Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η Θεατρική Ομάδα του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αποφοιτά με το "Η Ιουλιέτα μετά..." στο Ξενιτίδειο


Η Θεατρική Ομάδα του Δημόσιου ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αποχαιρετά το κοινό ολοκληρώνοτας τις σπουδές της με τη Θεατρική παράσταση "Η Ιουλιέτα μετά..." σε σκηνοθεσία της Χρύσας Αλεξάκη και έργο βασισμένο στον Ντάριο Φο.

Την παράσταση θα φιλοξενήσει το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 21:00.

Σας περιμένουμε όλους εκεί....

Με εκτίμηση

 ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 

Νέα διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του Ε.Π. Ε.Β.Υ.Σ. του Τ.Ε.Β.Α. από την Κοινωνική Σύμπραξη Πέλλας με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Νέα διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του Ε.Π. Ε.Β.Υ.Σ. του Τ.Ε.Β.Α. από την Κοινωνική Σύμπραξη Πέλλας με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Νέα μεγάλη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Κοινωνική Σύμπραξη Πέλλας με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και αφορά τον Δήμο Έδεσσας και τον Δήμο Σκύδρας. Ώρες διανομής 09.00 – 14.00 ενώ, το σημείο διανομής των τροφίμων είναι η άτυπη βιομηχανική περιοχή Ριζαρίου (πρώην σφαγεία ΖΛΑΤΗ).

Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους είναι χοιρινό κρέας, βόειο κρέας, τυρί φέτα, τυρί ημίσκληρο, τυρί ημίσκληρο φέτες, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, μέλι ανθέων, ελιές πράσινες, φασόλια, φακές, κοτόσουπα, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, τοματοπολτός, γάλα μακράς διάρκειας, corn flakes, μαρμελάδα, ζάχαρη λευκή, κομπόστα ροδάκινο, μήλα και πορτοκάλια χυμού.


Λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων διότι, για παράδειγμα, μία τετραμελής οικογένεια θα παραλάβει περίπου εκατό (100) κιλά τροφίμων, απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Συντήρηση και επισκευή κοινόχρηστων χώρων στη Δ.Ε. Αριδαίας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ

(ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΡΙΔΑΙΑ, ΓΑΡΕΦΙ, ΧΡΥΣΑ-ΤΣΑΚΟ-ΡΟΔΩΝΙΑ, ΑΛΩΡΟ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ)

Τη συντήρηση και επισκευή κοινόχρηστων χώρων στη Δ.Ε. Αριδαίας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας μετά από πρόταση της Δημοτική Αρχής.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην πόλη της Αριδαίας και στις Τ.Κ. Γαρεφείου, Χρύσας-Τσάκων-Ροδωνιάς, Αλώρου και Λυκοστόμου και έχουν να κάνουν με τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων. Οι εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν την προμήθεια και τοποθέτηση 18 ιστών ηλεκτροφωτισμού ύψους 3 μέτρων, εκ των οποίων τα 9 θα τοποθετηθούν στην Αριδαία (οδός Κύπρου) και 9 στο Γαρέφι (περιοχή γέφυρα και Νηπιαγωγείο). Παράλληλα, θα φωταγωγηθεί η περιοχή Δασάκι της Αριδαίας εσωτερικά και εξωτερικά με 8 προβολείς LED 50W και 18 προβολείς LED 30W. Επίσης, θα φωταγωγηθούν κοινόχρηστοι χώροι στην Τ.Κ. Χρύσας-Τσάκων-Ροδωνιάς με την τοποθέτηση και εγκατάσταση συνολικά 15 φωτιστικών τα οποία θα αποξηλωθούν και θα τοποθετηθούν από δημοτικό χώρο. Επιπλέον, θα συντηρηθούν 6 φωτιστικά στην είσοδο του Αλώρου με την τοποθέτηση σφαιρικών γλόμπων και θα ηλεκτροδοτηθεί η άνω πλατεία του Λυκοστόμου που δεν έχει φωτιστεί ποτέ εδώ και αρκετά χρόνια από τη μέρα της κατασκευής της.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 25.999 ευρώ (με το ΦΠΑ) από τη ΣΑΤΑ 2016.





Κινητοποίηση των φορέων για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Let’s do it Greece με συντονιστή την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Κινητοποίηση των φορέων για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Lets do it Greece με συντονιστή την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Με τη συμμετοχή τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο Διοικητήριο, με συντονιστή την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Lets do it Greece. Την Π.Ε. Πέλλας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάκης Βασιλειάδης ο οποίος προήδρευσε στη συνάντηση, ενημερώνοντας την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά για την εξέλιξη της συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των φορέων παρέθεσαν τις απόψεις τους, συζητώντας τις εμπειρίες τους από την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο του Lets do it Greece τις προηγούμενες χρονιές. Κοινός τόπος είναι η μετάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, η ανιδιοτελής προσφορά και η αλλαγή νοοτροπίας στην καθημερινότητά μας.

Ο κ. Βασιλειάδης κάλεσε τους φορείς να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίηση μίας, κοινής δράσης την Κυριακή 2 Απριλίου η οποία θα τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς οι οποίοι θα συνδράμουν αποφασιστικά στην επιτυχία της δράσης. Παράλληλα, η Π.Ε. Πέλλας θα στηρίξει και όλες τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί την εβδομάδα Lets do it Greece και αφορούν κυρίως σχολικές δράσεις.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση για την επιλογή της δράσης που θα υλοποιηθεί με συντονιστή την Π.Ε. Πέλλας και τη συνεργασία των τοπικών φορέων.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού Δήμου Αλμωπίας Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Έδεσσας Τάσος Δίου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα με τους συνεργάτες της, ο Πρόεδρος του «Ευ ζήν» Δήμου Έδεσσας και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πέλλας Δημήτρης Γιώγας, εκπρόσωποι των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αβραάμ Χατζηδημητρίου και Αντωνία Πολυξενίδου αντίστοιχα, οι υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Μπέτυ Φράγκου και Φωτεινή Σταυρίδου αντίστοιχα, η υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών Σοφία Θεοδωρίδου και στελέχη της Π.Ε. Πέλλας.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...