Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 4-1 (Βίντεο)



Αναγέννηση Γιαννιτσών – Α.Σ. Πρόμαχοι 4-1

Πολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνει για την αποφυγή των μπαράζ πέτυχε η Αναγέννηση, που επικράτησε των Προμάχων με 4-1 στα Γιαννιτσά, ενώ έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και δύο δοκάρια.
Οι παίκτες του Φώτη Μησάκη άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Κάρτζιο να βγαίνει τετ α τετ έπειτα από ασίστ με το τακουνάκι του Κυζιρίδη και να πλασάρει σωστά τον τερματοφύλακα.
 Το επόμενο μισάωρο κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, ωστόσο μετά το 40΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν τρεις φορές κοντά στο 2-0 αρχικά με τον Ελευθεριάδη, στη συνέχεια με τον Κυζιρίδη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και στο τέλος με τον Κοκκινίδη να μένει όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα, αλλά να κάνει κακό τελείωμα από κοντά.

Στο δεύτερο μέρος η Αναγέννηση μπήκε δυνατά με σκοπό να κλειδώσει από νωρίς τη νίκη και στο 52΄ ο Λέντι με τρομερή μπαλιά 40 μέτρων βρήκε τον Κάρτζιο ο οποίος προσπέρασε στο τρέξιμο τον αντίπαλο αμυντικό και με ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 74΄ με τον Κοκκινίδη να βγάζει τετ α τετ τον Λαζαρίδη ο οποίος πλάσαρε σωστά, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 88΄ με τον Σαμσούρη από κοντά και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ελευθεριάδης έκανε το σουτ από τα πλάγια, ο Ξυλουργίδης απέκρουσε, αλλά ο Κυζιρίδης βρέθηκε προ κενής εστίας και διαμόρφωσε
το τελικό 4-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φ. Βαμβακάς με βοηθούς τους Κεσίσογλου και Βλαδίκα

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Φώτης Μητσάκης): Σαββουλίδης, Κοκκινίδης, Αλεξανδρίδης (54΄ Ξανθόπουλος), Χαραβιτίδης, Ζαφειρίου, Ασλανίδης, Σωτηριάδης (80΄ Ουζούνης), Λέντι, Κάρτζιος (66΄ Λαζαρίδης), Ελευθεριάδης.

Α.Σ. Πρόμαχοι (Βασίλης Σαμαράς): Ξυλουργίδης, Νάνος Ν., Μούργος, Τρίψης, Αμπάρης, Δύος (66΄ Μεσκίνης), Πρόικος (52΄ Τανούρης), Σαμαράς, Άτζος, Σαμσούρης, Σέλκος (52΄ Ρατσίτσκας).




ΠΗΓΕΣ...

https://www.logospellas.gr

http://www.matiespellas.gr

Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ SMART TV


Ο τυχερός, που με τον λαχνό νο 744, κέρδισε το μεγάλο δώρο της κλήρωσης της ομάδας ενεργών πολιτών Προμάχων, είναι ο Δημήτρης Χατζής.

Του ευχόμαστε καλορίζικη η smart tv και πάντα να είναι τυχερός στη ζωή του. 




ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΥΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ»



ΕΔΕΣΣΑ 19/03/2016

Ολοκληρώθηκαν το σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-25 με τίτλο «ΣΥΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ» που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας. Στο σεμινάριο πήραν μέρος εργαζόμενοι από επιχειρήσεις της περιοχής μας.   
Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μελλοντικά τα σεμινάρια να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας  Πέλλης 11 καθημερινά από τις  11.00 – 13.00 μ.μ.  και στο τηλέφωνο 2381027367.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 12/2016) και ισχύει από σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, μέχρι και την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 αναμένεται επιδείνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους (7 με 9 Μποφόρ), οι οποίοι από τις βραδινές ώρες σταδιακά θα εξασθενίσουν και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από τις επόμενες ώρες και κατά διαστήματα έως και τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:
-Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτης τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, η Μακεδονία και η Θράκη.
-Μεθαύριο Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 σχεδόν όλη η ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σταδιακά από το απόγευμα οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Παρακαλούνται οι φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ήταν μια φορά κάποιος που είχε σοβαρό πρόβλημα στο χέρι του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΜΑΙΝΑΒΙΤΣ"



Ενημερώνουμε όσους έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την επέκταση δικτύου στην περιοχή "ΜΑΙΝΑΒΙΤΣ-ΚΑΛΙΝΤΣΑ" ότι το ποσό συμμετοχής κατά άτομο είναι 120 ευρό.

Τα χρήματα θα πρέπει να συγκεντρωθούν εντός της εβδομάδας (εάν είναι δυνατόν) για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επέκτασης.



Τα χρήματα συλλέγουν οι ΓΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αμερικάνος) ΣΑΛΑΜΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ η στο καφέ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ και τον ΜΑΣΛΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...