Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ

Η παραλία Κalia στη Νεκρά Θάλασσα είναι ίσως το μοναδικό μέρος στην περιοχή όπου Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί συναντιούνται και κολυμπούν δίπλα-δίπλα.
Η παραλία Κalia στη Νεκρά Θάλασσα είναι ίσως το μοναδικό μέρος στην περιοχή όπου Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί συναντιούνται και κολυμπούν δίπλα-δίπλα. 

Το Vocativ βρέθηκε στη βόρεια πλευρά της Νεκράς Θάλασσας, στην παραλία Kalia και κατέγραψε εικόνες που δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνες των των πρόσφατων εβδομάδων στη Γάζα και το Ισραήλ.
   Δίπλα από τα διάσημα για την άνωση νερά της λίμνης, Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και τουρίστες από όλο τον κόσμο χαλαρώνουν και διασκεδάζουν μαζί.
   Εδώ οι μοναδικές μάχες για την επικράτεια, στα πλαίσια της διένεξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων, είναι αναίμακτες και είναι για το που θα απλώσουν τις πετσέτες τους στην παραλία.   "Αυτή είναι η απόδειξη ότι οι άνθρωποι από μόνοι τους μπορούν να τα πάνε καλά", λέει ο Ezra, ένας Ισραηλινός από την Ιερουσαλήμ και τακτικός επισκέπτης της Kalia. "Δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε τριβές. Όλοι απλά περνάνε καλά.
 Οι πολιτικοί είναι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα" 
  - Θ.Χ. 

Magnify Image
Για τους Ισραηλινούς απαιτείται μόλις μισή ώρα οδήγησης από την Ιερουσαλήμ ως την παραλία. Από το Τελ Αβίβ ο χρόνος είναι περισσότερος και φτάνει τη μιάμιση ώρα. Οι Παλαιστίνιοι προσεγγίζουν το σημείο από τη Ραμάλα ή τη Ναμπλούς όπου δεν υπάρχουν σημείου ελέγχου διέλευσης και το πέρασμα είναι ελεύθερο 

Magnify Image
Όταν ένας στρατιώτης που περιπολεί στην περιοχή περνά μπροστά από μαι ομάδα παιδιών εκείνα γυρίζουν προς τους γονείς τους φωνάζοντας “Yahud” που σημαίνει Ισραηλινός. Οι γονείς τους σπεύδουν να τα καθησυχάσουν πως όλα είναι εντάξει εκεί. 

Magnify Image
Τουρίστες από την Ασία καλύπτουν τα σώματά τους με λάσπη πριν κολυμπήσουν στα νερά της Kalia 

Magnify Image
Η συρρίκνωση της Νεκράς Θάλασσας γίνεται με ραγδαίους ρυθμούς μια και το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού που την τροφοδοτεί για ύδρευση. 

Magnify Image
Η μέρα με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου είναι η Παρασκευή όπου το μέρος γίνεται ο κοντινός προορισμός για σύντομες διακοπές.

Magnify Image
Στο πάρκινγκ τα αυτοκίνητα είναι δίπλα δίπλα. Δεν έχει σημασία ποιος είναι από πού όπως μπορεί κανείς να δει και από τις πινακίδες .Ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του και δεν νοιάζεται για το ποιος είναι ο διπλανός του λέει ο Amit. 

Magnify Image
Παλιά υπήρχαν αναφορές πως η είσοδος σε νεαρά άτομα που δεν συνοδεύονταν από τις οικογένειές τους απαγορευόταν. Πλέον όποιος πληρώνει τα 15$ εισέρχεται χωρίς να υπάρχει ηλικιακός περιορισμός. 



Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...