Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.


Ανακοινώθηκε πριν λίγο από την κοινότητα Προμάχων ότι

αύριο Δευτέρα 5 Νοέμβρη στο Ξενιτίδειο πνευματικό κέντρο στην Αριδαία στις 20.00 μ.μ.
θα δοθεί θεατρική παράσταση και τα έσοδα των εισιτηρίων θα προσφερθουν σε άτομα απο τους 
Προμάχους που έχουν ανάγκη.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε ένα βροντερό παρόν.

ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ.ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΗΣ ΜΙΑΣ ΛΙΣΤΑΣ.




Αν βλέπετε τη μνήμη σας να σας εγκαταλείπει και θέλετε να την αναβαθμίσετε, ένας είναι ο ιδανικός τρόπος: εξασκήστε τη φαντασία σας και...
«ανακατέψτε» τις αισθήσεις σας στο παιχνίδι της μνήμης για να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Την ώρα που κωδικοποιείτε την πληροφορία που επιδιώκετε κατόπιν να θυμάστε, φτιάξτε εικόνες στο μυαλό σας. Και όσο πιο πλούσια είναι η φαντασία σας, τόσο πιο δυνατή θα είναι και η μνήμη σας...

Η παρακάτω άσκηση θα σας κάνει να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε.

Αφιερώστε ένα λεπτό ακριβώς στην παρακάτω λίστα (όχι παραπάνω) προσπαθώντας να αποστηθίσετε τις λέξεις με τη σειρά που εμφανίζονται. Δοκιμάστε κατόπιν να τις ανακαλέσετε στη μνήμη σας:


γάλα
αυγά
δημητριακά
ψωμί
μπέικον
γιαούρτι
τυρί
μπριζόλα
σόδα
ποπκόρν
Ακριβώς! Οι περισσότεροι από μας κάνουν λάθος πριν φτάσουν στο έβδομο στοιχείο της λίστας, ενώ όλοι μας αγωνιζόμαστε για να τα καταφέρουμε. Υπάρχει ωστόσο τεχνική αποστήθισης και ήρθε η ώρα να μάθετε πώς γίνεται γρήγορα και... αλάνθαστα.

Φτιάξτε μια ιστορία στο μυαλό σας



Φανταστείτε ένα τεράστιο κουτί γάλακτος. Σοβαρά, προσπαθήστε να το οπτικοποιήσετε. Είναι πραγματικά τεράστιο! Κι όχι μόνο είναι τεράστιο, αλλά χοροπηδάει κιόλας. Και καθώς χοροπηδάει, εκρήγνυται. Και βγαίνουν από μέσα του, τι άλλο, αυγά. Τα αυγά που λέτε βγάζουν χέρια και πόδια και ξεκινάνε να χορεύουν όλα μαζί. Δείτε τα να λικνίζονται στο πάτωμα με χάρη. Ξάφνου, ένα από αυτά σπάει και βγαίνει από μέσα του ένα δημητριακό...



Ξαναπαίξτε την ιστορία
Επειδή καταλάβατε πού πάει το πράγμα, θα σταματήσουμε το παραλήρημα. Τη γενική ιδέα την πιάσατε ωστόσο: φτιάχνετε μια ζωντανή ιστορία που θα θυμάστε κατόπιν και μετά ανακαλείτε απλώς τα διάφορα αντικείμενα της λίστας. Η ιστορία πρέπει βέβαια να είναι έξω από τα συνηθισμένα για να τραβήξει την προσοχή σας. Καθώς λοιπόν την αναπαράγετε, σημειώστε τις λέξεις των αντικειμένων που πρωταγωνιστούν και είστε έτοιμοι. Μην προσπαθείτε να ανακαλέσετε τα αντικείμενα, απόλαυσε απλώς την ιστορία που πλάσατε κι όλα θα πάρουν τη σειρά τους.

Η τεχνική της δημιουργίας ζωντανών σεναρίων για να κωδικοποιήσει κάποιος μια πληροφορία είναι και πολύ δυνατή και εύκολα εφαρμόσιμη. Κι αν η λίστα ήταν μεγαλύτερη; Συνεχίζετε απλώς την ιστορία σας. Να θυμάστε πάντως ότι οι πληροφορίες δεν πρέπει να είναι επιγραμματικές. Φτιάξτε εικόνες έντονες και δείτε τις λεπτομέρειες. Τι χρώμα είχε, ας πούμε, το κουτί γάλακτος του παραδείγματος; Σε τι ρυθμό χόρευαν τα αυγά; Είναι μικρολεπτομέρειες που θα κάνουν ωστόσο τη διαφορά όταν κληθείτε να ανακαλέσετε από τη μνήμη σας τα αντικείμενα...

Η εικόνα αντιπροσωπεύει το σημείο

Η τεχνική αυτή δεν βρίσκει εφαρμογή φυσικά μόνο σε λίστες, αλλά μπορεί να γενικευτεί και σε πιο περίπλοκες καταστάσεις, όπως το να θυμάστε τα βασικά σημεία ενός λόγου, για παράδειγμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε μια εικόνα που να αντιπροσωπεύει κάθε σημαντικό σημείο της ομιλίας σας. Ο πόλεμος εικονοποιείται, ας πούμε, με εικόνες στρατιωτών και όπλων. Η οικονομία γίνεται άνετα εικόνα στη βάση διαγραμμάτων και πακέτων με χαρτονομίσματα. Αν θέλετε να μιλήσετε λοιπόν για τον πόλεμο και πώς αυτός επηρεάζει την οικονομία, δεν έχετε παρά να φανταστείτε ορδές στρατιωτών να μάχονται ενάντια σε σωρούς χρημάτων! Γελοίο; Αναμφίβολα. Αποτελεσματικό; Ακόμα πιο αναμφίβολα...

Η τεχνική αυτή όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σας, αλλά και το πώς προσλαμβάνετε τις εμπειρίες της ζωής σας. Περιλαμβάνει δραστηριοποίηση πολλών εγκεφαλικών ζωνών στην κωδικοποίηση της πληροφορίας, γι' αυτό και κινητοποιεί το σύνολο σχεδόν των γνωστικών μας δομών. Μια δοκιμή θα σας πείσει...




ΠΗΓΕΣ...
http://tetsi.blogspot.gr
http://katantia-katantia.blogspot.gr

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.


Διαμαρτυρία στους μνημονιακούς βουλευτές μέσω νέας διαδικτυακής εφαρμογής!

''Διάλεξε τον βουλευτή που θέλεις να κράξεις''.


Ένα πρωτότυπο site, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να διαμαρτυρηθούν προσωπικά σε όποιον πολιτικό επιθυμούν και να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο Μνημόνιο 3.

Μαλιστα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, digitalprotest.eu, υπάρχει και κείμενο-διαμαρτυρία έτοιμο να αποσταλεί στον πολιτικό που θα διαλέξουν οι χρήστες για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους.
Διάλεξε τον βουλευτή που θέλεις να κράξεις




Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί της διαδικτυακής αυτής εφαρμογής μαζικής αποστολής διαμαρτυριών εναντίων των βουλευτών που θα (ξανά) ψηφίσουν ένα ακόμη μνημόνιο εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Διαπιστώνουμε ότι η προσπάθειά μας για ψηφιακή διαμαρτυρία ήδη έχει γίνει θέμα σε πολλά ειδησεογραφικά portals και ιστολόγια. Τους ευχαριστούμε. Όλα φαίνεται να αναπαράγουν την είδηση από το enikos.gr που δημοσίευσε post με τίτλο "Διάλεξε τον βουλευτή που θέλεις να κράξεις", με αποτέλεσμα όλες οι αναφορές να έχουν τον ίδιο τίτλο.

Δηλώνουμε ότι πρόθεση μου δεν είναι κανενός είδους "κράξιμο" σε κανένα βουλευτή. Ο βουλευτής είναι ελεύθερος και ανεπηρέαστος να ψηφίσει ότι αυτός κρίνει ότι θέλει να ψηφίσει. Η εφαρμογή είναι μια "ευκαιρία" που δίνεται στους ψηφοφόρους ονομαστικά να απευθυνθούν σε βουλευτή/ες που επιθυμούν για να τους εκφράσουν τη διαμαρτυρία-αντίθεσή τους με το μνημόνιο #3. Τίποτε περισσότερο - τίποτε λιγότερο.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να γράψει το δικό του κείμενο ή να τροποποιήσει δείγμα διαμαρτυρίας που αναγράφεται.

Τελικά το αποστελλόμενο κείμενο φέρει την ευθύνη του υπογράφοντα και όχι της εφαρμογής.

Όλα τα στοιχεία των βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και στηρίζουν την κυβέρνηση προέρχονται από τον επίσημο ιστοχώρο της Βουλής.

Σας ευχαριστούμε :-)

DigitalProtest.eu





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ.


Καταστροφικά λογισμικά

Το αφεντικό μου τυπικό παράδειγμα ανθρώπου - μηχανής, έχει μια ζωή με πολλά λεφτά φυσικά αλλά δεν είναι ακριβώς ζωή.
Όπως και για εκατομμύρια άλλους, δεν λειτουργεί με ελεύθερο λογισμικό, αλλά βάσει αυστηρών προδιαγραφών ενός εγχειριδίου του εργοστασίου κατασκευής. Κάνει αυτό που επιβάλλεται να κάνει κάποιος στη κατηγορία που ανήκει, στη περίπτωσή του είναι η κατηγορία μάνατζερ (του κάτι). Το ονοματεπώνυμό του, η πατρίδα του, η θρησκεία του, ονομάζονται μάνατζμεντ. Δεν υπάρχει διαφορετικό όνομα για κάθε τι στη ζωή του. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο λογισμικό φορτωμένο στο σκληρό δίσκο του μυαλού του και όλα όσα, κατανοεί, πράττει, αγαπάει, μισεί ή φοβάται είναι προγράμματα που τρέχουν στο συγκεκριμένο λειτουργικό. Αν προσπαθήσεις να του βάλεις κάτι ασύμβατο, μπλόκαρε ή το στέλνει σε καραντίνα σαν ιό....

Στο λογισμικό του δεν υπάρχουν οι λέξεις καφές και τσιγάρο. Όχι γιατί έχει ψάξει το θέμα και αποφάσισε πως είναι βλαβερές συνήθειες, όχι γιατί δοκίμασε και δεν του άρεσε, όχι γιατί του αρέσει αλλά φοβάται, απλά επειδή το λειτουργικό του είναι εντελώς τελευταίας τεχνολογίας, δεν υπάρχουν οι λέξεις. Δεν μπορεί να τις κατανοήσει. Στο δικό του κόσμο κάποιος που θα πιει ένα καφέ και θα ανάψει ένα τσιγάρο είναι απλά ένας looser. Ένα ανθρωπάκι από κύτταρο αποτυχημένο, ο κακός υπάλληλος που θα χάσει έστω και λίγα λεπτά από το πολύτιμο επιχειρησιακό χρόνο για να εκτελέσει αυτή την πράξη η οποία θα έπρεπε να είναι ανύπαρκτη.

Με κοίταξε με ειρωνικό ύφος καθώς στο διάλειμμα έφτιαξα ένα καφέ κι άναψα ένα τσιγάρο.
- Τι είναι αυτό το πράγμα για σένα με ρώτησε?
- Απόλαυση, του απάντησα.
- Απόλαυση μια καταστροφική συνήθεια? Το ύφος του ήταν σαν κάποιον που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του σύμπαντος.
- Είμαι αυτοκαταστροφική, του είπα.
- Γιατί είσαι αυτοκαταστροφική?
- Γιατί μπορώ του απάντησα εκ νέου. Μπλόκαρε.
- Τι εννοείς?

Είμαι σαν το παλιό ανέκδοτο με το σκύλο. Το ξέρεις? Όχι μου είπε. Για λεγε...

Γιατί ο σκύλος γλύφει τ΄@ρχίδια του? Γιατί μπορεί.

Επί τέλους μετά το ανέκδοτο το antivirus που έχει στο σκληρό του δίσκο με αναγνώρισε.

Έχεις μόνιμα αναρχικές, περιθωριακές αντιλήψεις μου είπε.

Και είμαι από εκείνους που κρύβουν την ανικανότητά τους να είναι πετυχημένοι και σοβαροί με φιλοσοφίες του κώλου όπως κάνουν όλοι οι loosers, συμπλήρωσα... Σε ικανοποιεί αυτή η εξήγηση?

Μπλόκαρε πάλι. Το antivirus του έβγαλε "επιθετική" συνεπώς "αντιπαραγωγική"

Το χόντρυνα ακόμα πιο πολύ. Είμαι σαν τη μύγα μες το γάλα σ΄αυτό το γραφείο, το βλέπεις κι εσύ έτσι? Όντως, μου λέει, αλλά για κάποιο λόγο που δεν έχω διευκρινίσει ακόμα καλά, επιβιώνεις και σε θεωρώ απαραίτητη.

Προσωπικά, του είπα, είμαι εδώ μέσα γιατί όπως σου είπα είμαι αυτοκαταστροφική, εσείς με κρατάτε για να δοκιμάζετε τα firewall του μυαλού σας μάλλον, και γέλασα. Γέλασε κι εκείνος. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνει τα αντίπαλα λογισμικά απλά έχει επιλέξει το πιο καλά διαφημισμένο. Εμπιστεύεται αυτό που εμπιστεύονται οι της ίδιας κατηγορίας.

Ξέρω πως κάποια στιγμή θα βρεθώ μοιραία εκτός γραφείου. Κάποιος δεν θα το βρει τόσο ελκυστικό να πουλάω πνεύμα. Αλλά εν τω μεταξύ το διασκεδάζω, αυτοκαταστροφικά. Με το φάντασμα της ανεργίας να με κοιτάζει έξω από το παράθυρο και να μου λέει. Για έλα και πεινάω σαν λύκος... Και μένα να επιμένω πως πιρόγα δεν θα με κάνουν...

Δύσκολο πλέον να ζει κανείς έχοντας διαφορετικούς κωδικούς για κάθε πράγμα που υπάρχει γύρω του. Δύσκολο να λειτουργεί η ζωή του με μετρητά κι όχι με κάρτες. Δύσκολο να μην κάνεις τα υποχρεωτικά εμβόλια. Να μην έχεις antivirus κι ότι βρέξει...

Γιατί τελικά ένας άνθρωπος κάνει τη προσωπική του επανάσταση? Γιατί μπορεί....

Και τότε γιατί ένας λαός δεν μπορεί να κάνει τη δική του? Γιατί είναι δύσκολο να πετύχεις ένα εκατομύριο σκύλους να γλύφουν τ΄@ρχίδια τους όλοι ταυτόχρονα....



Vasilliskos




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ;"


  Tommy Winfrey
Το site Quora δέχεται μια περίεργη ερώτηση και ο εικονιζόμενος κρατούμενος για δολοφονία στις φυλακές των ΗΠΑ έχει την απάντηση

Στο Quora ο καθένας μπορεί να γράψει την απορία του περιμένοντας άλλους χρήστες να την λύσουν. Μπορείς να κάνεις όποια ερώτηση θες και να σου απαντήσει όποιος θέλει. Αρκετές ερωτήσεις είναι χαζές, κάτι σαν παιχνίδι ανάμεσα στους χρήστες για να εισπράξουν πληρωμένες απαντήσεις.

Ανάμεσα τους όμως υπάρχουν ερωτήσεις που ξεχωρίζουν. «Πώς είναι άραγε να σκοτώνεις κάποιον;»  ρωτάει ένας χρήστης σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες ερωτήσεις του site. Η απάντηση παραδόξως δεν έρχεται από κάποιο troll αλλά από τον 34χρονο Tommy Winfrey ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκισης για δολοφονία.

Στα δεκαεννιά του εθισμένος στα ναρκωτικά σκότωσε έναν άνθρωπο. «Αισθανόμουν σαν αδύναμος αλήτης. Αν δεν τον σκότωνα θα άφηνα κάποιον άλλο να μου επιβληθεί. Έπρεπε να διατηρήσω την φήμη μου ως drug dealer» λέει ανάμεσα σε άλλα. Το σημείο που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκεί που μιλάει για τους λόγους που τον οδήγησαν στην δολοφονία:

« Ένιωθα ανάξιος αγάπης και ανάξιος να αγαπήσω. Έτσι υποβάθμισα την αξία της ζωής. Τόσο την δική μου, όσο και των άλλων. Το τράβηγμα της σκανδάλης είναι μια πράξη ανορθολογική. Νιώθω πως έχω κλέψει από την οικογένεια του θύματος το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή».

Για όσους αναρωτιούνται πως ένας κατάδικος μπορεί και γράφει στο ίντερνετ, το «The Last Mile» ένα πρόγραμμα στις ΗΠΑ που προετοιμάζει τους τρόφιμους για να δουλέψουν στον τεχνολογικό τομέα μετά την αποφυλάκιση τους είναι η απάντηση.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ.



 Πώς οι τρίχες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο για την καταπολέμηση του καρκίνου

Κάθε Νοέμβρη σε πολλές χώρες γιορτάζεται το Movember.




Πρόκειται για ένα κίνημα στο οποίο οι συμμετάσχοντες αφήνουν μουστάκι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η διαδικασία είναι η εξής: Για να λάβει κάποιος συμμετοχή, χρειάζεται να δημιουργήσει λογαριασμό στην επίσημη ιστοσελίδα του movember. Οι συμμετοχές οργανώνονται κυρίως σε ομάδες. Εκεί ο χρήστης ανεβάζει συχνά φωτογραφίες της προόδου του μουστακιού. Οι επισκέπτες κάνουν δωρεά όποιο ποσό επιθυμούν στην συμμετοχή που επιλέγουν και τα χρήματα που συγκεντρώνονται πηγαίνουν κυρίως σε Οργανώσεις κατά του καρκίνου του προστάτη.




Every little helps

Η συμμετοχή στην κίνηση αυτή είναι αρκετά μεγάλη και αυξάνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κάνοντας το movember πολύ δημοφιλές, το 2011 το ποσό που συγκεντρώθηκε παγκοσμίως ήταν πάνω από 99 εκατομμύρια ευρώ. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ομάδες των συμμετεχόντων βοηθάει στην αύξηση των εσόδων.




Facts συμφωνα με το website του Movember:

- 1 στους 9 άντρες παρουσιάζουν καρκίνο του προστάτη
- Αυτό το χρόνο υπολογίζεται να διαγνωστούν 40,000 νέες περιπτώσεις μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο (!)
- 47% των περιπτώσεων του καρκίνου των όρχεων εμφανίζεται σε άνδρες κάτω των 35 ετών και άνω του 90% σε άνδρες κάτω των 55 ετών



Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ









ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΘΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ… ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

15
Του Johann Christoph Arnold
Όταν η διάσημη δολοφόνος Κάρλα Φαίη Τάκερ εκτελέστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1998, στο Χάντσβιλλ του Τέξας, μία μικρή ομάδα διαδηλωτών ενάντια στη θανατική ποινή έκαναν μία ολονυχτία με αναμμένα κεριά. Αλλά πολλές περισσότερες εκατοντάδες ήταν εκεί έξω από τη φυλακή για να χαρούν για το θάνατό της. Ένα πανό που κρατούσε κάποιος τα έλεγε όλα: “Είθε ο Παράδεισος να σε βοηθήσει. Είναι τόσο σίγουρο όσο η κόλαση, ότι εμείς δεν θα σε βοηθήσουμε!”

Μέσα στη φυλακή, ωστόσο, ένας άνδρας, ονόματι Ρον Κάρλσον, προσευχόταν για την Κάρλα  και όχι στην αίθουσα των μαρτύρων όπου βρίσκονταν οι οικογένειες των θυμάτων της Κάρλα, όπου λογικά θα έπρεπε να είναι, αλλά στο χώρο που η φυλακή παρείχε για την οικογένεια της δολοφόνου.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που γνώρισα τον Ρον και άκουσα το αξιοθαύμαστο ταξίδι του από το μίσος στη συμφιλίωση, αλλά αυτά που μου είπε είναι κολλημένα στο μυαλό μου λες και ήταν χτες:

«Λίγο μετά που είχα γυρίσει σπίτι μετά από μία μέρα κοπιαστικής δουλειάς  (ήταν 13 Ιουλίου του 1983)  χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο πατέρας μου. Είπε, “Ρόν, πρέπει να έρθεις αμέσως στο μαγαζί. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η αδελφή σου δολοφονήθηκε.” Έπεσα στο πάτωμα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ακόμα κι όταν είδα στην τηλεόραση το σώμα της αδελφής μου να το μεταφέρουν έξω από ένα διαμέρισμα. Η Ντέμπορα ήταν αδελφή μου, και με είχε μεγαλώσει. Οι γονείς μου είχαν χωρίσει όταν ήμουν πολύ μικρός, έξη χρονών. Δεν είχα αδελφούς  μόνο μία μεγαλύτερη αδελφή  και γι’ αυτό η Ντέμπορα ήταν κάτι το πολύ ιδιαίτερο για μένα. Πολύ ιδιαίτερο.

H Ντέμπορα φρόντιζε πάντα να έχω ρούχα, και να υπάρχει φαγητό στο τραπέζι. Με βοηθούσε στα μαθήματά μου, και με χτυπούσε στα χέρια αν έκανα κάτι λάθος. Είχε γίνει η μητέρα μου.

Τώρα ήταν νεκρή, με δεκάδες μώλωπες από γροθιές σ’ όλο της το σώμα, και την πληγή από σφαίρα στην καρδιά της.  Η Ντέμπορα δεν ήταν άνθρωπος που είχε εχθρούς. Απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, την λάθος ώρα. Οι δολοφόνοι είχαν έρθει να κλέψουν ανταλλακτικά μοτοσικλετών από το σπίτι που αυτή έμενε, και όταν ανακάλυψαν τον Τζέρρυ Ντην,  τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν μαζί,  τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Βρίσκονταν κάτω από μεγάλη επήρεια ναρκωτικών. Μετά ανακάλυψαν την Ντέμπορα κι έτσι έπρεπε να την σκοτώσουν κι αυτήν ..».

To Xιούστον ήταν ανάστατο. Οι εφημερίδες περιέγραφαν με πηχυαίους τίτλους το έγκλημα, και η πόλη ζούσε σε φόβο. Μερικές βδομάδες αργότερα οι δολοφόνοι – δύο ναρκομανείς, η Κάρλα Τάκερ και ο Ντάνιελ Γκάρετ – παραδόθηκαν από συγγενείς. Στη συνέχεια δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο. Ο Ντάνιελ αργότερα πέθανε στη φυλακή. Ωστόσο ο Ρον δεν αισθανόταν ανακούφιση: «Χάρηκα που συνελήφθηκαν, φυσικά, αλλά ήθελα να τους σκοτώσω εγώ ο ίδιος. Είχα γεμίσει με απόλυτο μίσος, και ήθελα να ισοφαρίσω. Ήθελα να χτυπήσω την καρδιά της Κάρλα όπως εκείνη είχε κάνει στην αδελφή μου».

Ο Ρον λέει ότι από πριν το θάνατο της αδελφής του, είχε πρόβλημα με το ποτό και τα ναρκωτικά, αλλά μετά χειροτέρεψε πολύ. Ένα χρόνο αργότερα και ο πατέρας τους πυροβολήθηκε από ληστές.

«Συχνά μεθούσα, και βυθιζόμουν στα ναρκωτικά όπως LSD και μαριχουάνα και ότι άλλο έβρισκα. Επίσης συνεχώς τσακωνόμουν με τη γυναίκα μου. Ήθελα να σκοτώσω τον εαυτό μου…

Τότε ένα βράδυ, αισθανόμουν ότι δεν άντεχα άλλο, και σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κάνω κάτι για το μίσος και την οργή που με πλημμύριζαν. Είχαν γίνει τόσο άσχημα μέσα μου, που ήθελα συνεχώς να κάνω κακό σε αντικείμενα και ανθρώπους. Βάδιζα στο ίδιο μονοπάτι με τους δολοφόνους της αδελφής μου και του πατέρα μου. Εκείνο το βράδυ όμως αποφάσισα να ανοίξω τη Βίβλο, και άρχισα να διαβάζω.

Ήταν αλήθεια παράξενο. Ήμουν κάτω από επήρεια ναρκωτικών και διάβαζα το Λόγο του Θεού! Αλλά όταν έφτασα εκεί που σταύρωσαν τον Ιησού έκλεισα απότομα το βιβλίο. Για κάποιο λόγο με χτύπησε στην καρδιά όπως ποτέ πριν: “Θεέ μου”, σκέφτηκα, “σκότωσαν ακόμα και τον Ιησού!”.

Τότε έπεσα στα γόνατά μου  και δεν το είχα κάνει ποτέ πριν αυτό – και ζήτησα από τον Θεό να έρθει στη ζωή μου και να με αλλάξει όπως Εκείνος ήθελε να είμαι, και να είναι Κύριος της ζωής μου. Αυτό ήταν βασικά που συνέβη εκείνο το βράδυ.

Αργότερα διάβασα περισσότερο τη Βίβλο, και μία γραμμή από το Πάτερ Ημών – εκείνη η γραμμή που λέει “συγχώρησέ μας όπως και εμείς συγχωρούμε” – πήδηξε έξω από το κείμενο προς εμένα. Το νόημα φαινόταν καθαρό: “Δεν θα συγχωρηθείς αν δεν συγχωρήσεις.” Θυμάμαι ότι επιχειρηματολογούσα με τον εαυτό μου :“Δεν μπορώ Εγώ να το κάνω αυτό, ποτέ δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο”. Και ο Θεός φαινόταν να μου απαντάει αμέσως, “Καλά, Ρον, Εσύ δεν μπορείς. Αλλά μέσω Εμένα μπορείς”.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και μία μέρα μιλούσα με ένα φίλο στο τηλέφωνο, και με ρώτησε αν ήξερα ότι η Κάρλα ήταν σε μία φυλακή στην πόλη μας. “Θα πρέπει να πάς εκεί και να της πεις τις σκέψεις σου”, μου είπε. Αυτός ο φίλος δεν ήξερε την πνευματική μου πορεία, και δεν του είπα τίποτα. Αλλά αποφάσισα να πάω να δω την Κάρλα.

Όταν πήγα εκεί και την αντίκρισα της είπα ότι είμαι ο αδελφός της Ντέμπορα. Δεν είπα τίποτα άλλο στην αρχή. Με κοίταξε παράξενα και είπε, “Ποιος είπες ότι είσαι;” Επανέλαβα, αλλά ακόμα με κοιτούσε αποσβολωμένη, σαν να μην πίστευε αυτό που άκουγε. Μετά ξέσπασε σε κλάμα.

Είπα, “Κάρλα, ό,τι και να βγει απ’ αυτό, θέλω να ξέρεις ότι εγώ σε συγχωρώ, και δεν έχω τίποτα εναντίον σου.” Εκείνη τη στιγμή όλο το μίσος και η οργή έφυγε. Ήταν σαν ένα μεγάλο βάρος να σηκώθηκε από τους ώμους μου».

Ο Ρον λέει ότι μίλησε πολύ ώρα με την Κάρλα, και στη διάρκεια της συνομιλίας του ανακάλυψε ότι κι εκείνη, επίσης, πρόσφατα είχε πιστέψει στον Θεό, και ότι η πίστη της είχε αλλάξει τη στάση της για τη ζωή. Ήταν τότε που ο Ρον αποφάσισε ότι έπρεπε να ξαναπάει και να μάθει περισσότερα γι’ αυτήν:

«Στην αρχή απλά ήθελα να πάω και να την συγχωρήσω και να φύγω, αλλά μετά από εκείνη την πρώτη επίσκεψη χρειαζόμουν να πάω ξανά. Ήθελα να ανακαλύψω αν ήταν ειλικρινής για τη χριστιανική πορεία την οποία ισχυριζόταν ότι είχε. Επίσης ήθελα να μάθω γιατί οι άνθρωποι σκοτώνουν, γιατί δολοφονούν ο ένας τον άλλο. Ποτέ δεν το έμαθα αυτό, αλλά έμαθα ότι η Κάρλα ήταν ειλικρινής. Επίσης ανακάλυψα, μέσα από αυτήν, ότι οι άνθρωποι μπορεί να αλλάξουν και ότι ο Θεός είναι ζωντανός.

Η μητέρα της Κάρλα ήταν πόρνη και ναρκομανής, και εισήγαγε την κόρη της από πολύ νεαρή ηλικία σε όλα αυτά. Η Κάρλα είχε αρχίσει να κάνει ενέσεις ηρωίνης από δέκα ετών. Στη φυλακή ήταν που άλλαξε η ζωή της 180 μοίρες – μέσω μίας διακονίας που ασχολούνταν με γυναίκες και έδινε Βίβλους και μιλούσε για το νόημα της ζωής με τον Θεό». Ο Ρον επισκεπτόταν κάθε δύο μήνες την Κάρλα, ενόσω αυτή ανέμενε την εκτέλεσή της, για τα επόμενα δύο χρόνια, και επίσης αλληλογραφούσε με αυτήν. Σύντομα είχαν γίνει στενοί φίλοι.

Θυμάται: «Οι άνθρωποι γύρω μου δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Έλεγαν πως είναι ολοφάνερο ότι κάτι πάει στραβά με εμένα – ότι θα έπρεπε να μισώ τον άνθρωπο που σκότωσε την αδελφή μου, όχι να την πλησιάζω. Ένας συγγενής μου είπε ότι ντρόπιαζα τη μνήμη της αδελφής μου με τον τρόπο που ενεργούσα, και ότι πιθανώς “τα κόκαλά της να έτριζαν στο τάφο της”. ΄Ενας άλλος έκανε μία δημόσια δήλωση τη μέρα της εκτέλεσης της Κάρλα για το πόσο χαρούμενος ήταν που σε λίγο θα ήταν νεκρή.»

Η ίδια η Κάρλα είχε μείνει έκπληκτη από τη στάση του Ρον απέναντί της. Μιλώντας σε μία τηλεοπτική συνέντευξη λίγο πριν την εκτέλεσή της, είχε πει: “Είναι απίστευτο, φανταστικό! Η συγχώρεση είναι ένα πράγμα. Αλλά το να πάει κάποιος πέρα από αυτό και να με πλησιάσει – να με αγαπήσει ενεργά;” Της ήταν πολύ πιο εύκολα να κατανοήσει την οργή χιλιάδων ανθρώπων που ήθελαν το θάνατό της: «Μπορώ να κατανοήσω την οργή τους. Ποιος δεν θα μπορούσε; Είναι μία έκφραση του πόνου και της πληγής τους. Το ξέρω ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι αξίζω συγχώρεση. Αλλά ποιος την αξίζει; Μου έχει δοθεί μία νέα ζωή, και η ελπίδα – η υπόσχεση – ότι ο θάνατος δεν είναι η τελική πραγματικότητα». Η Κάρλα προχώρησε στον θάνατό της γενναία, χαμογελώντας καθώς έκανε την τελευταία της δήλωση: “Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που έκανα … ελπίζω ο Θεός να σας δώσει ειρήνη μέσω του θανάτου μου”.

Όσο για τον Ρον, επιμένει ότι δεν χρειαζόταν η εκτέλεσή της: “Δεν ωφελεί … Σίγουρα μου λείπει η αδελφή μου. Αλλά μου λείπει επίσης και η Κάρλα …”.

(Μετάφραση από το περιοδικό The Plough Reader, Άνοιξη 2000).




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΑΤΜ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ.



Θαυματουργό ΑΤΜ μοιράζει... ευρώ στο Σουφλί!
Και εκεί που έχει απελπιστεί κανείς και αναζητά λύση στα οικονομικά του προβλήματα να που ξεπροβάλλει σαν Μάννα εξ ουρανού το ΑΤΜ της... κρίσης!


Ποιο είναι αυτό; Μα ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, το οποίο δίνει περισσότερα χρήματα απ' όσα ζητά ο κάτοχος της κάρτας και μάλιστα χωρίς να τον χρεώνει γι' αυτά!
Το.. θαυματουργό ΑΤΜ φάνηκε στο ακριτικό Σουφλί και -όπως καταλαβαίνετε- μετά τον πρώτο πολίτη που το αντιλήφθηκε, έγινε ο κακός χαμός!
Η ουρά που σχηματίστηκε ξεπερνούσε και αυτές... στις «καλές» μέρες στις εφορίες! Ο διευθυντής της τράπεζας βγήκε έξω για να δει τι συμβαίνει και όταν πληροφορήθηκε την αιτία της ουράς, πανικόβλητος ζήτησε να διακοπεί η λειτουργία του ΑΤΜ.
Φυσικά, αναζητήθηκε η αιτία του πολύ ευχάριστου (για τους πολίτες μόνο, φυσικά) λάθους ήταν η απροσεξία ενός υπαλλήλου της τράπεζας που έβαλε τα 50ευρα στη θέση που μπαίνουν τα 20εύρα!
Οι ευχές «πάντα τέτοια» δεν φαίνεται να «καλάρεσαν» στον διευθυντή της τράπεζας, ο οποίος ενδεχομένως να εξετάσει και την τιμωρία του υπαλλήλου.
Σκοπεύει, πάντως, να ζητήσει τα χρήματα πίσω από τους τυχερούς που εκμεταλλεύτηκαν το «γενναιόδωρο» ΑΤΜ...
Για λίγο κράτησε η χαρά τους...





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ.ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ...


Στα άρματα εμπρός στον αγώνα

Παίζουν και με τα όπλα και με την τύχη τους

ΑΦΡΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.


Διάθεση για χιούμορ φαίνεται πως είχαν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι γέμισαν με απορρυπαντικό το σιντριβάνι του Φάρου της Αλεξανδρούπολης.

Όπως γράφει το thrakitoday το σιντριβάνι όπως ήταν αναμενόμενο άρχισε να... αφρίζει και να ξεχειλίζει προκαλώντας τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών, οι οποίοι απαθανάτιζαν την εικόνα κοινοποιώντας την παράλληλα με χιουμοριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποδεικνύουν πως στην εποχή της κρίσης κάποιοι έχουν ανάγκη όσο ποτέ.. το χιούμορ! 

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πριν από περίπου έναν χρόνο και στην πόλη της Ξάνθης με το σιντριβάνι που κοσμεί την Κεντρική Πλατεία της πόλης. 




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ.


Πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ σε πέντε εταιρείες για προώθηση και διάθεση προς πώληση ενεργειακών βραχιολιών με αναληθείς ισχυρισμούς, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Πρόκειται για βραχιόλια με διάφορες εμπορικές επωνυμίες , τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εταιρειών, είναι προϊόντα ειδικής τεχνολογίας που χαρίζουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία, αθλητικά προϊόντα τεχνολογίας για καλύτερες επιδόσεις, βελτιώνουν την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και βοηθούν στην καθημερινή, καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού του ανθρώπου.

Οι ισχυρισμοί αυτοί κρίθηκαν αναληθείς, επειδή οι εταιρείες δεν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επιπλέον, δεν διέθεταν αποδεικτικά στοιχεία βασισμένα σε μελέτες, σχετικά με βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων από τη χρήση των προϊόντων αυτών. 

Παραπλανητική, επίσης, κρίθηκε και η προώθηση ορισμένων από τα προϊόντα αυτά, σε περιοδικά και στις σχετικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων πώλησής τους, μέσω δηλώσεων γνωστών αθλητών, που παροτρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα, τα οφέλη των οποίων στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, επίσης, απέστειλε επιστολή στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προκειμένου να ενημερωθούν τα φαρμακεία όλης της χώρας για τα συγκεκριμένα προϊόντα και να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση του προωθητικού υλικού με τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι:
1. Στην εταιρεία με την επωνυμία «4Q ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ -ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 Ευρώ.
2. Στην εταιρεία με την επωνυμία «Β.ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 Ευρώ.
3. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΦΑΡΜ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία, χρηματικό πρόστιμο ύψους 65.000 Ευρώ.
4. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΒΙΤΟΡΓΚΑΝ (VITORGAN) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΟΡΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 Ευρώ.
5. Στην εταιρεία με την επωνυμία JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 Ευρώ.




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΤΑ "Π.Ν." ΣΤΗΝ 3ηΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ.


Τα λάστιχα του αυτοκινήτου μας στριγκλίζουν, καθώς αναχωρούμε βιαστικά, έχοντας αργήσει για την επίσκεψή μας στην "3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ".
Έχει αρχίσει να σουρουπώνει και τρέχουμε προς τα ανατολικά των Προμάχων, κατευθυνόμενοι προς το Γαρέφι όπου και η γιορτή.
Παίρνουμε τον επαρχιακό δρόμο, και στα αριστερά μας διακρίνεται στο βάθος το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίωνα και μερικές καντήλες να αχνοφαίνονται αναμμένες από τους πιστούς. Καταπίνοντας όσο γρηγορότερα γίνεται τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν, παρατηρούμε τους θεόρατους επιβλητικούς βράχους που θαρρείς παίζουν τον ρόλο του πέτρινου γίγαντα, που  προστατεύει  το ιστορικό χωριό του Γαρεφίου.
Μετά από δέκα λεπτά οδήγησης, μπαίνουμε στα πρώτα οικήματα του οικισμού και η αγωνία μας είναι μεγάλη, για το να προλάβουμε τις εκδηλώσεις.
Αφήνουμε το όχημά μας κοντά στην εκκλησία του χωριού και με ταχύ βήμα περπατάμε προς την κεντρική πλατεία.Στον ανηφορικό δρόμο, καθώς πλησιάζουμε, συναντούμε πολλές παρέες οι οποίες κατευθύνονται αντίθετα από εμάς, σημάδι ότι μάλλον δεν προλάβαμε.Αρκετές ηλικιωμένες κυρίως γυναίκες, κρατούν στα χέρια τους ταψιά και πιάτα με πολλά φαγώσιμα.
Πλησιάζοντας προς τον χώρο των εκδηλώσεων, παρατηρούμε ότι επικρατεί ησυχία, σημάδι ότι δεν προλάβαμε. Φτάνοντας στην πετρόχτιστη πλατεία, σχεδόν λαχανιασμένοι από τη διαδρομή και την αγωνία μας, παρατηρούμε τους διάφορους μικροπωλητές να μαζεύουν την πραμάτεια τους, έτοιμοι να αναχωρήσουν. Ο χώρος φωταγωγημένος, με τα τεράστια πλατάνια να σου προκαλούν δέος.Το κύριο μέρος των επισκεπτών έχει αναχωρήσει.Στην αμφιθεατρική πλατεία δεσπόζουν τα μνημεία των Μακεδονομάχων ηρώων , θυμίζοντας μας τους αγώνες που έδωσαν οι κάτοικοι και το αίμα που χύθηκε για την λευτεριά του τόπου.
Στην ανατολική πλευρά της πλατείας, το παραδοσιακό Μακεδονίτικο σπίτι, στολισμένο με το λάβαρο του συλλόγου, την ελληνική σημαία και τον ήλιο της Βεργίνας ,με τους προβολείς απάνω τους σου μεταδίδουν αίσθημα υπερηφάνειας και εθνικής ανάτασης.
Τρεις τέσσερις ψησταριές διάσπαρτες, αναδύουν γαργαλιστικές οσμές από τα καλούδια που ψήνονται και σου σπάνε την μύτη.
Έχουν απομείνει οι χορευτές των συλλόγων και κάποιοι "μερακλήδες" για να συνεχίσουν το γλέντι.

Είναι μαζεμένοι όλοι μαζί σαν μια παρέα, ένα σμήνος μελισσιού θαρρείς, και διασκεδάζουν χορεύοντας και τραγουδώντας.
Μικρά παιδιά τρέχουν ασταμάτητα, με τις χαρούμενες φωνές να σου διαπερνούν τα αυτιά.
- Καλώς τους, καλωσήρθατε.
Η φωνή του Τάσου, του προέδρου του μορφωτικού συλλόγου, μας καλωσόρισε.
Ήρθε πρόσχαρος κοντά μας και με τρεις κινήσεις μας έβαλε να καθίσουμε στα τραπέζια.
Σε χρόνο ρεκόρ το τραπέζι μας γέμισε με λαχταριστά σουβλάκια και μπύρες.
Μετά τα συνηθισμένα "χρόνια πολλά" , πιάσαμε την κουβέντα με τον Τάσο.
-Λοιπόν , πώς πήγε η εκδήλωση; Όλα καλά;ρωτήσαμε.
-Δόξα τω Θεό όλα πήγαν κατ ευχήν.Ο κόσμος μας τίμησε και γέμισε το χωριό μας και η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων μας έκλεισε με επιτυχία.Τα χορευτικά επίσης έδωσαν μια εορταστική νότα στην εκδήλωση και οι επισκέπτες το χάρηκαν.Ο αντικειμενικός μας σκοπός είναι να προβάλλουμε την πιπεριά και σχεδιάζουμε να την πιστοποιήσουμε σαν τοπικό προϊόν και να βγούμε δυναμικά στην αγορά.Είναι κρίμα διάφοροι άσχετοι να εκμεταλλεύονται την ονομασία της πιπεριάς μας κι εμείς να καθόμαστε έτσι.

Συζητήσαμε για πολλά άλλα σχέδια του συλλόγου και  αντιληφθήκαμε τη θέληση και τον ζήλο των παιδιών , να παραμείνουν στα πατρογονικά τους εδάφη και να παλέψουν με αξιοπρέπεια για μια καλύτερη ζωή.
Η ορχήστρα που έπαιζε στην εκδήλωση είχε αναχωρήσει προ πολλού, αλλά αυτό δεν πτόησε τα παιδιά, τα οποία με τη βοήθεια υπολογιστή και ηχοσυστημάτων , συνέχισαν το γλέντι.Παίζοντας παραδοσιακές μουσικές , όλοι οι χορευτές των συλλόγων σαν μια παρέα πιάνονταν και χόρευαν ανέμελα και καμαρωτά.Πειράγματα και επιφωνήματα από όλους και η εντύπωση που αποκομίσαμε , είναι ότι υπάρχει ακόμη η ποιότητα στις σχέσεις των νέων ,που από πολλούς μεγαλύτερους έχουν παρεξηγηθεί.
Οι δυο δάσκαλοι του μορφωτικού καταϊδρωμένοι, παρά την σχετική ψύχρα που επικρατούσε , οδηγούσαν τα βήματα των υπολοίπων.Μακεδονικά ακούσματα έδιναν τη θέση τους σε θρακιώτικα.Όμορφες κοπελιές του συλλόγου συνοδευόμενες από ευθυτενή παλικάρια γέμιζαν την πίστα της πλατείας, μεταδίδοντας σε όλους  αισιοδοξία και πίστη για το μέλλον.
Μικροί χορευτές κάνοντας τη δική τους " κλίκα", ακολουθούν τους μεγάλους.
Μέναμε εκστασιασμένοι από την όλη εικόνα και νομίζουμε ότι η αγνότητα που εκπέμπουν οι κάτοικοι αυτού του τόπου είναι σπάνια.Σε τέτοιους δύσκολους και προβληματικούς καιρούς που ζούμε , η απλοϊκότητα και η ανθρωπιά που συναντήσαμε είναι παραδειγματική.
Καθίσαμε περίπου ένα δίωρο και δεν καταλάβαμε ούτε το πώς πέρασε η ώρα, ούτε την ψύχρα που επικρατούσε.
Αναχωρώντας από την φιλόξενη αυτή εκδήλωση, γεμάτοι από όμορφες εικόνες, δώσαμε στους εαυτούς μας την υπόσχεση, ότι και του χρόνου, θα είμαστε εκεί , όχι τόσο για να βοηθήσουμε τα αγνά αυτά παιδιά, όσο για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, παίρνοντας κουράγιο και δύναμη από αυτούς.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...