Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

δεκαεπτάχρονος αθλητής του ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ ΤΡΑΠΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και έχει ανάγκη από αιμοπετάλια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Ενημέρωση των πολιτών για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ενημερώνει τους πολίτες ότι τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα είναι διαθέσιμα στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο ekloges.pkm.gov.gr καθώς επίσης στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr Οι πολίτες θα μπορούν να περιηγούνται στους παραπάνω ιστοτόπους και να πληροφορούνται συνεχώς για τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών στην περιοχή τους.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης «τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας καθιστούν εύκολη, γρήγορη και ανέξοδη την πρόσβαση στην ενημέρωση για την πορεία των εκλογικών αποτελεσμάτων για όλους τους υποψηφίους, μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί ο συνωστισμός των ενδιαφερομένων στα εκλογικά τμήματα και στο κέντρο μετάδοσης των αποτελεσμάτων και η διαδικασία συλλογής, μετάδοσης και εξαγωγής των τελικών αποτελεσμάτων θα κυλήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



42 καταξιωμένοι Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, στρατηγοί, ιατροί, καθηγητές, επιστήμονες κύρους, αλλά και Έλληνες αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές ενωμένοι συμμετέχουν στην μεγάλη πολιτική μάχη της 25ης Μαΐου.

   Ο θρίαμβος της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές θα είναι η χαριστική βολή στην καταρρέουσα χούντα Σαμαρά - Βενιζέλου.   Θα δικαιώσει και θα απελευθερώσει άμεσα τους παράνομα και αδίκως προφυλακισμένους Συναγωνιστές και θα στείλει για πρώτη φορά Έλληνες Εθνικιστές στην Ευρωβουλή για να αγωνιστούν δυναμικά για τα εθνικά συμφέροντα.

   Με κεντρικό μας σύνθημα: ΝΑΙ στην Ευρώπη των Εθνών -  ΟΧΙ στην Ευρώπη των τοκογλύφων τραπεζιτών, διεκδικούμε την ψήφο εκατομμυριών Ελλήνων!

   Καλούμε όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες, φίλους και φίλες στη μαζική ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 16 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Capsis (Μοναστηρίου 18), στις 19:30.

    Στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής, κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Η. Κασιδιάρης (υπ. Δήμαρχος Αθηναίων), Η. Παναγιώταρος (υπ. Περιφερειάρχης Αττικής), Μ. Τσακίρης (υπ. Ευρωβουλευτής) και οι αντιστράτηγοι Ε. Συναδινός (υπ. Ευρωβουλευτής) και Γ. Επιτήδειος (υπ. Ευρωβουλευτής).   

 Πληροφορίες: 6970138893

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΘ΄ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΡΥΣΑΣ-ΤΣΑΚΩΝΩΝ-Κ.ΡΟΔΩΝΙΑΣ


                                       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος  Ποντίων ΧΡΥΣΑΣ-ΤΣΑΚΩΝΩΝ-Κ.ΡΟΔΩΝΙΑΣ
σας προσκαλεί σε ένα μεγάλο γλέντι με παραδοσιακή μουσική
και πλούσια δώρα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΩΡΑ 21:00

ΔΥΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 6.000.000,00 € ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Δύο σύγχρονα διδακτήρια συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000,00 €
 παραδίδονται στους μαθητές και στις μαθήτριες της Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Εξασφαλίζουμε άριστες συνθήκες εκπαίδευσης για την πρόοδο των μαθητών και την υποστήριξη του έργου των δασκάλων τους

Μετά από την ολοκλήρωση του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, δύο ακόμη σύγχρονα διδακτήρια ολοκληρώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνιά τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών. Τα νέα σχολεία πρόκειται να υποδεχθούν τους μαθητές και δασκάλους τους από τη νέα σχολική χρονιά, εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Η κατασκευή τους ακολουθεί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ενώ με τη λειτουργία τους σταματάει η ταλαιπωρία των μαθητών που αναγκάζονται να συστεγάζονται σ’ άλλα διδακτήρια.
  

Σε όλη την επικράτεια της Κεντρικής Μακεδονίας η Περιφέρεια πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βελτιώνουν τις συνθήκες εκπαίδευσης για 14.800 μαθητές. Παράλληλα, εξοπλίζονται 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με αναπηρίες, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις συνθήκες εκπαίδευσης και εξυπηρέτησής τους.


Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Νιώθω ικανοποίηση και ως Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έργα που σχεδιάζουμε και ολοκληρώνουμε από κοινού με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις τεχνικές υπηρεσίες και όλους τους τοπικούς φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά. Οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός κόσμος της Πέλλας δικαιούνται σύγχρονες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ώστε να αναπτύξουν μέσα σε άριστες συνθήκες τις ικανότητες, τα ταλέντα και τις κλίσεις τους. Κάθε χρόνο οι μαθητές της Πέλλας, όπως και άλλων ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, σημειώνουν σημαντικές πρωτιές. Με την ολοκλήρωση των δύο σχολείων στην Αριδαία και τα Γιαννιτσά και του ολοήμερου νηπιαγωγείου στην Έδεσσα αποδεικνύουμε στην πράξη τι σημαίνει ισόρροπη ανάπτυξη». 

ΕΒΑΛΑΝ ΦΟΡΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Έβαλαν φόρο στο Κοινωνικό Ιατρείο

Κοινωνική αναλγησία ή απλή τυπολατρεία; Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ο φόρος επιτηδεύματος 400 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών στο “Κοινωνικό Ιατρείο Χανίων”;


Την ίδια στιγμή που οι γιατροί, νοσηλευτές και οι διοικητικοί του Κοινωνικού Ιατρείου προσφέρουν δωρεάν την εργασία τους και η δομή αυτή εξυπηρετεί περισσότερες από 700 οικογένειες (ανασφάλιστες, οικονομικά αδύνατες) χωρίς να εισπράττει ούτε ένα ευρώ, το ελληνικό κράτος θεωρεί σκόπιμο να φορολογηθεί!

Ο γιατρός κ. Μηνάς Βουλγαρίδης μας δείχνει το σχετικό σημείωμα για πληρωμή.

«Για να μπορούμε να λειτουργούμε σύμφωνα με τον νόμο ιδρύθηκε μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με το όνομα του “Κοινωνικού Ιατρείου”. Αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει για πολλούς λόγους. Αρχικά, γιατί ο χώρος που φιλοξενούμαστε είναι ιδιοκτησίας της Μονής Γουβερνέτου και έχουμε ένα παραχωρητήριο του χώρου από το μοναστήρι που θα μπορούσε να γίνει μόνο σε μία αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Δεύτερον, επειδή λειτουργούμε και υπάρχουμε χάρη στη βοήθεια των συμπολιτών μας, που μας δίνουν το υστέρημά τους, το οποίο είναι τόσο χρήσιμο για εμάς και θα πρέπει να τους δίνουμε κάποια απόδειξη. Εχουμε λοιπόν γραμμάτια είσπραξης, έχουμε Α.Φ.Μ. κατατεθειμένο στην Εφορία. Είναι ο μόνος τρόπος για μπορεί να λειτουργεί τυπικά, ουσιαστικά και νόμιμα μία Δομή αλληλεγγύης όπως είναι η δική μας», 
λέει ο κ. Βουλγαρίδης.

ΟΣΟ 20 ΕΜΒΟΛΙΑ


Πριν λίγες ημέρες το “Κοινωνικό Ιατρείο” υπέβαλε τη φορολογική του δήλωση. Με το να μην έχει κέρδη, ούτε τραπεζικές καταθέσεις κανείς δεν πίστευε ότι θα του επιβάλλονταν και ο φόρος με τον οποίο επιβαρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι.

«Πιστεύαμε ότι, ως μία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που δεν έχει μετόχους, δεν μοιράζει μερίσματα, δεν έχει κέρδη, στηρίζεται στην προσφορά των εθελοντών – μελών που έρχονται εδώ χωρίς να πληρώνονται, που στηρίζεται στη βοήθεια που έχει με φάρμακα, χρήματα και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούν οι συμπολίτες μας, πως δεν θα υπήρξε και φορολογική επιβάρυνση. Ομως, μας ήρθε αυτή η διαταγή πληρωμής για φόρο επιτηδεύματος, όταν έχουμε μηδενικό ταμείο, ώστε να πληρώσουμε 400 ευρώ! Το ποσό είναι σημαντικό για εμάς, γιατί μπορεί να σημαίνει 20 εμβόλια για παιδιά, λειτουργικά έξοδα για τηλέφωνο και ρεύμα για έναν χρόνο. Αισθανόμαστε ότι το κράτος μας κλέβει. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι απλά είναι θεατής στην προσπάθειά μας και δεν μας έχει βοηθήσει σε τίποτα. Τώρα, βλέπουμε ότι δεν είναι θεατής, αλλά είναι ουσιαστικά αντίπαλος», 
εξηγεί ο κ. Βουλγαρίδης.

Το “Κοινωνικό Ιατρείο Χανίων” καλύπτει αυτή τη στιγμή τις ελλιπείς Κρατικές Δομές, την αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων, αλλά και των νεόπτωχων. Με βάση τα στοιχεία εξυπηρετεί εδώ και ενάμιση χρόνο από τη λειτουργία του περίπου 710 οικογένειες. 

«Εδώ εξετάζονται δωρεάν από τους γιατρούς μας, παίρνουν τα φάρμακά τους, αν χρειαστούν εξετάσεις ή μικροεπεμβάσεις προχωρούν με δικά μας έξοδα. Σ’ αυτό που ένα κράτος πρόνοιας επιβάλλεται να κάνει και δεν κάνει, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε εμείς. Πιστεύαμε, ότι ένα κράτος πρόνοιας θα στήριζε αυτές τις δομές. Ομως, έρχεται και μας δημιουργεί εμπόδια. Είναι μία απογοήτευση για εμάς.»


ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλει φόρο επιτηδεύματος το “Κοινωνικό Ιατρείο” πέρα από τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των απλών καθημερινών υποστηρικτών του αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό.

«Την περασμένη Τετάρτη ήταν εδώ ο Τζορτζ Λούντβικ με τρεις συνεργάτες του. Ηδη η οργάνωσή του που λέγεται “Ιατρική βοήθεια από την Ελλάδα” μας έχει στείλει δύο φορές φάρμακα. Μας είπε ότι η βοήθεια θα γίνει πιο εντατική το επόμενο διάστημα και τον ευχαριστούμε. Επίσης, στο Λουξεμβούργο γίνεται ένα ρεσιτάλ πιάνου με πρωτοβουλία μίας Ελληνίδας οδοντιάτρου που δουλεύει εκεί. Τα έσοδα από το ρεσιτάλ θα δοθούν για να στηριχθούν τα κοινωνικά ιατρεία της Θεσσαλονίκης και των Χανίων. Με τα χρήματα θα αγοραστούν εμβόλια που έχουμε ζητήσει. Τέτοιες ενέργειες μας δίνουν δύναμη και κουράγιο. Η επιβάρυνσή μας με 1 ευρώ είναι ανάλγητη, όταν κανείς από εμάς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φαρμακοποιούς, το διοικητικό προσωπικό και τους λογιστές δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Ο μόνος που έρχεται να πάρει από εμάς είναι το κράτος»,
καταλήγει ο κ. Βουλγαρίδης.


ΠΗΓΗ:
chaniaport


ΣΚΗΝΕΣ ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Σκηνές σεξ και βίας για την ψήφο των νέων (βίντεο)

Το κοινοβούλιο της Δανίας απέσυρε βίντεο κινουμένων σχεδίων το οποίο με σκοπό να προσελκύσει την προσοχή των νέων ψηφοφόρων στις επικείμενες ευρωεκλογές χρησιμοποιούσε σκηνές σεξ και βίας
Στο βίντεο με τίτλο «Voteman» («Ψηφοφόρος») ο ομώνυμος υπερήρωας απεικονίζεται να επιδίδεται σε ομαδικό σεξ με πέντε γυναίκες και να γρονθοκοπεί νέους οι οποίοι δεν ασκούν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν.


Ο πρόεδρος της Βουλής Μόουνς Λίκετοφτ δήλωσε ότι έλαβε υπόψη του τις απόψεις «πολλών προσώπων για τα οποία τρέφω βαθύ σεβασμό, με βάση τις οποίες το φιλμ αυτό ήταν πολύ πιο σοβαρό και προσβλητικό από ό,τι σχεδιαζόταν να είναι και ότι απευθυνόταν με ταπεινωτικό τρόπο στους νέους».

Το επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε τη Δευτέρα στον λογαριασμό του Κοινοβουλίου της Δανίας στον ιστότοπο YouTube και στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και είχε πάνω από 200.000 θεάσεις ώσπου να αποσυρθεί μία ημέρα μετά τη δημοσίευσή του.
Ο αφηγητής στο φιλμ εξιστορεί πως ο Voteman, ο οποίος στο παρελθόν δεν ψήφιζε και έχανε έτσι τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή του για θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή ή τα επικίνδυνα χημικά σε παιδικά παιχνίδια, αφοσιώθηκε κατόπιν στην αποστολή να κάνει «τους πάντες να ψηφίσουν».


«Οι αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ήταν βαθιά διχασμένες» ανέφερε ο Λίκετοφτ σε e-mail που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, τονίζοντας πως ορισμένοι «θεώρησαν ότι επρόκειτο για αισχρό αλλά αποδεκτό χιούμορ που θα μπορούσε να προσελκύσει την προσοχή στην ψηφοφορία της 25ης Μαΐου, κάτι που ήταν ο στόχος του».

«Παραδέχομαι ότι η Βουλή, ως θεσμός, θα είναι στο μέλλον πιο προσεκτική όσον αφορά το τι παραγγέλνουμε» πρόσθεσε.

Από τους περίπου 4,1 εκατ. Δανούς που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές, οι περίπου 33.600 είναι νέοι ψηφοφόροι.

Ο Κρίστιαν Γένσεν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της αντιπολίτευσης, των Φιλελεύθερων, δήλωσε πριν από την απόφαση του προέδρου της Βουλής ότι δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να «βάλει τα κλάματα ή να αρχίσει να ουρλιάζει από οργή» για το βίντεο αυτό.

Η Έζλεμ Σέκιτς του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος επικρότησε την απόφαση να αποσυρθεί το διαφημιστικό αυτό βίντεο και πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί ποτέ διότι πρόβαλε μια εξευτελιστική άποψη για τους άνδρες, τις γυναίκες και τους νέους.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ-ΑΠΛΗΣΤΙΑ-ΑΝΕΧΕΙΑ

Αμορφωσιά – Απληστία – Ανέχεια

Δυο φορές μέσα σε τέσσερις μήνες βρέθηκα να μου παρουσιάζουν νέοι μορφωμένοι άνθρωποι το πώς θα πραγματοποιήσω τα πιο άπιαστα όνειρα μου.
«Δεν έχεις βαρεθεί να ζεις δουλεύοντας χωρίς μέλλον;
Δεν έχεις βαρεθεί να ζεις δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες;
Δεν έχεις βαρεθεί να ζεις δουλεύοντας για τρις και εξήντα;
Θες να βγεις από το matrix; Ναι ή Όχι;»


Ποιος θα πει όχι;
«Ναι φίλε μου θέλω!! Θέλω να ελευθερωθώ!!!»

Στο επόμενο στάδιο περνούν από την οθόνη του υπολογιστή ή tablet (ανάλογα με το μέρος που έχει δοθεί το ραντεβού) ατέλειωτες φωτογραφίες με ευτυχισμένους ανθρώπους που κάνουν διακοπές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

«Υou Should Be Here»

«Υou Should Be Here»

«Μηνιαίο εισόδημα μετά από λίγο καιρό χωρίς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δακτυλάκι. Ταξίδια και Πολυτελή αμάξια τα οποία περιμένουν να γίνουν δικά σου. Σου αρέσουν αυτά που βλέπεις; Τα θέλεις; »
«Το ρωτάς; Ασφαλώς!!!»
«Με 300 Ευρώ εγγραφή και φέρνοντας καινούργια μέλη μπορείς να τα έχεις όλα.»
«Ξεκινάμε!!»


Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένα Σχήμα Ponzi


Οι εταιρίες πυραμίδες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Πριν αρκετά χρόνια είχα κάνει έρευνα για τη φύση τους αφού την είχαν “πατήσει” πολλοί άνθρωποι.
Μετά την έρευνα είχα καταλήξει πως αποκλείεται να ξανασυμβεί μια τόσο εξόφθαλμη απάτη σ’ ένα κοινό που την έχει ήδη «πάθει» με μικρές και μεγάλες πυραμίδες (βλ. χρηματιστήριο). Αλλά λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο.

Υπάρχει σήμερα μια ανίερη συμμαχία ανάμεσα στην Αμορφωσιά, την Απληστία και την Ανέχεια που έφερε η οικονομική κρίση.
Δεν κατανοούν, πως όταν εξαντληθεί η δικτύωση η οποία αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο το σύστημα αυτό απλά θα καταρρεύσει και μόνο όσοι ήταν πολύ ψηλά θα είναι εκείνοι που θα έχουν βγάλει χρήματα.
Είμαστε ως πολιτισμός τόσο τυφλωμένοι με τον πλούτο, που τα τρελά ταξίδια σε εξωτικά νησιά και τα θηριώδη τζιπ που υπόσχονται οι επιτήδειοι αντί να εγείρουν ερωτήματα μας βυθίζουν σε λήθαργο ονειροπόλησης.

Υπάρχει σήμερα δυστυχώς και η επιτακτική ανάγκη της επιβίωσης. Ένας απελπισμένος θα γραφτεί οπουδήποτε και θα αποκηρύξει κάθε ορθολογισμό με τη σκέψη μιας πιο άνετης ζωής. Αυτό για εμένα είναι και το πιο χυδαίο σκέλος αυτής της απάτης.

Όσοι ασχολούνται με πυραμίδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τους κήρυκες των θρησκευτικών αιρέσεων.
Αφού γίνει πλύση εγκεφάλου μέσω των επί πληρωμή(!) σεμιναρίων (βλ. εκκλησιαστική λειτουργία) σε προσεγγίζουν με μια αρρωστημένα θετική διάθεση έτοιμοι να σου αλλάξουν την ζωή.
Αν βέβαια εγείρεις ερωτήματα ή μιλήσεις περί πυραμίδας τότε τα πρόσωπα σκοτεινιάζουν λες και τους έβρισες τα ιερά και τα όσια.
Όταν τελικά σου ζητούν χρήματα για το αόριστο προϊόν που «θα» σου παρέχουν στο μέλλον τότε η διαφορές με τις αιρέσεις / θρησκείες είναι πια ανύπαρκτες.

Χαρακτηριστικό (και αστείο) είναι όταν -αφού τους απορρίψεις- τους λες:
«Φίλε, ελπίζω να επιτύχεις με αυτό που ξεκίνησες.» και εκείνοι σε διακόπτουν με θυμό, λέγοντας σου:
«Η λέξη ‘ελπίζω’ είναι λανθασμένη! Μην την ξαναπείς ποτέ. Τα λεφτά θα βγουν, η επιτυχία είναι σίγουρη.»
Λέξεις όπως το «Ελπίζω» δηλαδή η ύπαρξη πιθανοτήτων στην επιτυχία ή αποτυχία που ισχύουν ακόμα και στις πιο σίγουρες επιχειρηματικές κινήσεις, στις εταιρίες πυραμίδες απαγορεύονται δια ροπάλου.
Θρησκεία με τα όλα της λοιπόν και Θεός τους το χρήμα.

«Τα όνειρα χορταίνουν περισσότερο από τα ψίχουλα»
Είναι ίσως από τα πιο σωστά γνωμικά που έχω διαβάσει.
Δεν εξηγούνται βέβαια μόνο οι εταιρίες πυραμίδες από αυτό άλλα και το γενικότερο σαθρό κοινωνικό μας κατασκεύασμα που προτιμά τα όμορφα λόγια από τις πράξεις.

Ζω για την ημέρα που όλοι οι εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου και της ελπίδας θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους.
Δεν ελπίζω πως θα συμβεί, το πιστεύω. Δεν μπορεί να μην συμβεί.



Υ.Γ.
Εδώ αφήνω τους συνδέσμους για την συγκεκριμένη απάτη :
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Η Worldventures είναι ΑΠΑΤΗ !!!
ΑΠΑΤΗ Worldventures
Mαρτυρια πρωην μελους της worldventures για την δομη πυραμιδα της εταιρειας
Κατι πολυ περιεργο συμβαινει (worldventures)
Το κόλπο της πυραμίδας


ΠΗΓΗ:
Χαζούλης - Στους καίρους των έξυπνων, ένας χαζούλης θα επαναφέρει τις ισορροπίες.

ΜΟΤΟ Ε: ΤΟ ANDROID ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ

Το νέο, φθηνό smartphone 'παντός καιρού' της Motorola
Σε ειδικό event που διοργάνωσε η εταιρεία στο Λονδίνο, η Motorola αποκάλυψε μετά από πολλές διαρροές που προηγήθηκαν, το φθηνότερο, πλήρες Android smartphone που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. To συγκεκριμένο μοντέλο, μαζί με  το MOTO G LTE, που παρουσίασε επίσης στο event, αποτελεί την πρώτη απόπειρα για λανσάρισμα νέων συσκευών μετά την πώληση της εταιρείας από την Google στην κινεζική Lenovo.

   Με τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 110 ευρώ, οι καταναλωτές θα έχουν στα χέρια τους ένα υπερπλήρες smartphone με οθόνη 4,3 ιντσών, τεχνολογίας qHD και ανάλυσης 960 x 540, που προστατεύεται από το κάλυμμα Gorilla Glass 3, το οποίο είναι ανθεκτικό σε χαρακιές, νερό και άλλες κακουχίες.
 Το MOTO E, παράλληλα, θα διαθέτει εναλλάξιμες προσόψεις ώστε ο κάτοχός του να μπορεί να αλλάξει το χρώμα της συσκευής 

Τα πολύχρωμα περιβλήματα του MOTO E


Στο εσωτερικό του νέου smartphone της Motorola, κυριαρχεί ένας διπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 200, στα 1.2GHz, και μνήμη RAM που φτάνει το 1GB, ενώ η συσκευή διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 4GB, επεκτάσιμo μέσω καρτών microSD, αλλά και μια κάμερα 5 Megapixel, διπλή υποδοχή καρτών SIM, ενώ 'φοράει' το λειτουργικό Android 4.4.2 Kit-Kat.

   Όπως αναφέρει η εταιρεία στο προωθητικό site με τίτλο "Αντίο χαζό τηλέφωνο" (#GoodbyeDumbPhone) το νέο της "έξυπνο" τηλέφωνο είναι μια συσκευή "για όλους, φτιαγμένη για να αντέχει τα πάντα" που θα κοστίζει περίπου 110 ευρώ χωρίς συμβόλαιο και θα κυκλοφορήσει σε 40 χώρες.

   Γνωρίστε το... "android του φτωχού", το ΜΟΤΟ E, στο παρακάτω video: 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τα bytes μου αργά

Τις τελευταίες θέσεις στην ταχύτητα των ιντερνετικών συνδέσεων στην Ευρώπη αλλά και ανάμεσα στις  χώρες του ΟΟΣΑ βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Ookla.   

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο μέσος όρος μετάδοσης δεδομένων ανά δευτερόλεπτο στην Ελλάδα στα ευρυζωνικά σταθερά δίκτυά της ανέρχεται σε 8,79 εκατ. στοιχειώδεις μονάδες πληροφορίας το δευτερόλεπτο (Mbps), όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι σχεδόν διπλάσιος (18,3 Mbps) και υπερδιπλάσιος στις χώρες του ΟΟΣΑ (22,9 Mbps) και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (24,6 Mbps), μέλος των οποίων είναι η Ελλάδα.
 Με βάση τις προαναφερόμενες επιδόσεις, η χώρα κατατάσσεται στην 86η θέση μεταξύ 191 χωρών που συμμετέχουν στη μέτρηση.
 Στην Ε.Ε. κατατάσσεται 25η.

   Τις υψηλότερες ταχύτητες στην Ελλάδα χαίρονται σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι κάτοικοι της Βούλας στην Αττική που «πιάνουν» τα 20,58 Μbps. 
Ακολουθούν, η Γλυφάδα με 11,84 Mbps, η Αλεξανδρούπολη με 10,92 Mbps και η Τρίπολη με 10,00 Mbps. 


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΚΙΤΣΑ ΜΟΔΑΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Σχεδιάστρια μόδας δημιουργεί εντυπωσιακά σκίτσα με πέταλα λουλουδιών [εικόνες]

Η τέχνη συχνά εμπνέεται από τη φύση, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ισως το πιο ενδιαφέρον παράδειγμα είναι τα αέρινα σκίτσα της νεαρής σχεδιάστριας μόδας Γκρέις Τσάο, που έβαλε στα σχέδια της.... την Ανοιξη.
Η 22χρονη Γκρέις Τσάο είναι φοιτήτρια από τη Σιγκαπούρη και χρησιμοποιεί έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο για να παρουσιάσει τα σχέδια της. Αντί για μελάνι, ακουαρέλες, μολύβια, ή ύφασμα, χρησιμοποιεί πραγματικά πέταλα λουλουδιών, τα οποία, όχι μόνο δεν χρησιμεύουν ως υποκατάστατα για τις γραμμές και τα χρώματα, αλλά εισάγουν επίσης τις δικές τους μοναδικές υφές και μορφές.
Η Ciao άρχισε να χρησιμοποιεί τα πέταλα λουλουδιών κατά λάθος, όταν ήθελε απλά να διατηρήσει την ομορφιά ενός ετοιμοθάνατου τριαντάφυλλου που της έδωσε ένα αγόρι. Τώρα το κάνει αυτό συνεχώς. Τα αγαπημένα λουλούδια της είναι αυτά με τις πολλαπλές αποχρώσεις.
«Με βοηθούν να δημιουργήσω εικόνες που διαφορετικά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ» δήλωσε η ίδια μιλώντας στο Buzzfeed. «Νομίζω ότι πέταλα λειτουργούν πολύ καλά για την απεικόνιση και επειδή έχουν λεπτότητα και φινέτσα, μιμούνται το μαλακό ύφασμα.»
Αν και σπουδάζει στο Βuisness School, η Τσάο εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργώντας σχέδια μόδας για καθημερινά ρούχα, καθώς και νυφικά.




















ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ SAMSUNG ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Σε αποζημίωση εργαζομένων που προσβλήθηκαν από καρκίνο προχωρά η Samsung

Σε αποζημίωση εργαζομένων της που υποστηρίζουν ότι προσβλήθηκαν από καρκίνο θα προχωρήσει η Samsung Electronics. Η εταιρία δεσμεύθηκε να αποκαταστήσει μέλη του προσωπικού της τα οποία ασθένησαν δουλεύοντας σε εργαστάσιά της που κατασκευάζουν ημιαγωγούς, αρνήθηκε ωστόσο να διευκρινίσει πόσα άτομα αφορά η συμφωνία.

Τα έξι τελευταία χρόνια, περίπου 40 εργαζόμενοι κατέθεσαν προσφυγή στην κυβερνητική Υπηρεσία Αποζημιώσεων και Υγείας των Κορεατών Εργαζομένων. Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός διευθυντής της Samsung, Κουόν Ο-Χιούν, αναφέρει πως ο όμιλος θα προσφέρει «μια αρμόζουσα αποζημίωση» στους μισθωτούς που προσβλήθηκαν από τη νόσο αυτή ή στις οικογένειες αυτών που απεβίωσαν εξαιτίας της.
«Αποτύχαμε να προσφέρουμε την απαραίτητη προσοχή στον πόνο και τις δυσκολίες των θυμάτων και των οικογενειών τους» αναφέρει στην ανακοίνωση. Η Samsung θα συστήσει ομάδα διαιτησίας για να καθορίσει τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων, προσθέτει.

Η Samsung ανέκαθεν αρνείτο ότι οι καρκίνοι των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα των τοξικών προϊόντων που χειρίζονται στους χώρους της δουλειάς τους και η ανακοίνωση του Κουόν Ο-Χιούν υπογραμμίζει πως ο όμιλος δεν θεωρεί ότι ευθύνεται για τις ασθένειες των μισθωτών του. Οι καρκίνοι των εργαζομένων σε εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών επισημάνθηκαν στη νοτιοκορεατική κοινή γνώμη με την προβολή το Φεβρουάριο μιας ταινίας βασισμένης στην αληθινή ιστορία ενός μισθωτού της Samsung, του Χουάνγκ Γιου-Μι, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία αφού εργάσθηκε για τέσσερα χρόνια σ' ένα εργοστάσιο του ομίλου.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τριφυλία: Η περιοχή της Ελλάδας που βγάζει το πιο πρώιμο καρπούζι της Ευρώπης [εικόνες]

Στις 20 Μαΐου αναμένονται τα πρώτα υπαίθρια καρπούζια από την περιοχή της Τριφυλίας για την φετινή χρονιά. Είναι ένα ρεκόρ που το τιμούν κάθε χρόνο.

Η καλλιεργητική χρονιά εξελίσσεται με πολλές δυσκολίες και προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως επισήμανε. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τις βροχές που έχουν πέσει από την περίοδο που τα καρπούζια βγήκαν από τα πλαστικά κάλυψης - οι οποίες ήταν συχνές δημιουργώντας προβλήματα στην καρπόδεση. Επίσης προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή για 1-2 μέρες.

Όλα αυτά, τόνισε, έχουν ανακατέψει πολύ τα πράγματα και η καλλιέργεια εξελίσσεται με πολλές δυσκολίες. Παρά τα προβλήματα όμως ανέφερε ότι υπάρχουν πρώιμες καλλιέργειες και τα πρώτα καρπούζια θα βγουν από την περιοχή περίπου στις 20 Μαΐου.
Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις κινούνται στα 6.000-8.000 στρέμματα και για φέτος αναμένεται παραγωγή 40.000 τόνων.

Το καρπούζι είναι από τις σημαντικότερες καλλιέργειες για την Τριφυλία Μεσσηνίας, λόγω του έντονα εξαγωγικού χαρακτήρα της. Η κατανάλωσή του έχει άμεση σχέση με τις καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό οι παραγωγοί προσεύχονται στα τέλη του Μαΐου να επικρατεί ζέστη στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στις καταναλώτριες χώρες, τόσο αυξάνεται και η ζήτησή του. Πρόκειται για καλλιέργεια με υψηλό κόστος παραγωγής και όσο πιο πρώιμο είναι το καρπούζι τόσο πιο ακριβό είναι. Πέρυσι, το πρώιμο καρπούζι μπήκε στην αγορά στα 0,5 ευρώ και κατέληξε στα 0,10 ευρώ.



Στην περιοχή θεσπίστηκε, φυσικά, η Γιορτή του Καρπουζιού







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ - ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ποια είναι τα πιο γερά ποτήρια στον κόσμο -Πού βρίσκεται η Ελλάδα [χάρτης]

Εναν χάρτη που δείχνει ποιες χώρες καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ, δημιούργησε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η Ελλάδα έχει την τιμητική της.

Σύμφωνα με τον χάρτη του ΠΟΥ, οι Ρώσοι και οι γείτονές τους πίνουν το περισσότερο. Η Πορτογαλία και η Ανδόρα συγκαταλέγονται επίσης στους μεγάλους πότες, αφού καταναλώνουν πάνω από 12,5 λίτρα ανά άτομο.
Στην Ευρώπη η Γαλλία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και η Ελβετία είναι γερά ποτήρια. Προς μεγάλη έκπληξη οι Ιταλοί πίνουν εμφανώς πολύ λιγότερο.
Στη Βόρεια Αμερικοί οι πιο αλκοολικοί είναι οι Καναδοί. Στη Βόρεια Αφρική δεν πίνουν πολύ λόγω θρησκείας, αλλά στη Νότια Αφρική το τσούζουν περισσότερο.
Φυσικά το ρεκόρ στον χάρτη του ΠΟΥ το κρατούν οι Ρώσοι και η χώρα τους έχει βαφεί με μαύρο χρώμα από τον ΠΟΥ. Η κατανάλωση αλκοόλ στη Ρωσία εμφανίζεται ως μέγιστο πρόβλημα. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι περισσότεροι πρόωροι θάνατοι στη Ρωσία οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ασθένειες στο συκώτι, δηλητηρίαση από αλκοόλ και τροχαία, είναι οι αιτίες από τις οποίες πεθαίνουν συχνότερα οι Ρώσοι λόγω του ποτού.
Η Ελλάδα είναι «χτυπημένη» στον χάρτη με έντονο κόκκινο χρώμα, που σημαίνει ότι οι Ελληνες πίνουν πολύ, όσο και οι άλλοι δυτικοευρωπαίοι.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΓΩ, Ο ΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ


Δεν θα ξέραμε τίποτα για τον Μανουήλ Πανσέληνο, τον μεγαλύτερο ζωγράφο της βυζαντινής τεχνοτροπίας που ζωγράφισε τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του 13ου αιώνα στο Πρωτάτο και στις άλλες μονές του Αγίου Όρους.
Aν ο μοναχός Διονύσιος εκ Φουρνά, δεν διέσωζε το όνομά του, γράφοντας μια πραγματεία περί ζωγραφικής για να φωτιστούν οι νεώτεροι, όπως έγραψε, από τον «ως σελήνη λάμποντα κυρ Μανουήλ Πανσέληνο», τρεις αιώνες μετά τον θάνατό του.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ




Από το Τμήμα Φαρμάκων- Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Ιουνίου 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

                                           ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ   2-6-14          
9.00-12.00: Έλεγχος Φαρμάκων
12.00-15.00: Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων.

ΤΡΙΤΗ    3-6-14             
9.00-12.00: Εκτέλεση συνταγών
12.00-15.00: Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων


                                        ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ( ή ΓΡΑΠΤΕΣ)ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ  4-6-14            
9.00-12.00: Ελληνική Φαρμακοποιία-Φαρμακοτεχνία
12.00-15.00: Φαρμακευτική Εμπορευματολογία-Στοιχεία Ιστορίας- Νομοθεσία

ΠΕΜΠΤΗ   5-6-14              
9.00-12.00: Φαρμακολογία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  6-6-14        
9.00-12.00: Τοξικολογία
Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να κατατεθούν στο Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014.  Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό τους, τη Δευτέρα  2 Ιουνίου 2014  και ώρα 9.00 π.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.
Οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος γίνεται από τους εξεταστές, σύμφωνα και με το υπόλοιπο πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τις τυχόν τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το παράβολο 11,74 ευρώ το από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Θεσσαλονίκης (Ερμού & Καρ.Ντήλ γωνία) και το καταθέτουν στη γραμματέα της Επιτροπής την πρώτη μέρα των εξετάσεων.

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ


''Άμεσα θα αποσταλεί ο φάκελος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή , προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς των οποίων το εισόδημα το 2013 επλήγη από το φαινόμενο της ακαρπίας''.

Αυτό έκανε γνωστό ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόφιλος Λεονταρίδη σε συνάντηση του με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα της ακαρπίας της ελιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, δήλωσε τα εξής: «To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύστησε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία εξέτασε το φαινόμενο της ακαρπίας σε ορισμένες δενδρώδεις καλλιέργειες της χώρας, εσοδείας 2013, μεταξύ αυτών και των ελαιοκαλλιεργειών. Μετά την επεξεργασία όλων των στοιχείων, η επιτροπή εξέδωσε πόρισμα, όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων τεκμηριώνεται το αίτιο που προκάλεσε την ακαρπία, όπως ακριβώς ορίζεται στον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων. Ο ΕΛΓΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρώσει όλο το απαραίτητο υλικό, να ετοιμάσει τον σχετικό φάκελο και να τον κοστολογήσει. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, ο φάκελος συνολικού προϋπολογισμού περίπου 65 εκ. ευρώ βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο συγκεκριμένος φάκελος να αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το συντομότερο, προκειμένου να αποζημιώσουμε τους παραγωγούς των οποίων το εισόδημα το 2013 επλήγη από το φαινόμενο της ακαρπίας, της μικροκαρπίας ή της σχοινοκαρπίας.


Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο των σχετικών διατάξεων του Ν. 4235/14 του ΥπΑΑΤ, που πρόσφατα ψηφίσαμε στη Bουλή και ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α., διενεργείται διαγωνισμός για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, στην οποία περιλαμβάνεται η διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης στους θεσμικά ασφαλιζόμενους κινδύνους, της μερικής ή ολικής απώλειας της ηρτημένης παραγωγής ή της μειωμένης καρπόδεσης, λόγω συνδυασμού λοιπών δυσμενών αιτιών για τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Ο χρόνος υλοποίησης του Έργου ορίζεται σε 4 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης. Με τον τρόπο αυτό, ο ΕΛ.Γ.Α. προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς, που δοκιμάζονται από ζημιές στη σοδειά τους».

www.dikaiologitika.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ


«Επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προς τον ΕΛΓΑ»
Παρέμβαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ που συνεδριάζει την Παρασκευή 16 Μαΐου και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε με επιστολή του ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης ζητώντας να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής τονίζει στην επιστολή του: «Έντονος είναι ο προβληματισμός του αγροτικού πληθυσμού καθώς στις 30 Απριλίου 2014 λήγει η προθεσμία για τις οφειλές των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ. Πολλοί παραγωγοί όμως, αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτό το χρονοδιάγραμμα γιατί εκκρεμούν ακόμη αρκετές πληρωμές από την περσινή παραγωγή τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.200 παραγωγοί, ανά την επικράτεια, οι οποίοι ενώ δικαιούνται αποζημιώσεις κινδυνεύουν να μην τις εισπράξουν λόγω της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΛΓΑ.   Η δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας και η ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει κάποια διευκόλυνση προς τους παραγωγούς».


Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής ζήτησε να γίνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί παράταση για την τακτοποίηση από την πλευρά των παραγωγών των ασφαλιστικών τους εισφορών. 

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ


   Η κεντρική ομιλία του Γιάννη Σηφάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» θα γίνει την Παρασκευή στις 9:30μμ μπροστά από το εκλογικό κέντρο στην Αριδαία

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ



Σας προσκαλούμε στην Κεντρική Ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Πασόη Δημήτρη, που θα πραγματοποιηθεί στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού
 'ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ' (Αγ.Νικάνδρου 16),
 την Παρασκευή 16/05/2014 στις 21:00.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ & «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»               στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ με ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ την Υποψ.Ευρωβουλευτή ΚΑΠΕΤΗ ΘΕΑΝΩ                         
          
      
    Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με παλμό πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ & της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Γιαννιτσά.

    Κεντρική ομιλήτρια η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Καπέτη Θεανώ, ενώ χαιρετισμούς αθεύθυναν οι υποψήφιοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» για την  Αντιπεριφέρεια Πέλλας Ουγγρίνος Αλέκος και τον Δήμο Πέλλας Αποστολίδης Χαράλαμπος.
  
     Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αποστολίδης Χαράλαμπος, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα :      
   «Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πέλλας ήταν παρούσα: στους αγώνες των εργαζομένων στο δήμο ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίησης της Υγείας, στους αγώνες που δίνονται καθημερινά σε μια σειρά από χώρους δουλειάς κόντρα σε απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία για να πληρωθούν δεδουλευμένα, για να εξασφαλιστούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, στα μπλόκα των αγροτών, ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση και αντιδραστικοποίηση της Παιδείας, τις απολύσεις και τις διώξεις εκπαιδευτικών, στην οργάνωση της αλληλεγγύης στα τμήματα του λαού μας που είναι σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, για να μην τους κόψουν το ρεύμα, για να μην τους πάρει η τράπεζα το σπίτι, το μισθό ή τη σύνταξη, με συγκεκριμένη πρόταση για το σκάνδαλο της ρύπανσης του ποταμού Λουδία, ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, που δεν έχουν άδεια παραμονής ή ζητούν πολιτικό άσυλο, κατάγγειλε τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, της ΧΑ στον τόπο του μαρτυρίου των κατοίκων της πόλης, στον Ομαδικό Τάφο, υπερασπιζόμενη την μνήμη και τις αγωνιστικές παραδόσεις αυτού του τόπου, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού και την ληστρική εκμετάλλευση των πηγών της Αραβησσού, ενάντια στα σχέδια εξόρυξης χρυσού στο βουνό Πάϊκο».


    Ο Ουγγρίνος Αλέκος, στην ομιλία του τόνισε :            
«Η  αλήθεια για την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, αλλά και τους Δήμους της Πέλλας Έδεσσας, είναι πως έχουν σαν ευαγγέλιο τους κατά 80% τις Οδηγίες της Ε.Ε. Με τις αρμοδιότητες του Καλλικράτη, με τη μετατροπή & της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας σε εργαλείο της κεντρικής εξουσίας, η αρχική Διοίκηση της με τον κ.Ψωμιάδη και στη συνέχεια με τον κ. Τζιτζικώστα, με Αντιπεριφερειάρχη στην Πέλλα τον κ.Θεοδωρίδη & περιφερειακό σύμβουλο και σημερινό υποψήφιο με την ΝΔ κ.Ανδρίτσο :
    Πρωταγωνιστεί ή συναινεί για να αλλάζει η χρήση γης, αδειοδοτώντας  επιχειρηματικούς ομίλους για τη λεηλασία της. Παραδίδει γη υψηλής παραγωγικότητας για φωτοβολταϊκά ή για βιοκαύσιμα, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους φτωχούς αγρότες, που συχνά χρεοκοπούν επειδή πίστεψαν σε τέτοιες επιλογές.
Κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο  με " καλάθια και δημοπρατήρια» αγροτικών προϊόντων. Για τα ουσιαστικά προβλήματα της αγροτιάς όμως, δε λέει κουβέντα. Για τις απλήρωτες για μήνες – και χρόνια ανεξόφλητες - παραγωγές σε Φρούτα & Ζωικά προϊόντα. Για τις ζημιές από ακαρπία που δεν καλύπτει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ, για τις άδικες αποζημιώσεις από τα χαλάζια. Για τα χαράτσια σε γη, αρδευτικές γεωτρήσεις, νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων, την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, που μειώνει τις επιδοτήσεις, τις αποδεσμεύει την παραγωγή, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Αποτελεί, δηλαδή, εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών. Κινείται στην ρότα του γρηγορότερου αφανισμού χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών, ακόμα πιο πανάκριβων και μη ασφαλών προϊόντων για το λαό.  Σε αυτή την κατεύθυνση, του αφανισμού των μεροκαματιαρήδων προς όφελος των ομίλων κινείται και το νομοσχέδιο για τους αγρότες και για τους επαγγελματίες λαϊκατζήδες. Μας δείχνουν όμως το δρόμο οργανωμένης αντίδρασης, οι πρωτόγνωρα μαζικές & μαχητικές πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα της  Πέλλας».


Στην ομιλία της η Καπέτη Θεανώ, μέλος της Κεντρ.Επιτροπής του ΚΚΕ & υποψήφια ευρωβουλευτής ανέφερε :
     «Πολλά είναι τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αντίκτυπο που έχει η υλοποίηση των κατευθύνσεων της για τον ελληνικό λαό. Μια σειρά από μέτρα που εφαρμόζονται, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, ήδη τα νιώθουν στο πετσί τους οι λαϊκές οικογένειες, ενώ η ίδια η συμμετοχή της Ελλάδας σε μια λυκοσυμμαχία όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, που μόνο των λαών δεν είναι, εγκυμονεί κινδύνους για τους λαούς. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο ζήτημα της Ουκρανίας, όπου η «δημοκρατική ΕΕ» δε δίστασε να στηρίξει εθνικιστικές φασιστικές δυνάμεις στο κοινοβούλιο προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της στην περιοχή.  
       Κριτήριο στην κάλπη στις εκλογές δεν μπορεί παρά να είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την ΕΕ, η οικονομική καπιταλιστική κρίση και η διέξοδος απ' αυτήν, οι θέσεις των κομμάτων, η πολιτική και πρακτική που ακολούθησαν και ακολουθούν. Χρειάζεται ο ελληνικός λαός να σκεφτεί τι έφερε η πολιτική της ΕΕ, πολιτική που την επεξεργάστηκαν και την υλοποίησαν από κοινού σοσιαλδημοκρατικά, φιλελεύθερα και «αριστερά» κόμματα, τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Έφερε δεινά για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, κέρδη για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.
     Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρώσει αρκετή πείρα και μπορούν να καταλάβουν, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για τον καπιταλισμό που να μη στηρίζεται πάνω στην ελαστική εργασία, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας και μέχρι τα βαθιά γεράματα.
      Τώρα που τα καπιταλιστικά κράτη της ΕΕ έχουν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν την κρίση, την όποια αναιμική ανάπτυξη, τους ανταγωνισμούς, πρέπει οι λαοί να παρέμβουν αποφασιστικά και να μην τους δώσουν τα περιθώρια να συνεχίσουν την αντιλαϊκή επίθεση.
       Ο δανεισμός και το κούρεμα του χρέους δοκιμάστηκαν στη χώρα μας. Ο λαός πλήρωσε και πληρώνει ακριβά. Είτε λοιπόν προχωρήσει η πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είτε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καθαρό ότι θα έχουμε νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων.
       Ο κάθε εργαζόμενος, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, αγρότης, άνεργος, φοιτητής μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του και να αποφασίσει ποια πολιτική δύναμη θέλει πραγματικά να σταθεί δίπλα του. Η μόνη διαφορά που έχουν οι άλλες δυνάμεις μεταξύ τους, και οι «νεοφιλελεύθερες» και οι αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές ή αριστερές, μνημονιακές ή αντιμνημονιακές, είναι το ποιον μονοπωλιακό όμιλο ή μεγάλο επιχειρηματία θα εξυπηρετήσουν, το πώς θα μοιράσουν τη φτώχια στο λαό που ήδη υποφέρει. Γι’ αυτό μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την κατάσταση, να αποτρέψει σχέδια που θέλουν τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές».

     Κάλεσε τέλος η Θεανώ Καπέτη από τα Γιαννιτσά «το λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ παντού στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους Δήμους της Πέλλας και στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές γιατί είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Ένας τέτοιος αγώνας είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό, να τον βγάλει όρθιο και πραγματικό νικητή από την κρίση».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...