Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ 9 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ασκηθούν διώξεις στους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών σταθμών που «πρωτοστάτησαν» την περασμένη εβδομάδα στη μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών. «Ηχηρά» ονόματα όπως η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Μανώλης Καψής, ο Κώστας Μπογδάνος, ο Άρης Πορτοσάλτε κ.α. αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες από καταγγελίες πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.
Την ώρα που το πειθαρχικό συμβούλιο έκανε ανάγνωση των επώνυμων καταγγελτικών επιστολών πολιτών εναντίον «πρωτοκλασάτων» δημοσιογράφων της τηλεόρασης, έσκασε η «είδηση» πως επιχειρείται να διαγραφούν τα επίμαχα βίντεο από τις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών καναλιών...

Συγκεκριμένες αναφορές έγιναν στο twitter ότι διαγράφονται από τον διαδικτυακό “αέρα” των τηλεοπτικών καναλιών.

Ανάλογη έρευνα για τον παραπλανητικό ρόλο των εκπομπών γίνεται και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αλλά και από την εισαγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Αποφασίστηκε να συνεχιστεί η έρευνα με προσκόμιση αποδεικτικών βίντεο για δημοσιογράφους που κατήγγειλαν ονομαστικά πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ θα συνεδριάσει και πάλι την ερχόμενη Παρασκευή και Τρίτη ώστε να εξετάσει τις καταγγελίες που υπάρχουν και για άλλους 300 δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ...http://www.stokokkino.gr/

ΤΑ "ΤΡΙΤΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΙΤΙΚΑ" 2015



Ο Μ.Σ. Λυκοστόμου "ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ" και ο Α.Σ. Λυκοστόμου "ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ" διοργανώνουν και φέτος τα "3α Λυκοστομίτικα" στο γήπεδο του γραφικού χωριού και προσκαλούν όλους, σε μια γιορτή της παράδοσης, με την ελπίδα να βάλουν λίγο χρώμα στο γενικό γκρίζο που έχει κατακαθίσει στην πατρίδα μας.
Κόντρα στις απανωτές αναβολές των εκδηλώσεων, όλων σχεδόν των τοπικών συλλόγων, οι νέοι του Λυκοστόμου αποφάσισαν να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην τόνωση του φρονήματος του πληθυσμού, παρουσιάζοντας ένα δυνατό διήμερο με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον τοπικό σύλλογο και φυσικά με συμμετοχή αξιόλογων φιλικών συλλόγων.
Αξιέπαινο εγχείρημα, που επιβεβαιώνει ότι ένας τοπικός σύλλογος μπορεί να βοηθήσει ποικιλοτρόπως την κοινωνία, δίνοντας το βροντερό "παρών" και στα δύσκολα.

                         ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:



ΣΑΒΒΑΤΟ 11/7/2015 Ώρα 21.00
Χορευτικά Συγκροτήματα
Π.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΟ ΠΟΖΑΡ»
Π.Σ. ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
Μ.ΠΧ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΙΖΟΧΩΡΙΟΥ «Τ0ΞΙΔ0Υ ΕΛΕΝΗ» 
Μ.Σ. ΓΑΡΕΦΙΟΥ «ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ»
Λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΗΧΟΣ"

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/7/2015 Ώρα 21.00
Χορευτικά συγκροτήματα
Μ.Σ. ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ "ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ" Παιδικό-Εφηβικό τμήμα
Μ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"
Μ.Π. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΛΙΑΣ
Μ.Σ. ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ "ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ" Τμήμα παρουσίασης
Λαϊκή βραδιά με την ορχήστρα "ΗΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ"

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ Κληρώνονται 500 ΕΥΡΩ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΦΥΛΑΤΤΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ...ΤΟ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΝΟ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Φωτογραφία από την ταινία Last Laugh του Μουρνάου.
Φωτογραφία από την ταινία Last Laugh του Μουρνάου.
Χρειάζεται να περιμένεις λίγο, πριν πεις το μακρύ σου ή το κοντό σου για έναν άνθρωπο. Να τον δεις στα καλά και στα ζόρια. Στα νιάτα του και στα γεράματά του. Αφού τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Κι αφού είναι τόσο φευγαλέα η δόξα και ο έπαινος, που μερικές φορές ο Ωνάσης ξημερώνεται Θανάσης (και το αντίθετο).
 Ανέκαθεν μου άρεσε να παρατηρώ τα σκαμπανεβάσματα των ανθρώπων. Και έχω κι εγώ, βεβαίως, το μερίδιό μου. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς καμένα καλύβια. Τουλάχιστον όχι ζωή που είναι μέσα στην κίνηση. Αν ζεις ακίνητος κι έντρομος μέσα στο δωμάτιό σου, δεν ρισκάρεις, δεν αποτολμάς τίποτα – είναι πιθανόν να διατηρήσεις τον σάπιο αέρα σου ακέραιο. Αν όμως ζεις έξω, στην αγορά και στον κόσμο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το σπάσεις το πόδι σου, έστω μια φορά. Από βλακεία, κακό υπολογισμό ή άγνοια κινδύνου. Μέχρι να μάθεις (αν μάθεις).
Στο σπαρακτικό βουβό Last Laugh του Μουρνάου, ο λαμπρός πορτιέρης ενός μεγάλου ξενοδοχείου, καθώς γερνάει του ξηλώνουν τα γαλόνια και τον υποβαθμίζουν να φυλάει τουαλέτες, επειδή αμαυρώνει την εικόνα της επιχείρησης – κι αυτός το κρύβει ντροπιασμένος από την οικογένειά του και τους φίλους του, προσποιούμενος ότι πάει κάθε μέρα στη δουλειά, μέχρι που τον ανακαλύπτουν!...Φωτογραφία από την ταινία Last Laugh του Μουρνάου.
Στο σπαρακτικό βουβό Last Laugh του Μουρνάου, ο λαμπρός πορτιέρης ενός μεγάλου ξενοδοχείου, καθώς γερνάει του ξηλώνουν τα γαλόνια και τον υποβαθμίζουν να φυλάει τουαλέτες, επειδή αμαυρώνει την εικόνα της επιχείρησης – κι αυτός το κρύβει ντροπιασμένος από την οικογένειά του και τους φίλους του, προσποιούμενος ότι πάει κάθε μέρα στη δουλειά, μέχρι που τον ανακαλύπτουν!...Φωτογραφία από την ταινία Last Laugh του Μουρνάου.
Αλλά, καθώς περνούν τα χρόνια, η μπίλια κάπου, κάπως, κάθεται. Βγαίνει άκρες-μέσες κάποιο συμπέρασμα για τον καθένα. Το πάτερν καθενός αποκαλύπτεται – π.χ. αν κάποιος, κάθε που τρώει τα μούτρα του, ξανασηκώνεται ή χύνει την καρδάρα με το γάλα κάθε φορά που τη γεμίζει ή προδίδει τους φίλους του συστηματικά. Μπορείς να μάθεις να υπολογίζεις (και να φυλάγεσαι).
Υπάρχει όμως κι ένα (μικρό) ποσοστό προσώπων που σε εκπλήσσει πραγματικά. Ενεργοποιείται μέσα τους κάποια κρυμμένη δύναμη μεγαλείου ή αυτοκαταστροφής που τα αλλάζει όλα επάνω τους άρδην. Πότε αιφνίδια (π.χ. μετά από μια εμπειρία θανάτου ή έναν ξαφνικό πλουτισμό), πότε μεθοδικά και αθόρυβα – κάνεις δυο χρόνια να τους δεις, τους συναντάς στον δρόμο και δεν τους αναγνωρίζεις.
Παραδείγματα άπειρα: το αλαζονικό στέλεχος που πέρασε όλη του τη ζωή ανεβοκατεβάζοντας αξίες, απολύθηκε εν μια νυκτί και έκτοτε σέρνεται στα κράσπεδα του Κολωνακίου εκλιπαρώντας προσοχή. Ο δακτυλοδεικτούμενος του bullying, o καχεκτικός περίγελως της τάξης που έφυγε στο εξωτερικό, έκανε λαμπρές σπουδές, έφτιαξε σώμα στα γυμναστήρια, πλούτισε, λαμπρύνθηκε – κι επέστρεψε σαρώνοντας τα διψασμένα γυναικάκια των χοντρών πια συμμαθητών του. Ο φέρελπις της πρωτοπορίας, ο πρίγκιψ του ζην à la bohème, το πιο ανοιχτό μυαλό της νεοχίπικης παρέας, που μπαΐλντισε από το μεροδούλι-μεροφάι, παντρεύτηκε μια κακομοίρα με λεφτά και άφησε από μέσα του να βγει ένας κρυμμένος σπόρος ρατσισμού, γιγαντωμένος από την έλλειψη αυτοσεβασμού του, που έκτοτε τον ακολουθεί και τον οδήγησε ντρέτα πάνω στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής. Ο ακριβοθώρητος διανοούμενος που οι Ελικοβλέφαρες Μούσες τού χάιδευαν τις μπούκλες κι οι ποιητές παραμερίζαν να περάσει, διαβλέποντας έναν Μπάυρον εν τη γενέσει, αλλά αυτός, από την πολλή αυτοπεποίθηση, συνδυασμένη με την τεμπελιά που έχουν τα παράσιτα, γέννησε μόνο δυο σφιχτοκούραδα αρθρίδια μεγάλου στόμφου και μεγάλου κενού, που αυτός τα νόμιζε αριστουργήματα, κατσιάζοντάς τα από το διαρκές ξαναδούλεμα, γερνώντας αλκοολικός σε ξεδοντιασμένα σαλόνια, όπου ευγενικές γραίες μικρής παιδείας και μεγάλης μοναξιάς τού έβραζαν μακαρόνια και τον κοίταγαν στα μάτια ονειροπόλα.  
«Έχω πάει σε κηδεία σε διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με θέα στην Ακρόπολη και στα σαράντα πήγα να συλλυπηθώ τη χήρα και τα δυο παιδιά του πεθαμένου σε ένα υπόγειο στα Πατήσια» μου είπε ένας μεγάλος φίλος με γνώση του κόσμου τις προάλλες στο εστιατόριο.  
Νόμιζα ότι με γοητεύει αυτή η αστάθεια των πάντων επειδή έχω κάψει (όπως προείπα) πολλάκις το καλύβι μου κι εγώ. Και ταυτίζομαι, καταλαβαίνω τέτοιου τύπου δράματα. Αλλά μου άρεσαν αυτές οι ιστορίες πολύ πριν εμπλακώ στον άπονο κυματισμό του κόσμου. Π.χ. οι πέντε φορές που έπεσε και σηκώθηκε η Λένι Ρίφενσταλ στην αχανή καριέρα της (απαράμιλλα περιγραμμένοι στην Αυτοβιογραφία της) με είχαν καταγοητεύσει και από πριν. Φτωχοί που πλούτισαν, τυφλοί που ανέβλεψαν και το σπαρακτικό βουβό Last Laugh του Μουρνάου, με τον λαμπρό πορτιέρη ενός μεγάλου ξενοδοχείου που, γερνώντας, του ξηλώνουν τα γαλόνια και τον υποβαθμίζουν να φυλάει τουαλέτες, επειδή αμαυρώνει την εικόνα της επιχείρησης – κι αυτός το κρύβει ντροπιασμένος από την οικογένειά του και τους φίλους του, προσποιούμενος ότι πάει κάθε μέρα στη δουλειά, μέχρι που τον ανακαλύπτουν!
Όχι, νομίζω ότι το θέμα δεν είναι αυστηρά «προσωπικό». Αυτό που με αφήνει άναυδο είναι πόσο εύθραυστη και φευγαλέα είναι η τύχη μας, πόσο γελάει μαζί μας και παίζει ο «θεός» και οι συμπτώσεις. Υπάρχει, βέβαια, και η ανθρώπινη θέληση, η βούληση, το πείσμα, που κάπως υψώνουν αναχώματα, χαράζουν διόδους διαφυγής – αλλά στο όλον της η εικόνα είναι ένα χαστούκι χάους που με το μυαλουδάκι του προσπαθεί να εκλογικεύσει ο άνθρωπος. Τα σκαμπανεβάσματα του ανθρώπου, που λέγαμε, είναι απλώς ο μετρονόμος αυτής της μουσικής που έρχεται από μακριά, αυτής της γιορτής που πάντα συμβαίνει σε έναν ροδόκηπο, έξω από τη ζωή μας.  
Είπα στην ψυχή μου, γαλήνεψε, και περίμενε δίχως ελπίδα.
Γιατί η ελπίδα θα ήταν ελπίδα για το στραβό πράγμα.
Περίμενε δίχως αγάπη.
Γιατί η αγάπη θα ήταν αγάπη για το στραβό πράγμα.
Απομένει ακόμη η πίστη.
Αλλά η πίστη και η αγάπη και η ελπίδα είναι όλα στην αναμονή.
Περίμενε δίχως σκέψη γιατί δεν είσαι έτοιμη για σκέψη:
Ώστε να γίνει φως το σκοτάδι και χορός η γαλήνη.
______
  ~ Στάθης Τσαγκαρουσιάνος
     lifo.gr

ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ

Αυτοί οι σπόροι, μας λέει ο Γιώργος, είναι οι παλιοί. Μπάμιες, πιπεριές, καρπούζι, πεπόνι, ρεβίθια. Και ντομάτες, τα αληθινά πομιντόρια, όχι τα μεταλλαγμένα, που τις λέμε «βουλγάρικες», γιατί τις πρωτοφύτεψαν εδώ και πάνω από μισόν αιώνα κάποιοι κομμουνιστές. Που είχαν φτάσει στο νησί εκτοπισμένοι. Από γέρους τις βρίσκω.
Eνας απ’ αυτούς μού είπε πως για να μου δώσει σπόρο, έπρεπε να ανέβω στο χτήμα του στο βουνό πεντέμισι η ώρα το πρωί. Αλλιώς σπόρους δεν έχει, έξι παρά τέταρτο έχω πιει τον καφέ μου και αρχίζω δουλειά στα χωράφια. Eκανα λοιπόν κουράγιο και πήγα αξημέρωτα και τους πήρα.
Και ξέρεις τι ανακάλυψα. Φύτεψα, λοιπόν, στο ένα μέρος σπόρους από αυτούς που μας δίνουν οι εταιρείες και στο άλλο παλιούς. Και ξέρεις τι έγινε; Τα φυτά που έβγαλαν οι ποτιστικοί τραβούσαν τ’ αψήλου δίχως σχεδόν ρίζα. Για να αντέχουν ακόμα και όταν λείπει το νερό της βροχής, το μόνο που τα ποτίζει γιατί είναι ξερικά, τα φυτά των παλιών σπόρων κατέβαιναν βαθιά μέσα στη γη.
«Τα καρπούζια», Κώστας Τσόκλης, 1996, ακρυλικό σε μουσαμά
«Τα καρπούζια», Κώστας Τσόκλης, 1996, ακρυλικό σε μουσαμά
Η κυρία Φλώρα, η ψυχή του μποστανιού, κατέβηκε φέτος και αυτή στη γη. Είχε μείνει από μικρή ορφανή, έτσι έγινε εκείνη η μητέρα για τα μικρότερα αδέλφια της. Δούλεψε σκληρά για πολλά χρόνια, φτιάχνοντας το έχει των δικών της και κρατώντας μαζί με τον άντρα της ένα κτήμα στη Σίφνο, στο Κάτω Πετάλι. Και τι δεν είχε το κτήμα: λαχανικά, γάλα, τυρί χλωρό και τυρί γυλωμένο, αυγά, φρούτα, κρασί.
Εκλεκτό κρασί από λιαστά σταφύλια που απλώνονταν στις ταράτσες για ένα εικοσαήμερο πριν πατηθεί. Δίπλα στα ψωνισμένα έβαζε πάντα και μια σακούλα με τα αψώνιστα. Συν το κέρασμα επί τόπου.
Σταμάταγε την κουβέντα για τη χρονιά που έφυγε και για την άλλη που μπήκε. Για να πεταχτεί στο μποστάνι ή να σκαρφαλώσει σε μια μάντρα και μέσα στο σούρουπο να σου κόψει κάτι το τρυφερό. Ακόμα και όταν η κούραση από τον ασταμάτητο μόχθο έκανε το μικρό της σώμα να γέρνει, το βάδισμά της είχε κάτι το νεανικό. Ένα πέταγμα. Έτσι, με ένα πέταγμα έφυγε φέτος τον χειμώνα.
Όταν ο γιος της ξεκίνησε τη δουλειά με τους παλιούς σπόρους αναρωτήθηκε: Θα βγάλεις κάτι από αυτά, παιδί μου; Εκείνος συνέχισε, με μηδενική κρατική βοήθεια.
Πλάι στις καλλιέργειες, έχτισε, σαν ιδανικός μαθητής του Πικιώνη, με τον οποίο μάλλον δεν έχουν συναντηθεί, ένα σχεδόν κρυμμένο, ενσωματωμένο στο υπόλοιπο τοπίο, αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα: ένα πέτρινο κτίσμα όπου ενσωμάτωσε παραδειγματικά μέλη από γκρεμισμένα σπίτια και εργαλεία καδραρισμένα σε θυρίδες. Μέσα εκεί αποθηκεύονται τροφές και γίνονται μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής. Ιδανικό μνημόσυνο και πρόταση για όσους έχουν μάτια να δουν.
Ανοίγω κάποιες στιγμές την τηλεόραση και παρακολουθώ από το κρατικό κανάλι τις εναγώνιες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους που επιμένουν να ξεριζώσουμε -πάντα για το καλό μας- ό,τι αντέχει ακόμα στην ψυχή και στη γη μας. Ακούω για νιοστή φορά τις λοιδορίες, τις απειλές, τις δηλητηριώδεις νουθεσίες. Και πιστεύω πως, αν αντέξουμε, θα είναι γιατί σε πείσμα όλων αυτών -και εκείνων που έρχονται- θα κρατήσουμε σφιχτά στο χέρι μας κάτι από τους παλιούς σπόρους.
Πέπη Ρηγοπούλου
Πηγήefsyn

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ. ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ...

1431597205-59b2900aa03cb2182a51cdb520b535b6

Εξαιτίας  των ακραίων περιβαλλοντικών συνθηκών, αλλά και λόγω των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη Σιβηρία, οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σε πρόσφατο επεισόδιο του Βρετανία Έχεις Ταλέντο, ο χορευτικός θίασος U.D.I. ήρθε από τη Σιβηρία κι αν αναρωτιέστε πως τα πήγαν, απλά απολαύστε τους στο παρακάτω βίντεο. Ο λόγος, επίσης, που έκαναν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, είναι συγκινητικός

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΤΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Δεν θα νικήσουμε. Το ξέρουμε τώρα πια. Όμως γνωρίζουμε ότι δεν γίνεται και να ηττηθούμε.
Γιατί δεν υπάρχει ήττα ή νίκη στην ιστορία. Οι προσπάθειες μας είναι μικρά κύματα στον ωκεανό της. Χρειάζονται πάντα οι υποχωρήσεις για να υπάρξουν διεκδικήσεις.
Δεν θα νικήσουμε. Ούτε θα ηττηθούμε. Ποιοι να νικήσουν; Και ποιοι να ηττηθούν;
Οι καλοί ενάντια στους κακούς. Οι τίμιοι ενάντια στους διεφθαρμένους. Οι ιδεολόγοι ενάντια στους τεχνοκράτες. Οι φτωχοί ενάντια στους πλούσιους. Οι πιστοί ενάντια στους άπιστους. Οι άνθρωποι ενάντια στους… Ποιους οφείλουμε να νικήσουμε; Από ποιους αναπότρεπτα θα νικηθούμε;
Δεν θα νικήσουμε. Και δεν το θέλουμε πια. Δεν ζητάμε τίποτα πια. Γιατί το ξέρουμε ότι όσα ζητήσαμε το βράδυ τα απευχόμαστε το πρωί. Δεν υπάρχουν σταθερές, δεν υπάρχουν δοκιμασμένες λύσεις.
modi2
Μέσα από την αταξία ξεπηδάει η τάξη. Και η τάξη δεν είναι αρμονία, είναι ό,τι συμβαίνει. Και τίποτα παραπάνω απ” ό,τι συμβαίνει δεν μπορεί να συμβεί.
Η επανάσταση, η ανατροπή, η αδικία, ο πόλεμος είναι απλές παράμετροι της εξίσωσης.
Κάποιοι θα παλέψουν να αλλάξουν την κοινωνία. Κάποιοι θα παλέψουν για να μην αλλάξει τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Ο κόσμος θα αλλάξει. Το μόνο βέβαιο είναι η αλλαγή. Όμως η μορφή της αλλαγής είναι απογοητευτική για όλους. Ποτέ οι άνθρωποι δεν θα είναι απόλυτα ευτυχισμένοι και ίσοι, ποτέ η ειρήνη δεν θα είναι η μόνη επιλογή, ποτέ ο θάνατος δεν θα αφανιστεί.
Δεν θα ηττηθούμε. Όσο ζούμε θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι θεωρούμε σωστό και να αποφεύγουμε ό,τι θεωρούμε λάθος, τη συγκεκριμένη στιγμή. Γιατί τίποτα δεν είναι καλό και τίποτα δεν είναι κακό, αλλά η σκέψη μας τα κάνει τέτοια. Κι αν οι περιστάσεις αλλάξουν, κάτι θα βρούμε πάλι να πιστεύουμε ως καλό και ως κακό.
Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πεποιθήσεις. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αντιφάσεις. Η αντίφαση είναι το μόνο όπλο που μας έδωσε η φύση, για να μπορούμε να σηκώνουμε το βάρος της αβάσταχτης ελαφρότητας.
Amedeo_Modigliani_-_Portrait_of_Leopold_Zborowski
Πιστεύουμε στη δημοκρατία μέχρι να σταματήσουμε να πιστεύουμε σ” αυτήν. Αγαπάμε μέχρι να μισήσουμε.
Δεν θα νικήσουμε. Δεν θα νικηθούμε. Το δίπολο είναι απόρροια της λειψής μας λογικής. Ήττα-νίκη, εχθρός-φίλος, ευτυχία-δυστυχία, πόλεμος-ειρήνη. Δεν υπάρχει νίκη χωρίς ήττα, κακό αμιγές καλού, ούτε έχθρος που να μη γίνεται φίλος. Η ευτυχία η δική μας μπορεί να είναι η δυστυχία των άλλων και ο πόλεμος τίποτα άλλο από τα διαλείμματα της ειρήνης.
Το σκοτάδι είναι η έλλειψη του φωτός. Το φως δεν έχει αντίθετο, η ζωή δεν έχει αντίθετο, εγώ δεν έχω αντίθετο.
Δεν θα νικήσουμε ούτε θα ηττηθούμε. Γιατί χρησιμοποιώ τον πληθυντικό; Ανήκω σε κάποια ομάδα που πρέπει να νικήσει; Όχι, δεν ανήκω πουθενά και δεν πιστεύω κανέναν.
Ό,τι μας δίνεται ακόπιαστα είναι λανθασμένο, γιατί δεν είναι δικό μας. Οι ιδεολογίες και οι πεποιθήσεις σκοτώνουν τη σκέψη, την προσωπικότητα, τη ζωή. Οι ιδεολογίες και οι πεποιθήσεις σκορπίζουν το θάνατο. Οι άνθρωποι δολοφονούν για να επιβάλλουν την άποψη τους. Οι άνθρωποι θυσιάζονται για να επιβάλλουν την άποψη τους.
mwm06974
Ο εχθρός της αλήθειας δεν είναι το ψέμα, είναι η πεποίθηση.
Δεν θα νικήσω. Δεν το θέλω, αλλά και να το ήθελα δεν θα μπορούσα. Κάθε ανθρώπινη νίκη διαρκεί για μια ζωή. Και η ζωή είναι πιο σύντομη από ένα όνειρο.
Δεν θα ηττηθώ, δεν θα θυσιάσω τον εαυτό μου στο βωμό καμίας πίστης, παρότι ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό από το να πιστεύεις χωρίς να αμφιβάλλεις.
Θα ζήσω μια ζωή με πολλές πικρές ήττες και πολλές μικρές νίκες. Η συνισταμένη τους θα είμαι εγώ. Αυτός ο άνθρωπος που έζησε τόσα -πολλά και λίγα.
Ούτε μεγαλοφυής ούτε αυτόματο. Ούτε μάρτυρας ούτε δυνάστης. Ούτε νικητής ούτε χαμένος.
Απλώς εγώ.
________
   Πηγήsanejoker.info
   Πίνακες : Αμεντέο Κλεμέντε Μοντιλιάνι,

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μια γυναίκα τινάζοντας ένα χαλί από τον 15ο

Η ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΦΡΑΓΚΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΡΗΔΩΝ



Τι αντιμετωπίζουν, τι φοβούνται, σε τι ελπίζουν, στην Ελλάδα του 2015 


Από την ΜΑΡΙΑ ΖΑΜΠΕΤΗ 
ΜΑΡΙΑ ΖΑΜΠΕΤΗ

Από τη G700 στη γενιά των «30 and broke» Ή αλλιώς πώς είναι να είσαι ταπί στην Ελλάδα του 2015. Πριν από κάποια χρόνια, όταν η κρίση ήταν ακόμη μόνο οικονομική και δεν είχε επεκταθεί σε καρδιά, νευρικό σύστημα και αξίες, έκανε την εμφάνισή της η γενιά των 700 ευρώ. Όπου «700 ευρώ» βάλτε «πολύ λίγα λεφτά για να βγάλει κανείς το μήνα». Ήταν τα παιδιά εκείνα που πρωτοέβγαιναν στην αγορά εργασίας, φορτωμένα με πτυχία, ξένες γλώσσες και ικανότητες, που κοστολογούνταν στο μισό της αξίας τους. Από τότε μέχρι σήμερα, τα 700 έγιναν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό, μετατρέποντας την προαναφερθείσα γενιά σε παντελώς άφραγκους 30άρηδες, που νοσταλγούν τον -χαμηλό- μισθό που έμπαινε στην τράπεζα προ 8ετίας.

Όπως η G700 ξεκίνησε τότε από ένα blog νέων που αυτοπροσδιορίζονταν με αυτό το χαρακτηριστικό, έτσι σήμερα η γενιά των "30 and broke" έχει το δικό της blog. Το 30andbroke.gr έχει ήδη αποκτήσει το δικό του αγανακτισμένο, αποκαρδιωμένο και άφραγκο αναγνωστικό κοινό, που δεν παραλείπει να μοιράζεται τις εμπειρίες και τις ανησυχίες του για τις μέρες που έρχονται, αλλά κυρίως για τις μέρες που ζει. Πίσω από τη δημιουργία του blog που επιχειρεί να καταγράψει την πραγματικότητα της καθημερινότητας «κρύβεται» η Μαρίνα Κ. 

Όπως μας εξηγεί, «30 and broke δεν είναι μόνο ο άνεργος που έχει επιστρέψει στο παιδικό του δωμάτιο και προσπαθεί να βρει τον χώρο του. 30 and broke είναι και αυτός που δουλεύει 12 ώρες για 700 ευρώ και ας ντρέπεται στις παρέες να το πει γιατί θα του πουν «μη μιλάς εσύ, μια χαρά είσαι». Ή μάλλον ακριβώς γι' αυτό, επειδή έχουμε καταλήξει να λέμε «μη μιλάς εσύ». 30 and broke είναι αυτός που έχει βαρεθεί να ακούει στις συνεντεύξεις πως είναι "over qualified", όπως 30 and broke είναι και αυτοί που θέλουν να κάνουν «κάτι δικό τους», χωρίς να ξέρουν ακριβώς τι, μόνο και μόνο επειδή αισθάνονται πως δεν υπάρχουν θέσεις και πρέπει να τις δημιουργήσουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. 30 and broke είναι φυσικά και αυτοί που ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, δεν έχουν όμως το κεφάλαιο να το κάνουν και ψάχνουν να βρουν άκρη μεταξύ επιδοτήσεων και γραφειοκρατίας, ενώ στο μεταξύ ζουν με τα χαρτζιλίκια των γονιών τους. Να στο πω αλλιώς; Η πλειοψηφία είναι 30 and broke. Απλά κοίτα γύρω σου». 

Αληθινές ιστορίες και εξομολογήσεις των 30κάτι που επιβιώνουν στην Ελλάδα του 2015 χωρίς να ξέρουν ούτε οι ίδιοι πώς τα βγάζουν πέρα (έλα ντε!), επαγγελματικά fails, ιντερνετικά παράδοξα, επιχειρησιακά απωθημένα, σκέψεις ατάκτως ειρημένες για όλα τα interviews που πήγαν στραβά, περιπετειώδεις βόλτες στον Μαγικό ΟΑΕΔ, η μάστιγα της απλήρωτης εργασίας, η αμήχανη ερώτηση «τι δουλειά κάνεις;» και η ακόμη πιο αμήχανη απάντηση, ιστορίες εργασιακής τρέλας και τα κόμπλεξ των 30άρηδων που είναι ταπί, αλλά καθόλου ψύχραιμοι. Αυτή την πραγματικότητα αποτυπώνει τόσο γλαφυρά το 30andbroke.gr, έχοντας συμμάχους τους ήρωές της, που απελπίζονται, ανησυχούν, ζηλεύουν, θυμώνουν, που άλλες φορές παραιτούνται και άλλες παλεύουν να ξεφύγουν από τη μιζέρια της αφραγκίας. 

Σκόρπιες κουβέντες χρεωκοπημένων 30άρηδων
 - Αισθάνομαι τέλεια που δεν έχω μια... τους τα χαρίζω τα λεφτά! Χαμένα κορμιά είναι αυτοί «οι κυβερνώντες», όχι εμείς χαμένη γενιά. Θα ήθελα να έχει γίνει διαφορετικό... το εκπαιδευτικό σύστημα και οι βιορυθμοί της χώρας! 

-Έλεος, με αυτό το «θα σας ενημερώσουμε...». Νομίζω πως το χειρότερο είναι στην συνέντευξη να ξέρεις πως έχεις πάει καλά... να στο λέει ο άλλος φωναχτά ότι θα σε προσλάβει και τελικά να μένεις χωρίς το επιθυμητό τηλεφώνημα και χωρίς μαιλ, με την ελπίδα σου να κρέμεται στο πιο χαμηλό αντικείμενο του σπιτιού σου! 

-"30 and rock: Έτσι τουλάχιστον λέω κάθε φορά που κοιτάζω τις αλλαγές μου κατάματα. Είμαι κ εγώ 30 και παραδόξως γουστάρω πολύ. Αλλά και αγχώνομαι. Από τη μια νιώθω πως βιώνω το πιο «παραγωγικό» μου στάδιο -μιας που έχω γεμίσει από εικόνες, από «θέλω» και από «μπορώ» και από την άλλη μόλις χώρισα, έμεινα χωρίς δουλειά και γύρισα στο πατρικό μου. ΝΑΙ τα έκανα όοολα αυτά! Το αστείο είναι πως... είναι τραγικά αστείο όλο αυτό! Τέλος πάντως, αυτή η σύγκρουση μέσα μου, θέλω να πιστεύω πως στο τέλος μόνο καλό θα φέρει.

-Πόσα παραμύθια πίστεψα; Πόσα όνειρα έκανα για μια ιδανική ζωή; Θα περνάω καλά, ξένοιαστος, με χρήματα, γκόμενες, φίλους, ταξίδια και με το επάγγελμα των ονείρων μου και με όλα αυτά που γουστάριζα να ζήσω. Βλέπεις είμαι άνθρωπος και είναι η φύση τέτοια που με προστάζει να ονειρεύομαι, να σχεδιάζω, να επιθυμώ. Η δουλειά; Από στελεχάρες και επιχειρηματίες με porsche και image καταλήξαμε τρεχαλατζήδες λαθρεπιβάτες στα ΜΜΜ και λόγω αυτού, από ταξίδια, ευτυχώς που πηγαινοερχόμαστε στο χωριό με το καράβι. Εν ολίγοις καταλήξαμε σε μια ζωή συμβατική, δίχως όνειρα και φιλοδοξίες, χωρίς φτερά. 

-Είμαι 28 χρονών. Έχω μια κανονική δουλειά, με τα σημερινά δεδομένα αρκετά καλή. Όμως είμαι broke. Είμαι broke στο τέλος του μήνα, αλλά νιώθω broke από την 1η του μήνα. Όταν κάνω δηλαδή πινακάκια στο excel με τα έξοδα μου. Πληρώνω τα πάντα μόνη μου, δηλαδή χωρίς βοήθεια από γονείς, γιαγιά κτλ και πληρώνομαι λίγο πάνω από τον βασικό. Πώς τα βγάζω πέρα; Δεν ξέρω. Και εγώ αναρωτιέμαι. Κάποιες πρόχειρες απαντήσεις είναι: Συγκατοικώ, βγαίνω σπάνια και σε πολύ φτηνά μαγαζιά, ψωνίζω ακόμα πιο σπάνια. Δύσκολα είναι η βασική απάντηση. Εκνευρίζομαι όμως. Εκνευρίζομαι πολύ. Και νιώθω και τύψεις κάποιες φορές. Μήπως φταίω εγώ. Επειδή δεν ζήτησα παραπάνω λεφτά, επειδή δεν ψάχνω για κάτι καλύτερο, μήπως έχω βολευτεί κτλ. Μετά συνέρχομαι. Και (ξανά)συνειδητοποιώ ότι δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα. Και ελπίζω κάποια στιγμή να φτιάξουμε αυτό το καλύτερο μέλλον. 




Πηγή: www.lifo.gr

"ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ , ΞΕΝΕ, ΑΡΧΙΣΕΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ Μ΄ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ..."



Με μια φράση από τον Ευριπίδη απάντησε ο Μανώλης Γλέζος νωρίτερα στο ευρωκοινοβούλιο, στα όσα είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και τη δική του στάση.

   «Ψευδῶς, ξένε, ζητῶν τύραννον ἐνθάδ᾽· οὐ γὰρ ἄρχεται ἑνὸς πρὸς ἀνδρὸς ἀλλ᾽ ἐλευθέρα πόλις, δῆμος δ᾽ ἀνάσσει διαδοχαῖσιν ἐν μέρει ἐνιαυσίαισιν, οὐχὶ τῷ πλούτῳ διδοὺς τὸ πλεῖστον ἀλλὰ χὠ πένης ἔχων ἴσον», απήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,
 μια φράση που σημαίνει:
  «Πρώτα-πρώτα, ξένε, άρχισες το λόγο σου μ᾽ ένα λάθος, όταν ζητάς δυνάστη εδώ· η πόλη αυτή δεν εξουσιάζεται από έναν άνδρα, είναι ελεύθερη. Εδώ κυβερνούν οι πολλοί που εναλλάσσονται στα αξιώματα χρόνο το χρόνο· δεν δίνουν πιο πολλά στον πλούτο, και ο φτωχός έχει τα ίδια»

   Ο κ. Γλέζος συνέχισε την κριτική του, αυτή τη φορά προς τον Μάρτιν Σουλτς,  με μια φράση του φιλοσόφου του Μεσαίωνα Θωμά Ακινάτη στα Λατινικά:
 «Ο Θωμάς ο Ακινάτης είπε: “Timeo hominem unius libri;”» που στα ελληνικά σημαίνει «φοβούμαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου». 

«Τα δύο αυτά κείμενα είναι η απάντησή μου και για την Λετονική θητεία και για όλο το κοινοβούλιο και για σας προσωπικά, κύριε Πρόεδρε», κατέληξε ο Μανώλης Γλέζος.


"ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ" - ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ Η ΡΗΞΗ

Ολα τα βλέμματα στραμμένα στο Eurogroup (14:00 ώρα Ελλάδος) και στη Σύνοδο Κορυφής (19:00)
 Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός με ευρεία συναίνεση για συμφωνία εντός ευρώ Θα παρουσιάσει τη νέα ελληνική πρόταση 
Με άγριες διαθέσεις τον περιμένουν οι ξένοι αρχηγοί μετά και το τελεσίγραφο Γερμανίας-Γαλλίας Μπαράζ επαφών Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν, Ντράγκι, Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Λιου
 Την ίδια ώρα η ΕΚΤ σφίγγει τη θηλιά της ρευστότητας
Στην αποψινή καθοριστική για τη χώρα Σύνοδο Κορυφής εστιάζεται πια το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς οι ηγέτες των δεκαοκτώ κρατών του ευρώ θα κληθούν να συνομιλήσουν με τον πρωθυπουργό στο «και πέντε», σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία με… αστραπιαία ταχύτητα.
Η ελληνική αντιπροσωπεία αναχωρεί για τη Βελγική πρωτεύουσα με στοίχημα αυτή τη φορά να πείσει τους εταίρους για την αξιοπιστία των προτάσεών της, οι οποίες θα πρέπει να είναι τεχνικά άψογες και πλήρως κοστολογημένες, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.
Μείζονος σημασίας για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι να παρουσιάσει τη νέα πρόταση της κυβέρνησης ώστε να απεμπλακεί η κατάσταση,διασφαλίζοντας -πράγμα αβέβαιο-μια διπλή δικλείδα  ασφαλείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ‘πακέτο’ που θα προσφέρει στους δανειστές θα είναι ιδιαίτερα ‘βαρύ’ και γι’ αυτό, θα ζητήσει ως αντάλλαγμα:
  • πρώτον μια ικανοποιητική αναφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους (μετά και την έκθεση του ΔΝΤ)
  • δεύτερον μία σαφή δέσμευση για την εξυπηρέτηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία
Στο τραπέζι και το δάνειο-γέφυρα;
Σε κάθε περίπτωση, παραμένει αβέβαιο αν πράγματι θα οδηγηθούμε σε μια λύση μακράς πνοής, αφού από τις Βρυξέλλες τα μηνύματα κάνουν λόγο για μια μεταβατική συμφωνία διάρκειας 2-3 μηνών με σκοπό να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με την Αθήνα να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις.
Αξιόπιστες πηγές μάλιστα, αναφέρουν στο iefimerida.gr πως το εν λόγω ενδεχόμενο συζητήθηκε και κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Τηλεφωνικές επαφές ενόψει Συνόδου
Η πίεση των κλειστών τραπεζών πάντως, βαραίνει τον πρωθυπουργό και διευκολύνει την απέναντι πλευρά, η οποία θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να τηρήσει ελαστική στάση , χαλαρώνοντας χωρίς αντάλλαγμα την ασφυκτική θηλιά των τελευταίων εβδομάδων.
Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του για Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, το Ζ.Κ Γιούνκερ, αλλά και με τον κεντρικό τραπεζίτη της ΕΕ Μ. Ντράγκι καθώς και με τη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών, θέτοντας  το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA. Με την κ. Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο κ.Τσακαλώτος συνομίλησαν και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού, ο οποίος του ενημέρωσε πως οι ΗΠΑ επιθυμούν την επανέναρξη των συνομιλιών της Ελλάδας με τους εταίρους.
«Προάγγελος» το Eurogroup
Για τις 2 μετά το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -στην ουσιαστική πρεμιέρα του στο Εurogroup με τη νέα του ιδιότητα-, θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τη δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση.
Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη γεύση αντιδράσεων των εταίρων και κυρίως της Γερμανικής πλευράς που θεωρείται ότι θα αποτελέσει το σκληρότερο από τους ‘παίκτες' των δανειστών.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Α. Μέρκελ ότι η τελευταία πρόταση που έγινε στην Ελλάδα -και απορρίφθηκε από το Μαξίμου με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο δημοψήφισμα-ήταν «μεγαλόθυμη».Από κοινού δε με το Γάλλο πρόεδρο, υπογράμμισαν ότι η «πόρτα» για συνομιλίες με την Ελλάδα είναι ανοιχτή, ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες να επιστρέψουμε ακόμη σε διαπραγμάτευση, σημειώνοντας  πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα.
Η ΕΚΤ σφίγγει τη θηλιά- Νέα συνεδρίαση αύριο
Με την τραπεζική «αργία» να παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι αύριο, και την απόφαση της ΕΚΤ για προσαρμογή του κουρέματος στα ελληνικά ομόλογα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον  η αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, όπου σε συνδυασμό  και με τα αποτελέσματα της Συνόδου θα προκύψουν αποφάσεις σε σχέση για τη ρευστότητα των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων που στερεύει επικίνδυνα.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗΣ ΣΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΟΡΟΥ" ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ



Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρολίμνης τίμησε την Πέλλα σε μια μοναδική βραδιά υπό το φως του φεγγαριού στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά όπου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο χορού στις 4 Ιουλίου 2015. 

Η βραδιά στέφθηκε  με μεγάλη επιτυχία, οι 360 σύνεδροι που παρευρίσκονταν εκεί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστεί μια υπέροχη μουσική και χορευτική βραδιά με παράδοση, χορό και όχι μόνο. Η παραμυθένια ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τους δημιουργικούς διοργανωτές άφησε σε όλους μας τις καλύτερες αναμνήσεις.Η συμμετοχή του κόσμου παρά το δύσκολο των ημερών ήταν εντυπωσιακή και πολύ συγκινητική.

Το Δ.Σ. του συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους χορευτές, τον χοροδιδάσκαλο μας Ιωάννη Μίγγα, τους μουσικούς που μας συνόδευσαν τον Γρηγόρη Σταφυλά και την ορχήστρα του ,ένα τεράστιο ευχαριστώ στον οδηγό Καραγιαννίδη  Κώστα και φυσικά πολλές ευχαριστίες στον κύριο Άλκη Ράφτη πρόεδρο της Unesco και την κυρία Πόπη Βαρουδάκη. Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πέλλας και ιδιαίτερα τον κύριο Μπαλτζίδη Κωνσταντίνο που χωρίς την βοήθεια του δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτό το ταξίδι.

Τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ για την πρόεδρο μας κυρία Υφαντίδου Άννα που είναι η ψυχή  και η κινητήρια δύναμη  του Συλλόγου μας. Χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρολίμνης



























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...