Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ 30 /6 ΚΑΙ 1/7 2012.





Το ετήσιο "Πολιτιστικό Αντάμωμα" του Μορφωτικού συλλόγου Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" διεξάγεται και φέτος στο χώρο του Γηπέδου. Σας περιμένουμε για δύο αξέχαστες βραδιές.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΑ-ΒΡΥΤΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΓΔΜ.



Εγκαινιάστηκε σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 στις 2.30 το μεσημέρι από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη το ολοκληρωμένο τμήμα του δρόμου  Άγρα-Βρυττά της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας – Φλώρινας – ΠΓΔΜ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πάτερ Γεώργιος Ζουμής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι βουλευτές κκ. Καρασμάνης, Σταμενίτης, Τζάκρη, οι Δήμαρχοι κκ. Γιάννου, Πασσόης και Στάμκος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Αλέκος Μήλιος, οι Διευθυντές Τεχνικών Έργων και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κκ. Τελλιανίδης και Μανδάλης, υπηρεσιακά στελέχη, δημοσιογράφοι και πολλοί πολίτες.  

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.(ΒΙΝΤΕΟ).




ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ 4Ε.




ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.



Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης έχει δημιουργήσει αδιέξοδο σε πολλές οικογένειες και άτομα που βιώνουν την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία. Η εμπειρία δείχνει ότι σε δύσκολες περιόδους παρατηρείται έξαρση της χρήσης και της εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς αποτελούν μία εύκολη λύση «απόδρασης» από την πραγματικότητα. Τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά για τα άτομα, το οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Υπάρχει ανάγκη λοιπόν σήμερα για ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να προστατευτούν αποτελεσματικά οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και, κυρίως, να δοθούν δημιουργικές διέξοδοι για τη νεολαία μας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΤΡΟΦΟΥΣ.


     
 Για τα μελισσοκομικά φυτά-τροφοδοσία των μελισσοσμηνών καθώς και για την βασιλοτροφία-παραγωγή βασιλικού πολτού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες Μελισσοκόμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

"ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ".

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αλάτι
Το αλάτι έχει κατηγορηθεί δικαίως για την αρτηριακή υπέρταση, η οποία ευθύνεται για 1 στους 6 θανάτους στις χώρες του δυτικού κόσμου. Βέβαια, το αλάτι δεν ανεβάζει μόνο την αρτηριακή πίεση, αλλά μπορεί να προκαλέσει διάφορες ζημιές στην καρδιά..τους νεφρούς και σε άλλα ζωτικά όργανα.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ?


Γιατί αποσιωπούν την ιστορία μας; (BINTEO)
Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως.

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ ΠΟΤΗΡΙ.


Η νέα ανατρεπτική θεωρία για την αξία της αποτυχίας και ένα βίντεο με την φιλοσοφία του Oliver Burkeman σε σκίτσα

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΡΟΥΣ ΣΙΝΑ

.
Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά (ή Αγία Αικατερίνη, Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά όπως αποκαλείται επίσημα), είναι κτισμένη στις παρυφές του όρους Σινά, στην ομώνυμη χερσόνησο.

ΙΝΚΑ: "ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

.
Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): "καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου"

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΜΕΣΩ E-MAIL ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.


ΣΟΚ! Απολύθηκε μέσω e-mail γιατί είχε σκλήρυνση κατά πλάκας
Η εξομολόγηση του γιου του Ozzy Osbourne, Jack Osbourne, ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είχε αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.


Ο Σπύρος Λούης γίνεται άγαλμα στην Αυστραλία

Θα στηθεί δίπλα στον Ολυμπιονίκη Έντγουιν Φλακ

ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ?


Πόσο νερό χρειάζεστε;

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ποσότητα που πρέπει να λάβετε.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ MICHAEL JACKSON.


Τρία χρόνια από το θάνατο του Michael Jackson

Το παιδί-θαύμα που «κατέκτησε» τον κόσμο

LIKE ΟΠΩΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ...ΣΕΞ.


Oι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αίσθηση της επιβράβευσης που έχει ένας χρήστης του σάιτ κοινωνικής δικτύωσης όταν βλέπει ένα like ή κάποιο σχόλιο σε ανάρτησή του είναι αντίστοιχη με εκείνη που καταγράφεται στον εγκέφαλό του όταν τρώει κάτι γευστικό ή όταν κάνει σεξ.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ.


Ως «μη ευπρόσδεκτη χειρονομία που αποτελεί πρόκληση και δεν συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι την ενέργεια των ελληνικών συνοριακών αρχών να τοποθετούν αυτοκόλλητο με την ένδειξη ΠΓΔΜ στα οχήματα από τη χώρα αυτή που εισέρχονται στην Ελλάδα και φέρουν τα διακριτικά «ΜΚ».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ".



Το βατερλώ σε Φυσική και Μαθηματικά είναι ένας παράγοντας που θα καθορίσει τις βάσεις των πανελλαδικών. Ο άλλος είναι τα μηχανογραφικά. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...