Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ξέφρενο PARTY MASKE από την Γ΄ Γυμνασίου Προμάχων


Πραγματοποιήθηκε η 1η Διαβούλευση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 1η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η 1η Διαβούλευση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας με τη συμμετοχή συμπολιτών μας που συμμετείχαν σε μια ανοιχτή συζήτηση. Σκοπός της Διαβούλευσης ήταν να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α. από το παρελθόν μέχρι σήμερα, στη σημερινή λειτουργία της Επιχείρησης και στη νέα τιμολογιακή πολιτική που προωθείται, ενώ παράλληλα οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις προτάσεις τους για την αλλαγή του κανονισμού δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Γεωργίου και ολόκληρη τη Διοίκηση για αυτή την πρωτοβουλία. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους οι οποίοι όπως είπε καταβάλουν μία μεγάλη προσπάθεια και εξασφαλίζουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη σωτηρία της Δ.Ε.Υ.Α.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Χρήστος Γεωργίου αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση της ύδρευσης και της τιμολογιακής πολιτικής καθώς επίσης και στον τρόπο λειτουργίας, ενώ μίλησε και για τη σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ Δ.Ε.Υ.Α. και καταναλωτών. Ταυτόχρονα, παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία μέσα από τα οποία γίνεται σαφής η οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α. Ο κ. Γεωργίου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εμείς τολμάμε να πούμε σε όλους την αλήθεια, κοιτάζουμε στα μάτια με ειλικρίνεια τον κάθε πολίτη, έχοντας στο μυαλό μας την αποκατάσταση των αδικιών για την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης στα πλαίσια της ισοτιμίας και ισονομίας όλων των πολιτών, βλέποντας με ρεαλισμό τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και δίνοντας δίκαιες λύσεις που βασίζονται στα δεδομένα της αναλογικής τιμολογιακής πολιτικής στο ανταποδοτικό περιβάλλον για την λειτουργία μιας βιώσιμης και ποιοτικής επιχείρησης για την διαχείριση του νερού».

Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Αναστάσιος Παναγιωτελίδης προχώρησε στην ανάλυση της οικονομοτεχνικής μελέτης που έχει συντάξει, από την οποία προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσει από εδώ και πέρα η Δημοτική Επιχείρηση. Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτελίδης ανέφερε πως την ίδια οικονομοτεχνική μελέτη τη συντάσσει και την καταθέτει σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο από το 2011, ωστόσο ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με αυτά τα στοιχεία. Η οικονομοτεχνική μελέτη έχει ως στόχο να εκτιμήσει την οικονομική κατάσταση της Δημοτικής Επιχείρησης και αποτελεί το εργαλείο για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και την κατάθεση χρήσιμων προτάσεων των οποίων η υλοποίηση θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και θα βελτιώσει τη λειτουργία της ΔΕΥΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας έχει ένα από τα χαμηλότερα τιμολόγια σε σχέση με όλες τις Δ.Ε.Υ.Α. της Ελλάδας.

Οι προτάσεις που κατέθεσε στην κρίση των πολιτών ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Χρήστος Γεωργίου είναι οι εξής:

- Οικονομικές ελαφρύνσεις για τους καλοπληρωτές που πληρώνουν στην ώρα τους

- Κοινωνικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς ομάδες

- Μείωση 10 – 15 % για τους καταναλωτές της Αριδαίας, ως ανταποδοτικό για τα προβλήματα που δημιούργησε η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, η οποία θα αφορά διάστημα ίσο με τη διάρκεια κατασκευής του έργου







Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Έδεσσας


Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Έδεσσας


«Είμαστε πολύ θετικοί, όταν υπάρχουν θετικές προτάσεις και, ιδιαίτερα, όταν αυτές είναι καινοτόμες ή δίνουν με έξυπνο τρόπο λύσεις σε θέματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω της οικονομικής στενότητας που είναι αποτέλεσμα της κρίσης» ήταν μια χαρακτηριστική φράση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας και συνεργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/2) με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Έδεσσας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η συνεργασία για τη δημιουργία ενός Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, εκτός του Διοικητηρίου. Ακόμη, δρομολογήθηκαν οι κατάλληλες ενέργειες για τη διενέργεια εξετάσεων για την αδειοδότηση νέων ραδιοερασιτεχνών στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Επιπλέον, οι Ραδιοερασιτέχνες ενημέρωσαν την κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχη για τις δράσεις του Συλλόγου τους, τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουν καθώς και για τον ιδιαίτερο ρόλο που αναλαμβάνουν σε περιπτώσεις διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο πολιτικής προστασίας. Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών συμμετέχει κάθε χρόνο σε μεγάλο αριθμό ασκήσεων πολιτικής προστασίας για τη διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ ζωτικών κέντρων όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος και μη λειτουργία τηλεφωνικών γραμμών. Επίσης αναλαμβάνει την υποστήριξη της επικοινωνίας αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, όπως οι κολυμβητικοί αγώνες, οι μαραθώνιοι κι άλλα γεγονότα που διοργανώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τις δράσεις του Συλλόγου και τόνισε ότι είναι εξαιρετικά θετικό όταν ο εθελοντισμός διατηρεί στοιχεία επαγγελματισμού, τα οποία παραπέμπουν στην καλή οργάνωση, στη συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις και στην ενεργή εμπλοκή με τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Πέτρος Ζέρζης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δρ. Χρήστος Μπιμπίτσος και, εκ μέρους του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών, ο Πρόεδρος Αντώνης Κουκουράβας και οι κ.κ. Τάσος Σεραφείμ, Αναστάσιος Δίου, Κώστας Γκαβανίδης και Αντώνης Σιγάλας.


Απώλεια αντικειμένου. Μπορείτε να βοηθήσετε;


Χάθηκε ψηφιακό ρολόι μάρκας ADIDAS, μαύρου χρώματος, πιθανόν στην περιοχή του γηπέδου των Προμάχων.

Παρακαλείται αν τυχόν κάποιος το βρει, να το παραδώσει στο "Πράσινο Περίπτερο".

Η Τσικνοπέμπτη του Γυμνασίου και του Δημοτικού σχολείου Προμάχων


Ο ηλιόλουστος ανοιξιάτικος ουρανός και  το πάντα περιποιημένο κτιριακό σχολικό συγκρότημα.

Η ολόθερμη υποδοχή από τους διευθυντές και οι ενδιαφέρουσες γνωριμίες με το προσωπικό.

Η εποικοδομητική  συζήτηση και  η ανάλυση των πλάνων των σχολικών δράσεων.

Οι επίπονες ετοιμασίες των μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και ο επαγγελματικά εξοπλισμένος μπουφές.

Ο «τρελαμένος» dj  και οι λατινικοί ρυθμοί με το ηχοσύστημα να σείεται στο προαύλιο.

Τα τσιρίγματα, οι φωνές και το ασταμάτητο τρεχαλητό των μικρών θηρίων, που θαρρείς πως σούρχεται ζάλη.

Οι παρέες, τα πηγαδάκια, τα σπρωξίματα, οι απομονωμένες συζητήσεις στα σκιερά παγκάκια, τα μοναχικά παιδάκια με την ενασχόληση στο σκάψιμο της ρίζας του πλάτανου.

Οι μάσκες, τα καπέλα, τα γυαλιά.

Το πιάσιμο των χεριών και ο τεράστιος κυκλικός χορός του «ντομάκινε».

Οι προσπάθειες της δασκάλας να «αντιγράψει» τα βήματα, ακολουθώντας  διακριτικά τον κύκλο των χορευτών.

Ο καπνός από τις ψησταριές και η τσίκνα που σου ερεθίζει τα αισθητήρια κάνοντας τους σιελογόνους σου να πλημμυρίζουν το στόμα σου.

Η αρμονική ουρά και το σερβίρισμα των μερίδων στα υπομονετικά παιδόπουλα.

Το «άνισο» παιχνίδι βόλεϊ και η επικράτηση των δυο καθηγητών έναντι των δέκα μαθητών.

Η στολισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου και το τρελό ξεφάντωμα των παιδιών.

Το επιμελημένο ψήσιμο των κρεατικών από τους κατακόκκινους ψητάδες και ο ιδρώτας των προσώπων τους.

Το αποκορύφωμα, ο ατελείωτος, άπειρος κύκλος με τα 120 παιδιά του δημοτικού και η ξέφρενη «Γιάνκα» με τα χοροπηδηχτά θηριοτροφεία.

Μα πάνω από όλα, τα χαμόγελα.
Τα ανεπιτήδευτα χαμόγελα, μέσα από την ψυχή των μικρών, που σου δίνουν ελπίδα και πίστη.
Ελπίδα και ατράνταχτη πίστη, ότι αυτός ο τόπος, όσο κι αν επιβουλεύεται από εγχώριους και ξένους «Εφιάλτες», δεν θα λυγίσει ποτέ.
Ότι η παράδοση, η πίστη, η συνοχή και η οικογένεια, δεν θα  υποδουλωθούν, όσα συνειδησιακά μνημόνια κι αν εφαρμόσουν.

Χρόνια πολλά και του χρόνου.

(Στη "Σιδερένια" Νεραϊδούλα)

Δημοτικό Σχολείο Προμάχων































































































Γυμνάσιο Προμάχων










































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...