Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από Τρίτη 19 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.



Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

          Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 26/19-11-2019), που ισχύει από σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019.
          Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).
          Σύμφωνα με το παραπάνω έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού  θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:
1. Την Τρίτη (19-11-2019) από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.

2. Την Τετάρτη (20-11-2019):
α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.
β. Η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική Μακεδονία  και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.

3. Την Πέμπτη (21-11-2019):
α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και
πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος,
η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της
Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της
Αττικής).
         
          Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων:
·      Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·      Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·      Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
·      Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·      Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·      Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση  θυελλωδών ανέμων:
·      Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
·      Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
·      Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
·      Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
·      Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Στο Κέντρο του Τουριστικού Ενδιαφέροντος Η Έδεσσα η Πέλλα και το Καϊμακτσαλάν στην έκθεση PHILOXENIA στην Θεσ/νικη



Στο Κέντρο του Τουριστικού Ενδιαφέροντος
Η  Έδεσσα η Πέλλα και το Καϊμακτσαλάν
στην έκθεση PHILOXENIA στην Θεσ/νικη
Με μια σειρά δράσεων ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας ολοκλήρωσαν την παρουσία της Έδεσσας και της Ορεινής Πέλλας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia  προβάλλοντας τα αξιοθέατα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής Πέλλας και τις θεματικές διαδρομές που αναδεικνύουν τις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, γαστρονομικές και αθλητικές διαδρομές της περιοχής. Τόσο ο δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου όσο και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ Νατάσα Ιατρίδου δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση της Έδεσσας όσο και από την επισκεψιμότητα του περιπτέρου και το ενδιαφέρον καθόλη την διάρκεια των εκδηλώσεων της έκθεσης.
Το περίπτερο πλαισίωσαν με την παρουσία τους αρκετοί επιχειρηματίες καθώς και εξειδικευμένοι εθελοντές οι οποίοι έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για την ενημέρωση του κόσμου για τις νέες εκθέσεις και δράσεις που περιέχει το πολιτιστικό-τουριστικό προϊόν της Έδεσσας, της Πέλλας και του Καϊμάκτσαλάν. Επίσης η Έδεσσα συμμετείχε στις παράλληλες δράσεις των επιχειρηματικών συναντήσεων της HELEXPO με επιλεγμένους φορείς και επιχειρηματίες τουρισμού από όλο τον κόσμο που οι ίδιοι θέλουν να βάλουν την Έδεσσα στο πρόγραμμά τους. Αμέσως μετά την λήξη της έκθεσης οργανώθηκε ταξίδι εξοικείωσης για περιορισμένο αριθμό διαμορφωτών θεματικών τουριστικών προγραμμάτων οι οποίοι και περιηγήθηκαν σε όλη περιοχή για ένα τριήμερο.
Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κυριακού υπεύθυνο Τουρισμού της Έδεσσας, ο Θεματικός Τουρισμός είναι η αξία που δίνει στον επισκέπτη συναισθήματα και εμπειρίες από όλα όσα οργανωμένα προσφέρει η πόλη και η περιοχή 365 μέρες το χρόνο. Ότι δηλαδή πρέπει να κάνει κάθε προορισμός στην Ελλάδα. Οικουμενική Ελλάδα άλλωστε είναι το άθροισμα των μερών της. Με την συμμετοχή  ο προορισμός  Έδεσσα & Ορεινή Πέλλα οργανώνεται καλύτερα με τρόπο ώστε τα περισσότερα οφέλη να γυρνούν στην τοπική κοινωνία, να διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα, η αποτελεσματικότητα και η βιωσιμότητα. Κοινός στόχος είναι ο 12μηνος θεματικός τουρισμός μέσα από τον συνδυασμό υπηρεσιών από όλους μας ώστε η παραμονή τους στον τόπο μας να μείνει ως αξέχαστη και μοναδική εμπειρία. Η κάρτα πόλης της Έδεσσας είχε την τιμητική της όπως και τα νέα θεματικά αξιοθέατα.
Το ραντεβού ανανεώνεται με περισσότερες εκδηλώσεις και εξωστρεφείς δράσεις για το 2020 ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορεί να πάρει κάποιος στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας 2381020300 Καθημερινά και ΣΒΚ 10πμ-4μμ κ.Κατερίνα Δέλλιου.









Αντιγριπικός εμβολιασμός στους μαθητές του ΚΔΑΠμεΑ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ



 ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας – ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”

        Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας και πρόληψης, πραγματοποιήθηκε αντιγριπικός εμβολιασμός στους μαθητές του ΚΔΑΠμεΑ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨, από τον Γενικό Ιατρό κο Τεκνίδη Χρήστο και την Επισκέπτρια Υγείας κα Πούλου Αικατερίνη.
Η δράση έγινε με την αρωγή της Συντονίστριας κας Γούνη Δήμητρας.
Η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας, το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠμεΑ  ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ‘,’ ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Υγείας Αριδαίας για την άμεση ανταπόκριση και άριστη συνεργασία για την εμβολιαστική κάλυψη των μαθητών και του προσωπικού του ΚΔΑΠΜμεΑ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨.

     
                               Με εκτίμηση

       Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’
                          ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.
ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ανακοίνωση από τον Α. Σ. "Ελπίδες Προμάχων"


Από τις Ελπίδες Προμάχων ανακοινώνεται ότι εντός των ημερών πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα χειμωνιάτικα μπουφάν του Συλλόγου, σε μικρά(παιδικά από 6 ετών και πάνω) και μεγάλα μεγέθη.
Η τιμή του μπουφάν είναι 40 ευρό. Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί, μπορεί να επικοινωνήσει για παραγγελίες στα τηλέφωνα:
697 8158 527 Γιάννης
693 9401 350 Χρήστος

Οι παραγγελίες πρέπει να γίνουν μέχρι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...