Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΙΙας Μ/Κ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ


Συνάντηση με το νέο Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγο Δημήτριο Αλεβίζο είχε σήμερα ο  Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού-Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στο γραφείο του στο Διοικητήριο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Επιτελάρχης της Μεραρχίας κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου. Ο κ. Αλεβίζος αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, αντικαθιστώντας τον Αντιστράτηγο Πέτρο Γεωργίου ο οποίος ανέλαβε Διοικητής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το Διοικητή για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την οικονομική και κοινωνική ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, τις αναπτυξιακές προοπτικές καθώς, επίσης, και για δράσεις κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και Μεραρχίας.


Ο κ. Δημήτριος Αλεβίζος έχει καταγωγή από τη Μεσσηνία και είναι αξιωματικός του πεζικού. Έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε μονάδες, σχηματισμούς και επιτελεία του ελληνικού στρατού τόσο σε διοικητικές όσο και επιτελικές θέσεις. Έχει παρακολουθήσει όλες τις σχολές του σώματος και έχει τιμηθεί με όλες τις διαμνημονεύσεις που απορρέουν από το βαθμό του.


Ο κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε στον νέο Διοικητή να έχει υγεία και επιτυχία στο νέο υψηλό ρόλο που του ανατέθηκε από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ "Α21" ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2014.



Ξεκίνησε, με απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ, από την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 η υποβολή αιτήσεων Α21, που αφορά στη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014. 

 Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, με την υποβολή του Ε1, ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1)

.[Μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21 για χορήγηση Οικογενειακού Επιδόματος  2014, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Διευκρινίζεται ότι, όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χορήγηση Οικογενειακών Επιδομάτων, πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές, που εμφανίζουν τα στοιχεία τους.

 Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους και για τα τυχόν δικαιολογητικά που πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ, μέσω της ειδικής εφαρμογής με τίτλο: «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

https://login.gsis.gr/sso/pages/login.jsp

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.


Θέμα: «Επαναλειτουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Αριδαία».
    Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι  μετά από  τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης στο κτίριο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αριδαίας, λειτουργεί ξανά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
    Στις αίθουσές του εκτίθενται απολιθώματα, ορυκτά και πετρώματα που βρέθηκαν σε ανασκαφές στην Αλμωπία καθώς και φωτογραφίες και φυτά που ευδοκιμούν στη περιοχή της Αλμωπίας.
     Ταυτόχρονα, σας γνωρίζουμε ότι το Μουσείο ανοίγει ξανά τις πόρτες του προς το κοινό και λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 10π.μ. έως 2μ.μ..
     Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Δημάρχου  στα τηλέφωνα 2384350211/212.


                           Από το Δήμο Αλμωπίας


 (i)     ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
   Στεγάζεται σε παλαιό κτίριο σιδηροδρομικού σταθμού (σταθμός Καρατζόβας) και παρά το ότι είναι δυσανάλογα μικρό, είναι εξαιρετικά οργανωμένο και διαρρυθμισμένο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αποκτήσει σαφή εικόνα της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα παλαιοντολογίας που περιλαμβάνει απολιθώματα φυτικών και ζωικών οργανισμών που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν, καθώς και φωτογραφίες φυτών που ευδοκιμούν στα βουνά της περιοχής. Σε ειδική αίθουσα εκτίθενται παραδοσιακές φορεσιές διαφόρων περιοχών της Αλμωπίας.

        Στο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας  Αριδαίας, λειτουργούν σήμερα τέσσερεις αίθουσες με εκθέματα τα οποία εμπλουτίζονται καθημερινά.

Αίθουσα απολιθωμάτων και παλαιοντολογίας

        Υπάρχουν εκθέματα απολιθωμάτων που βρέθηκαν από ανασκαφές στην Αλμωπία και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σημαντικά είναι τα εκθέματα των απολιθωμένων οστών της Ursus Spelaeus Αρκούδας των σπηλαίων) (κρανίο και απολιθωμένα οστά) που βρέθηκαν στο σπήλαιο Β του σπηλαιοπάρκου των Λουτρών κατά τις ανασκαφές που γίνονται από το τμήμα Γεωλογίας - Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. με υπεύθυνη την επικ. καθ. dr. Τσουκαλά Ευαγγελία. Επίσης εκτίθενται απολιθώματα από Τριλοβίτες ηλικίας 500 εκατομμυρίων χρόνων περίπου. Επίσης σε ειδικό χώρο βλέπουμε συλλογές από ορυκτά και πετρώματα χαρακτηριστικά της Αλμωπίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας.                              

Αίθουσα Φυτολογίας

        Εκτίθενται φυτά και χαρακτηριστικά είδη πανίδας της περιοχής καθώς και φωτογραφικό υλικό από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε ειδικές αίθουσες του Μουσείου έχουμε τη διοργάνωση περιοδικών θεματικών εκθέσεων.  Την τρέχουσα περίοδο έχουμε έκθεση παραδοσιακών στολών της περιοχής μας και σε άλλη αίθουσα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων

"ΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ". ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.



Δημοσιεύουμε μια πραγματική έκθεση ενός μαθητή του Δημοτικού.
 Την έδωσε ή ίδια ή μητέρα του, ανώνυμα φυσικά, για να δείξει και στους άλλους γονείς πώς... απέχουν πολύ από τα παιδιά και πώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ή σχέση μεταξύ τους.

 Το θέμα της έκθεσης ήταν:
 «Τι επιθυμώ πολύ και θα ζητούσα από τον Θεό να μου το δώσει». 

Η έκθεση του μαθητή είναι απλή, περιεκτική και κυρίως συγκλονιστική!
«Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεόραση! 

Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένεια μου γύρω από εμένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω.

 Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις.

 Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί.Όταν είμαι τηλεόραση, θα έχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος.

 Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί... Θέλω τ' αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιός θα περνάει ώρες μαζί μου.

 Θέλω να νοιώθω ό,τι η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε-πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα. Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους.

 Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!»

Τη δασκάλα πού την διάβασε (καθώς βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει. Ο σύζυγος της που μόλις είχε μπει στο σπίτι, τη ρώτησε: 
-«τι συμβαίνει;» 
Αυτή απάντησε:
- «Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου». 
Ο σύζυγος αφού τη διάβασε είπε:
- «Θεέ μου, το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί!»
 Τότε η δασκάλα τον κοίταξε και είπε:
- «Αυτή η έκθεση είναι του γιου μας!...».



ΠΗΓΗ...http://ipaideia.gr/

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΟΝΙΚΙΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ".

     
  O ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την ανάπτυξη και την σωστή λειτουργία του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω στην ανάγκη ανανέωσης των προσώπων που ασχολούνται με τα κοινά στο τόπο μας.
    Θεωρώ επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση πλέον όλων, να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν την πόλη μας και τον Δήμο. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Δημήτρη Μπίνου ενός έντιμου και ικανού συμπολίτη μας και να θέσω την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Αλμωπία της καρδιάς μας».

                                   Παντελής Δονικίδης
                           Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
                 Με το συνδυασμό Η Αλμωπία της καρδιάς μας 
                                Του Δημήτρη Μπίνου

ΣΕ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Με δύο νέες θεατρικές παραστάσεις  συνεχίζονται τα «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ» από την Π.Ε. Πέλλας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ» από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με δύο νέες θεατρικές παραστάσεις το Σάββατο, 29 Μαρτίου και ώρα 9 το βράδυ στην Αριδαία, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο και τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, στις 11 το πρωϊ, στην Κρύα Βρύση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα για θεατρική παιδεία που παρέχει το πρόγραμμα «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ», το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και να παρακολουθήσουν τα υψηλού επιπέδου θεατρικά έργα.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αριδαία, στην αίθουσα του Ξενιτιδείου Πνευματικού Κέντρου θα παρουσιαστεί το έργο  «Ο επικήδειος» και «Αυτός και το πανταλόνι του» του γνωστού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Μακεδονικό Θέατρο. Είναι δύο πρόσωπα με διαφορετικούς χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν τη ζωή ο κάθε ένας με την δική του ιδιαιτερότητα, ψυχοσύνθεση, προσωπικότητά και τις αδυναμίες του. Ο ένας - άνθρωπος της τέχνης - κυριαρχείται από ματαιοδοξία και θέλει να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο με μια εντυπωσιακή κηδεία και όχι με το έργο του. Ο άλλος - γέρος και μαγκούφης - ζει με την μοναξιά του και τις αναμνήσεις του. Είναι ο αδύναμος άνθρωπος που συγκρούεται με το ανελέητο περιβάλλον του, τις χαμένες ελπίδες, τα γελασμένα όνειρα, την κοινωνική καταπίεση, την εκμετάλλευση και πουθενά αγάπη. Η μουσική επένδυση είναι του Γιάννη Μαλλούχου junior με ακούσματα Χατζηδάκη και η τεχνική επιμέλεια του Στέλιου Αμανατίδη.

Στη συνέχεια, στην Κρύα Βρύση, στο Πνευματικό Κέντρο, η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Η  «Ελίζα»  δεν  είναι  μόνο ένα έργο για παιδιά, είναι ένα από τα σημαντικότερα  κείμενα του νεοελληνικού θεάτρου. Είναι ένα κείμενο ουσιαστικής παιδείας. Το έργο, που απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας, είναι μία συναρπαστική ιστορία με ναυμαχίες, αράπικα παζάρια, σουλτάνους, πειρατές και... έναν πράσινο παπαγάλο. Μέσα από την έντονη ροή του, σε ένα συναρπαστικό σκηνικό και με νέα μουσική σύνθεση ξεκινάει η «Ελίζα» με τρεις φίλους της και έναν παπαγάλο, ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη,  μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, σκηνικά – κοστούμια Γιάννη Κατρανίτσα, στίχους τραγουδιών Μαριανίνας Κριεζή,  βοηθός σκηνοθέτη Θωμαή Ουζούνη. Παίζουν οι ηθοποιοί : Γρηγόρης Παπαδόπουλος,  Αίγλη Κατσίκη, Νίκος Ορτετζάτος, Τριαντάφυλλος Δελής, Τιμόθεος Μπαρνιαδάκης, Στέφανος Πίττας, Μάριος Ζαρδαβάς.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Οι παραστάσεις είναι ενταγμένες στη δράση «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΥΚΩΝ!


Magnify Image

Ο Dmitri είναι ένας βιολόγος που ζει σε ένα αραιοκατοικημένο μέρος της Λευκορωσίας με λίμνες, βάλτους και πυκνά δάση. Στην περιοχή οι λύκοι θεωρούνται επικίνδυνα ζώα και οι ντόπιοι πυροβολούν και σκοτώνουν όσους εμφανιστούν κοντά στα σπίτια τους.

 Πριν από οχτώ χρόνια ο Dmitri πήγε στην περιοχή με την προοπτική να αναπτύξει τον οικολογικό τουρισμό, αλλά διαπίστωσε ότι οι κάτοικοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για το κυνήγι από ό,τι για την προστασία του περιβάλλοντος. Κάθε προσπάθεια που έκανε για να τους πείσει να μην σκοτώνουν τους λύκους πήγε χαμένη. Λίγες εβδομάδες από τη μέρα που εγκαταστάθηκε εκεί,  σε μια βόλτα του στο δάσος, άκουσε το κλάμα τριών κουταβιών και πλησίασε να δει τι συμβαίνει. Μέσα σε μια τρύπα είδε τρία μωρά λυκόπουλα που δεν είχαν ανοίξει ακόμα τα μάτια τους, ορφανά, επειδή τη μητέρα τους την είχαν σκοτώσει οι χωρικοί. Δύο αρσενικά κι ένα θηλυκό. Τα πήρε και τα φρόντισε και από τότε έγιναν η οικογένειά του. Οι χωρικοί είχαν αντιρρήσεις αλλά τελικά του επέτρεψαν να τα πάρει στο σπίτι του, αρκεί να τα έχει σε φραγμένο χώρο.

Magnify Image

 Η φήμη των λυκόπουλων ταξίδεψε και έξω από το χωριό και σιγά-σιγά άρχισαν να έρχονται επισκέπτες από άλλες περιοχές και ο Dmitri αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διασκέδασή τους πιο οργανωμένα. Έφτιαξε ξενώνες στο δεύτερο πάτωμα του σπιτιού του και έκανε τη φιλοξενία τους κανονική επιχείρηση. Όλες οι εργασίες μεταποίησης και οι κατασκευές έχουν γίνει από τον ίδιο και οι συνθήκες που προσφέρει στα δωμάτια είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Έτσι οι ξένοι προτιμούν το σπίτι του από τα τοπικά ξενοδοχεία. Και τους λύκους του.

Magnify Image

 Όταν ο Dmitri τους πλησιάζει χοροπηδάνε απ’ τη χαρά τους και ο καθένας προσπαθεί να είναι αυτός που θα γλύψει το χέρι του. Τα αρσενικά πολλές φορές μαλώνουν και δαγκώνονται για να προλάβουν να είναι το καθένα πρώτο, αλλά ο αρχηγός της αγέλης, ο Dmitri, βρίσκει πάντα έναν τρόπο να τα ηρεμήσει. Έχει ένα χάδι και την ίδια προσοχή να δείξει και για τα τρία. Κι όταν τα αφήνει να περπατήσουν ελεύθερα μέσα στο χωριό, οι ντόπιοι κλείνουν τα παιδιά και τις γυναίκες μέσα στα σπίτια για «σίγουρη ασφάλεια». 

«Οι λύκοι, πάντως, ποτέ δεν αναζητούν καυγάδες», λέει ο Dmitri, «οι άνθρωποι είναι αυτοί που συνήθως τους προκαλούν».

 Αν γίνονταν ποτέ απειλή για τη ζωή του θα τους σκότωνε χωρίς καμία αμφιβολία, και αυτό το λέει με σιγουριά. Οι λύκοι είναι από μόνοι τους ατραξιόν, μόνο και μόνο που περπατούν δίπλα του και τον γλύφουν. Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες αυτό το βρίσκουν αρκετό. Έτσι κι αλλιώς, οι λύκοι δεν μπορούν αν διδαχτούν κόλπα όπως οι σκύλοι, δεν είναι ζώα για τσίρκο.



Aπόσπασμα από το www.grekamag.gr


ΕΤΡΩΓΑΝ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΜΥΗΣΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

Ιστορία φρίκης στο Μεξικό -Ετρωγαν παιδικές καρδιές σε τελετή μύησης για να γίνουν μέλη σε συμμορία

Τα υπό ένταξη μέλη μιας συμμορίας στο Μεξικό, υποχρεώνονταν να τρώνε καρδιές παιδιών, ως μέρος τελετής μύησης ένταξης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές η αηδιαστική και σοκαριστική τελετή αφορούσε στα μέλη του νέου διαβόητου Μεξικάνικου καρτέλ «Ναϊτες Ιππότες» (Knights Templar) προκειμένου να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον αρχηγό.

Ο αρχηγός της ομάδας Nazario Moreno, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία τον Μάρτιο, διέταξε τα μέλη της συμμορίας του να προβούν σε πράξεις κανιβαλισμού προκειμένου να αποδείξουν την πίστη τους.

Οπως αναφέρει η Independent, η πλειοψηφία των καρδιών ανήκαν σε παιδιά που είχαν απαχθεί με σκοπό το εμπόριο οργάνων τους. Οι Knights Templar είναι μια συμμορία με χαρακτηριστικά παραθρησκευτικής ομάδας η οποία ενέχεται σε εμπορία ναρκωτικών και εκβιασμούς.





750 ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΕΣΩΣΕ Η SEA SHEPHERD ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΕΣ ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΕΣ.

Συνολικά 750 φάλαινες σώθηκαν από τους ιάπωνες φαλαινοθήρες κατά τη φετινή εκστρατεία της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd (Θαλάσσιος Ποιμένας) στο Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, η οποία σημαδεύτηκε για άλλη μια φορά από βίαιες συγκρούσεις.
Μετά από 94 ημέρες στη θάλασσα, τα πλοία της οργάνωσης, το Bob Barker και το Steve Irwin, κατέπλευσαν το, Σάββατο, στο Ουέλινγκτον και το Χόμπαρτ της Νέας Ζηλανδίας, τερματίζοντας τη 10η εκστρατεία της οργάνωσης, η οποία είχε αρχίσει στις 5 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την οργάνωση,τρία σοβαρά επεισόδια έφεραν αντιμέτωπο τον στόλο της Sea Shepherd με τους ιάπωνες φαλαινοθήρες.

«Παρόλο που οι λαθροθήρες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τον αριθμό των φαλαινών που σκότωσαν αυτή τη σεζόν, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν έφθασαν ούτε το ένα τέταρτο της ποσόστωσης που είχαν ορίσει. Εκτιμάμε ότι οι προσπάθειές μας έσωσαν περισσότερες από 750 φάλαινες», είπε ο πλοίαρχος του Bob Barker, ο Πέτερ Χάμαρστεντ.

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιευμάτων δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την ανακοίνωση της οργάνωσης.

Επρόκειτο για την εκστρατεία της Sea Shepherd με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, όπου η οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει σώσει 4.500 φάλαινες κατά τα εννέα πρώτα χρόνια των εκστρατειών της.

ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ "ΠΙΣΤΟΙ" ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ "THE VOICE".

YouTube: Είκοσι εκατομμύρια «πιστοί» της καλόγριας... Αλίσα Κιζ

Ανάρπαστο το βίντεο της πραγματικής Sister Act που ενθουσίασε το ιταλικό The Voice
Από πρωταγωνίστρια του ιταλικού The Voice στον κρατικό σταθμό Raidue σε παγκόσμια σταρ μέσα σε μόλις τρεις ημέρες. Ο λόγος για την αδελφή Κριστίνα, η οποία άρπαξε το μικρόφωνο και καθήλωσε τους κριτές του δημοφιλούς παιχνιδιού, εκ των οποίων και τη θρυλική Ραφαέλα Καρά.

Η καλόγρια που τραγούδησε το «No One» της Αλίσα Κιζ ξεσήκωσε το κοινό και κατόρθωσε να περάσει τη Blind Audition, όπου οι κριτές ακούνε αλλά δε βλέπουν τον τραγουδιστή.

Η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη και η αγάπη του τηλεοπτικού κοινού τέτοια που μέσα σε μόλις τρεις ημέρες συγκέντρωσε περίπου 20 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμα και η Αλίσα Κιζ της έδωσε συγχαρητήρια για την εκτέλεση του τραγουδιού της.

Σύμφωνα με την 25χρονη η μουσική ήταν η πρώτη της αγάπη και στη συνέχεια ήρθε κοντά στο Θεό, καθώς όπως είπε στην εφηβεία της απομακρύνθηκε πολύ από την Εκκλησία, καθώς ήταν «θυμωμένη με τον Κύριο. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν τα μαθήματα μουσικής, να συμμετάσχω στην Ακαδημία Θεάματος στην Κατάνια και να εμφανίζομαι σε πλατείες και γάμους με τη μπάντα μου».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, σε ηλικία 18 ετών επιχείρησε να περάσει και από οντισιόν σε ανάλογη τηλεοπτική εκπομπή του Voice, ενώ δήλωσε πως η αγάπη της στη μουσική την έκανε να πλησιάσει και πάλι στο Θεό.

Η αδελφή Κριστίνα, λοιπόν, που έφτασε στο πλατό της εκπομπής με άλλες αδελφές Ουρσουλίνες, εντυπωσίασε την Ραφαέλα Καρά, τον ροκ τραγουδιστή Πιέρο Πελού, την ποπ τραγουδίστρια Νοέμι και τον ράπερ J-Ax, αλλά και εκατομμύρια θεατών που μαγεύτηκαν από τη φωνή της.





ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. - ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Χιόνια στα ορεινά
Καλοκαιράκι τέλος...
Αλλαγή του σκηνικού του καιρού από σήμερα, Δευτέρα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ηπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία. Στα δυτικά το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Την Τρίτη, 25η Μαρτίου, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Απο το απόγευμα στις περιοχές αυτές αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, από το απόγευμα θα ενταθούν ενώ θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στη Θεσσαλία. Το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικό 3 με 5 και βαθμιαία στα νοτιά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα γίνουν πιο πυκνές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα βόρεια 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα.
Άνεμοι: ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τρίτη 25 Μαρτίου

Καιρός: στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Η ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗ ΛΕΞΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 175 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Η πιο διάσημη λέξη γιορτάζει 175 χρόνια ύπαρξης
Μόλις... 175 χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που το ΟΚ -ή, όπως το προτιμούν κάποιοι, okay- εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως δημοσιευμένη λέξη και συγκεκριμένα στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας «Boston Morning Post», που τότε ήταν μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Θεωρώ ότι το ΟΚ θα πρέπει να εορτάζεται με παρελάσεις και πανηγυρικούς λόγους» λέει ο Άλαν Μέτκαλφ, καθηγητής Αγγλικών στο Ιλινόις, ο οποίος θεωρείται αυθεντία σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστορία και την έννοια του ΟΚ.

Στο βιβλίο του με τίτλο «ΟΚ: Η Απίθανη Ιστορία της Σπουδαιότερης Λέξης της Αμερικής» (2001), ο Μέτκαλφ χαρακτηρίζει το ΟΚ «την πιο πολύ χρησιμοποιημένη στον γραπτό ή προφορικό λόγο λέξη στον πλανήτη», η οποία χρησιμοποιείται συχνότερα από τη λέξη «Coca Cola» ή από το «μα-μά» που προσπαθούν να αρθρώσουν τα βρέφη.

Το λεξικό Oxford στην ιστοσελίδα του απορρίπτει ότι το ΟΚ προέρχεται από την σκωτσέζικη έκφραση «och aye», την ελληνική «όλα καλά» ή από τη γαλλική «aux Cayes» («ο Κέι»), ένα διάσημο λιμάνι της Αϊτής που φημίζεται για το ρούμι του.

Το λεξικό υποστηρίζει μία θεωρία, με την οποία συμφωνεί και ο Μέτκαλφ, ότι δηλαδή πρόκειται για συντομογραφία της έκφρασης «orl korrekt», που προέρχεται από το «all correct». Τη δεκαετία του 1830 θεωρούνταν ιδιαίτερα αστεία η σκόπιμη παραποίηση της ορθογραφίας μίας λέξης.

Τα εύσημα για τον εντοπισμό της πρώτης γραπτής χρήσης του ΟΚ πηγαίνουν στον Άλεν Ουόκερ Ριντ, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, ο οποίος πέθανε το 2002 αφού αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του ασχολούμενος με τη λέξη ΟΚ.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ



«Ο θρυλικός Θόδωρος Κολοκοτρώνης μας εμπνέει και μας καθοδηγεί όλους» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν σε μήνυμά του προς την ομογένεια με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Ο θρυλικός Κολοκοτρώνης μας εμπνέει να μην το βάζουμε κάτω όποιες και αν είναι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις» υπογραμμίζει ο κ. Σόρτεν και λέει ότι η Αυστραλία γιορτάζει την επέτειο της ανεξαρτησίας της ελληνικής κοινότητας που είναι από τις αρχαιότερες, δημοφιλέστερες και πιο υπερήφανες κοινότητες της χώρας. 
Ο αρχηγός του Εργατικού κόμματος αναφέρει πως εκατομμύρια Έλληνες κάνουν πράξη το δόγμα του Σωκράτη και δεν είναι μόνο πολίτες της Ελλάδας αλλά όλου του κόσμου.

«Οι Έλληνες είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά αλλά την ίδια στιγμή το 97% των Ελλήνων της Αυστραλίας πολιτογραφούνται Αυστραλοί γιατί αγαπούν και τη νέα τους πατρίδα και θέλουν να συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της».

Σύμφωνα με τον κ. Σόρτεν οι Έλληνες έχουν το υψηλότερο ποσοστό πολιτογράφησης στην Αυστραλία και αυτό δείχνει πως κατανοούν ότι δεν έχουν μόνο προνόμια αλλά και υποχρεώσεις.

«Σέβονται την χώρα και όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά την έχουν κάνει καλύτερη» είπε ο Εργατικός ηγέτης. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...