Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση του Μ.Χ.Σ. Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ"



Από τον Μ.Χ.Σ. Προμάχων ανακοινώνεται ότι, γέμισαν οι θέσεις στα λεωφορεία για την εκδρομή στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Υπεύθυνες δηλώσεις θα δοθούν αύριο Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 από τα γραφεία του συλλόγου τις ώρες 19:00 έως 21:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Ενημερωτική συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης οργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:00 το πρωϊ στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου (5ος ορ.) στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της Πέλλας και πρόκειται να συζητηθούν η φιλοσοφία, οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις του νέου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «Ενθουσιώδης υποδοχή της Παιδικής Σκηνής στη Χαλκιδική»


«Ενθουσιώδης υποδοχή της Παιδικής Σκηνής στη Χαλκιδική»

«Το ποτάμι που θύμωσε» επέστρεψε στην Έδεσσα μετά από 2 πετυχημένες παραστάσεις στο Πολύχρονο και την Κρυοπηγή-Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Ιούλη αντίστοιχα- φέρνοντας στις αποσκευές του ένθερμα εγκωμιαστικά σχόλια. 
Το παραμύθι του Θοδωρή Παπαϊωάννου, κέρδισε τον ενθουσιασμό μικρών και μεγάλων θεατών και η θεατρική ομάδα την εμπειρία ενός απολαυστικού διήμερου δράσης  και δημιουργίας. 

Στα πλαίσια του 10ήμερου Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει το Εδεσσαϊκό Θέατρο στη Γαβαλιώτισσα, η Παιδική Σκηνή, ανανεώνει το ραντεβού με το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, το Σάββατο 20 Αυγούστου.

Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους Πολιτιστικούς συλλόγους Πολύχρονου και Κρυοπηγής για την πρόσκληση  και την φιλοξενία, ευελπιστώντας η μοναδική αυτή εμπειρία συνεργασίας να αποτελέσει εφαλτήριο για παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, καθώς όλους όσοι συνοδεύοντας την αποστολή και συμβάλλοντας στην πραγματοποίηση των παραστάσεων, αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα.

Γιάννης Σηφάκης: Θα ξυπνήσει επιτέλους ο αγρότης της Πέλλας;



Γιάννης Σηφάκης:   Θα ξυπνήσει επιτέλους ο αγρότης της Πέλλας; 

Η Πέλλα δεν συμμετείχε σε επιχειρησιακό πρόγραμμα 6.000.000 ευρώ δωρεάν διάθεσης ροδακίνων και χυμοποίησης. Το πήρε σχεδόν όλο η Ημαθία  

Απολύτως αναγκαία η οργάνωση των αγροτών σε ομάδες παραγωγών.

Στο επιχειρησιακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης και χυμοποίησης 10.900 τόνων  ροδακίνων,του οποίου η διαχείριση έληξε πριν λίγες μέρες, η Πέλλα δεν διεκδίκησε μερίδιο της πίτας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 13 ομάδες παραγωγών της Ημαθίας και μία της Πέλλας ( ΟΠ Γιαννιτσών). Αποτέλεσμα η Πέλλα να βγεί έξω από τζίρο περί τα 6.000.000 €. Ιδιαίτερα στην σημερινή συγκυρία των προβλημάτων στην παραγωγή ( λόγω καιρικών φαινομένων όλα τα τελευταία χρόνια) αλλά και των οικονομικών δυσκολιών για τον αγροτικό κόσμο η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό θα ανακούφιζε την κατάσταση. 
Συγκεκριμένα, ενώ οι αγρότες της Πέλλας διέθεταν σε εξευτελιστικές τιμές το προϊόν για χυμοποίηση ( λιγότερο από 5 λεπτά το κιλό) οι Ομάδες Παραγωγών που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα εισέπρατταν 27 λεπτά και με τα διάφορα έξοδα και μεταφορά 47 λεπτά το κιλό.
Οι αιτίες και οι δικαιολογίες πολλές. Η διάλυση του συνεταιριστικού κινήματος στο παρελθόν με τις ατασταλίες των συνεταιρισμών και τις παρεμβάσεις και των μεταποιητών με τα στέκια ( που αποτέλειωσαν ότι είχε απομείνει), τα προβλήματα και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε υφιστάμενες ομάδες παραγωγών ( που προσπαθούμε μάταια μέχρι τώρα να επιλύσουμε και να ορθολογικοποιήσουμε)  και πολλές άλλες. Όμως πλέον όλοι βλέπουν ( συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης που είναι ιδιαίτερα αξιόλογη στην Πέλλα και συμβάλει σημαντικά στην διατήρηση της πρώτης θέσης παγκόσμια για το μεταποιημένο προϊόν) ότι το πράγμα δεν πάει ούτε βήμα παραπέρα με αυτή την κατάσταση. 
 Τώρα ξεκινά το πρόγραμμα για φέτος με συνολική ποσότητα περί τις 7000 τόνους. Θα αφήσουμε , σαν Πέλλα, να επαναληφθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση; 
Καλώ τον αγροτικό κόσμο της Πέλλας σε συντονισμό και εγρήγορση. Τίθεμαι στην διάθεση του να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην εκ νέου οργάνωση του, στην εκπροσώπηση του και στην διεκδίκηση λύσεων που θα φέρουν τον αγρότη της Πέλλας σε πολύ καλύτερη θέση.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΟΧΩΡΙ



Αριδαία, 18/7/2016

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

Υλοποιήθηκε το έργο που αφορούσε στην συντήρηση και επισκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων στην Δ.Ε. Εξαπλατάνου.
Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν στην ακριτική Λαγκαδιά και το Ριζοχώρι. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, καθώς με κάθε βροχή δημιουργούνταν πλημμύρες.
Το συνολικό κόστος των παραπάνω έργων ανέρχεται σε 8.336 ευρώ τα οποία εξασφαλίστηκαν από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που δίνουν λύση στην καθημερινότητα του δημότη εξασφαλίζοντάς την ποιότητα ζωής που δικαιούται. Μέσα σε ένα εξαιρετικά αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, εμείς συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια και βρισκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας. Οι παραπάνω παρεμβάσεις ήταν απαίτηση των τοπικών κοινωνιών εδώ και χρόνια. Όσον αφορά στη Λαγκαδιά, δυστυχώς είναι από εκείνα τα χωριά που παραμελήθηκαν ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με τα προβλήματα που συνάντησε εκεί. Και στο Ριζοχώρι τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί ήταν πολλά, όπως και σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου. Κάποια από αυτά τα λύσαμε, ενώ κάποια άλλα τα έχουμε ήδη δρομολογήσει. Σε κάθε περίπτωση είμαστε μια Δημοτική Αρχή με υψηλό το αίσθημα ευθύνης και αυτό το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας στο σύνολό τους». 




Την απόκτηση του ΛΑΖΑΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ανακοινώνει ο Αλμωπός Αριδαίας.



Την απόκτηση του 19χρονου ΛΑΖΑΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ με καταγωγή από την Υδραία ανακοινώνει ο Αλμωπός Αριδαίας. 

Ουσιαστικά πρόκειται για την επιστροφή ενός παλιού γνώριμου ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται κυρίως στη μεσαία γραμμή και ανδρώθηκε στην ομάδα του Αλμωπού με την περσινή χρονιά να αποτελεί εξαίρεση αφού αγωνίστηκε στη Θύελλα Φιλώτα στο πρωτάθλημα της  Γ΄ Εθνικής.

 Η Διοίκηση τον καλωσορίζει στην μεγάλη οικογένεια της ομάδας και εύχεται υγεία και καλή ποδοσφαιρική χρονιά. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...