Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Joshua Tree: Όλα όσα οδήγησαν στη δημιουργία του ιστορικού άλμπουμ των U2


Κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου 1987 και περιλαμβάνει πασίγνωστα singles όπως "With or Without You”, “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” και το κομμάτι που ακούς πρώτο βάζοντας τη βελόνα στον δίσκο (εκείνη την εποχή), το “Where The Streets Have No Name”.

Το Joshua Tree αποτελεί σημείο αναφοράς στην καριέρα των U2. Ένα συγκρότημα που πέρασε από τον ενθουσιασμό των πρώτων του άλμπουμ, σε ένα επίπεδο ωρίμανσης που έθεσε τις βάσεις για το σούπερ γκρουπ που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Οι U2 επέστρεψαν ως θριαμβευτές στην πατρίδα τους, με αξέχαστες εμφανίσεις σε Μπέλφαστ, Δουβλίνο και Κορκ το καλοκαίρι του 1987. Πούλησε περισσότερα από 25 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, μεταμορφώνοντας τους Bono, The Edge, Adam Clayton και Larry Mullen Jr από νέους ήρωες της μουσικής σε σούπερ σταρ.

Φιλοξενήθηκαν στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, τον Απρίλιο του 1987, με τίτλο “Rock’s Hottest Ticket” και οι επόμενοι δώδεκα μήνες που ακολούθησαν, είδαν τους U2 να κάνουν εκπληκτικά πράγματα. Από το, βραβευμένο με Grammy, βίντεο του “Where The Streets Have No Name” που σταμάτησε την κυκλοφορία στους δρόμους του Λος Άντζελες, με το γκρουπ να ερμηνεύει σε μια ταράτσα, μέχρι τα BRIT Awards και τα δυο πρώτα (από τα συνολικά 22) Grammy, οι U2 επέστρεψαν ως θριαμβευτές στην πατρίδα τους, με αξέχαστες εμφανίσεις σε Μπέλφαστ, Δουβλίνο και Κορκ το καλοκαίρι του 1987.


Πριν από το Joshua Tree, οι U2 είχαν ήδη κυκλοφορήσει τέσσερα στούντιο άλμπουμ και ήταν ήδη μια επιτυχημένη μπάντα, με περιοδείες κάθε χρόνο στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το άλμπουμ του 1984, “The Unforgettable Fire” αλλά και η συμμετοχή τους στο Live Aid το 1985 είχαν μεγαλώσει τις προσδοκίες του κοινού που αδημονούσε για νέο υλικό, μαζί με την περιέργεια για το πώς αυτό θα ακουγόταν.

Ο μάνατζερ των U2, Paul McGuiness θεωρεί πως το Joshua Tree γεννήθηκε απο την “ρομαντική” σχέση του συγκροτήματος με την Αμερική, αφού περιόδευαν σε ολόκληρη τη χώρα, πέντε μήνες κάθε χρόνο, στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’80. Η φωτογραφίας στο εξώφυλλο του δίσκου, τοποθετημένη στην έρημο της Καλιφόρνια, δεν είναι τυχαία κι επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές, μαζί με τις υπόλοιπες που θα βρει κανείς στο άλμπουμ.


Οι μπλουζ επιρροές

Το 1985, ο Bono πέρασε αρκετό χρόνο με τους Keith Richards και Mick Jagger, των οποίων η μουσική βασίζεται στα blues. Ο Bono, νιώθοντας άσχημα για την μη εξοικείωση του με το είδος, αφού οι γνώσεις και οι ρίζες τους βασίζονται κυρίως στο punk rock, όταν ήταν πιτσιρικάδες στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Συνειδητοποίησε ότι δεν είχαν “παράδοση” κι ένιωσε “εκτός τόπου και χρόνου”. Αυτό το γεγονός τον ενέμπνευσε να γράψει το “Silver and Gold”, που ηχογράφησε με τους Richards και Ronnie Wood. 

Οι φιλίες που δημιουργήθηκαν με Bob Dylan, Van Morrison αλλά και ο Richards, ενθάρρυναν τον Bono να κοιτάξει πίσω στις ρίζες της ροκ μουσικής και να εστιάσει στις ικανότητες του ως δημιουργός. 

Η εμπορική επιτυχία και η σχέση αγάπης με την Αμερική

Το Joshua Tree κατάφερε να γίνει το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ των U2, με περισσότερα από 25 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο κι ένα από τα πιο εμπορικά όλων των εποχών. Φυσικά, το αγάπησαν και οι κριτικοί, ενώ βρίσκεται στην 39η θέση της σχετικής λίστας όλων των εποχών, σύμφωνα με το Acclaimed Music. 
Η σχέση αγάπης των U2 με την Αμερική και τη μουσική της κληρονομιά, θα συνεχιστεί με το άλμπουμ και την ταινία Rattle and Hum, το 1988. Μια άμεση αντίδραση στην τεράστια επιτυχία του Joshua Tree, ένα άλμπουμ στο οποίο οι U2 εμφύσησαν όλα όσα είχαν πάρει ως σουβενίρ από την Αμερική.


Το πραγματικό Joshua Tree

Καθώς διέσχιζαν οδικώς την έρημο της Καλιφόρνια, είδαν αυτό το υπέροχο δέντρο να στέκεται μόνο του. Η μπάντα σταμάτησε και για τα επόμενα 20 λεπτά πόζαραν με φόντο το Joshua Tree. “Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε το παλτό μας, είχε πολύ παγωνιά και γι αύτο φαινόμαστε λίγο μουτρωμένοι στη φωτογραφία”, θυμάται ο Bono.

Κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρισκόταν το πραγματικό Joshua Tree της φωτογραφίας. “Καλύτερα που δε μπορούν να το βρουν”, λέει ο Bono στο Rolling Stone εκείνη την εποχή, “διαφορετικά κάποιος οπαδός θα ερχόταν στη συναυλία με το δέντρο κομμένο, λέγοντας: ‘Κοίτα, Bono, έχω το δέντρο!’”. Δεν έπεσε και πολύ έξω. Τα επόμενα χρόνια, αρκετοί οπαδοί των U2 προσπάθησαν να το εντοπίσουν, μετατρέποντας το απομονωμένο κομμάτι της ερήμου σε εναν απρόσμενο τουριστικό προορισμό.

Το διάσημο Joshua Treet πέθανε από φυσικά αίτια το 2000, σε ηλικία 200 ετών. Ένας αφοσιωμένος οπαδός άφησε μια συγκινητικά επιγραφή: “Have you found what you ‘re looking for?”.



U2 - Joshua Tree [Full Album]






ΠΗΓΗ...http://www.e-radio.gr

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.- "Να σταματήσει τώρα η δίωξη των εργαζομένων από το δήμαρχο Έδεσσας"


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Στις 17 του Μάρτη γίνεται η δίκη εικοσιένα (21) εργαζομένων του Δημοτικού Κέντρου Καταρρακτών Έδεσσας και άλλων συνδικαλιστών (μεταξύ αυτών και του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας Αντώνη Τζάκου)  έπειτα από μήνυση του Δημάρχου Έδεσσας Δ. Γιάννου.
Οι συνάδελφοι κατηγορούνται με αναληθείς και αναπόδεικτες κατηγορίες ότι στις 30 Ιανουαρίου 2015 απείλησαν και εμπόδισαν το Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης να εισέλθουν στο Κέντρο των Καταρρακτών, όπου θα συνεδρίαζαν με μοναδικό θέμα τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι έκαναν το καθήκον τους. Αντέδρασαν στην απόφαση του Δημάρχου να κλείσει την Δημοτική Επιχείρηση των Καταρρακτών, να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους. Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό και την αξιοπρέπεια.
Ο Δήμαρχος, προφανώς ενοχλημένος από την μαζική αντίδραση κατέφυγε σε κινήσεις εκφοβισμού, εκτοξεύοντας απειλές σε παρευρισκόμενους εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
Αντί να μηνύει και να διώκει εργαζόμενους ο Δήμαρχος Έδεσσας, ας εξηγήσει πώς είναι δυνατόν μια μοναδική τουριστική επιχείρηση δίπλα στους καταρράκτες, να φτάνει στο σημείο της διάλυσης και του κλεισίματος; Πώς γίνεται να έχει πέσει έξω το Κέντρο των Καταρρακτών, το «φιλέτο» της πόλης, που είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε μήνα;
Η συνειδητή απαξίωση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών είναι η γνωστή συνταγή για τη συκοφάντηση των υπηρεσιών και των εργαζομένων τους, με στόχο το ξεπούλημα και τις απολύσεις.
·                     Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή των συναδέλφων μας εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση και των συνδικαλιστών που τους συμπαραστάθηκαν.
·                     Καλούμε τους εργαζόμενους  να συμμετέχουν στην τρίωρη Στάση Εργασίας, που προκήρυξε η Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 από τις 09:00 έως τις 12:00, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης  στα δικαστήρια της Έδεσσας.

·                     Καμιά δίωξη, κανένας εργοδοτικός - κυβερνητικός εκφοβισμός δεν θα σταματήσει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.


   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...