Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το βραβευμένο "Μάρτυς μου ο Θεός" για τρίτη χρονιά στο Vault



Το βραβευμένο «Μάρτυς μου ο Θεός» για τρίτη χρονιά στο Vault

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε από τότε που πρωτοανέβηκε το 2014, τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε και την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά στον Πολυχώρο Vault οι παραστάσεις του έργου του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» –βασισμένου στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014–, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ.

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη

Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

Έναρξη: Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016
Κάθε Τετάρτη στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (προπώληση, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65 και πολυτέκνων) και 5 ευρώ (ανέργων)
Πολυχώρος Vault: Μελενίκου 26, Βοτανικός, 2130356472, 6945993870, e-mail: vaulttheatre.gr@gmail.com, vaultvotanikos@gmail.com
Ομάδα Gaff: 6945247197, 6945958292, https://www.facebook.com/gaff.gafftheatre




Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ:



Από το ημερολόγιο ενός περιπτερά


Ελλάδα, σωτήριον έτος 2016 μ.Χ.

".......
-Θείο, να σε ρωτήσω κάτι;
Σηκώνω το βλέμμα μου και μέσα από τον καπνό του τσιγάρου μου, που κάπνιζα αρειμανίως παρατηρώ ένα παιδικό προσωπάκι στο παράθυρο του περιπτέρου, με ορθάνοιχτα φοβισμένα ματάκια.
- Τί συμβαίνει, τί θέλεις;
-Αυτό το σκυλί, εκεί στη μέση του δρόμου, γιατί δεν κουνιέται;
Κοιτάζω προς το μέρος που μου δείχνει η μικρή Μαρία και βλέπω ένα μεγαλόσωμο σκυλί να έχει ξαπλώσει στο δρόμο.
- Ε είναι κουρασμένο και ξάπλωσε, της απαντώ μή δίνοντας σημασία.
- Έχει κομμένο πόδι, μου λέει και απομακρύνεται τρέχοντας, κατατρομαγμένη.
Βγαίνω από το καβούκι μου και πλησιάζοντας, διαπιστώνω με φρίκη, την ορθότητα των λόγων του κοριτσιού.
Κομμένο, με την πληγή να φαίνεται.
Ξεπερνώντας την τάση μου να λιποθυμήσω, προσπαθώ να το προσεγγίσω δελεάζοντάς το με κάποιο ξεροκόμματο, αλλά αυτό, επιστρατεύοντας ΄ό,τι δυνάμεις έχει, απομακρύνεται και χάνεται, ανισορροπώντας στα τρια του πόδια.
Μπαίνω στο περίπτερο, ψάχνοντας τρόπο να βρω κάποιον να το εντοπίσουμε, να δούμε αν χρειάζεται καποια βοήθεια και ξαφνικά το σοκ μου διπλασιάζεται....
Ένα δεύτερο σκυλί, σχεδόν κλώνος του πρώτου, εμφανίζεται, ακριβώς δυο μέτρα μπροστά μου..Νομίζοντας ότι ειναι το πρώτο(τέτοια ομοιότητα) παρατηρώ το πόδι του.Αυτό δεν έχει κομμένο πόδι, αλλά κοιτάζοντας πιο προσεκτικά, βλέπω ότι και αυτό έχει πρησμένο το ποδαράκι του και μάλιστα είναι σαν τούμπανο... 
Μάταια βγαίνω έξω μπας και μπορέσω να το προσεγγίσω, χάνεται κι αυτό στα στενά.....
Δεν ξέρω τί έχει συμβεί, όμως αν αυτό το "σφαγείο" έχει γίνει από άνθρωπο, τότε εγώ αρνούμαι να συγκαταλέγομαι σε αυτή την συνομοταξία.
Αν είναι κάποιος άνθρωπος που το έκανε, αναρωτιέμαι, αν αυτός έχει παιδιά, αν γελάει, αν παίζει μαζί τους, αν κοιμάται τα βράδια, αν ονειρεύεται(και τί), αν ερωτεύεται, αν αγκαλιάζει τη γυναίκα του, αν κάνει όνειρα για τον εαυτό του, αν πηγαίνει στην εκκλησία, αν προσεύχεται(και σε ποιον), αν κλαίει για κάτι, αν λυπάται, αν συγκινείται......αν ........."






ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ & ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η καλύτερη οργάνωση των Ομάδων Παραγωγών θα έχει θετική επίπτωση στο εισόδημα των αγροτών

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και παρουσία εκπροσώπων αγροτών και υπηρεσιακών παραγόντων συζητήθηκε το μέτρο της απόσυρσης προϊόντων για δωρεάν διανομή 

Ευρεία συνάντηση για την οργάνωση των Ομάδων Παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αλλά και την ενημέρωση για το μέτρο της απόσυρσης αγροτικών προϊόντων αποκλειστικά για δωρεάν διανομή πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Συμμετείχαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου και Υπεύθυνη Έργου του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής κ. Ελένη Καραντώνη, υπηρεσιακά στελέχη, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και σχολικών επιτροπών.

Ο κ. Θεοδωρίδης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για την προεργασία που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα που ήταν η δημιουργία έξι Ομάδων Παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. «Σκοπός της συνάντησης είναι να ενημερωθούν όλοι οι παρευρισκόμενοι για το σημείο που βρίσκεται η αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών, όπως επίσης, να διαφανεί η διάθεση συνεργασίας για συμμετοχή στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να αυξήσουν το εισόδημά τους και είμαστε αρωγοί στον αγώνα που δίνει καθημερινά ο αγρότης της Πέλλας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης και συνέχισε λέγοντας: «Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο μέτρο της απόσυρσης προϊόντων για δωρεάν διανομή, ώστε να καρπωθούν οι παραγωγοί της Πέλλας τις ωφέλειες από αυτό, είναι η διαδικασία να γίνει σε συνεργασία των ενδιαφερόμενων συνεταιρισμών ή μεμονωμένων αγροτών με τις Ομάδες Παραγωγών. Υλοποιώντας το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής διανέμουμε προϊόντα σε περίπου επτά χιλιάδες συμπολίτες μας, αριθμός ο οποίος αυξάνεται και με τη συμμετοχή των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών και αναμένεται να ξεπεράσει τις εννιά χιλιάδες. Επιπλέον, θα γίνει διανομή και στα σχολεία της Πέλλας, μέσω των σχολικών επιτροπών σε περίπου 20.000 μαθητές. Συνεπώς, αποτελεί ευκαιρία για τους παραγωγούς που έχουν αδιάθετα προϊόντα όπως δαμάσκηνα, ροδάκινα, μήλα, αχλάδια και ακτινίδια να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ώστε, όλοι μαζί να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε ουσιαστικά, τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Έπειτα, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τσαντάκης ανέφερε τις αυστηρές προϋποθέσεις για τη σύσταση Ομάδας Παραγωγών και τόνισε την δυνατότητα χρηματοδότησης αυτών από ευρωπαϊκούς πόρους, όταν όμως ξεπεραστούν τα προβλήματα και δημιουργηθούν οι Ομάδες ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων δήλωσαν ότι οι προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη για την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία των Ομάδων Παραγωγών είναι στη σωστή κατεύθυνση και απηχούν την γενικότερη άποψη ότι χρειάζεται συνεργασία και σύμπνοια σε σημαντικά ζητήματα όπως αυτό την προώθησης των προϊόντων για να επωφεληθεί η τοπική αγροτική οικονομία. Όλοι ανεξαιρέτως οι εκπρόσωποι υπογράμμισαν την εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει με τον κ. Θεοδωρίδη, τον Διευθυντή κ. Τσαντάκη αλλά και με την κ. Καραντώνη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών τους.

Η Υπεύθυνη Έργου του ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ από την πλευρά της ανέφερε τεχνικά στοιχεία και τα στάδια της διαδικασίας για τη συμμετοχή των συνεταιρισμών μέσω των ομάδων παραγωγών στο μέτρο της απόσυρσης των προϊόντων για δωρεάν διανομή, είτε νωπών, είτε χυμοποιημένων. Επίσης, η κ. Καραντώνη ανέφερε σημεία της κείμενης νομοθεσίας όπως και την ανάγκη για ομαδικότητα και συνεργασία ανάμεσα στους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων.

Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης επανέλαβε ότι «στόχος της πρωτοβουλίας και της συνάντησης είναι να κατευθύνουμε τους παραγωγούς για να προχωρήσει το πρόγραμμα απόσυρσης προϊόντων για δωρεάν διανομή και, τελικά, να αυξηθεί το εισόδημα των αγροτών της Π.Ε. Πέλλας».



ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Αριδαία, 27/9/2016

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει τις Τοπικές Κοινότητες Προμάχων, Ξιφιανής, Πευκωτού - Βορεινού - Νεοχωρίου, Μεγαπλατάνου - Μοναστρακίου.
Το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε τους Προμάχους όπου τα μηχανήματα δουλεύουν με γρήγορους ρυθμούς και κλείνουν λακκούβες σε όλη την έκταση. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, το χωριό βρισκόταν σε άθλια κατάσταση εδώ και χρόνια και σήμερα μπαίνει ένα τέλος στην άσχημη εικόνα που είχε δημιουργηθεί.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Με σωστό προγραμματισμό και μεγάλη προσπάθεια συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε!».






Διευθετείται το πρόβλημα με τα ανεξέλεγκτα νερά στο Νηπιαγωγείο Προμάχων


Διευθετείται το θέμα με τα ανεξέλεγκτα νερά, που έτρεχαν εδώ και μήνες στην αυλή του νηπιαγωγείου Προμάχων και έβγαιναν στον κεντρικό δρόμο, δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε αυτοκίνητα και πεζούς.
Συγκεκριμένα, συνεργείο της ΔΕΥΑ Αλμωπίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γούδη Γιώργο (Αμερικάνο) επιχείρησαν επί ώρες και τοποθετώντας κάποιες σχάρες, επέλυσαν τελικά το πρόβλημα που χρόνιζε.
Παρών στις όλες εργασίες ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Κετικίδης.
Άξια λόγου, η έμπρακτη συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ, ο οποίος όντας βγαλμένος μέσα από τη σκληρή δουλειά, δεν φοβάται να "τσαλακωθεί" και με την στολή εργασίας του πάντα λερωμένη, δίνει παραδείγματα συμμετοχής και ανιδιοτελούς εργασίας.
Στη συνέχεια οι δυο αιρετοί, Κετικίδης και Γούδης, επιθεώρησαν το τμήμα της πλατείας πάνω από την παιδική χαρά και αφού εντόπισαν κάποια θεματάκια, υποσχέθηκαν την άμεση αντιμετώπισή τους, ώστε η ανακαινισμένη παιδική χαρά, να "ανακουφιστεί" από κάποιες εστίες βρωμιάς.





Γιάννης Σηφάκης : Αρχίζει η μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας - Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δημοπρασία με ανάδειξη αναδόχου



Γιάννης Σηφάκης : Αρχίζει η μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας 
Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς αναδεικνύοντας ανάδοχο 
Επαναπροκηρύχθηκε η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας 
Σύντομα προσλαμβάνονται γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων , νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και στο Νοσοκομείο Πέλλας 

Η μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας στέφτηκε από επιτυχία παρά την καθυστέρηση στις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Είναι γνωστό ότι η σχετική πίστωση είναι εξασφαλισμένη και βρίσκεται στα ταμεία του Νοσοκομείου πάνω από μισό έτος. 
Η εξέλιξη αυτή που συμπίπτει και με την ίδρυση συλλόγου νεφροπαθών Πέλλας θα βοηθήσει αποφασιστικά στην ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νεφροπαθών στην μονάδα, στην σημαντική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ( που θα εργάζεται πλέον σε ανθρώπινες συνθήκες) και στην αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος παροχής περίθαλψης στους νεφροπαθείς. 
Το επόμενο βήμα είναι η σταδιακή αντικατάσταση των μηχανημάτων, προσπάθεια που ξεκινάει από σήμερα.
Επαναπροκηρύχθηκε η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας για να τελειώσει η σημαντική αυτή εκκρεμότητα.
Ακόμη με τις προσλήψεις που θα γίνουν πανελλαδικά ιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία θα έλθει σημαντικός αριθμός εξ αυτών στο Νοσοκομείο Πέλλας και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Η κυβέρνηση ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες δίνει πρώτη προτεραιότητα στην Υγεία των πολιτών και αναβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. 

ΑΛΜΩΠΟΣ - ΝΑΟΥΣΑ . Αγώνας πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής


«Άνοια: κλινική εικόνα, αντιμετώπιση, ο ρόλος του περιθάλποντα». Ημερίδα ευαισθητοποίησης από την ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα τρίτης ηλικίας  (1 Οκτωβρίου), η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας με τις δομές της Βοήθεια Στο Σπίτι και σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρία Alzheimer διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για το Alzheimer στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 10:00-14:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.
 Τίτλος της ομιλίας είναι: «Άνοια: κλινική εικόνα, αντιμετώπιση, ο ρόλος του περιθάλποντα».
Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες  που θα μιλήσουν για το θέμα είναι οι ψυχολόγοι κ. Καραγκιόζη Κωνσταντίνα, κ. Μαργαριτίδου Πετρίνα και κ. Νικολαϊδου Ευδοκία.
Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν, σε σύντομο test αξιολόγησης γνωστικής έκπτωσης.
Σε συνέχεια της παραπάνω δράσης οι Κοινωνικοί Λειτουργοί των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι της ΔΗΚΕΑ θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα που ενδιαφέρονται, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από τις 9:00  το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι, έπειτα από τηλεφωνικά ραντεβού στα γραφεία Βοήθεια Στο Σπίτι που βρίσκονται στην Δ/νση: Κύπρου 32 (Κεντρική Πλατεία Αριδαίας πάνω από το ΚΑΠΗ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και στο τηλέφωνο 2384024772.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας στα πλαίσια της Κοινωνικής της Πολιτικής και στη διάθεσή της να βοηθήσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας γι’ αυτήν την όλο και πιο συχνά εμφανιζόμενη νόσο και ύστερα από το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε σε προηγούμενη αντίστοιχη δράση που είχε πραγματοποιηθεί για το Alzheimer, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος που αφορά τους ασθενείς αλλά και τα άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος υλοποιεί τη δράση αυτή για την πρόληψη, αλλά και τη φροντίδα των ατόμων  που πάσχουν από τη νόσο.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.



ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

« Ο Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ» πρώτος σε όλη την Πέλλα στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας »



« Ο Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ»  πρώτος σε όλη την Πέλλα στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας » .

     Ο Πρόεδρος του Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας «Η ΕΝΩΣΗ» κ. Μπερμπέρης Παντελής και τα μελή του Διοικητικού Συμβούλιου ευχαριστούν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη καθότι  με πρωτοβουλία του υπογράφηκε στο Διοικητήριο στην Έδεσσα, σύμβαση με δύο πιστοποιημένες οργανώσεις παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την παράδοση – παραλαβή αποσυρόμενων προϊόντων, πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας σύμφωνα με τον Κανονισμό 921/2016. 
Οι αγρότες της Πέλλας οργανωμένοι μπορούν να πετύχουν πολλά. 

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας: « Επιθεώρηση ψεκαστικών μηχανημάτων »



  « Επιθεώρηση ψεκαστικών μηχανημάτων »

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4036/27-1-2012 (ΦΕΚ 8/Α΄/27-1-2012) οι αγρότες-κάτοχοι ψεκαστικών μηχανημάτων που τα έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ ή στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, υποχρεούνται να προσέλθουν σε έναν από τους εξουσιοδοτημένους Σταθμούς Επιθεώρησης και Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΓΦ) στο Νομό Πέλλας μέχρι την 26-11-2016 και να πραγματοποιήσουν την πρώτη επιθεώρηση του ψεκαστικού τους.
Τα στοιχεία επικοινωνίας των εγκεκριμένων Σταθμών Επιθεώρησης είναι αναρτημένα στη σελίδα psekastika.minagric.gr η οποία ενημερώνεται συνεχώς και στην οποία υπάρχουν και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το θέμα της επιθεώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Σεραφείμ Δέσποινα-Διοικητήριο Έδεσσας (τηλ. 2381351267), Γαϊτάνης Γεώργιος-Γραφείο Ποιοτικού Ελέγχου Σκύδρας (τηλ. 2381089324), Σταυρακάκη Δωροθέα-ΔΑΟΚ Γιαννιτσών (τηλ. 2381352329).

Προθεσμία υποβολής Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) 2016 για ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στο Υπομέτρο 6.1

       
  Προθεσμία υποβολής Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) 2016 για ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στο Υπομέτρο 6.1 “Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς” του ΠΑΑ 2014-2020

            Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016, προκειμένου να την υποβάλλουν.
            Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την από 20/04/2016 Προδημοσίευση που αφορά το Υπομέτρο 6.1.«Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, ο υποψήφιος νέος γεωργός για να κριθεί ως επιλέξιμος για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) κατά το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 για το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσής του.


    
                                                                                                                  Ο Διευθυντής



                                                                                                                     Τρύφων Τσαντάκης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...