Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας φέτος για 6η συνεχή χρονιά, από τις 19 έως 26 Αυγούστου 2017 διοργανώνει το Aridea Cup


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην τελετή έναρξης του

Aridea Cup 2017
και να παρακολουθήσετε τους αγώνες καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει την Δευτέρα 21 Αυγούστου, στις 19.00
θα ακολουθήσει γιορτή, διαγωνισμοί των αθλητών και μουσική.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για εμάς και στήριξη στην προσπάθεια που κάνουμε.
Σας περιμένουμε.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017
Δευτέρα Απόγευμα 19.00
Τελετή έναρξης - Γιορτή.

Ενδεικτικό πρόγραμμα αγώνων

Κυριακή 20/08/2017
Ώρα 10.30 – 20.00
Προκριματικοί αγώνες μονού
Δευτέρα  21/08/2017
Ώρα 10.30 – 18.00
Προκριματικοί αγώνες μονού
Τρίτη 22/08/2017
Ώρα 10.00 – 20.00
1ος Γύρος πρωταθλήματος μονού

 Τετάρτη 23/08/2017
Ώρα 10.00 – 20.00
2ος Γύρος πρωταθλήματος μονού
1ος Γύρος πρωταθλήματος διπλού
Πέμπτη 24/08/2017
Ώρα 10.00 – 20.00
3ος Γύρος πρωταθλήματος μονού
2ος Γύρος πρωταθλήματος διπλού
Παρασκευή 25/08/2017
Ώρα 10.00 – 20.00
Ημιτελικοί πρωταθλήματος μονού
Ημιτελικοί πρωταθλήματος διπλού
Σάββατο 26/08/2017
Ώρα 16.00 – 20.00
Τελικοί πρωταθλήματος μονού
Τελικοί πρωταθλήματος διπλού





Γιάννης Σηφάκης : Πιστώθηκε το 70% της προκαταβολής στους νέους αγρότες και στην Κεντρική Μακεδονία


Γιάννης Σηφάκης :  Πιστώθηκε το 70% της προκαταβολής στους νέους αγρότες και στην Κεντρική Μακεδονία, συνολικά 27.557.600,00 € από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι νέοι αγρότες θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα 
Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες.
Εξελίξεις σε αυτό το θέμα θα υπάρχουν μέσα στον Σεπτέμβριο

Δημοπράτηση συνολικά έντεκα (11) έργων στα πλαίσια υλοποίησης του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Δημοπρατούμε έργα ύψους 945.000,00 € συνεχίζοντας απρόσκοπτα την υλοποίηση του αναπτυξιακού μας προγραμματισμού»

                        Στα πλαίσια υλοποίησης του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έχει δρομολογηθεί η δημοπράτηση συνολικά έντεκα (11) έργων το αμέσως επόμενο διάστημα. «Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, συνεργαζόμενοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας και δρομολογούμε τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση των παρεμβάσεων που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών για το τρέχον έτος. Με τη δημοπράτηση των επόμενων έντεκα έργων, για την εξέλιξη των οποίων θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τους συμπολίτες μας, αντιμετωπίζουμε θέματα καθημερινότητας και αναπτυξιακού χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή επιλύοντας ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

                        Τα έργα αφορούν βελτίωση οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας, παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας των πολιτών, συντηρήσεις υποδομών ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο, βελτίωση των προδιαγραφών λαϊκών αγορών, παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας και, γενικότερα, βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.


                        Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Π.Ε. Πέλλας www.pkm.gov.gr/pella

19α Ποζαρίτικα


19α ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου «ΤΟ ΠΟΖΑΡ» διοργανώνει το μεγαλύτερο και καλύτερο πολιτιστικό αντάμωμα του καλοκαιριού!
Για 19η συνεχή χρονιά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (24-25-26-27/8) στο Λουτράκι έρχεται ένα από τα μεγαλύτερα ανταμώματα της Ελλάδας.
Ήχοι διαφορετικοί που δένουν όμως αρμονικά μεταξύ του, με ιστορικούς συλλόγους από όλη την χώρα και το εξωτερικό, δημιουργούν ένα τεράστιο πολιτιστικό ψηφιδωτό ελληνικής παράδοσης.

Πέμπτη 24/8: Ο Αχιλλέας Δραμουντάνης μαζί με παραδοσιακούς μουσικούς, έρχονται απευθείας από το Ηράκλειο και μαζί με τις Σχόλες Γεωργιλαδάκη από την Μεσσαρά της Κρήτης θα μας ταξιδέψουν στην παράδοση και τις μουσικές του Ψηλορείτη.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή(25-26-27/8): Πολιτιστικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας θα παρουσιάσουν χορούς από Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία, Ρουμλούκι, Καστοριά, Κύπρο, Πόντο, Ήπειρο, αλλά και από το έθιμο Μπούλες και Εthnic-Βalkan πνευστά.

Σας περιμένουμε όλους!

Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης : 20.30


Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ποντίων Χρύσας Τσάκων κ.Ροδωνιάς «Ο ΠΟΝΤΟΣ»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ  ΕΚΛΟΓΩΝ

Το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Χρύσας Τσάκων κ.Ροδωνιάς  «Ο ΠΟΝΤΟΣ»  ανακοινώνει, ότι τη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου  2017  στις 11.00  θα πραγματοποιηθεί  Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση με σκοπό τον απολογισμό πεπραγμένων  και  διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών στα όργανα του Συλλόγου μας.
 Η Γ. Σ. θα εκλέξει εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές και σε αυτή θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες.
 Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα του συλλόγου μας.

Το απερχόμενο Δ. Σ. επιθυμεί την εκδήλωση πολλών υποψηφιοτήτων έτσι ώστε να πλαισιωθεί το ΝΕΟ Δ.Σ. με νέα μέλη.

Το επίπεδο που λειτουργεί πλέον ο Σύλλογος είναι υψηλό. Η συμμετοχή των μελών και κατοίκων με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά είναι η προϋπόθεση για να διατηρηθεί  το επίπεδο αυτό. Με την συνεχή στήριξη μελών και φίλων, ο Συλλογος Ποντίων Χρύσας Τσάκων κ.Ροδωνιάς  «Ο ΠΟΝΤΟΣ»   θα είναι σε θέση να διευρύνει τις δραστηριότητές του και να συνεχίσει το έργο του.

Τα μέλη του απερχόμενου Δ. Σ. απευθυνόμενα σε όλους τους κατοίκους , τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, θέλουν να σας απευθύνουν ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ένα ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στις δράσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια.



                         

 Από το Δ. Σ. του Συλλόγου Ποντίων Χρύσας Τσάκων κ.Ροδωνιάς  «Ο ΠΟΝΤΟΣ» 

Στην παράσταση "Μια δασκάλα στον Μακεδονικό Αγώνα" της θεατρικής ομάδας Ριζοχωρίου Αλμωπίας





Προσεγγίζοντας το γραφικό χωριουδάκι του Ριζοχωρίου και μπαίνοντας στην κεντρική του πλατεία, η πρώτη εντύπωση που μου δημιουργήθηκε είναι μια ανασφάλεια και μια αβεβαιότητα για το τι θα συναντήσω.
Είχα διαβάσει σε διαφημιστικά φυλλάδια για την παράσταση που θα δινόταν από την θεατρική ομάδα του χωριού με θέμα τον Μακεδονικό αγώνα και την συμβολή των δασκάλων κι εκπαιδευτικών στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και έχοντας ακούσει εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο που επιτελεί στην τοπική Ενορία ο εφημέριος πατήρ Ιλαρίων, αποφάσισα να παρακολουθήσω την προγραμματισμένη παράσταση.
Το γνώριμο αίσθημα αγοραφοβίας με τύλιξε(πάλι), καθώς δρασκέλισα το σκαλάκι της εισόδου του Ναού, ενώ το τεράστιο προαύλιο, ήταν σχεδόν κατάμεστο από ανθρώπους όλων των ηλικιών και τα καθίσματα όλα κατειλημμένα.
Ένα σκέπαστρο το οποίο χρησίμευε ως προθάλαμος μιας αίθουσας εκδηλώσεων, είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, για τις απαιτήσεις της παράστασης και θα αποτελούσε το φυσικό σκηνικό, όπου θα εξελισσόταν το έργο.
Αποτελούνταν από τρία επίπεδα, ένα σαλόνι τυπικού Μακεδονικού σπιτιού, ένα ατομικό δωμάτιο, το δωμάτιο της δασκάλας, ένα σχολείο με την έδρα τα θρανία και τον πίνακα και λίγο παράμερα ένα εκκλησάκι με τις εικόνες και τα καντήλια του.
Σε μια γωνιά του χώρου, ένα βιντεοπανό, στο οποίο θα προβάλλονταν διάφορες πληροφορίες, ξεχώριζε σε μια εξέχουσα θέση, για να μπορούν να παρακολουθούν όλοι.
Αφού έφτασε η ώρα της παράστασης και με την άφιξη του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ και της πολυμελούς ακολουθίας του, ο ιθύνων νους, ο καθοδηγητής και ο βασικός αυτουργός της όλης εκδήλωσης πατήρ Ιλαρίων, πήρε τον λόγο και προλόγισε την υπόθεση, βάζοντάς μας στο κλίμα του έργου.
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο βίντεο, με μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τον Μακεδονικό αγώνα και αμέσως ξεκίνησε η παράσταση.
Έχοντας καταλάβει μια προνομιούχο θέση, από την οποία μπορούσα να παρακολουθήσω τα τεκτενόμενα, αφέθηκα στον μύθο και συμπορευόμουν μαζί με τους ήρωες της παράστασης στα μονοπάτια και τις ατραπούς των δύσκολων χρόνων της περιόδου εκείνης.
Ταυτίστηκα με την αγωνία της δασκάλας Αρσινόης, που με πίστη στο Χριστό και αγάπη για την Ελλάδα, διακινδύνευε κάθε ημέρα, διδάσκοντας τα μικρά παιδιά για το φως του Ελληνισμού, του Χριστιανισμού  και την δίψα για ελευθερία.
Ήρωες Μακεδονομάχοι παρέλασαν μπροστά μου, ο Ίων Δραγούμης, ο Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Παύλος Μελάς…
Τα δύσκολα και ματωμένα χρόνια αναβίωσαν χάρη στην επαγγελματικού επιπέδου παράσταση των νεαρών ηθοποιών, η τρομοκρατία των Κομιτατζίδων, οι Εξαρχικοί, οι Πατριαρχικοί, τα απατηλά διλήμματα για αυτόνομη Μακεδονία, η προδοσία, τα βασανιστήρια και ο θάνατος.
Ο συγχρονισμός των οπτικών και ηχητικών εφέ της παράστασης μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση, που σε συνδυασμό με την άρτια παρουσίαση των ρόλων, μου έδιναν την αίσθηση ότι βρίσκομαι κι εγώ μέσα στο δρώμενο, μέσα στην υπόθεση, ενώ η αριστοτεχνική σκηνοθεσία, συνδυάζοντας το φυσικό περιβάλλον του χώρου της Εκκλησίας, έδενε τόσο αρμονικά, που θαρρούσα ότι ζω σε πραγματικό χρόνο τα γεγονότα.
Η νοητή αυλαία πέφτει εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, οι νεαροί ηθοποιοί αποθεώνονται υποκλινόμενοι, μάτια δακρύζουν και κορμιά ριγούν, από συγκίνηση, από περηφάνια, ανθοδέσμες προσφέρονται και το βροντερό «ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Σεβασμιωτάτου δονεί τον περίγυρο.
Και έρχεται η στιγμή, εκείνη η συγκλονιστική στιγμή που όλοι μαζί, θεατές και ηθοποιοί, μικροί και μεγάλοι, με την προτροπή της δασκάλας Αρσινόης, ψάλλουν σε στάση προσοχής τον Εθνικό μας Ύμνο, κάνοντας τα Αυγουστιάτικα τζιτζίκια και τους νυχτερινούς γρύλους να σιωπήσουν και τα πάντα τριγύρω να υποκλιθούν στο παγκόσμιο μήνυμα του «…και σαν πρώτα ανδρειωμένη, Χαίρε ω Χαίρε Ελευθεριά».























































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...