Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Πρωτοβουλίες από το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για έναρξη Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)



Με την παρούσα ενημερώνουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους εκπροσώπους της Αλμωπίας, ότι ένα διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αυτό της έναρξης Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), έχει ωριμάσει και ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση δρα αποτρεπτικά σε όλους τους ενήλικες που παραμένουν «εγκλωβισμένοι χωρίς απολυτήριο τίτλο και πολλές φορές κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένοι.
Με πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 από το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αλλά και με τη συνεργασία συναδέλφων παραδόθηκε το αίτημα και προωθήθηκαν πάνω από 30 ονόματα με πλήρη στοιχεία όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του ΣΔΕ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
Η δυναμική της Αλμωπίας σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων είναι αποδεδειγμένα μεγάλη και αυτό αποδεικνύεται από την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για εξειδίκευση σε όλες τις δομές της (ΙΕΚ/ΚΕΚ ΕΣΠ. ΕΠΑΛ κλπ)
Απομένει η απόφαση για την έναρξη λειτουργίας και θεωρούμε ότι στην Εκπαίδευση Ενηλίκων οφείλουμε όλοι να αποδεικνύουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας ώστε να δίνονται ίσες ευκαιρίες και κανείς να μην μένει πίσω.
Σε αναμονή θετικών νέων, παραμένουμε στη διάθεση του κοινού για την καταγραφή των στοιχείων τους και την εξασφάλιση ότι θα δώσουμε την πρώτη ώθηση που απαιτείται για να ξεκινήσει ξανά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία.
Με εκτίμηση
          Γιόρτσος Α. Γεώργιος                                                                                          Όρλης Στέλιος

Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ                                                 Διευθυντής του Εργαστ. Κέντρου Αριδαίας

Τηλ. Επικοινωνίας
2384028241
2384028242

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Αλμωπού Αριδαίας


Όλη η οικογένεια του Αλμωπού Αριδαίας εκφράζουμε την οδύνη μας και τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένεια Θωμαϊδη, για τη τόσο άδικη απώλεια του γιου τους Σάββα. 
Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)
Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών
Επικοινωνία: 6949705232

          Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών είναι μία από τις πολλές Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( Ο.Γ.Ε.) σε όλη τη χώρα που παλεύει και αγωνίζεται διαχρονικά για την ισοτιμία, τη χειραφέτηση και την απελευθέρωση των γυναικών, με επίκεντρο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών. Η Ομάδα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια βγήκε μπροστά για την ενημέρωση των γυναικών πάνω στα θέματα της Υγείας, τις κάλεσε να βρεθούν μαζί μας στις κινητοποιήσεις που αφορούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, την Υγεία τη δική μας και των αγαπημένων μας προσώπων.  Στόχος μας δεν είναι να απαριθμήσουμε απλά τα προβλήματα που βιώνουμε, αλλά να αναδείξουμε τις αιτίες αυτής της κατάστασης, τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν οι υπεύθυνοι και τα όργανα τους, και να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση πάνω σε γερές βάσεις. 

        Συμπαρασταθήκαμε στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου μαζί με άλλους φορείς, γιατί ο αγώνας μας για Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας / Πρόνοιας που θα λειτουργεί αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση, που θα παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και όλες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας είναι διαχρονικός.  Η εργατική, λαϊκή οικογένεια βιώνει όλο και περισσότερο το αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας-Πρόνοιας. Η Υγεία έχει διαμορφωθεί σε ακριβό εμπόρευμα όπου πουλάνε υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς αναπτύσσοντας επιχειρηματική δραστηριότητα. 

     Η πολιτική υγείας και στη χώρα μας στις βασικές κατευθύνσεις της, διαμορφώνεται στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ευθύνη και τη συμμετοχή βέβαια των εκάστοτε κυβερνήσεων. Στη στρατηγική υγείας 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι βασικοί άξονες της πολιτικής υγείας και του Υγειονομικού Συστήματος βασίζονται στη λογική «κόστους – οφέλους» και είναι οι εξής: Η συρρίκνωση, υποβάθμιση του Δημόσιου Τομέα και η ενίσχυση του επιχειρηματικού του χαρακτήρα με την αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς. Η ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα. Η αναγνώριση της ανταγωνιστικότητας ως κριτήριο ανάπτυξης του υγειονομικού συστήματος. 

        Μέσα από αυτές τις κατευθύνσεις γίνονται οι πιο σημαντικές ανατροπές ή “αναδιαρθρώσεις”:  Κατάργηση μονάδων και τμημάτων στα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Απολύσεις προσωπικού, κατάργηση μονιμότητας και αύξηση ελαστικών μορφών εργασίας. Δραστική μείωση δωρεάν παροχών και δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, ακόμα λιγότερες παροχές στους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους και άπορους, αύξηση πληρωμών των ασθενών σε φάρμακα, εξετάσεις και γενικά υπηρεσίες πρόληψης θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας τους.

      Οι γυναίκες έχουν πολύ σοβαρούς λόγους για τις ίδιες και τις οικογένειες τους να απαιτούν ένα αποκλειστικό Δημόσιο, Δωρεάν σύστημα Υγείας. Έχουν πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες για υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, οι οποίες προκύπτουν από τον βιολογικό και κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, αλλά και από την ανισότιμη θέση τους στην κοινωνία, η οποία εκτός των άλλων επιβαρύνει και την υγεία τους. Με τη σημερινή εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι αναγκαίο να απαιτούμε οι σύγχρονες ανάγκες μας να καλύπτονται ολόπλευρα και ολοκληρωμένα μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους. 

Εκδήλωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν. Πέλλας στα Στενά του Μουχαρέμ Χάνι



Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
               Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν. Πέλλας διοργανώνει την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - ώρα 11.00’  το πρωί στα Στενά του Μουχαρέμ Χάνι Έδεσσας , εκδήλωση προς τιμή των ηρωικών νεκρών των νικηφόρων μαχών του                  30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ  εναντίον των φασιστικών δυνάμεων κατοχής με την ανατίναξη γερμανικής αμαξοστοιχίας τον Αύγουστο του 1944 .
       Καλούνται οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης & του ΔΣΕ , οι απόγονοί τους και όσοι θέλουν να τιμήσουν τις ηρωικές σελίδες αντίστασης του λαού μας ενάντια στον ξένο κατακτητή να παραβρεθούν στην εκδήλωση μνήμης
       Θα υπάρχει στο χώρο Έκθεση ιστορικών φωτογραφιών από τις ηρωικές σελίδες της Εθνικής μας Αντίστασης και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με αντιστασιακά τραγούδια .

                                                    Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν.Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...