Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΝΤΗΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, βεβήλωσαν τα νεκροταφεία των Προμάχων.
Συγκεκριμένα το βράδυ που μας πέρασε (26/3) κλάπηκαν καντήλες από τάφους των νεκροταφείων του χωριού.
Το θέαμα που αντίκρισαν σήμερα οι κάτοικοι, που πήγαν να ανάψουν τις καντήλες, ήταν εξοργιστικό, αφού οι καντήλες- οι οποίες είναι αρκετά ακριβές- έλειπαν από τους τάφους των προσφιλών τους προσώπων.
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και πολλοί εικάζουν , ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί, μιας και το μέταλλο των καντηλιών είναι ακριβό και έλκει τους ασυνείδητους κλέφτες, οι οποίοι στο βωμό του χρήματος, δεν υπολογίζουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ.


Σήμερα Τετάρτη 27/3 και ώρα 21.30 στο καφέ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ στους Προμάχους,
θα γίνει προβολή του τελευταίου αγώνα του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ εναντίον του ΑΚΡΙΤΑ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ.
Το παιχνίδι βιντεοσκοπήθηκε από την ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση και οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν στα χέρια τους το dvd .
Το καφέ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ γνωστό στέκι όλων των ποδοσφαιρόφιλων, με τον πλούσιο εξοπλισμό σε γιγαντοοθόνες και με τα τελειότερα ηχητικά μηχανήματα, εγγυάται την απόλυτη ποδοσφαιρική απόλαυση για απόψε το βράδυ.

Να θυμίσουμε , ότι στο dvd περιλαμβάνονται εκτός από το αγωνιστικό μέρος, και δηλώσεις των πρωταγωνιστών, αλλά και οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Όσοι πιστοί λοιπόν , προσέλθετε.


ΦΟΙΝΙΚΑΣ: ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΠΟΥΛΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ.




Ιερό μυθικό πουλί. Η Φιλική Εταιρεία χρησιμοποίησε τον Φοίνικα ως σύμβολο του Ελληνικού κράτους που ξαναγεννιέται από τη στάχτη του. Ο Α. Υψηλάντης στη σημαία του Ιερού Λόγου και ο Καποδίστριας τον καθιέρωσε επίσημο έμβλημα του κράτους και το απεικόνισε πάνω στα νομίσματα και τις σφραγίδες. Από τον Ησίοδο τον -8ο αιώνα, έχουμε την αρχαιότερη αναφορά για τον Φοίνικα, που τον ταυτίζει με τον ήλιο και τον Θεό Απόλλωνα.


Κατά τον Ηρόδοτο είχε το μέγεθος του αετού και πούπουλα χρυσοκόκκινα (βιβλ. 2,73). Κάθε 500 χρόνια ερχόταν από την Αραβία στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου, μεταφέροντας το νεκρό πατέρα του, τον οποίο τύλιγε σε σχήμα αβγού μέσα σε σμύρνα και τον έθαβε στο ιερό του Ήλιου. Ο Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος, λέει: «Δεν έχω δει ποτέ αυτό το πουλί παρά μόνο σε εικόνες. Μέρη του φτερώματός του έχουν το χρυσό χρώμα και άλλα βαθυκόκκινο και μοιάζει στο περίγραμμα και τις διαστάσεις με αετό.

Το πουλί αυτό μοιάζει με μεγάλο αετό ή με ερωδιό με χρυσό και κόκκινο φτέρωμα αν και ο κινέζικος έχει πέντε χρώματα. Του δίνουν πολλές ηλικίες, 500 , 540 , 1000 , 1461 , 12.994 χρόνια. Αυτός είναι ο Φοίνικας που γνωρίζουμε, το πουλί που αναγεννάτε μέσα από τις στάχτες του». Ο Φοίνικας δεν ζει με φρούτα ή λουλούδια, αλλά με μία υγρή κολλώδη ουσία, όπως το ρετσίνι, που ευωδιάζει λιβάνι. Μύρα η κομμιοφόρος.

Κατά τον Πλίνιο ένας μόνο Φοίνικας υπάρχει σ` ολόκληρο τον κόσμο. Όταν γερνά, κατασκευάζει φωλιά με κλαδιά αρωματικών φυτών, τη γεμίζει με αρώματα και πεθαίνει καιόμενος μέσα σ` αυτή. Από τη στάχτη του ξαναγεννιέται και μεταφέρει τα λείψανα της προηγούμενης υπάρξεώς του μαζί και της φωλιάς του στην πόλη του Ήλιου για ταφή.


Ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος γράφει ότι: «Ο Φοίνικας ζούσε 1.460 έτη και οι ενδείξεις της επιστροφής του δίνονταν από τις κινήσεις των αστέρων». Ο Πλατωνικός Φιλόσοφος Κέλσιος, στο έργο του «Αληθής Λόγος», μας λέει: Ένα πουλί της Αραβίας, ο Φοίνικας, κουβαλά στην Αίγυπτο τον νεκρό πατέρα του τυλιγμένο σε σμύρνα (βαλσαμόδεντρο) και τον αποθέτει στο τέμενος του ήλιου.

Ο Οβίδιος μας λέει, ο Φοίνικας έρχεται από την Ασσυρία, αλλά αυτό το πουλί εμφανίζεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Όλα αυτά τα πουλιά έχουν ταυτιστεί με τον ήλιο και μοιάζουν πολύ στο πουλί που περιγράφει ο Οβίδιος. Ο Οβίδιος στο έργο του «Μεταμορφώσεις» γράφει τα εξής για τον Φοίνικα: «Ο Φοίνικας, όπως τον ονομάζουν οι Έλληνες, είναι ένα μυθικό πουλί, που αναγεννάτε από την τέφρα του.


Είναι ένα ιερό πουλί που έρχεται πάντα από την ανατολή και φέρνει τον πατέρα του βαλσαμωμένο μέσα σε μια σφαίρα γεμάτη μύρο και πηγαίνει και την αφήνει μέσα στον ναό του Ηλίου της Ηλιούπολης. Εκεί χτίζει και την φωλιά του στην πέτρα του ηλίου, και από εκεί χανόταν μέσα στις φλόγες όταν ήθελε να φύγει. Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν το πουλί αυτό «Μπενού» και το ταύτιζαν με τον θεό Ατούμ, θεό της δημιουργίας, κατόπιν με τον Ρα και τέλος με τον Όσιρι. Τα κείμενα των πυραμίδων τοποθετούν το γεγονός της δημιουργίας και των Ζεπ Τεπί (θεοί) στην Ηλιούπολη, στον «Ναό του Φοίνικα».

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Φοίνικας, αυτό το εξαίσιο πουλί, εμφανίζεται σαν από θαύμα πάντα από τον ανατολικό ορίζοντα κατά την διάρκεια παγιωμένων σημείων του ουρανού, για να αναγγείλει την αρχή μιας νέας κοσμικής εποχής. Επέστρεφε στην Ηλιούπολη αναγεννημένος κάθε 1.460 χρόνια, όταν έκλεινε ο Σωθικός (Σειριακός) κύκλος, ο οποίος και ονομαζόταν «Ιδανικό Νέο Έτος» και συνέπιπτε με την ηλιακή αύξηση του Σειρίου.


Οι περισσότεροι σύγχρονοι ερευνητές της αρχαίας αιγυπτιακής θρησκείας αναφέρουν ότι τα μυστήρια της Αιγύπτου ή «Μυστήρια του Όσιρι» θεσπίστηκαν από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, που ήταν2 παιδαγωγός του Όσιρι. Σχεδόν όλες οι πληροφορίες για τα αιγυπτιακά Μυστήρια προέρχονται από τον Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο. Έδρα των αιγυπτιακών μυστηρίων ήταν η πόλη Άβυδος, με τον μεγαλοπρεπή ναό του θεού «Ήλιου – Ρα». Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο ιερά μυστήρια της αιγυπτιακής θρησκείας ήταν τα «Μυστήρια του Φοίνικα» στην Ηλιούπολη.

Ο Φοίνικας ήταν ένα ιερό πουλί γνωστό σαν «Πνεύμα του Αναστημένου Όσιρι», το οποίο, σύμφωνα με τις θρησκευτικές δοξασίες της Αιγύπτου, ζούσε στον αστερισμό του Σειρίου. Ήταν το θεϊκό σύμβολο του Όσιρι και δήλωνε την αναγέννηση, η οποία άρχιζε από το «Μέγαρο του Φοίνικα» της Ηλιούπολης, όπως αναφέρουν τα κείμενα της πυραμίδας Τεξτς. Ο Γερμανός φιλόλογος Αδόλφος Έρμαν αναφέρει τα εδάφια των ταφικών μνημείων στα οποία είναι γραμμένα τα εξής: «Η ψυχή του Όσιρι κατοικεί στο πουλί Μπενού (Φοίνικας)». Ο ίδιος ο Όσιρις λέει: «Είμαι ο μεγάλος Φοίνικας που είναι το Ένα. Είμαι ο Όσιρις που έρχομαι από τον Σείριο. Είμαι ο επιβλέπων των πάντων»


Ο Πλούταρχος εξηγεί, ότι όλα τα ονόματα των Αιγυπτίων Θεών είναι Ελληνικά, και τα μετέφεραν στην Αίγυπτο, από την Ελλάδα οι εκάστοτε μεταναστεύσαντες Έλληνες. Επί πλέον (ο Πλούταρχος) ως ιερέας του Απόλλωνος στους Δελφούς, μας φανερώνει ότι η θεά Αθηνά και η Ίσις, είναι το ίδιο πρόσωπο, η ίδια θεότης με διαφορετικό όνομα. Καθώς και ο θεός Ώρος ταυτίζεται υπό των Ελλήνων με τον Απόλλωνα. Δηλαδή οι (αρχαίοι) Αιγύπτιοι και οι Έλληνες είχαν τους ίδιους Θεούς με διαφορετικά ονόματα και αυτό μας υποδεικνύει κοινή καταγωγή μεταξύ τους.


Ο Πλούταρχος στο έργο του «Περί Ίσιδος και Οσίριδος» μας δηλώνει ότι η θεά Ίσις συμβολίζει το άστρο του Κυνός Σείριον ή Σώθιν «Εγώ ειμί η εν τω άστρω τω Κυνί επιτέλλουσα, κατακολουθών τω Ωρίωνι τω αστερισμώ του Οσίριδος» (Δαμάσκιος παρά Hopner). «Υπό των Ελλήνων (συνεχίζει ο Πλούταρχος) Κύων καλείται η ψυχή της Ίσιδος, Σώθις δε υπό των Αιγυπτίων, Ωρίων δε, η ψυχή του Ώρου, η δε ψυχή του Τυφώνος, Άρκτος. Οι δε ψυχές τους λάμπουν ως άστρα στον ουρανό. Επί πλέον αναφέρει «τον Θεό Όσιρι, ως στρατηγό και πλοίαρχο του Κανώβου, το οποίον πλοίο, ονομάζουν οι Έλληνες ΑΡΓΩ».


Ο αστερισμός Της Αργούς, δεν απέχει μακριά από τους αστερισμούς του Ωρίωνος και του Κυνός, από τους οποίους ο πρώτος εθεωρείτο ως ο ιερός αστερισμός του Ώρου και ο δεύτερος της Ίσιδος». Ο Όσιρις, εξομοιώθηκε με πολλές θεότητες του Ελληνικού πάνθεου, κυρίως δε με τον Διόνυσο και τον Άδη. Όντας αρχικά θεός της φύσης, ενσάρκωση του πνεύματος της βλάστησης, που πεθαίνει κατά το θερισμό και αναγεννάται όταν φυτρώνει ο σπόρος, ο Όσιρις λατρεύθηκε σε ολόκληρη την αρχαία Αίγυπτο ως θεός των νεκρών. Ο Όσιρις μαζί με τον Σέραπη χαρακτηρίζονταν Άζωνοι θεοί.

Σύμφωνα με πανάρχαιες παραδόσεις όλων των ιστορικών λαών του πλανήτη, οι Θεοί μας, τα ουράνια όντα, επιστρέφουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε 13.000 χρόνια στην αρχή ή στο τέλος ή και στο μέσον του ζωδιακού κύκλου, που διαρκεί 25.920 χρόνια. Σύμφωνα με μαρτυρίες αρχαίων ιστορικών, που αναφέρονται στο «Ημερολόγιο της Πέτρας» που υπήρχε στην επικάλυψη της μεγάλης πυραμίδας, προκύπτει ότι ο νέος «Κύκλος του Φοίνικα» συμπίπτει με το κλείσιμο της ζωδιακής τροχιάς της Γης, στις 21-12-2012 του ισχύοντος σήμερα ημερολογίου.

Βιβλιογραφία: Αιθηρόη , E R E B U S – Windows Live , Γερασ. Καλογεράκη “Φως από την μεγάλη πυραμίδα” εκδόσεις Δίον, Ελληνική

Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια, ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ: ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥΣ, Περιοδικό “Ιερά Ελλάς”.




ΠΗΓΗ
http://periergaa.blogspot.com 


ΣΕΞ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΝΕΙΡΑ ΝΕΚΡΑ.


Σεξ παντού, Έρωτας πουθενά - Χρήμα παντού, Όνειρα νεκρά

Μετά από μια σειρά από μάσκες, πως μπορείς να αναγνωρίσεις το αληθινό σου πρόσωπο; 


Κι όμως έρχεται η στιγμή που πρέπει να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να αναρωτηθείς ποιος τελικά είσαι. Μπορεί εκεί που θα κοιτάξεις να υπάρχει κενό. Έχασες την δυνατότητα να συγκινείσαι, θεώρησες την ευγένεια ψυχής αδυναμία και περιττή. Ξέχασες τους άλλους ανθρώπους για να σε ξεχάσουν.

Το μέτρο έγινε το χρήμα. Ξέχασες το παρόν, το πούλησες, για ένα μέλλον που δεν σου ανήκει πλέον ούτε κι αυτό.
Προτίμησες τον άχαρο τρόπο, τον illustration, τον αντιαισθητικό. Άφησες το μέλλον σ’ αυτούς που αναγορεύτηκαν σε διαχειριστές του, μπήκες στην γραμμή, με αντάλλαγμα την πόζα και τα πράγματα. Πράγματα, αλλά όχι πραγματικότητα.

Όλα τα σκέφτεσαι με χρήμα. Τα αξιολογείς με χρήμα, αγαπάς με χρήμα, σχεδιάζεις με χρήμα, ονειρεύεσαι το χρήμα, μιλάς για το χρήμα, αναζητάς το χρήμα, γίνεσαι το χρήμα.

Το πήδημα αντικατέστησε τον έρωτα, το chatting την πρόσωπο με πρόσωπο αληθινή κουβέντα, οι web εφαρμογές το άγγιγμα. Προτίμησες την κονσέρβα και το σκυλάδικο, από την αφτιασίδωτη διασκέδαση, από την τέχνη και την αναζήτηση.

Το χρήμα επέβαλε την κουλτούρα τουΠροτίμησες να δουλεύεις παραπάνω ώρες, απ’ το να έχεις ελεύθερο χρόνο για ρέμβη, αγάπη και δημιουργία. Αυτούς που τα αναζητούν τους αποκάλεσες “τεμπέληδες”. Δεν ακολούθησαν τον δικό σου δρόμο. Σαν ιθαγενής θαμπώθηκες από τις χάντρες και τις υποσχέσεις για “μεγάλη ζωή”. Ξέχασες για ποιον λόγο είσαι εδώ, τι πρέπει να ψάχνεις, δεν αναζήτησες άλλο νόημα στο ”υπάρχειν”, αλλά έγινες οπαδός του “έχειν”, σύμφωνα με όσα σ’ έπεισαν οι διαφημίσεις, τα περιοδικά, οι μόδες.

Έπαψες να σκέφτεσαι κι έγινες οπαδός. Οπαδός κόμματος, ποδοσφαιρικής ομάδας, σημαίας, χρώματος, φυλής, συμβόλων και υλικών. Αν τα χάσεις όλα αυτά, αν αύριο καταρρεύσουν, ποιος θα είσαι; Τι μένει κάτω από την επιφάνεια; Υπάρχει τίποτα από σένα; Έχει σημασία πως ζούμε και πως πεθαίνουμε.

Κι αν αυτά που σου λέω τα προσπερνάς, κατανοώ ότι ακόμα είσαι χορτάτος, βολεμένος, με λυμένα τα προβλήματα. Ίσως αν μείνεις άνεργος, πεινάσεις ή μείνεις άστεγος, μπορεί να τα ξανασκεφτείς. Αλλά δεν είναι κρίμα να το κάνεις τότε που θα είναι αργά;

Γι’ αυτό σου λέω, κοίτα τώρα τον καθρέφτη. Θυμήσου τι ήθελες όταν ήσουν παιδί. Ψάξε την άγκυρα με το παρελθόν. Ο καθρέφτης θα είναι πάντα εκεί, αλλά το είδωλό σου απουσιάζει.



Strange Journal



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.

Αλλάζει το Facebook για να μοιάζει με... εφημερίδα

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook προχωρά σε μερικό... λίφτινγκ προκειμένου να μοιάζει όλο και περισσότερο με εφημερίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today.

Συγκεκριμένα, το News Feed του δικτύου αποκτά εργαλεία εναλλαγής, ανάλογα με εκείνο που διαθέτουν οι ιστοσελίδες εφημερίδων, προκειμένου ο αναγνώστης να περιηγηθεί από μια κατηγορία ειδήσεων, για παράδειγμα τα αθλητικά, σε μια άλλη, όπως η οικονομία.

Με τη νέα εμφάνιση του News Feed, το Facebook επιτρέπει στα μέλη του να αναζητήσουν όλες τις κοινοποιήσεις των φίλων τους σε χρονολογική σειρά, να πληροφορηθούν για τις γνωστοποιήσεις διάσημων καλλιτεχνών - αλλά και για τα μέρη όπου εμφανίζονται, καθώς επίσης και να παίξουν διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια.

Παράλληλα, η νέα κεντρική σελίδα του Facebook διαθέτει μεγαλύτερες φωτογραφίες, ενώ και τα βίντεο είναι «πλουσιότερα» στο προφίλ του κάθε χρήστη.

«Υπάρχει χώρος στον κόσμο για να μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει την προσωπική του εφημερίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις αλλαγές ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.



ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' ΕΥΩΔΙΑΖΕΙ (VIDEO)


.Του Γιώργου Θεοχάρη

Μάρτυρας ενός ‘’θαύματος’’  έγινε ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, κ. Σίμος Κεδίκογλου, όταν  προσκυνώντας την εικόνα της Παναγίας ΄΄Αξιον Εστί΄΄   στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στο Άγιο  Όρος  διαπίστωσε ότι ευωδιάζει. Το ''Αγιορείτικο Βήμα'' κατέγραψε  το συμβάν στην κάμερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι κ. Κεδίκογλου το διήμερο της 25 Μαρτίου επισκέφθηκε την Αθωνική πολιτεία συνοδευόμενος από  στελέχη του κρατικού μηχανισμού.


alt

alt
 
Η εικόνα της Παναγίας ευωδιάζει εδώ και τρεις ημέρες, συμπλήρωσε αμέσως μετά τη διαπίστωση από τον κ. Κεδίκογλου, Αγιορείτης μοναχός.



 

ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΒΕΡΟΙΑ 29-03-2013


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝΒΕΡΟΙΑ 29-03-2013Ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ(Νέα Περιφερειακή Οδός Βέροιας– Νάουσας / Τηλέφωνο: 23310 77777http://www.aigesmelathron.gr/ )
9:00-9:30 Προσέλευση – Εγγραφές 9.30-10.30 Ζέττα Μ. Μακρή, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Έναρξη Εργασιών ημερίδαςΧαιρετισμός  -Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας-Γεώργιος Δακής, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας-Γεωργία Μπατσαρά, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας -Κατερίνα Αναγνώστου, εκπρόσωπος Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής-Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Αντιπρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης -Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας-Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, Δήμαρχος Βέροιας-Δημήτρης Καλογερόπουλος, Πρόεδρος ΠΕΤΑ ΑΕ και μέλος ΔΣ Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Χαιρετισμοί
10:30 – 12:00 ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ζέττα Μ. Μακρή, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Συντονισμός Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ΠΕ Έβρου Παρασκευή Βρυζίδου, Δήμαρχος Εορδαίας, Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Δημοσθένης Κουπτσίδης, Δήμαρχος Γρεβενών Άννα Νανοπούλου, Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κοζάνης, Αντιδήμαρχος ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, μέλος Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας ΚΕΔΕ Παρεμβάσεις  - Συζήτηση 12:00- 12:30 Διάλειμμα - Καφές 12:30 – 14:30 Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΑΡΤΑ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΔΟΜΕΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Βάσω Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη Δ/νσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Απασχόλησης Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων Συντονισμός Βάλια Αθανασοπούλου, Εκπρόσωπος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος «Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες» Μιχάλης Κυπραίος, Εμπειρογνώμονας σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φύλου «Ο Οδηγός Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες» Δήμητρα Κωνσταντάρα, στέλεχος Δ/νσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Απασχόλησης Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων «Η ισότητα των φύλων στον Καλλικράτη» Παρεμβάσεις - Συζήτηση 14:30-15:30 Διάλειμμα – Ελαφρύ γεύμα 15:30-17:00 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ - ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ Χριστίνα Αγορίτσα, Προϊσταμένη τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων Συντονισμός Ειρήνη Μάρη, Ψυχολόγος-Εμπειρογνώμων σε Θέματα Φύλου «Έμφυλα Στερεότυπα - Άμεσες και έμμεσες διακρίσεις - Προκαταλήψεις» Ειρήνη Αναγνώστου-Κελεπούρη, Σχολική ψυχολόγος, Αναπληρ. Προϊσταμένη Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ημαθίας «Η οπτική του φύλου είναι θέμα ψυχοκοινωνικής αγωγής» Συζήτηση 17:00 - 18:30 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Κατερίνα Αναγνώστου, εκπρόσωπος ΕΝ.ΠΕ. και Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής Συντονισμός Δρ. Αναστασία Σωτηριάδου, Πολιτικός Επιστήμων-Διεθνολόγος, Γενική Διευθύντρια Συντονισμού Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων «Επικοινωνία και ΜΜΕ» Θωμάς Γεράκης, Επικοινωνιολόγος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MARC ΑΕ (Μάρκετινγκ, έρευνα, επικοινωνία) «Τεχνικές επικοινωνίας στα ΜΜΕ» Δέσποινα Βογιατζόγλου, δημοσιογράφος «Τα βασικά στοιχεία της επιτυχημένης παρουσίας στα ΜΜΕ» Συζήτηση
Κλείσιμο ημερίδας

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.



Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από την ελληνική ομογένεια.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην εκκλησία εντός του ελληνικού Προξενείου και την κατάθεση στεφανιών. Ακολούθησε εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο με ομιλία του Γενικού Προξένου κ. Νικόλαου Ματθιουδάκη. Η κα. Ζωγράφου είχε συνομιλία με τον Γενικό Πρόξενο, τον ενημέρωσε για τη διοικητική αναδιάρθρωση και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συζήτησε μαζί του δράσεις συνεργασίας για την τουριστική και πολιτιστική προβολή της Περιφέρειας.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας η κα. Ζωγράφου παραβρέθηκε στον εορτασμό που πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Εκκλησία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεξήρχε της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Επίσκοπο χειροτονία του εψηφισμένου Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος Νεκταρίου, Ιεράρχη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος ενημερώθηκε από την κα. Ζωγράφου για τις δράσεις της Περιφέρειας και το ενδεχόμενο συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ


Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε εκ νέου το θέμα της τεράστιας καθυστέρησης που παρατηρείται στην πληρωμή των πρόσθετων ενισχύσεων πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων, εξαιτίας διαφόρων λαθών και παραλείψεων προηγούμενων ετών ( χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν εκκρεμότητες από το 2007 ).
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει με την ερώτησή του ο Βουλευτής, ενώ οι συγκεκριμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι προσήλθαν έγκαιρα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση των όποιων λαθών, παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και σήμερα, παρά τις επίσημες δεσμεύσεις του Υπουργείου προς τον ίδιο  για την καταβολή των οφειλόμενων ενισχύσεων.
Ο Γιώργος Καρασμάνης με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση, αφού επισημαίνει το γεγονός ότι η πιστωτική ασφυξία συνεχώς διογκώνεται στα αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου που ήδη έχει αρχίσει, ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην πληρωμή των οφειλόμενων πρόσθετων ενισχύσεων ( σφάγεια, εξισωτική, συνδεδεμένη κλπ ) προς τους συγκεκριμένους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» ΤΟΥ ΕΥΘ. ΒΑΡΛΑΜΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εγκαινίασε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 την έκθεση "Mount Athos - A European Project For Peace" του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα και εικαστικού Ευθύμιου Βαρλάμη, που θα φιλοξενείται στην κεντρική αίθουσα Yehudi Menuhin του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έως τις 4 Απριλίου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και περιλαμβάνει εξαιρετικές εικαστικές απεικονίσεις του Αγίου Ορους, τίμησαν με την παρουσία τους ο καλλιτέχνης Ευθύμιος Βαρλάμης, οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννυ Ποδηματά και Othmar Karas, οι Ευρωβουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργος Παπανικολάου και Συλβάνα Ράπτη, η Βουλευτής της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Κανάκας, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Παντελεήμων, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., Πρέσβης Ανδρέας Παπασταύρου και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενωσης της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «η έκθεση για το Άγιο Όρος και το εξαιρετικό εικαστικό αποτέλεσμα που προσέφερε ο Ευθύμιος Βουρλούμης αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο την πνευματική παράδοση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν την αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά του Αγίου Όρους». Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρότρυνε τους επισκέπτες της έκθεσης να επισκεφθούν το Άγιο Όρος που βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «παράλληλα με την ιστορία και την πνευματική παράδοση, οι επισκέπτες της Κεντρικής Μακεδονίας μπορούν να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν από κοντά, τα πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, αποκομίζοντας εξαιρετικές εικόνες και εμπειρίες».
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε επίσης στην πολύτιμη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ειδικά της κας. Ποδηματά και του κ. Κάρας για τη συνδιοργάνωση και τη φιλοξενία της έκθεσης στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες «Με στοχευμένες δράσεις και την υποστήριξη των ανθρώπων του Ευρωκοινοβουλίου, βγαίνουμε από τα γεωγραφικά μας όρια και προβάλλουμε τους θησαυρούς της Κεντρικής Μακεδονίας στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα από αυτή την έκθεση θέλουμε να δώσουμε το ερέθισμα σε όλους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να αντιληφθούν τη μοναδικότητα του Αγίου Όρους και να  έρθουν να επισκεφτούν την περιοχή μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τζιτζικώστας απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον αρχιτέκτονα και εικαστικό Ευθύμιο Βαρλάμη, τιμώντας τον για το εξαιρετικό έργο του, που προβάλει το Αγιο Ορος, την πνευματική και ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας στην Ευρώπη και διεθνώς. Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συζήτησε εκτενώς ζητήματα συνεργασίας μεταξύ της ΠΚΜ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές καθώς και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας.
Η έκθεση "Mount Athos - A European Project For Peace" του Ευθύμιου Βαρλάμη διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωκοινοβουλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το συντονισμό και την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, που ιδρύθηκε το 1980 με την υποστήριξη και καθοδήγηση του Ευθύμιου Βαρλάμη. Η έκθεση περιλαμβάνει τα Αθωνικά μοναστήρια μέσα από πίνακες ζωγραφικής, μεγάλων διαστάσεων, εγκαταστάσεις και γλυπτά, σε μία πρωτότυπη σκηνοθεσία.
            

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες ο κ. Τζιτζικώστας θα συναντηθεί σήμερα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Danuta-Maria Hubner και με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul




ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ


«Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ και επιστολή προς τον Υπουργό του ΥΠΑΑΤ για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος»
Τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, για να τον ενημερώσει σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στις καλλιέργειες επιτραπέζιου αχλαδιού στο Νομό Πέλλας, και ιδιαίτερα στις ποικιλίες Κοντούλες και Κρυστάλλια.
Ο κ. Σταμενίτης επισήμανε στον κ. Μποτό ότι, κατά την περίοδο του κλαδέματος και σύμφωνα με την εμπειρία που διαθέτουν οι παραγωγοί, παρατηρήθηκε μειωμένος αριθμός σχηματισμού ανθοφόρων οφθαλμών σημειώνοντας ότι, το ίδιο φαινόμενο επισημάνθηκε στη μηνιαία αναφορά της πορείας των καλλιεργειών της περιοχής του Νομού Πέλλας από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ.  Το φαινόμενο συνεπάγεται την ελλιπή ανθοφορία με αποτέλεσμα την ακαρπία στην παραγωγική περίοδο.
Σύμφωνα  με τις αρχικές εκτιμήσεις από τους γεωπόνους της περιοχής, το αίτιο που μπορεί να προβλεφθεί, είναι ο καύσωνας του περασμένου καλοκαιριού και οι μη φυσιολογικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, να επισπευτούν οι απαραίτητες διαδικασίες  για την επιστημονική τεκμηρίωση και εκτίμηση του φαινομένου, καθώς παρόλο που το εύρος της ζημιάς δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί πλήρως στο στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται τα δέντρα, τα δεδομένα δείχνουν ότι το ποσοστό αυτό θα φτάσει τουλάχιστον το 50%, γεγονός που σημαίνει μείωση του εισοδήματος τους.
Επιπλέον, επειδή η διαδικασία για την αποζημίωση των παραγωγών είναι αρκετά χρονοβόρα, ζήτησε την έγκαιρη έναρξη της, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα καθυστέρησης, όμοια με αυτά που έχουν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν.
Αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Σταμενίτης απέστειλε επιστολή και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, με την οποία ενημερώνει για την κατάσταση, και με βάση τον υφιστάμενο νόμο 3877/2010, άρθρο 5, παρ. 4,  ζητά   να  εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών ώστε, να περιληφθεί η εν λόγω ζημιά στον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ, με σκοπό να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί. 

ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ!


Προκαταβολή 50% της σύνταξης από τον πρώτο μήνα
Προκαταβολή 50% της σύνταξης από τον πρώτο μήνα
Νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα καταβάλλεται στους δικαιούχους που θα έχουν μπει σε καθεστώς συνταξιοδότησης το 50% της σύνταξης από τον πρώτο κιόλας μήνα, μέχρις ότου εκκαθαριστεί το συνολικό ποσό , παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στον πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Μεγαρο Μαξιμου, Γιάννης Στουρνάρας και Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσαν τον Αντώνη Σαμαρά για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, το οποιο θα κατατεθεί αύριο.
ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ.


 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκηςΗ μεξικανική αστυνομία αποκάλυψε πρόσφατα άλλο ένα αποτρόπαιο σκηνικό: εφτά πτώματα με δεμένα τα μάτια και καθηλωμένα σε λευκές πλαστικές καρέκλες, καταμεσής του κέντρου της πόλης.
Όλοι τους εκτελέστηκαν με σφαίρα στο κεφάλι. Το έγκλημά τους; Ζητιάνευαν καθαρίζοντας παρμπρίζ αυτοκινήτων στα φανάρια…
Σημειώματα μάλιστα καρφιτσωμένα στις σορούς των αντρών προειδοποιούσαν γλαφυρά ότι το ίδιο θα συμβεί σε «κακοποιούς, κλέφτες αυτοκινήτων και ληστές, καθώς και σε απαγωγείς, βιαστές και εκβιαστές».
Κι αυτό ήταν το τελευταίο χτύπημα ενός από τα πολυάριθμα καρτέλ ναρκωτικών που μαστίζουν τη χώρα, την ώρα που προσπαθούν να εφαρμόσουν τους εκδικητικούς τους νόμους στο Μεξικό, το κράτος που έχει πλέον από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας του πλανήτη.
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, η βία που σχετίζεται με τον ζοφερό κόσμο των ναρκωτικών έχει διεκδικήσει περισσότερες από 70.000 ζωές στο Μεξικό τα τελευταία εφτά χρόνια, με τον δείκτη ανθρωποκτονιών να γνωρίζει δραματική αύξηση.
Με αφορμή λοιπόν το τελευταίο απάνθρωπο ξεκαθάρισμα των καρτέλ, ας θυμηθούμε -σε μια φρικιαστική υπενθύμιση, αλίμονο- τον υψηλό φόρο αίματος που πληρώνει το Μεξικό εξαιτίας της ασύδοτης δράσης του οργανωμένου εγκλήματος…
Μάρτιος 2013
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Τρεις άντρες βρίσκονται νεκροί μέσα σε λεωφορείο στο δημοφιλές παραλιακό θέρετρο του Ακαπούλκο, όταν ένοπλοι άντρες άνοιξαν πυρ εναντίον τους.
Μάιος 2012
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Οι περίοικοι παρατηρούν την αστυνομία καθώς εξετάζει τα θύματα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στην πρωτεύουσα της χώρας: δύο γυναίκες και τρεις άντρες, μεταξύ 20-25 ετών, σκοτώθηκαν σε πιστολίδι.
Μάρτιος 2012
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Καμένα αυτοκίνητα και λεωφορεία από δυνατό χτύπημα των καρτέλ στην Γκουανταλαχάρα.
Οκτώβριος 2011
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Εννιά άντρες και μια εγκυμονούσα γυναίκα κείτονται νεκροί, όλα τους μέλη διαβόητου μεξικανικού καρτέλ.
Σεπτέμβριος 2011
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Τροχονόμος έχει μόλις καταφτάσει στον τόπο του εγκλήματος: 35 πτώματα ανασύρθηκαν από δύο εγκαταλειμμένα φορτηγά πάνω στον αυτοκινητόδρομο της Βερακρούζ.
Ιούνιος 2011
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Οι ειδικοί της Σήμανσης επιθεωρούν τις σορούς πέντε αντρών που εκτελέστηκαν δίπλα στον δρόμο.
Αύγουστος 2010
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Ο τρόπος της μαζικής δολοφονίας 72 αντρών και γυναικών, που εκτελέστηκαν σε εγκαταλειμμένη αποθήκη παρακεί στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, φανερώνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών του διαβόητου καρτέλ των Zetas.
Μάιος 2010
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Επίχρυσα και επιστρωμένα με διαμάντια όπλα κατασχέθηκαν σε έφοδο της Αστυνομίας σε ράντσο που ανήκει σε καρτέλ ναρκωτικών στα νότια της χώρας…

Σεπτέμβριος 2008
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Μια γερή υπενθύμιση για τον λόγο του μεξικανικού αιματοκυλίσματος: ο στρατός ανέσυρε 17 εκατομμύρια δολάρια από έφοδο σε σπίτι που ανήκει στο καρτέλ Sinaloa.
Ιανουάριος 2008
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Αστυνομικός προστατεύει αγόρι απομακρύνοντάς το από το σκηνικό του τρόμου: ξεκαθάρισμα λογαριασμών αντίπαλων συμμοριών μέσα σε σχολείο της Τιχουάνα.

Φεβρουάριος 2002
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Πτώματα στοιβάζονται στον δρόμο έπειτα από καταιγιστικό πιστολίδι. Αποδεικνύεται ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ο «νονός» διαβόητου καρτέλ ναρκωτικών, που περιλαμβάνεται στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους του FBI.
Ιούλιος 1999
 Φωτογραφική αποτύπωση της φρίκης
Οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν τις σορούς εφτά αντρών, που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε χωράφι καλλιέργειας μαριχουάνας στα βόρεια του Μεξικού…



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΤΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ 8ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ".

 Το σποτ του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να ξεπεράσει τις 8.500 συμμετοχές σε όλες τις διαδρομές
Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr.
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να ξεπεράσει τις 8.500 συμμετοχές σε όλες τις διαδρομές.
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» διεξάγονται τέσσερα δρομικά αγωνίσματα και παράλληλες εκδηλώσεις:
-Μαραθώνιος Δρόμος, Αγώνας Δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, Αγώνας 1.000 μέτρων μαθητών δημοτικών σχολείων και κοινωνικής προσφοράς.
-Αφή Φλόγας Μαραθωνίου
-Εμπορική έκθεση Marathon Expo.
-Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, Εκδηλώσεις Κοινωνικής Ευθύνης, Εκδηλώσεις Περιβαλλοντικής Προσφοράς
Δείτε το τηλεοπτικό σποτ του 8ου Διεθνούς Μαραθωνίου



Πηγή: voria.gr

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ "ΚΛΙΚ" ΚΑΝΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ ΟΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ.


ekatommyria klik kanei vinteo me erpetoeides on sti froura tou proedrou Ompama 1 315x236 250x180 Εκατομμύρια «κλικ» κάνει βίντεο με ερπετοειδές ον στη φρουρά του Προέδρου OμπάμαΣε ομιλία του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο συνέδριο της AIPAC στο συνεδριακό κέντρο της Ουάσινγκτον το 2012, η κάμερα εντόπισε ένα πολύ περίεργο άτομο, ενδεχομένως μέλος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ή του Ισραήλ. Ενα χρόνο αργότερα, το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί συζητήσεις.
Κάνοντας ζουμ στη φιγούρα του εν λόγω ατόμου, η κάμερα αποκαλύπτει το περίεργο σχήμα του κρανίου του που θύμισε σε εκατομμύρια θεατές του βίντεο τους ερπετοειδείς χαρακτήρες από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας Fringe…



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

"ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ". ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΡΑΣΗ;


Γιατί λέμε χτύπα ξύλο και χτυπάμε;

Το κάνουμε πολλοί από εμάς. Όταν αναφέρετε για κάποιον που ζει, κάτι για πχ θάνατο, λέμε "χτυπα ξύλο" και το χτυπάμε, γιατί όμως;
Καθώς συζητάμε με τους φίλους μας, λέμε κάτι για κάποια συμφορά, ένα σεισμό ας πούμε, ή κάτι πιο απλό για κάποιο ατύχημα που είχε κάποιος κοντινός μας. Πολλές φορές θα κάνουμε κάτι πολύ απλό: θα χτυπήσουμε κάποιο ξύλο λέγοντας «μακριά από μας»!!
Γιατί το κάνουμε όμως αυτό; Που βρίσκονται οι ρίζες αυτής της... τελετής;; Ας ρίξουμε μια ματιά!
Η σημασία του χτυπήματος στο ξύλο έχει γενικά έναν αποτρεπτικό χαρακτήρα, για να κρατήσουμε μακριά μας κάθε είδους αρνητικές ενέργειες, βασκανίες και κακοτυχίες. Η αρχή αυτού του συνήθειου βρίσκεται στις παγανιστικές προχριστιανικές θρησκείες και πιθανότατα στον δρουιδισμό,
Στα πανάρχαια χρόνια, ο κόσμος και οι θρησκείες, πιστεύανε πως μέσα στο ξύλο, στα δέντρα δηλαδή, κατοικούσαν κάθε λογής πνεύματα, καλά και κακόβουλα. Ο βασικός λόγος που χτυπούσαν ξύλο τότε ήταν για να τα διώξουν και να μην προλάβουν να ακούσουν αυτό που ειπώθηκε, συνήθως αρνητικό. Ο λόγος; Για να μην το πραγματοποιήσουνε φυσικά!!
Άλλη μια πιθανή εξήγηση βρίσκεται στο ότι τότε, πολλές φορές θα συναντιόνταν άνθρωποι στα δάση για να συζητήσουν τα θέματα τους, καλά ή κακά, νόμιμα ή παράνομα. Με το να χτυπάνε ξύλο, κορμούς δέντρων δηλαδή, διώχνανε τα οποιαδήποτε πνεύματα κατοικούσαν μέσα στο ξύλο για να μην τους ακούσουν!!
Βέβαια δεν χτυπάνε όλοι το ξύλο!! Οι Βρετανοί έχουν την έκφραση touch wood – άγγιξε το ξύλο!! Μια εξήγηση αυτής της «παραλλαγής» βρίσκεται σε μια παλιά Ιρλανδέζικη δεισιδαιμονία που λέει ότι αυτό το κάνανε για να ευχαριστήσουν τα μικρά ανθρωπάκια που τους χαρίζανε καλή τύχη!!
Επίσης θεωρούσαν πως τα δέντρα λατρεύονταν ως τόποι κατοικίας καλών και ευγενικών πνευμάτων. Έτσι, αγγίζοντας το ξύλο, την κατοικία δηλαδή του πνεύματος, προστατευόσουν και ο ίδιος από τα κακά πνεύματα!! Το άγγιγμα του ξύλου βλέπετε, πίστευαν πως προστατεύει και από την πραγματοποίηση κάποιων αρνητικών οιωνών!
Αργότερα η εν λόγω πρακτική συνδέθηκε με τον σταυρό του μαρτυρίου σαν μια πιθανή ρίζα του εθίμου!!
Όπως και να έχει το πράμα, ένα είναι σίγουρο: είναι καλό να έχουμε πάντα κοντά μας λίγο ξύλο για άγγιγμα ή/και χτύπημα!! Καλή μας τύχη λοιπόν και... -τοκ-τοκ!- μακριά από μας το κακό!!!




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...