Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.(ΒΙΝΤΕΟ)


Φραστική επίθεση αγροτών της Πέλλας εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη στις 13 Φεβρ 2014 .
 Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών πραγματοποιήθηκε έξω από την Αντιπεριφέρεια Ν.Πέλλας κλείνοντας συμβολικά την είσοδο του κτιρίου.
 Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη καθώς συγκεντρώθηκαν πάνω από 3000 αγρότες.
 Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Έδεσσας και αποκλεισμός των υποκαταστημάτων της Τράπεζας ΑΤΕ-Πειραιώς των οποίων οι υπάλληλοι εξήλθαν συμπαραστεκόμενοι στους διαμαρτυρόμενους αγρότες




ΠΗΓΗ...http://www.youtube.com/watch?v=ymHWYi0mOHQ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ.


Κατάληψη του Διοικητηρίου από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών
Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη


Σήμερα, 13/2, στις 10:00 το πρωϊ η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Πέλλας πραγματοποίησε κατάληψη στο κτίριο του Διοικητηρίου, στην Έδεσσα για δύο ώρες περίπου. 

Οι αγρότες είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος δήλωσε εκ νέου τη συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της φορολόγησής τους. «Όλη η Πέλλα είναι ενωμένη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα του αγροτικού πληθυσμού της Μακεδονίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

Στη συνέχεια υπήρξανε σύντομες ομιλίες από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αγρότες από την Π.Ε. Πέλλας, αλλά και άλλες περιοχές, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες κάλεσαν τον κ. Θεοδωρίδη να «βγούνε μπροστά» η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιατί ο αγροτικός κόσμος οδηγείται σε εξαθλίωση εάν εφαρμοστεί το καθεστώς φορολόγησης που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Κ.Μ. για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας βασικός πυλώνας του οποίου είναι η στήριξη, η αναδιάρθρωση και η ενίσχυση του αγροτικού τομέα. Επομένως η αγροτική οικονομία και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών αποτελεί στρατηγική, αναπτυξιακή πολιτική και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί το σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την έξοδο από την κρίση όπως έχει τονίσει και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Η Π.Ε. Πέλλας και η Π.Κ.Μ. στοχεύουν στην εξεύρεση βιώσιμων και οριστικών λύσεων στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας και, ο αγροτικός κλάδος της Π.Κ.Μ. θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την προσπάθεια. 

ΘΑ ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ !!!


Οι οδηγίες είναι απλές:
 Επιλέξτε ένα χαρτί της τράπουλας από αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία....
Μην κάνετε κλικ επάνω του.

 Απλά απομνημονεύστε το...





Συνεχίστε πιο κάτω στην ανάρτηση και το φύλλο της τράπουλας που επιλέξατε θα έχει εξαφανιστεί...

ΠΗΓΗ...thesecretrealtruth

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ.



  Δικαιώνονται οι προσπάθειες του Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή σχετικά με τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων, οι οποίες είχαν διακοπεί από αρχές του 2013 λόγω αυστηρών κριτηρίων. 

Ο κ. Τζαμτζής σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα  μέσα από  αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, με καταθέσεις ερωτήσεων αλλά και με επίκαιρες ερωτήσεις που συζητήθηκαν μέσα στη Βουλή ζητούσε να αλλάξουν τα κριτήρια χορήγησης της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερήλικων στους Έλληνες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ και την Βόρειο Ήπειρο. 

Ο Βουλευτής στις ερωτήσεις, τις επιστολές αλλά και τις ομιλίες του μέσα στη Βουλή πρότεινε τα εξής (απόσπασμα από ερώτηση, επιστολή και ομιλία) : 

«Κύριε Υπουργέ, 
Άμεσα πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα αυτό και να επανέλθουν διατάξεις οι οποίες καταργήθηκαν: 
α) Πρέπει να καταργηθεί το χρονολογικό όριο του έτους 1992, δηλαδή εικοσαετία
    μόνιμης και νόμιμης παραμονής, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να αποδείξουν 
    ότι ήταν ήδη στην Ελλάδα. Πολλοί είχαν έρθει το 1992 και πριν από αυτό, αλλά με   
    τις συνθήκες προσφυγιάς που αντιμετώπιζαν, δεν μπορούν να αποδείξουν την 
    χρονολογία εισόδου στην Ελλάδα. 
    Πολλοί ήρθαν το 1993 και αργότερα. 
    Πρέπει λοιπόν να καταργηθεί η χρονολογία 1992 και όλοι οι ανασφάλιστοι  \
    υπερήλικες να έχουν σύνταξη για να επιβιώσουν. Το 1964 έγινε παρόμοια ρύθμιση 
    από τον ΟΓΑ για τους Αιγυπτιώτες Έλληνες υπηκόους. 
β) Εάν παίρνουν κάποιο επίδομα ή σύνταξη από το εξωτερικό, το ποσό αυτό να 
    αφαιρείται από τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ που θα παίρνουν οι ανασφάλιστοι 
    υπερήλικες, ομογενείς από την Βόρεια Ήπειρο και την πρώην ΕΣΣΔ.».

Σήμερα, οι προσπάθειες του κ. Τζαμτζή δικαιώνονται καθώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αποφάσισε να προωθήσει νέα ρύθμιση έως τέλος Φεβρουαρίου σύμφωνα με την οποία για την χορήγηση σύνταξης ανασφάλιστων υπερήλικων θα απαιτείται μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια και να συμψηφίζεται το ποσό της σύνταξης του ανασφάλιστου υπερήλικα με το ποσό της σύνταξης που ενδεχομένως εισπράττει ο δικαιούχος από τη χώρα προέλευσης του. 

"ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ 2% ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ".


Ιορδάνης Τζαμτζής : «Να πληρώνεται με δόσεις ο Δημοτικός Φόρος 2% στους Δήμους από τους επιχειρηματίες»


«Να πληρώνεται με δόσεις ο Δημοτικός Φόρος 2% στους Δήμους από τους επιχειρηματίες» ζητάει με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μιχελάκη Ιωάννη και Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη. 
Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση του προς τους αρμόδιους Υπουργούς αναφέρει τα εξής: 
«Κύριοι Υπουργοί, 
τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταβάλλουν στους Δήμους που ανήκουν Δημοτικό Φόρο 2% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 2539/97.
Σε περίπτωση μη απόδοσης του Τέλους από τον επιχειρηματία το πρόστιμο που του επιβάλλεται ανέρχεται στο 100% του Τέλους που οφείλει. 

Κύριοι Υπουργοί, 
Στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα μας θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε ο Δήμος να δίνει την δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής σε δόσεις και το ποσοστό του προστίμου να μειωθεί. 


Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί,

Α) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δίνει ο Δήμος την δυνατότητα στον 
     επιχειρηματία να ρυθμίζει το ποσό του Τέλους σε δόσεις;

Β)Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε σε περίπτωση οφειλής προς το Δήμο το ποσό 
    προστίμου να μην είναι στο 100% της αξίας του Τέλους; 

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιορδάνης Τζαμτζής

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ.

Κρατήστε αυτό το βλέμμα που λάμπει ανάμεσα από τους μώλωπες που άφησε ο σεισμός σε αυτό το πρόσωπο. Κρατηθείτε από αυτό το βλέμμα γιατί ο ανήφορος μπροστά είναι μεγάλος για όλους μας. Δεν θα υπάρξουν καινούργια θεμέλια να στηρίξουν την στέγη της χώρας που μέχρι σήμερα κάλυπτε τα κεφάλια μας. Δεν θα υπάρξουν ευτυχισμένες μέρες για μας, ούτε για τις επόμενες γενιές όταν βάζουν υποθήκη το τώρα και το αύριο για 50 χρόνια αντί πινακίου φακής.

Το παραμύθι της Δημοκρατίας που ξεκίνησε από εδώ πριν χιλιάδες χρόνια φθάνει σε ένα κακό τέλος αφήνοντας τον έπαρχο Φούχτελ με 4 Γερμανούς βουλευτές να εισβάλουν στην Ελληνική Βουλή ως μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελλάδας-Γερμανίας. Ψήφισες 300 έχεις 305 που δεν εκπροσωπούν εσένα αλλά τους εισβολείς. Πρέπει να πεισθείς ότι ακόμα έχεις Δημοκρατία όταν σέρνουν τον προεκλογικό χορό 100 κόμματα και δεν μπουκάρουν όλοι ανήμερα της συνεδρίασης του ελληνογερμανικού κοινοβουλίου πετώντας από τα παράθυρα τους Ναζιστές.

Πρέπει να κρατηθείς από ένα βλέμμα τέτοιο για να ξεχάσεις τα βλέμματα παιδιών που κρατούσαν τις φωτογραφίες των αγνοουμένων πατεράδων τους 40 χρόνια πριν, σε ένα κομμάτι Ελλάδας που λέγονταν Κύπρος. Σε βάζουν σε μία διαδικασία ικεσίας στην Αμερική θέλοντας να σου αφαιρέσουν από τη μνήμη πόσα κόκαλα Ελλήνων είναι στοιβαγμένα σε κασέλες περιμένοντας να βγει από μπροστά η ταμπέλα “Αγνοούμενος”.

Πρέπει να πιεις σαν χάπι την Αμνησία με το ζόρι για να πας παρακάτω, αλλά το παρακάτω δεν υπάρχει. Έχει αλλάξει έδρα και ταυτότητα η χώρα, και σαν μια ανώνυμη εταιρεία την σουλατσάρει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών στην Φραγκφούρτη συζητώντας τα πανωτόκια δανεισμού με τις τράπεζες της Γερμανίας. Πόσα θα μάς δώσουν, πόσα θα πάρουν, έχοντας βάλει το επιτόκιο όχι σύμφωνα με αυτό που ορίζουν οι διεθνείς αγορές αλλά με αυτό που ορίζει η εθνική μας ξεφτίλα.

Στοιβαγμένοι στα αμπάρια της σχεδιασμένης ανεργίας στέλνουμε τον υπουργό Εργασίας σήμερα στις Βρυξέλλες να προεδρεύσει για το πόσο ανταποδοτικοί θα είναι οι νεοσκλάβοι από το 2014 μέχρι το 2020. Η αγωνία του αυριανού μεροκάματου, που ξέρεις ότι ποτέ δεν θα σε βρει ούτε τυχαία, για τους χαρτογιακάδες είναι ευκαιρία να γεμίσουν τα σακούλια επιδοτήσεων των σκλαβοπάζαρων. Στο λένε κατάμουτρα ότι θα κρατήσουν τα παζάρια εργασίας τουλάχιστον μέχρι το 2020. Κι εσύ δεν ξέρεις πώς θα σε βρει το τέλος του Φλεβάρη.

Να κρατηθείς από αυτό το πρόσωπο που ο ελληνικός χρόνος έγραψε πάνω του ρυτίδες αλλά το φως βγαίνει από το βλέμμα σαν αχτίδα από φεγγίτη που πάντα στα υπόγεια ζούσε. Αλλά τα υπόγεια ήταν κομμάτι της Ιστορίας του, αυτής της Ιστορίας που μπαζώθηκε μέσα σε μία στιγμή από ό,τι πιο άχρηστο υλικό συσσωρεύτηκε στα 200 χρόνια πολιτικής διάρκειας. Καταφέραμε να υπερβούμε της Ιστορίας και νικηθήκαμε αισχρά από αυτούς που στείλαμε Δημοκρατικά να διαχειριστούν την συνέχεια της.

Εκεί στα μεγάλα τραπέζια των συζητήσεων των σοβαρών, στα συνέδρια των μεγάλων μυαλών, στις Βουλές των δημοκρατικών χωρών, ας βάλουν αυτό το βλέμμα να δούμε πόσο θα πιάσει. Πόσο θα κοστολογηθεί η ρυτίδα, πόσο τα άσπρα μαλλιά, πόσο ο μώλωπας και πόσο η αισιοδοξία. Θα είναι ικανό το ποσό για να πάρει το οξυγόνο του μήνα, τα χάπια της εβδομάδας, το δώρο του εγγονού.
Πόσο μωρέ;!

Δεν καταφέραμε όλοι να γίνουμε πόρνες σε αυτή την ζωή. Δεν καταφέραμε να πουλήσουμε μία στιγμή αξιοπρέπειας με όλο τον πλούτο του κόσμου. Ζητούμε συγνώμη. Ακόμα μάς καίνε αυτά τα βλέμματα, αυτά μάς θυμίζουν τι είμαστε. Μας επιβεβαιώνουν ότι τόση οργή και πόνος δεν είναι αναίτια. Μας πείθουν, την τελευταία στιγμή πριν την τελειωτική κατάθλιψη, ότι πρέπει να το παλέψουμε γιατί έχουμε να δώσουμε λόγο απέναντι στα βλέμματα που πέρασαν και σε αυτά που θα έρθουν.

Κρατήστε αυτό το πρόσωπο. Είναι μία από τις χιλιάδες Καρυάτιδες που στέκουν από άκρου εις άκρον της Ελλάδας. Από την Κύπρο μέχρι τον Έβρο. Από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη. Κάθε φορά που θα χάνεται και μία, η μετόπη του ναού της Ιστορίας μας θα γέρνει διότι η κάθε μία για μάς, τους χαζούς, τους ονειροπόλους, τους τρελούς, τους απείθαρχους, είναι αναντικατάστατη.-

Γιάννη Λαζάρου




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΛΑΟΓΑΜΟΥΛΗΔΕΣ.


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Βάλτε φόρους, κόψτε και από το οξυγόνο μας, πάρτε και τα μέτρα μας, κάντε ό,τι γουστάρετε. Τι να περιμένουμε πια; Έχουμε γεμίσει γατογαμούληδες, αντάρτες νοικοκυραίους που διεκδικούν Δήμους και Περιφέρειες και τρομοκράτες που με το ένα μάτι πληρώνουν τον μπακάλη και με το άλλο κοιτάνε τον κουρέα. Σημαδεύουν το στόχο και η διερχόμενη μπεκάτσα σιχτιρίζει την ώρα που επέλεξε αυτόν τον αεροδιάδρομο.

Κάντε ό,τι θέλετε αφού τα 811 εκατ. ευρώ πλεόνασμα του Σταϊκούρα δείχνουν ότι το πιο μπατιρισμένο μαγαζάκι του πλανήτη “Η Ωραία Ελλάς” σώθηκε. Από τι άραγε σώθηκε; Διότι έχει την τύχη της μπεκάτσας και είναι ήδη μαγειρεμένη στο πιάτο τον κυνηγών που λέγονται σύμμαχοι και Ε.Ε. Η δυστυχία της μπεκάτσας Χώρας είναι ότι της ξεχείλωσαν τον πρωκτό κάποιοι γατογαμούληδες πριν καταλήξει στο πιάτο των κυνηγών. Και ξεσκισμένος και πεθαμένος, τι άλλο να μάς τρομάξει από την αλήθεια που ζούμε;

Φορολογήστε και τα τριγλυκερίδιά μας. Κάντε μας δωρεάν αναλύσεις αίματος κι αν βρείτε ανεβασμένους δείκτες χοληστερίνης και λιπιδίων μη μάς λυπηθείτε καθόλου. Ξεσκίστε μας. Ούτως ή άλλως κάποιος γατογαμούλης παραμονεύει πάντα επιβουλευόμενος την παρθενία της ψήφου μας.

Είστε ακόμη πολύ επιεικείς με την πάρτη μας. Κάντε μας κι άλλα άγρια, βάλτε μπάρες διοδίων στις πόρτες των σπιτιών που ζούμε ακόμα, με την ανοχή των Στουρναθεοχάρηδων. Το πολύ-πολύ να μιμηθούμε τους κατοίκους του Ωρωπού και μαζί με την μπάρα να το κάψουμε το ρημάδι για να μάς δώσετε ελεύθερο να επισκεπτόμαστε τις στάχτες επειδή πλησιάζουν εκλογές.

Τώρα που θα παρουσιάσει ο Σύριζα το σχέδιο Άμυνας για την χώρα και θα κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί δεν θα περνάει ούτε ιός τα σύνορά μας μην ανησυχείτε καθόλου για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη διότι θα μπορείτε άνετα να ζητήσετε ασπιρίνη από την τούρκικη κορβέτα “Gatogamoul Hanoum” που παρκάρει στην Άνδρο για καφεδάκι όποτε της γουστάρει.

Φορολογήστε όσους ψάχνουν στα σκουπίδια για αποφάγια ή να βρουν επιστρεφόμενα μπουκάλια εξαργυρώνοντας το αντίτιμο με μισή χούφτα ρύζι στο μπακάλη. Δεν μπορούν αυτοί οι χορτασμένοι να σουλατσάρουν από κάδο σε κάδο χωρίς να αποδίδουν ΦΠΑ και χωρίς να δηλώνουν πόθεν έσχες το μπουκάλι πράγμα που κάνουν όλοι οι δημοκράτες, πατριώτες, γατογαμούληδες.

Αφήνετε ακόμα το Κράτος να είναι μόλις στην 99η θέση παγκοσμίως στην λίστα της Ελευθερίας του Τύπου; Είστε πολύ χαλαροί. Πρέπει να αγριέψετε λίγο διότι σε ένα τέτοιο πλεονασματικό Κράτος πρέπει να κατέχουμε τουλάχιστον την 180η θέση της λίστας ανάμεσα σε 180 χώρες. Γι' αυτό δώστε πράμα. Βάλτε κι άλλους γατογαμούληδες, δώστε κι άλλους αλλήθωρους, μουγκούς και κωφούς τρομοκράτες και προπάντων σφίξτε τα ζωνάρια στους εντεταλμένους δημοσιογράφους του Κράτους να μαζεύουν περισσότερο την γλώσσα τους. Φτιάξτε κι άλλους αρχηγούς, φτιάξτε κι άλλα κόμματα γιατί μπορεί να μείνει ένα 1% των πολιτών χωρίς κρεββάτι-κόμμα στην γατουλογαμοελλάδα.
Ρε γαμογατούληδες, έχετε στα χέρια σας την λίστα των συνειδητά απεχόντων από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Τι κάθεστε; Ορμάτε! Τόσα κόμματα έφτιαξε το Κράτος για να καλύψει τους πάντες και υπάρχουν αυτοί που δεν ψηφίζουν; Πού γουργουρίζουν, άραγε, οι αχάριστοι; Φορολογήστε τους αμείλικτα, χώστε τους και μία ισόβια κάθειρξη στα τέσσερα να ξεθυμαίνουν οι ντούροι πατριώτες παρέα με τους γατογαμούληδες.

Πολύ το τραβήξατε το παραμύθι και κουραστήκαμε. Αφού τελικά θα γίνουν όλα όπως στην Κύπρο “με μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια, μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε” όπως μάς είπε και ο παχουλογατογαμούλης Βενιζέλος. Κάντε μας μία ευρωπαϊκή ιθαγένεια όλους να ξέρουμε πια ότι θα προσκυνάμε τον μάγο και αρχηγό λαογαμούλη της κοινής φυλής των ΕυρωΠέων.

Το τοτέμ της φυλής θα είναι τελικά ένα Πέος. Γιατί λοιπόν, εμείς να την βγάζουμε με το “φιδάκι ο Διαμαντής” των γατουλογαμούληδων που όλο λόγια είναι ως γνωστά γιουσουφάκια της κάθε εξουσίας;

Φτιάξτε τα όπως θέλετε, λοιπόν, γιατί τελικά το ευρωΠέος θα το φάμε όλοι μαζί. Μόνο που ο κάθε γατουλογαμούλης θα το τρώει και θα γλυκαίνεται αποδεικνύοντας τι άνδρα κρύβει μέσα του, ενώ οι υπόλοιποι θα πληρώνουν έξτρα φόρο για τσίγκινα σώβρακα ως ιθαγενείς που δεν έδωσαν την εθνική τους παρθενία με αντίτιμο κανένα καθρεφτάκι που κουνήθηκε μπροστά τους.-


Γιάννης Λαζάρου





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Magnify Image
[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]
     Ω, το ίντερνετ τι υπέροχο πράγμα. Αλλά και τι χαοτική γούρνα παραπληροφόρησης συγχρόνως, έτσι; Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος ψευδών ειδήσεων εκεί έξω που είναι να σε πιάνει απελπισία. Και η αλήθεια μοιάζει να είναι το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία:
   Απίθανες θεωρίες συνομωσίας, μας ψεκάζουν, ένα παιδάκι ζητάει τη βοήθεια σου, πολλά παιδάκια ζητάνε τη βοήθεια σου, microchip του σατανά, κάπου μία λευκή γυναίκα λιθοβολείται δημοσίως μετά τον βιασμό της, κάπου αλλού οι κάτοικοι σφάζουν ομαδικά δελφίνια(!), ένα ματζούνι γιατρεύει τον καρκίνο, καλοριφέρ που υπόσχονται να μηδενίσουν τα τέλη της ΔΕΗ, παιδάκια που κοιμούνται στους τάφους των γονιών τους, και χιλιάδες ακόμα μικρές ή και μεγαλύτερες απάτες κατακλύζουν καθημερινά το ελληνικό - και όχι μόνο- ίντερνετ, τα mail μας, το timeline στο facebook..

Πολλά τέτοια hoaxes, scams, chain mails μπορεί να βγάζουν μάτι και να μας κάνουν να γελάμε, αλλά για κάθε ψευδή είδηση που αναπαράγεται υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που είναι έτοιμοι να πιστέψουν τα πάντα, ακόμα και να στείλουν χρήματα όπου τους το ζητήσουνε.
   Ήθελα πάντα να πιστεύω ότι η κοινότητα των χρηστών είναι ικανή να προσέχει τον εαυτό της, και ότι οι κατεργάρηδες που αποσκοπούν στην οικονομική εκμετάλλευση των ευκολόπιστων ή έστω στην συγκέντρωση likes και views για την σελίδα τους, μπαίνουν αργά η γρήγορα στη θέση τους. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και πάμπολλοι εξαπατούνται. Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.
   Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικοί πολύ δραστήριοι "ιντερνετικοί ήρωες" που με υπομονή και επιμονή πασχίζουν να ξεσκεπάσουν και να ενημερώσουν όλους εμάς τους υπολοίπους για κάθε ψέμα που κυκλοφορεί online.
   Ένας τέτοιος ήρωας είναι και ο 42χρονος Θοδωρής Δανιηλίδης από τη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Δανιηλίδης τρέχει εδώ και ένα χρόνο περίπου το αποκαλυπτικό blog http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/, και σώζει το ελληνικό ίντερνετ στο τέλος της ημέρας!
   Του μιλήσαμε. 

-Πώς ξεκίνησε όλο αυτό με την αποκάλυψη της ιντερνετικής απάτης;
 - Το blog ξεκίνησε λίγο μπερδεμένα. Άρχισα να ενημερώνω τους φίλους μου στο facebook  ότι αυτό που διάβασαν και κοινοποίησαν δεν ισχύει, καθώς και το λόγο που δεν ισχύει. Μετά από λίγο έφτιαξα μια σελίδα στο facebook, σαν αντίδραση για τα hoax που κυκλοφορούν.
   Είχα βαρεθεί να βλέπω κάποιους να εκμεταλλεύονται διάφορες εντυπωσιακές φωτογραφίες , όπως φωτογραφίες με άρρωστα παιδάκια και διάφορα άλλα ψεύτικα μηνύματα, όπως το κλασικό μήνυμα με τον Μερισιώτη που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα εδώ και χρόνια,  για να κερδίσουν μερικά like. Ανέβαζα τη φωτογραφία στη σελίδα του facebook και εξηγούσα στα σχόλια γιατί δεν είναι αλήθεια. Όμως αυτό δεν ήταν βολικό. Κάπως έτσι ξεκίνησα το blog.
     - Πόσα άτομα βρίσκονται πίσω από το "Ellinika Hoaxes";
 - Τις περισσότερες φορές ασχολούμαι με το ιστολόγιο μόνος μου. Υπάρχει ένας ακόμη διαχειριστής που δεν επιθυμεί να κοινοποιήσει τα στοιχεία του, κι αυτό που κάνει είναι να προτείνει θέματα για να τα ερευνήσω. Έχω βοήθεια και από ένα ακόμη φιλικό blog που συνεργάζομαι. Το ΚΡΥΠΤΕΙΑ, που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τα ellinika hoaxes.
   - Έχω περιέργεια. Τι επαγγέλλεστε;
 - Είμαι Ναρκαλιευτής του Ελληνικού Στρατού.
   -Αλήθεια;
 - Ναι. Καθάριζα τα ελληνικά ναρκοπέδια για 20 χρόνια. Είναι τρομερά επικίνδυνο, και γι΄αυτό το λόγο ο ένας χρόνος εργασίας μετράει για δύο χρόνια.
   -Απίστευτο! Μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι εξουδετερώνετε νάρκες και στην πραγματική ζωή και στην διαδικτυακή.
 - Τώρα πια έχω αποστρατευθεί, είμαι ο πρώτος έλληνας ναρκαλιευτής που συγκέντρωσε τα χρόνια που χρειάζονται και αποστρατεύτηκε.
   -Επιστρέφω  στις διαδικτυακές απάτες. Ποια βήματα ακολουθείτε ώστε να σιγουρευτείτε ότι μία είδηση είναι αναληθής;
   -Πολλά από τα θέματα βγάζουν μάτι ότι κάτι δεν πάει καλά. Αν κάτι σας φαίνεται απίστευτο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ψέμα. Το ίντερνετ είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, αρκεί να το δουλέψεις σωστά. Μπορείς να βρεις τα πάντα, αν θέλεις και ξέρεις πώς να ψάξεις κάτι.
   Στην αρχή βρίσκω, ή μου στέλνουν διάφοροι αναγνώστες, ένα θέμα που φαίνεται ψέμα. Το διαβάζω προσεκτικά και βρίσκω τα σημεία που δεν είναι δυνατό να στέκουν σύμφωνα με τη λογική.  Ερευνώ και ψάχνω όσες πληροφορίες μπορώ να βρω πάνω σε αυτό το θέμα.
   Πολλές φορές η αλήθεια βρίσκεται στα σχόλια που υπάρχουν σε μία ανάρτηση, ή στα σχόλια βρίσκω την κατεύθυνση στο τι ή που να ψάξω. Άλλες φορές η αλήθεια κρύβεται στη φωτογραφία που συνοδεύει μια ανάρτηση. Ψάχνω να βρω την πηγή της φωτογραφίας και αν αυτή έχει παραποιηθεί.
   Κάποιες άλλες φορές η ανάρτηση που ψάχνω είναι μεταφρασμένη από ξένο κείμενο. Ψάχνω να βρω το αρχικό κείμενο με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά και πολλές φορές πέφτω πάνε σε ξενόγλωσσες σελίδες που έχουν ήδη ψάξει το θέμα.
     -Θυμάστε τη πρώτη απάτη που ξεσκεπάσατε;
 -Η πρώτη απάτη που ξεσκέπασα εντελώς μόνος μου, δηλαδή δεν βρήκα βοήθεια από καμιά προηγούμενη ανάρτηση, ήταν το κοριτσάκι που ζωγράφισε τη μαμά του με κιμωλία στην αυλή του ορφανοτροφείου και κοιμήθηκε στην αγκαλιά της. Η φωτογραφία ήταν στημένη, το κοριτσάκι δεν ήταν ορφανό και γενικά τα όσα περιέγραφε το κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία ήταν ψέμα. Η φωτογραφία αυτή είχε προβληθεί και σε εκπομπές στην τηλεόραση, με τον ανάλογο σχολιασμό, μέχρι και δάκρυα. 

Magnify Image

-Από όλα τα hoaxes που ξεσκεπάσατε ποιο ήταν το πιο εξωφρενικό;
 -Πολύ δύσκολη ερώτηση. Για μένα τα περισσότερα είναι εξωφρενικά. Με εκνευρίζουν αφάνταστα και θεωρώ μεγάλη αθλιότητα να εκμεταλλεύονται τον πόνο και τις φωτογραφίες από άρρωστα παιδάκια πόνου, για μερικά κλικ ή like. Αλλά το πιο εξωφρενικό, είναι η παραπληροφόρηση σε  θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των αναγνωστών, όπως θεραπείες του καρκίνου, ή τη θεωρία κατά των εμβολίων. Είναι απίστευτο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους, γιατί διάβασαν στο ίντερνετ ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα. Μια τέτοια είδηση ανέβηκε από εφημερίδα τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό ίσως να είναι και το πιο εξωφρενικό μέχρι στιγμής, γιατί αναρτήθηκε ακόμα και από μία εφημερίδα. 

Magnify Image

-Και ποιο ήταν αυτό που εξέπληξε ακόμα κι εσάς, που δεν περιμένατε δηλαδή ότι θα ήταν ψέμμα;
 -Την έχω πατήσει κι εγώ πολλές φορές και πίστεψα αναρτήσεις που δεν θα έπρεπε. Μια τέτοια ανάρτηση ήταν η ιταλίδα γιαγιά που δώρισε τη σύνταξη της στον Μπερλουσκόνι. Όταν διάβασα την είδηση, την πίστεψα, γιατί σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που είναι φανατισμένοι και μπορούν να κάνουν τέτοιες ενέργειες και δεν έδωσα την ανάλογη προσοχή. Όμως όταν μετά από λίγο, είδα την ίδια γιαγιά να πρωταγωνιστεί σε μια άλλη ιστορία, τότε κατάλαβα πως θα πρέπει να το ψάξω περισσότερο.  Και τι δεν έκανε αυτή η σούπερ γιαγιά!
 -Αντιμετωπίζετε ποτέ τυχόν προβλήματα ή μπελάδες, λόγω των ψεμμάτων που έχετε αποκαλύψει;
 -Αντιδράσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πολλές. Όταν αποφάσισα να δημιουργήσω το blog, το έκανα με σκοπό να ξεσκεπάσω όσα ψέμματα μπορώ, και περίμενα και τις ανάλογες αντιδράσεις. Ύβρεις και ισχυρισμοί ότι είμαι βαλτός, πληρωμένος και πράκτορας της νέας τάξης πραγμάτων, είναι πολύ συχνές. Υπήρξαν και δύο απειλές για μηνύσεις, που ήταν όμως γελοίες και δεν θα μπορούσαν να σταθούν. Η μία απειλή ήταν από μία οπαδό της θεωρίας των αεροψεκασμών και είχε να κάνει με πνευματικά δικαιώματα για τα αποκόμματα που βάζω στις αναρτήσεις μου. Το θέμα σταμάτησε μέσα σε μερικές ώρες, μετά από μια ανάρτηση μου όπου έδειχνα όλο το ιστορικό με τα σχόλια της κυρίας που με απειλούσε. Η δεύτερη απειλή για μήνυση ήταν μια τρολιά στην ανάρτηση για το like-frarming στο Facebook.
     - Μια και αναφερθήκατε στους υποτιθέμενους ψεκασμούς: Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 30% των Ελλήνων πιστεύει ότι μας ψεκάζουνε!  Μια πονεμένη ιστορία..
 - Το θέμα των αεροψεκασμών δεν θα μπορούσε να λείπει από το blog μου, γιατί είναι ένα θέμα της επικαιρότητας. Οι αποδείξεις που μας δίνουν οι οπαδοί αυτής της θεωρίας, εκτός από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που δείχνουν το φαινόμενο, είναι ψέμματα που εύκολα εξηγούνται τη φυσική ή με τη μετρολογία. Οι οπαδοί αυτής της απίστευτης θεωρίας είναι τόσο πολύ φανατισμένοι που ξεφεύγουν από τη λογική. Έχουν φτάσει σε σημείο να κατηγορούν αυτό το φαινόμενο αυτό, ακόμα και για τους σεισμούς. Στην μανία που έχουν να βρουν αποδείξεις, αναρτούν οτιδήποτε και ισχυρίζονται πράγματα τρελά. Όλες οι αποδείξεις τους μέχρι τώρα έχουν καταρριφθεί. Για παράδειγμα, βαρέλια μέσα σε αεροσκάφη, ή ότι δεν υπήρχε παλιότερα αυτό το φαινόμενο.
   Δόθηκε μεγάλη έκταση στο θέμα και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η υποστήριξη της θεωρίας από τον κύριο Κατσαρό, οι δυο τρεις ερωτήσεις βουλευτών, και μερικές εκπομπές στην τηλεόραση.
   Μην ξεχνάμε την ηλιακή καταιγίδα του κυρίου Κατσαρού που θα χτυπούσε την Ελλάδα πέρυσι την άνοιξη! Το θέμα δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα σε μερικές γραμμές, αλλά πιστεύω πως είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα της κοινωνίας μας γιατί μας αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα. 

- Πείτε μας το top 5 των σημαντικότερων, κατά τη γνώμη σας,  αποκαλύψεων που έχετε κάνει μέχρι σήμερα.
 - Υπάρχουν πολλά θέματα που θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω σαν κορυφαία, κι αυτό γιατί το βλέπω από την δική μου πλευρά (π.χ. πόσο με δυσκόλεψε ένα θέμα, κτλ) Προσωπικά, θεωρώ  πιο σημαντικά τα θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικές απάτες,  ιατρικά θέματα όπως τα παιδικά εμβόλια, και θέματα που έχουν να κάνουν με ψεύτικες απαγωγές παιδιών. Τέτοιες ψευδείς ειδήσεις, αν τις πιστέψεις μπορούν να σου αλλάξουν τον τρόπο ζωής σου. Με μια γρήγορη μάτια σε όσα έχω αναρτήσει θα απαντούσα ότι τα πιο σημαντικά, είναι:
   1. "Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναστέλλει εμβόλιο αφότου σκότωσε 26 παιδιά!"
 2. "Τι είναι το Like farming στο Facebook. Μια κρυφή, άγνωστη απάτη." 

Magnify Image

3. "Η αλήθεια πίσω από το θαύμα με τα φιδάκια της Παναγίας στη Κεφαλονιά!"
 4. "Νέα σελίδα απάτη. Ο πράσινος καφές, ο μάγος του οζ και πράσινα άλογα." 

Magnify Image

5.  "ΦΡΙΚΗ - ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 17ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΕΙΧ ΣΟΥ ΣΦΑΓΜΕΝΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!ΕΛΕΙΠΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ!!!"

     - Hoax, Scam, Fake... Ποια η διαφορά τους;
 -Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα όρια ή κανόνες για να χαρακτηρίσεις κάτι. To hoax μπορεί να είναι και fake. Συνήθως χαρακτηρίζω hoax ένα ψέμα που εξαπλώθηκε πολύ, ή κάτι που σου ζητάει να το αναπαράγεις. Τον όρο Fake τον χρησιμοποιώ συνήθως για ψεύτικες φωτογραφίες ή βίντεο, και τον όρο scam για απάτες που έχουν να κάνουν με χρήματα.
   - Αναπαραγωγή ειδήσεων με ιλιγγιώδεις ρυθμούς- που δεν επιτρέπουν την επαλήθευση- ακόμα και από μεγάλα, έγκυρα site σε συνδυασμό με ένα τρομερά εύπιστο κοινό.. Υπάρχει άραγε σωτηρία από όλο αυτό;
   - Όχι, δεν υπάρχει σωτηρία. Θέλουμε δε θέλουμε τα ψέματα και τις απάτες θα τις συναντάμε συνέχεια στην δικτυακή ζωή μας. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να ενημερωθεί ο κόσμος που δεν έχει την εμπειρία, για να μην είναι τόσο εύπιστος. Με πιάνει απελπισία πολλές φορές. Ειδικά σε περιπτώσεις που ξεσκεπάζω ένα θέμα και βλέπω από κάτω σχόλια που πίστεψαν αυτό που ξεσκεπάζω. Πολλές φορές δεν διαβάζουν την ανάρτηση και μένουν μόνο στον τίτλο. Αυτό με στεναχωρεί πολύ.
   - Μήπως όμως δεν πρόκειται πάντα για ευπιστία αλλά για ενστικτώδη ανθρώπινη ανάγκη να διαβάζουμε  γκροτέσκες και τραβηγμένες από τα μαλλιά θεωρίες και ειδήσεις;
 - Ίσως να είμαστε ανεκπαίδευτοι στο διαδίκτυο, ή να χρειαζόμαστε ένα αόρατο εχθρό που πάντα θέλει το κακό μας, να του ρίξουμε την ευθύνη για όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε, δεν ξέρω.. Αυτό που με τρομάζει είναι η ευπιστία του κόσμου.
   Οι περισσότεροι πιστεύουν οτιδήποτε θα δουν αναρτημένο στο διαδίκτυο. Αυτό το έχουν καταλάβει πολλοί απατεώνες και το εκμεταλλεύονται. Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρω τίποτα και δεν μπορώ να αλλάξω αυτή την κατάσταση. Το βλέπω λίγο διαφορετικά: Θέλω να δώσω μια εικόνα για το ψέμα και την απάτη που υπάρχει στο διαδίκτυο ώστε να μην είναι τόσο εύκολα τα θύματα.
   Πιστεύω πως αν θα υπάρξει μια αντίδραση και μια κατακραυγή σε όλο αυτό το χάλι, τότε ίσως αυτό να περιοριστεί. Ποτέ όμως δεν θα σταματήσει. Το ίντερνετ και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι το καλύτερο μέσο για να προωθήσεις ψέματα, απάτες και προπαγάνδα. Υπάρχουν χιλιάδες πλαστές ειδήσεις και καθημερινά βγαίνουν καινούργιες.
     - Για το τέλος, δώστε μας μερικές συμβουλές. Υπάρχουν στάνταρ σημάδια που επαναλαμβάνονται σε ειδήσεις- απάτες;
 - Υπάρχουν πολλά σημάδια για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά σε μια ανάρτηση, αλλά το πιο βασικό είναι να αποκτήσεις μια σχετική εμπειρία στο διαδίκτυο και τις παγίδες του. Αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τα ψέματα που κυκλοφορούν. Αν όχι όλα, τα περισσότερα. Μερικές γενικές συμβουλές που μπορώ να δώσω είναι:
   1. Να είσαστε επιφυλακτικοί με μια ανάρτηση που σου ζητάει να την αναπαράγεις. Τις περισσότερες φορές είναι hoax.
 2. Ποτέ μην πιστεύετε ότι με το like ή την κοινοποίηση που θα κάνετε σε μια ανάρτηση ή φωτογραφία, κάποιο άρρωστο παιδάκι θα πάρει χρήματα. Καμιά εταιρία δεν το κάνει αυτό και φυσικά ούτε το facebook
. 3. Όταν βλέπετε στον τίτλο της ανάρτησης λέξεις όπως, απίστευτο, σοκαριστικό, φρίκη, και άλλα συνώνυμα, να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί.
 4. Ιστορίες που δεν έχουν στοιχεία, όπως ονόματα, τόπος, χρόνος κτλ είναι απλά ιστορίες, μην τις πιστεύετε.
 5. Μην πιστεύετε οποιαδήποτε ιστορία που μιλάει για κλοπή ανθρωπίνων οργάνων στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό μέχρι σήμερα.
 6. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και τη λογική σας. Αν κάτι σας φαίνετε απίστευτο, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι ψέμα.
 7. Αν σας ενδιαφέρει ένα θέμα ψάξτε με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά για να βρείτε την αλήθεια. Tις περισσότερες φορές θα πέσετε από τα σύννεφα.
 8. Μην πιστεύετε ιατρικές θεραπείες, φραπελιές και διάφορα μαντζούνια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
 9. Αν μια ανάρτηση είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης τότε κάτι δεν πάει καλά.
 10. Ψάξτε για σφάλματα λογικής μέσα στην ανάρτηση. Παράδειγμα: Δεν είναι δυνατό μια ανάρτηση να μιλάει για την Ελλάδα και να έχει αναφορά για δολάρια. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ. 13 ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ.


Aπό τον Θανάση Χαραμή 

"H κοινή γνώμη αγνοεί πως εκτός από το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών υπάρχει ένα επίσης τεράστιο κύκλωμα που βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της μαύρης αγοράς. Κάθε λεπτό και σε κάθε σημείο του πλανήτη, άγρια και σπάνια ζώα βρίσκονται υπό καταδίωξη, παγιδεύονται ή σφαγιάζονται στο βωμό του χρήματος και του θεάματος. Αυτό που προσπαθώ είναι να ξεσκεπάσω την αλήθεια αυτή μέσα από ντοκουμέντα. Όποιος θέλει να βοηθήσει και ενδιαφέρεται η υποστήριξη του θα ήταν πολύτιμη" 

Patrick Brown 
O Βρετανός, πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Patrick Brown, έχει περάσει σχεδόν δέκα χρόνια σε αποστολές στην Ασία, καταγράφοντας την επικαιρότητα αλλά και μια ιστορία που όπως ο ίδιος λέει αρχίζει να ξεχνιέται. Τα ντοκουμέντα της ανθρώπινης θηριωδίας με θύμα τα ζώα γεμίζουν ένα βιβλίο του οποίου η δημοσίευση συμπέφτει με την Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής στο Λονδίνο για το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Το "Trading to Extinction" θεωρείται ως η πιο ολοκληρωμένη σύγχρονη καταγραφή της σκληρής πραγματικότητας αυτού του εμπορίου.         "Διαισθάνομαι και ελπίζω πως τα πράγματα αλλάζουν. Ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως και ο ίδιος συχνά άθελά του γίνεται κρίκος στην αλυσίδα αυτή. Όλους μας αφορά αυτή η απάνθρωπη υπόθεση απληστίας. Ο δρόμος ακόμη είναι πολύ μεγάλος αλλά η αρχή νομίζω έχει γίνει!"

 13 από τα ασπρόμαυρα ντοκουμέντα του project Trading to Extinction το οποίο μπορείτε να στηρίξετε αγοράζοντας το ΕΔΩ

Ζώα και ταριχευμένα άκρα αρκούδας σε παζάρι στην πόλη Mong La
Ζώα και ταριχευμένα άκρα αρκούδας σε παζάρι στην πόλη Mong La 
Μια ταριχευμένη τίγρης στην είσοδο ενός παραδοσιακού φαρμακείου στο Βιετνάμ
Μια ταριχευμένη τίγρης στην είσοδο ενός παραδοσιακού φαρμακείου στο Βιετνάμ 
Μια ασιατική αρκούδα σηκώνεται στα πίσω της πόδια προσπαθώντας να αποσπάσει φαγητό από τους επισκέπτες του ζωολογικού πάρκου στη Σουμάτρα
Μια ασιατική αρκούδα σηκώνεται στα πίσω της πόδια προσπαθώντας να αποσπάσει φαγητό από τους επισκέπτες του ζωολογικού πάρκου στη Σουμάτρα 
Μια ζωντανή τίγρης σε γυάλινο κλουβί σε εστιατόριο στην Καντόνα, Κίνα
Μια ζωντανή τίγρης σε γυάλινο κλουβί σε εστιατόριο στην Καντόνα, Κίνα 
Περιπολία με ελέφαντες στο Chitwan National Park
Περιπολία με ελέφαντες στο Chitwan National Park 
Ένας λαθροκυνηγός φωτογραφίζεται από τις αρχές με ταμπέλα που φέρει τα στοιχεία του και το περιστατικό για το οποίο συνελήφθη
Ένας λαθροκυνηγός φωτογραφίζεται από τις αρχές με ταμπέλα που φέρει τα στοιχεία του και το περιστατικό για το οποίο συνελήφθη 
 Image

Μια ομάδα λαθροκυνηγών που βρίσκεται στη φυλακή καθώς συνελήφθη να κυνηγά τίγρεις στο πάρκο Chitwan
Μια ομάδα λαθροκυνηγών που βρίσκεται στη φυλακή καθώς συνελήφθη να κυνηγά τίγρεις στο πάρκο Chitwan 
Αστυνομικός της Σκότλαντ Γιαρντ επιδεικνύει ένα κεφάλι τίγρης που βρέθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση στο Λονδίνο
Αστυνομικός της Σκότλαντ Γιαρντ επιδεικνύει ένα κεφάλι τίγρης που βρέθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση στο Λονδίνο 
Το κέρατο ενός ασιατικού ρινόκερου σε υπαίθρια αγορά της Tachilek στη Μπούρμα η οποία είναι γνωστή ως κέντρο διακίνησης και λαθρεμπορίας. Η τιμή πώλησης για ολόκληρο το κέρατο ήταν 8,000 δολάρια
Το κέρατο ενός ασιατικού ρινόκερου σε υπαίθρια αγορά της Tachilek στη Μπούρμα η οποία είναι γνωστή ως κέντρο διακίνησης και λαθρεμπορίας. Η τιμή πώλησης για ολόκληρο το κέρατο ήταν 8,000 δολάρια 
Ένας μακάκος κλεισμένος σε κλουβί στην αγορά του Medan στη Σουμάτρα
Ένας μακάκος κλεισμένος σε κλουβί στην αγορά του Medan στη Σουμάτρα
Ένα από τα δεκάδες μαγαζιά που πωλούν παράνομα προϊόντα από άγρια ζώα στα σύνορα Μπούρμα-Ταϊλάνδης
Ένα από τα δεκάδες μαγαζιά που πωλούν παράνομα προϊόντα από άγρια ζώα στα σύνορα Μπούρμα-Ταϊλάνδης 
Ένας ελέφαντας καταδικασμένος να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του δεμένος σε κοντή αλυσίδα επειδή σκότωσε πέντε από τους γητευτές που προσπάθησαν να τον εκπαιδεύσουν - Πάρκο Chitwan, Νεπάλ
Ένας ελέφαντας καταδικασμένος να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του δεμένος σε κοντή αλυσίδα επειδή σκότωσε πέντε από τους γητευτές που προσπάθησαν να τον εκπαιδεύσουν - Πάρκο Chitwan, Νεπάλ




ΠΗΓΗ...
http://www.lifo.gr/

ΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.

Ποιοι γιατροί και ασθενείς εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης
Οδηγίες για την πιστοποίηση των εξαιρέσεων από τα όρια συνταγογράφησης (πλαφόν) δίνει ο ΕΟΠΥΥ, σε εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Υγείας, ορίζονται οι κατηγορίες ιατρών, ασθενών, φαρμάκων, οι οποίες εξαιρούνται των ορίων συνταγογράφησης για το 2014.

Συγκεκριμένα όπως γράφει και το Εθνος, εξαιρούνται από το πλαφόν της συνταγογράφησης οι χρόνιοι νεφροπαθείς και οι καρδιοπαθείς τελικού σταδίου και οι ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε απόψε ο ΕΟΠΥΥ. Εξαιρούνται, επίσης, οι γιατροί που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ, οι γιατροί εργασίας και μή κυβερνητικών οργανώσεων και οι γιατροί της Κεφαλονιάς.

Ιατροί που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ
Θα πρέπει να προσκομίσουν στην ΗΔΙΚΑ και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαιροποιημένο πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι εργάζονται σε ΚΑΠΗ και υπεύθυνη δήλωση σε ποιο ΚΑΠΗ εργάζονται.
Ιατροί εργασίας
Θα πρέπει να προσκομίσουν στην ΗΔΙΚΑ και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαιροποιημένο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την ιδιότητα τους.
Ιατροί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Θα πρέπει να προσκομίσουν στην ΗΔΙΚΑ και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαιροποιημένο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την ιδιότητα τους.
Ιατροί πολυϊατρείων σωμάτων ασφαλείας
Θα πρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει την ΗΔΙΚΑ με κατάλογο ιατρών σε πολυιατρεία σωμάτων ασφαλείας
Ιατροί ΕΟΠΥΥ
Η Διοίκηση του Οργανισμού θα αποστείλει κατάλογο με τα στοιχεία των ιατρών της Διοίκησης στην ΗΔΙΚΑ.
Χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή διύλιση και υπό μεταμόσχευση)
Καρδιοπαθείς τελικού σταδίου (μηχανική καρδιά, ανεπάρκεια τελικού σταδίου,
μεταμόσχευση καρδιάς)
Ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια (ηπατική ανεπάρκεια τελικού σταδίου μη αντιρροπούμενη κίρρωση, μεταμόσχευση ήπατος)
Μεταμοσχευθέντες ρευστών ή συμπαγών οργάνων και ιστών
Με την εισαγωγή του αντιστοίχου ICD-10 από το συνταγογράφο ιατρό η ΗΔΙΚΑ θα υλοποιήσει την εφαρμογή της μη προσμέτρησης της αξίας των συνταγών των ανωτέρω παθήσεων στο όριο
συνταγογράφησης των ιατρών.
Φάρμακα των οποίων τη χρήση προ-εγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ μέσω των Επιτροπών του. Ο Οργανισμός έχει ήδη ενημερώσει την ΗΔΙΚΑ για τα εν λόγω φάρμακα και θα υλοποιηθεί.
Εξαίρεση ιατρών Κεφαλονιάς, για το σύνολο του 2014, από την εφαρμογή του μέτρου.
Ιατροί των νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου σε ότι αφορά τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε νοσηλευόμενους ή εξερχόμενους κατόπιν
νοσηλείας ασθενείς, ωστόσο εμπίπτουν στην εφαρμογή του αναφορικά με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται σε εξωτερικούς ασθενείς και χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και τα
φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Νεοεισερχόμενοι ιατροί στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Οι νεοεισερχόμενοι στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από το 2011 και μετέπειτα θα λάβουν αυτόματα από την ΗΔΙΚΑ τον μέσο όρο της ειδικότητας τους και ως εκ τούτου δεν απαιτείται κάποια εκ μέρους τους ενέργεια προς τούτο.
Ιατροί που έχουν άδεια λειτουργίας για το πρώτο ιατρείο τους από τον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο από το 2011 και μετέπειτα Θα πρέπει οι εν λόγω ιατροί να προσκομίσουν στον ΕΟΠΥΥ βεβαίωση του
οικείου ιατρικού συλλόγου καθώς και βεβαίωση της εφορίας για την έναρξη του επαγγέλματος.
Ιατροί που δεν ασκούσαν θεραπευτικό έργο κατά το 2013
Θα πρέπει οι εν λόγω ιατροί να προσκομίσουν στον ΕΟΠΥΥ Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα αναφέρουν το λόγο για τον οποίο δεν ασκούσαν θεραπευτικό έργο καθώς και δικαιολογητικά που να τεκμηριώνουν τη δήλωσή τους.
Ιατροί για τους οποίους αυξήθηκε ο αριθμός των επισκέψεων σε 400 ανά μήνα: Η ΗΔΙΚΑ είναι ενήμερη για τα στοιχεία των εν λόγω ιατρών και θα προσαρμόσει στο μέσο όρο της ειδικότητας όσους ιατρούς έχουν όριο συνταγογράφησης κάτω από τον μέσο όρο και δεν απαιτείται κάποια
ενέργεια εκ μέρους των ιατρών.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ "ΓΟΛΓΟΘΑΣ".

Η διαδικασία Γολγοθάς για υιοθεσία παιδιού στην Ελλάδα -Ποια κριτήρια πρέπει να
Εως και πέντε χρόνια μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν οι ανάδοχοι γονείς στην Ελλάδα, προκειμένου να πάρουν το «πράσινο φως» για να υιοθετήσουν ένα παιδάκι. Η διαδικασία των υιοθεσιών, που ακολουθείται στην Ελλάδα, είναι χρονοβόρα και συνήθως κολλάει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Οι υποψήφιοι γονείς πρέπει να κάνουν αίτηση και τον πρώτο χρόνο η κοινωνική λειτουργός πραγματοποιεί μία συνάντηση μαζί τους. Στη συνέχεια, αυτή είναι που εισηγείται στο επιστημονικό συμβούλιο την έγκριση ή την απόρριψη του ζευγαριού. Οπως γράφουν και τα ΝΕΑ, από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει ο Γολγοθάς του ζευγαριού αφού θα πρέπει να κάνει υπομονή για τρία χρόνια και τον τέταρτο θα ενημερωθεί, μέσω αλληλογραφίας, για την έγκριση.

Στη συνέχεια και εφόσον το ζευγάρι εξακολουθεί να επιθυμεί την υιοθεσία, θα πρέπει σε ένα διάστημα τριών μηνών να πραγματοποιήσει 10-13 συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς, προκειμένου να διερευνηθούν από τους ειδικούς, τα κίνητρα και η προσωπικότητα των υποψήφιων ανάδοχων γονέων.

Αφού ολοκληρωθούν κι αυτές οι διαδικασίες και εγκριθεί το ζευγάρι, θα πρέπει να περιμένει την καταλληλότητα του παιδιού. Μάλιστα, δεν είναι το ζευγάρι που επιλέγει παιδί, αλλά ο κοινωνικός λειτουργός, ο οποίος μέσα από τη συζήτηση με τους υποψήφιους γονείς, έχει αναδείξει το προφίλ του παιδιού που επιθυμούν.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο, υπάρχει ένα δεκαπενθήμερο προσαρμογής που γίνεται σε προσομοίωση σπιτιού που φτιάχθηκε στο Μητέρα. Σε ένα σπίτι, περίπου για 15 ημέρες, γονείς και παιδί μένουν την ημέρα μαζί.

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι θετοί γονείς:

Το κίνητρο για υιοθεσία να είναι παιδοκεντρικό
Πρέπει να έχει σταθερό σπίτι και εισόδημα τη στιγμή που εξετάζεται από τους κοινωνικούς λειτουργούς
Να μην είναι άνεργος
Το ποινικό του μητρώο να είναι καθαρό
Να είναι έως 60 ετών και η ηλικιακή διαφορά που θα έχει με το παιδί, να μην είναι πάνω από 50 χρόνια
Το παιδί που θα υιοθετηθεί να είναι αποδεκτό, όχι μόνο από τον θετό γονέα, αλλά και από την ευρύτερη οικογένεια.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...