Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΑΤΑΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!



Σύντομα Ανέκδοτα και Ατάκες για να μας μπει καλά το 2016


– Τι βλέπεις στο φλιτζάνι;
– Κρεβάτι
– Σεξ ή κάταγμα;;;





– Πάω για ύπνο…. Σ’αγαπώ!
– Κι εγώ!
– Μ’αγαπάς;
– Όχι, πάω για ύπνο.!!!




«15χρονο παιδί στην Καβάλα κατασκευάζει ρομπότ.»
Εγώ με το ζόρι συναρμολογώ δώρο απ το kinder αυγό..
Γάλα με κορν φλέικς, το καλύτερο πρωινό που σου δίνει ενέργεια για να πας στο φούρνο να πάρεις τυρόπιτα και milko!


– Τι κάνεις Σία;
– Προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο.
– Δεν έχει σημαΣία


– Συγγνώμη αφεντικό. Το αυτοκίνητό μου χάλασε κ δεν μπορώ να έρθω στην δουλειά.
– Γιατί δεν παίρνεις το λεωφορείο;
– Δεν έχω λεωφορείο!


– Γιατρέ, τι έδειξε η ακτινογραφία;
– Έχεις στην αριστερή τσέπη 50€, φέρ’τα.
3 φράσεις με πλήγωσαν πιο πολύ στη ζωή μου:
«Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης»,
«Δεν μπορώ να σε δω ερωτικά», και
«Δεν κάνουμε ντελίβερι τέτοια ώρα» !!!


– Μάνα, πεινάω!
– Σουτ! Ντροπή! Είμαστε στην εκκλησία.
«Ωσαννά εν τοις υψίστοις!»
– Ψηστης;;;Τι λεει μανα; Θα παραγγείλουμε;;;


– Πέρασα από την γιαγιά και μου έδωσε 5.000
– Ευρώ;
– Θερμίδες..

ΠΑΣΥ: ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ



    Πρόκειται για ένα τερατούργημα σε βάρος των φτωχών και μεσαίων αγροτών, των εργατο-υπαλλήλων, των συνταξιούχων, των μισοανέργων, της νέας γενιάς.  Για τους αγρότες προβλέπει μεγάλη αύξηση των εισφορών, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών να μην μπορέσει ν' ανταποκριθεί. 
     Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, από το β' εξάμηνο 2015 ξεκινάει η σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη, ο οποίος από 7% που είναι σήμερα θα φτάσει στο 20% το 2019. Από το β' εξάμηνο, λοιπόν, του 2015 και για το 2016 αυξάνεται από 7% στο 10% ο συντελεστής, με αποτέλεσμα να επέρχονται αυξήσεις που στην κατώτερη πρώτη κλίμακα ασφάλισης θα είναι από 753 σε 950 ευρώ το χρόνο και ανεβαίνουν ανάλογα οι επόμενες κλίμακες.
     Από 1/1/2017 ο συντελεστής ανεβαίνει στο 14%, το 2018 στο 17% και το 2019 στο 20%. Επιπλέον, από το 2017 αυξάνεται η εισφορά για την υγεία από 2,5% στο 6,95%, ενώ θα υπάρχει και εισφορά 0,5% για την αγροτική εστία. Έτσι, η συνολική επιβάρυνση του αγρότη/κτηνοτρόφου για την ασφάλισή του θα είναι 27,45% στο ασφαλιστικό εισόδημά του το 2019.
     Από 1/1/2017 καταργούνται οι 7 κλίμακες των ασφαλιστικών εισοδημάτων που ισχύουν για τους αγρότες και η ασφαλιστική εισφορά θα υπολογίζεται στο 80% του κατωτέρου μισθού του άγαμου εργαζόμενου άνω των 25 ετών, ο οποίος σήμερα είναι 586 ευρώ και το 80% είναι 468,8 ευρώ το μήνα, 5.625,6 ευρώ το χρόνο. Αυτό λοιπόν το ποσό είναι το κατώτερο ασφαλιστικό εισόδημα, στο οποίο θα υπολογίζονται οι ελάχιστες εισφορές για σύνταξη και υγεία που θα υποχρεούται να καταβάλλει για την ασφάλισή του κάθε αγροτοκτηνοτρόφος, οι οποίες είναι: 5.625,6 x 27,45% = 1544,23 ευρώ, ακόμη κι αν τον προηγούμενο χρόνο είχε ζημιές ή μικρότερο εισόδημα.
      Με το ίδιο κατώτατο ποσό επιβαρύνεται η αγρότισσα και κάθε άλλο ασφαλιζόμενο ενήλικο μέλος της ίδιας οικογενειακής εκμετάλλευσης που δεν έχει άλλη ασφάλιση. Αν το πραγματικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 5.625,6 ευρώ, η εισφορά για τον επόμενο χρόνο θα είναι ανάλογη με το πραγματικό και προφανώς μεγαλύτερη. Το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα θα επιμερίζεται σε σύζυγο και ενήλικα ασφαλιζόμενα παιδιά και δεν μπορεί να είναι μικρότερο για τον καθένα, από το κατώτερο ασφαλιστικό εισόδημα.
     Οι ασφαλιστικές εισφορές γίνονται στο πραγματικό εισόδημα μόνο στην περίπτωση που αυτό υπερκαλύπτει το άθροισμα του κατώτερου ασφαλιστικού εισοδήματος, που επιμερίζεται εξ ίσου για κάθε ασφαλιζόμενο μέλος.
      Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα άλλα χαράτσια που επιβάλλονται στους αγρότες, (πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ, φορολογία από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 26% και 100% προκαταβολή του φόρου για την επόμενη χρονιά, ΕΝΦΙΑ για σπίτια , αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου κ.α.), γίνεται φανερό ότι πολύ περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και θα μείνουν χωρίς ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, αφού το 38% των αγροτών δεν μπορεί να καταβάλλει ούτε τις σημερινές εισφορές που είναι πολύ χαμηλότερες.
      Αλλά και όσοι καταφέρουν και βγουν στη σύνταξη (67 χρονών), δεν θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, αφού θα παίρνουν την “εθνική” σύνταξη των 384 ευρώ και ανάλογα με τα χρόνια που πληρώνουν θα παίρνουν ένα ελάχιστο ποσό επιπλέον το οποίο για 20 χρόνια εισφορές είναι περίπου 100 ευρώ.
     Το αντιλαϊκό μέτρο της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στο νέο ταμείο ΕΦΚΑ, όπως και τα άλλα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που παίρνουν η ΕΕ και η κυβέρνηση με τη νέα ΚΑΠ και το τρίτο μνημόνιο, αποτελούν “αιτία πολέμου” για το οργανωμένο αγροτικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών που έχει, ήδη, αντιδράσει αγωνιστικά τις Ομοσπονδίες τους Αγροτικούς Συλλόγους, συντονισμένα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων και ετοιμάζεται να κλιμακώσει και να συντονίσει πανελλαδικά την πάλη του, με το στήσιμο νέων μπλόκων σ' όλη τη χώρα.
       Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά να μπει ακόμα πιο μαζικά κι αποφασιστικά στον αγώνα και σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να βάλει φραγμό στα νέα μέτρα που εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΕΕ και της κυβέρνησης που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

                                                                                                    Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...