Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ







































Την Παρασκευή 7 Νοέμβρη η Γ΄τάξη του γυμνασίου Προμάχων διοργανώνει τον πρώτο της χορό  και σας προσκαλεί σε ένα ξέφρενο και απολαυστικό πάρτι στο θρυλικό "ΛΙΜΠΕΡ".

Θα υπάρξει πλούσιο πρόγραμμα από όλο το φάσμα της Ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής, ενώ έμπειροι dj 's θα σας οδηγήσουν στον ονειρεμένο κόσμο του πενταγράμμου.

Ο χορός θα ξεκινήσει κατά τις 21.00 και η είσοδος είναι στη συμβολική τιμή των 2 ευρώ.
Θα υπάρξει κλήρωση για ένα μπουκάλι ποτό, και η συμμετοχή όλων μας επιβάλλεται για να βοηθήσουμε τα νιάτα του προοδευτικού γυμνασίου μας.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

yacht
Χωρίς να προσφέρουν μέρος του πλούτου τους στην αναγκεμένη κοινωνία, λαφυραγωγούν με αναίδεια τα αξιώματα και τη δημόσια προσοχή.
Τα πράγματα είναι απλά.
Απόγευμα αργίας, γύριζα σπίτι από την παραλία και στη στροφή είδα να υψώνεται το νέο κτίριο της Λυρικής. Μεγαλειώδες, όμορφο. Κάτι αισιόδοξο.
Απεχθάνομαι τον καταιγισμό δελτίων Τύπου που φτάνει στα γραφεία μας για κάθε ρίζα δέντρου που φυτεύεται στο Πάρκο αυτό, που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Νιάρχου. Όπως απεχθάνομαι όσους το δοξολογούν νυχθημερόν, με ακαταμάχητη δουλοπρέπεια, για να μπορέσουν κάποτε να ελεηθούν με οποιονδήποτε τρόπο.
Όμως το γεγονός είναι καταφανές και είναι ανεκτίμητο: Ένας πλούσιος διέθεσε ένα σοβαρό τμήμα του πλούτου του για να ωφεληθεί η κοινωνία της καταγωγής του. Για να ωφεληθεί ο κόσμος.
Και το ίδιο ισχύει για το Ίδρυμα Ωνάση, πέντε λεπτά αργότερα. Με το Ωνάσειο και τη Στέγη. Είτε για λόγους ματαιοδοξίας, είτε από αίσθηση ευθύνης, δύο Έλληνες μεγιστάνες κάνουν την πόλη καλύτερη, ωραιότερη, χρησιμότερη. Και τους αξίζει η τιμή και ο έπαινος.
Δεν είναι αυτονόητο ο βαθύς πλούτος να συμπεριφέρεται έτσι. Τη μία (και μοναδική) φορά που συνέφαγα με έναν άλλο Έλληνα μεγιστάνα, λίγο πριν ξεπνοήσει ο 20ός αιώνας, τον ρώτησα ευθέως:
– «Αγαπητέ Τάδε, είσαι τόσο πλούσιος, που όσα και να δώσεις, δεν θα σου λείψουν. Πώς και δεν έχεις φτιάξει κάτι που να φανεί χρήσιμο σε τόσους ανθρώπους που ζορίζονται άγρια;»
– «Δεν μου 'ρχεται!» μου απάντησε απολύτως άχρωμα. «Ναι, βλέπω και τον πατέρα μου, που έχει κάνει Ιδρύματα... Ποτέ δεν ήθελα τέτοια πράγματα. Και θα το θεωρούσα υποκρισία να τα κάνω για να με αγαπάει ο κόσμος. Εμένα με ενδιαφέρει να διακρίνομαι στις επιχειρήσεις μου και να ντιλάρω ευφυώς στο χόμπι μου».
Δεν τον ξαναείδα έκτοτε. Αλλά τον βλέπω να καμαρώνει στα διεθνή κοσμικά περιοδικά. Σαν να μην πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Σαν να μην είχε χρεοκοπήσει η χώρα στην οποία περνάει τα χρόνια του.
Και βλέπω και τους υπόλοιπους Έλληνες πλούσιους. Να μας απασχολούν υπερβολικά πολύ με τις φιλοδοξίες τους, τα επιχειρηματικά άγχη τους, την εξωνημένη ανέλιξή τους προς την εξουσία και την γκρανγκινιολική τους καριέρα στις κοσμικές στήλες. Τους βλέπω να λαφυραγωγούν τη δημόσια προσοχή με τις βεντέτες τους, τα παραμιλητά αυταρέσκειας και τους αυτοεπαίνους τους – ακόμα και να φωτογραφίζονται στα γιοτ και τα παλάτσι τους για τα ξένα περιοδικά.
Και γεγονός παραμένει μόνο ένα: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Κάτι ψιλά μόνο δίνουν στους ευτελισμένους δημοσιογράφους, τους ευτελισμένους εκδότες, τους ευτελισμένους πολιτικούς, που μπαίνουν στο payroll για να τους κάνουν αέρα, να τους ακούνε να αγορεύουν πάνω από το φιλέτο σφυρίδας κουνώντας το κεφάλι επιδοκιμαστικά – κυρίως όμως για να δημοσιεύουν τις φωτοσοπαρισμένες αγιογραφίες τους, δημιουργώντας ρίγη ενδιαφέροντος γύρω από πρόσωπα που αν δεν είχαν χρήμα, κανείς δεν θα έδινε δεκάρα.
Κυρία μου, δίνεις ή δεν δίνεις; Εάν δεν δίνεις, τουλάχιστον μη διεκδικείς την προσοχή που αξίζει στα πρόσωπα που δίνουν.
Κυρία μου, δίνεις ή δεν δίνεις; Εάν δεν δίνεις, τουλάχιστον μη διεκδικείς την προσοχή που αξίζει στα πρόσωπα που δίνουν.
Έχουν όμως χρήμα. Κι αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνιέται! Γι' αυτό και σύμπασα η Ελλάδα ασχολείται με τα εκδοτικά άγχη του Μπόμπολα, τις προεδρικές βλέψεις του Μαρινάκη, τις ακαδημαϊκές φιλοδοξίες της Μαριάννας και την αριστερή στροφή (τι γελοιότητα!) της Γιάννας.
Μου κάνει τεράστια εντύπωση το ότι κανείς δεν στράφηκε να τους ρωτήσει ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ. Στα χρυσοποίκιλτα πάνελ, στις κόσμιες ευσεβιστικές συνεντεύξεις κ.λπ. κανείς δεν τους ρώτησε το αυτονόητο: Πέρα από το ναρκισσιστικό τριπάκι σας, τη νεύρωσή σας για δύναμη και εξουσία, τις στομφώδεις παπάρες που βάζετε να γράφουν για εσάς κ.λπ.· Τι προσφέρατε από τον άπειρο πλούτο σας για το δημόσιο καλό, για την Ελλάδα που δεν περνάει και πολύ καλά τελευταία; Και δεν εννοώ 50 υποτροφίες σε φοιτητές ή κάτι ψιλά στο τάδε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Αλλά κάτι ανάλογο του μεγέθους σας – όπως πολύ έξοχα δείχνουν τα παραδειγματικά μεγέθη του Ωνάση, του Νιάρχου και άλλων.
Κι επειδή είναι σαφές ότι θα κομπιάσουν (αφού τα πάντα είναι αριθμοί), θα έπρεπε κάποιος να τους πει ότι αυτό είναι που ξεχωρίζει τους Επιτυχημένους πλούσιους από τους Αποτυχημένους ανθρώπους: η κοινωνική προσφορά. Η στοιχειώδης αίσθηση ευθύνης, βάσει της οποίας οι αριστοκράτες από αρχαιοτάτων χρόνων επέστρεφαν στην Πόλη ένα μέρος από τα δώρα που η εύνοια της θεάς Τύχης τους εξασφάλισε. Και αυτό είναι που ξεχωρίζει τους αριστοκράτες από τους πλουτοκράτες. Τους χυδαίους από τους ευγενείς. Ακόμα και αν είναι εξίσου άδικος, άτιμος και αδιαφανής ο τρόπος που πλουτίζουν και οι μεν και οι δε. Όχι πάντα – αλλά συχνά.
Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά: Κυρία μου, δίνεις ή δεν δίνεις; Εάν δεν δίνεις, τουλάχιστον μη διεκδικείς την προσοχή που αξίζει στα πρόσωπα που δίνουν.
Γι' αυτό και οι πρόσφατες δηλώσεις περί αριστερής στροφής, Occupy, Προεδρίας της Δημοκρατίας κ.λπ. κάνουν τη θλιβερή ηθική αποτυχία της ελληνικής ελίτ ακόμα θλιβερότερη. Αφού, εκτός από αμέτοχη στο δημόσιο δράμα, δείχνει και ξεδιάντροπη. Αφού, ενώ είναι η μόνη που θα μπορούσε να διασώσει λίγο την κατάσταση, μοιράζοντας ένα μέρος του πλούτου της, θέλει να μας «σώσει», διασφαλίζοντας και άλλα μεγαλεία: βάζοντας το διαμαντένιο διάδημα της εξουσίας στο αλλόκοτο κεφάλι της.
Ντρέπομαι για λογαριασμό τους.
    www.lifo.gr

"ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ..." - ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

against_the_sun_by_karil
Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία, απ' το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο «υπείροχον έμμεναι άλλων», που μας άφησαν οι αρχαίοι.
Είμαι εναντίον των βραβείων, γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου -και κάποτε θα πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά -και κάποτε θα πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από τη ζωή μας.
Είμαι εναντίον των χρηματικών επιχορηγήσεων. Σιχαίνομαι τους φτωχοπρόδρομους που απλώνουν το χέρι τους για παραδάκι. Οι χορηγίες μεγαλώνουν την μανία μας για διακρίσεις και τη δίψα μας για λεφτά· ξεπουλάνε την ατομική ανεξαρτησία μας.

Είμαι εναντίον των λογοτεχνικών συντάξεων
. Προτιμώ να πεθάνω στην ψάθα, παρά να αρμέγω το υπουργείο -κι ας με άρμεξε το κράτος μια ολόκληρη ζωή. Γιατί να με ταΐζει το Δημόσιο επειδή έγραψα μερικά ποιήματα; Και γιατί να αφήσω το Κράτος να χωθεί ακόμη περισσότερο στη ζωή μου;
Είμαι εναντίον των σχέσεων με το κράτος και βρίσκομαι σε διαρκή αντιδικία μαζί του. Ποτέ μου δεν πάτησα σε υπουργείο και το καυχιέμαι. Η μόνη μου εξάρτηση από το κράτος είναι η εφορεία, που με γδέρνει.
Είμαι εναντίον των εφημερίδων. Χαντακώνουν αξίες, ανεβάζουν μηδαμινότητες, προβάλλουν ημετέρους, αποσιωπούν τους απροσκύνητους. Όλα τα μαγειρεύουν, όπως αυτές θέλουν. Δεξιές, αριστερές, κεντρώες -όλες το ίδιο σκατό.
Είμαι εναντίον των κλικών. Προωθούν τους δικούς τους· τους άλλους, όλους τους θάβουν. Όποιοι δεν τους παραδέχονται, καρατομούνται. Κυριαρχούν οι γλύφτηδες και οι τζουτζέδες. Δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως το μέλλον ανήκει στα σκουπίδια.
Είμαι εναντίον των κουλτουριάρηδων. Όλα τ' αμφισβήτησαν, εκτός από τις τρίχες τους. Τους έχω μάθει για καλά. χαλνούν τον κόσμο με την κριτική τους. Όλους τους βγάζουν σκάρτους και πουλημένους. Και μόλις πάρουν το πτυχίο, αμέσως διορίζονται στα υπουργεία· από παντού βυζαίνουν και ο ιδεαλισμός τους ξεφουσκώνει μέσ' στα βολέματα του κατεστημένου.
Είμαι εναντίον κάθε ιδεολογίας, σε οποιαδήποτε απόχρωση και αν μας την πασέρνουν. Όσο πιο γοητευτικές και προοδευτικές είναι οι ιδέες, τόσο πιο τιποτένια ανθρωπάκια μπορεί να κρύβονται από πίσω τους. Όσο πιο όμορφα τα λόγια τους, τόσο πιο ύποπτα τα έργα τους. Όσο πιο υψηλοί οι στόχοι, τόσο πιο άνοστοι οι στίχοι.
Είμαι, προπάντων, εναντίον κάθε ατομικής φιλοδοξίας, που καθημερινά μας οδηγεί σε μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αν σήμερα κυριαρχούν παραγοντίσκοι και τσανάκια, δεν φταίει μόνο το κωλοχανείο· φταίνε και οι δικές μας παραχωρήσεις και αδυναμίες. Αν πιάστηκε η μέση του οδοκαθαριστή, φταίμε και εμείς που πετάμε το τσιγάρο μας στον δρόμο. Κι αν η λογοτεχνία μας κατάντησε σκάρτη, μήπως δεν φταίει και η δική μας σκαρταδούρα;...
Ντίνος Χριστιανόπουλος
  ~ Περιοδικό «Διαγώνιος» (Τεύχος 1, Ιανουάριος-Απρίλιος, 1979)
     Πηγή: pare-dose.net

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ 2014/15



 «Συμπληρωματικό πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης  και Μετατροπής  Αμπελώνων[(άρθρο46Καν.(ΕΕ)1308/2013] περιόδου 2014/2015».

                        Το Τμήμα φυτικής & Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πέλλας  σας ενημερώνει ,ότι από 01-11-2014 έως τις 30-11-2014, αποδέχεται την υποβολή συμπληρωματικών αιτήσεων για την Αναδιάρθρωση και μετατροπή  Αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες για την περίοδο 2014/15, από όσους επιθυμούν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται παρακάτω.      
Στόχος του προγράμματος 
Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργών μέσω:
Της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού.
Της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον 
Την εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών  
Περιλαμβάνει τα παρακάτω μέτρα :
1. Εκρίζωση και προετοιμασία του εδάφους – αναφύτευση .
2. Φύτευση αμπελώνων.
3. Επανεμβολιασμός.
4. Βελτίωση ορισμένων τεχνικών διαχείρισης.

Όροι επιλεξιμότητας
Η πριμοδότηση Αναδιάρθρωσης μπορεί να χορηγείται μόνο εάν η σχετική έκταση πληρεί τους ακόλουθους όρους :
1) Δεν έχει λάβει κοινοτική ή εθνική στήριξη για μέτρα τύπου αναδιάρθρωσης και μετατροπής κατά τις 10 αμπελοοινικές περιόδους που προηγούνται της αίτησης εκρίζωσης , ή δεν έχει φυτευτεί με δωρεάν δικαιώματα φύτευσης από το εθνικό αποθεματικό.
2) Δεν έχει λάβει κοινοτική στήριξη στο πλαίσιο άλλης κοινής οργάνωσης αγοράς κατά τις πέντε αμπελοοινικές περιόδους που προηγούνται της αίτησης εκρίζωσης 
3) Καλλιεργείται 
4) Δεν είναι μικρότερη από 1 στρέμμα.
5) Δεν έχει φυτευτεί κατά παράβαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας κοινοτικής ή εθνικής διάταξης 
6) Είναι φυτεμένη με οινοποιήσιμη ποικιλία αμπέλου ταξινομήσιμη σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 1 του Καν(ΕΚ) 479/08 και απόφαση 247771/04-03-2010.
7) Η εγκατάσταση της νέας αμπελοφυτείας πραγματοποιείται :                               
  α) στην ίδια θέση μα αυτήν που εκριζώθηκε ή σε διαφορετική τοποθεσία της ίδιας εκμετάλλευσης και σε έκταση ισοδύναμη με αυτήν που εκριζώθηκε.          
β) σύμφωνα με τα σύγχρονα συστήματα αμπελοκαλλιέργειας με υποστύλωση    
γ) με ελάχιστο αριθμό 250 πρεμνών ανά στρέμμα                                                 
δ) με την χρήση των κατάλληλων αντιφυλλοξηρικών υποκειμένων αμπέλου       
ε)  η προμήθεια των μοσχευμάτων για την  αναδιάρθρωση γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ( ανάλυση εδάφους και προμήθεια από πιστοποιημένο φυτώριο).                                                                                                                 ζ) η αναδιάρθρωση πραγματοποιείται με τις συνιστώμενες και επιτρεπόμενες ποικιλίες στον νομό.       

    
Δικαίωμα ένταξης 
Κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης εγγεγραμμένης στο Μηχανογραφημένο Αμπελουργικό Μητρώο με νόμιμα δικαιώματα φύτευσης.
Τα αμπελοτεμάχια που έχουν νομιμοποιηθεί μπορούν να ενταχθούν στην διαδικασία Αναδιάρθρωσης εφόσον έχουν γίνει δηλώσεις συγκομιδής τα προηγούμενα 2 τουλάχιστον χρόνια.
Τα αμπελοτεμάχια να είναι φυτεμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες που να είναι ταξινομημένες (συνιστώμενες ή επιτρεπόμενες ) στον Νομό ως οινοποιήσιμες.       

Προτεραιότητες 
Για την κατανομή των αμπελουργικών εκτάσεων προς αναδιάρθρωση στους αιτούντες, λαμβάνονται υπόψη κατά προτεραιότητα :   
1. Οι Νέοι γεωργοί:
Ως νέοι γεωργοί θεωρούνται οι γεωργοί που είναι κάτω των 40 ετών, διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα και γνώσεις και οι οποίοι εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί της εκμετάλλευσης, σύμφωνα με το σημείο α) της παραγ. 1. του άρθρου 85ια του Καν (ΕΚ) 1234/2007 του Συμβουλίου.

2.    Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης κατά προτεραιότητα:
α) τουλάχιστον τριών (3) στρεμμάτων στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους (εκτός Εύβοιας και
Κρήτης) και στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και
β) τουλάχιστον πέντε (5) στρεμμάτων στις πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας
3.    Οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, οι Ομάδες ή Οργανώσεις Παραγωγών και οι γεωπόνοι.
4.    Οι Οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον είκοσι (20) στρέμματα.
5.    Λοιποί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μη κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης.
6.    Λοιποί οινοποιοί.
      7.    Λοιποί.




Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάθεση Αίτησης 
1. Επικαιροποιημένη Καρτέλα παραγωγού με στοιχεία των τεμαχίων και απόσπασμα Αμπελουργικού Μητρώου , από την οποία και μόνο, υποχρεωτικά συμπληρώνονται όλα τα πεδία του πίνακα των αμπελοτεμαχίων προς αναδιάρθρωση .
2. Δηλώσεις συγκομιδής των δύο τελευταίων ετών στις οποίες να φαίνεται ότι παραδίδουν την παραγωγή τους σε οινοποιεία.
3. Την  ενιαία δήλωση ΟΣΔΕ στην οποία να φαίνονται τα αγροτεμάχια.  
4. Την αστυνομική τους Ταυτότητα και το ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό) .
5. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την νόμιμη φύτευση του αμπελιού.
6. Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία όπως τίτλος ιδιοκτησίας , συμβόλαιο αγοράς κλπ. Όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα απαιτείται 10ετές μισθωτήριο συμβολαιογραφικό με πιστοποιητικό μεταγραφής στο υποθηκοφυλακείο.        

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται για την υποβολή των αιτήσεων τους: από 03-11-2014 και μέχρι τις 30-11-2014, καθημερινά τις ώρες 08:30-11:30 στο αρμόδιο γραφείο (Νο 211) υπεύθυνοι: Καραβίτης Σταύρος, Αλιμπάκη Χριστίνα  στο Τμήμα φυτικής & Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πέλλας στην Έδεσσα.
Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2381351289 & 2381351217.
Λόγω της σοβαρότητας  του προγράμματος, παρακαλούμε τους Δήμους, μέσω εκπροσώπων των Δημ. Διαμερισμάτων τους να φροντίσουν ώστε να τοιχοκολληθεί ένα φωτοαντίγραφο αυτού του εγγράφου σε κάθε Δ. Διαμέρισμα και κάθε  καφενείο της περιοχής ευθύνης τους.
   
                                                     
                                                    Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
         
                                                                                              
                                                                     Τσαντάκης Τρύφων   

Η Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ



Η Π.Ε. Πέλλας ζητάει βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο αναγνώρισης των ομάδων παραγωγών οπωροκηπευτικών
Συνάντηση των Ομάδων Παραγωγών με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη

Συνάντηση με εκπροσώπους Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, (03/11) στην αίθουσα συσκέψεων στο Διοικητήριο.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη το νέο θεσμικό πλαίσιο αναγνώρισης των Ομάδων Παραγωγών της Πέλλας και ζήτησαν την παρέμβασή του στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι αντικειμενικοί λόγοι και συνθήκες που επιβάλλουν αλλαγή των κριτηρίων αναγνώρισης των οργανώσεων παραγωγών οπωροκηπευτικών στην Π.Ε. Πέλλας.
Καθώς στόχος του θεσμικού πλαισίου είναι η δημιουργία ισχυρών αγροτικών ενώσεων προτάθηκε αλλαγή των κριτηρίων με μείωση των προϋποθέσεων σε εκατό (100) μέλη και ένα (1) εκατομμύριο ευρώ τζίρο.
Σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει:
«Η Π.Ε. Πέλλας έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή και μεταποίηση οπωροκηπευτικών. Το νέο θεσμικό πλαίσιο έχει ως στόχο να δυναμώσει τις συνεταιριστικές οργανώσεις και να τις παρακινήσει να υιοθετήσουν τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και δυναμικού μάρκετινγκ των προϊόντων τους, με διαφάνεια, σεβασμό προς τη νομοθεσία και περιορίζοντας τις στρεβλώσεις που συχνά παρατηρούνται στην αγορά. Η Πέλλα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες εντείνονται τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής και των χαμηλών τιμών, οι οποίες χρειάζεται να ληφθούν υπόψη. Με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουμε πολύ καλή συνεργασία και, εξάλλου, το ίδιο το Υπουργείο ζήτησε τις προτάσεις μας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτή Πέλλας κ. Γιώργο Καρασμάνη με επιστολή του, ενώ, για το θέμα θα έχουν και προσωπική επικοινωνία.

ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2014 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



΄΄ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014΄΄ - Θεατρικές παραστάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011 – 2014» το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες το επόμενο διάστημα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αφορά όλες τις ηλικίες ενώ, τα έργα προσφέρουν ψυχαγωγία και ενδιαφέροντα νοήματα. Είναι ένα πρόγραμμα στον τομέα του πολιτισμού που υλοποιείται για τέταρτη χρονιά σε όλη την Π.Κ.Μ. με έργα σπουδαίων δημιουργών για το κοινό.  

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Πέλλας:

    07-11-2014 Παρασκευή 
11.00 Έδεσσα Αίθουσα 
Εκδηλώσεων 
Π.Ε. Πέλλας
(Διοικητήριο)
«Θέατρο του 
Βορρά» - 
Η Πεντάμορφη 
και το Τέρας

09-11-2014 Κυριακή
18.00 Γιαννιτσά Αίθουσα 
Πνευματικού
Κέντρου
Γιαννιτσών Έντεχνο
 θέατρο σκιών
Άννας Αρβανίτη
«Η 
Κοκκινοσκουφίτσα
 και ο κακός 
ο λύκος» του
 Μιχάλη 
Χατζάκη

26-11-2014 Τετάρτη
10.00 Σκύδρα 1ο Δημοτικό 
Σχολείο Σκύδρας
Πολυθέαμα για 
Παιδιά
«Κλοουνομπερδέ-
ματα» του Γιώργου
Δημητρίου

27-11-2014 Πέμπτη 10.00 Κρύα Βρύση Πνευματικό
Κέντρο
Κρύας Βρύσης Πολυθέαμα για 
Παιδιά
«Κλοουνομπερδέ-
ματα» του Γιώργου
Δημητρίου




Το κορυφαίο έργο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»,  από το Θέατρο του Βορρά, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας  και ο Δήμος Έδεσσας,  την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00,  στην αίθουσα Διοικητηρίου Έδεσσας. 
ΤΟ ΕΡΓΟ: 
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια επαρχιακή πόλη ζούσε ο Σεβαλιέ με τις δυο του κόρες. Λίγο πρίν φύγει για ταξίδι ρωτάει και τις δυο τι δώρο θέλουν να τους φέρει όταν επιστρέψει. Η πρώτη θα ζητήσει ρούχα και κοσμήματα, ενώ η μικρότερη θα ζητήσει ένα τριαντάφυλλο. Στο δρόμο της επιστροφής,  ο Σεβαλιέ θα χαθεί στο δάσος και θα βρεθεί σε ένα μαγεμένο κάστρο, όπου ζει ένα τέρας. Εκεί, θα δει το πιο όμορφο τριαντάφυλλο, που μπορεί να φανταστεί κανείς και θέλοντας να κρατήσει την υπόσχεσή του θα προσπαθήσει να το πάρει. Μπροστά του όμως εμφανίζεται το τέρας και προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή, πρέπει να του δώσει μια του κόρη.

Κάπως έτσι ξεκινάει  μια ιστορία, που από την αντιπάθεια θα καταλήξει  στην αγάπη. Μια αγάπη, που καταφέρνει να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια και να βρει την πραγματική ομορφιά σε αυτό, που κρύβει το τέρας μέσα του.

Ο παραμυθένιος κόσμος της Πεντάμορφης  ζωντανεύει σε μία μαγική παράσταση, πλημμυρισμένη από μουσική και χορό, κοστούμια και φωτισμούς που μας οδηγούν στο όνειρο. Με μία φρέσκια διασκευή, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι της  Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont και ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά,  η Πεντάμορφη και το Τέρας υπόσχεται στιγμές γέλιου, τρυφερότητας και συγκίνησης. 

Μια Πεντάμορφη παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους που πιστεύουν ότι ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του κάτι όμορφο... αρκεί κάποιος να θελήσει να το ανακαλύψει! 

Συντελεστές:
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Κοστούμια: Μαίρη Τζιουβάρα
Επιμέλεια σκηνικών: Anna Wassiac
Φωτισμοί: Γιώργος Ζήγκας
 Ηθοποιοί:  Κ. Αρνόκουρος, Ντ. Ασληχανίδου, Β. Δαλλές, Σ. Σιούτης,  Ε.Σισμανίδου

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά
                                           
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ



ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο 3ος ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 4ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΣΩΣΑΝΔΡΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.
3ος Αγώνας 4ου ΠΠΑ
ΣΩΣΑΝΔΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α ( 0,6 χιλιόμετρα)
Σαπουντζής Αλέξανδρος (ΓΥ) = 0:08:37
Κοντοσώρου Λυδία (ΔΕ) = 0:13:02
Κεχαγιάς Σάββας (ΔΕ) = 0:50:19
Σαπουντζής Άγγελος (ΔΕ) = 0:52:38
Παρτσανάκης Γιάννης (ΔΕ) = 0:55:14

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β ( 1,5 χιλιόμετρα)
Σμυρνοπούλου Σοφία (ΕΝ) = 0:20:58
Μίσκου Κατερίνα(ΕΝ)= 0:21:32
Καραδημητρίου Νηρέας(ΔΕ)= 0:23:08
Στόικος Γιώργος(ΔΔ)=0:33:00
Ρίζος Νέαρχος (ΔΕ) = 0:35:23
Αμπάρη Ελευθερία (ΓΥ) = 0:42:31
Σαπουντζή Στέλλα (ΔΣΤ) = 0:44:41
Κεχαγιά Κατερίνα (ΔΣΤ) = 0:47:54
Παπατάσου Παρασκευή (ΔΣΤ) = 0:49:28


ΔΙΑΔΡΟΜΗ Γ ( 3,2 χιλιόμετρα)
Κοντάκου Δήμητρα (ΕΝ) = 0:42:53
Καρασαββίδης Αλκιβιάδης(ΓΥ) = 0:51:40
Γκέσος Ανδρέας(ΓΥ)= 0:56:31
Ασβεστόπουλος Βαγγέλης(ΓΥ)= 1:04:10
Τανούρης Δημήτρης (ΓΥ) = 1:07:31
Χατζή Ειρήνη (ΓΥ) = 1:19:49
Βαρελά Θεοδώρα (ΓΥ) = 2:37:54
Μπάτση Ευαγγελία (ΓΥ) = 2:40:08

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Δ ( 6,1 χιλιόμετρα)
Τσολάκης Δημήτρης (ΕΝ) = 0:51:26
Γκεβρέκης Στάθης (ΕΝ) = 0:54:07
Γεωργίου Βασιλική (ΕΝ) = 0:59:32
Κουκουρής Κωνσταντίνος (ΕΝ) = 1:06:51
Τραπεζανίδης Γιώργος(ΕΝ)= 1:11:53
Νάνου Δήμητρα (ΕΝ) = 1:15:40
Τραπεζανίδου Ελευθερία (ΕΝ) = 1:20:16


ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 2ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΒΡΥΣΕΣ ΛΑΓΚΑΔΑ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ 1ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο 4ος ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 4ου ΠΠΝΠ.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΩΡΑ.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

"Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ"

Ντόροθι Κινγκ: Ο τάφος στην Αμφίπολη μπορεί να προοριζόταν για τον Μ. Αλέξανδρο -Είμαστε μόλις στο πρώτο κεφάλαιο της ανακάλυψης

«Οι Σφίγγες είναι μάλλον έτοιμες να αποκαλύψουν τα μυστικά τους». Από το γραφείο του ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας προσπαθεί να εξηγήσει το μυστήριο που καλύπτει τον τύμβο στην Αμφίπολη. Μια ανασκαφή που όσο περνάει ο καιρός όχι μόνο δεν μειώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά, αντιθέτως, το εξάπτει περισσότερο.

H βρετανική εφημερίδα Independent κάνει ειδική αναφορά στα μέχρι τώρα ευρήματα και προσπαθεί να ακολουθήσει τα βήματα των αρχαιολόγων (αναζητούν πλέον έναν τέταρτο θάλαμο κάτω από τη γη, σημειώνει), αλλά και να συνομιλήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τη διάσημη, πλέον, Βρετανίδα αρχαιολόγο Ντόροθι Κινγκ. Η αμφίπολη συνεχίζει να μαγεύει!

Ο κ. Τασούλας εξηγεί: «Είναι ένα ιδιαίτερο μνημείο λόγω του μεγέθους, αλλά και της καλλιτεχνικής του δυναμικής, που είναι φανταστική. Οι χτίστες ήθελαν να εκδηλώσουν τη δύναμη αυτής της περιοχής, της Μακεδονίας. Και φυσικά τη δύναμη του προσώπου για το οποίο προοριζόταν ο τάφος».

Από τη μεριά της, η Ντόροθι Κινγκ σημειώνει στην εφημερίδα: «Είναι ένα μεγάλο ερώτημα η Αμφίπολη για τις επόμενες δεκαετίες. Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για τον σπουδαιότερο τάφο που έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα». Η Κινγκ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο τάφος να προοριζόταν για τον Μ. Αλέξανδρο, ακόμα και αν τελικά ο ίδιος δεν ετάφη εκεί. Όπως λέει: «Οι περισσότεροι τάφοι άρχιζαν να κατασκευάζονται πριν καν το άτομο πεθάνει. Ξέρουμε πως ήθελε (ο Μ. Αλέξανδρος) έναν σπουδαίο τάφο στη Μακεδονία και αυτός είναι ένας τέτοιος τάφος».

Η οικονομική διάσταση του τύμβου για τη σημερινή Ελλάδα της κρίσης είναι σημαντική, εξ ου και ο κ. Τασούλας λέει με κάθε τρόπο: «Εάν χρειαστούν και άλλα χρήματα, θα δοθούν. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα αυτή η ανασκαφή, πρέπει να αποκαλυφθεί το όλον».

Για να συμπληρώσει: «Το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για την Αμφίπολη είναι μεγάλο. Είναι τιμή για τους Έλληνες να βλέπουν κομμάτια της κληρονομιάς τους. Δίνει σε όλους μας δύναμη για να ξεπεράσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα».

Η Ντόροθι Κινγκ καταλήγει: «Αυτό είναι μόλις το πρώτο κεφάλαιο. Σίγουρα θα βρεθούν και άλλα πράγματα μέσα στον τύμβο. Κρίνοντας από τη σπουδαιότητα του κτίσματος, θα πρέπει να υπάρχουν κάπου κοντά και άλλα ιερά και κτίσματα. Δεν βρίσκεις κάτι τέτοιο, όπως ο τύμβος της Αμφίπολης, μέσα στην απομόνωση».
Κατά τον κ. Τασούλα: «Το μνημείο με όσα μας έχει αποκαλύψει μέχρι τώρα, ήδη, έχει μιλήσει».




ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK - ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Αυτός είναι ο νέος ιός στο Facebook: Τι προκαλεί στο κομπιούτερ και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε [εικόνες]

Από την Κυριακή το βράδυ, σχεδόν όλοι οι χρήστες του Facebook δέχονται απανωτά μηνύματα στο inbox τους τα οποία έχουν τη μορφή ενός βίντεο με τη φωτογραφία του προφίλ τους. Μόνο που δεν είναι ένα... αθώο βίντεο, αλλά ένα κακόβουλο λογισμικό που προσβάλει τον υπολογιστή, αν κάποιος προσπαθήσει να το ανοίξει.
Ο συγκεκριμένος ιός είναι φτιαγμένος για να αποφέρει κέρδη από διαφημίσεις στον προγραμματιστή του. Εξαπλώνεται διαμέσου της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και προτρέπει τους παραλήπτες να δουν ένα βίντεο.
Το θέμα είναι να μην ανοίξει κανένας το λινκ. Αν πάντως το κάνει, υπάρχει τρόπος για να γίνει απεγκατάσταση.
Καταρχάς, αυτό που έρχεται στο inbox δεν είναι στην πραγματικότητα βίντεο, αλλά μια ψεύτικη σελίδα του facebook. Αν κάποιος κάνει click για «να δει το βίντεο» θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα, κλώνο του Facebook. Οι διευθύνσεις που παραδίδονται από τους κακόβουλους χρήστες είναι κάθε φορά και διαφορετικές, αλλά οδηγούν στην ίδια ψεύτικη ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα έχει αρκετές διαφορές από την αυθεντική σελίδα του κοινωνικού δικτύου, αλλά η σημαντικότερη και η πιο εμφανής είναι η διεύθυνση URL.
Το μοναδικό URL που λειτουργεί στη κακόβουλη ιστοσελίδα, είναι το DOWNLOAD, και η διεύθυνση είναι η παρακάτω.
Η διεύθυνση περιέχει click tracking, δηλαδή παρακολουθεί από που έγινε το click και πίσω της κρύβει το παρακάτω URL.
Τα παραπάνω links είναι γνωστά σαν κακόβουλα σε ενημερωμένα και αξιόπιστα anti-virus και θα σταματήσουν την λήψη.
Αν παρόλα αυτά κάποιος κατεβάσει το κακόβουλο πρόγραμμα και αρχίσει να βλέπει διαφημιστικά pop-ups από την lp.ilivid.com θα πρέπει άμεσα να απεγκαταστήσει τα κακόβουλα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή του. Συνήθως έχουν τα παρακάτω ονόματα:
flash-Enhancer, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3,BetterSurf,Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull,Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare, Lightspark, Surftastic, Software Version Updater, Media Viewer 1.1
Αμέσως μετά θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα pop-up ads από τον Internet Explorer, Firefox και Google Chrome.
Στον Internet Explorer, αυτό γίνεται από το Internet Options ή από το Επιλογές Internet. Από το Internet Options click στο Advanced tab, και μετά click στο Reset. Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε click στο Delete personal settings, και click στο Reset.
Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Firefox πηγαίνετε από το Help και ειλέξτε Troubleshooting Information. Click στο Reset Firefox button και ο Firefox θα επαναφέρει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Chrome θα πρέπει να πάτε στο μενού του Chrome, επιλέξτε Tools και μετά Extensions. Στο Extensions tab, αφαιρέστε το RightSaver, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare ή οποιαδήποτε extensions δεν γνωρίζετε.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Το κάλεσμα στο Facebook που έφερε το κύμα καταλήψεων στα σχολεία -Η ανάρτηση που ξεσήκωσε τους μαθητές [εικόνες]

Και ξαφνικά από τη Δευτέρα ένα κύμα καταλήψεων σχολείων εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου που απείλησε με συμπλήρωση των χαμένων ωρών σε αργίες και γιορτές.
Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή όταν εμφανίστηκε στο Facebook μια εκδήλωση που φέρει τον τίτλο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ», μέσω της οποίας προσκλήθηκαν 194.500 άτομα εκ των οποίων 45.315 δήλωσαν ηλεκτρονικά ότι θα πάνε και 6.501 απάντησαν «Ίσως», ενώ είχε δημιουργηθεί και αντίστοιχη σελίδα η οποία όμως αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει κατέβει και στην οποία, όσο ήταν σε λειτουργία, ενημέρωναν για τις εξελίξεις των καταλήψεων ανά την Ελλάδα καταγράφοντας όλα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.
«ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟ...3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕIA ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΟΛΟΙ.. ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ..ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2 Μ.Μ και οι υπολοιπες πολεις της επαρχιας ή οπουδηποτε αλλου,πορεια στην πιο κοντινη 2οβαθμια εκπαιδευση τους..», έγραφε η αρχική ανάρτηση την Κυριακή από τον δημιουργό της εκδήλωσης που εμφανίζεται ως Γιάννης Γεωργίου.
Σε νεότερη ανάρτηση πριν από εννιά ώρες αναφέρει: «500 σχολεία υπό κατάληψη.. GG WP.
Πήραν το μήνυμα μας,οπότε κατάληψη και αύριο και μέχρι εκεί.Κρατήστε ημέρες καθώς θα κάνουμε και άλλες παρόμοιες κινητοποιήσεις σαν αυτές..
Υ/Γ: Σκοπός μας ήταν να βγούμε στα ΜΜΕ,και βασικά βγήκαμε σε όλη την Ελλάδα..
Αυτά από εμένα,τώρα αποφασίζετε εσείς.
Υ/Γ: Αν δείτε κάποια ειδοποίηση,δείτε την,καθώς πιθανότατα θα έχει να κάνει με κάτι διαφορετικό και όχι με το θέμα της σελίδας.(Πάλι σπαμμαρει ο μαλακας κλπ κλπ)».
Τι ζητούν οι μαθητές
Αφορμή για τις καταλήψεις είναι οι αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη δημιουργία της Τράπεζας Θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία.
Πέρα από τη σελίδα στο Facebook εχει δημιουργηθεί και το blog lemeoxistoneosysthma.blogspot.gr στο οποίο έχει αναρτηθεί, μεταξύ άλλων και το ακόλουθο κείμενο:
«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και έτσι ενημερωμένοι όλοι και ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας για ότι καλύτερο μπορούμε.  Έρχεται το νέο σύστημα του Λύκειο με την τράπεζα θεμάτων. εκεί όπου παραμερίζεται και ο μαθητής και η κριτική σκέψη του αλλά και οι καθηγητές, κι όλοι απλά γίνονται εκτελεστικά όργανα προκαθορισμένων οδηγιών, εργαλεία ενός απρόσωπου αναλυτικού προγράμματος.
Ο καθηγητής χάνει το δικαίωμα να διαχειριστεί την  ύλη του ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τάξης του και τρέχουν όλοι μαζί - και ιδιαίτερα οι μαθητές - σε σχολεία και φροντιστήρια, επιβαρύνοντας τους γονείς τους οικονομικά για να καλύψουν την πολυπόθητη ύλη και να ανταποκριθούν στις εξετάσεις.
Η γνώση που μας δίνεται δεν είναι πια προσωπική και προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες αλλά είναι μια γνώση όχι για την μάθηση αλλά για τις επιδόσεις, τυποποιημένη, που όσοι πειθαρχήσουν και την παπαγαλίσουν θα είναι έτοιμοι για να καταλάβουν θέσεις στην αγορά. Όσοι θελήσουν να κοιτάξουν και λίγο πιο πίσω από τις σελίδες του βιβλίου είναι οι απροσάρμοστοι, οι ενοχλητικοί. Όσοι δεν έχουν τα χρήματα για τα φροντιστήρια που είναι πια απαραίτητα είναι οι "άτυχοι" που δεν χωρούν στο εξελιγμένο μας εκπαιδευτικό σύστημα.
Μετά από όλα αυτά θεωρώ απαραίτητο να ακουστεί η φωνή μας , που δεν είναι η φωνή της τεμπελιάς και του να χάσουμε μάθημα αλλά η φοβισμένη φωνή μας γι' όλα αυτά που θα έρθουν για εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς να μας υπολογίζουν. θα πρέπει να είναι ένας αγώνας κόπος».
Μαθήματα και το Πάσχα;
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές προχωρούν σε καταλήψεις. Θυμίζουμε ότι και το προηγούμενο σχολικό έτος σημειώθηκαν καταλήψεις σε σχολεία ανά την Ελλάδα και το Υπουργείο Παιδείας εφάρμοσε το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 170 που αναφέρει τα εξής:
Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών. Η διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων ή και των εξετάσεων καθώς και η χρονική της διάρκεια διαπιστώνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Με την ίδια απόφαση, η οποία επικυρώνεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρατείνεται αναλόγως και η διάρκεια του διδακτικού έτους και ορίζεται ο χρόνος λήξης του. Οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.
Το πιο πάνω Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να εφαρμοστεί και φέτος για τους μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.
Λοβέρδος υπέρ της εφαρμογής του προεδρικού διατάγματος για τις χαμένες διδακτικές ώρες
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος στο περιθώριο απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, έκανε της εξής δήλωση για το θέμα των καταλήψεων σε σχολεία:
«Σήμερα το πρωί άρχισε ένα κύμα καταλήψεων στα σχολεία. Ενημερώθηκα ότι ο αριθμός δεν είναι μικρός. Επίσης με ενημέρωσαν ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή ενόψει του οροσήμου του Πολυτεχνείου. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις. Όμως, υπάρχει ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με τα αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος. Είναι μισός μήνας διδακτικού έτους μέχρι το Πολυτεχνείο. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει; Υπάρχει νόμος που προβλέπει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές. Μου είπαν για περίπου 500 σχολεία. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα. Υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις». 





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΥΒΙΤΟΥ



Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου τελέσθηκε με μεγάλη λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αριδαίας.
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Ιγνάτιος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και ο ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης,
Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, στις 17.15 οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς συνοδευόμενοι από μεγάλο αριθμό κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνη, τον Δήμαρχο Αριδαίας, του βουλευτές του Νομού κυρίους Ι. Τζαμτζή και Δ. Σταμενίτη, εκπροσώπους του Στρατού της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των άλλων αρχών και φορέων της περιοχής καθώς και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου, το οποίο μεταφέρθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας προς αγιασμό των πιστών με την ευκαιρία της τοπικής πανηγύρεως.
Το σεπτό Λείψανο παρέλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος μετά την σύντομη δέηση χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό.
Μετά την ευλόγηση των άρτων ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εορτή των Αγίων συνδυάζεται με την επέτειο της απελευθερώσεως της πόλεως από τον Τουρκικό ζυγό. Στη συνέχεια τόνισε ότι φέτος η πόλις υποδέχεται έναν υψηλό επισκέπτη, τον Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη, δια του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο μετέφερε στην Αριδαία ο προϊστάμενος του ομωνύμου Ιερού Ναού της κωμοπόλεως Βαθύ Αυλίδος, π. Αθανάσιος ως πηγή χαρίτων και χαράς. Ευχαρίστησε μάλιστα θερμά και τον π. Αθανάσιο αλλά και τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο για την μεγάλη ευλογία.
Στη συνέχεια παρουσίασε και ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Άρτης και Αλεξανδρουπόλεως για την παρουσία τους, η οποία λαμπρύνει την πανήγυρη, και παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως να κηρύξει τον θείο λόγο.
Ο κ. Άνθιμος κατά την ομιλία του τόνισε κατ᾿ αρχήν ότι, αν και σε κάποιους μπορεί ο συνδυασμός της εορτής των Αγίων με την Απελευθέρωση της πόλεως μπορεί να φαίνεται ασύνδετος, η αγιότητα έχει πολύ μεγάλη σχέση με την ελευθερία. Ένας άνθρωπος είναι ελεύθερος, όταν απελευθερώνεται από τα πάθη του, ξεπερνά τα εμπόδια που συναντά στη ζωή του από την αρνητική επιρροή των άλλων ανθρώπων και ανυψώνεται προς τον Θεό. Αυτό έκαναν οι άγιοι όλων των κατηγοριών και ηλικιών· ξεπέρασαν τον εαυτό τους και όλα τα αγαθά της ζωής προκειμένου να φθάσουν στον Θεό. «Η αγιότητα λοιπόν είναι ένα γεγονός που απαιτεί πολύ μεγάλο και υψηλό ελεύθερο πνεύμα» κατέληξε. Άλλωστε και η ίδια η Αγία Γραφή προτρέπει τον άνθρωπο να μην υποδουλώνεται ούτε στα πάθη του, ούτε σε άλλους ανθρώπους.

Στη συνέχεια συνέδεσε τον αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία με την αγιότητα λέγοντας: «Οι άνθρωποι που την πόθησαν [την ελευθερία] δεν μπόρεσαν να την αποκτήσουν και να την απολαύσουν παρά μόνο όταν την συνέδεσαν αρμονικά με το αγαθό της αγιότητος.» Επίσης σημείωσε: «Εάν η ελευθερία δεν είναι συνηρμοσμένη με την αγιότητα, τότε, όταν επιτευχθεί, καταντά μια το ίδιο βασανιστική ασυδοσία.» Χρησιμοποίησε μάλιστα τα παραδείγματα της Γαλλικής και της Οκτωβριανής επανάστασης, οι οποίες αντικατέστησαν τα προηγούμενα καθεστώτα με μια σκληρότερη και πιο απάνθρωπη μοναρχία· του Ναπολέοντα και του Στάλιν αντίστοιχα.
Χρειάζεται λοιπόν να αγωνιστούμε για να είμαστε άξιοι αυτού του ιδανικού της ελευθερίας. Στο τόπο μας μάλιστα μετά την μεταπολίτευση η διάθεση να απολαύσουμε την ελευθερία μας μας οδήγησε να «βουλιάξουμε» κράτος μας, εμάς που διδάξαμε και την αγιότητα και την ελευθερία σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειάζεται λοιπόν πολλή προσπάθεια για να κατανοήσουμε, να βιώσουμε και να ζήσουμε αυτά τα μεγάλα ιδανικά. Δεν είναι εύκολο.
Τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη εδώ και τριακόσια χρόνια αποχριστιανοποιήθηκε και έφθασε σήμερα να φοβάται. Δεν πέτυχε η σύγκλιση γιατί βασίστηκε μόνο στην οικονομία. Χρειάζεται πνευματική σύγκλιση για να υπάρξει πραγματική ενότητα. Οφείλουμε επίσης να καταλάβουμε ότι πρακτικές όπως η ισλαμιστική τρομοκρατία ούτε με θεωρίες οικονομικών συγκλίσεων αντιμετωπίζονται, ούτε με νόμους περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μόνο μια σχέση, της ελευθερίας, ως πνευματικής καταστάσεως και της αγιότητος, ως ενός αθλήματος που μας οδηγεί προς τα πάνω, μόνο η σύγκλιση αυτών των δύο εννοιών και των γεγονότων θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να σταθούμε γερά στα πόδια μας. Ο κ. Άνθιμος ολοκλήρωσε τον λόγο του υπογραμμίζοντας την ανάγκη να φανούμε άξιοι των αγαθών της ελευθερίας και της αγιότητος προκειμένου να συνεχίσουμε ως Ελληνισμός την ανοδική πορεία μας.
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των εορταζομένων Αγίων και των Ιερών Λειψάνων στην πόλη της Αριδαίας, στην οποία μετείχε πλήθος πιστών.






ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...