Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ .


Δείτε τους επιτυχόντες μαθητές του χωριού μας.Θερμά συγχαρητήρια σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΤΥΧΙΟ!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΠΟΧΩΡΙΟΥ.


 

 Πολιτιστικός Σύλλογος Λιποχωρίου «Αη Γιώργης» γιορτάζει τον πρώτο χρόνο από την ίδρυσή του και σας προσκαλεί σε μεγάλη Ανοιχτή εκδήλωση των γενεθλίων του. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, στο Γήπεδο του Λιποχωρίου, από τις 20.00 μέχρι το πρωί με πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα. 

Ελάτε να γίνουμε μία μεγάλη παρέα, να διασκεδάσουμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια του συλλόγου για διατήρηση και εξάπλωση του πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης. Ελάτε όλοι μαζί να γιορτάσουμε το 1ο έτος λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αη Γιώργης». 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην εκδήλωση είναι οι επόμενοι: 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΤΖΕΒΙΔΗΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ 9ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΔΡΑΜΙΝΟΣ (ΛΥΡΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ)
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΟΠΗΣ (ΚΛΑΡΙΝΟ)
ΜΑΡΘΑ ΜΠΑΛΟΥΡΗ (ΝΤΑΟΥΛΙ)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ) 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Αη Γιώργης» Λιποχωρίου 




Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ UVB-79 / MDZhB


Στο Pavarovo της Ρωσίας κοντά στα Selnechnogorsk και Zelenogrand, γύρω στα 37 χιλιόμετρα μακριά από την Μόσχα,
υπάρχει ένας πολύ μυστηριώδης ραδιοφωνικός σταθμός. Ο σταθμός δεν...
μεταδίδει τραγούδια, διαφημίσεις, ειδήσεις ή κοινωνικά προγράμματα, αλλά ένα πολύ παράξενο ηχητικό σήμα. Το σήμα είναι συνεχές σχεδόν 24 ώρες το 24ώρο, αφού η μόνη καθημερινή διακοπή που κάνει είναι από τις 7:00 μέχρι τις 7:50 GMT, πιθανόν για λόγους σέρβις.

O μυστηριώδης αυτός ήχος έχει ονομαστεί UVB-76. Είναι στα βραχέα κύματα και εκπέμπει στην συχνότητα των 4625kHz. Το σήμα είναι γνωστό σε πολλούς που ασχολούνται με το θέμα αυτό ως (The Buzzer) βομβητής συσκευής παραγωγής ήχου γιατί παράγει ένα μονότονο βουητό το οποίο είναι επαναλαμβανόμενο με 25 τόνους το λεπτό. Στις 16/1/2003 το σήμα ξαφνικά άλλαξε και άρχισε να εκπέμπει έναν διαφορετικό ήχο σε υψηλότερο τόνο μεγαλύτερης διάρκειας αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στα αρχικά του επίπεδα. Συχνά ακούγονται και διάφοροι άλλοι ήχοι, ακόμα και συνομιλίες στο απόμακρο βάθος, ενώ το χαρακτηριστικό «βούισμα» τα καλύπτει. Έτσι πιστεύεται ότι ο ήχος προέρχεται από μια συσκευή που βουίζει συνεχώς μπροστά σε ένα ανοιχτό μικρόφωνο.

Μερικές από τις λέξεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς είναι: «ΕΛΑΦΩΝ……ΣΤΟΥΣ 317…. ΠΡΟΣΟΧΗ!!», «ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΟΚΡΑΝΕΝ... .ΣΤΟΥΣ 447...ΑΠΟΨΕ!!», «ΜΗΝΥΜΑ, ΠΡΟΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 1100 MHz... . ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΜΥΝΑΣ ΟΝΕΙΡΟ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΧΡΗΣΤΕΥΘΕΙ!!», «ΠΡΕΠΕΙ... ΒΖΖΖΖΖ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΒΖΖΖΖΖ».
Ο σταθμός αυτός αν και έχει φτιαχτεί από το 1970 το σήμα του παρατηρήθηκε πρώτη φορά στις 6/9/1982. Άγνωστες επίσης ήταν η τοποθεσία και το όνομα του σταθμού μέχρι το 1997.

Δυστυχώς, κανένας έως σήμερα δεν μπόρεσε να μάθει τον πραγματικό σκοπό του ραδιοφωνικού αυτού σταθμού. Οι περισσότεροι που προσπάθησαν να εξερευνήσουν το φυλασσόμενο κτήριο απομακρύνθηκαν ευγενικά από τους φρουρούς. Όσοι κατάφεραν να εισέλθουν κρυφά στο κτήριο και να πάρουν διάφορες φωτογραφίες δεν κατάφεραν να καταλάβουν απολύτως τίποτα. 

Οπότε οι θεωρίες που ακούγονται κατά καιρούς για επικοινωνία με κάποιον εξωγήινο πολιτισμό ή εσωγήινο, όπως και η εκπομπή κωδικοποιημένων μηνυμάτων για στρατιωτικούς σκοπούς... δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, χωρίς βέβαια να αποκλείονται ως αληθινές, καθώς η έρευνα συνεχίζεται... 



ΠΗΓΕΣ...
 ufotruth-gr.blogspot.com

http://periergaa.blogspot.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ...ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ.


ΔΕΝ είναι του ΕΟΠΠΥ οι 3-4 διαφημίσεις (εκτός από ΜΙΑ). Είναι των νεόκοπων επιχειρηματιών που διαφημίζουν τα πενταψήφια νουμεράκια τους που η κάθε κλήση στοιχίζει όχι 1,04 ευρώ, αλλά μέχρι…
1,6 ευρώ ΤΟ ΛΕΠΤΟ!!! Όποιο φτωχαδάκι τη πατήσει νομίζοντας ότι πρόκειται για τον ΕΟΠΠΥ και χρησιμοποιήσει αυτά τα τηλέφωνα του φεύγουν (λόγω αναμονής κτλ κτλ) ίσα με 20 ευρώ για κάθε ραντεβού!!! Και το κράτος δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει το κοσμάκη! Ελεύθερη… επιχειρηματικότητα βλέπεις.



ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 2,5 ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ!


Το παγκόσμιο φαινόμενο ακόμη και με βαθμολογικές επιδόσεις της τάξεως του 2,5 να εισάγονται οι Μουσουλμάνοι σε υψηλόβαθμες σχολές , με την ειδική κατηγορία που είχε θεσπίσει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας θα επαναληφθεί και στα φετινά αποτελέσματα.

Από τους περσινούς πίνακες επιτυχόντων της ειδικής κατηγορίας «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»-ανάλογη εικόνα αναμένεται να έχουν και οι φετινοί προκύπτει ότι εισάγονται Φιλοσοφικές από 2.768 μόρια, Φιλολογικές από 2.590 μόρια, Νομικές από 8.690 μόρια, Πάντειο από 3.172 μόρια, παιδαγωγικά από 5448 μόρια, Μαθηματικές Σχολές από 3.078 μόρια κλπ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αυτοί, κατά την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ’ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών. Τη βεβαίωση αυτή προσκομίζουν, υποχρεωτικά, στην γραμματεία της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής, κατά την εγγραφή τους. Ο οικονομικός περιορισμός δεν ισχύει για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εάν διεκδικήσουν τις προβλεπόμενες γι αυτούς θέσεις. Όσοι δηλώσουν ότι εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία, δεν μπορούν να δηλώσουν άλλη από τις ειδικές περιπτώσεις (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια).



ΠΗΓΕΣ...
 esos.gr
http://periergaa.blogspot.gr

ΔΕΚΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.


Δέκα λογικές ερωτήσεις που δεν έχουν απαντήσεις:
Ερώτηση 1.
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2.
Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;

Ερώτηση 3. 
Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. 
Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. 
Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ερώτηση 6. 
Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0.5 τρις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. 
Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. 
Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. 
Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. 
Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος ;

Καθηγητής Κ. Τοκμακίδης Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/2

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΑΨΗΦΗΣΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ.


Ο άντρας που αψήφησε την ραδιενέργεια για να φροντίζει τα ζώα της Φουκουσίμα
 Ο Ναότο Ματσουμούρα στο Colors

Στο καινούριο τεύχος του περιοδικού Colors με θέμα την Αποκάλυψη, παρουσιάζεται η ιστορία του Ναότο Ματσουμούρα. Ήταν ο μόνος από τους 80000 κατοίκους που έμεινε στην Φουκουσίμα όταν η περιοχή εκκενώθηκε τον Μάρτιο του 2011, μετά το τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία.

«Όταν χτύπησε ο σεισμός ήμουν στο πυρηνικό εργοστάσιο και δούλευα στο δρόμο. Όλοι έφυγαν, αλλά εγώ ζούσα με τους γονείς μου και η μητέρα μου μόλις και μετά βίας μπορούσε να περπατήσει. Τους είπα ότι έπρεπε να μείνουμε. Έναν περίπου μήνα μετά τις πυρηνικές εκρήξεις, τα τρία μου αδέρφια ήρθαν. Είπαν ότι ήταν επικίνδυνα και ότι θα έπρεπε να φύγουμε, αλλά αποφάσισα να παραμείνω εδώ μόνος μου. Έπρεπε να ταΐσω τα σκυλιά μου»
Στην συνέχεια περιγράφει στο περιοδικό πως αγκάλιασε τα ζώα της περιοχής:
«Αφού είχα μείνει δυο τρεις μέρες μόνος, άκουσα το σκύλο του γείτονα να γαβγίζει. Ήταν πεινασμένος, έτσι άρχισα να τον φροντίζω. Έπειτα βρήκα άλλον έναν αδέσποτο σκύλο και ένα μήνα αργότερα περνούσα τον περισσότερο απ’ τον χρόνο μου οδηγώντας τριγύρω στην περιοχή της Ταμιόκα ψάχνοντας για εγκαταλειμμένα ζώα. Υιοθέτησα σκυλιά, γάτες, κουνέλια, κοτόπουλα, πάπιες, αγελάδες –παραήταν πολλά για να τα μετράω. Τα τάιζα για να μην αγριέψουν»


Μέχρι σήμερα παραμένει στην περιοχή. Για την ραδιενέργεια λέει:
«Δεν τη φοβάμαι, δεν μπορώ να τη δω και δεν πονάει. Ένας γιατρός σε ένα πανεπιστήμιο μου είπε ότι ήμουν πάρα πολύ ραδιενεργός, αλλά θα χρειάζονταν 30 χρόνια για να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Σε 30 χρόνια θα είμαι πάνω από 80. Είναι νορμάλ να πεθάνεις όταν είσαι 80».
Όσο για την μοναξιά του λέει: «Είναι τόσο περίεργο το συναίσθημα. τώρα, όταν περπατάω μέσα στην πόλη, είμαι ολομόναχος. Τη νύχτα δεν υπάρχει ηλεκτρισμός και παντού είναι πίσσα σκοτάδι. Τα βράδια είναι που με πιάνει η θλίψη. Πίνω καναδυό ποτήρια σάκε πριν πάω για ύπνο. Όταν έρθει το πρωί αισθάνομαι ξανά ζωντανός»



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ. ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

alt
Γράφει ο Αριστείδης Γ. Θεοδωρόπουλος
Εκπαιδευτικός


  Ένας άγνωστος άγιος στις αγιολογικές πηγές, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε ούτε τον τόπο της καταγωγής του, ούτε τα ονόματα των γονέων του, ούτε τη χρονολογική περίοδο, που έζησε, γίνεται γνωστός και καθιερώνεται στη συνείδηση των ορθοδόξων από την εύρεση της εικόνος του τον 14ο αιώνα στη Ρόδο. Ο λόγος για τον Άγιο Φανούριο, τον λαοφιλή και νεοφανή αυτό άγιο της Εκκλησίας μας, του οποίου την εύρεση της εικόνος από τον Μητροπολίτη Ρόδου Νείλο, εορτάζουμε κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου.

Η εικόνα αυτή έφερε την επιγραφή «Άγιος Φανούριος» και απεικόνιζε τον άγιο με στρατιωτική στολή περιστοιχιζόμενο από δώδεκα σκηνές του βίου του.  Μετά τη Ρόδο η τιμή του νεοφανούς αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας μεταφέρεται στην Κρήτη, όπου γίνεται ιδιαίτερα γνωστός μετά το θαύμα της απελευθέρωσης τριών Κρητικών ιεροδιακόνων από τους Αγαρηνούς, που τους συνέλαβαν αιχμάλωτους και τους μετέφεραν στη Ρόδο.

Τα δύο αυτά γεγονότα, δηλαδή η εύρεση της εικόνος του Αγίου στη Ρόδο και το επιτελεσθέν θαύμα συνέβαλαν στην καθιέρωση της τιμής του όχι μόνο στη Ρόδο και την Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να συγκαταλέγεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς αγίους της Ορθοδοξίας. Εκτός όμως από τα δύο αυτά γεγονότα, τίποτα άλλο δεν μας είναι γνωστό για τον Άγιο Φανούριο.

Για να καλυφθεί το κενό για περισσότερες πληροφορίες για τον άγνωστο στα συναξάρια άγιο, δημιουργήθηκαν από τη λαϊκή πίστη διάφορες φανταστικές ιστορίες και ανευλαβή μυθεύματα, τα οποία όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά είναι και ασυμβίβαστα προς την ορθόδοξη πίστη και λατρεία του λαού μας, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο ευσύνοπτο βιβλίο του «Πλάνες και η Αλήθεια» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. Το αρνητικό βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι πολλά από αυτά καλλιεργήθηκαν και παγιώθηκαν δια μέσου των αιώνων σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιο τρόπο, ώστε να θεωρούνται ως ιστορικά τεκμηριωμένα γεγονότα, που προσβάλλουν τόσο την αξιοπιστία της ορθόδοξης πνευματικής ζωής όσο και τη νοητική αντίληψη των χριστιανών.

Για παράδειγμα από την παρετυμολογία του ονόματος Φανούριος, που έχει να κάνει με το ρήμα φανερώνω, δημιουργήθηκε η μυθώδης αντίληψη, ότι ο Άγιος Φανούριος είναι ειδικός στην ανεύρεση των χαμένων αντικειμένων. Γι’ αυτό τον λόγο όσοι έχουν χάσει κάποιο αντικείμενο ή οι ανύπαντρες κοπέλες, που ψάχνουν να βρουν γαμπρό, φτιάχνουν μία πίτα, την επονομαζόμενη φανουρόπιτα, την οποία μοιράζουν επικαλούμενοι το όνομα του Αγίου. Στην πραγματικότητα όμως πουθενά στον βίο του Αγίου δεν έχουμε αναφορά για ανεύρεση χαμένων αντικειμένων ή για φανέρωση προσώπων ή για παρασκευή πίτας από τον Άγιο ή προς τιμήν του Αγίου. Παρόλα αυτά κατ’ οικονομία μπορούμε να αποδεχθούμε μέσα στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας την παρασκευή πίτας προς τιμήν του νεοφανούς Αγίου Φανουρίου από ευλάβεια στον Άγιο και μόνο, όπως κατά τον ίδιο τρόπο συνηθίζουμε να παρασκευάζουμε και να προσφέρουμε άρτους και κόλλυβα προς τιμήν των εορταζομένων αγίων. Γι’ αυτόν τον σκοπό άλλωστε υπάρχει και η σχετική ευχή της Εκκλησίας μας.

Άγιος Φανούριος

Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε φαντασία και αποτελεί μια ανιστόριστη και μυθώδη δοξασία είναι η παρασκευή της φανουρόπιτας για τη συγχώρηση της ψυχής της αμαρτωλής μητέρας του Αγίου. Σύμφωνα μάλιστα με τη λαϊκή πίστη η μητέρα του υπήρξε αφιλόδωρη και αμαρτωλή και βασανιζόταν στην κόλαση. Γι’ αυτό τον λόγο ο Άγιος Φανούριος παρακάλεσε τους χριστιανούς να προσεύχονται για την ψυχή της και να φτιάχνουν πίτα για τη συγχώρησή της. Η λαϊκή αυτή δοξασία, όταν μάλιστα συνδυάζεται και με την επίκληση του ονόματος της μητέρας του Αγίου, προσβάλλει την ορθόδοξη πίστη και λατρεία του λαού μας, αλλά και τον ίδιο τον Άγιο, αφού η προσφερόμενη φανουρόπιτα δεν προορίζεται για τον νεοφανή Άγιο Φανούριο, αλλά για την ψυχή της μητέρας του, για την οποία σύμφωνα με τις υπάρχουσες πηγές δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα.
alt

Οι λαϊκές δοξασίες για τον Άγιο Φανούριο, αλλά και για άλλους αγίους της Εκκλησίας μας, έχουν βέβαια ένα ιδιαίτερο λαογραφικό ενδιαφέρον για τον λαϊκό πολιτισμό της πατρίδος μας και την επιστήμη της λαογραφίας, αφού καταδεικνύουν τον τρόπο, με τον οποίο ο ευσεβής ελληνικός λαός έχει αγκαλιάσει τους αγίους και τους έχει βάλει στην καθημερινή ζωή και τα προβλήματά του.

Είναι όμως και επιτακτική ανάγκη να διαχωρίσουμε την πράγματι ενδιαφέρουσα για κάθε φιλίστορα μελετητή λαογραφική προσέγγιση των αγίων του τόπου μας από την υγιή και αληθινή ελληνορθόδοξη παράδοση και πίστη του λαού μας, η οποία θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από την αρρωστημένη θρησκοληψία, τις μαγικές προλήψεις και τις λαϊκές δοξασίες και δεισιδαιμονίες.

Ας ευχηθούμε ολόψυχα ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού να μας αποκαλύψει στο μέλλον θαυμαστά σημεία και γεγονότα από τον βίο του λαοφιλούς αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ.


Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τρίτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. 
Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, δηλαδή από την Τρίτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

 Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.
 Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:
α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και  β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.
Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους. 


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΣΙΧΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ?


Μετά από αυτό θα ξαναπετάξεις τσίκλα στον δρόμο;
Πρόκειται για μια πολύ κακιά και συνηθισμένη συνήθεια των Ελλήνων.
Πολλοί δρόμοι και πεζοδρόμια είναι γεμάτα τσίκλες αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό.
Δείτε την φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Facebook και ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να πετάξετε την τσίκλα σας στον δρόμο.
tsixla


ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.


Οι «χρυσοί» κανόνες για την ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και τα παιδιά τους

Οδηγίες προς τους νέους φοιτητές και τους γονείς για την αναζήτηση στέγης, μετά τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, παρέχει η ΠΟΜΙΔΑ. 

Με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει τις περισσότερες οικογένειες η επιλογή του κατάλληλου φοιτητικού σπιτιού κρίνεται επιτακτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΜΙΔΑ δίνει επτά χρήσιμες συμβουλές:

- Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή.

- Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου. Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν.

- Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. 

- Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.

- Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό.

- Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο εσείς όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

- Μακριά από τα δήθεν «γραφεία πληροφοριών», τα οποία υπόσχονται ότι αν τους προκαταβάλλετε κάποιο ποσό θα σας βρουν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε



ΟΙ THIN LIZZY ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!


Οι Thin Lizzy στο Gagarin στις 9 Νοεμβρίου

Επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Είκοσι έξι χρόνια μετά τον πρόωρο χαμό του Phil Lynott, ο μύθος του ως ένας από τους χαρισματικότερους δημιουργούς της rock μουσικής συνεχίζει να μεγαλώνει. Το όνομα Thin Lizzy έγινε συνώνυμο της χρυσής περιοδου της κλασικής και hard rock μουσικής και τραγούδια όπως τα «The Boys Are Back In Town», «Whiskey In The Jar», «Jailbreak» και «Looking For An Alibi» συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.

Οι Thin Lizzy πάλεψαν πολύ για να πάρουν αυτό που άξιζαν: αεικίνητος ο Lynott, δοκίμασε τις δυνάμεις του σε όποιο είδος μουσικής μπορούσε να ικανοποιήσει τις μουσικές φιλοδοξίες του: rock, hard rock, ψυχεδελικό rock, heavy metal, pop, folk. Την επιτυχία την γνώρισαν όταν, μετά από αμέτρητες αλλαγές μελών, κατάφεραν να βρουν την κατάλληλη συνταγή: ταίριαξαν τους στίχους του Lynott (ιστορίες από τις εργατικές γειτονιές αλλά και τις παραδόσεις της Ιρλανδίας) με την hard rock αισθητική που, τελικά, κυριάρχησε στα 70s: από τις πρώτες μπάντες που έβαλαν δύο κιθάρες μαζί (o εμβληματικός Gorham με -κατά διαστήματα- τους Eric Bell, Gary Moore, Brian Robertson, Snowy White, κλπ), με έναν φοβερό drummer (Downey) και τον χαρισματικό Lynott μπροστάρη, κέρδισαν τις καρδιές του κοινού σε Ευρώπη και Αμερική χάρη στα διαχρονικά, πλέον, riff τους και τις εκπληκτικές συναυλίες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2004 το περιοδικό Classic Rock έβαλε το «Live And Dangerous» στην κορυφή της λίστας του με τα καλύτερα live άλμπουμ!

Τα τραγούδια των Thin Lizzy παραμένουν σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ. Απόδειξη είναι η σταθερή παρουσιά τους στο playlist κάθε είδους ραδιοφωνικών σταθμών, αλλα και η αδιάκοπτη επιτυχία των περιοδειών του συγκροτήματος.

Το σημερινό line-up των Thin Lizzy απαρτίζουν τρία original μέλη της μπάντας που έπαιζαν με τον Lynott: o Scott Gorham (κιθάρα), o Brian Downey (drums) και o Darren Wharton (πλήκτρα). Μαζί τους, έχουν κορυφαίους μουσικούς με σημαντικό παρελθόν: ο Marco Mendoza (Whitesnake, Ted Nugent) στο μπάσο, ο Ricky Warwick (The Allmighty) στα φωνητικά και ο Damon Johnson (Alice Cooper) στην κιθάρα.

Οι Thin Lizzy θα εμφανιστούν στις 9 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 και στις 10 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη. Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ, ενώ τις ημέρες των συναυλιών, θα πωλούνται μόνο από τα ταμεία των συναυλιακών χώρων προς 30 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.



ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ...Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΙΣΑΑΚ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΡΙΝΑ.


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν τεθεί τρεις αμερικανικές πολιτείες στον κόλπο του Μεξικού, καθώς τις προσεγγίζει η τροπική καταιγίδα Ισαάκ. 


Ο Ισαάκ πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού.

Οι κυβερνήτες της Λουιζιάνα, του Μισισιπή και της Αλαμπάμα ακολούθησαν την ενέργεια του κυβερνήτη της Φλόριντα, ο oποίος έθεσε την πολιτεία του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια ημέρα πριν.

Και οι τρεις κυβερνήτες εξέδωσαν υποχρεωτικές διαταγές εκκένωσης, σε ορισμένες περιοχές που απειλούνται.

«Τους προτρέπουμε όλους να προετοιμαστούν τώρα για τον ερχομό της καταιγίδας» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα, Μπόμπι Τζιντάλ, τονίζοντας την ανάγκη κάθε οικογένεια να αποθηκεύσει νερό, τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής, ρούχα και φάρμακα.

Μάλιστα, νέα προειδοποίηση για τη Λουιζιάνα εκδόθηκε σήμερα, καθώς η τροπική καταιγίδα πλησιάζει την περιοχή.

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, ζήτησε από τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις, ενώ ο Φιλ Μπραίαντ, κυβερνήτης του Μισισιπή, δήλωσε ότι η απειλή του Ισαάκ ελήφθη «πολύ σοβαρά».

Ήδη ο Ισαάκ έφτασε στη Φλόριντα. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου επηρεάστηκε από την τροπική καταιγίδα που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε εννέα άτομα, οκτώ από τα οποία στην Αϊτή.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αποφάσισε την αναβολή του συνεδρίου του στην Τάμπα της Φλόριντα για μία ημέρα.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ. ΑΚΟΜΑ.....





ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ.ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.



50% αύξηθηκαν οι πωλήσεις στα καυσόξυλα τα τελευταία 2 χρόνια. Πόσο κοστίζει ο τόνος, ποια ξύλα να προτιμήσετε, τι πρέπει να προσέξετε. Οι καταναλωτές τα αγοράζουν μέσα στο καλοκαίρι που είναι πιο ελαφριά για να γλυτώσουν έστω και λίγα ευρώ. 
Μεγάλη στροφή στις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης και συγκεκριμένα στα καυσόξυλα έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές που βλέπουν κάθε χρόνο την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να τραβάει την ανηφόρα και ψάχνουν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν.
Ιδιαίτερα φέτος που η τιμή  του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει από το 1,40€ το λίτρο , ο κόσμος τρέχει μέσα στο κατακαλόκαιρο να προμηθευτεί καυσόξυλα, τώρα που ακόμη είναι στεγνά και άρα πιο ελαφριά καθώς το χειμώνα θα τα πληρώσει σίγουρα παραπάνω αφού θα είναι βρεγμένα. 

Οπως δήλωσε στο Newsit o κύριος Γιώργος Κασκαλίδης, έμπορος ξυλων με κατάστημα και αποθήκη στον Άλιμο "ο κόσμος έχει στραφεί στο ξύλο για οικονομία καθώς είναι η φτηνότερη μορφή ενέργειας σήμερα. Αγοράζουν ξύλα για τζάκια, σόμπες και ξυλόσομπες για να μη καίνε καλοριφερ". 

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΝΟΣ ΞΥΛΑ

Η τιμή ενός τόνου καυσόξυλων κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα και κοστίζει κατά μέσο ορο από 180 ευρώ εως 220 ευρώ. Πολλά καταστήματα παντως κάνουν προσφορές. Για παράδειγμα ο κύριος Κασκαλίδης πουλάει τον ενα τόνο 180 ευρώ και τους δύο τόνους 288 ευρώ, άρα όποιος έχει αποθηκευτικό χώρο μπορεί να προμηθευτει 2 τόνους ξύλα και να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΞΥΛΑ - ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 
Ο κύριος Κασκαλίδης λέει στο Newsit "oταν οι καταναλωτές αγοράζουν ξύλα πρέπει να προσέχουν την τιμή, να μην είναι  ούτε πολύ ακριβά αλλά ούτε πολύ φτηνά. Να προμηθευτούν ξυλα εμπρόθεσμα πριν αρχίσει ο χειμώνας καθώς τώρα τα ξύλα είναι στεγνά και ο καταναλωτής δε θα πληρώσει νερό. Επίσης τα σκληρά ξύλα καίγονται καλύτερα, δηλαδή ο δρυς ή ελιά". 

 



ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...