Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης κ. Δημήτρη Σταματιάδη και των Αντιδημάρχων κ. Γιώργου Τσιμτσιρίδη και κ. Γιώργου Σαββίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Ομίλου, ο οποίος έχει καταφέρει να προσελκύσει στην περιοχή μας μεγάλες και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και παράλληλα να διαφημίσει τον τόπο μας με την δυναμική του παρουσία.
Τονίστηκε για άλλη μια φορά η καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στον Δήμο Αλμωπίας και την Διοίκηση του Ομίλου και έγινε σαφές και από τις δύο πλευρές ότι ο στόχος είναι κοινός και αφορά στην ανάδειξη του αθλήματος και κατ’ επέκταση στην προβολή της Αλμωπίας.
Επίσης, συζητήθηκε η πρόταση που έχει καταθέσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας για την αξιοποίηση της «κλειστής αγοράς». Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, το συγκεκριμένο κτίριο στοίχισε στην κοινωνία της Αλμωπίας 800.000 ευρώ και γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος αξιοποίησης που θα προσφέρει την ανάλογη ανταποδοτικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα στραφεί ο διάλογος.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που και φέτος με τον κόπο τους και διαθέτοντας τον προσωπικό τους χρόνο, μας χάρισαν μια όμορφη  Τσικνοπέμπτη .

Ευχαριστούμε
Πιλάτος Χρήστος τηλ. 2384075273

ΚΙΡΣΟΙ ΤΕΛΟΣ .ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ LASER ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ



       Ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100% έχει  ησυνδυαστική θεραπεία Laser και σκληροθεραπείας για την εξαφάνιση των κιρσών.
«Η θεραπεία των κιρσών όταν γίνεται από έμπειρο φλεβολόγο είναι πλέοναναίμακτη διαδικασία, χωρίς πόνο και τομές και δίνει θεαματικά αισθητικά αποτελέσματα σε σχέση  με το ανοιχτό χειρουργείο»  αναφέρει ο διαπρεπής  φλεβολόγος   κ. Μάριος Βαλσάμης.
Σύμφωνα με τον κ Βαλσάμη οι κεντρικές χαλασμένες φλέβες εξαλείφονται ενδοσκοπικά με τη χρήση  laser, ενώ σε συνδυασμό με σκληροθεραπεία έχουμε τέλεια αισθητικά αποτελέσματα σε όλα τα σημεία του ποδιού. Σε σπάνιες περιπτώσεις, πολύ μεγάλων κιρσών, μπορεί να χρειαστούν ελάχιστες μικροφλεβεκτομές την ώρα της χρήσης του laser, για γρηγορότερα αισθητικά αποτελέσματα.

 
              ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Ηνέα συνδυαστική θεραπεία, όπως αναφέρει ο κ Βαλσάμης, έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως:
  • Είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
  • Δεν αφήνει ουλές, ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο μολύνσεων και μετεγχειρητικού πόνου
  • Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο το πολύ για 1-2 ώρες
  • Συντομεύει εξαιρετικά το χρόνο ίασης
  • Έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  
            ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΙΡΣΩΝ
 Οι κυριότερες αιτίες, που συμβάλλουν στη φλεβική ανεπάρκεια  είναι:
  • Η κληρονομικότητα
  • Η ηλικία ( η συχνότητα των κιρσών σε ηλικίες μικρότερες των 50 ανέρχεται στο 31%, ενώ ξεπερνά το 50% μετά το 50στο έτος της ηλικίας
  • Η παχυσαρκία
  • Η εγκυμοσύνη (λόγω των ορμονών και της πίεσης των φλεβών της κοιλιάς)
  • Η λήψη ορμονών και αντισυλληπτικών
  • Η παρατεταμένη ορθοστασία λόγω επαγγέλματος
  • Η καθιστική εργασία και ζωή
 
Τα συμπτώματα που έχουν όσοι εμφανίζουν κιρσούς εμφανίζονται συνήθως προς το τέλος της ημέρας και στο ζεστό καιρό και είναι:
 
  • πόνος
  • βαριά άκρα
  • καυσαλγίες
  • νυχτερινές κράμπες
  • αιμορραγία από πολύ διασταλμέννες φλέβες ή ευρυαγγείες, που μπορεί να σπάσουν μόνες τους.
  • πρήξιμο στούς αστραγάλους (3ο στάδιο νόσου)
  • φλεβική δερματίτιδα (έκζεμα) (4ο στάδιο)
  • Υπέρχρωση του δέρματος κοντά στους αστραγάλους (4ο στάδιο)
  • Αλλοίωση του λίπους και του δέρματος κοντά στους αστραγάλους (λιποδερματοσκλήρυνση) (4ο στάδιο)
  • εξέλκωση (άτονο φλεβικό έλκος) γύρω από τον αστράγαλο (5ο και 6ο στάδιο)
 Ένα ανησυχητικό σύμπτωμα των παραμελημένων κιρσών είναι η θρομβοφλεβίτιδα, στην οποία το αίμα μέσα στο κιρσό πήζει και το δέρμα πάνω από τη φλέβα κοκκινίζει, πονά, γίνεται σκληρό, ζεστό και πρησμένο.
Η θρομβοφλεβίτιδα είναι πολύ πιο συχνή σε άτομα με κιρσούς. Από αυτούς ένα μικρό ποσοστό μπορεί να προσβάλλει τις βαθειές φλέβες -εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση- που είναι μια κατάσταση επείγουσα και επικίνδυνη και μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ο θρόμβος να φύγει από την φλέβα, να πάει στο πνεύμονα και να προκαλέσει πνευμονική εμβολή και σπάνια θάνατο.      
  
                ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΚΑΙ  ΑΝΔΡΕΣ  ΜΕ  ΚΙΡΣΟΥΣ
 
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία περίπου 1.000.000 Έλληνες  και Ελληνίδες έχουν πρόβλημα κιρσών κάτω άκρων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Η φλεβική νόσος (που περιλαμβάνει ευρυαγγείες και κιρσούς) είναι από τις πιο συχνές παθήσεις των γυναικών και ανδρών (40 - 50%), με τις γυναίκες να ζητάν πολύ πιό συχνά θεραπεία του προβλήματος για λόγους αισθητικής εμφάνισης των ποδιών τους.
Τα μέτρα πρόληψης που συνιστούν οι γιατροί είναι κυρίως  το περπάτημα, η άσκηση, η χρήση ελαστικών καλτσών καλής ποιότητας και η διατήρηση σωστού σωματικού βάρους.

www.valsamisveins.gr, Τηλ: 210 3624777

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ



ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα που αγωνίζεται σε μια κοινωνία που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται να υφίστανται αδικίες εις βάρος της, παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει υπάρξει.
Η Γυναίκα σήμερα διεκδικεί ισότιμα τον ενεργό της ρόλο και τα καταφέρει με ό,τι κι αν καταπιάνεται. Είναι μάνα για τα παιδιά της, είναι αδερφή, σύζυγος. Είναι εργαζόμενη και μάλιστα σκληρά, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Κατέχει σημαντικά αξιώματα και συμμετέχει ισότιμα στα κοινά επιβάλλοντας την παρουσία της μέσα από σκληρή δουλειά.
Το μεγαλείο και την προσφορά όλων αυτών των γυναικών τα αναγνωρίζουμε και εκφράζουμε όχι μόνο τον σεβασμό και την εκτίμησή μας αλλά και τον θαυμασμό μας για όσα πετυχαίνουν καθημερινά, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο στην πράξη την ισότητα των δύο φύλλων.


Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Συνεδρίασε η Επιτροπή Εξέτασης Καταλληλότητας Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Αλμωπίας, υπό την προεδρία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης και με τη συμμετοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμου Σωτηριάδη, του Προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Χρήστου Γεωργίου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Η συγκεκριμένη Συνεδρίαση είχε ως έργο να εξετάσει την καταλληλότητα του πέτρινου κτιρίου που στεγάζονται το 3ο και 5ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας και των Παιδικών Σταθμών Φούστανης, Βορεινού και Πολυκάρπης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Αλμωπίας αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ενημερώνει τους πολίτες που έχουν οφειλές ότι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν έναντι μέρος του ποσού που οφείλουν κατόπιν ρύθμισης της οφειλής.
 Η διαδικασία είναι πολύ απλή και για την ορθή ενημέρωσή σας μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. στο υπόγειο του Δημαρχείου, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ενταχθείτε στις ευνοϊκές ρυθμίσεις προς αποφυγή της βεβαίωσης των οφειλών στην Εφορία. 
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Χρήστος Γεωργίου σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών αλλά και να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες δυσκολίες και προβλήματα που προκύπτουν, θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους συμπολίτες μας.
Κύριος σκοπός μας είναι η αποκατάσταση των αδικιών μεταξύ των πολιτών και της Δ.Ε.Υ.Α., ενώ παράλληλα  στοχεύουμε στην εξυγίανση  αυτής προσπαθώντας να δώσουμε λύση σε όποιο πρόβλημα προκύπτει καθημερινά. 
Γνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας λόγω της οικονομικής κρίσης και γι’ αυτό το λόγο  καλούμε όλους τους συμπολίτες του Δήμου μας να συνεργαστούν μαζί μας και μέσα από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Για να σταθεί όρθια μια Δημοτική Επιχείρηση σαν τη Δ.Ε.Υ.Α., χρειάζεται όλοι μας να εργαστούμε με οργάνωση και αποτελεσματικότητα».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...