Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ - ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 2 - 1


Όμορφο και δυνατό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Υδραίας για το κύπελλο της ΕΠΣ Πέλλας, όπου ο τοπικός Άρης νίκησε τον ΑΣ Πρόμαχοι με σκορ 2-1.
Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν ένα σφριγηλό σύνολο, κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών και παίζοντας έξυπνα και συντηρητικά, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι Προμαχιώτες, είχαν την κατοχή της μπάλας καθ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου και έχασαν πλήθος ευκαιριών, αλλά δεν κατάφερναν να βρίσκουν τον τελικό στόχο. Πολλά παράπονα εκφράζουν για τον καταλογισμό του πρώτου γκολ, που υπέδειξε η επόπτης, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την ήττα.

Πρώτο ημίχρονο
Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές μπαλιές, η ομάδα του Βασίλη Σαμαρά επικράτησε σε όλες τις γραμμές και έχασε πολλές σπουδαίες ευκαιρίες.
Οι παίκτες του Τσολερίδη αρκέστηκαν σε φαρμακερές αντεπιθέσεις.
Σε μια από αυτές, ο Καρυπίδης πιάνει στο 7’ ένα δυνατό σουτ από την περιοχή που όμως καταλήγει άουτ.
Ο Γ. Νάνος τροφοδοτεί στο 8’ το Ν. Νάνο στην περιοχή του Άρη αλλά το σουτ του τελευταίου αποκρούει ο τερματοφύλακας Παυλίδης.
Στο 10’ ο Στέλιος Σατζάκης πιάνει καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα κόρνερ και αποκρούεται από τους αμυντικούς.
Στο 15’σέντρα-κόρνερ του Αμπάρη, πιάνει κεφαλιά ο Γ. Νάνος και μπλοκάρει ο Παυλίδης.
Ο Γ. Νάνος στο 19’ κάνει μια κατά μέτωπον επίθεση, τροφοδοτεί τον Αμπάρη, το σουτ του οποίου καταλήγει άουτ.
Στο 22’ έγινε το 1-0, σε μια φάση που συζητήθηκε από πολλούς: γίνεται ένα αδύναμο ψηλοκρεμαστό  σουτ από τον  Καρυπίδη του Άρη και ο Χ. Σέλκος, τερματοφύλακας των Προμάχων μπλοκάρει τη μπάλα στη γραμμή, χωρίς καμιά πίεση από αντίπαλο. Η επόπτης Τσαλγίνη υποδεικνύει στον διαιτητή, ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή και ο διαιτητής Πασλαμούσκας, καταλογίζει το γκολ, εν μέσω έντονων διαμαρτυριών των φιλοξενούμενων, κατά τις οποίες αποβλήθηκε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Α. Τανούρης.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Προμαχιώτες πίεσαν περισσότερο και έχασαν άλλες δυο σπουδαίες ευκαιρίες, μια στο 40’ όταν από τον όμορφο συνδυασμό των Ευγενίου και Ν. Νάνου, τροφοδοτείται ο Γ. Νάνος που σουτάρει άουτ και μια τελευταία στο 43’ όταν ο Γ. Νάνος πιάνει κεφαλιά από σέντρα του Δ. Σέλκου, που όμως φεύγει ψηλά.

Δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο ημίχρονο χαρακτηρίζεται από τις χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, την έντονη νευρικότητα και των δυο συλλόγων και την αδικαιολόγητη, χωρίς φειδώ, επίδειξη κίτρινων καρτών, ένθεν κακείθεν, από τον διαιτητή Πασλαμούσκα.
Στο 48’ ο Γ. Νάνος κάνει μια επέλαση από πλάγια, σπάει τη μπάλα στον Ευγενίου, ο οποίος μόνος σε κενή εστία στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ από τα δυο μέτρα.
Η υπεροχή και η πίεση που άσκησαν οι των Προμάχων, ανταμείφθηκε στο 53’, όταν ο Γ. Νάνος πρεσάροντας, κλέβει τη μπάλα και την προωθεί στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1.
Οι γηπεδούχοι ταμπουρώθηκαν, προσέχοντας τα νώτα τους κι έδωσαν χώρο στους Προμαχιώτες, που χάνουν ευκαιρίες στο 61’ με τον Γ. Μούγιο, το πλασέ του οποίου μπλοκάρει ο Παυλίδης και στο 67’ όταν από σέντρα του Αμπάρη, ο Ι. Μούγιος πιάνει κεφαλιά άουτ.
Το 2-1 σημείωσε στο 85’ ο βετεράνος Τσολερίδης, όταν εκμεταλλεύτηκε την σύγκρουση των Μούγιου-Κουσίδη και κλέβοντας τη μπάλα, προχώρησε μόνος του στη περιοχή του τερματοφύλακα Σέλκου και πλάσαρε υποδειγματικά.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή ότι έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι, αφού δυο παίκτες κείτονταν στο έδαφος, και από τις διαμαρτυρίες αυτές ο προπονητής τους Σαμαράς, αποβλήθηκε του αγωνιστικού χώρου.
Στο 90’ οι των Προμάχων κέρδισαν πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε σε απλωμένο χέρι αμυντικού στην περιοχή του Άρη, αλλά ο Καλογιάννης,  που ανέλαβε να το εκτελέσει αστόχησε και έστειλε τη μπάλα πλάγια έξω.

Από την ομάδα του Άρη Υδραίας διακρίθηκαν οι Παυλίδης, Καρυπίδης, Λαμψία και Μπελητάσης.
Από τον ΑΣ Πρόμαχοι ξεχώρισαν οι Ευγενίου, Γ. Νάνος, Άτζος και Ι. Μούγιος.
Η διαιτησία του κυρίου Πασλαμούσκα κρίνεται μέτρια με αρκετά λάθη και πολλές άσκοπες κίτρινες κάρτες, η βοηθός Τσαλγίνη ελέγχεται για την υπόδειξη του γκολ (1-0), ενώ ο βοηθός Βλαδίκας ήταν αλάνθαστος στις υποδείξεις του.

ΑΡΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ
Παυλίδης
Μούζας
Ευσταθίου – Κασάς
Παπαδόπουλος
Ελευθεριάδης
Μαχαιρίδης – Τσολερίδης
Καρυπίδης
Τεφάνης
Μπελητάσης
Παρτσανάκης – Κουσίδης
Λαμψία
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Τσολερίδης

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Σέλκος Χ.
Σέλκος Δ. – Σέλκος Γ.
Καλογιάννης
Σατζάκης Στέλιος
Μούγιος Ι.
Άτζος
Ευγενίου
Προίκος – Μούγιος Γ.
Αμπάρης
Νάνος Ν. – Κωνσταντινίδης
Νάνος Γ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Β. Σαμαράς




















































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...