Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας για την άψογη διεξαγωγή των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου



Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας για την άψογη διεξαγωγή των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου

·        Συνεχής ενημέρωση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για την πορεία της διαδικασίας

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία της διαδικασίας των εκλογών από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Λόγω της διενέργειας ευρωεκλογών, περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών εκλογών ταυτόχρονα την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου, οι υπηρεσίες είναι σε επαγρύπνηση για την ομαλή ροή της διαδικασίας.

«Βρισκόμαστε λίγο πριν τις τετραπλές εκλογές της 26ης Μαΐου, που. όπως γνωρίζουμε είναι ιδιαίτερες λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας στις υπηρεσίες και στα συνεργεία που δουλεύουν πυρετωδώς. Ενημερώνομαι καθημερινά για την πορεία της προετοιμασίας για να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται. Επίσης, ως Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και με το Υπουργείο, τους Δήμους, τα Πρωτοδικεία και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, έτσι, ώστε, όλα να κυλήσουν ομαλά. Οι εκλογές αποτελούν μια γιορτή της Δημοκρατίας και είναι φρόνιμο, όλοι, υποψήφιοι και εκλογικό σώμα να επιδείξουν ψυχραιμία, πολιτικό πολιτισμό και αλληλοσεβασμό για την ομαλή έκβαση της προετοιμασίας μέχρι και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων. Καλή επιτυχία σε όλους», δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.



Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών της άγριας πανίδας κατά της λύσσας (άνοιξη 2019)


Ανακοίνωση από τη Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας σχετικά με την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών της άγριας πανίδας κατά της λύσσας (άνοιξη 2019)  
Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας ανακοινώνονται τα παρακάτω, που αφορούν στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών της άγριας πανίδας κατά της λύσσας στην εαρινή εκστρατεία 2019.
 «Με βάση πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ) ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας για την άνοιξη του 2018, με ρίψεις από αέρος εμβολιακών δολωμάτων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Πέλλας.
Yπενθυμίζεται ότι η νόσος έχει ιδιαίτερη σημασία για τη δημόσια υγεία. 
Η αξιολόγηση του προγράμματος και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και της επιτυχούς ανοσοποίησης των ζώων-στόχων («ενεργητική επιτήρηση»),  θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου του 2019, με ελάχιστο αριθμό δειγμάτων  για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: 48 και θα διαρκέσει για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, ενώ υπάρχει πιθανότητα παράτασης αυτού, αναλόγως της πορείας συλλογής δειγμάτων. 
Για την αποτελεσματική αξιολόγηση του προγράμματος εμβολιασμών παρακαλούμε τους αρμόδιους για τη συλλογή φορείς (συνεργεία δίωξης και κυνηγούς) να δώσουν έμφαση στην προσκόμιση ΕΝΗΛΙΚΩΝ αλεπούδων στις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Η εξέταση νεαρών ζώων δεν αντανακλά στις περισσότερες περιπτώσεις την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών καθώς αυτά ήταν στις φωλιές τους κατά τη διενέργεια των εναέριων ρίψεων και επομένως οι πιθανότητες να ανοσοποιηθεί λόγω κατανάλωσης του εμβολίου είναι μικρές. 
Προβλέπεται επιχορήγηση ύψους 50 ΕΥΡΩ  ανά θανατωμένη αλεπού που θα προσκομίζεται, άμεσα μετά τη θανάτωσή της, στην τοπική  κτηνιατρική  υπηρεσία στο πλαίσιο αξιολόγησης του Προγράμματος εμβολιασμών της άγριας πανίδας  έναντι του ιού της Λύσσας για το έτος 2019.
Τονίζεται ότι για τη συγκρότηση των συνεργείων δίωξης, στο πλαίσιο της συλλογή δειγμάτων για την αξιολόγηση των εμβολιασμών, εκτός κυνηγετικής περιόδου, δεν απαιτείται η άδεια θήρας να είναι σε ισχύ. Όταν όμως, οι κυνηγοί και οι φύλακες θήρας συνδράμουν αυτόνομα (όχι ως μέλη συνεργείων δίωξης) στην προσκόμιση δειγμάτων, κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, θα πρέπει να έχουν άδεια θήρας σε ισχύ κατά τη συλλογή δειγμάτων στα πλαίσια της ενεργητικής επιτήρησης της Λύσσας.
 Ενημερωτικό video σχετικό με τον τρόπο συλλογής και συσκευασίας  θανατωμένων αλεπούδων υπάρχει στον ιστότοπο του Υπ.Α.Α.Τ. 
Τα στοιχεία επικοινωνίας με την τοπική κτηνιατρική υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας είναι τα ακόλουθα:
Αγρ. Κτην/τρείο Έδεσσας           :2381351331-334
Αγρ. Κτην/τρείο Αριδαίας           :2384021391
Αγρ. Κτην/τρείο Σκύδρας            :2381089339
Αγρ. Κτην/τρείο Γιαννιτσών       :2382022594 
Αγρ. Κτην/τρείο Φούστανης       :2384062214
Αγρ. Κτην/τρείο Δροσερού         :2381096198
Αγρ. Κτην/τρείο Κρύας Βρύσης  :2382061563

                                   Η Αν/τρια Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής
                                                                           Μπαλάσκα Παναγιώτα


Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Αλμωπίας Παρούτογλου Νικόλαου στις δημόσιες υπηρεσίες του δήμου Αλμωπίας.


Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Αλμωπίας Παρούτογλου Νικόλαου στις δημόσιες  υπηρεσίες του δήμου Αλμωπίας.

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος  δήμαρχος Παρούτογλου Νικόλαος στις δημόσιες υπηρεσίες του δήμου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος με τους συνεργάτες του, Τσιρόπουλο Νικόλαο, Νικολαΐδη Κωσταντίνο, Τσιώνη Γεώργιο, Θεοδωρίδη Αναστάσιο και Λεμονίδη Γεώργιο επισκέφθηκε κατά σειρά το υποκατάστημα Ι.Κ.Α ΑΡΙΔΑΙΑΣ, το Κ.Ε.Π,  το δήμο και το γραφείο της πολεοδομίας, το Κέντρο Υγείας, το Δασαρχείο, το Αστυνομικό τμήμα και την Πυροσβεστική υπηρεσία Αριδαίας.
Είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα  και τις ελείψεις των υπηρεσιών και μετά από εποικοδομητικό διάλογο να προτείνει ουσιαστικές  λύσεις.  ¨Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ακόμα και αν πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας, προκειμένου να μη διασαλευτεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών¨ τόνισε ο Νίκος  Παρούτογλου.  Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζήτησε με τον  διοικητή της Π.Υ. ΑΡΙΔΑΙΑΣ ήταν η αποτύπωση ενός πλάνου-σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αλλά και τακτικών περιπτώσεων γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη ζωή του άλλου.
Στις δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος  την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...