Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΗ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ.


Τραγικό δυστύχημα είχε σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου ο 45χρονος συγχωριανός μας Σ.Ν. στους Γαλατάδες Πέλλας.
Ο άτυχος συντοπίτης μας , επαγγελματίας φορτηγατζής, ξεφόρτωνε με το φορτηγό του υλικά, αλλά η ανατροπή της καρότσας "βρήκε" στο ανέβασμά της τα  ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ , με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία.
Το χωριό βυθίστηκε στο πένθος με το άκουσμα της θλιβερής είδησης, μιας και ο άτυχος συγχωριανός, ήταν πολύ αγαπητός σε όλους και ήταν από τα πιο πρόσχαρα άτομα της πιάτσας.
Ήδη ο μορφωτικός σύλλογος του χωριού συνεδριάζει λόγω αυτού του δυσάρεστου συμβάντος, με μοναδικό θέμα την ακύρωση ή αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που είναι προγραμματισμένες για τις 6 και 7 Ιουλίου.
Η είδηση υπήρχε από νωρίς το μεσημέρι στα "Π.Ν", αλλά τηρώντας τον δεοντολογικό κώδικα, περιμέναμε μέχρι να ενημερωθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, και κατόπιν τούτου δημοσιοποιούμε το θέμα.
Εκφράζουμε την συμπάθειά μας και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ 95 ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΗΤΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ.

Σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου, παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Θεοδωρίδη Αναστάσιο και του Υπευθύνου Έργων της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. κ. Λάμπρου Πετρόπουλου, παραδόθηκαν 95 κάδοι ανακύκλωσης υλικών, οι οποίοι και θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών στη Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται από την εταιρεία και καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου για την έναρξη και τη σημασία του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών.
Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν οι κάδοι σε όλες τις τοπικές κοινότητες και θα ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε και την επιστολή του Δημάρχου προς τους δημότες για την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης στη δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

   Η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων στην σημερινή εποχή, αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα και προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας.
   Συμμετέχοντας στα προγράμματα ανακύκλωσης μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων. Περισσότερο από το 60 % των οικιακών απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα, δηλαδή μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένα.
   Διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα, επιτυγχάνουμε την αποσυμφόρηση των κάδων, μειώνουμε το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Δήμου Αλμωπίας. Ακόμη, προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας, καθώς η διαχείριση των αποβλήτων είναι και δείκτης πολιτισμού. 
   Γι’ αυτό, λοιπόν, αγαπητοί συμπολίτες μου, σας καλώ όλους, να αγκαλιάσουμε, με ευθύνη και συνέπεια, αυτήν την προσπάθεια, για να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον τόπο μας και την Αλμωπία μας.
   Η  προστασία του περιβάλλοντος, φίλοι συμπολίτες, είναι υπόθεση όλων μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Δημήτρης Πασόης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ & ΣΚΥΔΡΑΣ

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Θέμα: Νέες καταστροφικές ζημιές από χαλαζόπτωση σε χωριά της Π.Ε. Πέλλας

      
Τα κτυπήματα της φύσης στην φετινή φρουτοπαραγωγή της Πέλλας είναι ανελέητα. Νέα χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιούνη πολλά χωριά των Δήμων Έδεσσας ( Ριζάρι, Άρνισσα, Ζέρβη, Άγιο Αθανάσιο, Παναγίτσα και Ξανθόγεια) & Σκύδρας (Σεβαστιανά, Μαυροβούνι, Προφ.Ηλία, Καλή, Άνυδρο και Μάνδαλο) προκαλώντας μεγάλες καταστροφές λίγο πριν τη συγκομιδή σε Κεράσια και Ροδάκινα, επίσης και σε Μήλα.
Οι δενδροκαλλιεργητές της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση γιατί, μετά τον παγετό της 17ης Μάρτη & τις προηγούμενες χαλαζοπτώσεις στις 7 Απρίλη & 10 Μάη, ήρθε η τελευταία χρονικά χαλαζόπτωση για να αποτελειώσει, ότι είχε απομείνει στις δενδροκαλλιέργειες πολλών χωριών στην Π.Ε. Πέλλας από τα προηγούμενα χτυπήματα της φύσης, που έχουν μειώσει αισθητά την αναμενόμενη παραγωγή και το αναμενόμενο εισόδημα των αγροτών της περιοχής.
Ούτε και αυτή τη φορά το πολυδάπανο Σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ( ΕΛΓΑ ) με τα αεροπλάνα προστάτευσε τους παραγωγούς της περιοχής.
Την ίδια στιγμή ο ΕΛΓΑ «καμαρώνει» για το αποθεματικό, που δημιούργησε με το «χαράτσωμα» και των δενδροκαλλιεργητών της περιοχής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
·      Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού;
·      Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν και των οποίων το εισόδημα συνεχώς μειώνεται εξ’ αιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και των επαναλαμβανόμενων ζημιών, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί;
·      Να λειτουργήσει επιτέλους το πολυδιαφημισμένο αντιχαλαζικό σύστημα προστασίας του ΕΛΓΑ, το οποίο θα προστάτευε τους αγρότες της περιοχής από ισχυρές χαλαζοπτώσεις;




Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, την παραμονή της πανηγύρεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σκέπης Εδέσσης, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις υποδοχής του Ιερού λειψάνου της Αγίας Σοφίας Κλεισούρας. Η δεξιά της Αγίας μεταφέρθηκε στην πόλη από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και το ιερό λείψανο θα παραμείνει για προσκύνηση από τους πιστούς μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσης την τέλεση Μέγα Αρχιερατικού εσπερινού και αργότερα απόδειπνου και χαιρετισμούς της Θεοτόκου.


Σε δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «Η υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Σοφίας Κλεισούρας μάς δίνει την χάρη και την ευλογία Του Θεού. Ο αγώνας των πιστών είναι αδιάκοπος ενώ μέσα από την πίστη, την ελπίδα, την ενότητα και την αγάπη μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες». 

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : 

Να δοθούν άμεσα προκαταβολές προς τους πληγέντες κερασοπαραγωγούς
Τι γίνεται με το Πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας των κερασοκαλλιεργειών

Με αφορμή τις τελευταίες σφοδρές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα κερασοχώρια της Έδεσσας, αλλά και  άλλων δημοτικών διαμερισμάτων του Νομού, ο Γιώργος Καρασμάνης περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσε ο ίδιος τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν.
Ο Βουλευτής επικοινώνησε με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ και αφού την ενημέρωσε για το μέγεθος και την έκταση της καταστροφής, της ζήτησε το αυτονόητο να μεριμνήσει για έγκαιρες και δίκαιες εκτιμήσεις και να δοθούν προκαταβολές προς τους πληγέντες παραγωγούς προκειμένου να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Παράλληλα, ο Γιώργος Καρασμάνης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητεί να γνωστοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής από τον ΕΛΓΑ του Προγράμματος κάλυψης με αντιχαλαζικές μεμβράνες και δίχτυα και αν και πότε, θα καταστεί δυνατή η πρακτική εφαρμογή του στα χωράφια των κερασοπαραγωγών.
Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης:

 «                                                                                     
                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό   Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


ΘΕΜΑ: « Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το Πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας της κερασοπαραγωγής ; ».
Τις τελευταίες εβδομάδες μέχρι και προχθές, σφοδρές χαλαζοπτώσεις έπληξαν για πολλοστή φορά κυρίως τα κερασοχώρια της Έδεσσας αλλά και άλλων Δημοτικών Διαμερισμάτων του νομού, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και την παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο. Ήταν μια ακόμη επαλήθευση των επιστημονικών εκτιμήσεων, ότι οι εκδηλώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων θα είναι όλο και πιο συχνές και πιο έντονες, με δραματικές συνέπειες για περιοχές όπως ο Νομός Πέλλας και ειδικότερα για την κερασοπαραγωγή που είναι μια από τις πλέον ευαίσθητες καλλιέργειες. Γεγονός που καθιστά εξαιρετικά επίκαιρο το ζήτημα της ενεργητικής προστασίας αυτών αλλά και άλλων καλλιεργειών από φυσικούς κινδύνους.
 Το 2008, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ, η τότε Διοίκηση του Οργανισμού, αποφάσισε να προχωρήσει  στην εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος κάλυψης της καλλιέργειας της κερασιάς με πλαστικά φύλλα για την προστασία των καρπών, το οποίο και ξεκίνησε σε δύο επιλεγμένα αγροτεμάχια στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας στα οποία εγκαταστάθηκαν δύο συστήματα αντιχαλαζικής και αντιβροχικής προστασίας.
Σε παλαιότερη Ερώτηση του υπογράφοντα (18286/22-06-2011) για το συγκεκριμένο θέμα, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στην απάντησή της ανέφερε ότι  «τα πρώτα αποτελέσματα του παραπάνω προγράμματος είναι ενθαρρυντικά σε ότι αφορά την προστασία των καρπών από το σχίσιμο και το χαλάζι, όμως, τα τελικά αποτελέσματα θ’ ανακοινωθούν μετά την πάροδο της τριετούς διάρκειας εφαρμογής του».
Επειδή η προβλεπόμενη τριετής διάρκεια πιλοτικής εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος έχει παρέλθει προ πολλού, αλλά μέχρι σήμερα τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, κρατώντας σε εύλογη αγωνία τους κερασοπαραγωγούς, οι οποίοι  έχουν εναποθέσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τις ελπίδες τους για τη μέγιστη δυνατή προστασία των καλλιεργειών και του εισοδήματός τους, με την μελλοντική εφαρμογή του στα χωράφια τους…
Επειδή όπως προαναφέρθηκε, όλο και περισσότερες και μεγαλύτερες είναι οι ζημιές στην παραγωγή από τα κάθε χρόνο και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα με πιο πρόσφατη επιβεβαίωση τις καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα κερασοκαλλιέργειας στον ορεινό όγκο της Έδεσσας, από τις τελευταίες σφοδρές χαλαζοπτώσεις...
Επειδή τέλος είναι σαφές ότι το όφελος από την πρακτική εφαρμογή του Προγράμματος θα είναι διπλό, αφού  και οι κερασοπαραγωγοί θα προστατευθούν αποτελεσματικά, αλλά και ο ΕΛΓΑ θ’ ανακουφισθεί από την αιμορραγία των πολλαπλών και συνεχών αποζημιώσεων.  
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Κύριος Υπουργός:
•         Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το Πρόγραμμα σύνθετης προστασίας της κερασοπαραγωγής με αντιβρόχινες μεμβράνες παράλληλα με τα αντιχαλαζικά δίχτυα;
•         Ποια είναι τα τελικά αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του;
•         Αν και πότε, θα καταστεί δυνατή η πρακτική εφαρμογή του στα χωράφια των κερασοπαραγωγών;

Ο Ερωτών 

Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας                                                                                     »       



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                            1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ 
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δώδεκα  (12) ατόμων για την κάλυψη   αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Αλμωπίας , που εδρεύει στην Αριδαία Νομού Πέλλας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός
θέσης Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός
ατόμων
101 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑ
Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΔΕ  Μηχανοτεχνιτών
Αυτοκινήτων 8 μήνες 1
102 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑ
Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρων 8 μήνες 1

103 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑ
Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρων
(με ψηφιακό ταχογράφο)                     
8 μήνες 2

104

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑ
Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Εκσκαφέα)                       
8 μήνες 1
105 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑ
Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Γκρέιντερ)
8 μήνες 1
106 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑ
Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΥΕ Εργατών-τριών Καθαριότητας 
 
8 μήνες 6
ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ανά κωδικό θέσης)
Κωδικός θέσης Τίτλος σπουδών 
και 
λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
α) Ισχύουσα άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτων.
β) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος τίτλος ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού  Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Σχολών Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. του ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, ο οποίος οδηγεί στην απαιτούμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ) ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, υπό την ̟προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας, ότι η απαιτούμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω ̟προσόντα)
α) Ισχύουσα άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτων.
β) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος απολυτήριος τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολής της αλλοδαπής ο οποίος οδηγεί στην απαιτούμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, υπό την ̟προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας, ότι η απαιτούμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ B' ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω ̟προσόντα)
α) Ισχύουσα άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτων.
β) Απολυτήριος τίτλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλ. απολυτήριο τριταξίου Γυμνασίου ή απολυτήριο Δημοτικού σχολείου (για υποψηφίους  που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980) ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.7.580/1970 ή απολυτήριο τίτλο εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, του άρθ. 1 του Ν.2817/2000 της ημεδαπής ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών, μετά την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από  υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα) 
α) Ισχύουσα άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτων.
β) Απολυτήριος τίτλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλ. απολυτήριο τριταξίου Γυμνασίου ή απολυτήριο Δημοτικού σχολείου (για υποψηφίους  που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980) ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.7.580/1970 ή απολυτήριο τίτλο εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, του άρθ. 1 του Ν.2817/2000 της ημεδαπής ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τουλάχιστον έξι (6) μηνών, μετά την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος.
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων: (α) Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή (β) Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων ή 
Πτυχίο Α' ή Β' κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή 
Απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή 
Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή 
Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του ν. 1346/1983 ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, δηλαδή:
- Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου ή 
- Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή
 -Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή 
- Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του ν. 1346/1983 ή 
- Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Τεχνικού Μηχανοτρονικής  ΙΕΚ ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
β) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας.
γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Οποιοσδήποτε απολυτήριος τίτλος σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής . 
β) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας. 
γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Απολυτήριος τίτλος  υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος  τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών, μετά την απόκτηση της  άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.
β) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας.
γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν.  

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Απολυτήριος τίτλος  υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος  τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών, μετά την απόκτηση της  άδειας οδήγησης αυτοκινήτου. 
β) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας.
γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν.  


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
 (σύμφωνα με την απαιτούμενη κατά τα ανωτέρω άδεια οδήγησης αυτοκινήτου)
Υποψήφιοι οι οποίοι απέκτησαν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου της κατηγορίας Γ΄  ή Γ’+ Ε  από την 10η Σεπτεμβρίου 2009 και μετά απαιτείται να προσκομίσουν πλέον της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) μεταφοράς εμπορευμάτων, σύμφωνα με το π.δ. 74/2008 (ΦΕΚ 112/18.6.2008 τ. Α΄).  Σύμφωνα με το ίδιο π.δ. όσοι υποψήφιοι απέκτησαν μία από τις ανωτέρω άδειες οδήγησης μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου 2009 εξαιρούνται από την υποβολή του ανωτέρω πιστοποιητικού μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου 2014 την επομένη της οποίας απαιτείται το ανωτέρω πιστοποιητικό.
Προκειμένου για την απόδειξη κατοχής του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) απαιτείται :
είτε η κατοχή Δελτίου Επιμόρφωσης Οδηγού, το οποίο να είναι σε ισχύ και το οποίο εκδίδεται από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ν.Α. στην περιοχή της οποία βρίσκεται η κατοικία του ενδιαφερομένου.
είτε η καταχώρηση επί του εντύπου της άδειας οδήγησης του κοινοτικού αριθμού «95» δίπλα σε μία ή περισσότερες εκ των κατηγοριών ή υποκατηγοριών που κατέχει ο υποψήφιος και απαιτούνται από την ανακοίνωση.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Σε περίπτωση που η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν έχει προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής για τις εξετάσεις του ανωτέρω πιστοποιητικού (ΠΕΙ), ο υποψήφιος προκειμένου να γίνει δεκτός για τη θέση του ΟΔΗΓΟΥ της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, πρέπει να προσκομίσει απαραιτήτως σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας αυτής, στο οποίο να αναφέρεται η αδυναμία έκδοσης του ανωτέρω πιστοποιητικού εξ’ αφορμής της μη συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής.
Για τις άδειες οδήγησης αυτοκινήτων, όταν δεν προκύπτει η ημερομηνία της αρχικής κτήσης, της κατά την ανακοίνωση απαιτούμενης άδειας, αλλά μόνο η ημερομηνία λήξης της άδειας ή τυχόν πρόσφατης θεώρησης, πρέπει οι υποψήφιοι να συνυποβάλουν και σχετική βεβαίωση της οικείας υπηρεσίας συγκοινωνιών.
Σε περίπτωση αδυναμίας της αρμόδιας υπηρεσίας να χορηγήσει την βεβαίωση αυτή, λόγω καταστροφής ή φθοράς των αρχείων της, αρκεί :
-  η προσκόμιση της βεβαίωσης της υπηρεσίας αυτής στην οποία να αναφέρεται ο λόγος αδυναμίας καθώς και                                                                                                               
-  η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986 του    υποψηφίου στην οποία να δηλώνει την ακριβή ημερομηνία αρχικής κτήσης της κατηγορίας επαγγελματικής άδειας οδήγησης που ζητείται από την προκήρυξη.
Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να γίνουν δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών «περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης ημεδαπής».
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων: (α) Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή (β) Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων ή 
Πτυχίο Α' ή Β' κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή 
Απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή 
Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή 
Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του ν. 1346/1983 ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, δηλαδή:
- Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου ή 
- Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή
 -Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή 
- Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του ν. 1346/1983 ή 
- Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Τεχνικού Μηχανοτρονικής  ΙΕΚ ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
β) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας.
γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν.
δ) Κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου Οδηγού, η οποία να είναι σε ισχύ και η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Οποιοσδήποτε απολυτήριος τίτλος σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής . 
β) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας. 
γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν.
δ) Κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου Οδηγού, η οποία να είναι σε ισχύ και η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Απολυτήριος τίτλος  υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος  τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών, μετά την απόκτηση της  άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.
β) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας.
γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν.  
δ) Κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου Οδηγού, η οποία να είναι σε ισχύ και η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Απολυτήριος τίτλος  υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος  τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών, μετά την απόκτηση της  άδειας οδήγησης αυτοκινήτου. 
β) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας.
γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται, σύμφωνα με τις Συμπληρωματικές Διευκρινίσεις που ακολουθούν.  
δ) Κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου Οδηγού, η οποία να είναι σε ισχύ και η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
 (σύμφωνα με την απαιτούμενη κατά τα ανωτέρω άδεια οδήγησης αυτοκινήτου)
Υποψήφιοι οι οποίοι απέκτησαν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου της κατηγορίας Γ΄  ή Γ’+ Ε  από την 10η Σεπτεμβρίου 2009 και μετά απαιτείται να προσκομίσουν πλέον της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) μεταφοράς εμπορευμάτων, σύμφωνα με το π.δ. 74/2008 (ΦΕΚ 112/18.6.2008 τ. Α΄).  Σύμφωνα με το ίδιο π.δ. όσοι υποψήφιοι απέκτησαν μία από τις ανωτέρω άδειες οδήγησης μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου 2009 εξαιρούνται από την υποβολή του ανωτέρω πιστοποιητικού μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου 2014 την επομένη της οποίας απαιτείται το ανωτέρω πιστοποιητικό.
Προκειμένου για την απόδειξη κατοχής του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) απαιτείται :
είτε η κατοχή Δελτίου Επιμόρφωσης Οδηγού, το οποίο να είναι σε ισχύ και το οποίο εκδίδεται από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ν.Α. στην περιοχή της οποία βρίσκεται η κατοικία του ενδιαφερομένου.
είτε η καταχώρηση επί του εντύπου της άδειας οδήγησης του κοινοτικού αριθμού «95» δίπλα σε μία ή περισσότερες εκ των κατηγοριών ή υποκατηγοριών που κατέχει ο υποψήφιος και απαιτούνται από την ανακοίνωση.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Σε περίπτωση που η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν έχει προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής για τις εξετάσεις του ανωτέρω πιστοποιητικού (ΠΕΙ), ο υποψήφιος προκειμένου να γίνει δεκτός για τη θέση του ΟΔΗΓΟΥ της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, πρέπει να προσκομίσει απαραιτήτως σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας αυτής, στο οποίο να αναφέρεται η αδυναμία έκδοσης του ανωτέρω πιστοποιητικού εξ’ αφορμής της μη συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής.
Για τις άδειες οδήγησης αυτοκινήτων, όταν δεν προκύπτει η ημερομηνία της αρχικής κτήσης, της κατά την ανακοίνωση απαιτούμενης άδειας, αλλά μόνο η ημερομηνία λήξης της άδειας ή τυχόν πρόσφατης θεώρησης, πρέπει οι υποψήφιοι να συνυποβάλουν και σχετική βεβαίωση της οικείας υπηρεσίας συγκοινωνιών.
Σε περίπτωση αδυναμίας της αρμόδιας υπηρεσίας να χορηγήσει την βεβαίωση αυτή, λόγω καταστροφής ή φθοράς των αρχείων της, αρκεί :
-  η προσκόμιση της βεβαίωσης της υπηρεσίας αυτής στην οποία να αναφέρεται ο λόγος αδυναμίας καθώς και                                                                                                               
- η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986 του    υποψηφίου στην οποία να δηλώνει την ακριβή ημερομηνία αρχικής κτήσης της κατηγορίας επαγγελματικής άδειας οδήγησης που ζητείται από την προκήρυξη.

Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να γίνουν δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών «περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης ημεδαπής».


ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
α) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού–χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας  Α΄ και Τάξης Γ΄.
β) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος τίτλος σπουδών Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α ή Β κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού6 Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  ή σχολών Μαθητείας ΟΑΕΔ  του Ν. 1346/83 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής  ή αλλοδαπής  αντίστοιχης ειδικότητας. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος ΙΕΚ ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικών μονάδων  της ημεδαπής ή αλλοδαπής υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας , ότι η ανωτέρω άδεια χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας . 
γ) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική [Υπουργική απόφαση 3486/1979].

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ 
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα) 
α) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού–χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Α΄ και Τάξης Γ΄. 
β) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος απολυτήριος τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολής της αλλοδαπής Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής  ημεδαπής ή αλλοδαπής υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας , ότι η ανωτέρω άδεια χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.
γ) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική [Υπουργική απόφαση 3486/1979].

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ 
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού–χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Α΄ και Τάξης Γ΄. 
β) Απολυτήριο τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλ. απολυτήριο 3ταξίου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής Σχολής του Ν.Δ.580/1970 ή απολυτήριο τίτλο εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών, μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού - χειριστή.

γ) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική [Υπουργική απόφαση 3486/1979].

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Α΄ και Τάξης Γ΄.
β) Απολυτήριος τίτλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλ. απολυτήριο 3ταξίου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) μηνών, μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού - χειριστή.
 γ) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική [Υπουργική απόφαση 3486/1979].

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Εφόσον η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού – χειριστή αφορά θερμικά μηχανήματα τότε γίνονται δεκτές και οι άδειες μηχανοδηγών – χειριστών μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων, που χορηγήθηκαν βάσει του ΠΔ 22/1976, υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος προσκομίζει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας για την αντιστοιχία της άδειας μηχανοδηγού χειριστή μηχανημάτων τεχνικών έργων του ΠΔ 22/1976, με τις ομάδες μηχανημάτων του ΠΔ 31/1990.
Εφόσον η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού – χειριστή αφορά ηλεκτροκίνητα μηχανήματα, τότε γίνονται δεκτές και οι άδειες μηχανοδηγών – χειριστών μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων, που χορηγήθηκαν βάσει του ΒΔ της 07-06-1946, υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος προσκομίζει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας υπηρεσίας για την αντιστοιχία της άδειας μηχανοδηγού χειριστή μηχανημάτων τεχνικών έργων του ΒΔ της 07-06-1946, με τις ομάδες μηχανημάτων του ΠΔ 31/1990.
Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να γίνουν δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών «Περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης ημεδαπής.
105 ΚΥΡΙΑ  ΠΡΟΣΟΝΤΑ: 
α) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Ζ΄ και Τάξης Γ΄.
β) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος τίτλος  ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου  Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  ή Σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/83 (ΦΕΚ46Α) ή άλλος ισότιμος τίτλος  σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας. Γίνεται  επίσης δεκτός  οποιοσδήποτε τίτλος  ΙΕΚ ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος  και αντίστοιχος τίτλος σχολικών μονάδων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας, υπηρεσίας, ότι η ανωτέρω άδεια άσκησης επαγγέλματος χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς  είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.
γ) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική [Υπουργική απόφαση 3486/1979].

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα) 
α) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού-χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Ζ΄ και Τάξης Γ΄.
β) Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος  απολυτήριος τίτλος αναγνωρισμένης  κατώτερης τεχνικής σχολής της  ημεδαπής  ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολής της αλλοδαπής. Γίνεται επίσης δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος αναγνωρισμένης  κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής, υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος υποβάλλει βεβαίωση της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας, υπηρεσίας, ότι η ανωτέρω άδεια άσκησης επαγγέλματος χορηγήθηκε βάσει του συγκεκριμένου τίτλου είτε αυτοτελώς  είτε με συνυπολογισμό και εμπειρίας.
γ) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική [Υπουργική απόφαση 3486/1979].

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού- χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων Ομάδας Ζ΄ και Τάξης Γ΄.
β) Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (δηλ. απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου), ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος  τίτλος  της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον (3) τριών ετών μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού - χειριστή.
γ) Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική ή επαγγελματική [Υπουργική απόφαση 3486/1979].

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Γ΄ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
(Εφόσον η θέση δεν καλυφθεί από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)
α) Ισχύουσα άδεια μηχανοδηγού- χειριστή μηχανημάτων  εκτέλεσης  τεχνικών έργων  Ομάδας Ζ΄ και Τάξης Γ΄.
β) Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης(δηλ. απολυτήριο τριτάξιου  γυμνασίου ή για υποψηφίους  που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου), ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο εργαστηρίων ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος  τίτλος  της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον έξι  (6) μηνών μετά την απόκτηση της παραπάνω άδειας μηχανοδηγού - χειριστή.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Εφόσον η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού-χειριστή αφορά θερμικά μηχανήματα τότε γίνονται δεκτές  και οι άδειες μηχανοδηγών χειριστών μηχανημάτων εκτέλεσης  τεχνικών  έργων που χορηγήθηκαν βάσει  του π.δ. 22/1976 υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος  προσκομίζει βεβαίωση  της αρμόδιας για  την έκδοση  της άδειας της άδειας  υπηρεσίας  για την αντιστοιχία  της άδειας  μηχανοδηγού χειριστή μηχανημάτων τεχνικών έργων του π. δ. 22/1976, με τις ομάδες μηχανημάτων του π.δ. 31/1990.
Εφόσον η ανωτέρω άδεια μηχανοδηγού – χειριστή αφορά ηλεκτροκίνητα  μηχανήματα  τότε  γίνονται  δεκτές  και οι άδειες μηχανοδηγών χειριστών μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων, που χορηγήθηκαν βάσει του Β.Δ. της 7/6/1946 , υπό την προϋπόθεση ότι ο υποψήφιος προσκομίζει βεβαίωση της αρμόδιας  για την έκδοση της άδειας  υπηρεσίας για την αντιστοιχία της  άδειας μηχανοδηγού χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης  τεχνικών  έργων του Β.Δ. της 7/6/1946, με τις  ομάδες μηχανημάτων του π.δ. 31/1990.
Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να  γίνουν  δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών «περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της  άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις επαγγελματικές άδειες  οδήγησης  ημεδαπής».
106 Δεν απαιτούνται  ειδικά τυπικά προσόντα [άρθρο 5 παρ.2 Ν.2527/97] 
Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Η σειρά κατάταξης μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:


ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

1. ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (200 μονάδες για 4 μήνες ανεργίας και 75 μονάδες ανά μήνα ανεργίας άνω των 4 μηνών, με ανώτατο όριο τους 12 μήνες)

μήνες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 και άνω
μονάδες 0 0 0 200 275 350 425 500 575 650 725 800

2. ή 3. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ Η΄ ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (50 μονάδες για κάθε τέκνο)

αριθμός τέκνων 3* 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ….
μονάδες 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600 ….
      *αφορά μόνο τις ειδικές περιπτώσεις πολυτεκνίας με τρία (3) τέκνα    

   4. ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ (30 μονάδες για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και 50 μονάδες για το τρίτο)
αριθμός τέκνων 1 2 3
μονάδες 30 60 110

    5. ή 6. ΓΟΝΕΑΣ Η΄ ΤΕΚΝΟ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (50 μονάδες για κάθε τέκνο) 
αριθμός τέκνων 1 2 3 4 5 ….
μονάδες 50 100 150 200 250 ….

   7. ΒΑΘΜΟΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ  (για ΠΕ και ΤΕ οι μονάδες του βασικού τίτλου με 2 δεκαδικά ψηφία πολλαπλασιάζονται με το 40, ενώ για ΔΕ με το 20)

κατηγορίες  ΠΕ & ΤΕ 5 5,5 6 6,5 7 7,5 8 8,5 9 9,5 10
κατηγορία ΔΕ 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
μονάδες 200 220 240 260 280 300 320 340 360 380 400

       8. ΕΜΠΕΙΡΙΑ  (7 μονάδες ανά μήνα εμπειρίας και έως 60 μήνες)
μήνες εμπειρίας 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 57 58 59 60 και άνω
μονάδες 7 14 21 28 35 42 49 56 63 70 77 84 91 98 399 406 413 420
ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ
Για τους κωδικούς  θέσεων 101, 102, 103, 104 και 105 προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, που ανήκουν στον ίδιο πίνακα προσόντων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των δήμων του Νομού Πέλλας.
Για τον κωδικό θέσης 106 προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των δήμων του Νομού Πέλλας.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  ΔΕ

Ως βαθμολογούμενη εμπειρία για τους παρακάτω κωδικούς θέσεων νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης.
ΚΩΔΙΚΟΥΣ  ΘΕΣΕΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ

101, 102, 103, 
104, 105

Η εμπειρία λαμβάνεται υπόψη μετά την απόκτηση της ζητούμενης, 
κατά περίπτωση, από την παρούσα ανακοίνωση άδειας άσκησης επαγγέλματος 
ή άλλης επαγγελματικής άδειας. 
Για την απόδειξη της εμπειρίας αυτής βλ. δικαιολογητικά περίπτωση Α(1)
 ή Ειδικές Περιπτώσεις απόδειξης εμπειρίας του Παραρτήματος ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) - ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙ., 
στοιχείο 18. Πιστοποιητικά απόδειξης εμπειρίας. 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΥΕ

Ως βαθμολογούμενη εμπειρία για τον παρακάτω κωδικό  θέσης της κατηγορίας  υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ)  λαμβάνεται  υπόψη  η απασχόληση  σε οποιαδήποτε  καθήκοντα. 
ΚΩΔΙΚΟΥΣ  ΘΕΣΕΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ

106
Για την απόδειξη της εμπειρίας αυτής βλ. δικαιολογητικά περίπτωση Γ ή ή Ειδικές περιπτώσεις απόδειξης εμπειρίας του Παραρτήματος ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) - ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙ., στοιχείο 18. Πιστοποιητικά απόδειξης εμπειρίας. 
Οι τρόποι υπολογισμού της εμπειρίας για όλες τις ειδικότητες περιγράφονται αναλυτικά στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» (βλ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ I., ενότητα Ε., υποενότητα «ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ»). 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν, νομίμως επικυρωμένα, όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» δικαιολογητικά.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Δημοσίευση της ανακοίνωσης 
Περίληψη της παρούσας ανακοίνωσης, η οποία πρέπει να περιέχει υποχρεωτικά τα όρια ηλικίας και όλα τα στοιχεία του άρθρου 21 παρ. 8 του Ν. 2190/1994 (όπως ισχύει), να δημοσιευθεί σε δύο (2) ημερήσιες ή εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες του νομού, εφόσον εκδίδονται. Σε περίπτωση που εκδίδεται μία εφημερίδα (ημερήσια ή εβδομαδιαία) η δημοσίευση θα γίνει στην εφημερίδα αυτή δύο (2) φορές.
Ανάρτηση ολόκληρης της ανακοίνωσης [μαζί με το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «21-3-2012»]να γίνει στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του δήμου στην οποία εδρεύει η υπηρεσία. Θα συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης στο φορέα (σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 9 του Ν.2190/1994 όπως ισχύει), το οποίο θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ  στο fax: 210 6467728 ή 213 1319188

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου, αρμόδιοι  κ.κ Σιδηροπούλου Ανατολή και Τσακιρίδης Γεώργιος [τηλ.2384350241], είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αλμωπίας - Πλατεία Αγγελή Γάτσου 1 Τ.Κ. 58400 απευθύνοντάς την Υπηρεσία Προσωπικού, υπόψη κ. Λαζοπούλου Αρχοντούλας ή Ίσκου Μαρίας  (τηλ. Επικοινωνίας: 2384350206 & 2384350282). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Κατ’ εξαίρεση, σώρευση θέσεων δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ επιτρέπεται μόνο όταν στην ανακοίνωση προβλέπονται τόσο θέσεις κατηγορίας ΔΕ που μπορεί να καλυφθούν επικουρικώς με εμπειρία και τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης όσο και θέσεις κατηγορίας ΥΕ. Στην  περίπτωση αυτή ο υποψήφιος της ΥΕ κατηγορίας θα χρησιμοποιήσει μία μόνο αίτηση στην οποία θα αναγράψει κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των θέσεων (κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) που επιδιώκει.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού ή κοινοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση• β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων à Διαγωνισμών Φορέων à Εποχικού (ΣΟΧ)• γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι à Ανεξάρτητες και άλλες αρχές à ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων à Διαγωνισμών Φορέων à Εποχικού (ΣΟΧ).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Κατάταξη υποψηφίων
Αφού η υπηρεσία μας επεξεργαστεί τις αιτήσεις των υποψηφίων, τους κατατάσσει βάσει των κριτηρίων του νόμου (όπως αναλυτικά αναφέρονται στο Παράρτημα της ανακοίνωσης). Η κατάταξη των υποψηφίων, βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, πραγματοποιείται ως εξής: 
2. Προηγούνται στην κατάταξη οι υποψήφιοι που διαθέτουν   τα κύρια προσόντα και ακολουθούν οι έχοντες τα επικουρικά (Α΄, Β΄ επικουρίας κ.ο.κ.). 
3. Η σειρά κατάταξης μεταξύ αυτών που έχουν τα ίδια προσόντα (κύρια ή επικουρικά), γίνεται κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης (χρόνος ανεργίας, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, αριθμός ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, βαθμός τίτλου σπουδών, εμπειρία).
4. Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (χρόνος ανεργίας) και, αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια, η σειρά μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με δημόσια κλήρωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Για τους κωδικούς  θέσεων 101, 102, 103, 104 και 105 προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, που ανήκουν στον ίδιο πίνακα προσόντων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των δήμων του Νομού Πέλλας.
Για τον κωδικό  θέσης  106 προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι μόνιμοι κάτοικοι όλων των δήμων του Νομού Πέλλας. 
Το κώλυμα της 24μηνης απασχόλησης (άρθρο 6 παρ 1 του ΠΔ 164/2004) δεν υφίσταται στην περίπτωση ΟΤΑ Α΄ βαθμού  (Δήμος), ο οποίος σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3852/2010 (πρόγραμμα «Καλλικράτης») συστάθηκε από την συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων Δήμων ή Κοινοτήτων όπως εν προκειμένου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ανωτέρω κώλυμα θα υφίσταται στην περίπτωση συμπλήρωσης  απασχόλησης 24 μηνών (μετά την 1.1.2011) στο νέο Δήμο.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: Ανάρτηση πινάκων και υποβολή ενστάσεων
Μετά την κατάρτιση των πινάκων, η υπηρεσία μας θα αναρτήσει, το αργότερο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στο κατάστημα των γραφείων μας, τους οποίους πρέπει να αποστείλει άμεσα για έλεγχο στο ΑΣΕΠ, ενώ θα συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης (σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 11 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει) το οποίο θα υπογραφεί από δύο (2) υπαλλήλους της υπηρεσίας. Το πρακτικό αυτό θα αποσταλεί αυθημερόν στο ΑΣΕΠ στο fax: 210 6467728 ή 213 1319188.
Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ –Αποκεντρωμένο Τμήμα Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65, κτίριο ZEDA, ΤΚ 57001 Θέρμη) και, για να εξεταστεί, πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου πενήντα ευρώ (50€) που εκδίδεται από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.). Σε περίπτωση που η υποβληθείσα ένσταση γίνει δεκτή, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο.
Η υπηρεσία οφείλει να αποστείλει στο ΑΣΕΠ εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών φωτοαντίγραφα των αιτήσεων και των δικαιολογητικών των υποψηφίων που έχουν υποβάλει ένσταση κατά των πινάκων κατάταξης. 
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Πρόσληψη 
Η υπηρεσία προσλαμβάνει το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αμέσως μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων. Τυχόν αναμόρφωση των πινάκων βάσει αυτεπάγγελτου ή κατ΄ ένσταση ελέγχου του ΑΣΕΠ που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, εκτελείται υποχρεωτικά από το φορέα, ενώ απολύονται οι υποψήφιοι που δεν δικαιούνται πρόσληψης βάσει της νέας κατάταξης. Οι απολυόμενοι λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται για την απασχόλησή τους έως την ημέρα της απόλυσης, χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση από την αιτία αυτή. 
Προσληφθέντες οι οποίοι αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν.
Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που προσλαμβάνονται είτε κατόπιν αναμόρφωσης των πινάκων από το ΑΣΕΠ είτε λόγω αντικατάστασης αποχωρούντων υποψηφίων, απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.
ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ)» με σήμανση έκδοσης «21/03/2012», το οποίο περιλαμβάνει: i) οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης–υπεύθυνης δήλωσης με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2, σε συνδυασμό με επισημάνσεις σχετικά με τα προσόντα και τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές ρυθμίσεις• και ii) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Παράρτημα αυτό, μέσω του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολουθείται και για την αναζήτηση του εντύπου της αίτησης δηλαδή: Κεντρική σελίδα à Έντυπα αιτήσεων à Διαγωνισμών φορέων à Εποχικού (ΣΟΧ). 
         
   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΟΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...