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Προύσα (Οκτώβριος 2015), στο Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας (Απρίλιος 2016), στο Salsomaggiore της Ιταλίας (Οκτώβριος 2016), στην Caldas Da Raihna της Πορτογαλίας (Μάιος 2017), ενώ στις 3-5 Οκτωβρίου 2017 η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι Κορίνθου.
Σημαντική στιγμή θεωρείται η ανάληψη από την πλευρά της δικής μας Λουτρόπολης, της ευθύνης για τη διοργάνωση της Συνεδρίασης του Δικτύου την Άνοιξη του 2019 στον Δήμο Αλμωπίας και τα Λουτρά Πόζαρ. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου, οι οποίοι θα γνωρίσουν τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.
Θεωρούμε ότι η εξωστρέφεια είναι πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για μια Δημοτική Επιχείρηση που ασχολείται με τον τουρισμό. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, για να κρατήσουμε ψηλά τη δική μας Λουτρόπολη, η οποία πραγματικά έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.
Βήμα-βήμα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ήδη, με τη συμμετοχή μας σε αυτό το Δίκτυο την έχουμε κάνει ευρέως γνωστή σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το Αμερικάνικο περιοδικό VOGUE φιλοξένησε στις σελίδες του τον καταρράκτη μας, αλλά και το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί σημαντικά σύμφωνα με επίσημες έρευνες τη στιγμή μάλιστα που άλλες τουριστικές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Είναι ενδεικτικό, ότι η αύξηση το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος αγγίζει το 17%, δίνοντας έτσι ώθηση η δική μας Λουτρόπολη σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.
Συνεχίζουμε… Και σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε όλοι να συνταχθούμε, βάζοντας το συμφέρον του τόπου μας πάνω από μικροπολιτικά οφέλη!

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

Πρόεδρος Λουτρών

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...