Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 

Σας καλούμε να έρθετε στις 5 Ιουλίου ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00΄π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο Ανατροπή αναλήψεων υποχρέωσης δαπάνης.

ΘΕΜΑ 2ο   Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2016.

ΘΕΜΑ 3ο   Εισήγηση για έγκριση πρακτικού πρόχειρου διαγωνισμού του έργου «ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Π/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (3ο Δ.Σ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ, 4ο Δ.Σ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ, 1ο-4ο Ν/ΓΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, 3ο & 5ο Ν/ΓΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΠΑΛΑΙΟ ΠΕΤΡΙΝΟ), Ν/ΓΕΙΟ ΑΨΑΛΟΥ, Δ.Σ. ΚΑΙ Ν/ΓΕΙΟ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ, Ν/ΓΕΙΟ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ, Ν/ΓΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, Ν/ΓΕΙΟ ΞΙΦΙΑΝΗΣ, Δ.Σ. ΚΑΙ Ν/ΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ, Δ.Σ. ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ, Δ.Σ. ΧΡΥΣΑΣ ΤΣΑΚΩΝ-ΡΟΔΩΝΙΑΣ)».

ΘΕΜΑ 4ο   Έγκριση  πρακτικών πρόχειρου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝΠΡΟΜΗΘΕΙΑ   “ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΤΟΥ    ΚΕΚΠΑ, ΤΗΣ  ΔΗΚΕΑ ,   ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ’’ και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού στον ανάδοχο προμηθευτή.

ΘΕΜΑ 5ο ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ¨ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Μ.Ε..

ΘΕΜΑ 6ο   ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ ¨ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ¨.

ΘΕΜΑ 7ο Εκμίσθωση αγροτεμαχίων Υδραίας(πρώην σχολική περιουσία).

ΘΕΜΑ 8ο   Εξέταση της υπ.αριθ.πρωτ.15761/23-06-2016 ένστασης επί του Πρακτικού  Διενέργειας για την «Προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής δικτύου ηλεκτροφωτισμού (Φωτιστικά σώματα κλπ)».

ΘΕΜΑ 9ο Εισήγηση για έγκριση πρακτικού για τον διαγωνισμό «Προμήθεια υλικών συντήρησης και επισκευής δικτύου ηλεκτροφωτισμού (Φωτιστικά σώματα κλπ)».


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

6ο ετήσιο γλέντι από τον Μ.Σ. Υδραίας



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Μ.Σ. Υδραίας σας προσκαλεί στο 6ο ετήσιο γλέντι που διοργανώνει στο γήπεδο του χωριού, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 με την ορχήστρα «Ρυθμοί της Μακεδονίας». 

Στη Λύρα ο Ματζερίδης Παύλος.

Ώρα έναρξης 9:00μ.μ.

Ερώτηση ΚΚΕ για τις περικοπές συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων ΑμΕΑ απο τον ΟΓΑ




 ΕΡΩΤΗΣΗ
      Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

      Θέμα: Περικοπές συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων ΑμΕΑ απο τον ΟΓΑ 

 Τελευταία πυκνώνουν οι καταγγελίες για περικοπές συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων ΑΜΕΑ από τον ΟΓΑ, οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων για τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και γενικότερα των κοινωνικών δαπανών. Μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν κάθε όριο πρόκλησης, αλλά είναι και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές του παραπάνω σχεδίου.
    Ενδεικτικά, ο Σταύρος Μαυρογιώργης, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, μόνιμος κάτοικος Ικαρίας με βάση νόμο για τους εργαζόμενους στις ακριτικές περιοχές, υποχρεώθηκε να ασφαλιστεί στον ΟΓΑ, ενώ πλήρωνε για την ασφάλισή του και το επικουρικό των ηλεκτρολόγων για να μπορέσει να έχει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
      Μετά από 15 χρόνια ασφάλισης, το 1995, λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναγκάστηκε να καθίσει σε αμαξίδιο, έμεινε παραπληγικός και "βγήκε" με σύνταξη αναπηρίας. Επιπλέον, έπαιρνε από το Ταμείο του, όπως προέβλεπε ο νόμος, το σχετικό επίδομα παραπληγίας. Πριν από ένα χρόνο ενημερώθηκε από τον ΟΓΑ ότι του κόβεται η σύνταξη αναπηρίας επειδή έπαιρνε 200 ευρώ από το επικουρικό ηλεκτρολόγων, το οποίο είναι πλήρως ανταποδοτικό και επιπλέον του ζητείται να επιστρέψει στον Οργανισμό το ποσό των 30.000 ευρώ. Τον τελευταίο μήνα τού κόπηκε και το επίδομα παραπληγίας με την ίδια αιτιολογία. Ταυτόχρονα, έμεινε και ανασφάλιστος αφού με τη διακοπή του επιδόματος παραπληγίας χάνει και την ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
    Στο μεταξύ μέσα από τις μειώσεις ποσοστών αναπηρίας (με επανειλημμένες ενστάσεις που καταθέτουν οι διευθυντές του ΟΓΑ) σε αναπήρους μειώνονται η σύνταξη και τα επιδόματα αναπηρίας ή μένουν και τελείως ακάλυπτοι όπως στην παραπάνω περίπτωση.
   Ανάλογες περιπτώσεις είναι και τα παιδιά με νοητική στέρηση, που ενώ με ποσοστό αναπηρίας 100% παίρνουν επίδομα 940 ευρώ, με τη μείωση κατά 5% του ποσοστού μετά από τις ενστάσεις. το επίδομα φτάνει τα 300 ευρώ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει άμεσα
•  Για την επαναφορά της σύνταξης αναπηρίας και του επιδόματος παραπληγίας που περικόπηκε από το βαριά ανάπηρο, συνταξιούχο του ΟΓΑ, ύστερα από 20 χρόνια και τη διαγραφή της απαίτησης του Οργανισμού προς τον ασφαλισμένο.
•  Για να του καταβληθούν αναδρομικά για όσους μήνες έχει γίνει η διακοπή της σύνταξης και του επιδόματος.
•  Για να σταματήσει η πρακτική περικοπών κοινωνικών παροχών στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ μέσω ενστάσεων των διευθυντών του, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, έχουν πληγεί οι λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα αυτές με ανάπηρο και χρόνια πάσχοντα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ 
Σταύρος Τάσσος

Γιώργος  Λαμπρούλης

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Πολιτιστικού Ανταμώματος 2016 των Προμάχων



Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016


Πολιτιστικό Αντάμωμα 2016 του Μ.Χ.Σ. Προμάχων (ημέρα πρώτη)




Η διαδρομή προς τον χώρο των εκδηλώσεων και οι δεκάδες χαμογελαστοί χαιρετισμοί, στα όλο βασιλικό ευωδιαστά, φρεσκοασβεστωμένα  σοκάκια του γραφικού οικισμού.
Η συμφόρηση από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα ένθεν κακείθεν του περιφερειακού δρόμου με τον ήρεμο ξεροπόταμο.
Τα δεκάδες φώτα και προβολείς, που φωτίζουν σουρεαλιστικά τα τεράστια βαθύσκιωτα πλατάνια.
Οι πλανόδιοι που διαλαλούν την πραμάτεια τους από τους χρυσοποίκιλτους πάγκους τους και η μυρωδιά του ψημένου καλαμποκιού, ανακατεμένο με την έντονη οσμή του λουκουμά και της κανέλας, θυμίζοντας παραμυθένιο παζάρι της Ανατολής.
Το σκηνικό πολέμου από την κάπνα και τα πυρωμένα κάρβουνα των τεράστιων ψησταριών, η γαργαλιστική τσίκνα που διεγείρει τους σιελογόνους αδένες, και το συνεχές τρεχαλητό των δεκάδων αλαφιασμένων εθελοντών, που κάθιδροι προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους πάντες.
Τα εκατοντάδες κατειλημμένα τραπεζοκαθίσματα, από κάθε λογής φατσούλες, που αδημονούν να αρχίσει η παράσταση.
Οι γιαγιάδες που τρέχουν ξοπίσω από τα βλασταράκια τους και τα τρελά νάζια των μικρών θηρίων στο καταπράσινο γρασίδι.
Η θεόρατη επιβλητική εξέδρα με τη γαλανόλευκη στον ιστό να κυματίζει και η μεγεθυμένη εικόνα του ηρωικού χωριού.
Οι απαστράπτοντες νεαροί παρουσιαστές, να ξεφυλλίζουν τις σημειώσεις τους και οι χοροδιδάσκαλοι να αφουγκράζονται βυθισμένοι στις σκέψεις τους, έχοντας το πρόγραμμα της παράστασης των παιδιών τους στη μασχάλη.
Οι τελευταίοι έλεγχοι των ηχητικών από την ορχήστρα των χάλκινων και οι τελευταίες συμβουλές του μαέστρου.

Έφτασε η ώρα…
Οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί κι ευχαριστίες προς όλους.
Η έναρξη.
Η πλημμύρα των δεκάδων χορευτών, το χαρακτηριστικό τσίτωμα του δέρματος, η ανατριχίλα στο άκουσμα του μεταλλικού, παραδοσιακού ήχου.
Τα κρυφά δάκρυα συγκίνησης, που βγαίνουν αυθόρμητα από τα μέσα σου.
Τα χρυσοκέντητα λάβαρα των συλλόγων, σε περίοπτες θέσεις και η με δέος ματιά των μελών των συλλόγων.
Τα νεαρά βλαστάρια του Μ.Χ.Σ. Προμάχων, άξιοι  παραλήπτες  και συνεχιστές της σκυτάλης της παράδοσης.
Το πάθος και η λάμψη στα μάτια του προέδρου και οι ανταριασμένες, σαν άγριο θηρίο κινήσεις  του στην «Πουσιντνίτσα».
Οι αλάνθαστες συγχρονισμένες φιγούρες των αριστοκρατικών κυριών του Συλλόγου Γυναικών Όρμας, σωστοί Αναγεννησιακοί πίνακες με τις φανταχτερές μακριές στολές τους.
Τα πανέμορφα χαμογελαστά πρόσωπα των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μεσημερίου «Αριστοτέλης», με τις χρυσοκέντητες εντυπωσιακές φορεσιές τους.
Η «άγρια» ομορφιά των περίτεχνων στροβιλισμών των χορευτών του Συλλόγου Νέων Λουτρακίου «ΠΟΖΑΡ» και η αυθεντική, γήινη ομορφιά των, σαν τα κρύα νερά, κοπελιών.
Το γοερό, αλλά περήφανο, κλάμα της ποντιακής λύρας,  το τράνταγμα της ξύλινης εξέδρας κάτω από τα πόδια των λυγερόκορμων χορευτών της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας  και το ρίγος, που σαν ηλεκτρικό ρεύμα να σε διαπερνά, στη «Σέρα».
Η περηφάνια, το αίσθημα αγαλλίασης και ενθουσιασμού στο αντίκρυσμα των παιδιών των Προμάχων και η πεποίθηση ότι η παράδοση του τόπου σου, βρίσκεται σε καλά χέρια.
Το παρατεταμένο χειροκρότημα και η ανακούφιση στην ανακοίνωση των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ότι ιδρύεται επιτέλους Πανεπιστημιακή έδρα Μακεδονικής Ιστορίας και Παράδοσης και η αίσθηση ότι κάτι θετικό κινείται κι ότι κανείς πλέον δεν θα μπορέσει να στρεβλώσει την Αλήθεια:
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. 









































































































































































































































































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...