Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινούν μαθήματα παραδοσιακού πλεξίματος από τον Μ.Χ.Σ. Προμάχων


Ξεκινούν τα μαθήματα παραδοσιακού πλεξίματος.

Ο Μορφωτικός & Χορευτικός Σύλλογος Προμάχων "Οι Πρόμαχοι" ανακοινώνει ότι από τη Τρίτη 13 Νοέμβριου 2018 ξεκινούν τα μαθήματα παραδοσιακού πλεξίματος.

Οι μέρες λειτουργίας του τμήματος θα είναι Τρίτη και Πέμπτη κατά τις ώρες 18:00 με 20:00 στα γραφεία του συλλόγου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6976986994 (Τσαμπούρης Γεώργιος).

Στην Τ.Κ. Όρμας συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας


ΣΤΗΝ ΟΡΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην Τ.Κ. Όρμας συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας, με Πρόεδρο την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά.

Τα μέλη της Επιτροπής υποδέχτηκε και καλωσόρισε στο Δήμο μας ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά την κ. Αηδονά, καθώς όπως είπε τιμά τον τόπο μας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει όλο αυτό το διάστημα.

Πριν την έναρξη της Συνεδρίασης, ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας επιφύλαξε μια θερμή φιλοξενία στα μέλη της Επιτροπής, ενώ πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον χώρο του Συλλόγου, όπου έγινε μια πρώτη γνωριμία με την τοπική λαογραφία και παράδοση.




Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2018 .



Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό ότι ξεκινάει η χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2018 .
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πέλλας και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του τόπου κατοικίας τους.

Δελτίο μετακίνησης χορηγείται:

Α) Στα Άτομα με Αναπηρίες:

- Ελληνικής υπηκοότητας,

- Υπηκόους των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπηκόους Κρατών-Μελών του Ενιαίου 
  Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.),

- Υπηκόους των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με
  το Ν.Δ. 4017/59 (ΦΕΚ 246/59 τ.Α'), 2

- Υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό 
  ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,

- Αναγνωρισμένους πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,

Όλοι οι ανωτέρω πρέπει να κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και να έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%.
Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν πρέπει να  είναι μεγαλύτερο των 23.000 € (είκοσι τριών χιλιάδων ευρώ) ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 29.000 ευρώ (είκοσι εννέα χιλιάδων ευρώ), προσαυξανόμενο  με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω.
Στους ανωτέρω παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στην Περιφερειακή  Ενότητα Πέλλας , με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας  και  μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης κατά 50%, σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Σημείωση: Στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.

Οι ολικά τυφλοί (Ν. 958/1979, Α΄ 191) και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και λαμβάνουν Δελτίο-Κάρτα ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

Β)  Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στην  υπηρεσία  ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του τόπου κατοικίας τους :

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.

2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό.

2 α. Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων ή το διατροφικό επίδομα από τις Περιφερειακές Ενότητες, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση γίνεται με βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από τους Δήμους. Στη βεβαίωση αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από το δικαιούχο.
Όσοι λαμβάνουν τα ανωτέρω επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ μπορούν να προσκομίσουν την απόφαση έγκρισης χορήγησης επιδόματος.
2β. Άτομα που είναι ασφαλισμένα μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον.
. Οι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας και Β.Ν.Κ. που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων, ή λαμβάνουν τα αντίστοιχα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.
Προκειμένου οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν οπτική αναπηρία-αναπηρία όρασης με ποσοστό 80% και άνω ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
3. Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.
4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.
5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής.
6. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες . Ειδικά οι δικαιούχοι δελτίου συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες.
7. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής υπηρεσίας για το φορολογικό έτος (2017).
Οι δικαιούχοι οι οποίοι, με υπεύθυνη δήλωσή τους δεν επιθυμούν την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το Αστικό ΚΤΕΛ αλλά μόνο για το Υπεραστικό, δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.
Οι δικαιούχοι τέλος που υπερβαίνουν το όριο εισοδήματος των 23.000 ΕΥΡΩ ατομικό και 29.000 ΕΥΡΩ οικογενειακό, το οποίο προσαυξάνεται με 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επί πλέον
άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο , εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης με έκπτωση 50% στις διαδρομές των Υπεραστικών ΚΤΕΛ μόνο.
8. Σε περίπτωση απώλειας, η οποία βεβαιώνεται από αστυνομική Αρχή, δύναται να χορηγείται εκ’ νέου δελτίο μετακίνησης. Σε περίπτωση απώλειας για δεύτερη φορά δεν είναι δυνατή η επαναχορήγηση.

Επισημαίνεται ότι για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων η ημερομηνία έναρξης ορίζεται η  5η-11-2018 και λήξης η  31η -12 - 2018.

Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το έτος 2018 και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος (2019) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας στα τηλέφωνα 2381351243 και 2381351283 και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των  Δήμων. 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...