Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ "ΜΑΡΚΟΥ" ΣΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ.


Το κέντρο ξένων γλωσσών Μάρκου διοργανώνει και φέτος την  καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ξενιτίδειο πνευματικό κέντρο στην Αριδαία.
Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από γονείς και μαθητές.
Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει απονομή επαίνων,χριστουγεννιάτικες μελωδίες από χορωδία και διάφορα χαρούμενα δρώμενα.

Η διασκέδαση θα απογειωθεί με την εμφάνιση-έκπληξη του αγαπητού νεανικού διδύμου Σταυρούλα-Νίκος , οι οποίοι έχουν ετοιμάσει ένα κατάλληλο για την περίσταση πρόγραμμα με γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια.
Άλλη μια δράση του πετυχημένου κέντρου, που αποδεικνύει έμπρακτα, ότι εκτός της προσφοράς στη γνώση, προσφέρει και στον πολιτισμό της επαρχίας μας.







ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ.



Πανέτοιμη η ομάδα του ΑΣ Πρόμαχοι για το αυριανό ντέρμπι με τον Ακρίτα Σωσάνδρας.
Κρίσιμο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες των γειτονικών χωριών, αφού οι μεν Πρόμαχοι θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, ο δε Ακρίτας θέλει να επωφεληθεί από ενδεχόμενη νίκη και να φτάσει τους πρωτοπόρους.
Από μια αυτοψία που κάναμε στο γήπεδο του Ακρίτα, διαπιστώσαμε ότι τα χιόνια έχουν υποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι προφανώς θα διεξαχθεί κανονικά.
Η ομάδα των Προμάχων δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και με την προσθήκη του τραυματία Προίκου, που επανέρχεται, θα παραταχθεί πλήρης.
Ο προπονητής της ομάδας Κανιέμπα, κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ως προς την ενδεκάδα και το σχήμα που θα παρατάξει την ομάδα, αλλά έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιήσει ποικιλοτρόπως το πλούσιο υλικό που διαθέτει το ρόστερ .
Στο χωριό επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία από τους ποδοσφαιριστές, ενώ οι φίλαθλοι αναμένεται να κατακλύσουν το γήπεδο της γειτονικής ομάδας, ενισχύοντας την προσπάθεια των παικτών.
Τα "Π.Ν." με όλο το δυναμικό τους θα βρίσκονται εκεί, καταγράφοντας, όπως μόνο αυτά  ξέρουν, τα πάντα.
Καλή επιτυχία.

"ΜΕ ΑΦΗΣΕΣ ΕΓΚΥΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ MOTORHEAD".

Magnify Image

Η πιο rock'n'roll αναζήτηση ατόμου στην ιστορία του ίντερνετ

Στην στήλη "Missed Encounters" μια ανώνυμη φαν της χέβι μέταλ προσπάθησε να εντοπίσει έναν άντρα με τον οποίο είχε μια σύντομη επαφή στις τουαλέτες του Aragon Ballroom, στο Σικάγο, κατά τη διάρκεια συναυλίας των Motörhead (που εκείνο το βράδυ έπαιζαν μαζί με τους Megadeth.

Έγραψε - σχεδόν ποιητικά και σίγουρα υπερβολικά περιγραφικά: 

  Me: Blue hair, silver tube top, fishnets, Knee high black biker boots.
 You: Red Mohawk, black pentagram gauges, viper piercings. 
  I was grinding on you in the pit, then we went to the bathroom, and got fucked up.
 You had a nice cock so I let [you] raw dog it in the stall. You were really good and you had to gag me so I would make too much noise.

Anyway I'm pregnant. It's yours. contact me if you want to be part of your child's life.
Magnify Image
*Αυτό έγινε τον Απρίλιο. Δεν ξέρουμε αν βρέθηκε ο πατέρας, πάντως λογικά το παιδί θα γεννηθεί όπου να 'ναι - αν δεν έχει ήδη γεννηθεί. Αναρωτιέμαι αν μεγαλώνοντας θα αγαπήσει ή θα μισήσει την χέβι μέταλ... 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΣΤΟ FACEBOOK.



To 2012 σε λίγες ημέρες μας αποχαιρετά! Τί μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό, εμείς οι χρήστες του διαδικτύου; Μα φυσικά την προσωπική ανασκόπηση στο προφίλ μας στο Facebook!
 Δείτε μία εφαρμογή που θα σας αρέσει και θα σας κάνει να... κολλήσετε! Πανεύκολο...



Το Facebook λοιπόν εμφανίζει στο προφίλ σας την δυνατότητα να δείτε την ανασκόπηση της χρονιάς, με βάση τα 20 «σημαντικότερα» γεγονότα που μοιραστήκατε στο προφίλ σας.
Πώς καθορίζει τα σημαντικότερα; Μετρώντας την αλληλεπίδραση που είχατε με τους φίλους σας πάνω στις δημοσιεύσεις αυτές.
Το αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητα «αξιόπιστο» καθώς, κακά τα ψέματα, τα πραγματικά σημαντικά γεγονότα της ζωής μας, τα ζούμε, δεν τα μοιραζόμαστε απαραίτητα στο Facebook, αναφέρει το Digitallife.gr.

Θα δείτε ένα νέο πεδίο στη δεξιά μεριά της σελίδας του προφίλ σας που σημαίνει πως έχει ενεργοποιηθεί στον λογαριασμό σας αυτό το χαρακτηριστικό.
Πατώντας εκεί, θα οδηγηθείτε σε αυτό το URL: https://www.facebook.com/yearinreview και αρχικά, θα δείτε μία σύνθεση από εναλλασσόμενες φωτογραφίες.
Δοκιμάστε το, έχει πλάκα...






ΠΗΓΗ...http://www.verikoko.net

! 

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΣ ΜΕ 1 ΔΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ YOUTUBE;



Ο Psy με την παγκόσμια χορευτική επιτυχία του Gangnam Style γνωρίζει.

Είναι το πιο δημοφιλές βίντεο όλων των εποχών (από το 2005 δηλαδή) στο YouTube με πάνω από 900 εκατομμύρια προβολές αλλά απέφερε στον δημιουργό του μόνο...
870 χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με το AV Club. Δεν χρειάζεται να λυπηθούμε όμως τον συμπαθή νοτιοκορεάτη καθώς τα συνολικά κέρδη του από αυτό το ένα τραγούδι ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων του προήλθε από τις διαφημίσεις (4,6 εκ. δολ.) ενώ άλλα 2,6 εκ. δολ. κέρδισε από τα downloads.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com/

ΜΙΚΡΗ Η ΖΩΗ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.



Πάντα η μουσική ήταν σύμμαχός μου. Έβαζε φτερά στη φαντασία μου, νοηματοδοτούσε τη ζωή μου, μπορούσε να κάνει όμορφη μια ασπρόμαυρη μέρα. Κάτι για το πρωί, κάτι για ένα χαμόγελο, μια δύσκολη στιγμή, μια κενή ώρα, μια ανάμνηση που πασχίζει να ξαναζωντανέψει, μια ευχή που παραμένει ευχή. Πως ένα τραγούδι μπορεί να σε ταξιδέψει εκεί που οι λέξεις σιωπούν. Και πως σιωπώ όταν ακούω μια μελωδία φτιαγμένη από εμπειρίες και συναισθήματα πιο δυνατά και από τους χτύπους μιας καρδιάς που θέλει να ζήσει.

Και είναι όλα αυτά που με απομακρύνουν από τη μουσική που δηλητηριάζει τους πολλούς. Που δεν έχει απαντήσεις, ούτε νόημα. Μόνο μια μυρωδιά από πλαστικό, τραγούδια κλώνοι, εύκολα. Εύκολα πολύ για να με πάνε κάπου που μπορώ να νιώσω νικητής απ' τη φθορά. Τραγούδια που φθείρουν. Όχι δε μπορώ να δεθώ με δακρύβρεχτα τραγούδια πλαδαρά. Δε μπορώ να νιώσω συγκίνηση όταν μου τραγουδάνε στόματα που ακούνε και καταλαβαίνουν λιγότερα από ότι ένα παιδί με όνειρα που μιλάει απλά και αγαπάει τη ζωή. 

Είναι σύντομο ταξίδι η ζωή και υπάρχουν φάροι που ξεχωρίζουν στο απέραντο πολύ. Αν αναζητάς το ωραίο θα σε συγκινεί και το ωραίο, θα καταλάβεις με το καιρό γιατί το ωραίο είναι τόσο μεγάλο, πιο μεγάλο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Θα αλλάζεις κατεύθυνση όταν η ασχήμια θα σου στήνει παγίδες. Το ωραίο, το απλό, το ανθρώπινο θα είναι οδηγός σου. Μη χάνεις χρόνο να σχολιάζεις την ασχήμια, άλλαξε αμέσως δρόμο και συνέχισε τη διαδρομή σου. 

Μικρή η ζωή για κακή μουσική. 

dinatomirmigi





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΖΑΜΠΑ!

Άντε στο διάολο Τζάμπα!

Είναι μακράν η πιο αντιαισθητική διαφήμιση που έχει παιχτεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Η Μάνα του Τζάμπα δημιουργεί ένα κόμπο στο στομάχι. Αν είχαμε σοβαρές καταναλωτικές οργανώσεις, όπως στη Γερμανία, θα είχαμε ήδη κηρύξει μποϊκοτάζ στα προϊόντα αυτών των απαράδεκτων που προσβάλλουν έτσι έναν ολόκληρο λαό...

Προσωπικά δεν πρόκειται να πατήσω το πόδι μου σε μαγαζί τους αν δεν ζητήσουν δημόσια συγνώμη. Δεν περιμένω, όμως, να ζητήσουν συγνώμη και να αλλάξουν επικοινωνιακή πολιτική επειδή τους το ζητάει ένας Έλληνας. Είμαι όμως απόλυτα βέβαιος ότι θα το έκαναν δίχως δεύτερη σκέψη αν τους το ζητούσαν όλοι οι Έλληνες.

Το ίδιο έχει συμβεί και στην πατρίδα τους. Οι ισχυρές γερμανικές καταναλωτικές οργανώσεις έχουν επιβάλλει πολλές φορές τις θέσεις τους. Και γι΄ αυτό τους ζηλεύω τους Γερμανούς και τους βγάζω το καπέλο μου. Στην Ελλάδα απέχουμε πολύ από το να αποκτήσουμε ένα σοβαρό καταναλωτικό κίνημα. Ο Τζάμπας και η μάνα του, όμως, μπορεί να είναι η αφορμή...

Επίσης, τίθεται ένα θέμα παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Διότι η εν λόγω αλυσίδα δεν πουλάει τζάμπα.
 Ούτε πουλάει φθηνότερα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Αν υπήρχε ελληνικό κράτος θα έπρεπε ήδη να τους έχει τραβήξει το αφτί. Θα μου πείτε ότι αν υπήρχε ελληνικό κράτος δεν θα τολμούσαν να βγάλουν ένα τέτοιο διαφημιστικό μήνυμα. Θα είχε ήδη απαγορευτεί από την πρώτη ημέρα της μετάδοσής του για προσβολή της αισθητικής. Πως είναι δυνατόν σε μία πόλη που φιλοξενεί τον Παρθενώνα να ανέχεται τον τζάμπα και την παρέα του;


Α! Δεν σας το είπαμε! Στην αρχή εμφανίστηκε μόνος του ο Τζάμπας. Μετά έφερε και τη μαμά του. Την επόμενη φορά θα φέρει τους λοιπούς συγγενείς και τους φίλους. Αν αυτό το ανεχόμαστε, μπορούμε να συνεχίσουμε να ψωνίζουμε από την εν λόγω αλυσίδα. Αν όχι, ας τους πούμε πολύ ευγενικά να πάνε στον διάολο και να πάρουν μαζί τους τον Τζάμπα, την μάνα του και τα αρρωστημένα τους μυαλά.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.


 Θα φορολογούνται τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου
Το Υπουργείο Οικονομικών μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ζητά από ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και τις επιχειρήσεις που κατέχουν αγροτεμάχια να τα δηλώσουν ή να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις στο έντυπο Ε9.
Οι διορθώσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2013 , όπως αναγράφεται στο άρθρο 21 παράγραφος 2 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου:…
«Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση ηλεκτρονικά, όπως αυτή αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Επίσης, τα νομικά πρόσωπα τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων μέχρι 31.3.2013, στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως είναι διαμορφωμένη κατά την 31.12.2012».
Σύμφωνα με την Καθημερινή η αρμόδια διακομματική επιτροπή εξετάζει τρία σενάρια που προβλέπουν αφορολόγητο όριο στο σύνολο της ατομικής περιουσίας το οποίο κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 ευρώ.
Εφόσον το αφορολόγητο ανέλθει στα 50.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί από νέο φόρο, καθώς κατέχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 50.000 ευρώ. Με αφορολόγητο όριο 100.000 ευρώ εκτιμάται ότι το 75% των ιδιοκτητών ακινήτων θα εξαιρεθεί αυτομάτως από την επιβολή του νέου φόρου.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις, η κλίμακα υπολογισμού του ενιαίου φόρου θα έχει έξι έως οκτώ κλιμάκια, με τους συντελεστές να ξεκινούν από πολύ χαμηλά, ακόμη και από 0,05% στην περίπτωση που ισχύσει αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και θα φθάνουν μέχρι 2% ή 2,5% για τις πολύ μεγάλης αξίας περιουσίες.
Οσον αφορά στα αγροτεμάχια, η επιτροπή προτείνει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα αγροτεμάχια της Αττικής τα οποία έχουν πολύ υψηλή αντικειμενική αξία, διευρύνοντας τις επιβαρύνσεις και αποθαρρύνοντας την αγροτική παραγωγή εντός Αττικής. Γι’ αυτόν τον λόγο εξετάζεται για τα αγροτεμάχια της Αττικής και για ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας να υπάρξουν συντελεστές απομείωσης της αντικειμενικής αξίας.




ΠΗΓΗ...kafeneio-gr.blogspot.

128$ ΠΟΥΛΑ Η WALL MART ΤΟ iPHONE5! 652 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!


iphone5cover 300x225 128$ πουλά η Wall Mart το iPhone 5! 652€ στην Ελλάδα!!!
Η κανονική τιμή του είναι 199 δολάρια…ούτε καν 150 ευρώ! Aυτές τις ημέρες η Wall Mart το πουλά σε ειδική προσφορά 128 δολάρια.
Πως γίνεται στην Ελλάδα να πωλείται από 652 ευρώ μέχρι 889 (συσκευή με 64 Giga) …ρωτήστε τους προμηθευτές κ τις πολυεθνικές….
Καλό Σαββατοκύριακο…ή μάλλον καληνύχτα!



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΕΝΑΣ SMS …ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ


 Μαραθώνιος Αγάπης από το Αγιορείτικο Βήμα για τους σκοπούς του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις "η Πίστη" .

Το Αγιορείτικο Βήμα στηρίζει το έργο του Συλλόγου γονέων  & κηδεμόνων με νεοπλασματικές παθήσεις  " Η Πίστη" και διοργανώνει "Μαραθώνιο Αγάπης" ως Χορηγός Επικοινωνίας για τις Εκδηλώσεις του Συλλόγου για τα Χριστούγεννα! 
Για να μοιράσουμε χαμόγελα στα παιδιά της Πίστης μπορούμε όλοι μας φέτος τα Χριστούγεννα να κάνουμε ένα μικρό δώρο στα παιδιά που νοσηλεύονται στις Αιματολογικές - Ογκολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.
Από τις 13/12/2012 εώς τις 20/12/2012 από όλα τα κινητά με ένα απλό sms στείλτε την λέξη ΠΙΣΤΗ η΄PISTI στο 54234 (χρέωση1,23ε)

Στηρίξτε το σκοπό της ΠΙΣΤΗΣ και μοιράστε χαμόγελα Πίστης, Αγάπης,Ελπίδας στα παιδιά του Συλλόγου η Πίστη.

Ο Σκοπός του Συλλόγου

α) Η δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α
β) Η υποβοήθηση του έργου των ιατρών και των νοσηλευτριών και του λοιπού προσωπικού των Αιματολογικών - Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
γ) Η προώθηση της ιατρικής επιστήμης, σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνωση συνεδρίων κλπ).
δ) Ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών, με παιδί που πάσχει από καρκίνο.
ε) Η κάλυψη εξωνοσοκομειακών εξετάσεων όπως σπινθηρογραφήματα, ακτινοθεραπείες, pet scan κα.

Ενίσχυσε οικονομικά την Πίστη, στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών:


Εθνική Τράπεζα: 054 48000 520
Alpha Bank: 13000 200 200 8236
Αγροτική Τράπεζα: 0030 400 30 83 83
Εμπορική Τράπεζα: 55 15 22 76
Eurobank: 0026.0426.34.0100094467










ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΓΡΟΤΗΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΙΒΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Αγρότης από την Κίνα έχει φτιάξει επτά σφαιρικές «Κιβωτούς» για το… τέλος  του κόσμου, σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια.
 Καθεμία από αυτές χωρά 30 άτομα, ενώ ο Κινέζος έχει ξοδέψει για τη δημιουργία τους περίπου 300.000 δολάρια.

Δείτε το βίντεο από τη NET


ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Πάρτι για την ημέρα που θα καταστραφεί ο κόσμος, σύμφωνα με τους Μάγια, ετοιμάζεται σε υπόγειο οινοποιείο της Ουκρανίας.
 Το οινοποιείο θα φιλοξενήσει 400 άτομα και την ημέρα της… καταστροφής θα γίνει πάρτι με άφθονο κρασί και σαμπάνια.

Δείτε το βίντεο από τη NET



ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ; ΠΕΝΤΕ ΘΕΩΡΙΕΣ.


Guardian: Τι είναι η αγάπη; Πέντε θεωρίες
Σε μια προσπάθεια να φτάσουμε στο βάθος αυτού του ερωτήματος η βρετανική εφημερίδα Guardian συγκέντρωσε τις απόψεις συγγραφέων από το χώρο της επιστήμης, της ψυχοθεραπείας, της λογοτεχνίας, της θρησκείας και της φιλοσοφίας.
Ο φυσικός: “Ο έρωτας είναι χημεία”
Βιολογικά ο έρωτας είναι μια δυνατή νευρολογική κατάσταση όπως η πείνα ή η δίψα, μόνο που κρατάει περισσότερο.
Μιλάμε για τον έρωτα λέγοντας πως είναι τυφλός ή αντισυμβατικός, με την έννοια ότι δεν τον ελέγχουμε. Αλλά αυτό δεν είναι τόσο παράξενο αφού ο έρωτας βασικά είναι χημεία.
Ενώ ο πόθος είναι μια προσωρινή σεξουαλική επιθυμία που εμπλέκει την αυξημένη απελευθέρωση χημικών ουσιών όπως η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα, στον πραγματικό έρωτα ο εγκέφαλος μπορεί να απελευθερώσει ένα ολόκληρο σύνολο χημικών όπως φερεμόνες, ντοπαμίνη, σεροτονίννη, οξυτοκίνη και βασοπρεσίνη.
Ωστόσο από μια επαναστατική σκοπιά ο έρωτας μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα ζωτικό εργαλείο, ένας μηχανισμός που έχουμε αναπτύξει για να προωθήσουμε τις μακροχρόνιες σχέσεις, λέει ο φυσικός Jim Al-Khalili.
Ο ψυχοθεραπευτής: “Η αγάπη έχει πολλές μορφές”
Η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Philippa Perry αναφέρει ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας, σε αντίθεση με μας χρησιμοποιούσαν διάφορες λέξεις για να περιγράψουν όλα τα διαφορετικά συναισθήματα που εμπλέκει η αγάπη.
Μεταξύ αυτών αναφέρει τη λέξη “φιλία” με την οποία περιέγραφαν σχέσεις συνήθως μη σεξουαλικές μεταξύ στενών φίλων και μελών μιας οικογενείας ή μεταξύ στρατιωτών στο ίδιο πεδίο μάχης. Μια άλλη λέξη που χρησιμοποιούσαν είναι η “αγάπη” που δεν έχει να κάνει τόσο με την αποκλειστικότητα αλλά τον έρωτα για όλη την ανθρωπότητα. Ως “φιλαυτία” είναι η αγάπη για τον εαυτό μας, και η οποία όμως δεν είναι τόσο εγωιστική όσο ακούγεται.
Τέλος ο έρωτας είναι σεξουαλικό πάθος και επιθυμία που μπορεί να αποβεί καταστροφικός αν δεν πάρει τη μορφή φιλίας ή αγάπης.
Ο φιλόσοφος: «Η αγάπη είναι μια παθιασμένη δέσμευση”
Ο φιλόσοφος και συγγραφέας Julian Baggini υποστηρίζει ότι ο έρωτας είναι απατηλός καθώς δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Η αγάπη για τους γονείς, τους συνεργάτες, τα παιδιά, την πατρίδα, τον θεό και πάει λέγοντας έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, η μία μπορεί να είναι τυφλή, η άλλη μονόπλευρη, τραγική, άστοχη, με αντάλλαγμα ή αντισυμβατική.
Στα καλύτερα της ωστόσο η αγάπη κάθε είδους είναι μια παθιασμένη δέσμευση την οποία καλλιεργούμε παρόλο που συνήθως έρχεται στη ζωή μας απρόσκλητη.
Η ρομαντική μυθιστοριογράφος: “Η αγάπη είναι πίσω από τις σπουδαιότερες ιστορίες”
Η Jojo Moyes, η οποία έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο για το “ρομαντικό μυθιστόρημα” της χρονιάς λέει ότι ο έρωτας εξαρτάται από το ποια σκοπιά τον βλέπεις. Όταν νιώθει κάποιος ασφαλής ο έρωτας γίνεται απαραίτητος σαν τον αέρα , ενώ η έλλειψή του είναι σαν εμμονή. Η αγάπη είναι αυτή που δημιουργεί όλες τις σπουδαίες ιστορίες, σύμφωνα με τη συγγραφέα, όχι απλά η ερωτική αγάπη αλλά η αγάπη για τα παιδιά, την οικογένεια κ.ά.
Η μοναχή: “Η αγάπη είναι ελεύθερη και όμως μας τυφλώνει”
Η μοναχή Catherine Wybourne αναφέρει ότι η αγάπη είναι πιο εύκολο να τη νιώσει κανείς παρά την ορίσει.Σαν θεωρητική αρετή, βάσει της οποίας αγαπούμε το θεό πάνω απ’ όλα μοιάζει απόμακρη μέχρι να της δώσουμε σάρκα, μέσα από πράξεις καλοσύνης, γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας.
Η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που ποτέ δεν μπορεί να βλάψει κάποιον παρόλο που μπορεί να κοστίσει ακριβά. Το παράδοξο με την αγάπη είναι πως παρότι επιφανειακά είναι ελεύθερη μας συνδέει με δεσμούς ισχυρότερους και από το θάνατο.

ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΠΝΙΓΗΚΑΝ 18 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


Πνίγηκαν στα ανοιχτά της Λέσβου 18 μετανάστες

Μπήκαν νερά στη βάρκα στην οποία επέβαιναν με αποτέλεσμα να βουλιάξει

Τραγικό θάνατο βρήκαν δεκαοκτώ μετανάστες στην προσπάθεια τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Το συμβάν έγινε στα ανοιχτά της Λέσβου όταν σε βάρκα στην οποία επέβαιναν περισσότεροι από 20 αλλοδαποί μπήκαν νερά με αποτέλεσμα να βουλιάξει.

Οι μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα και οι περισσότεροι από αυτούς δεν άντεξαν στα παγωμένα νερά και πνίγηκαν.
Το λιμενικό έχει περισυλλέξει 18 πτώματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων ναυαγών.

ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ.



Νέο επιτραπέζιο παιχνίδι κάνει πάταγο τον τελευταίο καιρό στην Πορτογαλία!


 Ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας όση επιρροή διαθέτει, να φιμώσει τις φωνές των αντιπάλων του και να τοποθετήσει τον πακτωλό των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας των πιστωτών: αυτός είναι ο στόχος ενός νέου επιτραπέζιου παιχνιδιού που κάνει πάταγο τις τελευταίες ημέρες στην Πορτογαλία.

"Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!". Με τη φράση αυτή διαφημίζεται το παιχνίδι "Προσοχή, έρχεται η Τρόικα".

Η βασική ιδέα είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της "Πορτουγαλανδίας". Ασκώντας την εξουσία πρέπει να επεκτείνει την επιρροή του σε διάφορες ομάδες συμφερόντων και να συγκεντρώσει τα "μεγαευρώ" που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους.

Νικητής αναδεικνύεται ο "ηγέτης" που καταφέρνει να συνάψει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της "Τρόικας": πρόκειται για τρεις αγριωπούς, μαυροντυμένους άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ, δηλαδή των τριών πιστωτών των χωρών της ευρωζώνης που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.

"Ο στόχος μας ήταν οι άνθρωποι να ψυχαγωγηθούν με την πραγματικότητα της πορτογαλικής κοινωνίας" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, ο Κάρλος Μεσκίτα. "Είναι ένας τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή τους και να τους δείξουμε πώς λειτουργεί πραγματικά η δημοκρατία σήμερα", πρόσθεσε.

Οι κάρτες του παιχνιδιού, σχεδιασμένες από τους σκιτσογράφους Βάσκο Γκαργκάλο και Νούνο Σαράιβα, παρουσιάζουν μια δηκτική εικόνα της Πορτογαλίας, των προσωπικοτήτων και των σκανδάλων που σημάδεψαν τη χώρα. Ο συνδυασμός τους στο παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας: κάποιος μπορεί να κερδίσει αν πετύχει την κάρτα της Εκκλησίας με το "Όπους Ντέι" ή να χάσει αν του τύχει η κάρτα με τα "Καλά Κορίτσια", τις ημίγυμνες νεαρές που εξουδετερώνουν τον αντίπαλο "ηγέτη" μέχρι να ολοκληρωθούν οι "εκλογές".

"Έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση, οι Ισπανοί θέλουν να αγοράσουν την ιδέα για να την προσαρμόσουν στα δικά τους δεδομένα ενώ ενδιαφέρονται και οι Ιταλοί", αποκάλυψε ο Μεσκίτα.

"Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή γεγονότα είναι καθαρά συμπτωματική", καταλήγει με νόημα το διαφημιστικό μήνυμα του παιχνιδιού.





ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΕΣΥ ΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΦΑΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ!



Γνωρίζετε τί είναι το HALAL; Προφανώς οι περισσότεροι από εσάς όχι. Και όμως το τρώτε καθημερινά
Η εταιρία Πίνδος που έχει κοτόπουλα, μας ενημερώνει ότι τα κοτόπουλα που βγάζει στην αγορά για να φάμε, είναι σφαγμένα τελετουργικά σύμφωνα με τους νόμους της Σαρία.

Με τον όρο «χαλάλ» περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες της μουσουλμανικής θρησκείας. Στην περίπτωση του κρέατος, πρόκειται για προϊόντα που κατ' αρχάς δεν περιέχουν χοιρινό και προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρία αυτή, πριν θανατώσουν ένα κοτόπουλο, διαβάζει οΜουσουλμάνος υπάλληλος σφάχτης, μία Μουσουλμανική προσευχή  και κατόπιν θανατώνει το κοτόπουλο  λέγοντας τα λόγια "Μπισμιλλάχ Ερραχμάν Ερραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ".


Στην εταιρία Πίνδος λοιπόν, αποκλείεται να είναι ΜΗ Μουσουλμάνος υπάλληλος ο σφαγέας διότι θα πρέπει να τηρήσει ευλαβικά την διαδικασία HALAL και να πει την προσευχή.Έχουμε δηλαδή, θρησκευτικό ρατσισμό σε μία θέση υπαλλήλου μιας Ελληνικής Εταιρίας που οι περισσότεροι δυνητικά πελάτες της, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι..

Εδώ μας ενημερώνει η εταιρία για την πιστοποίηση HALAL

και εδώ βλέπουμε ότι ο Μουφτής της Ξάνθης αφού έλεγξε έδωσε την έγκριση του για την πιστοποίηση HALAL.

Σύμφωνα με τους μουσουλμανικούς νόμους, τα ζώα πρέπει να σφαχτούν κόβοντας τον λαιμό τους, ώστε να τρέξει όλο τους το αίμα. Τα ζώα πεθαίνουν συχνά με έναν αργό οδυνηρό θάνατο εξαιτίας των θρησκευτικών σφαγείων τα οποία απαλλάσσονται από τους νόμους που απαιτούν τα ζώα πρώτα να αναισθητοποιούνται πριν τη θανάτωσή τους.

Επίσης έχει αναφερθεί, ότι στιν τιμή του κοτόπουλου που αγοράζουμε, προστίθετε ένας"κρυφός φόρος" για την πιστοποίηση Χαλάλ, όπου και τον εισπράτει από την εκάστοτε εταιρεία που έχει πιστοποίηση χαλάλ, η Μουσουλμανική κοινότητα.

Αλήθεια, ποιας εταιρίας τα κοτόπουλα καταναλώνει ο Ελληνικός Στρατός; 
  



Παρακάτω είναι ένα βίντεο όπου δείχνει  την διαφορά των δύο μεθόδων. Το βίντεο έχει σκληρές εικόνες και γιαυτό θα πρέπει να συνδεθήτε στο youtube έτσι ώστε να επιβεβαιώσει την ηλικία σας για να αποφύγει την πιθανότητα να το δει κάποιο μικρό παιδί.





ΠΗΓΗ...http://oxipsifo.blogspot.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.



Από σήμερα, 14 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε η εκπομπή αποκλειστικά ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από τον Χορτιάτη. Η μετάβαση αφορά τη ζώνη 1 της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (που κάνουν λήψη τηλεοπτικού σήματος από τον Χορτιάτη), προσφέροντας θεαματική βελτίωση στην ποιότητα εικόνας και ήχου των τηλεοπτικών δεκτών μέσω της ψηφιακής λήψης. Εγκαινιάζοντας την είσοδο στην ψηφιακή εποχή τηλεοπτικού σήματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε συνεργασία με την Digea και την με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Crypto, προσέφεραν δωρεάν αποκωδικοποιητές για τους τηλεοπτικούς δέκτες του Γηροκομείου Έδεσσας. Την προσφορά παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Έδεσσας, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ευ Ζην» και Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρία Κατσάρα. Το προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να παραδοθούν κι οι υπόλοιποι αποκωδικοποιητές του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε προνοιακές και κοινωνικές δομές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας(Ορφανοτροφείο κλπ). 

Ο κ. Θεοδωρίδης ευχαριστεί τις εταιρίες Digeia και Crypto για τη χορηγία συνεργασία και εύχεται να υπάρξουν κι άλλοι χορηγοί γιατί οι ανάγκες αποκωδικοποιητών σε προνοιακές δομές είναι μεγάλες και δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να καλύψουν και αυτές τις ανάγκες.  
Από χθες, 14 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε η εκπομπή αποκλειστικά ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από τον Χορτιάτη. Η μετάβαση αφορά τη ζώνη 1 της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (περιοχές που κάνουν λήψη τηλεοπτικού σήματος από τον Χορτιάτη), προσφέροντας θεαματική βελτίωση στην ποιότητα εικόνας και ήχου των τηλεοπτικών δεκτών μέσω της ψηφιακής λήψης. Εγκαινιάζοντας την είσοδο στην ψηφιακή εποχή τηλεοπτικού σήματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε συνεργασία με την Digea και με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Crypto, προσέφεραν δωρεάν αποκωδικοποιητές για τους τηλεοπτικούς δέκτες του Γηροκομείου Έδεσσας. Την προσφορά παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Έδεσσας, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ευ Ζην» και Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρία Κατσάρα. Το προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να παραδοθούν από την Περιφερειακή Ενότητα κι οι υπόλοιποι αποκωδικοποιητές του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε προνοιακές και κοινωνικές δομές της Πέλλας(Ορφανοτροφείο κλπ). 

Ο κ. Θεοδωρίδης ευχαριστεί τις εταιρίες Digea και Crypto για τη συνεργασία και εύχεται να υπάρξουν κι άλλοι χορηγοί γιατί οι ανάγκες αποκωδικοποιητών σε προνοιακές δομές είναι μεγάλες και δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να τις καλύψουν

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...