Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ (ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ) ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.


Το παράδειγμα της ΑΕΚ, η οποία υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική για να "καθαρίσει" από τα χρέη, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες. Το... διπλό ταμπλό της Κέρκυρας.
Η... μετακόμιση του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος από την τέταρτη εθνική κατηγορία στην τρίτη, έκανε πιο εύκολη την

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΤΣΙΧΛΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ;

Τι συμβαίνει όταν περιτύλιγμα τσίχλας συναντήσει μία μπαταρία (video)

Δείτε τι μπορεί να συμβεί, όταν εκείνο το ασημένιο χαρτάκι της τσίχλας συναντήσει τον θετικό και τον αρνητικό πόλο μιας μπαταρίας...
Αυτοσχέδιος αναπτήρας!






ΠΗΓΗ... http://www.e-daily.gr


ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ 120 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΞΟΝΑ


ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ 120 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΞΟΝΑ
Ο Μ. Χρυσοχοϊδης αναγνωρίζει ¨λάθη¨ και δεσμεύεται να επανέλθει σύντομα στο θέμα

Το τεράστιο για το Νομό μας ζήτημα των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, ανέδειξε για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Καρασμάνης, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παρουσία του νέου Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 
Αντικείμενο της συνεδρίασης, ήταν η ενημέρωση από τον Υπουργό για την κατασκευή του Β’ Τμήματος της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης για την οποία – όπως ο Γιώργος Καρασμάνης έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους και αποκαλύψει με αδιάσειστα στοιχεία - ¨υφαρπάχτηκαν¨ με μεθοδεύσεις άλλων εποχών, τα 120 εκατομμύρια που προορίζονταν για το μεγάλο έργο στο Νομό μας.  
Ο Βουλευτής και με την νέα τεκμηριωμένη τοποθέτησή του, απέσπασε από τον Υπουργό τη διαπίστωση ότι η Πέλλα, αν και βρίσκεται στο Κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι απομονωμένη, καθώς και την αναγνώριση ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα (τις Παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας) έχουν γίνει διάφορα λάθη! Πρόσθεσε δε ότι «ότι πρέπει να δούμε άμεσα το συγκεκριμένο θέμα» και δεσμεύτηκε να «επανέλθει σύντομα σ’  αυτό, ώστε να υπάρξει ένας δρόμος ασφαλής και ταχύς που θα οδηγεί από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη και στην Εγνατία Οδό και θα ¨κουμπώνει¨ κάθετα». 
Τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα του Γιώργου Καρασμάνη, είχαν προκαλέσει – πριν την τελική τοποθέτηση του Υπουργού -  δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής ο οποίος, απευθυνόμενος στον Βουλευτή είχε τονίσει: «Είναι αλήθεια ότι αυτό το θέμα, κύριε συνάδελφε, το αναδεικνύετε για πολλοστή φορά σε αυτή την Επιτροπή σε διάφορους υπουργούς.  Πιστεύω, κάποια στιγμή ότι θα έχετε μια ολοκληρωμένη απάντηση. Οφείλω κι εγώ να το επισημάνω».
Ακολουθούν τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα των πρακτικών από την συνεδρίαση και την τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Γιώργου Καρασμάνη:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα για την αναβάθμιση της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο προϋπολογισμός των δύο εργολαβιών σε τι ποσό κυμαίνεται;»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ (Πρόεδρος της «Εγνατία Οδός» Α.Ε.): «Η πρώτη εργολαβία, η οποία έχει υπογραφεί, έχει συμβατικό ποσό, δηλαδή μετά την έκπτωση, μαζί με το Φ.Π.Α., 41 εκατομμύρια 400 χιλιάδες ευρώ περίπου. Η δεύτερη εργολαβία, στην οποία αναφερόμαστε σήμερα, έχει συμβατικό ποσό, μαζί με το Φ.Π.Α., 21 εκατομμύρια 500 χιλιάδες περίπου.»
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Άρα, περίπου, στο σύνολο 62 εκατομμύρια. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, στις 23 Μαΐου του 2012 ο προηγούμενος Υπουργός, κ. Καλογιάννης, μάς ενημέρωσε για το ένα κομμάτι της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιστοιχεί στο ποσό των 42 εκατομμυρίων και σήμερα μάς ανακοινώνετε τα υπόλοιπα 21 εκατομμύρια για το άλλο κομμάτι. Συγχωρέστε με γι’ αυτό που θα πω, που ασφαλώς δεν αφορά εσάς, κύριε Υπουργέ. Με τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώνεται μια πολιτική αλχημεία, μια πολιτική ατιμία σε βάρος του Νομού Πέλλας. 
Είχαμε διασφαλίσει 120 εκατ. € για την παράκαμψη Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών και υπήρχε η δέσμευση να ολοκληρωθεί, υπήρχαν τα χρήματα και για το κομμάτι Μαυροβούνι- Έδεσσα. Και δεν τα λέω εγώ αυτά, υπάρχουν επίσημα ντοκουμέντα του υπουργείο σας, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι αυτά τα 120 εκατ. € αφορούν την Πέλλα, το λέει η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών της Περιόδου 2007- 2009, το λέει η ηγεσία της περιόδου του 2009-2012, το λένε οι κρατικοί περιφερειάρχες ότι αυτά τα λεφτά ανήκουν στην Πέλλα. Δυστυχώς, όμως, με μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές, μια Θεσσαλονικιώτικη παρεούλα με τα παρακλάδια της κατάφερε προεκλογικά να απεντάξει αυτό το έργο ζωής για το νομό μας, και να μας αρπάξει, να μας ληστέψει κυριολεκτικά το λέω αυτό, αυτά τα χρήματα και να τα χρησιμοποιήσει για την αναβάθμιση της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες, δεν θέλω να κουράσω τους συναδέλφους, γιατί τα ανέφερα με λεπτομέρεια όταν έγινε η πρώτη ενημέρωση από τον κ. Καλογιάννη είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Επιτροπής. Υπάρχει, άλλωστε, πλήρης φάκελος με στοιχεία αποκαλυπτικά, ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας σκόπιμες ολιγωρίες των αρμοδίων υπηρεσιών, έκνομες παραβάσεις κρατικών λειτουργών που μεθόδευσαν αυτό τεράστιο σκάνδαλο. Αρκεί να σας πω, ότι υπάρχει καταγγελία υψηλόβαθμων στελεχών της περιφέρειας που λένε ότι η αναβάθμιση της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε ανύπαρκτη μελέτη, σε μελέτη αναγνωριστική. Και το λένε δημόσια!
Αυτό, λοιπόν, κύριε υπουργέ, τον τεκμηριωμένο φάκελο θα σας τον παραδώσω, με την ελπίδα ότι ως νέος υπουργός θα ευαισθητοποιηθείτε και θα αποτρέψετε αυτή την κατάφωρα αδικία εις βάρος του νομού μου. Σας πληροφορώ ότι γι' αυτό το μεγάλο σκάνδαλο έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός. Προσωπικά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εγώ δεν κάνω ούτε ένα βήμα πίσω σε αυτό το θέμα. Ελπίζω, κύριε υπουργέ, όταν θα ενημερωθείτε από τον φάκελο που θα σας παραδώσω θα θελήσετε να αποκαταστήσετε αυτή την κραυγαλέα αδικία εις βάρος του νομού Πέλλας, και είτε με την διαδικασία του overbooking, είτε με την ενδεχόμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μπορεί αυτό το έργο να ενταχθεί. Είσαστε γείτονας, κ. Χρυσοχοΐδη από την διπλανή Ημαθία, γνωρίζετε καλά το άθλιο δίκτυο του νομού Πέλλας. Αρκεί να σας πω ότι την τελευταία εικοσαετία θρηνήσαμε σε αυτόν τον οδικό άξονα Έδεσσα- Γιαννιτσά- Χαλκηδόνα 522 νεκρούς, 617 βαριά τραυματίες, 3500 θύματα με ελαφρύτερους τραυματισμούς. 
 Οποιαδήποτε άλλη σύνδεση με άλλο  οδικό άξονα πέραν του κάθετου οδικού άξονα Έδεσσα- Γιαννιτσά- Χαλκηδόνα, το τονίζω αυτό, κύριε υπουργέ, για μένα είναι αστείος ισχυρισμός και απαράδεκτη ενέργεια. 
Ένας είναι ο κάθετος άξονας που συνδέει τον νόμο Πέλλας με την Εγνατία Οδό και αυτός είναι: Έδεσσα- Γιαννιτσά- Χαλκηδόνα, Και αυτό ζητούν οι κάτοικοι της Πέλλας. Σας παρακαλώ πάρα πολύ, θέλω να το δείτε το θέμα αυτό. Μιλάμε για σκάνδαλο ολικής! Για άθλιες προεκλογικές μεθοδεύσεις. 
Την ημέρα της διάλυσης της βουλής, άρπαξαν, λήστεψαν αυτά τα 120 εκατ. € που υπήρχαν για την Πέλλα. Και επειδή ο προϋπολογισμός των 2 έργων, των 2 εργολαβιών της Περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης φτάνει στα 60 εκατ. €, Από τα 120 εκατομμύρια υπολείπονται άλλα 60 εκατ. €. Με αυτά τα 60 εκατομμύρια μπορεί να ξεκινήσει το οδικό τμήμα Γιαννιτσά – Χαλκηδόνα. Σας παρακαλώ να δείτε το θέμα αυτό. …»
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): «Είναι αλήθεια ότι αυτό το θέμα, κύριε συνάδελφε, το αναδεικνύεται για πολλοστή φορά σε αυτή την Επιτροπή σε διάφορους υπουργούς.  Πιστεύω, κάποια στιγμή ότι θα έχετε μια ολοκληρωμένη απάντηση. Οφείλω κι εγώ να το επισημάνω.»

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                                       24-07-2013

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της διακήρυξης δημοπράτησης του αντιπλημμυρικού έργου Αλμωπίας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Ένα έργο 11 εκατομμυρίων ευρώ για την προστασία περιουσίας και ανθρώπινων ζωών ανεκτίμητης αξίας

Το μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης και περιβαλλοντικής προστασίας πρόκειται να κατασκευαστεί στην Αλμωπία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Συγκεκριμένα χθες (23/7) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας» προϋπολογισμού 10.800.000,00 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.   

Το έργο περιλαμβάνει τη διευθέτηση και στήριξη με τεχνικά έργα της κοίτης των ρεμάτων «Μυρόρεμα-Τσαρνάκα» της Τ.Κ. Λουτρακίου, «Ασπροποτάμου-Μπέλιτσας» της Τ.Κ. Όρμας και «Μεγάλο ρέμα-Σώσιτσα 1» και «Σώσιτσα 2» της Τ.Κ. Προμάχων του Δήμου Αλμωπίας. Ο χρονικός ορίζοντας κατασκευής του έργου είναι οι προσεχείς 24 μήνες, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει η δημοσιοποίηση του διαγωνισμού.

Τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Πέλλας εντάσσονται στις άμεσες προτεραιότητες του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα έχει εντάξει στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας μία σειρά από έργα στις τρεις επαρχίες της Πέλλας που συνολικά εξασφαλίζουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν και παραλήφθηκαν ήδη προσωρινά δύο σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Πρόκειται για τα έργα «Διευθέτηση τμήματος ρέματος Αψάλου», προϋπολογισμού 585.000,00 ευρώ και «Διευθέτηση τμήματος ρέματος Πολυκάρπης», προϋπολογισμού 815.000,00 ευρώ στο Δήμο Αλμωπίας. Τα δύο έργα πρόκειται να παραληφθούν οριστικά τον προσεχή Σεπτέμβριο, μετά από τη δοκιμαστική λειτουργία τους. Επίσης, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δημοπράτησης και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αντιπλημμυρικού έργου του χειμάρρου «Τσιναρλί», στο Δήμο Πέλλας, προϋπολογισμού 3.000.000,00 ευρώ. Τις προσεχείς ημέρες, αναμένεται η υπογραφή της Σύμβασης με την Ανάδοχο Κοινοπραξία ενώ η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του 2014.

Ο αναπτυξιακός προγραμματισμός της Περιφέρειας περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή τριών, τουλάχιστον, ακόμη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στον Εξαπλάτανο, στην Κρύα Βρύση και στην Έδεσσα.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για τις θετικές εξελίξεις και αναφέρει: «Διαθέτουμε το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας και 20 περίπου εκατομμύρια ευρώ, συνολικά, για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η αύξηση των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την φετινή και τις προηγούμενες χρονιές συμβαδίζουν απόλυτα με τις προβλέψεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την κλιματική αλλαγή η οποία, δυστυχώς, συνοδεύεται από έντονα καιρικά φαινόμενα και αύξηση του κινδύνου για φυσικές καταστροφές. Η πρόληψη είναι η καλύτερη στρατηγική για τον περιορισμό των επιπτώσεων και, ειδικά, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής που είναι ανεκτίμητη. Ευχαριστώ ειλικρινά τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, το Δήμο Αλμωπίας και το Δήμαρχο κ. Δημήτριο Πασόη, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και τους μελετητές για τη συνεργασία μας σε όλα τα στάδια ωρίμανσης και ένταξης μέχρι την έγκριση της δημοπράτησης του έργου. Οι τεχνικές προδιαγραφές των έργων λαμβάνουν υπόψη πλήρως τις υδραυλικές και οικολογικές συνθήκες της περιοχής και έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες η επίβλεψη των έργων να γίνει σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές διαχείρισης έργων εντός προδιαγραφών και χρονοδιαγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών στοιχείων.


Με την ευκαιρία θα ήθελα να ενημερώσω ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πρόκειται να προκηρύξει σύντομα την εκπόνηση μελετών ολοκληρωμένης διαχείρισης των λεκανών απορροής του ορεινού όγκου Αλμωπίας με στόχο την κατασκευή έργων ορεινής υδρονομίας στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG. Εδώ συμπεριλαμβάνονται έργα ευρύτερου σκοπού και χρήσης». 

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

Διονύσης Σταμενίτης: «Το Υπουργείο προχωρά στην τακτοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων»

Σημαντική ρύθμιση  που αφορά στις αυθαίρετες σταυλικές εγκαταστάσεις προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στα πλαίσια του νομοσχεδίου «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις»,
Σύμφωνα με την παράγραφο 13 του άρθρου 23 ορίζεται ως ειδικός κανόνας ότι οι αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής,  που βρίσκονται σε δημόσιες εκτάσεις και είναι  προορίζονται για νόμιμη χρήση των κτηνοτρόφων και οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και  Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ) έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου  με την υποβολή συγκεκριμένων  δικαιολογητικών και παραβόλου 300 ευρώ.

Ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος είναι και εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στο εν λόγω νομοσχέδιο δήλωσε αναφορικά με την εξέλιξη ότι: « Η συγκεκριμένη διάταξη είναι μια προσπάθεια να θεραπευτεί  το  χρόνιο πρόβλημα έλλειψης αδειοδότησης  των εγκαταστάσεων αυτών και παράλληλα καλύπτει την ανάγκη για καταγραφή όλων των σχετικών κτισμάτων. Το νομοσχέδιο στο σύνολο του είναι μια προσπάθεια να μπει τέλος στην παράνομη δόμηση αλλά και να αποτραπεί οποιαδήποτε ανάλογη δραστηριότητα στο μέλλον»

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΜΕ 32 ΕΥΡΩ!




Φτιάξε μόνος σου ένα μικρό ηλιακό πάνελ με μόλις 32 ευρώ!

Πάντα ήθελα να έχω ένα μικρό ηλιακό πάνελ (φωτοβολταϊκό panel) το οποίο θα μπορώ να παίρνω παντού μαζί μου (στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό, στην εκδρομή και αλλού) για ...

ώρα ανάγκης. Αποφάσισα να κατασκευάσω ένα μικρό φορητό ηλιακό πάνελ μόνος μου, με πολύ χαμηλό κόστος φωτοβολταϊκών.φωτοβολταϊκά στοιχεία για ηλιακό πάνελ

Για να είναι το πάνελ μικρό σε μέγεθος αλλά και ανθεκτικό στη μεταφορά επέλεξα ηλιακές κυψέλες (φωτοβολταϊκά στοιχεία) με άμορφο πυρίτιο οι οποίες είναι ήδη μέσα σε τζαμάκι και με έτοιμα τα καλώδια εξόδου. Είναι πολύ ανθεκτικές (δεν σπάνε εύκολα) σε σχέση με τις μονοκρυσταλλικές ή πολυκρυσταλλικές που χρησιμοποιούνται στα μεγαλύτερα πάνελ.


Επίσης, η κάθε μία δίνει περίπου 4,5 volt χωρίς φορτίο, σε σχέση με τα 0,5 volt που δίνουν τα κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά στοιχεία. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να χρησιμοποιήσω μόλις τρεις τέτοιες κυψέλες συνδεδεμένες σε σειρά (θετικό-αρνητικό-θετικό-αρνητικό) για να πετύχω περίπου 12 volt που ήταν και ο στόχος μου γι΄ αυτό το πάνελ. Αυτό συνεπάγεται μικρότερο κόστος, μικρότερη επιφάνεια και ευκολία κατασκευής.

Επειδή όμως το ρεύμα που δίνουν είναι περίπου 80mA-90mA, χρησιμοποίησα άλλες δύο σειρές των τριών στοιχείων σε παράλληλη σύνδεση με την άλλη σειρά (συνδέοντας τα ελεύθερα αρνητικά των 3 οριζόντιων σειρών μεταξύ τους και τα ελεύθερα θετικά των ίδιων σειρών μεταξύ τους) για να πετύχω περίπου 250mA.




Άρα σύνολο 9 τεμάχια, συνολικό κόστος 31,5 ευρώ (3,5 Ευρώ η κάθε κυψέλη). Ζήτησα να βάλουν στο πακέτο και ένα μέτρο υλικό διασύνδεσης, αν και θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω απλό καλώδιο.

Πλαίσιο θα μπορούσα να κατασκευάσω από plexiglass, προτίμησα όμως την εύκολη (αλλά λειτουργική) λύση μιας πλαστικής ...κορνίζας 24χ20cm! Μικρό μέγεθος, ελαφριά και με χαμηλό κόστος: Μόλις 1 έως 3 ευρώ, ανάλογα με την κορνίζα.

Για να μπορώ να συνδέω διάφορες συσκευές, φορτιστές ή επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, χρησιμοποίησα ένα βύσμα αντάπτορα αναπτήρα αυτοκινήτου όπως φαίνεται στη φωτογραφία (κόστος ούτε μισό ευρώ από κατάστημα ηλεκτρονικών).




Προμηθεύτηκα και ένα μικρό μετασχηματιστή αναπτήρα αυτοκινήτου με είσοδο 12 volt και έξοδο 1,5 - 3,0 - 4,5 - 6,0 - 7,5 - 9,0 - 12,0 volt. Ο μετασχηματιστής (βλ. φωτογραφία κάτω) συνδέεται στο βύσμα που ανέφερα αμέσως πριν. Έτσι θα μπορώ να συνδέω όλων των ειδών τις συσκευές ή μπαταρίες από 1,5 έως 12 volt χωρίς πρόβλημα.

Η πρώτη δοκιμή ήταν κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ημέρας του Απριλίου, ώρα 15:00. Το μικρό ηλιακό πάνελ στη λιακάδα, χωρίς φορτίο, με το πολύμετρο να δείχνει 12,5 volt και 230 mA! (Update: Μάιος, ώρα 12:00: 13,2 volt και 260 mA).

Μετά τη σύνδεση του μετασχηματιστή στο μικρό ηλιακό πάνελ, το πολύμετρο έδειχνε 12,0 volt από 12,5. Άψογα! Σίγουρα τους καλοκαιρινούς μήνες η απόδοση θα είναι λίγο καλύτερη, αλλά και έτσι είναι μια χαρά! Άλλωστε πάνω από τα 15 volt θα αντιμετώπιζε πρόβλημα ο μετατροπέας.

Η πρώτη πρακτική χρήση ήταν να φορτίσω το κινητό μου χρησιμοποιώντας τον φορτιστή αυτοκινήτου του και η δεύτερη να φορτίσω μερικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Η επόμενη κίνηση θα είναι να χρησιμοποιήσω το ηλιακό πάνελ στον φορητό υπολογιστή (laptop). Αυτό θα πει απεριόριστη (σχεδόν) αυτονομία!
Πιθανές βελτιώσεις του φωτοβολταϊκού πάνελ:

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κι άλλες σειρές των τριών φωτοβολταϊκών στοιχείων για περισσότερα mA, μεγαλώνοντας απλώς το μέγεθος του ηλιακού πάνελ. Για παράδειγμα, με άλλα 9 φωτοβολταϊκά στοιχεία, το ρεύμα θα έφθανε 540mA στα 12 volt. Ή θα μπορούσα να το κάνω και αναδιπλούμενο για ακόμη μικρότερο μέγεθος!

Παρατήρηση: Με αυτό το πάνελ μπορούμε να φορτίσουμε μπαταρίες μέχρι 9V. Οι 12βολτες μπαταρίες θέλουν τάση φόρτισης χοντρικά πάνω από 14V με φορτίο. Άρα θέλουν ένα πάνελ με 5 κυψέλες σε σειρά και όχι με 3 κυψέλες όπως εδώ. Μπορούμε όμως να λειτουργήσουμε απ΄ ευθείας μια συσκευή 12V, αρκεί να μην έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα (αμπέρ), πχ. ένα ραδιόφωνο ή ένα ανεμιστηράκι 12V.

Καλό θα ήταν να έχω κολλήσει στο θετικό καλώδιο εξόδου και μια δίοδο (από κατάστημα ηλεκτρονικών με μισό ευρώ), για να μην επιστρέφει το ρεύμα από τη μπαταρία στο πάνελ όταν δεν έχει.




ΠΗΓΗ...http://freepatentsgr.blogspot.gr

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ. ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ.



Τα σαλιγκάρια είναι ένα έδεσμα που αν και θεωρείται λαχταριστό, στην Ελλάδα ακόμη δεν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές αν και εκτρέφονται μεγάλες ποσότητες σαλιγκαριών. Για να βγούνε σωστά συμπεράσματα για τη...

καλλιέργεια σαλιγκαριών από μονάδες εκτροφής, θα πρέπει να γίνονται αναλύσεις και καταγραφές για πολλά χρόνια, να υπάρχουν στοιχεία από μεγάλο αριθμό μονάδων, το δείγμα να είναι γνήσιο, να αναλύονται όλα τα είδη εκτροφής, ο γεωγραφικός διαχωρισμός τους, να παίρνονται υπόψη στοιχεία που επέδρασαν αρνητικά σε συγκεκριμένο χρονικό στάδιο στην εκτροφή, αλλά και άλλοι παράγοντες, γεγονότα και αναλύσεις που θα προσφέρουν μία ξεκάθαρη εικόνα. Από το 2009 μέχρι το 2012 εξετάστηκαν πολλές μονάδες, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα και με βάση αυτή τη μελέτη βγαίνουν και ορισμένα συμπεράσματα. Στην Ελλάδα βασικά εκτρέφεται μονάχα το σαλιγκάρι Helix aspersa, που συναντάται με τα δύο υποείδη του, Helix aspersa aspersa (Muller) και Helix aspersa maxima. Σχετικά με τις τιμές που δίνουν οι εκτροφείς σαλιγκαριών για την Ελλάδα αλλά και εκτός της χώρας για τα σαλιγκάρια που εκτράφηκαν το 2012, μπορούν να ειπωθούν τα παρακάτω:

Μέσα στην Ελλάδα για την ώρα η ζήτηση σαλιγκαριών είναι περιορισμένη και για να αυξηθεί θα πρέπει το προϊόν να διαφημιστεί και να γίνει γνωστό εκτός των άλλων και για τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που προσφέρει στον οργανισμό. Ο καλλιεργητής τις περισσότερες φορές πουλάει ο ίδιος τα σαλιγκάρια του σε εστιατόρια, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, ή κατευθείαν στους καταναλωτές, με τιμή περίπου 4.5 ευρώ το κιλό. Μερικές εταιρείες που αγοράζουν τα σαλιγκάρια κλείνοντας συμβόλαια, οι περσινές τιμές πώλησης ήταν κοντά στα 4 ευρώ το κιλό. Οι μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις σαλιγκαριών που βρίσκονται στο νομό Πέλλας, αγοράζουν σαλιγκάρια της φύσης των ειδών Helix lucorum και Helix pomatia. Οι τιμές που αγόραζαν τα είδη αυτά των σαλιγκαριών για το έτος 2012 είναι από 0.60 μέχρι 0.75 ευρώ το κιλό για τη Helix lucorum και από 0.70 μέχρι 0.85 ευρώ το κιλό για τη Helix pomatia. Η αγορά αυτών των σαλιγκαριών γίνεται από τις Βαλκανικές χώρες, δηλαδή τα Σκόπια, τη Σερβία, τη Κροατία και τη Ρουμανία, αλλά και από τη Πολωνία, την Λευκορωσία και κάποιες ακόμα. Μερικές από τις Ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις επεξεργασίας σαλιγκαριών έχουν υποκαταστήματα στα Σκόπια καθώς και σε άλλες χώρες που βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα, όπου εκεί τα σαλιγκάρια αγοράζονται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή (φτηνότερα κατά 0,20€ κατά κιλό), εκτρέφονται και στο τέλος καταλήγουν στις Ελληνικές αγορές. Για την ώρα οι μεταποιητικές αυτές μεγάλες επιχειρήσεις δεν αγοράζουν σαλιγκάρια από εκτροφείο, επειδή η εκτροφή του σαλιγκαριού Helix aspersa κοστίζει πολύ.

Εκτός Ελλάδος η αγορά απαιτεί επεξεργασμένο προϊόν αλλά να είναι και παράλληλα συσκευασμένο. Για το φρέσκο σαλιγκάρι οι τιμές είναι διαφορετικές από χώρα σε χώρα, εξαιτίας της χρονικής περιόδου, του είδους του σαλιγκαριού, της ποσότητας των σαλιγκαριών, της συμφωνίας που ήδη κλείστηκε, καθώς και για κάποιες άλλες αιτίες. Έτσι οι τιμές ποικίλουν από 2.50 μέχρι 4 ευρώ το κιλό. Στη Γαλλία το μεγαλύτερο ποσοστό από τη καλλιεργούμενη ποσότητα σαλιγκαριών των εκτροφείων μεταποιείται από τους ίδιους τους εκτροφείς. Μετέπειτα πωλείται το μεταποιημένο σαλιγκάρι από τους ίδιους τους εκτροφείς στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια και αλλού. Όμως, εκτός από αυτό, στη Γαλλία το σαλιγκάρι είναι ευρύτερα γνωστό στους καταναλωτές και για αυτό το λόγο αγοράζεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Οι μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις στη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα, μεταποιούν σαλιγκάρια των ειδών Helix pomatia στη περιοχή της Βουργουνδίας και Helix lucorum τα οποία συλλέγονται απλά από τη Γαλλική ύπαιθρο. Αυτές οι επιχειρήσεις υπάρχουν σε διάφορες χώρες της δυτικής Ευρώπης όπως στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, αλλά και σε πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης καθώς και στα Βαλκάνια. Πρέπει να τονιστεί πάντως ότι το ποσοστό μεταποίησης των σαλιγκαριών Helix aspersa βρίσκεται μονάχα στο 10% της συνολικής μεταποιημένης ποσότητας σαλιγκαριών σε αυτές τις χώρες.

Στην Ιταλία το φρέσκο σαλιγκάρι πωλείται διαμέσου ιχθυόσκαλας, από τις μεγάλες λαχαναγορές και τις λαϊκές, στις γιορτές και τα πανηγύρια και είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιοχές της Ιταλίας από το Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο διεξάγονται πολλές τέτοιες εκδηλώσεις. Συνεπώς για να πουληθούν τα σαλιγκάρια σε υψηλές τιμές σε αυτές τις περιοχές, θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο προϊόν για αυτές τις περιόδους. Πάντως η τιμή πώλησης για το καλλιεργητή τον Ιούλιο κυμαίνεται περίπου στα 4.00 ευρώ το κιλό, ενώ τιμή Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου είναι πιο πεσμένη, δηλαδή περίπου στα 3 ευρώ το κιλό. Σε άλλες περιοχές της Ιταλίας τα πράγματα πιθανό να είναι διαφορετικά όσον αφορά τη ζήτηση και τις τιμές. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο το συστηματικό ψάξιμο στην Ιταλική αγορά. Στην Ιταλία το Maxima πουλιέται χαμηλότερα από το Muller. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στα φρέσκα σαλιγκάρια που πωλούνται σε ολόκληρη την Ιταλική αγορά, οι 7 στους 10 Ιταλούς καταναλωτές επιλέγουν το Helix aspersa.

Για να υπάρξει άνοδος των πωλήσεων σαλιγκαριών στην Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθηθεί το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών όπου οι επιχειρήσεις σαλιγκαριών προσπαθούν να εισάγουν το σαλιγκάρι στη συστηματική διατροφή του πληθυσμού χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους για να το πετύχουν οι οποίες φαίνεται να πιάνουν. Επίσης πρέπει να μεγαλώσει και ο ρόλος των ατομικών καλλιεργητών σαλιγκαριών και σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις να κάνουν το σαλιγκάρι δημοφιλέστερο στην Ελλάδα.






ΠΗΓΗ...http://www.ecotimes.gr

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.


























Δείτε παρακάτω τον τρόπο που μπορείτε να συνδέσετε το πλυντήριο την εποχή της κρίσης για περισσότερη οικονομία...







ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ.

Ακριβοπληρωμένοι παραμυθάδες

Το παραμύθι πουλάει όσο η μιζέρια, η απόγνωση, ζυμώνεται με την καθημερινή απελπισία του χαμένου μεροκάματου… Και παράλληλα είναι χρήσιμο να πλασάρεται αυτό με δουλεμένες και καλά ζυγιασμένες δόσεις αυτομαστιγώματος…

Πολύ περισσότερο όταν οι παραμυθάδες διαθέτουν πιστοποιητικά…προϋπηρεσίας σε γνωστά συγκροτήματα εκδοτικά, εγνωσμένης για το σύστημα εγκυρότητας

Αυτομαστίγωμα τιμωρητικό : Εσείς φταίτε για την κατάντια της χώρας μας το επιβεβαιώνουν, εντύπως και… εντίμως «έγκυροι» οικονομολογούντες δημοσιογράφοι γιατί κλείνατε λένε, τα εργοστάσια με τις απεργίες και την τεμπελιά σας και παίρνουν ατυχώς δίκιο από μια μερίδα αυτομαστιγωμένων απελπισμένων, παραδομένων υπάρξεων…

Έτσι σύμφωνα με το παραμύθι τους, οι εργάτες φταίνε που τα εργοστάσια στη βόρεια Ελλάδα τα μετανάστευσαν οι ιδιοκτήτες τους ένα πρωί στη γειτονική Βουλγαρία, εκεί που τότε τα μεροκάματα ήταν μικρότερα από τα ελληνικά…

Λιγάκι πιο κάτω στο Θεσσαλικό τον κάμπο οι αγρότες πριν λίγα χρόνια, μαζί με τους βιομηχανικούς εργάτες των ζαχαρουργείων ήταν η «αιτία» να σταματήσουν το φύτεμα των ζαχαρότευτλων και την λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής ζάχαρης… Το επιβεβαίωσε και ο ΣΕΒ πως το κλείσιμο αυτής της ακμάζουσας βιομηχανίας δεν ήταν αποτέλεσμα σχεδίου της Κομισιόν και της ΚΑΠ, ούτε βεβαίως και του γενικού σχεδιασμού της περιβόητης συνθήκης του Μαάστριχτ…

Ίσως και να ήταν απαίτηση του οικολογικού κινήματος της περιοχής, για να αποκτήσει ο Θεσσαλικός κάμπος την προϊστορική φυσική του κατάσταση προκειμένου να θεριέψει το… φλισκούνι εκεί και η άγρια μέντα!

Στις παραξενιές και στις γκρίνιες των ημεδαπών παραγωγών οσπρίων, οφείλεται ότι τα στρατά και τα ιδρύματά μας καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα από εισαγωγές και όχι από την εσωτερική παραγωγή… Τα υπόλοιπα ότι κερδίζουν χρυσάφι οι εισαγωγείς και εκείνοι οι χαρτογιακάδες μεσάζοντες που παντοιοτρόπως διευκολύνουν τα αλλοδαπά όσπρια να επισκέπτονται την χώρα, είναι ασύστολα ψεύδη και κακοήθειες… Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους Βραζιλιάνικους χυμούς φρούτων, το γάλα κλπ…

Ότι το παγκόσμιο εμπόριο ψάχνει το συμφέρον του ας και είναι ύποπτο, με υδράργυρο, με ραδιενεργό κατάλοιπο και εν ανάγκη γι΄ αυτό χαρτζιλικώνει και τον έλεγχο, είναι παγκοίνως γνωστό! Στην ελεύθερη αγορά βρισκόμαστε… Ελάχιστα μακρύτερα από τη θάλασσα της Φουκουσίμα έχει αρχίσει το ψάρεμα…

Βεβαίως και είναι αλήθεια ότι αντί οι εναλλασσόμενοι κυβερνώντες να διαχειρίζονται με σύνεση τα χρήματα του Λαού έκαναν μεταξύ άλλων πολυδάπανων πανηγυριών και ολυμπιακούς αγώνες… Όμως τότε όλοι αυτοί οι δημοσιογραφούντες περί τα οικονομικά δεν αντέδρασαν εναντιούμενοι στηνδιοργάνωση αυτής της ολυμπιακής κραιπάλης, απλά έγραφαν δοξαστικά για την τεράστια επιτυχία της πατρίδος και για το όφελος από τον…τουρισμό!

Μιας οικονομικής ρεμούλας που τίναξε την δημόσια μπάνκα στο αέρα και γέμισε τίγκα το πουγκί των εργοδοτών τους μεγαλοεργολάβων- καναλαρχών, εκδοτών! Στη συνέχεια κατέβηκαν σε απεργία πολυφαγίας σε ένδειξη αποστροφής για τα 300 εκατομμύρια ευρώ του χρωστάνε ετησίως τα αφεντικά τους στο Λαό από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και για το άγνωστο ποσό από το απλήρωτο τέλος επί των διαφημίσεων
Ομοίως και για τα θαλασσοδάνεια με τα οποία χρηματοδοτούν τις χαμηλές έντυπες κυκλοφορίες, τα οποία τα «πληρώνουν» με άλλα τέτοια και πάει λέγοντας και το Λαό κλαίγοντας…

Είναι γενική εκτίμηση ότι η εντιμότης της γραφίδος τους δεν έχει όρια και επειδή η ηλικία πολλών εξ αυτών είναι τέτοια, θυμούνται ασφαλώς τον γαλάζιο «εθνάρχη» που τον θυμιάτιζαν στις επιφυλλίδες τους… Εκείνος που στην προσπάθεια του να φτιάξει βιομηχανία δέσμευσε τα αποθεματικά των κυριοτέρων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΝΑΤ κλπ) ατόκως επί σειρά ετών (!) διοχετεύοντάς τα καταλλήλως με αποτέλεσμα να φτιάξει βιομήχανους με τρανταχτές περιουσίες κυρίως στο εξωτερικό και όχι παραγωγικές βιομηχανικές μονάδες… Αυτή τους η…εντιμότητα πιστοποιεί σήμερα ότι η βιομηχανική υστέρηση της πατρίδος μας οφείλεται στις διαμαρτυρίες και στις απεργίες των εργατών!!!

Αυτομαστίγωμα και πάλι για τους ανθρώπους της Γης, για να δείξουν πως φθάσαμε ως εδώ με την κακή μας συμπεριφορά…
Και έχουν δίκιο, μας πλήρωσαν για να αφήσουμε τις παραδοσιακές καλλιέργειές και να ασχοληθούμε με τα αρωματικά φυτά και με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις πλαστές και αληθινές διέφθειραν ανθρώπους και ξέραναν φυτά, δέντρα και έκαναν παραδείσιους τόπους κολάσεις άγονες, ξερότοπους…

Μα τότε οι γραφίδες τους «ζωγράφιζαν» τον ευρωπαϊκό παράδεισο, την Κομισιόν την ΚΑΠ και την Ευρωβουλή την άβουλη με τον παχυλό μισθό και τις πολλές βολές που τις γεύτηκαν και ορισμένοι από αυτούς… Μα ακόμα και τα «αντισυστημικά» και τα «επαναστατικά» κόμματα όνειρο τόχουν να στείλουν εκεί τα παιδιά τους μπας και…ανατρέψουν από μέσα το σύστημα!!!

Και αν αυτή είναι η πραγματικότητα της Ελληνικής οικονομίας με τους συνήθεις «ενόχους» της, αυτές οι γραφίδες της εντιμότητάς ας μας πουν επιτέλους σε τι διαφέρει η πραγματικότητα, η οικονομική πάντα και εξ αυτής και η κοινωνική , της Πορτογαλίας ή της Ισπανίας με ένα τρις χρέος και με πληθώρα πολιτικών σκανδάλων της κυβερνώσας και όχι μόνο ελίτ… ή της Ιταλίας με μερικά τρις αβυσσαλέο άνοιγμα και σε λίγο – και εκεί η μεγάλη ευρωπαϊκή έκρηξη – εκείνο οσωνούπω της Γαλλίας… Μήπως και αυτοί όλοι οι Λαοί δεν είχαν φυτέψει εγκαίρως…μαρούλια, μήπως έτρωγαν παραπάνω από όσο άντεχαν τα πορτοφόλια τους, ή δεν υποστήριζαν την ντόπια παραγωγή?

Ας σταματήσουν λοιπόν τις αστειότητες αφού γνωρίζουν πολύ καλά τη λειτουργία του συστήματος που υπηρετούν και κυρίως τις χρηματοπιστωτικές φούσκες
Ας αφήσουν κατά μέρος τις δικές τους «φούσκες» που τις χρησιμοποιούν προκειμένου να ενοχοποιούν τα θύματα της παγκοσμιοποιημένης ελεύθερης κολασμένης αγοράς τους… Βεβαίως είναι εντελώς αδύνατο να πέσουν εθελοντικά στην ανεργία γράφοντας επιτέλους αλήθειες, αφού γι’ αυτές τις «φούσκες» που δημοσιεύουν πληρώνονται πλουσιοπάροχα



Του Νίκου Μητσιάλη στο όμορφα ανανεωμένο corfupress

ΤΟ "ΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ" ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ.

Το «Πανοπτικόν» είναι εδώ και μας βλέπει

Με αφετηρία τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, μάθαμε ότι ζούμε σε κοινωνίες διαρκούς επιτήρησης με θύματα όλους μας, χάρη στα κοινωνικά δίκτυα που έγιναν δίχτυα και τον ύπουλο ρόλο των μεγάλων εταιρειών που συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες.


Στα «μαλακά» έχει πέσει ώς τώρα το τεράστιο θέμα με τις συστηματικές παρακολουθήσεις… όλων μας από τις αμερικανικές –και όχι μόνον– μυστικές υπηρεσίες. Μέσα από τις διαδοχικές αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα Σνόουντεν, αλλά και τις «follow-up» διαρροές απόρρητων εγγράφων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) στο «Spiegel» και αλλού, αποδεικνύεται περίτρανα –πρώτη φορά στην ιστορία– πως ο θαυμαστός καινούργιος ψηφιακός μας κόσμος δεν είναι παρά ένα αόρατο αστυνομικό κράτος αδιάκοπης επιτήρησης, ένα υπερσύγχρονο Πανοπτικόν*, με την αγαστή συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των κολοσσών της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, τους οποίους κυριολεκτικά πληρώνουμε για να μας ρουφιανεύουν!

Τι μάθαμε, λοιπόν, από τον πλέον καταζητούμενο άνθρωπο στον πλανήτη; Οτι μέσα από το διαβόητο πια πρόγραμμα-«υπερκοριό» PRISM, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε πριν από έξι ολόκληρα χρόνια, το 2007, NSA έχει στήσει αυτιά και μάτια παντού, αποκτώντας απευθείας πρόσβαση στους κεντρικούς υπολογιστές (servers) ολόκληρου του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Ανάμεσα στις εταιρείες που αποδεδειγμένα πλέον είχαν ανοίξει διάπλατα τις ψηφιακές τους Κερκόπορτες και στον Μεγάλο Αδελφό, ξεχωρίζουν ασφαλώς η Microsoft, η Google, η Yahoo, η Apple, η AOL, η Verizon, η AT&T και η Sprint. Και βέβαια οι αγαπημένες μας «υπηρεσίες» (με τη… διπλή έννοια) facebook, skype και YouTube.

Μάθαμε ακόμη ότι το PRISM δεν ήταν παρά ένα μόνο εργαλείο στην οργουελική φαρέτρα της NSA: η υπηρεσία δεν παρακολουθεί μόνο τα «κλαδιά» των δικτύων, αλλά διαθέτει απευθείας συνδέσεις στην «ραχοκοκαλιά» του Ιντερνετ – «φιλτράροντας» σε πραγματικό χρόνο το σύστημα οπτικών ινών από όπου περνούν το σύνολο σχεδόν των πάσης φύσεως επικοινωνιών μας, και το οποίο διαχειρίζονται άγνωστοι στον πολύ κόσμο κολοσσοί όπως η 3 Communications και η CenturyLink. Στο μεγάλο κόλπο φαίνεται πως συμμετείχε και ο Αυστραλιανός γίγαντας Telstra, από το δίκτυο της οποίας περνά μεγάλο μέρος της διαδικτυακής «κυκλοφορίας» της ασιατικής ηπείρου…

Στην πραγματικότητα, όπως έγραψε το Bloomberg, «χιλιάδες τεχνολογικές, χρηματοοικονομικές και κατασκευαστικές εταιρείες συνεργάζονται με τις υπηρεσίες ασφαλείας, παρέχοντάς τους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πελατών τους με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες» από τη βιομηχανική κατασκοπία σε βάρος των ανταγωνιστών τους. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που η Αμερική παρακολουθεί μια «σύμμαχο» χώρα όπως η Γερμανία με τόσο… πάθος, ώστε να καταγράφει κατά μέσο όρο μισό δισεκατομμύριο τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, e-mails και γραπτά μηνύματα SMS Γερμανών πολιτών κάθε μήνα!

Και καλά, οι υπηρεσίες ως συνήθως κάλυψαν τα αίσχη τους με τον γνωστό μανδύα του «εθνικού συμφέροντος». Τι λένε όμως οι μεγάλες επιχειρήσεις; Αρχικά, όταν «έσκασε» το σκάνδαλο στην «Guardian», οι εταιρείες προσπάθησαν να αρνηθούν τα πάντα: στη συνέχεια, και με τον Ομπάμα (που «κληρονόμησε» και επέκτεινε το πρόγραμμα από τον προκάτοχο του Τζορτζ Μπους) να δικαιολογεί ως «εθνικά απαραίτητες» και «νόμιμες» τις παρακολουθήσεις, ανέκρουσαν πρύμναν και δήλωσαν πως απλά υπάκουαν τόσα χρόνια στις «άνωθεν» εντολές γιατί «δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς». Ταυτόχρονα, ο παγκόσμιος μηχανισμός χειραγώγησης της ειδησεογραφίας πέρασε σε φάση «ελέγχου ζημιών», ακολουθώντας ουσιαστικά την ίδια τακτική που επέλεξαν και για το σκάνδαλο των WikiLeaks – μεταφέροντας δηλαδή την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από το ίδιο το σκάνδαλο στο ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του «χαφιέ» και «προδότη» Σνόουντεν, και περιορίζοντας όσο το δυνατόν την διάδοση των νέων αποκαλύψεων.

Ο ρόλος των κολοσσών

Ομως το πράγμα δεν μαζεύεται με τίποτε. Ο,τι κι αν λέει η Microsoft, για παράδειγμα, δεν μπορεί να αρνηθεί τη στενότατη συνεργασία της, ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2007, με την NSA και το FBI. Μεταξύ άλλων, μάθαμε λοιπόν πως η βασίλισσα των λειτουργικών συστημάτων δεν… άνοιξε απλά τα «παράθυρά» της στις υπηρεσίες, αλλά τους αποκάλυψε και τα «κλειδιά» του προγράμματος Outlook για να αποκωδικοποιούν τα κρυπτογραφημένα –και υποτίθεται «ασφαλή»– μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ταυτόχρονα, ενημέρωναν προκαταβολικά την NSA για όλα τα «προβλήματα ασφαλείας» (bugs) των λειτουργικών συστημάτων, ώστε να μπορεί η υπηρεσία να παρακολουθεί στο μεσοδιάστημα έως ότου «επισκευαστούν» τα windows των Windows, τις δραστηριότητές μας στο…90% των υπολογιστών παγκοσμίως!
Παρομοίως, οι προγραμματιστές της συμμετείχαν ενεργά στο «ξεκλείδωμα» του SkyDrive, μιας υπηρεσίας δικτυακής αποθήκευσης δεδομένων που χρησιμοποιείται από 250 εκατομμύρια χρήστες και περιλαμβάνεται στο περίφημο (και απολύτως διάτρητο) «Cloud» – τη «μόδα» να αποθηκεύει κανείς τα προσωπικά του αρχεία στα… σύννεφα, δηλαδή τους διαδικτυακούς servers των μεγάλων εταιρειών, και όχι στον (δυσκολότερα προσβάσιμο) σκληρό δίσκο του υπολογιστή του.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με το skype, τη δημοφιλέστατη υπηρεσία βιντεοκλήσεων μέσω Ιντερνετ που προτιμούν για τις συνομιλίες τους κάπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Το skype, λοιπόν, «συνεργαζόταν» ήδη από τις αρχές του 2011 με την NSA, ανοίγοντας πίσω από τις πλάτες μας τις… κάμερες και τα μικρόφωνα των υπολογιστών μας στο PRISM. Μετά την εξαγορά του, όμως, από τη Microsoft, στα τέλη του ίδιου έτους, ο αριθμός των βιντεοκλήσεων που παρακολουθεί η «Υπηρεσία» τριπλασιάστηκε, μέσα σε λίγους μήνες…
Πρακτικά, λοιπόν, οι αμερικανικές υπηρεσίες είναι σε θέση να ξέρουν ποιος επικοινώνησε με ποιον, πότε, πώς και για πόσο, και στη συνέχεια να επεξεργαστούν τα στοιχεία ώστε να γνωρίζουν με ακρίβεια τις κοινωνικές και πολιτικές διασυνδέσεις του καθενός από εμάς… Ενα «Πανοπτικόν» φακέλωμα, χωρίς φραγμούς και όρια, που κάνει τους χαφιέδες της ανατολικογερμανικής Στάζι να μοιάζουν με θλιβερούς, πρωτόγονους ερασιτέχνες!

Δυστυχώς, όμως, η τεχνολογία –σε συνδυασμό με την πλήρη αδιαφορία για τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες– δεν επιτρέπει μόνο την ύπαρξη του αμερικανικού Μεγάλου Αδελφού, αλλά και την παράλληλη λειτουργία πολλών… Μικρών: ξέρουμε ας πούμε πλέον ότι αντίστοιχες δουλειές, σε εξίσου μαζική –αναλογικά πάντα– κλίμακα, κάνουν επίσης οι βρετανικές (GCHQ), γερμανικές (BND) και γαλλικές (DGSE) μυστικές υπηρεσίες, ενώ εσχάτως μάθαμε, μέσα από το σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έπειτα από 18 χρόνια στην πρωθυπουργία, πως ακόμη και το μικροσκοπικό Λουξεμβούργο παρακολουθούσε συστηματικά χιλιάδες πολίτες του!

Το «Πανοπτικόν» είναι εδώ και μας βλέπει
● Panoptikon: Διάσημο σχέδιο για την κατασκευή μιας πρότυπης φυλακής, με σκοπό τον έλεγχο των μη φυσιολογικών και απείθαρχων «κρατουμένων» κάθε είδους. Περιγράφεται από τον (Βρετανό φιλόσοφο και δημιουργό του, το μακρινό 1785) Τζέρεμι Μπένθαμ, ως «οικοδόμημα σε σχήμα δαχτυλιδιού, στο κέντρο του οποίου κυριαρχεί ένας πύργος παρακολούθησης με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν προς το εσωτερικό του δακτυλίου· το περιφερικό οικοδόμημα διαιρείται σε κελιά, που το καθένα τους διαπερνά ολόκληρο το πάχος του οικοδομήματος· τα κελιά έχουν δυο παράθυρα – το ένα τους βλέπει προς τα μέσα και αντιστοιχεί σ’ ένα απ’ τα παράθυρα του πύργου· το άλλο δίνει προς τα έξω, και αφήνει το φως να διαπερνά το κελί πέρα για πέρα«. Ετσι, όχι μόνον οι κρατούμενοι μπορούν να είναι ορατοί όλοι μαζί και ο καθένας χώρια, αλλά -κι εδώ είναι το σημαντικότερο- δεν μπορούν να δουν αν κάποιος τους παρακολουθεί από τον κεντρικό πύργο: «Το κάθε κλουβί είναι κι ένα μικρό θέατρο, όπου ο ηθοποιός είναι μόνος, τέλεια εξατομικευμένος και μόνιμα ορατός. Το πανοπτικό σύστημα δημιουργεί μονάδες χώρων που επιτρέπουν την αδιάκοπη παρακολούθηση και την άμεση αναγνώριση». Το κόλπο είναι, δηλαδή, να είναι διαρκώς ορατός ο μηχανισμός, αλλά όχι και ο φυσικός «αυτουργός» της εξουσίας – γεγονός που επιτρέπει σε όλο και λιγότερους εξουσιαστές να ελέγχουν όλο και περισσότερους εξουσιαζόμενους…
από την Εφημερίδα των Συντακτών

Με αφετηρία τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, μάθαμε ότι ζούμε σε κοινωνίες διαρκούς επιτήρησης με θύματα όλους μας, χάρη στα κοινωνικά δίκτυα που έγιναν δίχτυα και τον ύπουλο ρόλο των μεγάλων εταιρειών που συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Ανθελληνικά

Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα με καταραμένους κατοίκους.

Το αληθινό καθεστώς της χώρας είναι η «ατομικοπατριωτική φεουδαρχία». Ο κάθε Έλληνας όταν λέει «πατρίδα» εννοεί τον εαυτό του και την οικογένειά του. Είμαστε μερικά εκατομμύρια «χαμένες πατρίδες».

Έντεκα εκατομμύρια «εγώ» δεν μπορούν να κάνουν ένα «εμείς».

Οι άλλοι λαοί έχουν ιδιοσυγκρασία, οι Έλληνες έχουν ιδιοσυγκρουσία: όλοι εναντίον όλων.

Οι Έλληνες επινόησαν τη Δημοκρατία για να μπορούν να συγκρούονται έχοντας ένα πολιτικό άλλοθι.

Ένας λαός με έμφυτο τον ιμπεριαλιστικό φασισμό του Εγώ δεν δικαιούται να ομιλεί για Δημοκρατία.: «Ξέρεις ποιος είμ’ εγώ, ρε;!».

Ο Έλληνας θέλει να κάνει πάντα του κεφαλιού του και μετά να πληρώνει με τα κεφάλια των άλλων.

Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι, από αρχαιοτάτων χρόνων, ο χειρότερος εχθρός του Έλληνα είναι ο Έλληνας, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα αυτογνωσίας κι εξέλιξης.

Η βασικότερη απόδειξη ότι καταγόμαστε από τους αρχαίους Έλληνες είναι η διαπίστωση ότι κι εκείνοι τρώγονταν σαν τα σκυλιά.

Από τα διάφορα κρίσιμα περιστατικά και τις καταστροφές της Ιστορίας μας βγαίνει το συμπέρασμα ότι η πολιτική είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους Έλληνες.

Είμαστε σαν μια αθλητική ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, αλλά δίχως πνεύμα ομαδικότητας και με κακούς προπονητές.

Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στα αυτογκόλ και φορτώνουμε πάντα τις ευθύνες της ήττας στη διαιτησία.

Το γεγονός ότι, παρ’ όλα τα αναρίθμητα αυτογκόλ συνεχίζουμε να υπάρχουμε ακόμη ως χώρα, σημαίνει ότι μάλλον «ο Θεός της Ελλάδος» υπάρχει.

Μυστηριωδώς τα θετικά χαρακτηριστικά του Έλληνα (δημιουργικότητα, εργατικότητα, άμιλλα, συλλογικότητα) ενεργοποιούνται κυρίως όταν ζει σε ξένη χώρα και τα αρνητικά (εγωκεντρισμός, παραβατικότητα, οκνηρία, ζηλοφθονία) όταν ζει στη χώρα του.

Νεοελληνικό αίνιγμα: Η τσογλανοποίηση του ατόμου οδήγησε στη μπαχαλοποίηση της κοινωνίας, ή η μπαχαλοποίηση της κοινωνίας οδήγησε στην τσογλανοποίηση του ατόμου; Με επιστημονική ορολογία, μάλλον υπήρξε «κλειστός βρόγχος ανατροφοδότησης».

Η Ελλάδα (μεταξύ άλλων πολλών και θαυμαστών) είναι και η χώρα με τις ατελείωτες ουρές. Ουρές, παντού ουρές, ίσως γι’ αυτό νομίζει ότι είναι γάτα.

Στην Ελλάδα, ούτε τα χρήματα είναι λύση. Μεγάλα ποσά θα φεύγουν σε διευκολύνσεις και σε λαδώματα, οι υπάλληλοί σου θα σε καταριούνται νυχθημερόν πεπεισμένοι ότι τους εκμεταλλεύεσαι, οι γνωστοί σου θα σε φθονούν και θα κάνουν έφοδο στο εξοχικό σου, θα χαλάς τη Φερράρι σου στους κωλόδρομους, θα είσαι στο στόχαστρο των πάσης φύσεως «επαναστατών»… Μια φρίκη…

Ο «πατριωτισμός και η αγάπη για την ελευθερία των Ελλήνων» συνοψίζεται ως εξής: «Γιατί να αφήσουμε να μας καταστρέψουν οι ξένοι, αφού μπορούμε να καταστραφούμε και μόνοι μας;».

Υπάρχουν «καθαροί Έλληνες», αυτοί που πλένονται συχνά.

Οι Έλληνες δεν είναι εξωγήινοι επειδή κατάγονται από άλλον πλανήτη, οι Έλληνες είναι εξωγήινοι επειδή κατοικούν στον δικό τους πλανήτη.

Είναι εξωφρενικό πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των οπαδών του κομμουνισμού και του σοσιαλισμού σε έναν λαό που δεν έχει την παραμικρή κλίση γι’ αυτά τα καθεστώτα, λόγω αναρχοαυτόνομης φύσης.

Οι Έλληνες εννοούν τον κομμουνισμό/σοσιαλισμό ως εξής: Είμαι μόνιμος κρατικός υπάλληλος, εργάζομαι ελάχιστα ή καθόλου, παίρνω παχυλό μισθό, βγαίνω στη σύνταξη νωρίς, και στέλνω τον λογαριασμό στα υπόλοιπα κορόιδα. (Το εξωφρενικό είναι ότι πολλοί το πέτυχαν αυτό επί καπιταλισμού).

Είναι απίστευτο ότι στη μοναδική χώρα που βρίσκεται ουσιαστικά σε καθεστώς αναρχίας (το Κράτος είναι ανύπαρκτο, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει), υπάρχουν αναρχικές οργανώσεις που φωνάζουν «Κάτω το Κράτος».

Ο Έλληνας κατέχει στην εντέλεια τον νόμο της ζούγκλας, γι’ αυτό είναι ένας αληθινός ζουγκλέρ της επιβίωσης.

Κι ενώ οι αρχαιολογικοί μας χώροι είναι σκουπιδότοποι, τα Μουσεία μας αφύλακτοι στόχοι αρχαιοκάπηλων, διεκδικούμε μετά μανίας την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Επί σειρά δεκαετιών εμείς κάναμε ότι ψηφίζαμε με κίνητρο το συμφέρον της χώρας, κι εκείνοι έκαναν ότι κυβερνούσαν με γνώμονα το κοινό καλό. Μόλις ήρθε η κρίση και αυτή η αμοιβαία απάτη αποκαλύφθηκε, στραφήκαμε όλοι εναντίον όλων αναζητώντας τους βασικούς υπευθύνους στο εξωτερικό!

Επειδή δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα, έχουμε την απαίτηση να μας πληρώνει μονίμως τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Μιλάμε συνεχώς για το πόσο περήφανοι είμαστε για τους προγόνους μας, αντί να φροντίσουμε να κάνουμε περήφανους τους απογόνους μας.

Όντως, «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», βρίσκεται μονίμως σε μια ημιθανή κατάσταση.

Αντί να κοκορευόμαστε ότι εμείς δώσαμε στην ανθρωπότητα τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία, ας παραδεχτούμε ότι πάλι εμείς καταστρέψαμε και τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία.

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε πόσο άθλιοι είμαστε, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ οι εκλεκτοί που νομίζουμε ότι είμαστε.

Η Ιστορία δείχνει, δυστυχώς, ότι ένας άσωτος λαός δεν σώζεται με τίποτα.




Δημήτρης Χορόσκελης





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠΕΙΔΗ ΓΑΥΓΙΖΕ ΣΕ ΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Ο Αντόνιο Μόρισον, ποδοσφαιριστής σε ομάδαφούτμπολ στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα έμπλεξε με το νόμο.

Ο Μόρισον περπατούσε στο δρόμο και έφτασε δίπλα από ένα περιπολικό όπου είδε τον Μπέαρ, έναν εκπαιδευμένο σκύλο της αστυνομίας να κάθεται στο πίσω κάθισμα. Το παράθυρο ήταν μισάνοιχτο και ο Μόρισον άρχισε να γαβγίζει εκνευρίζοντας τον σκύλο.

Ο αξιωματικός εκπαιδευτής του Μπέαρ προσπάθησε να συλλάβει τον Μόρισον ο οποιός αντιστάθηκε αλλά τελικά κατέληξε στα κρατητήρια με δύο κατηγορίες.

Στις 16 Ιουνίου ο Μόρισον είχε συλληφθεί επειδή συνεπλάκη με έναν φύλακα νυχτερινού κέντρου και λογικά θα προφυλακιστεί επειδή παραβίασε την αναστολή του.












ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.

Το κόκκινο υγρό στο κρέας που τρώμε δεν είναι αίμα.

Σύμφωνα με το perierga.gr σχεδόν όλο το αίμα αφαιρείται από το κρέας κατά τη σφαγή και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να δούμε αίμα σε αυτό που χαρακτηρίζουμε λευκό κρέας.

Μόνο μια εξαιρετικά μικρή ποσότητα αίματος παραμένει εντός του μυϊκού ιστού, στο κρέας που αγοράζουμε από το κατάστημα.

Τι είναι λοιπόν το κόκκινο υγρό που βλέπουμε στο κόκκινο κρέας;

Τα κόκκινα κρέατα, αποτελούνται κατά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από νερό.

Το νερό αυτό, αναμιγνύεται με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το αποτέλεσμα είναι το κόκκινο υγρό που βλέπουμε.

Στην πραγματικότητα, το κόκκινο κρέας διακρίνεται από το άσπρο κυρίως με βάση τα επίπεδα της μυοσφαιρίνης στο κρέας.

Όσο περισσότερη είναι η μυοσφαιρίνη, τόσο πιο κόκκινο είναι το κρέας.

Έτσι τα περισσότερα ζώα με ένα υψηλά επίπεδα μυοσφαιρίνης θεωρούνται ως «κόκκινο κρέας», ενώ τα ζώα με χαμηλά επίπεδα μυοσφαιρίνης, όπως τα πουλερικά, ή χωρίς μυοσφαιρίνη, όπως τα θαλασσινά, θεωρούνται ως λευκό κρέας.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΑΠΟ ΜΑΥΡΗ ΧΕΝΝΑ.




Το καλοκαίρι, τα τατουάζ, από μαύρη χέννα, συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή, για την υγεία. Προσφέρονται, στο κοινό, κατά τις υπαίθριες φιέστες και στις τουριστικές περιοχές. Τα τατουάζ μαύρης χέννας μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Για σοβαρά περιστατικά, χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα ακόμα και εισαγωγή, σε νοσοκομείο. Μόνιμη ζημιά στο δέρμα, αλλεργική, εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας είναι οι μη αναστρέψιμες, για το υπόλοιπο της ζωής, ανεπιθύμητες συνέπειες του τατουάζ μαύρης χέννας. Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, με μόνιμη βλάβη, είναι συχνό φαινόμενο, μετά την εφαρμογή του τατουάζ μαύρης χέννας. Τα συμπτώματα εμφανίζονται, μετά από λίγες (3-12) μέρες. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγουμε, εντελώς, το τατουάζ μαύρης χέννας.

Τα χρώματα, που προστίθενται, στην πάστα χέννας, που χρησιμοποιείται, για την εφαρμογή, στο δέρμα, του τατουάζ μαύρης χέννας ή του προσωρινού τατουάζ, όπως λέγεται, ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών επεισοδίων στην υγεία. Πολλές από τις ουσίες αυτές προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, χρόνιο ερεθισμό, ή εμφάνιση αλλεργίας σε κατοπινό στάδιο. Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα, την εμφάνιση φαγούρας και ερυθρότητας, την εμφάνιση κηλίδων και φουσκαλών στο δέρμα, που με τον καιρό επουλώνονται και εξαφανίζονται.

Σε μερικές, όμως, περιπτώσεις οδηγούν σε πιο μόνιμες δερματικές βλάβες, όπως αποχρωματισμό και ουλές στο δέρμα. Κάποια άτομα μπορεί να αποκτήσουν μόνιμη ευαισθησία σε αυτές τις ουσίες και να αναπτύξουν αλλεργική, εξ επαφής, δερματίτιδα. Εφόσον έχουν ευαισθητοποιηθεί, δημιουργείται, δια βίου, ευπάθεια σε αυτές τις ουσίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γιατί αυτά τα αλλεργιογόνα βρίσκονται επίσης και σε άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα, στις βαφές μαλλιών.

Από τη στιγμή, που θα αναπτυχθεί ευαισθητοποίηση, από τατουάζ μαύρης χέννας, έστω και αν μια αλλεργική εμφάνιση δεν είναι σαφές ότι προήλθε από αυτό καθαυτό το τατουάζ, εμφάνιση αλλεργίας μπορεί να προκύψει και σε επακόλουθη έκθεση, σε άλλα προϊόντα, που επίσης περιέχουν τις αλλεργιογόνες αυτές χρωστικές. Η αλλεργική αντίδραση, σε δεύτερη έκθεση, συχνά μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή, από την πρώτη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η εμφάνιση επιθετικού εκζέματος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ακόμα και μιας μοναδικής έκθεσης στο τατουάζ, καθιστώντας μερικές φορές επιτακτική την επείγουσα ιατρική φροντίδα ή ακόμα και την εισαγωγή, σε νοσοκομείο. Τα συμπτώματα μπορεί να περιορίζονται, στο σημείο του τατουάζ, τη γύρω περιοχή ή να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι άμεσα ή να εμφανιστούν, μερικές μέρες, μετά την εφαρμογή του τατουάζ. Μερικές φορές, όπως έχει, ήδη, αναφερθεί, μπορεί να αποκτηθεί πολυευαισθησία, σε κάποια προϊόντα, ιδιαίτερα στο καουτσούκ, στον ιματισμό, στα παπούτσια και στις βαφές μαλλιών, στα οποία, επίσης, χρησιμοποιούνται αυτές οι χρωστικές, αλλά ακόμα και σε προϊόντα, που περιέχουν, στη σύνθεσή τους, παρόμοια συστατικά, όπως τα αντηλιακά και ορισμένα φάρμακα.

Τέτοια ευαισθητοποίηση δημιουργεί αυξανόμενη ανησυχία, καθώς επηρεάζει, κυρίως, παιδιά και εφήβους και είναι πιθανό να έχει επίδραση, στην καθημερινότητά τους ή ακόμα και την επαγγελματική τους ζωή.

Κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, περιοδεύοντες καλλιτέχνες εφαρμογής τατουάζ μαύρης χέννας επισκέπτονται υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, φεστιβάλ, αγορές, παζάρια και ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους επισκέπτες. Τα τατουάζ μαύρης χέννας προσφέρονται, συνήθως, στους τουρίστες και στον κόσμο, που κάνει τις διακοπές του, στις παραλίες και στα τουριστικά καταλύματα.

Τα προσωρινά αυτά τατουάζ, που αντιγράφουν τα «φυλετικά (tribal) τατουάζ», είναι πολύ δημοφιλή, στη νεολαία. Για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Στις μέρες μας, το κοκκινοκάστανο χρώμα, που αφήνει στο δέρμα η φυσική χέννα δεν είναι αρεστό, σε αντίθεση με τα προσωρινά τατουάζ από μαύρη χέννα, που είναι πολύ δημοφιλή. Αυτή ακριβώς η προτίμηση του καταναλωτικού κοινού, όπως και τα μεγάλα περιθώρια κέρδους, οδηγούν τους καλλιτέχνες να παραβλέπουν τις επιζήμιες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τα τατουάζ μαύρης χέννας.
Πώς ξεχωρίζει το τατουάζ φυσικής χέννας από το τατουάζ μαύρης χέννας;

Το χρώμα της πάστας, με φυσική χέννα κυμαίνεται, από πράσινο - καφέ μέχρι καφέ. Αν το χρώμα της πάστας, που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες - δημιουργοί των τατουάζ είναι πιο σκούρο (μαύρο), τότε, πιθανότατα, έχουν προστεθεί στην πάστα χρωστικές.

Ζητάμε πληροφορίες, για την προέλευση της πάστας χέννας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών, για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. Αν οι καλλιτέχνες - δημιουργοί δεν είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβή πληροφόρηση, για το προϊόν τους, τότε, αποφεύγουμε το τατουάζ.

Αν μας πουν ότι μπορούμε να αφαιρέσουμε την πάστα, από το σημείο εφαρμογής μετά από πάροδο μιας μόνον ώρας και θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε, πρόκειται σίγουρα για μαύρη χέννα. Η φυσική χέννα, για να καταφέρει να βάψει το σώμα με ένα καλό σκούρο κοκκινοκάστανο χρώμα, πρέπει να παραμείνει στο δέρμα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρόνο.

Η συμβουλή είναι: «Αποφεύγουμε, εντελώς, τα τατουάζ μαύρης χέννας».





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.


15- Μην προσπαθούμε να γιατρέψουμε άλλους, όταν εμείς είμαστε γεμάτοι από έλκη!
- Μη περιμένεις την ημέρα του θανάτου σου για να μάθεις την αδυναμία σου. Διερεύνησε τον εαυτό σου όσο ακόμα ζει, προχώρησε με τη σκέψη σου στο εσωτερικό του και τότε θα δεις όλη τη μηδαμινότητά του.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

- Όσο και αν φανεί κάποιος ότι προκόβει στη γνώση (περί του Θεού), τόσο περισσότερο αισθάνεται την αδυναμία του.
- Η επιμελή εξέταση του παρελθόντος μας ωφελεί πολύ, ώστε να μη περιπέσουμε πάλι στα ίδια αμαρτήματα.
- Όποιος θέλει να σηκώσει εκείνον που είναι πεσμένος, πρέπει οπωσδήποτε να είναι ψηλότερα από τον πεσμένο. Ενώ εκείνος που έχει πέσει εξ ίσου, έχει και αυτός ανάγκη να τον σηκώσει άλλος.

Μέγας Βασίλειος

- Καθώς τα πηγάδια, όσο σκάβονται, τόσο καθαρότερο και γλυκύτερο νερό βγάζουν, έτσι και η συνείδηση,όσο περισσότερο εξετάζεται και ξεχώνεται από τα πάθη, που είναι σκεπασμένη, τόσο καλύτερα μας διδάσκει τι πρέπει να κάνουμε.

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης
 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...