Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2015


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2014

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2015, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία θα πληρωθούν φέτος νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημε­ρομηνίες.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) να καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου και όλων των υπόλοιπων φορέων κοινωνικής ασφάλισης στις 22 Δεκεμβρίου.
Η απόφαση έχει σαν στόχο την καλύτερη διευκόλυνση των συνταξιούχων στις συναλλαγές τους, καθώς τις ημέρες αυτές η κίνηση στα τραπεζικά ιδ­ρύματα είναι πολύ μεγάλη.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Για δεύτερη φορά και φέτος οι συντάξεις του πρώτου μήνα του επόμενου έτους, δηλαδή του Ιανουαρίου 2015, προκαταβάλλονται από τον Δεκέμβριο και μάλιστα χρηματοδοτούνται από τις πιστώσεις του τρέχοντος έτους 2014 χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι προκαταβολές της επόμενης χρονιάς, όπως γινόταν για δεκαετίες.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει, μεταξύ άλλων, ότι οι οργανωτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε προωθήσει εδώ και δύο χρόνια έχουν διασφαλίσει την ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού. Έχουν βοηθήσει ώστε το ασφαλιστικό σύστημα να στέκεται πλέον γερά στα πόδια του». 

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σε ένα μαιευτήριο δυο νεογέννητα μωρά συζητούν:

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ



ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών τα όποια έπληξαν μεταξύ άλλων και  την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισκέφτηκε τις περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. 

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το χείμαρρο "Μπέλιτσα" στο ύψος της Τ.Κ. Λουτρακίου προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των αναχωμάτων που ξεκίνησαν με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνο και τους  Αντιδημάρχους κ. Κετικίδη και κ. Τσιμτσιρίδη, αμέσως μετά την εμφάνιση των έντονων βροχοπτώσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το σύνολο του χειμάρρου επισκέφτηκε τόσο το ανάχωμα του συγκεκριμένου χειμάρρου στο ύψος του αγροκτήματος Τ.Κ. Όρμας όσο και σημεία του αναχώματος που βρίσκονται δυτικά της ιρλανδικής διάβασης του οικισμού Άνω Ροδωνιάς. Από την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημεία των αναχωμάτων στις ανωτέρω περιοχές τα οποία εγκυμονούν κινδύνους αστοχίας - θραύσης.

Ο κ. Θεοδωρίδης σε συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας, το Δήμο Αλμωπίας αλλά και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - κλιμάκιο της οποίας επισκέφτηκε την περιοχή- που έχει την αρμοδιότητα για την συντήρηση και κατασκευή έργων στα τμήματα των χειμάρρων που παρουσιάστηκαν τα προβλήματα, ζήτησε να καταγραφούν άμεσα και να κοστολογηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Περαιτέρω ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το χείμαρρο που διασχίζει την Τ.Κ. Αλώρου στον οποίον παρουσιάζονται προβλήματα παροχετευτικότητας σε όλο το μήκος του από το ύψος της Επαρχιακής οδού Έδεσσας - Αριδαίας έως και τη συμβολή του στον ποταμό Αλμωπαίο. Πρέπει να τονιστεί ότι στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Π.Ε. Πέλλας επίκειται το επόμενο χρονικό διάστημα η έναρξη εργασιών εκπόνησης μελέτης για το συγκεκριμένο τμήμα.

Να επισημανθεί ότι στην περιοχή της Αλμωπίας βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο  «Διευθέτηση ρεμάτων (χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας», συνολικού προϋπολογισμού 10.800.000,00 € το οποίο εντάχθηκε το 2012 στο ΕΣΠΑ - ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της τελευταίας πεντηκονταετίας. Οι εργασίες του έργου διεκόπησαν λίγο μετά την υπογραφή της σύμβασης λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών.  

Οι δυσκολίες αυτές ξεπεράστηκαν προσφάτως και με την παρέμβαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη και δόθηκε εντολή από την επιβλέπουσα αρχή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για τη συνέχιση των εργασιών. Αναμένεται η επανέναρξη των εργασιών στην Τ.Κ Προμάχων στο χείμαρρο "Σόσιτσα" νότια του οικισμού με την αναμενόμενη ύφεση των καιρικών φαινομένων.
Το έργο αφορά παρεμβάσεις στους χειμάρρους:

Α) «Μυρόρεμα – Τσάρνακα» της Τ.Κ Λουτρακίου,
Β) «Ασπροποτάμου – Μπέλιτσας» της Τ.Κ Όρμας και 
Γ) «Μεγάλο Ρέμα – Σόσιτσα» της Τ.Κ. Προμάχων του Δήμου Αλμωπίας.




Η ΔΡΑΣΗ "ΓΕΙΤΟΝΕΣ" ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Η δράση «Γείτονες» στην Π.Ε. Πέλλας
Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη»

Συνάντηση με τους προέδρους των Σωματείων Αρτοποιών και εκπροσώπους των συλλόγων τριτέκνων και πολυτέκνων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είχε την Τετάρτη, 19/11 ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Θέμα της συνάντησης ήταν η δράση «Γείτονες» η οποία υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και συντονίζεται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τα σωματεία αρτοποιών και τους συλλόγους τριτέκνων και πολυτέκνων της Π.Ε. Πέλλας.

Συγκεκριμένα, η δράση αφορά έκπτωση 20% σε παραγόμενα προϊόντα αρτοποιείου σε όλη την Π.Ε. Πέλλας και απευθύνεται στα μέλη όλων των συλλόγων τριτέκνων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών της Π.Ε. Πέλλας. Τα μέλη θα μπορούν να παραλαμβάνουν από τους συλλόγους τα μπλόκ κουπονιών (26 κουπόνια/μπλόκ) ώστε να τα χρησιμοποιούν στα αρτοποιεία που είναι συμβεβλημένα και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, φέροντας το ειδικό σήμα.

Επιπλέον, το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους της Π.Ε. Πέλλας οι οποίοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα κουπόνια για να τα χρησιμοποιήσουν στα αρτοποιεία της περιοχής τους επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας που πρέπει να είναι σε ισχύ, την αστυνομική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο απόδειξης ταυτοπροσωπίας. 

Ο κ. Θεοδωρίδης στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων και των παραγωγικών φορέων ενημέρωσε για την υλοποίηση της δράσης που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Π.Κ.Μ. με σκοπό να συμβάλλει στην ικανοποίηση των βασικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας. Ταυτόχρονα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους συλλόγους τριτέκνων-πολυτέκνων και τους αρτοποιούς της Π.Ε. Πέλλας για τη συνεργασία τους και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στο περιθώριο του προγράμματος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: «Υλοποιούμε τη δράση ΄΄Γείτονες΄΄ στην Π.Ε. Πέλλας και σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με δικαιούχους ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Είναι μια πρωτοβουλία της Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με τα Σωματεία Αρτοποιών και τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης του κοινωνικού ιστού και στην κατεύθυνση αυτή θα υλοποιήσουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Πέτρος Ζέρζης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Έδεσσας κ. Πουρτουλίδης Σταύρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Έδεσσας κ. Αποστολίδης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος Αρτοποιών Γιαννιτσών κ. Γκαβανίδης Ιωάννης και ο Πρόεδρος Αρτοποιών Αλμωπίας κ. Ιωαννίδης Γεώργιος.

Να τονίσουμε ότι η παραλαβή των κουπονιών από τους ανέργους έχει ξεκινήσει από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πέλλας, Γραφείο 11, Διοικητήριο Έδεσσας. Επίσης, στην ίδια υπηρεσία (και στον πρόεδρο του σωματείου στο οποίο ανήκει) θα μπορεί να απευθύνεται όποιος επαγγελματίας αρτοποιός θέλει να συμμετέχει στη δράση (πληροφορίες στο τηλέφωνο 23813-51283).

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη των συλλόγων θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα ειδικά κουπόνια από τους προέδρους των Συλλόγων που ανήκουν.

Ακολουθούν οι πίνακες των συμβεβλημένων αρτοποιών στην Π.Ε. Πέλλας:

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:

1. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΦΟΥΣΤΑΝΗ
2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. – ΑΨΑΛΟΣ
3. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ
4. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ – ΑΡΙΔΑΙΑ
5. ΒΑΔΑΣ Α.Ε. – ΑΡΙΔΑΙΑ
6. ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΜΗΛΙΑ
7. ΚΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΧΡΥΣΑ
8. ΤΖΙΒΑΝΗ ΜΑΡΙΑ – ΣΩΣΑΝΔΡΑ
9. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΡΙΔΑΙΑ
10. ΣΙΩΠΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ
11. ΚΑΠΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΑΡΙΔΑΙΑ
12. ΤΣΕΧΙΛΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ – ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣ
13. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΝΝΑ (ΜΩΡΑΪΤΗΣ) – ΑΡΙΔΑΙΑ
14. ΜΠΟΥΤΖΟΥΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΞΙΦΙΑΝΗ
15. ΤΖΙΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΡΟΜΑΧΟΙ
16. ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΡΙΔΑΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ:
1. ΓΚΑΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 5)
2. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (20ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 25)
3. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (ΓΚ. ΓΙΩΤΑ 31)
4. ΚΑΠΟΥΣΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ – ΜΕΛΙΣΣΙ
5. ΒΑΚΑΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
6. ΜΟΥΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΣΑΛΙ)
7. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΣΚΥΔΡΑΣ:
1. ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ
2. ΠΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΔΕΣΣΑ
3. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ
4. ΥΙΟΙ ΝΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Ο.Ε. – ΣΚΥΔΡΑ
5. ΓΚΑΛΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ
6. ΚΑΠΟΥΣΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ (ΚΑΡΒΕΛΙ) – ΕΔΕΣΣΑ
7. ΑΦΟΙ ΚΙΤΚΑ – ΕΔΕΣΣΑ
8. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΕΔΕΣΣΑ
9. ΜΙΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΗΛΕΚΤΡΑ) – ΕΔΕΣΣΑ
10. ΠΟΥΤΗΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΕΔΕΣΣΑ
11. ΚΑΡΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΓΡΑΣ
12. ΜΑΡΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ - ΚΕΡΑΣΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα γίνει στο  Δημ. Κατάστημα  Αριδαίας  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου την   26η   του μηνός  Νοεμβρίου,  έτους  2014 ημέρα Τετάρτη   και ώρα   19.00΄ (7.00 μ.μ.) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
 
 
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 
 
Ενημέρωση του σώματος για θέματα που αφορούν τον Δήμο από τον κ. Δήμαρχο .
1ο :
Oρισμός εκπροσώπου του Δήμου Αλμωπίας  στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Σ. «Απασχόληση Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Ν.Πέλλας»
2ο :
Ορισμός μελών για την επιτροπή σφράγισης:
α)       καταστημάτων του Δήμου Αλμωπίας
β)   παιχνιδοκατασκευών (σε εφαρμογή της ΚΥΑ 36873/2007)
3ο :
Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Αλμωπίας στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών <ΟΡΑΜΑ>
4ο :
Νομιμοποίηση εκπροσώπου του Δήμου Αλμωπίας για την Τράπεζα της Ελλάδας.
5ο :
Ορισμός υπεύθυνου λογαριασμού Δήμου Αλμωπίας, για την πληρωμή έργων ΠΔΕ μέσω Τράπεζας της Ελλάδας
6ο :
Μεταφορά Χρηματικού Υπολοίπου από τον πρώην Σύνδεσμο Καθαριότητας Αλμωπίας και ορισμός υπαλλήλου σε λογαριασμό του ΦΟΣΔΑ
7ο :
Διαγραφή λανθασμένων εγγραφών σε βεβαιωμένους χρηματικούς καταλόγους
8ο :
Αποδοχή χρηματοδότησης από Δασοπροστασία - Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος - 21η Αναμόρφωση προϋπολογισμού
9ο :
22η Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την «Υλοποίηση πράξης Living History Living Nature»
10ο :
Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Bee-conomy” στο πρόγραμμα  διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013», των ειδικών όρων του Συμφώνου Χρηματοδότησης και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του. Εγγραφή χρηματοδότησης  268.145,00 ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου.- 23η Αναμόρφωση προϋπολογισμού   
11ο :
Τροποποίηση της αρίθμ. 243/2013 απόφασης Δ.Σ., σχετικά με την τροποποίηση φυσικού αντικειμένου της πράξης «Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Αλμωπίας».- 24η Αναμόρφωση προϋπολογισμού
12ο :
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος (άρθρ. 161, Ν.3463/2006)-
25η Αναμόρφωση προϋπολογισμού   
13ο                
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και εγγραφή νέων Κ.Α.Ε.-
26η Αναμόρφωση προϋπολογισμού   
14ο :                       
Έγκριση υποβολής της πρότασης  «Βελτίωση και Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων του οικισμού της Αριδαίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες και έγκριση της μελέτης
15ο :
Έγκριση πρακτικού με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με διαπραγμάτευση σε συνέχεια του άγονου πρόχειρου  διαγωνισμού προμήθειας φαρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του Δήμου Αλμωπίας, του ΚΕΚΠΑ, της ΔΗΚΕΑ, της «ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Α.Ε.», της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας για ένα έτος – Επανάληψη της διαδικασίας ανάθεσης με διαπραγμάτευση και έκδοση σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος
16ο :
Τροποποίηση της αριθμ.294/2012 απόφασης Δ.Σ., σχετικά με την ετήσια τακτική επιχορήγηση του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης (ΚΕΚΠΑ) από το Δήμο Αλμωπίας.
17ο :
Τροποποίηση της αριθμ.187/2014 απόφασης Δ.Σ., σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στα πλαίσια της πράξης «Απασχόληση και κοινωνική οικονομία ευπαθών ομάδων στο Ν.Πέλλας».
18ο :
Έγκριση της αρίθμ. 62/2014 απόφασης της ΔΗΚΕΑ, περί «Αμοιβής Προέδρου σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4093/2012»
19ο :
Προτάσεις για μεταβολές στη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας εκπ/σης του Δήμου Αλμωπίας (αρίθμ. 4/2014 απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας)
20ο :
Παραχώρηση χρήσης της αίθουσας τελετών του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων, στον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ» (αρίθμ. 3/2014   απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας)
21ο :
Παραχώρηση Δημοτικής Αίθουσας της Τ.Κ.Σωσάνδρας
22ο :
Έγκριση πρωτοκόλλων καταστροφής αντικειμένων χωρίς αξία
23ο : 
Ανάκληση της αρίθμ. 116/2014 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας –
Εκ νέου εξέταση αιτήματος υπαλλήλων του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με την νέα μέθοδο αξιολόγησης που προάγει ο Ν.4250/14.
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Δημοτική Επιχείρηση
Υδρευσης Αποχέτευσης 
Αλμωπιασ

1

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ  ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ


          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας αποφάσισε την παράταση της ημερομηνίας λήξης των διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων χρεών των καταναλωτών της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας έως και την 31.12.2014.
        Κατά τα λοιπά για τους διακανονισμούς των ληξιπρόθεσμων χρεών των καταναλωτών της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ισχύει το άρθρο 25 του Ν. 4304/2014.

        Η παράταση της ημερομηνίας λήξης των διακανονισμών δεν δεσμεύει την Επιχείρηση να αναστείλει ή να καθυστερήσει τη βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας, Αριδαίας, Σκύδρας.


                                                    2

ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΣΚΑΦΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΚΑΙ Δ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



            Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας προκηρύσσει Πρόχειρο Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκτέλεση εργασιών εκσκαφής για την επισκευή βλαβών και κατασκευή νέων δικτύων και συνδέσεων ύδρευσης και αποχέτευσης στις Τ.Κ. και Δ.Κ. του Δήμου Αλμωπίας, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή (μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης) προϋπολογισμού 73.800,00 ευρώ με το ΦΠΑ.
            Οι φάκελοι των προσφορών μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα κατατίθενται στα γραφεία της ΔΕΥΑ Αλμωπίας που βρίσκονται στην Αριδαία στην πλατεία Αγγελή Γάτσου και ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού την Τετάρτη 26.11.2014 και ώρα 10:00 με 10:30. Οι προσφορές μπορούν να αποστέλλονται με οποιοδήποτε τρόπο, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα περιέρχονται στα γραφεία της Επιχείρησης μέχρι την προηγούμενη ημέρα από τη διενέργεια του διαγωνισμού.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος αναγνωρισμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους σκαπτικά μηχανήματα (φουξ) με την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας επανδρωμένα με χειριστές με την αντίστοιχη άδεια χειριστή. Η εργασία θα ανατεθεί σε συμμετέχοντα η προσφορά του οποίου θα κριθεί τεχνικά αποδεκτή και θα προσφέρει την μεγαλύτερη έκπτωση.
            Πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της ΔΕΥΑ Αλμωπίας και στο τηλέφωνο 2384024590. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ

Είναι πολύ δύσκολο όσοι έχουν υποστεί ψυχολογική βία από τη μητέρα τους να ομολογήσουν -ενίοτε ακόμα και στον εαυτό τους- ότι δεν τρέφουν μόνο συναισθήματα αγάπης για τη μητέρα τους αλλά μερικές φορές και μεγάλο θυμό. Τι γίνεται όμως με τις μητέρες; Αυτές δεν έχουν ψυχή;
Η άκριτη, σχεδόν θρησκευτική λατρεία της μητρότητας αποδεικνύεται εξουθενωτικό βάρος όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τις ίδιες τις μητέρες, οι οποίες νιώθουν πίεση να σταθούν στο ύψος μιας άπιαστης τελειότητας. Όπως έχω ξαναγράψει, οι μητέρες δεν βγαίνουν από κάποιο εργοστάσιο κατασκευής υπεράνθρωπων. Είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, που καλούνται να φέρουν σε πέρας τον ρόλο τους και ν’ αναθρέψουν το παιδί τους συχνά υπό αντίξοες συνθήκες – όχι μόνο πρακτικές αλλά και συναισθηματικές.
Άμα δεν τα καταφέρνει, να μην το ’κανε, αντιτάσσουν κάποιοι χωρίς καμία κατανόηση. Όμως δεδομένης της τεράστιας πίεσης που ασκεί η κοινωνία στις γυναίκες να γίνουν μάνες με κάθε τίμημα, πολλές γυναίκες κάνουν παιδί επειδή πρέπει και όχι επειδή έχουν καθίσει να σκεφτούν σοβαρά και ήρεμα τι σημαίνει ένα παιδί στη ζωή τους.
Αν αυτό το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες καλούνται να είναι και μητέρες και εργαζόμενες -δύο ρόλοι που συχνά συγκρούονται ο ένας με τον άλλον- δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ότι πολλές μητέρες νιώθουν εξουθενωμένες, απογοητευμένες, εγκλωβισμένες, θυμωμένες και κυνηγημένες.
lkalmom3-thumb-large
Σαν να μη φτάνουν όλ’ αυτά, έχουμε και τις θεωρίες που θέλουν τη Μητέρα με Μι κεφαλαίο να φταίει για τα πάντα: απούσα μαμά; υπερπροστατευτική μαμά; δυναμική μαμά; ενδοτική μαμά; Πάντα φταίει για κάτι. Όλοι έχουν μια άποψη για την περιβόητη τέλεια μαμά. Ποια γυναίκα μπορεί να εκπληρώσει όλες αυτές τις προσδοκίες;
Η κάθε γυναίκα αντιδρά διαφορετικά σε αυτές τις εξουθενωτικές απαιτήσεις. Κάποιες συνθλίβονται από τις ζογκλεριές εργασίας-σπιτιού-μητρότητας και ζουν με μια μόνιμη ενοχή επειδή «δεν είναι αρκετά καλές μαμάδες». Άλλες αφιερώνονται απολύτως στο παιδί τους και ξεχνάνε να κρατήσουν ένα κομμάτι ζωής και για τον εαυτό τους – στάση που την πληρώνουν πάρα πολύ ακριβά και οι ίδιες και κυρίως τα παιδιά τους.
Οι περισσότερες, πάντως, βολοδέρνουν ανάμεσα στις τύψεις για τον χρόνο που δεν περνούν με το παιδί τους, τον θυμό που δεν έχουν καθόλου χρόνο για τον εαυτό τους, την ανησυχία μην κάνουν κάνα τραγικό λάθος, τον φόβο μην κάνουν τα ίδια λάθη που έκανε η μάνα τους, το άγχος να τα φέρουν όλα σε πέρας τέλεια.
Τέλεια... Είναι δυνατόν κάποιος άνθρωπος να είναι τέλειος; Γιατί λοιπόν έχουμε τέτοια εξωφρενική απαίτηση από τις μαμάδες;
Πρέπει σαν παιδιά να έχουμε δικαίωμα να θυμώνουμε με τους γονείς μας για το κακό που μπορεί να μας προξένησαν (άθελά τους μεν, αλλά η ζημιά έχει γίνει). Ταυτόχρονα, καλό θα ήταν να μπορούμε να δούμε και τον άνθρωπο πίσω από τον γονιό. Όχι απαραίτητα για να δικαιολογήσουμε τη συμπεριφορά του, αλλά για να τον κατανοήσουμε. Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη «συγχώρεση», γιατί μου βρωμάει θρησκευτίλα ή/και new age και συχνά δεν είναι παρά ένα πρόχειρο ασβέστωμα βαριών και σαπισμένων καταστάσεων. Προτιμώ τη λέξη «κατανόηση» – την ανθρώπινη κατανόηση που μπορούμε να δείξουμε ως άνθρωποι για έναν συνάνθρωπο, που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Όπως προσπαθούμε κι εμείς.
________

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Χαιρετίζω την άμεση αντίδραση του συντοπίτη μας Υπουργού κ. Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος επικοινώνησε με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και έλαβε τη δέσμευση ότι θα επανεξεταστεί η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Αριδαίας.
Εμείς, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας, που εκπροσωπούμε το σύνολο των συμπολιτών μας, δεν ζητούμε απλά να επανεξεταστεί το θέμα, αλλά να μην υπάρξει καμία απολύτως απόφαση για απομάκρυνση ή υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας και καμίας άλλης υπηρεσίας.
Δεν θα ανεχτούμε πρακτικές οι οποίες βάζουν σε μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες και οδηγούν στην υποβάθμιση του ακριτικού τόπου μας.
Ο εμπαιγμός των κατοίκων της Αλμωπίας πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα και σε αυτόν τον αγώνα είναι χρήσιμο να έχουμε στο πλευρό μας αρωγούς σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του Νομού μας, την Περιφέρεια, τους Βουλευτές μας, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους τοπικούς φορείς και όλους τους συμπολίτες μας.
Σκοπεύουμε να αντισταθούμε σθεναρά σε οποιαδήποτε απόφαση είναι αντίθετη στο συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας και γι’ αυτό δεσμεύομαι κι εγώ προσωπικά ως πρώτος πολίτης αυτού του τόπου. Θέλω να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη του και πως βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές για να αποτρέψουμε τα χειρότερα.


Από το Γραφείο Τύπου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


Εισάγουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της κανονιστικής απόφασης με θέμα «Λήψη κανονιστικής απόφασης σχετικά με την οριοθέτηση και διαγράμμιση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου Αλμωπίας, την οριοθέτηση του χώρου που καταλαμβάνουν οι πωλητές , τον καθορισμό ενιαίων μέτρων των πάγκων κτλ.»
Σκοπός της κανονιστικής απόφασης είναι η ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών του Δήμου Αλμωπίας, η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την δραστηριοποίηση όλων των οικονομικοπαραγωγικών δυνάμεων του τόπου, που θα συμβάλουν στον υγιή ανταγωνισμό.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην διαδικασία της διαβούλευσης, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια ιδέες και προτάσεις, έως και την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: local@0598.syzefxis.gov.gr                             ή στο πρωτόκολλο του Δήμου Αλμωπίας.

Η συμμετοχή σας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας αυτής της πρωτοβουλίας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.    

 

                                                                                Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

                                                                                      Ε.Δ.




                                                                                       ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                                                                               ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Λήψη κανονιστικής απόφασης σχετικά με την οριοθέτηση και διαγράμμιση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου Αλμωπίας, την οριοθέτηση του χώρου που καταλαμβάνουν οι πωλητές , τον καθορισμό ενιαίων μέτρων των πάγκων κτλ.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.4264/2014:
«1.  Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν από Δευτέρα έως Σάββατο, εκτός των επισήμων ή εθνικών ή τοπικών αργιών σε ανεξάρτητους υπαίθριους, ελεύθερους δημόσιους ή δημοτικούς χώρους. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, λειτουργούν σε δρόμους ή πλατείες εντός αστικού ιστού. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές. 
Με αποφάσεις κανονιστικού περιεχομένου  των Περιφερειακών Συμβουλίων των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα για τις λαϊκές  αγορές της Περιφέρειας Αττικής και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και των Δημοτικών Συμβουλίων για τις λαϊκές αγορές  των λοιπών περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, που εκδίδονται εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος ανωτέρου νόμου, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής  τους για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών ρυθμίζονται μεταξύ άλλων θέματα όπως:
α) η οριοθέτηση και διαγράμμιση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών και των θέσεων των επαγγελματιών πωλητών που δεν διαθέτουν τρόφιμα γης θαλάσσης σε οποιαδήποτε μορφή και άνθη, καθώς και των θέσεων των πωλητών που διαθέτουν τρόφιμα γης και θάλασσας σε οποιαδήποτε μορφή και άνθη
β) η οριοθέτηση του χώρου που καταλαμβάνουν οι πωλητές, αρίθμηση θέσεων, καθορισμός ενιαίων μέτρων του μήκους των πάγκων κατά κατηγορία προϊόντων των πωλητών, στάθμευσης αυτοκινήτων αδειούχων πωλητών, μέριμνα για την τοποθέτηση, εντός του χώρου λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων (αυτοκινούμενα ή ρυμουλκούμενα) και των οχημάτων ειδών κυλικείων.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ.32 αρμοδιότητα του άρθρου 94 παρ.6 του Ν.3852/2010 η οποία προστέθηκε στο άρθρο 75 παρ.II ν.3463/06, η αρμοδιότητα έκδοσης αποφάσεων για την ίδρυση, τη μετακίνηση, τη διάλυση και τον καθορισμό του τρόπου της εν γένει λειτουργίας των λαϊκών αγορών ανήκει στους Δήμους.
Σύμφωνα με το άρθρο 73 παρ.1B v) του Ν.3852/2010 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, το σχέδιο κανονιστικών αποφάσεων του άρθρου 79 του Κ.Δ.Κ..

Το Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων αναφορικά με το ανωτέρω θέμα εισηγείται τα εξής:
  
   Εγκρίνουμε την συνέχιση λειτουργίας των παρακάτω λαϊκών αγορών του Δήμου Αλμωπίας τις αντίστοιχες ημέρες της εβδομάδας:


Στην Δημοτική Κοινότητα  Αριδαίας, ημέρα  Πέμπτη  και επί των οδών:
-Καπεταν Γαρέφι από το Α΄ Δημοτικό Σχολείο  έως  την Κεντρική Πλατεία 
-Επί της Κεντρικής Πλατείας από την Καπετάν Γαρέφι έως την οδό Κύπρου
-Επί  της οδού Λοχ. Πασσιά από την Κεντρική Πλατεία  έως την Λεωφ. Ανοίξεως
-Επί της οδού Νικολ. Παπαδόπουλου από την οδό Κολοκοτρώνη  έως την οδό    
 Κύπρου
-Επί της Κολοκοτρώνη από την οδό Λοχ. Πασσιά έως την Αθαν. Διάκου

Στην Τοπική Κοινότητα Αψάλου, ημέρα Δευτέρα, στον χώρο όπισθεν του Δημοτικού Σχολείου Αψάλου.

Στην Δημοτική Κοινότητα Προμάχων, ημέρα Τετάρτη επί της Κεντρικής Πλατείας.

Στην Τοπική Κοινότητα Πολυκάρπης, ημέρα Παρασκευή, στο χώρο επί της οδού που βρίσκεται παράλληλα με το ποτάμι δηλαδή από τον φούρνο Χατζηγεωργίου έως και την οικία Τεκκέ Νικόλαου.

Στην Τοπική Κοινότητα Λουτρακίου ημέρα Σάββατο, στο χώρο από την οικία των κ. Σπρίτα Ιωάννη και Νούσκα Καλλίνικου ως την οικία των κ. Λισίτσκα Κων/νου και Πασόης Ειρήνης.

Στην Δημοτική Κοινότητα  Εξαπλατάνου, ημέρα Τρίτη, στο χώρο επί της Πλατείας Δημοκρατίας από την οικεία του αποβιώσαντος Καγιά Ιορδάνη του Γεωργίου μέχρι την Χρυσοστόμου Σμύρνης και επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης μέχρι τιν Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στην λαϊκή αγορά Αριδαίας επί της οδού Καπετάν Γαρέφι λόγω της στενότητας της οδού αλλά και για λόγους ασφαλείας, ορθής και εύρυθμης διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, η τοποθέτηση των πάγκων με τα προϊόντα θα γίνεται μόνο από την αριστερή μεριά του δρόμου. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει περισσότερος χώρος στους πωλητές να εκθέτουν τα προϊόντα τους και οι καταναλωτές περισσότερο χώρο για την διαλογή προϊόντων. 

Στον χώρο που έχει ορισθεί για την τέλεση της Λαϊκής Αγοράς θα υπάρχει διαγράμμιση, θα χωρίζεται σε ορθογώνια σχήματα (κουτάκια) τα οποία θα  έχουν αριθμηθεί. Οι θέσεις που θα διαγραμμιστούν προκειμένου να τοποθετηθούν οι πωλητές – εκθέτες δεν θα καταλαμβάνουν χώρους εισόδων γκαράζ και δεν θα εμποδίζουν τη λειτουργία καταστημάτων.
Μεταξύ των θέσεων θα υπάρχουν διάδρομοι …… εκατοστών.

Κάθε λαϊκή αγορά χωρίζεται σε τομέα παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών και σε τομέα επαγγελματιών πωλητών (Υπουργική Απόφαση Α2-704/2014). Ο τομέας των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών διακρίνεται σαφώς με κάθε πρόσφορο τρόπο από τον τομέα των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών. Την ευθύνη υλοποίησης της ανωτέρω διάκρισης έχει η κατά τόπον αρμόδια Περιφέρεια.
Οι θέσεις πώλησης προϊόντων θάλασσας και προϊόντων αλιείας χωροθετούνται υποχρεωτικά μόνο σε σημεία όπου υπάρχει αποχέτευση και σε κάθε περίπτωση στον οικείο τομέα για κάθε πωλητή. 
Οι επαγγελματίες πωλητές που δεν διαθέτουν τρόφιμα γης και θάλασσας σε οποιαδήποτε μορφή ή άνθη, τοποθετούνται στην αρχή ή το τέλος των λαϊκών αγορών, με τρόπο που τους καθιστά απολύτως διακριτούς από τους υπόλοιπους.

Ο σχεδιασμός και η διαδικασία της διαγράμμισης θα διασφαλίζει την ομαλή και άνετη διέλευση των επισκεπτών, την έλευση των οχημάτων όπως ασθενοφόρο, πυροσβεστική κλπ για τις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, καθώς επίσης και όποια άλλη πρόβλεψη είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Για το λόγο αυτό καταργούνται οι θέσεις οι οποίες κλείνουν τους δρόμους, που τέμνονται κάθετα με τη λαϊκή αγορά, για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των ανωτέρω οχημάτων. Παράλληλα στις ήδη υπάρχουσες κενές θέσεις τακτοποιούνται οι πωλητές των οποίων οι θέσεις καταργούνται.  

Η οριοθέτηση, διαγράμμιση και αρίθμηση των θέσεων των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, πραγματοποιείται με ευθύνη, του Δήμου και συγκεκριμένα της τεχνικής υπηρεσίας, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις κατά περίπτωση ιδιαιτερότητες σε συνεργασία με το Γραφείο Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων καθώς και τα σωματεία  που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αλμωπίας.
Οι εργασίες ανανέωσης της χρωματικής αποτύπωσης της διαγράμμισης των θέσεων θα εκτελείται τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια, προκειμένου να διασφαλίζεται η ορθή και τακτική τοποθέτηση – ανάπτυξη των κατασκευών των πωλητών για την εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς και την ορθή άσκηση ελέγχου από τα αρμόδια όργανα.

Καθορίζονται ενιαία μέτρα για το μήκος των πάγκων κατά κατηγορία προϊόντων των πωλητών ως εξής:
-Επαγγελματίες τροφίμων (οσπρίων, οπωρολαχανικών, ξηρών καρπών και ζαχαρώδη):….. μέτρα
-Παραγωγοί τροφίμων (οπωρολαχανικών, οσπρίων, ξηρών καρπών, μεταποιημένων, συσκευασμένων, τυποποιημένων, προϊόντων οικοτεχνίας και λοιπών αγροτικών προϊόντων):….. μέτρα
-Επαγγελματίες – παραγωγοί (μελιού, ελιών, μπαχαρικών, αλεύρων, αυγών):……. μέτρα
-Παραγωγοί – επαγγελματίες ανθέων φυτών:…….. μέτρα
-Επαγγελματίες – παραγωγοί νωπών αλιευτικών προϊόντων θάλασσας, γλυκέων υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας:…… μέτρα
-Επαγγελματίες βιομηχανικών ειδών (κατεψυγμένα, είδη κυλικείου, παντοπωλείου, μέσων συσκευασίας, ειδών ένδυσης, νεωτερισμού, λευκών ειδών, υπόδησης, δερμάτινων ειδών, ψιλικών, ειδών υαλοπωλείου, πλαστικών κτλ):……. μέτρα
-Αυτοκινούμενα – ρυμουλκούμενα επαγγελματικά οχήματα επαγγελματιών - παραγωγών (πώληση πουλερικών – κουνελιών, κατεψυγμένων, ειδών παντοπωλείου, τυροκομικών, αλλαντικών, ζαχαρωδών προϊόντων κτλ):……. μέτρα

Το Δημοτικό Συμβούλιο διατηρεί ανεπιφύλακτα το δικαίωμα αυξομείωσης των παραχωρούμενων μέτρων μήκους των πάγκων της λαϊκής αγοράς, ανάλογα με τα κριτήρια που ο Δήμος θα καθορίσει.

Τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα (αυτοκινούμενα ή ρυμουλκούμενα) καθώς και τα οχήματα πώλησης ειδών κυλικείων, θα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο και σε θέσεις όπου δεν θα επηρεάζουν τη λειτουργία της λαϊκής χωροταξικά, την ασφάλεια, την πρόσβαση των λοιπών πωλητών στις θέσεις και στους πάγκους τους αλλά και των καταναλωτών.
Οι θέσεις που τοποθετούνται τα επαγγελματικά οχήματα είναι:
α…………………………………
β…………………………………
γ…………………………………
Όσοι εκ των ανωτέρω πωλητών επιθυμούν να διατηρήσουν την θέση τους, εφόσον αυτή δεν επηρεάζει την λειτουργία της λαϊκής και βρίσκεται στον οικείο τομέα, παραμένουν στις θέσεις που ήδη κατέχουν.
Απαγορεύεται η αυθαίρετη αλλαγή θέσης από τους εκθέτες – πωλητές της λαϊκής αγοράς, η αυθαίρετη αυξομείωση μέτρων πρόσοψης των πάγκων ακόμη και όταν οι διπλανοί πωλητές απουσιάζουν, η αυξομείωση των διαστάσεων της έκτασης των χωροθετημένων θέσεων, η δραστηριότητα στους χώρους της λαϊκής αγοράς ελλείψη της σχετικής άδειας, η απ’ ευθείας διακίνηση στην κατανάλωση από το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η μεταφορά των προϊόντων καθώς και η πώληση προϊόντων στους διαδρόμους.
Κάθε πωλητής υποχρεούται να καταλαμβάνει μόνο το συγκεκριμένο σε διαστάσεις χώρο που του παραχωρείται, όπως αυτός αναγράφεται στην άδεια χρήσης χώρου, (αριθμός χώρου και τετραγωνικά) και ορίζεται από την διαγράμμιση και να μην εμποδίζουν την λειτουργία των όπισθεν αυτών ευρισκόμενων καταστημάτων.
Απαγορεύεται η εγκατάσταση πωλητών στους διαδρόμους των χώρων πώλησης, οι οποίοι πρέπει να είναι ελεύθεροι για τη διέλευση των καταναλωτών, καθώς επίσης και η είσοδος κάθε τροχοφόρου κατά τις ώρες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς πλην των ωρών έναρξης για την εκφόρτωση των εμπορευμάτων.
Οι πωλητές απαγορεύεται αυστηρά να κατέχουν περισσότερες της μίας θέσης στην Λαϊκή Αγορά.
Απαγορεύεται η χορήγηση γειτονικής θέσεως σε συγγενικά πρόσωπα. Εάν αυτό αποδειχθεί εκ των υστέρων να γίνεται τοποθέτηση εκ νέου σε άλλη θέση.
Επίσης απαγορεύεται να πωλούν την ίδια μέρα, με την ίδια άδεια σε Λαϊκή Αγορά άλλης πόλης.
Η τοποθέτηση των εμπορευμάτων τους καθώς και ο τρόπος έκθεσής τους επιτρέπεται μόνο στην οριζόντια επιφάνεια των πάγκων τους, επίσης επιτρέπεται το κρέμασμα των εμπορευμάτων (είδη ρουχισμού, υπόδησης, υλικών και άλλων αντικειμένων) κατακόρυφα μπροστά και όχι σε ύψος που θα ξεπερνά τα δύο (2) μέτρα. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση στάντ, άλλων κατασκευών ή επιπλέον πάγκων πέραν των διαγραμμίσεων, προκειμένου να επιδείξουν τα εμπορεύματά τους.

Απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση παντός φορτηγού αυτοκινήτου, των πωλητών της λαϊκής αγοράς, δίπλα σε γωνίες των κάθετων δρόμων (παρεμπόδιση κυκλοφορίας οχημάτων συμπολιτών μας) επάνω σε πεζοδρόμια όπισθεν των πάγκων τους κτλ.
Οι παραβάτες τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο κατά περίπτωση όπως αυτά καθορίζονται από τον Κ.Ο.Κ.
Απαγορεύεται να υπάρχουν αυτοκίνητα εντός του χώρου της λαϊκής αγοράς. Η στάθμευση των αυτοκινήτων των επαγγελματιών θα γίνεται περιμετρικά της λαϊκής. Επίσης απαγορεύεται να υπάρχουν αυτοκίνητα πωλητών στις οδούς Κύπρου και Αθανασίου Διάκου.

Απαγορεύεται στους πωλητές η τοποθέτηση των εγκαταστάσεων, πάγκων κλπ σε άλλη μέρα από εκείνη της λειτουργίας της αγοράς ή η εγκατάλειψη των ειδών αυτών μετά την λειτουργία της. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...