Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Σύγκληση έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας


Σύγκληση έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με προεδρεύουσα την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά

 Άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά με αφορμή τις σφοδρές καιρικές συνθήκες συγκάλεσε, εκτάκτως, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Αποτυπώθηκε η κατάσταση αυτή τη στιγμή σε όλους τους Δήμους της περιοχής και τονίστηκαν οι ανάγκες άμεσης παρέμβασης, με σωστικές εργασίες όπου αυτό απαιτείται. «Άμεσα όλες οι περιοχές να προστατευτούν» ήταν η ρητή εντολή που δόθηκε από την κα. Αντιπεριφερειάρχη στις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας, οι οποίες βρίσκονται επί ποδός από την έναρξη εμφάνισης των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων. «Ό, τι χρειάζεται και απαιτείται θα γίνει ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. Οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού θα συνεχιστούν, μάς αναγκάζουν να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έκτακτης ανάγκης που έχουμε στη διάθεσή μας και αυτό κάνουμε ήδη. Ευχαριστώ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την προσπάθεια που καταβάλλουν», ανέφερε η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά.

Ξεκίνησε ήδη, με τη συνεργασία των Δήμων, η διαδικασία κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών της Πέλλας με την ενεργοποίηση των κείμενων διατάξεων. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων, την Ελληνική Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το συντονισμό των ενεργειών και την πραγματοποίηση παρεμβάσεων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, ο Διοικητής Αστυνομίας Πέλλας Θεολόγος Τσακίρης, ο Διευθυντής Υ.Η.Σ. Άγρα Γιάννης Κρουσταλλακίδης, οι κ.κ. Σιαφογιάννης Γεώργιος Συνταγματάρχης και Λιανός Νικόλαος Αντισυνταγματάρχης ως εκπρόσωποι του Στρατού, οι Αντιδήμαρχοι Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας Στέφανος Αβραμίκας, Τάσος Δίου και Θέμης Κρητίδης αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας Αθανάσιος Σταυρίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας Χρήστος Μπιμπίτσος, ο κ. Αθανάσιος Λιάμπας από την Πολιτική Προστασία Δήμου Σκύδρας, ο κ. Γιώργος Ιατρίδης από την Πολιτική Προστασία Δήμου Αλμωπίας, ο κ. Σάββας Νεσλεχανίδης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Έδεσσας, ο Επιπυραγός Παναγιώτης Φωστηρόπουλος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας, ο Επιπυραγός Απόστολος Κώνστας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμωπίας, ο κ. Ιάκωβος Κωνσταντινίδης από την Ε.Δ.Ο.Μ.Α.Κ. και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Αίτημα του Δημάρχου Αλμωπίας προς την πολιτική προστασία της ΠΕ Πέλλας να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ:

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, βρισκόμαστε επί ποδός μαζί με τους συνεργάτες μου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Σήμερα από το πρωί βρισκόμαστε στα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα, όπως στους Προμάχους που υποχώρησε η γέφυρα στον Περιφερειακό, στο ποτάμι της Αριδαίας δίπλα στο Δασάκι και στο Γαρέφι όπου το νερό κατεβαίνει με ιδιαίτερη ορμή.
 Όπως ενημέρωσε από χθες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στις γεφυροδιαβάσεις Τσακώνων, Ροδωνιάς, Δωροθέας, Αγάθης και Υδραίας.
 Ήδη, έχω επικοινωνήσει με την Περιφέρεια και έχω ζητήσει να κηρυχτεί άμεσα ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εμείς ως Δήμος, παρεμβαίνουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, μέρα και νύχτα.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΘΕΜΑ: «Ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Αλμωπίας»
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Δήμο Αλμωπίας, όπως και σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα μας, λόγω της γεωμορφολογίας του Δήμου μας με τα πολυάριθμα ρέματα που καταλήγουν στα ποτάμια, σχεδόν όλες οι Τοπικές Κοινότητες αντιμετωπίζουν προβλήματα πλημμύρας.
Ιδιαίτερα, στη Δ.Ε. Αριδαίας, η πόλη της Αριδαίας, ο οικισμός της Υδραίας, οι Τοπικές Κοινότητες Αλώρου, Αψάλου, Γαρεφείου, Δωροθέας και ο οικισμός Αγάθης, Μεγαπλατάνου, Πιπεριάς, Πολυκάρπης, Προμάχων, Όρμας, Λουτρακίου, Λυκοστόμου, Σαρακηνών, Τσάκων και ο οικισμός Χρύσας. Στη Δ.Ε. Εξαπλατάνου οι Τοπικές Κοινότητες Αρχαγγέλου, Περίκλειας και ολόκληρος ο κάμπος της Αλμωπίας κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν όσο τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν και δεν υποχωρούν.
Ο Δήμος Αλμωπίας έχει ενεργοποιήσει όλο τον εξοπλισμό μηχανημάτων, έργου και οχημάτων που διαθέτει και όλο το προσωπικό του είναι σε επιφυλακή και προσπαθούν να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.
Στα πλαίσια αυτής της υπεράνθρωπης προσπάθειας που κάνει ο Δήμος μας με ίδια μέσα, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η συνδρομή κάθε μηχανήματος και οχήματος έργου ιδιωτών που μπορεί να βοηθήσει στο έργο του Δήμου.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως κηρύξετε το Δήμο Αλμωπίας (Δ.Ε. Αριδαίας και Δ.Ε. Εξαπλατάνου) σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Εκθεσιακή Συμμετοχή της Έδεσσας-Ορεινής Πέλλας στην Έκθεση Philoxenia 2017


Εκθεσιακή Συμμετοχή της Έδεσσας-Ορεινής Πέλλας
στην Έκθεση Philoxenia 2017
«Αγαπώ την Έδεσσα, τα νερά, τα κεράσια και τους ανθρώπους της» δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά περνώντας από το Περίπτερο της Έδεσσας & της Ορεινής Πέλλας δίνοντας ευχές για μια επιτυχημένη τουριστικά χρονιά.
H Πόλη της Έδεσσας συμμετείχε στην φετινή έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2017 στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης (10-12 Νοεμβρίου) προβάλλοντας τα αξιοθέατα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής Πέλλας με κυρίαρχο όπλο το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, τον Αγιο Αθανάσιο και τα χωριά της Ορεινής Πέλλας.
Στην φετινή εκθεσιακή παρουσία της Έδεσσας οργανώθηκαν μια σειρά από δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οργανωμένα τουριστικές επιχειρήσεις από τον Άγιο Αθανάσιο, την Καρυδιά και την Έδεσσα ενώ αξιόλογη ήταν η παρουσία σε 3 συνέδρια όπως επίσης αγιοσημείωτο ήταν όλο το φάσμα των επαφών με δημοσιογράφους, φορείς τουρισμού, πολιτιστικούς φορείς οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να γνωρίσουν την Έδεσσα και την περιοχή μέσα από το Βασικό εργαλείο προώθησης που είναι η κάρτα πόλης Έδεσσας, η Edessa City Card.
Η εκθεσιακή συμμετοχή οργανώθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και υποστηρίχθηκε μέσα από στελέχη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας. Η συμμετοχή μας κρίνεται επιτυχής και οι προσπάθειες μας θα ενταθούν σύμφωνα με την πρόεδρο της επιχείρησης κ. Νατάσα Ιατρίδου.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ.Τάκη Γιάννου η στήριξη της προσπάθειας βρήκε ανοικτά αυτιά μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων που αναμένεται να ενισχύσουν την προσπάθειά τους να περιλαμβάνουν την Έδεσσα και την περιοχή στα προγράμματά τους. Επίσης σύμφωνα με τον κ.Ευάγγελο Κυριακού ιδιαίτερα σημαντική είναι η φιλική εικόνα που έχει η πόλη για τους επισκέπτες από την Ρωσία & το Ισραήλ χώρες που θα αυξήσουν την παρουσία τους πέραν των κλασσικών δυτικοευρωπαικών αγορών ενώ αναμένεται και ενίσχυση του αριθμού των Ασιατών. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αναφορά στις κινήσεις του Δήμου Έδεσσας για τα βήματα του Χο Τσι Μινχ σε ημερίδα που οργάνωσε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης παρουσία 600 προσκεκλημένων. Όπως ειπώθηκε ο σωστός συνδυασμός οργανωμένων αξιοθεάτων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, τοπικών προϊόντων και τοπικής γαστρονομίας  μαζί με ένα δίκτυο φιλοξενίας και προώθησης του προορισμού μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά ευεργετικά για τον τοπικό πληθυσμό.


https://www.facebook.com/pg/EdessaTouristInformationCenter/photos/?tab=album&album_id=1520730168007673

Επίσκεψη του προπονητή Γ. Πιλαλίδη στο ΔΙΕΚ Έδεσσας


Επίσκεψη του προπονητή Γ. Πιλαλίδη στο ΔΙΕΚ Έδεσσας

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους σπουδαστές του "Τμήματος Προπονητών" του ΔΙΕΚ Έδεσσας το απόγευμα της Τετάρτης 15/11/2017. Ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ο γνωστός προπονητής της ομάδας Χάντμπολ "Αερωπός Έδεσσας" που διαπρέπει στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, κ. Γιάννης Πιλαλίδης, επισκέφτηκε το τμήμα για να συνομιλήσει αλλά και να "εμπνεύσει" τους σπουδαστές, στα πλαίσια του μαθήματος της "Προπονητικής".

Ο κ. Πιλαλίδης ενημέρωσε τους καταρτιζόμενους για τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του προπονητή και συζήτησε μαζί τους για τις επαγγελματικές προοπτικές της συγκεκριμένης ειδικότητας. Κατά τη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης που αναπτύχθηκε, έδωσε απαντήσεις στις πολλές ερωτήσεις των σπουδαστών και τόνισε τη σημασία και το ρόλο που έχει ένας προπονητής στην ανάπτυξη οποιουδήποτε αθλήματος.

Το ΔΙΕΚ Έδεσσας, έχοντας σταθερή προσήλωση στη σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας, φέρνει σε επαφή τους καταρτιζόμενους με επιτυχημένους επαγγελματίες, τονίζοντας την προστιθέμενη αξία της ειδίκευσης που θα αποκτήσουν.


Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: «Οι βροχές είναι φυσικό φαινόμενο, θεομηνία είναι η πολιτική σας».


Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: «Οι βροχές είναι φυσικό φαινόμενο, θεομηνία είναι η πολιτική σας».

Την ευθύνη της ΕΕ και όλων διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων για την τεράστια καταστροφή στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αττικής με νεκρούς και υλικές ζημιές, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση σχετικά με τις «κοινωνικές ανισότητες» στην ΕΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινoβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:       
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση περηφανεύεται ότι θα αντιμετωπίσει μισθολογικές, κοινωνικές ανισότητες. Θα φτιάξει -λέει- έναν καπιταλισμό ισότητας.
Πρόκειται για ανέκδοτο. Καπιταλισμός εξ ορισμού σημαίνει ανισότητα, αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας. 
Σήμερα όμως ειδικά γίνεται πρόκληση. Σήμερα στην Ελλάδα, όχι στα θέρετρα των πλουσίων, αλλά στις φτωχογειτονιές – εργατογειτονιές της Αττικής, έχουμε μέχρι στιγμής 15 νεκρούς από πλημμύρες και ο μακάβριος κατάλογος συνεχίζεται. Αυτή είναι ανισότητα.   
Βλέπετε, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι προτεραιότητα ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε των κυβερνήσεων που χρηματοδοτούν από τους ματωμένους φόρους του λαού επιχειρηματικούς ομίλους και όχι μέτρα προστασίας της ζωής και περιουσίας του λαού. Η δίκαιη ανάπτυξή σας είναι η βαρβαρότητα του συστήματός σας.
Οι βροχές είναι φυσικό φαινόμενο. Θεομηνία είναι η πολιτική σας που βαρύνεται με την ευθύνη για τα δράματα αυτά.
Αφήστε λοιπόν τα παραμύθια ότι θα εξαλείψετε τις ανισότητες.
Πάρτε σήμερα μέτρα, χρησιμοποιήστε τα λεφτά των φορολογούμενων για άμεση ανακούφισή τους, πλήρη αποκατάσταση των ζημιών των οικογενειών, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά μέτρα».


15/11/2017                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

     44 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία. 
     Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, την φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους τους συνταξιούχους να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στις πορείες σε κάθε πόλη.
     Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα.
     Οι άγριες θυσίες που οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό τους, επιβάλλουν στο λαό δεν έχουν σταματημό! Τα νέα μέτρα που σιγοβράζουν μέσω της 3ης αξιολόγησης και του νέου προϋπολογισμού έρχονται να πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. 
     Η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το χτύπημα στην απεργία και στους εργατικούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.
     Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
     Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική, μπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι συνεχείς δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για τη δήθεν «σταθερότητα» και τη «συμβολή» της χώρας μας στην υπόθεση της ειρήνης πρέπει να ανησυχήσουν τον εργαζόμενο λαό. Αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας και φορτώνει στην καμπούρα των εργατών 2,5 δις δολάρια για την αναβάθμιση των F16 που θα αξιοποιηθούν όχι για την άμυνα της χώρας, αλλά για το ΝΑΤΟ. Ο κίνδυνος της ανάφλεξης είναι προ των πυλών. Οι δεσμεύσεις της χώρας μας είναι ισχυρές και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους.
      Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου και τα αιματοβαμμένα συνθήματα στην πύλη τους, δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο φασισμό που πρέπει να απαντηθεί σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Αποτελεί χρέος στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον να καταδικάσουν και ν' απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υπερασπίζεται και εξυμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και βρωμίζει την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.
       Οργανώνουμε μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους το δικό μας αγώνα. Με πίστη στο δίκιο μας, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο δρόμος για να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας που θα βάλουν στη ζωή αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.
       Όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια, ο λαός θα βασανίζεται από πολέμους, φτώχεια, ζωή με τα ψίχουλα. Το ΠΑΜΕ με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τον πρωτοπόρο ρόλο της, καλεί τους εργαζόμενους να βαδίσουμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών


Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της ΟΓΕ, καλεί τις γυναίκες να καταδικάσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς αυτών, που για τα συμφέροντά τους αιματοκυλούν τους λαούς.
Την ώρα που η κυβέρνηση διατηρεί, επεκτείνει τις υπάρχουσες και σχεδιάζει νέες βάσεις του ΝΑΤΟ, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τον Άραξο, που συνοδεύει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, που κατακρεουργεί μισθούς και συντάξεις, αλλά προχωρά σε εξοπλιστικές δαπάνες και προγράμματα στο όνομα των «συμβατικών υποχρεώσεων» της χώρας, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία και τους φορείς, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε με ψίχουλα, που αιματοκυλά και ξεριζώνει λαούς, που αποτελεί μόνιμη απειλή για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Καλούμε κάθε μια γυναίκα που αγωνιά και παλεύει για το μέλλον των παιδιών της, να κάνει δική της υπόθεση την διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. 

Επίσκεψη των Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας σε επιχείρηση καλλιέργειας τρούφας


Το τμήμα "Μαγειρικής Τέχνης" του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας, αφουγκραζόμενο τις υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις της εποχής, επισκέφτηκε την Τρίτη 14-11-2017 την «Dryas Greek Truffle» στη Βέροια Ημαθίας, μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και παρασκευή προϊόντων με βάση την τρούφα.

Οι μελλοντικοί Αρχιμάγειρες καθοδηγούμενοι από τους Chef εκπαιδευτές Κελεσίδη Ι. και Κουρατζόγλου Θ. είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της καλλιέργειας και συγκομιδής της τρούφας, να δουν, να μαγειρέψουν και να γευτούν λευκές και μαύρες τρούφες.

Οι ιθύνοντες της «Dryas Greek Truffle» εκτός από την άψογη φιλοξενία και υψηλού επιπέδου κατάρτιση που παρείχαν στους σπουδαστές, προσφέραν στο τέλος τρούφες και προϊόντα τρούφας, ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους σπουδαστές κατά την εκπαίδευση τους στο ΔΙΕΚ Έδεσσας, για την παραγωγή εδεσμάτων υψηλής γαστρονομικής αξίας.





Σε κατάσταση συναγερμού ο χείμαρρος "Σουσίτσα" των Προμάχων


Η συνεχόμενη επί δυο ημέρες ισχυρή βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση τεράστιων ποσοτήτων νερού από τα γύρω ορεινά και η κατάσταση στον χείμαρρο "Σουσίτσα" έφτασε σε σημείο κόκκινου συναγερμού.
Το ημιτελές μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο δοκιμάζεται από την μανία του ορμητικού νερού και σε σημεία της βόρειας πλευράς, όπου δεν έχουν δημιουργηθεί τα τεχνητά "ζαρζανέτια" παρουσιάζονται επικίνδυνα νεροφαγώματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να υποχωρήσει η ίδια η άσφαλτος του παράπλευρου περιφερειακού δρόμου.
Η μεγάλη γέφυρα που οδηγεί προς το γήπεδο του χωριού, έχει γύρει επικίνδυνα, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί.
Λίγο παρακάτω, μια άλλη γέφυρα, κατασκευασμένη με μικρούς τσιμεντοσωλήνες, έχει φράξει από τα φερτά υλικά και έχει ξεχειλίσει η κοίτη του ποταμού.
Στην περιοχή επιχειρούν δυο βαρέα μηχανήματα, προσθέτοντας μπάζα στα επικίνδυνα σημεία, προσπαθώντας να προστατέψουν τα πρανή, ενώ εκπρόσωποι του Δήμου Αλμωπίας, του Δασαρχείου Αριδαίας και του εργολάβου του έργου, βρίσκονται επί τόπου.
Κάτοικοι των Προμάχων εκφράζουν την απορία τους, γιατί αυτό το τόσο σπουδαίο έργο υποδομής, ξεκίνησε τόσο ανάποδα, από το τέλος δηλαδή του χειμάρρου κι όχι από την αρχή όπου δημιουργείται, στην βόρεια πλευρά του οικισμού. 

























Σ                                          
Σ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...