Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ" ΣΤΟ FACEBOOK

Απάτη το κείμενο περί προστασίας 'προσωπικών πληροφοριών' στο Facebook
Το Facebook δεν ξέρει να διαβάζει ελληνικά (ακόμα) 

Οι έλληνες χρήστες του Facebook αναρτούν "Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014" το παρακάτω βαρύγδουπο κείμενο που -υποτίθεται- ότι θα τους προφυλάξει από την "κλοπή προσωπικών πληροφοριών" από το Facebook:

   Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής:
 Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014, απαντώντας στις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, σχέδια, τέχνη, φωτογραφίες, κείμενα, κλπ, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον τοίχο του Facebook. Αυτό θα επιτρέψει να τεθούν υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει, αναμεταδώσει, ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, φοιτητές, αντιπροσώπους ή / και άλλο προσωπικό που τελεί υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. 

  Υποπτεύθηκα ότι το κείμενο είναι απλά μια "σιδερωμένη" βερσιόν ενός αγγλικού κειμένου που πέρασε από τον προκρούστη του Google Translate, από διάφορες φράσεις που εμφανίζονται μέσα στο κείμενο.
   Στο μεταξύ ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος πόσταρε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook  το παρακάτω κείμενο:



Και τότε απλά σκέφτηκα να αναζητήσω στο Google τα υποτιθεμενα άρθρα που επικαλείται το κείμενο (L.111,112 και 113) αντικαθιστώντας το "και" με το "and".

   Ω του θαύματος, εμφανίστηκε στο autocomplete του Google , η φράση ήδη συμπληρωμένη σαν μαγική εικόνα, και καπάκι, η... απάτη.

   Το "σωτήριο" Hoax Slayer, αναφέρει ότι το κείμενο έρχεται και επανέρχεται ως viral σε διάφορες μικροπαραλλαγές, από το 2012, αλλά πρόκειται για ένα "άχρηστο και παραπληνητικό κείμενο μηδενικής αξίας". 

  Στο εκτενές άρθρο του για το εν λόγω κείμενο και τις παρλλαγές του, το Hoax Slayer τα αποδομεί παράγραφο προς παράγραφο καταλήγοντας ότι το ποστάρισμα, το share και ο σχολιασμός του το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν το χονολόγιο και τους σέρβερ του Facebook με "ψηφιακά σκουπίδια".

   Hoax, απάτη, μούφα.

   Βεβαια, το ότι σάρωσε τα προφίλ χιλιάδων ελληνόφωνων λογαριασμών, ένα κάπως σουλουπωμένο κείμενο νομιμοφάνειας, σε βάζει σε σκέψεις για τον τρόπο που οι συμπολίτες μας, ναι μεν συναινούν με τους όρους χρήσης του Facebook, (ναι, αυτούς που δεν διαβάζει κανείς) αλλά είναι έτοιμοι να επαναστατήσουν από την καρέκλα, νομίζοντας ότι θα υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους με δυο-τρία κλικ.
   Συζητώντας με τον κ. Ζωτηρόπουλο σχετικά με την άποψή του για το άνωθι κείμενο που σάρωσε σήμερα τα ελληνικά χρονολόγια, μας είπε 
  "(Η άποψή μου είναι) αρνητική, γιατί δείχνει ότι όσοι το χρησιμοποιούν γνωρίζουν μεν τα δικαιώματά τους, αλλά δεν τα διεκδικούν σωστά."




 Πηγή: www.lifo.gr

«ΜΑΧΗ» ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ – ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Έντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε μεταξύ του κυρίου Κωνσταντίνου Μπαρμπαγιάννη και του Σταυρού Θeοδωράκη, Πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.   

      Ο κ. Θεοδοράκης το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και ώρα 16:30 είχε προγραμματίσει περιοδεία με στελέχη του κόμματός του στο Ωραιόκαστρο, περιοδεύοντας σε μαγαζιά, οπού και αργότερα έκατσε σε ένα κεντρικό καφέ, για κακή του όμως τύχη στο ίδιο καφέ είχε καθίσει μισή ώρα πριν ο κύριος Μπαρμπαγιάννης ο οποίος έπινε τον καφέ του με οικογενειακούς φίλους. Ο κ. Θεοδωράκης άρχισε να συνομιλεί με τον κόσμο και λίγο αργότερα αφού ήπιε τον καφέ του, πήρε το μικρόφωνο και αφού προέβη σε έναν μικρό χαιρετισμό προς τους θαμώνες του καταστήματος ζήτησε από αυτούς να του υποβάλλουν ερωτήματα αναφορικά με την πολιτική κατάσταση.
      Αρκετοί ήταν αυτοί που υπέβαλαν ερωτήματα σχετικά με τα οικονομικά της χώρας και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όμως τον κύριο Κωνσταντίνο Μπαρμπαγιάννη άλλο ήταν το θέμα που τον «έκαιγε» αυτό του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ. Έτσι κατευθύνθηκε προς τον κ. Θεοδωράκη και παίρνοντας τον λόγο τον καλωσόρισε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τον ρώτησε, ποια είναι η θέση του κόμματός του δηλαδή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, επισημαίνοντας παράλληλα και κάνοντας ξεκάθαρη την θέση του (ο κύριος Μπαρμπαγιάννης) πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία των Σκοπίων. Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας στο ερώτημα είπε, πως πρέπει να υπάρχει σύνθετη ονομασία και εκείνη την στιγμή ο κύριος Μπαρμπαγιάννης, τον διέκοψε ανταπαντώντας του «ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ» κάνοντας τους θαμώνες να παγώσουν. Ο κ. Θεοδωράκης  τότε  πήγε να τα μπαλώσει λέγοντας πως και το «Σλαβομακεδονία» θα ήταν καλή λύση, για να πάρει και πάλι την απάντηση από τον κ. Μπαρμπαγιάννη: «ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», ο κ. Θεοδωράκης τότε παίρνοντας και πάλι τον λόγο είπε μπροστά στο κοινό και απευθυνόμενος στον κύριο Μπαρμπαγιάννη, ότι σε όλη την Ευρώπη, Αυστραλία κλπ κυκλοφορούν προϊόντα «made in Macedonia» και πως σύντομα δεν θα υπάρχουν προϊόντα τοπικά-Μακεδονικά της περιοχής (εννοώντας Ελληνικά προϊόντα της Μακεδονίας μας) και ότι ο πόλεμος χάθηκε, ωστόσο ο κ. Μπαρμπαγιάννης και πάλι δεν το άφησε να περάσει έτσι, του απάντησε πως τίποτα δεν έχει χαθεί, το μόνο που χάθηκε είναι μία μάχη τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

      Η συζήτηση πήγε να ξεφύγει με Μπαρμπαγιάννη και Θεοδωράκη να «ανεβάζουν» τους τόνους μπροστά στο κοινό της καφετέριας στο κέντρο του Ωραιοκάστρου. Αμέσως όμως στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ επενέβησαν στην συζήτηση με άλλα άσχετα ερωτήματα και ο «συζήτηση» έληξε κάπως απότομα.

ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ - ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΦΙΛΜ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΩΝΩΝ.



Ένα υπέροχο οπτικό ταξίδι στους ελαιώνες της Κρήτης γεμάτο μνήμες, συγκίνηση, και την ψυχή της  Ελλάδας. "The Olive Tree Will Always Be Here", δηλαδή "η ελιά θα είναι πάντα εδώ" ο τίτλος του ολιγόλεπτου φιλμ.
  Μια ταινία μικρού μήκους για την σημασία της ελιάς για τους Έλληνες με αισθητική τελειότητα, δύναμη και ευαισθησία. 
Μαγικές κινηματογραφικές εικόνες από μια φθινοπωρινή Κρήτη και από πρόσωπα βγαλμένα από μια άλλη εποχή.



 Δημιουργία της Indigo View για ελληνική εταιρεία εξαγωγών προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου
 Πηγή:  mag24.gr

ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΦΕΡΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΡΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ

Ιαπωνία: Νέοι άνθρωποι δοκιμάζουν φέρετρα και τελετουργικά για να προβάρουν τον θάνατό τους [εικόνες]
Μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, πολλοί είναι εκείνοι που μπορεί να προετοιμάζονται για τις γιορτές. Λογικό. Μία νύφη κάνει πρόβα το νυφικό της, μήνες πριν τον γάμο. Τι γίνεται όμως όταν άνθρωποι στην Ιαπωνία δοκιμάζουν φέρετρα για να δουν αν είναι βολικά και προβάρουν την «τελευταία ενδυμασία τους»;
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Independent, μία νέα μόδα έχει ξεκινήσει στην Ιαπωνία. Αυτή της προετοιμασίας για το τέλος της ζωής, που μάλιστα αποκαλείται «Σουκάτσου». Τέτοια είναι η μανία της νέας μόδας, που τον περασμένο Αύγουστο, έγινε στο Τόκιο ένα φεστιβάλ με πάνω από 50 γραφεία τελετών, όχι μόνο εκθέτοντας τα τελευταία προϊόντα τους, αλλά και βοηθώντας τους 5 000 παρευρισκόμενους , να γράψουν μία αξιοπρεπή διαθήκη, να διαλέξουν, ακόμα και να δοκιμάσουν το κατάλληλο φέρετρο ή να βγάλουν το νεκρικό τους πορτρέτο.


H παρακάτω κυρία κουρεύεται και χτενίζεται πριν φωτογραφηθεί για το μελλοντικό νεκρικό της πορτέτο:
Η Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ηλικιακή κρίση, εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού των ηλικιωμένων ανθρώπων. Παραδοσιακά οι Ιάπωνες είχαν μια ασυνήθιστη εξοικίωση με την έννοια του θανάτου και δεν διστάζουν να συμμετέχουν ακόμη και σε μία εξομοίωση του σκορπίσματος της στάχτης για να δουν πώς θα είναι όταν πεθάνουν


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Εσπερινά Κηρύγματα της Μητρόπολης Εδέσσης
Δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες διοργανώνει την προσεχή Κυριακή η Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ενημέρωση:
«Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων που πραγματοποιούνται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σμπιλής, με θέμα: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ».
Την ίδια ημέρα και ώρα, ομιλητής στο Εσπερινό Κήρυγμα των Γιαννιτσών στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου θα είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Πατσαβούδης με θέμα:
«Η ΑΚΕΦΑΛΟΣ ΠΛΑΝΗ».

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ"

Μπουτάρης: Βούλγαροι οι Σκοπιανοί, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα-Ψέμα τα περί τουρκικών ονομάτων σε δρόμους
Στη Μελβούρνη βρίσκεται ο Γιάννης Μπουτάρης για τις εκδηλώσεις της 30ής επετείου της αδελφοποίησης των δυο πόλεων.
Όποια και αν είναι η λύση στο πρόβλημα με τα Σκόπια, θα είναι οδυνηρή, αλλά είναι η μόνη διέξοδος, είπε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η καταγωγή της οικογενείας του (από τη μια πλευρά) είναι από το Κρόσοβο, που σήμερα βρίσκεται στα γεωγραφικά σύνορα των Σκοπίων.«Δεν μου πάει με τίποτα να πω αυτή την περιοχή Μακεδονία. Πρέπει να βρεθεί όμως μια λύση. Να κάνουμε ένα συμβιβασμό». Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόροφ, τον οποίο χαρακτήρισε «σοβαρό».
Ο Γκλιγκόροφ είχε προτείνει, είπε, τον όρο «Σλαβομακεδονία» που θα ήταν αποδεκτός.
Αναφερόμενος στο σημερινό πρόεδρο των Σκοπίων, Ν. Γκρουέφσκι, τον κατηγόρησε για σφετερισμό των ελληνικών συμβόλων.
«Αναγνωρίζω», είπε, «ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν μια ταυτότητα. Να είναι κάτι. Να μην ξεχνάμε ότι είναι Βούλγαροι. Δεν υπάρχει γλώσσα Μακεδονική. Όλα αυτά τα δημιούργησε ο Τίτο. Λέω, λοιπόν, ότι το θέμα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Να λυθεί με μια συμβιβαστική λύση και ξέρω ότι αυτό θα είναι οδυνηρό για μας».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ακροδεξιές αθλιότητες αυτά που του αποδίδουν, ότι δήθεν είπε ότι δεν ανέχεται να λέγεται ελληνική η Μακεδονία.
«Τεράστιο ψέμα» χαρακτήρισε, επίσης, ισχυρισμούς της αντιπολίτευσής του, ότι πρότεινε να δοθούν τουρκικά ονόματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης και, μάλιστα, στην οδό Αγίου Δημητρίου!«Αυτό», είπε, «ούτε Τούρκος δεν θα τολμούσε να το προτείνει και θα το πρότεινα εγώ που είμαι Έλληνας Ορθόδοξος;».
Ο κ.Μπουτάρης σημείωσε μιλώντας στηνη εφημερίδα Νέος Κόσμος ότι και το ψέμα αυτό το αναπαραγάγει συνεχώς η αντιπολίτευση, παρά τις διαψεύσεις.
«Εγώ», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, «κάποια στιγμή, όταν υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας ήταν ο Παπανδρέου και της Τουρκίας ο Τζεμ και οι σχέσεις των δυο χωρών ήταν σε πορεία εξομάλυνσης, έκανα μια δήλωση με αφορμή μια τουρκική χειρονομία. Οι Τούρκοι έδωσαν, τότε, το όνομα του Γιώργου Σεφέρη σε οδό στα Βουρλά όπου είχε γεννηθεί ο νομπελίστας. Στη Θεσσαλονίκη το 1938, με το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης μετονομάστηκε η οδός Αποστόλου Παύλου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. Μετά τα γεγονότα του '55 στην Κωνσταντινούπολη επαναφέρθηκε το όνομα Αποστόλου Παύλου. Είπα, λοιπόν, επί Παπανδρέου και Τζεμ, ότι θα μπορούσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να επαναφέρει το όνομα του Ατατούρκ και έκτοτε με βρίζουν και έφτασαν να λένε κάποιοι ακροδεξιοί πως είχα προτείνει να μετονομαστεί η οδός Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. Τούρκος να ήμουν δεν θα το τολμούσα. Προς Θεού».
Στη συνέχεια, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι η ιστορική αλήθεια λέει πως Κεμάλ Ατατούρκ γεννήθηκε σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.«Αυτό είναι μια ιστορική αλήθεια. Όπως και ότι στην Τουρκία πολλοί τον θεωρούν σαν... Θεό. Είναι μια προσωπικότητα μεγάλη. Για μας σφαγέας των Ποντίων και των Αρμενίων και πολλών άλλων, αλλά για τους Τούρκους σπουδαία προσωπικότητα».
Στη συνέχεια σημείωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πάνε κάθε χρόνο στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Παναγία Σουμελά και σε άλλα μέρη της Τουρκίας.«Εγώ όταν ανέλαβα δήμαρχος σκέφτηκα να βρω τρόπους να φέρω Τούρκους στη Θεσσαλονίκη. Φέτος θα έρθουν 100 χιλιάδες Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, λοιπόν, με την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας τονώνουμε και τον τουρισμό της πόλης με τις πρωτοβουλίες μας» είπε.
Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που έχει με ορισμένους Ποντίους ο κ. Μπουτάρης είπε, ότι οι αναφορές του στον Ατατούρκ «είναι ένας από τους λόγους, αλλά όχι ο μόνος. Αν και εγώ ποτέ δεν επαίνεσα τον Ατατούρκ».
Και συνέχισε: «Οι Πόντιοι είναι μοιρασμένοι σε δυο μεγάλες ομάδες. Και τιμούν την ποντιακή γενοκτονία χωριστά. Τους είπα να κάνουν μια ενιαία εκδήλωση για να αναδειχθεί το θέμα της ποντιακής γενοκτονίας και να περάσει σωστά το μήνυμα. Τους πρότεινα, λοιπόν, να κάνει ο Δήμος την εκδήλωση και να καλέσει όλα τα σωματεία. Με έβρισαν γι' αυτό και χωρίς να πάρουν άδεια έκαναν εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Δόθηκαν εξηγήσεις και λύθηκε το θέμα. Εγώ, όχι μόνο δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τους Πόντιους, αλλά ο γαμπρός μου είναι Πόντιος και τα εγγόνια μου είναι βλαχοποντιάκια. Το καλύτερο χαρμάνι, δηλαδή».
Για το gay parade της Θεσσαλονίκης είπε ότι «αυτό δεν γίνεται για τουριστικούς λόγους αλλά με βάση τις κοινοτικές οδηγίες, για την ίση αντιμετώπιση όλων των ιδιαιτεροτήτων».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ακόμα στην εφημερίδα Νέος Κόσμος, ότι ο Δήμος συνεργάζεται, πλέον, άψογα σε πολλούς τομείς με τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παρά τις διαφορετικές αντιλήψεις σε κάποια θέματα.
Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ακόμα και την ανάγκη να αναδειχθεί η ιστορική Εβραϊκή παρουσία στη Θεσσαλονίκη.
Αναφέρθηκε μάλιστα και στη «μεγάλη συγγνώμη» εκ μέρους του και για λογαριασμό της Θεσσαλονίκης για την καθυστέρησή της να μνημονεύσει «την πιο ζοφερή στιγμή της ιστορίας της», αυτήν της εξόντωσης του εβραϊκού στοιχείου. 


ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

"ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ" : ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΩΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ

Ελεεινό και φρικαλέο βίντεο παρουσιάζει τον Γέροντα Παϊσιο ως σατανιστή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα επαίσχυντο βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εις βάρος του Γέροντος Παϊσίου, που -άκουσον άκουσον- αναφέρει μεταξύ άλλων πως ανήκε στο τάγμα των "Ναϊτών" και τελούσε τελετές μαύρης μαγείας για αυτό αφορίστηκε!
 Ξεπέρασαν κάθε όριο οι ορκισμένοι εχθροί της πίστεώς μας και με αυτό το εμετικό και ελεεινό κατασκεύασμα αποδεικνύουν πόσο φοβούνται την επίδραση που είχε η αγία φυσιογνωμία του Γέροντος ΠαΪσιου σε χιλιάδες Ορθόδοξους (Έλληνες, Ρώσους, Σέρβους κλπ).
Ο οχετός των δημιουργών του βίντεο δεν σταματάει στα παραπάνω. Πέραν ότι κατηγορεί τον Γέροντα Παϊσιο για σχέσεις με τον σατανισμό ισχυρίζεται χωρίς ίχνος ντροπής πως πριν από το θάνατό του είχε τρελαθεί! 
Καλή η ελευθερία του διαδικτύου αλλά όταν αυτή μετατρέπεται σε άκρατη ασυδοσία επιτέλους θα έπρεπε να υπάρχει και μια παρέμβαση των αρχών! 
Δείτε το βίντεο και φρίξτε: 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

2ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ
«ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Α.Ε.»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
      

Η Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών Λουτρακίου Α.Ε. Δήμου Αλμωπίας, συνδιοργανώνει με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, τον 2ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου.



     Αναλυτικότερα το πρόγραμμα  έχει ως εξής :         

Σάββατο 29 Νοεμβρίου
Ώρα εκκίνησης: 15:00  Αγώνας δρόμου ανάβασης βουνού Λουτρών

Κυριακή 30 Νοεμβρίου
Ώρα εκκίνησης: 11:00  Ημιμαραθώνιο με συμμετοχή πολλών αθλητών από όλη την Ελλάδα

Σημείο εκκίνησης των αγώνων η είσοδος των Λουτρών
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωσή μας.     
                                             

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης


ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "Μορφές Κρίσης"



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και διηγημάτων «Μορφές της κρίσης» στην Έδεσσα


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της επίκαιρης έκθεσης φωτογραφίας και μικρών διηγημάτων με θέμα «μορφές της κρίσης» που οργάνωσαν η κοινωνική λειτουργός Λεμονιά Χυδίρογλου και η συγγραφέας Ιωάννα Αμπατζή.



 Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού υποστηρικτών (Αρωγή Θεσσαλονίκης, The Α21 Campaign, Εκδόσεις Μολύβι, Box Play house, Τυπογραφείο Μήτσκος, κ.ά.), θα παρουσιάζεται από την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2014, στον εκθεσιακό  χώρο του «Παρθεναγωγείου» της Έδεσσας.

Η έκθεση παρουσιάζει τις φωτογραφίες-πορτρέτα και selfie καθώς, επίσης και μικρά διηγήματα, γραμμένα σε μία κόλλα χαρτί, πολλών επώνυμων και ανώνυμων δημιουργών που συμμετέχουν στην έκθεση, σε μία προσπάθεια προσωποποίησης της «κρίσης». Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσιάστηκε ειδική για την περίσταση χορογραφία («πέτρα, ψαλίδι, χαρτί»), μέσω της οποίας παρουσιάστηκαν καλλιτεχνικά «μορφές της κρίσης».



 Στο χορευτικό σχήμα συμμετείχαν χορεύτριες από το Γυμναστήριο της Αλεξίας Μαυροπούλου. Ακόμη, παρουσιάστηκε μία ταινία μικρού μήκους, σε κείμενο και ιδέα της Λεμονιάς Χυδίρογλου και λήψη-μοντάζ από τον φωτογράφο Γιάννη Τόμτση. Τέλος, έγινε απαγγελία μερικών ενδεικτικών ποιημάτων που γράφηκαν από τους συμμετέχοντες από την Μαρία Κοσσίνη-Ζάχου.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες για την μεγάλη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για τη δημιουργία ενός συλλογικού καλλιτεχνικού έργου με θέμα την κρίση η οποία αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας αλλά και μ’ έναν κοινωνικό σκοπό. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης συλλέγονται τρόφιμα, ρούχα και είδη ατομικής υγιεινής τα οποία θα διατεθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου Έδεσσας και σε κοπέλες που είναι θύματα αρπαγής και κακοποίησης από κυκλώματα σύγχρονων δουλεμπόρων, μέσω της κοινωνικής οργάνωσης Α21 της Θεσσαλονίκης.




Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους οργανωτές και υποστηρικτές της εκδήλωσης, ενώ σε δήλωσή του αναφέρει: «Η καλλιτεχνική αποτύπωση της κρίσης και η μεγάλη ανταπόκριση από πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες από την περιοχή μας, την Ελλάδα και το εξωτερικό δείχνει ότι η κοινωνία μας διαθέτει ισχυρά αντανακλαστικά. Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα αποτυπώνουν, με μία μοναδική καλλιτεχνική άποψη το καθένα, διαφορετικές όψεις της κρίσης που μας έχουν επηρεάσει όλους. Τα συναισθήματα στα οποία παραπέμπουν οι εικόνες και ο λόγος είναι έντονα, συνδυάζοντας το θυμό, την πίκρα, την οργή, τη θλίψη και σε κάποια στιγμιότυπα την απόγνωση. Παρόλα αυτά, το σύνολο της έκθεσης αποπνέει ελπίδα και αισιοδοξία. Αισιοδοξία βασισμένη στη δύναμη των ανθρώπων και την ισχυρή τους θέληση να αλλάξουν τα πράγματα, να εμπνεύσουν, να παρακινήσουν». 

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1904 ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ".



Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή "Η μηχανή του χρόνου" και το επεισόδιο για τον Μακεδονικό αγώνα.


ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ ΔΙΗΡΚΗΣΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΥΣΤΗΣ ΚΟΚΚΥΓΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Είκοσι μόλις λεπτά διήρκησε η  πρώτη στην Ελλάδα ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος σε 32χρονο ασθενή,  η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!
Η επέμβαση  ήταν ανώδυνη, αναίμακτη, πραγματοποιήθηκε με τοπική αναισθησία και ο ασθενής  λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στην οικία  του!
Ο 32χρονος  έπασχε εδώ και έξι  χρόνια, ενώ είχε χειρουργηθεί για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν και είχε υποτροπιάσει.
«Η νέα μέθοδος μπορεί να χαρακτηριστεί επαναστατική αφού προσφέρει πολλά οφέλη στον ασθενή αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ζούμε σε οικονομική κρίση» αναφέρει ο  χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος  της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και  Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου, που πραγματοποίησε την πρωτοποριακή αυτή επέμβαση (www.axiarchos.gr).

Σύμφωνα με τους γιατρούς η νέα  αμέθοδος είναι:
  • Αναίμακτη
  • Ανώδυνη,
  • Γίνεται με τοπική αναισθησία
  • Δεν απαιτεί  οποιαδήποτε απεικονιστική εξέταση (μαγνητική τομογραφία ή υπερηχογράφημα)
  • Δεν χρειάζεται νοσηλεία
  • Άμεση επιστροφή στην εργασία
  • Δίνει οριστική λύση  στο πρόβλημα
  • Δεν απαιτούνται παυσίπονα μετεγχειρητικά
«Η επέμβαση, σύμφωνα με τον Δρ. Ξιάρχο, είχε δυο φάσεις. Τη διαγνωστική και τη χειρουργική. Δεν είναι απαραίτητο εκ των προτέρων να γνωρίζουμε τον τύπο του συριγγίου κι αυτό προσδίδει οικονομία χρόνου και χρήματος».
 
 Η ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ  ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ
 
Στη διαγνωστική φάση έγινε  η ανεύρεση της ακριβούς πορείας των συριγγίων της κύστης κόκκυγος, δηλαδή η χαρτογράφηση της βλάβης. Ο χειρουργός εισήγαγε το ειδικό συριγγοσκόπιο στο συρίγγιο, (με ταυτόχρονη πλύση - διαθέσιμο διάλυμα) και χαρτογράφησε την κύστη και τις διακλαδώσεις της, έχοντας τρισδιάστατη εικόνα σε HDοθόνη.  Τμήματα ιστών που απόφραζαν τον πόρο απομακρύνθηκαν εύκολα με τη λαβίδα 2mm.
Ακολούθησε η χειρουργική φάση, σκοπός της οποία ήταν η   εκ των έσω καταστροφή του συριγγώδους πόρου, των διακλαδώσεων αυτού και του κυστικού σχηματισμού. Ο πόρος πλύθηκε σχολαστικά και ο υλικό αναρροφήθηκε. Ακολούθησε η καταστροφή-ηλεκτροκαυτηρίαση του περιεχομένου του συριγγώδους πόρου και η απόσυρση του συριγγοσκοπίου. Ταυτόχρονα έγινεσχολαστική τήξη των ιστών με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF)και έκχυση συνθετικής κόλλας  εσωτερικά του κλειστού πλέον στομίου και για μήκος περίπου 2 εκατοστών. Ο υπολειπόμενος πόρος έμεινε ανοικτός για την παροχέτευση των παραγόμενων εκκρίσεων.
Hμέθοδος ξεκίνησε να εφαρμόζεται τα τελευταία δέκα χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλά κέντρα του εξωτερικού και τώρα και στην πατρίδα μας.
Τα οφέλη σε σχέση με την κλασσική μέθοδο είναι πολλαπλά, μιας και δεν δημιουργείται τραύμα, δεν απαιτούνται αλλαγές και δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος.
Το πακέτο της νέας ενδοσκοπικής μεθόδου περιλαμβάνει:
  • Ενδοσκόπιο (συριγγοσκόπιο) με το καλώδιο φωτεινής πηγής, την   πηγή ψυχρού φωτισμού και την οθόνη τρισδιάστατης προβολής
  • Ηλεκτρόδιο μονοπολικής διαθερμίας
  •  Μονάδα διαθερμίας υψηλής συχνότητας
  •  Βουρτσάκι
  •  Λαβίδα
  •  Λεπτό καθετήρα
  • Φύσιγγα συνθετικήςκόλλας
  •  Διάλυμα πλύσης (5lt με 1%γλυκίνη και 1% μανιτόλη)
Το ενδοσκόπιο ωφέλιμου μήκους 14 εκ. διαθέτει τρία κανάλια, ένα για την οπτική πηγή, ένα για αναρρόφηση κι ένα κανάλι εισαγωγής εργαλείων εργασίας

www.axiarchos.gr  Τηλ. 2107296584, 6938340082 

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ




ΔΗ.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ  -  ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ’’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’
          3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

                                                                           ‘’Μπορώ να προσφέρω ό,τι κι εσύ
                                                                             Φτάνει να μου δώσεις τα εφόδια  
                                                                               και την ευκαιρία……..’’      
                                                                                                                
   Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων  των ατόμων με αναπηρία, αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και  κοινωνικής διαμαρτυρίας.
    Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει επίσης να επιστήσει  την προσοχή ότι το <<κέρδος>>,  από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής , είναι συνολικό και μας αφορά όλους.
    Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε η ζωή τους να είναι ίση με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική ,αλλά η πραγματική ισότητα η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.
    Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.
                                                                                                       ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
                        ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
                                                                       ΤΟΥ ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ


ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΒΙΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ.

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΝΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΣΚΥΔΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αφετηρία:
Γραφεία της ΜΕΒΓΑΛ

Εκκίνηση:
10 με 12 το πρωί
(ο καθένας ξεκινάει όποτε θέλει)

Κόστος συμμετοχής:

Με δήλωση συμμετοχής
Χωρίς δήλωση συμμετοχής
Ανήλικοι
5 Ευρώ
10 Ευρώ
Ενήλικοι
10 Ευρώ
20 Ευρώ
ΖΗΤΗΣΤΕ
ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ

ΕΓΚΑΙΡΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΜΕΧΡΙ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Πληροφορίες:
Γυμνάσιο Προμάχων
 23840-75270
Καραδημητρίου Δημήτρης
6974-778828, 23840-23865

Διοργάνωση:

-Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης
 Νομού Πέλλας

-Ελληνικός Σύλλογος
Αγωνιστικού Προσανατολισμού
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ:
Asprhpetra.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ



Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη για την μετεγκατάσταση της Μονάδας σε ανακαινισμένους χώρους

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης βρέθηκε κοντά στους νοσηλευόμενους της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Έδεσσας, υπό καθεστώς ιδιαίτερα δυσχερών συνθηκών. Ο κ. Θεοδωρίδης συνομίλησε επίσης με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Διοικητή κ. Ηλία Τσιαμήτρο, τον Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κ. Σωτήριο Βασιλείου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την πολιτεία και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τη μετεγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού σε νέο ανακαινισμένο χώρο, μετά από την παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου που κατασκευάστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, παρατηρείται καθυστέρηση στη διαδικασία της μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης είχε υποσχεθεί τη διάθεση κονδυλίου ύψους 500.000,00 ευρώ για την μετεγκατάσταση της Μονάδας, ενώ σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο και στην Έδεσσα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΠΥ (έναντι οφειλών προς το Νοσοκομείο). Στην Απόφαση χρηματοδότησης που θα υπογραφεί από τον Υπουργό Υγείας θα καθοριστεί ο Φορέας που θα υλοποιήσει την τελική μελέτη και θα επιβλέψει την κατασκευή του έργου. Για το θέμα έχει ενημερωθεί αρμοδίως και ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης. 

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πρόκειται να μετεγκατασταθεί στον ισόγειο χώρο όπου λειτουργούσαν τα εξωτερικά ιατρεία. Για το έργο υπάρχει προμελέτη που προβλέπει τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.


Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Αγωνιώ για τη μετεγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού καθώς γνωρίζω από προσωπική εμπειρία την ταλαιπωρία που υφίστανται οι νοσηλευόμενοι σε χώρους που δεν πληρούν σύγχρονες προδιαγραφές αιμοκάθαρσης. Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί 72 περίπου άτομα για τα οποία η Μονάδα είναι το «δεύτερο σπίτι τους». Προσπαθήσαμε και παραδώσαμε πολύ έγκαιρα τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας και τώρα παρατηρούμε ολιγωρία στη μετεγκατάσταση της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού. Είναι ένα θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας που μας «αγγίζει» όλους. Ήθελα να τονίσω ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και η διοίκηση του Νοσοκομείου, είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένοι και παρακολουθούν το θέμα καθημερινά, ενώ προσφέρουν άριστες υπηρεσίες προς τους ασθενείς. Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο και οι συναρμόδιες υπηρεσίες θα επισπεύσουν τις διαδικασίες. Εφόσον αναλάβει η Περιφέρεια την επίβλεψη του έργου, με τις προδιαγραφές που θα ορίσει το Υπουργείο Υγείας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο να υλοποιηθεί άμεσα». 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...