Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΦΕΡΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΡΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ

Ιαπωνία: Νέοι άνθρωποι δοκιμάζουν φέρετρα και τελετουργικά για να προβάρουν τον θάνατό τους [εικόνες]
Μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, πολλοί είναι εκείνοι που μπορεί να προετοιμάζονται για τις γιορτές. Λογικό. Μία νύφη κάνει πρόβα το νυφικό της, μήνες πριν τον γάμο. Τι γίνεται όμως όταν άνθρωποι στην Ιαπωνία δοκιμάζουν φέρετρα για να δουν αν είναι βολικά και προβάρουν την «τελευταία ενδυμασία τους»;
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Independent, μία νέα μόδα έχει ξεκινήσει στην Ιαπωνία. Αυτή της προετοιμασίας για το τέλος της ζωής, που μάλιστα αποκαλείται «Σουκάτσου». Τέτοια είναι η μανία της νέας μόδας, που τον περασμένο Αύγουστο, έγινε στο Τόκιο ένα φεστιβάλ με πάνω από 50 γραφεία τελετών, όχι μόνο εκθέτοντας τα τελευταία προϊόντα τους, αλλά και βοηθώντας τους 5 000 παρευρισκόμενους , να γράψουν μία αξιοπρεπή διαθήκη, να διαλέξουν, ακόμα και να δοκιμάσουν το κατάλληλο φέρετρο ή να βγάλουν το νεκρικό τους πορτρέτο.


H παρακάτω κυρία κουρεύεται και χτενίζεται πριν φωτογραφηθεί για το μελλοντικό νεκρικό της πορτέτο:
Η Ιαπωνία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ηλικιακή κρίση, εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού των ηλικιωμένων ανθρώπων. Παραδοσιακά οι Ιάπωνες είχαν μια ασυνήθιστη εξοικίωση με την έννοια του θανάτου και δεν διστάζουν να συμμετέχουν ακόμη και σε μία εξομοίωση του σκορπίσματος της στάχτης για να δουν πώς θα είναι όταν πεθάνουν


Πηγή: http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...