Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015" ΤΟΥ Μ.Χ.Σ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Ο Μ.Χ.Σ. Προμάχων "Οι Πρόμαχοι" είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τις ημερομηνίες για το  "Πολιτιστικό Αντάμωμα 2015". 
Το Σάββατο 4 και την  Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 σας προσκαλεί να έρθετε να παρακολουθήσετε ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα με συλλόγους από όλη την Ελλάδα. 
Τα γραφεία του συλλόγου θα είναι κάθε Τετάρτη 20:00 με 21:30 ανοιχτά για την οργάνωση του διημέρου.
 Όσοι εθελοντές και χορηγοί επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να έρθουν στα γραφεία η να επικοινωνήσουν με εκπροσώπους του συλλόγου στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γραφεία συλλόγου- 2384075175
Μπάτσης Χρήστος - 6974858026
Τσαμπούρης Γεώργιος - 6986986994
Γιουρούκης Παύλος - 6972245510

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα αναλυτικά καθώς και η έναρξη της λαχειοφόρου αγοράς με έπαθλο ένα μηχανάκι (παπί).

Με εκτίμηση  
Το Δ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



7/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
                  Πρόμαχοι 2/06/2015


                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου που θα εγγραφούν στην πρώτη (Α) τάξη του δημοτικού σχολείου Προμάχων, να προσκομίσουν στον διευθυντή του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 τα εξής δικαιολογητικά:

1. Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού
2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) συμπληρωμένο

Όσοι γονείς επιθυμούν να εγγραφούν τα παιδιά τους στο ολοήμερο τμήμα του σχολείου, να συμπληρώσουν αίτηση και να την υποβάλουν στο σχολείο μέχρι τις 19/06/2015.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο τηλέφωνο του σχολείου 23840 75273



Ο Διευθυντής του σχολείου

Λιούγκας Γεώργιος  

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ



Μαζική συμμετοχή αγροτών και διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις με πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης και Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης: «Είναι αδιανόητο να μην αποζημιώνονται οι παραγωγοί για τις καταστροφές που υπέστησαν οι πρώιμες καλλιέργειές τους, όταν οι ίδιοι είναι απολύτως συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους»

Μαζική συμμετοχή και διαμαρτυρία αγροτών, ομάδων παραγωγών και εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών Ημαθίας και Πέλλας πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/6) στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια, με πρωτοβουλία των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας και Πέλλας κκ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη και Θεόδωρου Θεοδωρίδη αντίστοιχα. Στη συνάντηση με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κα. Μαρία Παππά, παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Πέλλας Ιωάννης Σηφάκης, ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Δημήτρης Χαμπίδης με την ιδιότητα του Συμβούλου του Υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου. 

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν άπαντες οι εκπρόσωποι των ομάδων παραγωγών και αγροτικών συνεταιρισμών Ημαθίας και Πέλλας, οι αγρότες επανέλαβαν το δίκαιο αίτημά τους για αποζημίωση, λόγω των καταστροφών που υπέστησαν οι πρώιμες καλλιέργειες (περίοδος ανθοφορίας) από τον παγετό.  Ο παγετός έπληξε  τις δενδρώδεις καλλιέργειες όπως τα συμπύρηνα ροδάκινα, βερίκοκα, αχλάδια, ορεινά κεράσια κ.ά. στην ευρύτερη περιοχή των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας.

Από την πλευρά τους οι Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας κ.κ. Κώστας Καλαϊτζίδης και Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισαν, με έμφαση, την αδήριτη ανάγκη ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος των παραγωγών Ημαθίας και Πέλλας για άμεση αποζημίωση των καταστροφών στις αγροτικές παραγωγές τους.

Χαρακτηριστικά οι κ.κ. Καλαϊτζίδης και Θεοδωρίδης ανέφεραν ότι «είναι αδιανόητο να μην αποζημιώνονται οι αγρότες για τις καταστροφές που υπέστησαν στα χωράφια τους, τη στιγμή μάλιστα που αντιμετωπίζουν πολλά και έντονα οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να ξεκινήσουν να μαζεύουν τις παραγωγές τους. Οι συγκεκριμένες καταστροφές έχουν βεβαιωθεί και πιστοποιηθεί από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δέντρων που εδρεύει στην περιοχή και από άλλους φορείς, επομένως χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των αγροτών το συντομότερο δυνατό, συμβάλλοντας στο βιώσιμο μέλλον των αγροτών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας».

Ακόμη, ζητήθηκε από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που πλημμύρισαν τα χωράφια τους από τους κωδικούς της Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας ζήτησαν από τους Βουλευτές, σε συνεννόηση με την κα. Παππά, να συναντηθούν με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αποστόλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, ώστε να προωθηθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων στους αγρότες Ημαθίας και Πέλλας. Εν κατακλείδι, οι κκ. Καλαϊτζίδης και Θεοδωρίδης τόνισαν ότι «στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών θα υπάρχουν εξελίξεις ενώ το μέτρο των δραστικών κινητοποιήσεων θα αποτελεί πλέον μονόδρομο».



Οι Βουλευτές Ημαθίας και Πέλλας δεσμεύτηκαν να ανταποκριθούν στο αίτημα των κκ. Αντιπεριφερειαρχών και πρόκειται να κανονίσουν συνάντηση για το θέμα των αποζημιώσεων με τον αρμόδιο Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ στις επόμενες ημέρες.

"ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ



(Του κάμπου τα καμώματα)
"Ο Πολιτισμός Ενώνει. Μη μένεις αμέτοχος"

Είναι το κεντρικό σύνθημα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης το τριήμερο 5,6 & 7 Ιουνίου


           Με κεντρικό σύνθημα "Ο Πολιτισμός Ενώνει. Μη μένεις αμέτοχος" ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης, διοργανώνουν ένα διαφορετικό πολιτιστικό φεστιβάλ το τριήμερο 5, 6 και 7 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης (Ελευθερίου Βενιζέλου με Μεταξά γωνία στην Κρύα Βρύση) με την τίτλο "του Κάμπου τα καμώματα".  Στο φεστιβάλ, το οποίο να αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου,  συμμετέχουν σχολεία, αλλά και φορείς από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συγκεκριμένα συμμετέχουν από Αριδαία, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Ακρολίμνη, Γαλατάδες κ.α.
           Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει, παρουσίαση παραδοσιακών χορών και μοντέρνων χορών, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις εκπαιδευτικών και άλλων προγραμμάτων, θεατρικές παραστάσεις και άλλα happenings. Το φεστιβάλ  έχει την υποστήριξη του Δήμου Πέλλας και της ΔΗΚΕΠΑΠ Πέλλας.
           Για όλους όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ παραθέτουμε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

19:00 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρολίμνης

19:25 Βράβευση τμήματος ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρολίμνης

19:     30 Επίδειξη ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Αθλητικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης "Ταξιάρχης"

20:00 Παρουσίαση τραγουδιών από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κρύας Βρύσης

20:20 Βράβευση συμμετεχόντων Σχολείων στο διαγωνισμό Σκακιού

20:30 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Ποντίων Κρύας Βρύσης "Αλέξανδρος Υψηλάντης"

20:50 Παρουσίαση προγράμματος "Παρόχθιο αθλητικό πάρκο Λουδίας" από το 1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης

21:00 Παρουσίαση προγράμματος δημιουργικής γραφής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το ολοήμερο τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης

21:15 Προβολή ταινίας "Selfie" από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης

21:20 Προβολή ταινίας "Το μικρό σπίτι" (animation) από το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας.

21:25 Προβολή ταινίας "Ασφάλεια στο σχολικό χώρο" από το ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης

21:30 Προβολή ταινίας "Έχεις Δικαίωμα" από το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

19:00 Μοντέρνοι χοροί από τον Αθλητικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης "Αλπαντρος"

19:10 Επίδειξη Kick Boxing από Μποζίνη Θεόδωρο

19:30 Παρουσίαση Κρητικών χορών από τον Σύλλογο Κρητών Γιαννιτσών "Νίκος Ξυλούρης"

19:55 Βράβευση Έκθεσης Αγιογραφίας Παπαντώνης

20:00 Βράβευση συμμετοχής στο Φεστιβάλ του 1ου Νηπιαγωγείου Κρύας Βρύσης

20:05 Παρουσίαση του προγράμματος "Ecomobility" από το 1ο  Γυμνάσιο Γιαννιτσών

20:25 Παρουσίαση προγραμμάτων "Διατροφικές συνήθειες των εφήβων" και "Η χρυσή τομή στα μαθηματικά" από το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας.

20:45 "Σαν παλιό σινεμά" από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

19:00 Παρουσίαση μοντέρνων χορών από το Γυμναστήριο της Κρύας Βρύσης "Βιόρυθμος"

19:30 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού "Φίλιππος" Γαλατάδων"

19:50  Παρουσίαση προγράμματος ανακύκλωσης από το 2ο Νηπιαγωγείο Κρύας Βρύσης

20:00 Θεατρική Παράσταση από το Πολιτιστικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης "Σωκράτης"

20:00 Βράβευση για τον 14ο Ποδηλατικό γύρο του Γιάννη Ουζουνίδη

20:30 Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Σύλλογο Γηγενών Κρύας Βρύσης "Οι Μακεδόνες"

20:50 Προβολή ταινίας "Δεν είσαι μόνος" από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης

21:00 Προβολή ταινίας "Ένα Λεπτό" από το ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης

21:10 Προβολή ταινίας "Lemon and Lime" από το 1ο ΓΕΛ Έδεσσας


21:15 Προβολή ταινίας "Αυτός και εκείνος" από το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ" ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ FUEN



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ και αποκαθιστά την αλήθεια σχετικά με εισήγηση περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, που διατυπώθηκε στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού συνεδρίου της FUEN (ευρωπαϊκή ομοσπονδία εθνικών μειονοτήτων) που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από 13 μέχρι 17 Μαΐου 2015.

 Ζητούμε ακρόαση για να εκθέσουμε τις απόψεις μας. Είναι καιρός να βροντοφωνάξουμε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι Μακεδόνες και δεν αισθανόμαστε μειονότητα στην ίδια μας τη χώρα!


Με τιμή
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ
τηλ.6983498377 




ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης στην Π.Ε. Πέλλας.

Προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης, εξαιτίας της απαξίωσης του από την διαχρονικά ακολουθούμενη πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, που συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολιτική, συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας.
Παρά το γεγονός του μεγάλου φόρτου εργασίας και του αριθμού των κατοίκων της περιοχής που καλείται να εξυπηρετήσει το Κ.Υ., παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση του. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, οδηγούν τη λειτουργία του σε οριακή κατάσταση.
 Χαρακτηριστικές είναι οι ελλείψεις σε ιατρικές ειδικότητες όπως παιδιάτρου, οδοντιάτρου, ακτινολόγου, μικροβιολόγου, γυναικολόγου, χειρουργού, φαρμακοποιού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες του λαού της περιοχής σε υπηρεσίες υγείας, που μένουν ακάλυπτες. Παράλληλα αναγκαίος κρίνεται ο διορισμός δύο νοσηλευτών ώστε να μην μένουν ακάλυπτα ιατρεία.
Επιπλέον προβλήματα εντοπίζονται και στην έγκαιρη μεταφορά και διακομιδή ασθενών που προϋποθέτει την συνεχή παρουσία και ετοιμότητα κατάλληλα επανδρωμένου ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Όμως το υπάρχον ασθενοφόρο παρουσιάζει πολλά τεχνικά προβλήματα και υπάρχει κίνδυνος ακινητοποίησης του κατά τη διακομιδή περιστατικού, με τραγικές ενδεχομένως συνέπειες για τον ασθενή. Οι οδηγοί-τραυματιοφορείς ασθενοφόρων δεν επαρκούν για την 24ωρη κάλυψη του ΚΥ, καθώς είναι μόνο δύο.  
Επιπρόσθετα τα δύο τελευταία χρόνια το Κ.Υ. στερείται διοικητικών υπαλλήλων αφού οι εργαζόμενοι με οργανική θέση διοικητικού υπάλληλου στο Κ.Υ., έχουν μετακινηθεί στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών της ΠΕ Πέλλας και «Άγιος Παύλος» της ΠΕ Θεσσαλονίκης. Όμως η υπαγωγή του Κ.Υ. στην Υγειονομική Περιφέρεια αύξησε τις ανάγκες διοικητικής υποστήριξης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ. να αναγκάζονται να διεκπεραιώνουν διοικητικές αρμοδιότητες σε βάρος του ιατρικού και νοσηλευτικού τους έργου.
Παράλληλα, ήδη από τον Νοέμβρη του 2014 το Κ.Υ. δεν διαθέτει μόνιμη καθαρίστρια. Η καθαριότητα εναπόκειται στις υπηρεσίες ενός υπαλλήλου του ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών που προσφέρει τις υπηρεσίες του για μία  μόνον ώρα την ημέρα και μάλιστα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τις υπόλοιπες μέρες (Σάββατο και Κυριακή) το Κ.Υ. μένει ακάλυπτο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μέγεθος του κτιρίου (1.000 τ.μ.) καθιστούν πρακτικά αδύνατη την κάλυψη των αναγκών καθημερινής καθαριότητας του Κ.Υ. Και σε αυτή την περίπτωση οι ίδιοι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν να αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση.
Τέλος το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης καλύπτεται από δύο μόνον υπαλλήλους με αντίστοιχη ειδικότητα. Το αποτέλεσμα είναι, νοσηλευτές, κοινωνική λειτουργός, μαίες και επισκέπτριες υγεία, να επιστρατεύονται, αφήνοντας τη θέση τους και να εκτελούν εκ περιτροπής χρέη τηλεφωνητή ώστε να συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα της τηλεφωνικής πρόσβασης των ασθενών με το ΚΥ.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
·      Την κάλυψη του Κ.Υ. Κρύας Βρύσης με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των κατοίκων των περιοχών που καλύπτει
·      Την χρηματοδότηση του Κ.Υ. Κρύας Βρύσης, από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του σε υλικά και φάρμακα.


Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

   

  ΑΝΟΙΧΤΗ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 08:30΄Μ.Μ., ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΎΔΡΑΣ,
ΜΕ ΘΕΜΑ: « ΙΔΡΥΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.1361/1983,ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4015/2011, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ.
ΟΣΟΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΙ Ν΄ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ:
    *  ΑΚΑΡΠΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΕΛΓΑ
    *   ΞΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
*   ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ            
*   ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
*   ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ
*   ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑΥΛΩΝ
*   ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
*   ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΥΓΑ
*   ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ Σ΄ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΧΑΡΤΙΟΥ
ΑΛΛΑ, ΚΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, Ν’ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

                   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ/ΝΟ:6977093330. 

Η "ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ" ΤΩΝ SOCIAL MEDIA

Εδώ και αρκετό καιρό, παρατηρείται ότι αρκετοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων προχωρούν σε διαγραφή των προσωπικών λογαριασμών τους από τα social media. Οι απαντήσεις που δίνονται είναι αφοπλιστικές και αναπάντεχες. Οι διαγραφή των λογαριασμών γίνεται διότι τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως το instagram επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία τους και συμβάλλουν στη δημιουργία καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Η πίεση για τη λήψη της σωστής εικόνας, με το σωστό φίλτρο, φορώντας το σωστό ντύσιμο, στο σωστό μέρος, με τους σωστούς ανθρώπους, θεωρούνται πια από πολλούς ανθρώπους πάρα πολύ πιεστικά. 
Μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να προβάλλουν στα προφίλ τους μόνο τον καλύτερο, αν και μη ρεαλιστικό, εαυτό τους, σε μία προσπάθεια να βελτιώσουν την ψυχολογία τους. Ανεξάρτητα από το αν το έχει γίνει συνειδητό ή όχι, καθημερινά καταναλώνεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για τη δημιουργία της ψηφιακής ταυτότητας. Η δημιουργία αυτής της εναλλακτικής εικόνας του ανθρώπινου εαυτού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό σχετικά με το πώς και οι άλλοι προβάλλουν τους εαυτούς τους στο ίδιο πλαίσιο. Τι συμβαίνει με τον "πραγματικό" εαυτό, τότε;
Η "χαμογελαστή κατάθλιψη" είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη, αλλά η οποία δεν είναι τόσο εμφανής. Στην Αμερική για παράδειγμα, το 6,7% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 18 ετών πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη και είναι κύρια αιτία αναπηρίας στην ηλικιακή ομάδα 15-44 ετών.
Ένας άνθρωπος με "χαμογελαστή κατάθλιψη", είναι δύσκολο να φανεί ότι έχει κατάθλιψη.Nιώθωντας άδειος και ανασφαλής εσωτερικά, φορά την μάσκα του χαρούμενου ανθρώπου και φαίνεται συνέχεια χαμογελαστός γιατί φοβάται πώς θα τον κρίνουν οι άλλοι γύρω του. Έτσι όχι μόνο μπορεί να μιλήσει με τους ανθρώπους αλλά είναι συχνά και το πιο ενεργό άτομο σε μια παρέα και μπορεί πάντα να βρει κάτι για να αστειευτεί ή να γελάσει. Αυτή είναι η χαμογελαστή κατάθλιψη.
depression2
Τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν μια ενδιαφέρουσα οπτική για τη δημιουργία του ιδανικού εαυτού και πώς αυτή η κατασκευή επηρεάζει την ψυχολογική ισορροπία του ανθρώπου. Ο ιδανικός εαυτός είναι ο εαυτός που φιλοδοξούμε να είμαστε.
Η προσωπική μας εικόνα είναι το πρόσωπο που πραγματικά βασίζεται στις ενέργειες, στις συμπεριφορές και στις συνήθειες που μέχρι τώρα έχουμε πράξει. Σύμφωνα με τη θεωρία της προσωπικότητας του Carl Rogers, κάθε άνθρωπος διακατέχεται από το βασικό ένστικτο να βελτιώσει τον εαυτό του και να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Παρομοίως ο Abraham Maslow, αποκαλεί αυτό το επίτευγμα αυτοπραγμάτωση. Πιστεύει ότι αυτή η κατάσταση επιτυγχάνεται όταν ο ιδανικός εαυτός και η εικόνα του εαυτού του ατόμου, συμφωνούν μεταξύ τους. Αυτό το άτομο θα πρέπει να θεωρείται τότε ένα πλήρως λειτουργικό πρόσωπο.
Κάθε ένας από τους ανθρώπους έχει μέσα του ό,τι ο Robert Firestone ονομάζει ως κρίσιμη εσωτερική φωνή. Πρόκειται για μια δυναμική που υπάρχει μέσα σε κάθε άτομο που προσφέρει ένα αρνητικό φίλτρο μέσα από το οποίο βλέπει τη ζωή του. Θεωρείται ότι η φωνή έχει δημιουργηθεί σε νεαρή ηλικία σε περιόδους στρες ή τραύματος.
Τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι μόνο εξαιρετικά διαδεδομένα, αλλά είναι και μια δραστηριότητα στην οποία οι χρήστες ανυπομονούν να συμμετάσχουν. Δεν είναι όλα τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Instagram. Για παράδειγμα στο LinkedIn, το νέο εικονικό επιχειρηματικό προφίλ που δημιουργεί ο χρήστης αντικαθιστά γρήγορα το παραδοσιακό τυπωμένο βιογραφικό. Οποιοσδήποτε μπει να αναζητήσει εργασία μέσα από αυτό το μέσο, θα διακρίνει πολύ συχνά θέσεις εργασίας που επιμένουν να έχει ο υποψήφιος μια ισχυρή " παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".
Αυτό το φαινόμενο είναι μια απτή εκδοχή της έννοιας του Carl Rogers σχετικά με τον ιδανικό εαυτό. Κάθε χρήστης έχει μια γενική ψυχολογική persona που κατασκευάζει και εναποθέτει στο σύμπαν του κυβερνοχώρου με βάση το πρόσωπο που θέλει να είναι και το πιο σημαντικό, με βάση το πρόσωπο που θέλει να τον βλέπουν οι άλλοι.
Επίσης, η παραπάνω σύνδεση επιβεβαιώνει ότι η κατάθλιψη είναι μια πολύπλοκη ασθένεια, με συχνότερους τους βιοκοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Δηλαδή, ένα συνονθύλευμα από τους παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την εμφάνισή της και δεν εστιάζεται μόνο στην εγκεφαλική λειτουργία ή στην προσωπική ιστορία.
Ένας παράγοντας που ευθύνεται για τα υψηλά ποσοστά  των καταθλιπτικών συμπτωμάτων που παρουσιάζονται στα κοινωνικά δίκτυα,  είναι η έλλειψη συνοχής που παρατηρείται μεταξύ του ιδανικού εαυτού των ανθρώπων στον κυβερνοχώρο σε σχέση με την προσωπική εικόνα τους. Η επιθυμία να δουν οι άλλοι χρήστες τα θετικά στοιχεία του χρήστη, επιβάλλει ώστε εκείνος να πρέπει να φιμώσει τα προβλήματά του και πλέον δεν έχει καμία ιδέα για το πώς να εκφράσει την εσωτερική του αναταραχή, χωρίς να νιώσει ότι θα υποστεί μία "κοινωνική ήττα".
Για προφανείς λόγους, οι άνθρωποι δεν διαφημίζουν τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους στο κοινωνικό τους προφίλ, ούτε ποστάρουν εικόνες που δεν τους κολακεύουν. Λόγω αυτού του αυστηρού και ελεγκτικού τρόπου που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, θεωρείται ότι οι άλλοι χρήστες κρίνουν τη συμπεριφορά και τις εικόνες των άλλων, επομένως είναι σύνηθες να πιστεύεται ότι οι ζωές των άλλων ανθρώπων είναι πολύ καλύτερες από τις δικές μας. Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάται κανείς είναι ότι και αυτοί φορούν μάσκες, με τον τρόπο που ο καθένας το κάνει.
Ενδεικτικά, καταγράφονται μερικοί τρόποι που προλαμβάνουν συμπτώματα μελαγχολίας ακόμα και καταθλιπτικής διάθεσης που σχετίζονται με την χρήση των κοινωνικών δικτύων και ενισχύουν την ψυχολογία των ανθρώπων:
• Αποσύνδεση από την τεχνολογία και τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κάθε μέρα και για αρκετές ώρες.
• Όταν βρίσκεται κανείς αντιμέτωπος με προσβολές μέσα από συζητήσεις με χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα,  χρειάζεται να αντιμετωπίσει τις αρνητικές σκέψεις και να αναρωτηθεί για την προέλευση και την ισχύ τους.
• Η πολύωρη περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα σε περιόδους πλήξης, είναι απαραίτητη να συνοδεύεται από κάτι άλλο που θα αποσπάσει την προσοχή του χρήστη, όπως ένα βιβλίο ή ένα ψυχαγωγικό application στο τηλέφωνό.
-------------------------------------------
Πηγή:  http://psychcentral.com/ ,
 To είδαμε εδώhttp://www.psychologynow.gr

Ο ΤΟΝΥ ΜΠΛΕΡ ΖΗΤΗΣΕ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ (και δεν δέχτηκε "σκόντο")



Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του από απεσταλμένος του λεγόμενου «Κουαρτέτου» για τη Μέση Ανατολή, ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας συνεχίζει τις πολύ προσοδοφόρες ομιλίες του ανά τον κόσμο με υψηλό «κασέ».

   Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, μία από αυτές τις ομιλίες για ήταν στο EAT Food Forum στην Στοκχόλμη, το οποίο ξεκινάει σήμερα. Ο σοσιαλιστής πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να απαιτούσε 600 χιλιάδες δολάρια προκειμένου να μιλήσει για την πείνα στον κόσμο, και για αυτόν ακριβώς το λόγο η ομιλία αυτή ακυρώθηκε. Οι διοργανωτές του πρότειναν τα μισά (500 χιλιάδες είχε πάρει πέρυσι ο Κλίντον), αλλά ο Μπλερ παρέμεινε ανυποχώρητος. Από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπόρεσε να μιλήσει επειδή είχε άλλες υποχρεώσεις.

   Μόλις πριν από λίγες ημέρες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μπλερ έστειλε επιστολή παραίτησης στον επικεφαλής του ΟΗΕ με την οποία τον ενημέρωνε ότι αποχωρεί από απεσταλμένος του Κουαρτέτου επειδή η δημοκρατία στη Μέση Ανατολή είναι αναποτελεσματική.

   Από τη στιγμή πάντως που είχε αναλάβει τα καθήκοντα του πριν από 8 χρόνια ο Μπλερ είχε χαρακτηριστεί ως «κουτσή πάπια» αφού ήταν εκείνος που μαζί με τον Μπους είχαν ξεκινήσει τον πόλεμο στο Ιράκ. 

  Από την πλευρά των Παλαιστινίων είχε ειπωθεί ότι ο μόνος πιο γελοίος για να αναλάβει αυτό το πόσο θα ήταν ο ίδιος ο Μπούς.   Επίσης είχε προκαλέσει δυσφορία στους κόλπους της Ε.Ε. καθώς κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης του με τη Μέση Ανατολή ως επικεφαλής του Κουαρτέτου ανέπτυσσε επιχειρηματικά συμφέροντα στο Αμπού Ντάμπι, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία. 

ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ



Κάτι για την σύντομη ζωή και το θάνατο του Δημήτρη
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ 

Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό από τον Ευαγγελισμό. Είναι η δεύτερη μέρα που ο Δημήτρης νοσηλεύεται  με λευχαιμία. Σερφάρει στο λάπτοπ, κάποια στιγμή σταματά και λέει δυνατά χωρίς να σηκώσει καν τα μάτια από την οθόνη: «Πέθανε η Amy Winehouse! Δεν σου έλεγα ότι γρήγορα θα συμβεί;». Ακουγόταν σαν να κέρδισε κάποιο στοίχημα.

   Μια γυναίκα από το απέναντι κρεβάτι που κάνει αέρα με μια βεντάλια σε έναν ασθενή, σταματά.  Για μερικά δευτερόλεπτα κοιτάζει προς το μέρος μας. Το μέρος όπου κάποιος απασφάλισε το ρήμα «πέθανε», και το πέταξε απροειδοποίητα σε ένα θάλαμο αρρώστων απολαμβάνοντας τώρα την έκρηξη. 

Μετά από μήνα, στο ίδιο δωμάτιο πάλι, ένας άντρας γύρω στα σαράντα, δεν ξέρω πως, έχει βρεθεί εκεί. Αναμένει τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων και περιμένει από τους αρρώστους του θαλάμου να τον καθησυχάσουν(;). 
Τον θυμάμαι να λέει συνεχώς « και αν γίνει αυτό, κι αν έχω το άλλο, και αν έχω εκείνο». Οπότε κάποιος ασθενής πετάγεται απηυδισμένος και του λέει: « E τότε, ραντεβού στον άλλο κόσμο!». Θυμάμαι όσοι ήμασταν επισκεπτήριο είχαμε παγώσει και τον Δημήτρη να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια.

   Ο Δημήτρης είχε μαύρο χιούμορ. Η αρρώστια του έμοιαζε πολλές φορές σαν το κατάλληλο πεδίο για να το ξεδιπλώσει. Όπως και την καλοσύνη του.

  Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν σε μια από τις ελάχιστες εξόδους από το νοσοκομείο, κάποια στιγμή είχαμε βρεθεί κοντά σε μια στάση του μετρό περιμένοντας το ταξί. Εξαντλημένος και φορώντας χειρουργική μάσκα βλέποντας μια ηλικιωμένη γυναίκα να προσπαθεί να κατεβάσει μια βαλίτσα στα σκαλιά, κινήθηκε προς το μέρος της για να την βοηθήσει. Σχεδόν τον τράβηξα υπενθυμίζοντας του την κατάσταση του.

   Λένε ότι τους νεκρούς τους κουβαλάμε μέσα μας όσο ζούμε. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν. Αυτό που κουβαλάω μέσα μου μετά τον θάνατο του 37χρονου Δημήτρη είναι η αίσθηση ότι πατήθηκε απότομα το stop σε μια 20χρονη φιλία.

   Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι ο Δημήτρης πρόλαβε στην σύντομη ζωή του να αγαπήσει την κοπέλα του, τους φίλους του, τις γάτες, τον Μπουκόφσκι, το Decadence, την τεχνολογία, τα βιβλία του Τζούμα, τις πρωτοποριακές ιδέες, το Φιλί του Κλίμτ, και τόσα άλλα που ξεχνώ. Την ίδια την ζωή.

   Στο μνήμα του ένας από τους φίλους του έχει σκαλίσει σε ξύλο δυο λέξεις: «Υπάρχει Αγάπη». Ήταν κάτι που μας έλεγε συχνά στο νοσοκομείο τις μέρες που πάλευε με την αρρώστια. 



Πηγή: www.lifo.gr

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ



Το 10-15% των Ελλήνων γονιών δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους λόγω παραπληροφόρησης μέσω ίντερνετ 

Σε ποσοστό 10-15% οι γονείς στην Ελλάδα εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό των παιδιών τους, γεγονός που αποδίδεται στην οικονομική κρίση, στην παραπληροφόρηση από το διαδίκτυο, αλλά και στην πανδημία της γρίπης, σύμφωνα με στοιχεία της ενημερωτικής εκστρατείας της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.
 Τα εμβόλια θεωρούνται ως μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις στη δημόσια υγεία καθώς έχουν συμβάλει στη μείωση της νοσηρότητας και της θνητότητας του παιδικού πληθυσμού αλλά και την εξάλειψη διαφόρων ασθενειών.
 «Οι γονείς φοβούνται ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και ότι ορισμένα από αυτά προκαλούν σοβαρές παρενέργειες. Όλα αυτά τα μαθαίνουν είτε στόμα με στόμα, είτε μέσω όσων βλέπουν κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο.
 Ένα ποσοστό των γονιών, που ευτυχώς δεν είναι ακόμη πολύ μεγάλο, είναι 10-15%, είναι αυτό που φοβάται, και είναι κυρίως οι μανάδες ηλικίας κάτω των 35 ετών. Αυτές είναι και οι γυναίκες οι οποίες ψάχνουν στο διαδίκτυο.
 Οι μεγαλύτερες δεν ψάχνονται αλλά ακολουθούν τις οδηγίες του παιδίατρου» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ενημερωτικής εκστρατείας το 53ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.
 Αλλά και οι παιδίατροι, όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντόπουλος, δηλώνουν ότι σε ποσοστό 10-15%, οι γονείς προβληματίζονται και αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά του κυρίως με το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του τριπλού εμβολίου κατά της ιλαράς, ερυθράς και παρωτίτιδας και του εμβολίου κατά του ροταϊού (ο οποίος προκαλεί διάρροιες).
 «Οι γονείς συσχετίζουν το εμβόλιο κατά της ιλαράς με τον αυτισμό, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με λιποθυμίες και σπασμούς και πάει λέγοντας. Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της εκστρατείας ήταν ότι όταν ο παιδίατρος προσπαθούσε να εξηγήσει στους γονείς, επί 15 και πλέον λεπτά, πώς έχουν τα εμβόλια, τους έπειθε και εμβολίαζαν τα παιδιά τους.
 Αν ο παιδίατρος τους έλεγε ψάξτε στο διαδίκτυο, δείτε, πάρτε πληροφορίες, αρνούνταν να κάνουν τα εμβόλια. Συνεπώς καταλήξαμε ότι θα πρέπει πρώτα ο παιδίατρος να αφιερώσει χρόνο και να πείσει τους γονείς. Δεύτερον θα πρέπει να έρθουμε κοντά στους γονείς να τους ενημερώσουμε και να τους επιστήσουμε την προσοχή. 
Τονίζουμε ότι οι πληροφορίες που δίνονται από το διαδίκτυο, όπου ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, στο ιατρικό κομμάτι είναι σκουπίδια. Υπάρχουν 12-14 επιστημονικές ιστοσελίδες από όπου παίρνουμε πληροφορίες εμείς οι γιατροί και μπορούμε να πούμε στους γονείς να ενημερώνονται από εκεί» προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

   Γιατί δεν βλάπτουν τα εμβόλια 
Ο καθηγητής εξηγεί πως το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά παρατηρείται παγκοσμίως, ενώ στην Αμερική υπάρχει εδώ και 20 χρόνια ένα ισχυρό αντιεμβολιαστικό λόμπι και σε ποσοστό 30-40% οι γονείς είναι αντίθετοι με τον εμβολιασμό.
 «Στην Ελλάδα από το 2009 και μετά οι γονείς άρχισαν να φοβούνται τα εμβόλια γιατί λόγω της πανδημίας της γρίπης βγήκαν και μίλησαν κατά των εμβολίων γιατροί που δεν ήταν ειδικοί ή που δεν είχαν σωστή ενημέρωση. Αυτό προέκυψε επειδή στη δεκαετία του ΄70 το εμβόλιο της γρίπης είχε τρομερές παρενέργειες, έκανε εγκεφαλοπάθειες και σπασμούς και οι γιατροί είχαν μείνει σε εκείνες τις γνώσεις. 
Τώρα όμως τα εμβόλια είναι τελείως καθαρά. Το ίδιο συμβαίνει και με το εμβόλιο κατά του κοκκύτη. Όταν κάναμε το εμβόλιο κατά του κοκκύτη πριν το ΄92 σε όλα τα παιδιά χορηγούσαμε όλο το μικρόβιο, 3000 διαφορετικές ουσίες οι οποίες προστάτευαν από τον κοκκύτη αλλά ορισμένες από αυτές φέρνανε 40 πυρετό, κάνανε σπασμούς και είχανε ορισμένες παρενέργειες. 
Τώρα, η βιοτεχνολογία έχει προχωρήσει και για τη γρίπη και για τον κοκκύτη και δεν χρησιμοποιούμε όλο το μικρόβιο. Για μεν τη γρίπη χρησιμοποιούμε τρεις ουσίες αντί για όλο το μικρόβιο και για τον κοκκύτη αντί για 3000 ουσίες χρησιμοποιούμε τέσσερις ή πέντε. Αυτά τα στοιχεία που δίνουμε τώρα προστατεύουν από τον κοκκύτη, προστατεύουν από τη γρίπη αλλά δεν κάνουν παρενέργειες. Πάντως, είμαστε σε καλό δρόμο και αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα βρισκόμαστε περίπου στο επίπεδο της εμβολιαστικής κάλυψης που ήμασταν το 2009.
 Για ορισμένα εμβόλια πχ διφθερίτιδα- τέτανο- κοκκύτη, η κάλυψη φτάνει το 95%, για ορισμένα όπως ερυθρά- ιλαρά- παρωτίτιδα, είμαστε στο 80% και πρέπει να ανέβει λίγο και για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είμαστε στο 50-60% και πρέπει να ανέβει η κάλυψη» προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

   Οι απόψεις των παιδιάτρων για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Σύμφωνα με μελέτη της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, για τις απόψεις των παιδιάτρων για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 και παρουσιάστηκε στο συνέδριο, στη συντριπτική πλειονότητα οι παιδίατροι ενημερώνονται για τις νέες εξελίξεις από το διαδίκτυο και έχουν ποικίλες απόψεις για τις τροποποιήσεις, ενώ ανησυχητικό είναι το ποσοστό των γονέων που είναι επιφυλακτικοί στον εμβολιασμό.
 Συγκεκριμένα από τη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 118 παιδίατροι, 91 ειδικοί και 27 ειδικευόμενοι, προκύπτει ότι σε ποσοστό 96% είναι ήδη ενήμεροι για το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, με το διαδίκτυο (58%) να αποτελεί την κύρια πηγή πληροφόρησής τους.
 Κύρια κριτήρια κατά την άποψη των παιδιάτρων για την αναθεώρηση του Προγράμματος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων (26%), τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας (25%) και τα ανωτέρω σε συνδυασμό (20%). Ως σημαντικότερη αλλαγή (53%) αναφέρεται η μία δόση μετά τον πρώτο χρόνο του εμβολίου έναντι του μηνιγγιτιδοκόκκου C, για την οποία συμφωνούν 49% των ερωτηθέντων, ενώ διαφωνούν 34%. Την απόφαση για μη εισαγωγή του νέου εμβολίου έναντι του μινιγγιτιδοκόκκου της ομάδας Β έκριναν ως σωστή 18% των ερωτηθέντων, ενώ 65% δήλωσαν αντίθετοι.
 Τέλος οι παιδίατροι δηλώνουν πως ένα ποσοστό 41% των γονέων είναι αρχικά επιφυλακτικοί στον εμβολιασμό των παιδιών τους.




 Πηγή: www.lifo.gr

Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ FIFA ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ



Μία ιστορία που τα έχει όλα: Διεφθαρμένους παράγοντες, πακτωλούς «βρόμικων» εκατομμυρίων, χρηματισμούς, χλιδάτη ζωή κι όλα αυτά με πρόσχημα το... ποδόσφαιρο 
Από το Δήμο Μπουλούκο

Θα μπορούσε να ήταν σενάριο ταινίας, εμπνευσμένο από μυθιστόρημα του Dan Brown, αλλά η υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες της FIFA, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου που εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί το πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία όλων των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είναι η πραγματική ζωή.
 Μία ιστορία που τα έχει όλα: Διεφθαρμένους παράγοντες, πακτωλούς «βρόμικων» εκατομμυρίων, χρηματισμούς, ακριβά ξενοδοχεία, χλιδάτη ζωή κι όλα αυτά με πρόσχημα το... ποδόσφαιρο!
 Όλα ξεκίνησαν τις πρωϊνές ώρες της περασμένης Τετάρτης στο πεντάστερο ξενοδοχείο Baur au Lac της Ζυρίχης όπου διέμεναν τα μέλη της FIFA ενόψει των εκλογών στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για το νέο Πρόεδρο, όπου και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις. Συνολικά σε επτά άτομα παγκοσμίως πέρασαν χειροπέδες, ενώ 14 κατηγορούνται για κατηγορίες, που γεμίζουν τον μισό ποινικό κώδικα και κυμαίνονται από απάτη, δωροδοκία και δωροληψία έως σύσταση συμμορίας και ξέπλυμα χρήματος. Οι κατηγορίες αφορούν μια σειρά διοργανώσεων, όπως το Κόπα Αμέρικα του 2016 στις Η.Π.Α., αλλά και την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική και τη διαδικασία εκλογής προέδρου της FIFA το 2011. 

Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δικαιοσύνη, έπαιρναν χρήματα κάτω από το τραπέζι, είτε για να δώσουν τις διοργανώσεις σε συγκεκριμένες χώρες της Αμερικής, είτε για να κερδίσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα συγκεκριμένες εταιρείες.
 Όλα αυτά είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς αφορούν την αμερικανική ήπειρο, μετά την έρευνα που ξεκίνησε το FBI το 1991 (!) κι έφτασε σε συνεργασία με την εισαγγελία σε συγκεκριμένες κατηγορίες για πρόσωπα του ποδοσφαίρου.
 Η άλλη πλευρά, έχει σχέση με τις ελβετικές αρχές που διέταξαν έρευνα για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στην Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ! Αν προχωρήσουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις είναι σίγουρο ότι θα βγουν μεγαλύτερα λαβράκια καθώς ήδη οι καταγγελίες ειδικά για το Κατάρ, είναι απίστευτες.
 Και πώς να μην είναι, όταν για χάρη της αραβικής χώρας άλλαξε όλος ο προγραμματισμός και οι αγώνες μετά από απόφαση της FIFA θα γίνουν χειμωνιάτικα για να αποφευχθούν οι 45 βαθμοί που είναι ο μέσος όρος της θερμοκρασίας στη χώρα, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
 Φυσικά όλα αυτά τα γνώριζαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής , αλλά επέλεξαν να δώσουν το Μουντιάλ για πρώτη φορά σε αραβική χώρα, αντί σε κράτη - οικονομικά μεγαθήρια όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Νότια Κορέα, που ήταν επίσης υποψήφιες.
 Όλη αυτή η υπόθεση, έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για τη χώρα μας, καθώς μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένας Ελληνοκύπριος, ο Κώστας Τάκας. Είναι το δεξί χέρι του Προέδρου της CONCACAF, δηλαδή της αντίστοιχης με την ΟΥΕΦΑ ομοσπονδίας, στη Βόρεια, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.Πρόκειται για οικονομικό στέλεχος που εκτός των θέσεων που κατείχε σε εταιρείες, είναι Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νήσων Κέιμαν! Ναι, καλά διαβάσατε, τα Νησιά Κέιμαν, εκτός από off shore εταιρείες, έχουν και ποδόσφαιρο με δική τους μάλιστα ομοσπονδία. Ο Τάκας ζούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, μεταξύ Κέιμαν, Αγγλίας και Ελβετίας, ενώ μετά το σάλο προέκυψε και μαι ροζ πτυχή του σκανδάλου με βίντεο στο διαδίκτυο που τον δείχνει γυμνό να αυνανίζεται.
 Όλα αυτά λοιπόν μπορεί να εντυπωσιάζουν τον απλό φίλαθλο, αλλά όλοι εμείς οι άνθρωποι του Τύπου, που ασχολούμαστε χρόνια με το ποδόσφαιρο, δεν πέσαμε από τα σύννεφα.
 Όταν στη μικρή - από πλευράς ποδοσφαιρικών αριθμών - χώρα μας οι αναφορές και οι καταγγελίες για παράγκα υπάρχουν εδώ και χρόνια, είναι ηλίου φαεινότερο ότι σε άλλες χώρες και ομοσπονδίες με πολλαπλάσια οικονομικά μεγέθη, δεν υπάρχει απλώς... παράγκα αλλά ολόκληρη έπαυλη.
 Για να έχετε μια μικρή εικόνα του χρήματος που κυκλοφορεί, η FIFA την τετραετία 2011-14 είχε τζίρο μεγαλύτερο από επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της, ο Σεπ Μπλάτερ, είναι ο μοναδικός αθλητικός παράγοντας που βρίσκεται μέσα στη λίστα των 100 πιο ισχυρών ανθρώπων του περιοδικού Forbes.
 Φυσικά αυτά τα ποσά αφορούν άμεσα την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, εάν επιχειρήσουμε να μετρήσουμε τον πακτωλό των χρημάτων που κινείται γύρω από την ποδοσφαιρική βιομηχανία, με τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών, τα κάθε είδους δικαιώματα, τα έσοδα των ομάδων, τις διαφημίσεις, τα κέρδη των εταιρειών αθλητικού υλικού και πολλά άλλα.
 Με το χρήμα να ρέει άφθονο λοιπόν στον βασιλιά των σπορ που ενδεχομένως να είναι και το μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο, πως θα γινόταν να μην υπήρχε διαφθορά και χρηματισμός; 
Και μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι τουλάχιστον έγινε μια κάποια αρχή, για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της διαπλοκής, αλλά εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
 Όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, όλα τα βρώμικα κυκλώματα μοιάζουν σαν Λερναία Ύδρα που κόβεις το ένα κεφάλι και ξεπηδά αμέσως το άλλο, ενώ ακόμα και η χρονική συγκυρία των συλλήψεων, μόνο υποψίες μπορεί να προκαλέσει για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
 Η επιχείρηση έγινε δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της FIFA με τον ίδιο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν να κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κρύβονται πίσω από την υπόθεση, για να πλήξουν την ανάθεση στη χώρα του, του Μουντιάλ του 2018.
 Και μέσα σε όλα αυτά, ο Σεπ Μπλάτερ που δεν ήξερε και δεν γνώριζε τίποτα για τις παράνομες πράξεις των συντρόφων του (σύμφωνα με τα λεγόμενα του) επανεξελέγη για πέμπτη θητεία Πρόεδρος του συνδικάτου της FIFA, αφήνοντας πολύ πίσω τον αντίπαλο του Πρίγκιπα Αλί. Μία επιβράβευση της άψογης στάσης του, από το 1998 και μετά που έχει στρογγυλοκαθίσει στον «ολόχρυσο θρόνο» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. 
Για αυτό λοιπόν μην περιμένετε τίποτα και απλώς συγκρατήστε άλλες εικόνες ποδοσφαίρου, κι όχι αυτές του Μπλάτερ και της παρέας του. Προτιμήστε τις εικόνες που μπορούν να μας χαρίσουν κάποια Ελληνόπουλα που κλωτσάνε τη μπάλα σε κάποια αλάνα της χώρα μας, ή αντιστοίχως δύο μικροί Βραζιλιάνοι που χτυπούν με λύσσα το τόπι, δίπλα στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο.




 Πηγή: www.lifo.gr

ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΩΝΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ...ΣΤΥΣΗ

Εναν ποδηλάτη που λάμβανε μέρος σε γύρο γυμνιστών σταμάτησε η αστυνομία γιατί είχε ...στύση!
Συνέβη στον ποδηλατικό γύρο World Naked Bike Ride (WNBR) , ο οποίος γινόταν στο Καντέρμουρι του Κεντ, στη Μεγάλη Βρετανία, την Κυριακή.
Οι διοργανωτές του συνέστησαν να ξαναφορέσει το μπλου τζην του και δεν του επέτρεψαν να πάρει μέρος στον αγώνα. Μια μάρτυρας δήλωσε στο σάιτ  Kent Online: «Ολοι έβγαλαν τα ρούχα τους για να ξεκινήσουν τον ποδηλατικό γύρο. Ξαφνικά άκουσα κραυγές και γύρισα να δω τι ήταν. Ενας άντρας ήταν υπερβολικά εξιταρισμένος και είχε στύση. Εμοιαζε σαν να διασκέδαζε με το γεγονός, πολύ μάλιστα».
Ο άντρας έδειχνε στη συνέχεια ξαφνιασμένος όταν τον σταμάτησε η αστυνομία. Ο διοργανωτής του ποδηλατικού αγώνα Barry Freeman δέχτηκε πολλά παράπονα στο facebook και έγραψε: «Εμείς δεν δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά, τον σταματήσαμε και τον εξαιρέσαμε από τον γύρο, πριν ξεκινήσουμε».
Δείτε εικόνες από τον γυμνό γύρο ποδηλάτου που κάνουν οι Βρετανοί:



Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...