Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.- "Να σταματήσει τώρα η δίωξη των εργαζομένων από το δήμαρχο Έδεσσας"


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Στις 17 του Μάρτη γίνεται η δίκη εικοσιένα (21) εργαζομένων του Δημοτικού Κέντρου Καταρρακτών Έδεσσας και άλλων συνδικαλιστών (μεταξύ αυτών και του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας Αντώνη Τζάκου)  έπειτα από μήνυση του Δημάρχου Έδεσσας Δ. Γιάννου.
Οι συνάδελφοι κατηγορούνται με αναληθείς και αναπόδεικτες κατηγορίες ότι στις 30 Ιανουαρίου 2015 απείλησαν και εμπόδισαν το Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης να εισέλθουν στο Κέντρο των Καταρρακτών, όπου θα συνεδρίαζαν με μοναδικό θέμα τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι έκαναν το καθήκον τους. Αντέδρασαν στην απόφαση του Δημάρχου να κλείσει την Δημοτική Επιχείρηση των Καταρρακτών, να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους. Υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό και την αξιοπρέπεια.
Ο Δήμαρχος, προφανώς ενοχλημένος από την μαζική αντίδραση κατέφυγε σε κινήσεις εκφοβισμού, εκτοξεύοντας απειλές σε παρευρισκόμενους εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
Αντί να μηνύει και να διώκει εργαζόμενους ο Δήμαρχος Έδεσσας, ας εξηγήσει πώς είναι δυνατόν μια μοναδική τουριστική επιχείρηση δίπλα στους καταρράκτες, να φτάνει στο σημείο της διάλυσης και του κλεισίματος; Πώς γίνεται να έχει πέσει έξω το Κέντρο των Καταρρακτών, το «φιλέτο» της πόλης, που είναι πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε μήνα;
Η συνειδητή απαξίωση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών είναι η γνωστή συνταγή για τη συκοφάντηση των υπηρεσιών και των εργαζομένων τους, με στόχο το ξεπούλημα και τις απολύσεις.
·                     Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή των συναδέλφων μας εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση και των συνδικαλιστών που τους συμπαραστάθηκαν.
·                     Καλούμε τους εργαζόμενους  να συμμετέχουν στην τρίωρη Στάση Εργασίας, που προκήρυξε η Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 από τις 09:00 έως τις 12:00, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης  στα δικαστήρια της Έδεσσας.

·                     Καμιά δίωξη, κανένας εργοδοτικός - κυβερνητικός εκφοβισμός δεν θα σταματήσει τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.


   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...