Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η Παράδοση του...you tube!


Ένας πολύ σημαντικός τομέας της πολιτισμικής μας κληρονομιάς είναι τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του λαού μας.

 Οι λέξεις αυτές συνδέονται στενά μεταξύ τους και συμπληρώνουν η μια την άλλη. Τα ήθη είναι οι αντιλήψεις, «οι άγραφοι νόμοι» κάθε κοινωνίας, ενώ τα έθιμα είναι οι πράξεις με τις οποίες εκφράζονται οι αντιλήψεις αυτές. Όταν τα έθιμα επαναλαμβάνονται σταθερά από γενιά σε γενιά, δημιουργούνται οι παραδόσεις. Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του ελληνικού λαού προέρχονται κυρίως από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο και συνδέονται συχνά με τη χριστιανική θρησκεία.
 Γενικά, με τα διάφορα έθιμα οι άνθρωποι προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν το καλό και να διώξουν το κακό...

Δείτε παρακάτω τέσσερα ''top''μουσικά παραδοσιακά κανάλια-διαμάντια, αφιερωμένα στην τόσο πλούσια και ιδιαίτερη μουσική παράδοση της Ελλάδας. Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ρούμελη, Πελοπόννησος, νησιά Αιγαίου, Ιονίου, Κύπρος, Κρήτη, πρόσφυγες από παράλια Μικράς Ασίας, Πόντο, Καππαδοκία, Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη), Ανατολική Θράκη... 
Κάθε περιοχή με τα δικά της έθιμα, τραγούδια, μελωδίες και με καταβολές πανάρχαιες...
 Πάρα πολλές οι διαφορές μεταξύ τους, αλλά αντίστοιχα και πάρα πολλά τα κοινά και οι κοινές καταβολές.
 Καλή ακρόαση!


1.
Macedonia Ntopioi
https://www.youtube.com/channel/UCNzX_JOe-_Jxy7ZzPAorHJw



2.
Greek Folk Music [dimitris804]
https://www.youtube.com/user/dimitris804



3.
GElisavet
https://www.youtube.com/user/GElisavet



4.
Καπετάν Γαρέφης

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΑΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί προϋπόθεση για την τοπική ανάπτυξη

Πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία για το έργο της αποκατάστασης αναβαθμού στο χείμαρρο Ασπροποτάμου (Μπέλιτσα) στο Δήμο Αλμωπίας συνολικού Π/Υ 180.000,00 €


Πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση αναβαθμού Ασπροποτάμου (Μπέλιτσα) στην περιοχή Τ.Κ. Λουτρακίου», συνολικού προϋπολογισμού 180.000,00 €. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων – Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι «τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης συμβάλλουν στην πολιτική προστασία και δημιουργούν όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την τοπική ανάπτυξη με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της Πέλλας. Παράλληλα εκτελείται το μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αλμωπίας, ύψους περίπου 11.000.000,00 €. Παρ’ ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση δημιουργεί πολλά εμπόδια στην εκτέλεση του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού κάνουμε ό, τι είναι εφικτό για την κάλυψη των αναγκών σε υποδομές και άλλους τομείς». 

Η μελέτη του έργου αφορά την αποκατάσταση του αναβαθμού στον χείμαρρο Μπέλιτσα  στην περιοχή Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου στη συμβολή με τον χείμαρρο Τόπλιτσα και συγκεκριμένα στην χ.θ. 2+250 κατάντι της γέφυρας της επαρχιακής οδού Αψάλου – Πολυκάρπης – Λουτρών Λουτρακίου. Ο αναβαθμός που προϋπήρχε καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών με συνέπεια την αύξηση της ταχύτητας ροής των χειμαρρικών υδάτων έχοντας ως αποτέλεσμα την σταδιακή διάβρωση και μερική καταστροφή των αναχωμάτων κατάντι της θέσης του αναβαθμού και στις δυο όχθες του χειμάρρου. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν γενικές εκσκαφές, καθαιρέσεις σκυροδεμάτων, κατασκευή νέου αναβαθμού με οπλισμένο σκυρόδεμα και η κατασκευή λιθοπληρούμενων συρματοκιβωτίων.

Ζητείται κοπέλα για εργασία στην Αριδαία



Ζητείται κοπέλα για εργασία ως πωλήτρια, ταμίας σε κατάστημα με είδη διατροφής στην Αριδαία.

Μισθός βασικός και ένσημο.

Επιθυμητή η προϋπηρεσία σε ανάλογο κλάδο.

Μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας στο email: mariapapoy2@gmail.com

Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας: Διακοπές υδροδότησης για οφειλές άνω των 700 ευρώ.



Από την Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν προγραμματισμένες διακοπές υδροδότησης στις παροχές που δεν ανταποκρίνονται στις οικονομικές υποχρεώσεις και έχουν οφειλές άνω των 700 ευρώ.

Καλούνται οι καταναλωτές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, από την Πέμπτη 12/5/2016 να προσέλθουν στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας ώστε να ρυθμίσουν έναντι τις οφειλές του για την αποφυγή της διακοπής υδροδότησης της παροχής.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξαν προσωπικές ειδοποιήσεις, καθώς η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.
Το νερό είναι υπόθεση όλων μας!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER



Ενημερωτικές εκδηλώσεις από την Αναπτυξιακή Πέλλας σε περιοχές των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας για το νέο Leader

Πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι & στην Άρνισσα – Σήμερα στην Κρύα Βρύση

Ενημερωτική, ανοικτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι με διοργανωτές τον Δήμο Αλμωπίας και την Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και  Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Χρήστος Γεωργίου, τοπικοί φορείς και πολίτες.

Η εκδήλωση αφορούσε το πρόγραμμα «COMMUNITY-LED LOCAL DEVELOPMENT (CLLD)» δηλαδή, «Τοπική  Ανάπτυξη  με  Πρωτοβουλία  Τοπικών  Κοινοτήτων» βασισμένο στην προσέγγιση Leader. Το πρόγραμμα αφορά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, χρηματοδοτείται από τέσσερα (4) ευρωπαϊκά ταμεία και προβλέπει την υλοποίηση παρεμβάσεων δημοσίου  και  ιδιωτικού  χαρακτήρα, όπως ενίσχυση  υποδομών  και  υπηρεσιών, υποστήριξη  της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, υλοποίηση «άυλων» παρεμβάσεων σε σχέση με τη  δικτύωση  και  την ανάπτυξη  των τοπικών ικανοτήτων. 

Επιπλέον, με το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε στην Άρνισσα εκδήλωση – ανοιχτή διαβούλευση με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων και πολίτες για τη βολιδοσκόπηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝ.ΠΕ. και Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, φορείς και ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Η συνέχεια των ενημερωτικών συναντήσεων θα δοθεί σήμερα, 11 Μαΐου, στις 19:00 στην Κρύα Βρύση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Αναφορικά με όλες αυτές τις ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Αναπτυξιακή Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε: «Το CLLD αποτελεί τη βάση ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, όσον αφορά τις δράσεις της Αναπτυξιακής Πέλλας. Σε επικοινωνία με τοπικούς παραγωγικούς φορείς, θα διεκδικηθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για να ενισχυθούν πρωτοβουλίες δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα στην Πέλλα».


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας συμμετέχοντας μαζικά στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 19ης Μαΐου 

Στις 22 Μαΐου οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ποντιακών και Προσφυγικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε η δεύτερη και τελική συνάντηση στο Διοικητήριο για την οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες  θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου στα Γιαννιτσά διοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Πέλλας και των Ποντιακών και Προσφυγικών Συλλόγων.

Η συνάντηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη ο οποίος αναφέρθηκε στο πλαίσιο πραγματοποίησης των εκδηλώσεων. Μετά από τις προτάσεις των παριστάμενων εκπροσώπων των Συλλόγων, καταρτίστηκε το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο άμεσα θα δημοσιοποιηθεί για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή συμπολιτών μας στις εκδηλώσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης, «πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε τις εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μας, ιδιαίτερα οι σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αλλά και όλοι οι πολίτες για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ιστορία δεν παραχαράζεται από κανέναν». Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης προσκάλεσε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις αποτίνοντας ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ανάγνωση μηνύματος ανήμερα της 19ης Μαΐου σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.


Ευρωπαΐκή Ημέρα Μελανώματος, η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης



Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος
Ο ορισμός μίας ημέρας του έτους ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος έχει μεγάλη σημασία, διότι το μελάνωμα αποτελεί τον κακοηθέστερο καρκίνο του δέρματος. Μεγάλος αριθμός ατόμων χάνει την ζωή του κάθε χρόνο στην χώρα μας λόγω της ασθένειας αυτής.
Σημαντική η έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος
Ο λόγος για τον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος είναι διότι αφενός ο καρκίνος αυτός σε πρώιμα στάδια μπορεί να θεραπευτεί πλήρως αφετέρου διότι η διάγνωση είναι εύκολη. Είναι επομένως κρίμα να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι από μία πάθηση, η οποία θα μπορούσε εύκολα να προβλεφτεί.
Πως εμφανίζεται το μελάνωμα
Το μελάνωμα εμφανίζεται ως μία μαύρη συνήθως ελιά, η οποία έχει ακανόνιστα όρια, είναι επίπεδη και μεγαλώνει γρήγορα. Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Μπορεί ο σπίλος (ελιά) να είναι άλλου χρώματος, να μην είναι μαύρος και μπορεί να μην είναι επίπεδος αλλά να προεξέχει. Επομένως δεν είναι εύκολο να κάνει την διάγνωση κάθε άτομο από μόνο του και χρειάζεται ένας έμπειρος κι ειδικευμένος πλαστικός χειρουργός ή δερματολόγος.
Πότε είναι ύποπτος ένας σπίλος
Ο βασικός κανόνας, που κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει στο μυαλό του, είναι ότι οποιαδήποτε βλάβη του δέρματος μεταβάλετε σε χρώμα , σχήμα, μέγεθος είναι ύποπτη για κακοήθεια. Μια εξέταση στον εξειδικευμένο γιατρό είναι απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις.
Άλλοι λόγοι για να αφαιρεθεί ένας σπίλος είναι όταν βρίσκεται σε περιοχές όπου τραυματίζεται (πχ στη μέση στο σημείο της ζώνης, στο πρόσωπο κατά το ξύρισμα, στο λαιμό από κοσμήματα ή το κολάρο του πουκαμίσου) ή όταν βρίσκεται σε παλάμες ή πέλματα. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το μέγεθος του σπίλου μπορεί να είναι λόγος αφαίρεσης.
Διάγνωση μελανώματος
Οι κακοήθειες του δέρματος έχουν το πλεονέκτημα ότι βρίσκονται στην επιφάνεια κι επομένως η πρώτη διάγνωση γίνεται από την όψη τους. Δεν πρόκειται για κακοήθειες βρίσκονται στο εσωτερικό του οργανισμού κι όπου χρειάζονται ιδιαίτερα πολύπλοκες εξετάσεις ή διαγνωστικά μηχανήματα . Επίσης, επειδή βρίσκονται στην επιφάνεια, η διάγνωσή τους μπορεί να είναι πρώιμη πριν δοθούν ιδιαίτερα συμπτώματα όπως μπορεί να συμβαίνει με  άλλα είδη κακοήθειας.
Σε πρώιμα στάδια,  η αφαίρεση είναι εύκολη, γίνεται σε δέκα λεπτά στο ιατρείο, χωρίς νοσηλεία. Η αφαίρεση της βλάβης αποτελεί και θεραπεία, δηλαδή το άτομο αυτό  θα ξεχάσει την ύπαρξη αυτού του προβλήματος  και δεν θα το ξαναπασχολήσει σε όλη του την ζωή. Αντίθετα, η καθυστερημένη αντιμετώπιση θα σημάνει  μία εξαιρετικά μεγάλη ταλαιπωρία, η όποια έχει μεγάλες πιθανότητες να οδηγήσει στον θάνατο.
Καθυστερημένη διάγνωση λόγω μύθων
Δυστυχώς στην χώρα μας η διάγνωση γίνεται με μεγαλύτερη καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες. Αυτό οφείλεται στον φόβο των ατόμων να πάνε στον γιατρό αλλά και σε διάφορες αντιλήψεις και δοξασίες του παρελθόντος, οι οποίες λένε ότι τις ελιές δεν πρέπει κανείς να τις αφαιρεί. Η κατάρριψη αυτού του μύθου είναι μεγάλης σημασία για την καταπολέμηση του μελανώματος. Ενάμισι αιώνα πριν υπήρχε η άποψη μεταξύ των γιατρών ότι οι σπίλοι δεν πρέπει να αφαιρούνται. Αυτό έκτοτε αποδείχθηκε λάθος. Από γενιά σε γενιά όμως μεταφέρθηκε ως φήμη μέχρι τις μέρες μας. Η λανθασμένη αυτή άποψη έχει δημιουργήσει εξαιρετικά μεγάλα προβλήματα και οδηγεί πολλά άτομα σε καθυστερημένη διάγνωση με τα  δραματικά επακόλουθα που αυτή φέρνει.
Η ενημέρωση του πληθυσμού πάνω σε αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει ο καθένας να καταλάβει ότι ο καρκίνος του δέρματος, εάν αφαιρεθεί σε αρχική φάση, θεραπεύεται. Σε αντίθετη περίπτωση μερικοί μήνες καθυστέρησης μπορεί να σημαίνουν μία πολύ μεγάλη διαδικασία με επανειλημμένα χειρουργεία μεγάλης βαρύτητας και η κατάληξη να είναι η απώλεια ζωής του ατόμου. Είναι επομένως κρίμα, κάτι το οποίο είναι τόσο απλό και εύκολο να διαγνωστεί, να έχει μία μοιραία κατάληξη.
Πρόληψη κατά του μελανώματος
Δεν θα πρέπει ξεχνάμε την πρόληψη, που όπως γνωρίζουμε είναι  πάντα πιο σημαντική από την θεραπεία. Η πρόληψη γίνεται με αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο ή γενικότερα σε υπεριώδη ακτινοβολία (solarium κτλ). Η χρήση αντηλιακού είναι πολύ σημαντική κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ιδίως σε άτομα που έχουν πολύ λευκό δέρμα και που εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο.
Τα τελευταία χρόνια πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κόσμος είναι πολύ περισσότερο ενημερωμένος πάνω στις κακοήθειες του δέρματος και αυτό αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα για την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων μελανώματος στην χώρα μας. Ο στόχος είναι η εξάλειψη των ατόμων που έρχονται καθυστερημένα στον γιατρό για την αντιμετώπιση που μελανώματος. Κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι είναι εφικτό.
Αθανάσιος Χριστόπουλος
Πλαστικός Χειρουργός
Περισσότερες πληροφορίες:   www.πλαστικοσχειρουργοσ.gr
Μουσών 1 – 11524 Αθήνα
210-6985678

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας: Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης



ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Το  Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 και ώρα 21.00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Από την ανασκαφή στην προβολή» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος: «Οι εργαζόμενοι του πολιτισμού στην κοινωνία» που φιλοξενείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. 
Συμμετέχουν η ΕΦΑ Πέλλας και η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας & Σπηλαιολογίας  Βορείου Ελλάδος.

Μέσα από το φωτογραφικό υλικό της, η ΕΦΑ Πέλλας παρουσιάζει μια σειρά δράσεων που υλοποίησε με την πολύτιμη συμβολή των υπαλλήλων της, με στόχους την προστασία και την διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά ταυτόχρονα και την προσέγγιση του αρχαιολογικού έργου στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν με έργα προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων και με την διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων. 

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εδεσσαϊκό Θέατρο: Πρεμιέρα από την Κεντρική Σκηνή



Πρεμιέρα από την Κεντρική Σκηνή

Την Τρίτη 10 Μάη 2016 και ώρα 9 το βράδυ, έγινε η πρεμιέρα της  ανατρεπτικής κωμωδίας των Μ.Ρέππα-Θ.Παπαθανασίου «Φούστα –Μπλούζα» από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαίκού Θεάτρου. Το κοινό τίμησε με την προσέλευση του την θεατρική ομάδα και σε αντάλλαγμα εισέπραξε πολύ γέλιο σε ένα καλοστημένο θεατρικό δίωρο!
Επί σκηνής παίζεται ένα παιχνίδι για τα όρια των 2 φύλλων. Ο Κώστας (Βασίλης Γκόγλης)  είναι ένας ήσυχος οικογενειάρχης που ζει με την γυναίκα του τη Μαίρη (Χριστίνα Αλιμπάκη) και τον γιο της τον Μανόλη (Δημήτρης Γούλιος). Τα γαλήνια νερά έρχεται να ταράξει η έλευση της Φλόριντας (Βάλια Δαδιώτη), που 17 χρόνια και μια εγχείρηση αλλαγής φύλου πριν, ως Θανάσης είχε παντρευτεί, αφήσει έγκυο και εγκαταλείψει την Μαίρη. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Κώστας ανακαλύπτει ότι η αιθέρια ύπαρξη με την οποία διατηρεί εξωσυζυγική σχέση είναι ο πρώην σύζυγος της γυναίκας του, η Φλορίντα-Θανάσης! 
Ένας κυκεώνας ανατροπών και εμπλοκών ξεκινά στον οποίο συμμετέχουν η οικιακή βοηθός και πανταχού παρούσα Λαρίσα (Μαίρη Πέτκου), η καθηγήτρια αρχαίων Φανή (Χρυσάνθη Πέγιου)-καλύτερη φίλη της Μαίρης και ερωμένη του Μανόλη-, η αλαφροίσκιωτη ερωτευμένη γειτόνισσα Μπέμπη (Ελένη Πέτλη),  ο αυστηρός Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου του Μανόλη κος Θαλασσινός ( Παναγιώτης Νανόπουλος) και η θεότρελη μακιγιέρ της Φλορίντα, η Σακίρα (Χρήστος Τσαβέας)
Πόσο μπορούμε τελικά να δεχτούμε την διαφορετικότητα; Μπορεί να ευδοκιμήσει ο έρωτας σε μια τέτοια διαφορετικότητα;Οι απαντήσεις έρχονται μέσα από ένα έργο που θα σας κάνει να γελάσετε αλλά και να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα...
Μια παραγωγή αντάξια της δυναμικής πορείας του συλλόγου, που καλείστε να παρακολουθήσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας με ώρα έναρξης 9 το βράδυ. 
Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 16 Μάη. 
Σκηνοθεσία/Επιμέλεια παραγωγής : Δέσποινα Οτουντζίδου. 



Η «ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ» είναι δέσμια της κατάρας  που την ρίχνει σε βαθύ ύπνο για πολλά χρόνια. Θα μπορέσει να ξυπνήσει και πάλι; Την απάντηση δίνει το Θεατρικό Εργαστήρι την Κυριακή 15 Μάη και ώρα 8 το βράδυ, όπου τα παιδιά θα παρουσιάσουν δρώμενο σε επιμέλεια Χρύσας Αλεξάκη στην Ανθοέκθεση . Η ίδια ομάδα παρουσίασε δρώμενο με τίτλο «Redy’s» την προηγούμενη Κυριακή 8 Μάη στο πάρκο των καταρρακτών και θα κλείσει τη φετινή θεατρική περίοδο, με παράσταση στο αμφιθέατρο Βαροσίου την Κυριακή 5 Ιουνίου όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα παρουσιάσει δρώμενο ανάλογου θέματος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ



Αριδαία, 10/5/2016

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Επειδή αυτό που μετράει στην πολιτική είναι το αποτέλεσμα, η Δημοτική Αρχή δίνει λύσεις σε χρόνια ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας σε κάθε γωνιά του Δήμου Αλμωπίας. Οι επισκέψεις του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου στις τοπικές κοινότητες, δεν μένουν μόνο στα λόγια και στις υποσχέσεις αλλά αποφέρουν αποτελέσματα.
Αυτή τη φορά, υλοποιήθηκε μια παρέμβαση ουσίας στην Κορυφή, για την οποία είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στο χωριό. Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο αλλά και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Ρώσση, επισκευάστηκε ένα τμήμα του οδικού δικτύου εντός του ορεινού οικισμού που εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους τόσο στις αγροτικές εργασίες τους όσο και να πάνε στα σπίτια τους, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Παράλληλα, θα συντηρηθούν και άλλα τμήματα του οδικού δικτύου εντός του 2016.
Η παραπάνω παρέμβαση εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015 και το κόστος τους ανέρχεται στις 6.000 ευρώ.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...