Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η MADONNA ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ISIS, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ



Στα χαρτιά, το να τραγουδάει η Madonna για τους Illuminati ακούγεται φρικτό, αλλά το "Rebel Heart" είναι άνετα το καλύτερο άλμπουμ της Madge τα τελευταία 16 χρόνια. Το άλμπουμ είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την άνοιξη, αλλά αφότου διέρρευσαν μερικά κομμάτια, η Madonna αποφάσισε να βγάλει τα πρώτα έξι τραγούδια στο iTunes, τρεις μήνες πριν το άλμπουμ κυκλοφορήσει επισήμως τον Μάρτιο.
Όταν τα τραγούδια έκαναν πρεμιέρα, το γκέι Twitter φυσικά εξερράγη - μερικοί άνθρωποι άρχιζαν να κατεβάζουν τα κομμάτια από τα smartphones τους σε γκέι μπαρ - αλλά πολλοί θαυμαστές της Madonna κρατούσαν μικρό καλάθι όσον αφορά στο 13ο άλμπουμ της. Από την επιστροφή της το 1998 με το "Ray of Light", η Μαντόνα έχει κυκλοφορήσει πέντε LP, αλλά μόνο δύο άξιζαν πραγματικά τον κόπο: "Music" και το "Confessions on a Dance Floor". Τα τελευταία χρόνια όμως, αντί να συνεργάζεται με σχετικά άγνωστους παραγωγούς, κάτι που έκανε στα κλασσικά πλέον άλμπουμ "Erotica" και "Ray of Light", η Madonna προσέλαβε μεγάλα ονόματα όπως ο Timbaland και ο Benny Benassi. Αποτέλεσμα ήταν το "Hard Candy" του 2008 και το "MDNA" του 2012 να ακούγονται χλιαρά. Στο "Give Me All Your Luvin", ένα τραγούδι του 2012 που συμμετείχαν η Nicki Minaj και η MIA, η Madonna ακουγόταν εντελώς μειλίχια δίπλα στο swag των rapper, σαν να προσπαθούσε να διεκδικήσει τον τίτλο της βασίλισσας της ποπ από τον θηλυκό MC που όμως ποτέ δεν της είχε κλέψει το θρόνο ούτως ή άλλως. Σε συνδυασμό με μια αδέξια εμφάνιση στο Super Bowl και ένα ανιαρό show με τη Miley Cyrus, κάποιοι οπαδοί πίστευαν πως η Madonna είχε χάσει τον δημιουργικό της εαυτό, και αντ' αυτού είχε γίνει ένα βαμπίρ που αναζητούσε σφόδρα τρόπους για να πάρει λίγο από το νιάτο που είχαν οι ανταγωνιστές της.
Το "Rebel Heart" παίρνει αυτή την κριτική και τη χρησιμοποιεί ως βενζίνη για τη δημιουργία ύμνων που μιλούν για χειραφέτηση και ευάλωτες εξομολογήσεις, τέλεια θέματα που συνοψίζουν τη σουρεαλιστική και τραγική χρονιά που ζήσαμε το 2014. Το πρώτο single "Living for Love" περιγράφει την επιβίωση μετά από έναν χωρισμό με έναν άντρα στον οποίο η Madonna άφησε τον εαυτό της ευάλωτο. (Ένα πρόσωπο που θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι haters της.) «Εγώ θα συνεχίσω», τραγουδάει θριαμβευτικά η Μαντόνα, «Ζώντας για την αγάπη / εγώ δεν εγκαταλείπω».



Ενάντια στο δυνατό και σφύζον beat του Diplo στο κομμάτι "Bitch, I'm Madonna", ίσως το πιο οργισμένο τραγούδι της από το "Human Nature" του 1994, η ποπ σταρ τραγουδάει μεταφορικά για το πως είναι να πηδάς σε μία πισίνα με τα ρούχα σου, μιμούμενη εν συνεχεία του επικριτές της που διαμαρτύρονται για τον τρόπο που ντύνεται σαν εικοσάχρονη. «Ποιος νομίζεις ότι είσαι;» ρωτά θυμωμένα, πριν απαντήσει στον εαυτό της: «Bitch, I'm Madonna». Στη συνέχεια, η Nicki Minaj πετιέται και αυτή μέσα σε αυτό, σαν ενσωμάτωση της ίδιας της Madonna, λέγοντας ότι «Δεν έχει πλέον να αποδείξει κάτι». Σε αντίθεση με τους στίχους του "Give Me All Your Luvin", η φωνητική έπαρση της Minaj συμπληρώνει ιδανικά τη Madonna, αντί να την υπερκαλύπτει. Η οργή που επιδεικνύει η Madonna της δίνει μία χάρη που έχουμε να δούμε από τότε που χόρευε μόνη της στο video του "Hung Up", σχεδόν μια δεκαετία πριν.
Σε ακόμα μία συνεργασία με τον Diplo, το "Unapologetic Bitch", η Madonna γίνεται μία μορφή που μοιάζει με την Anna Wintour, το απόλυτο αφεντικό, απηχώντας πάλι το παλιό καλό εαυτό του "Human Nature". Οι στίχοι μιλούν από μόνοι τους καθώς αναλύει, «Μπορεί να ακούγεται σαν να είμαι μια σκύλα που δεν απολογείται ποτέ / αλλά μερικές φορές πρέπει να λες τα πράγματα όπως είναι».
Όπως έκανε στην πρόσφατη περιοδεία της, όπου αποκάλυψε την θηλή της, ενώ τραγουδούσε μία εκδοχή του "Like a Virgin" σε μπαλάντα, η Μαντόνα στρέφεται κατά των γελοιοτήτων στο κομμάτι "Illuminati". «Η Rihanna δεν γνωρίζει τι σημαίνει νέα παγκόσμια τάξη», τραγουδά, συνεχίζοντας «Δεν είναι το ISIS, o φοίνικας ή οι κάμερες της Αιγύπτου». Το τραγούδι ξεκινάει σαν μια αόριστη συλλογιστική πάνω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά το ρεφρέν του τραγουδιού ("It's like everybody in this party shining like Illuminati") ανεβάζει το κομμάτι σε ένα μεγάλο χορευτικό ύμνο. Λίγοι θα είναι οι ακροατές που μπορούν να συσχετίσουν την ανάλυση της σταρ με μία θεωρία συνωμοσίας, αλλά ο καθένας μπορεί να συσχετιστεί με το να αισθανθείς σαν σούπερ σταρ χορεύοντας σε ένα club για μερικά φευγαλέα λεπτά.
Η αμεσότητα της Madonna την κάνει να ακούγεται εντελώς ευάλωτη σε κάποια κομμάτια. Παράδειγμα το "Devil Pray" όπου ανοίγει ηχητικά θυμίζοντας την φάση του "American Life", αλλά αποφεύγει την αμηχανία μιας ποπ σταρ που διοχετέυει την Liz Phair που κρύβει μέσα της. Κάπου εκεί αρχίζει να μιλάει και για τις καταχρήσεις, λέγοντας πως μπορούν να καπνίζουν μπάφους και να πίνουν whisky ή καυχιέται για το πως θα μπορούσε να μαστουρώνει με κόλλα και να κάνει χρήση ecstasy. Θυμάστε ότι είναι 56 ετών, σωστά; Όπως το ίδιο το "Illuminati", το ρεφρέν του φαίνεται παράλογο, αλλά όταν η Madonna παραδέχεται ότι έχει γίνει πιο αδύναμη, ζητά να τραγουδήσουν το hallelujah για να σώσει την ψυχή της, και εκεί όχι μόνο ακούγεται ειλικρινής, αλλά σχεδόν πνευματική. Για πρώτη φορά μετά το "Confessions on a Dance Floor", η Madonna το πετυχαίνει απόλυτα.
Και τα κρεσέντο ευπάθειας συνεχίζουν και στο κομμάτι "Ghosttown", κομμάτι που είναι αρκετό για να σε συγκινήσει παρά το γεγονός ότι είναι χορευτικό, αλλά που δεν είναι αρκετά ελκυστικό για να γίνει μεγάλο χιτ. «Τα πάντα πάνε στην κόλαση», τραγουδάει, «Το μόνο που έχει μείνει είναι η αγάπ». Αιχμαλωτίζοντας έτσι την διάθεση της χώρας, θέτει το πιο σωστό ερώτημα, το πώς έχουμε φτάσει σε αυτό το παράξενο και τρομακτικό μέρος. Κατά τη διάρκεια του ρεφρέν φαίνεται σαν να παρομοιάζει τον εαυτό της με σωτήρα, λέγοντας «Όταν όλα πέφτουν κάτω, εγώ θα είμαι η φωτιά σου, όταν τα φώτα σβήνουν». Στο τέλος, αποκαλύπτει ότι το κομμάτι είναι συζήτηση one-on-one με τον ακροατή.
Το καινούριο της πόνημα, αποτυπώνει αυτό που έκανε η Madonna τέλεια τις δεκαετίες του '80 και '90: την ικανότητά της να τραγουδήσει κλισέ και να τα μετατρέπει σε εξατομικευμένους ύμνους και συμπαντικές αλήθειες, ενώ ταυτόχρονα η ακριβή παραγωγή είναι απίστευτα ελκυστική. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;


ΠΗΓΗ...http://www.vice.com/

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ 4η ΣΟΥΡΒΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ;



Την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, περιμένουν οι διοργανωτές της 4ης Σούρβας των Προμάχων, καθώς το δριμύ ψύχος  πολλαπλασιάζεται με την συμβολή του δυνατού ανέμου, καθιστώντας απαγορευτική την πραγματοποίησή της.
Ο έχων το γενικό πρόσταγμα της εκδήλωσης, πρόεδρος του μορφωτικού συλλόγου Χρήστος Μπάτσης, μας δήλωσε πριν λίγα λεπτά(12.10) ότι αναμένουμε τον άνεμο, που όπως λέει η ΕΜΥ θα κοπάσει στις 15.00 και όλα θα στηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Τα φαγητά, οι πίτες, τα ποτά και τα εδέσματα είναι έτοιμα και η προετοιμασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Σε περίπτωση συνέχισης των δύσκολων καιρικών συνθηκών, εξετάζεται το σενάριο, η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο(κέντρο νεότητας) όπου θα γίνει το γλέντι και θα μοιραστούν στους παρευρισκόμενους οι εκατοντάδες μερίδες.
Ένα τρίτο σενάριο που εξετάζουν οι διοργανωτές, είναι και η μετατόπιση της εκδήλωσης σε άλλη προσεχή ημερομηνία.
Εν αναμονή λοιπόν και όλοι ευχόμαστε ο θεός των Προμάχων να βοηθήσει, ώστε όλα να γίνουν κατά το πρόγραμμα.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα έγκαιρη ανάρτηση.

Ο ΙΜΠΡΑΗΜΟΒΙΤΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑΡΑΝΔΟ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Ο Ιμπραϊμοβιτς σκότωσε τάρανδο 250 κιλών με μια σφαίρα - Σάλος στη Σουηδία [εικόνα]
Τις ολιγοήμερες διακοπές του στην αγαπημένη του πατρίδα αποφάσισε να απολαύσει ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και βγήκε για το αγαπημένο του χόμπι. 
Το κυνήγι αποτελεί την ευχάριστη απόδραση για τον Σουηδό σούπερ σταρ μόνο που αυτή τη φορά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Σουηδία. Αιτία, ένας τάρανδος 250 κιλών!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Sport Expressen», ο Ιμπραϊμοβιτς σκότωσε έναν τάρανδο βάρους 250 κιλών με μια σφαίρα, βγάζοντας μάλιστα την είδηση στο πρωτοσέλιδο. Το κυνήγι αυτή την περίοδο είναι νόμιμο στη χώρα και υπολογίζεται ότι περίπου 300,000 άνθρωποι βγαίνουν στα δάση κάθε χρόνο.
 Ωστόσο οι αντιδράσεις από τη μεγαλύτερη φιλοζωική οργάνωση της Σουηδίας ήταν έντονες, κάτι που σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας οφείλεται στην αναγνωρισιμότητα του Ιμπραϊμοβιτς αφού ο ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν δεν έκανε κάτι παράνομο.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Η ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΛΕΞΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής λέξη στο ίντερνετ για το 2014 [εικόνες]
Αποκαλύφθηκε σήμερα η πιο δημοφιλής λέξη στον κόσμο για τη χρονιά που φεύγει. Μόνο που... δεν είναι ακριβώς λέξη, αλλά ένα σύμβολο που σημαίνει αγάπη!
Η καρδιά, λοιπόν, ήταν ο «χαρακτήρας» που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον σε blogs, Facebook, Twitter, αλλά και σε 250.000 παγκόσμια ειδησεογραφικά sites τους τελευταίους 12 μήνες.
Η λίστα παρουσιάστηκε από το Global Language Monitor του Οστιν, στις ΗΠΑ, που αναλύει τη χρήση λέξεων και συμβόλων σε blogs, social media και σε 250.000 από τα πιο δημοφιλή ειδησεογραφικά sites σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, οι αναλυτές εντόπιζαν το σύμβολο της καρδιάς δισεκατομμύρια φορές κάθε ημέρα παγκοσμίως.
Ψηλά στη λίστα βρέθηκε το όνομα «vape», από το vaporise, που σημαίνει ατμίζω και αναφέρεται στην πολύ διαδεδομένη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου το 2014.
Οσον αφορά τις... λέξεις αυτές καθεαυτές, η λέξη «Έμπολα» βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας, μπροστά από τον «Πάπα Φραγκίσκο» και τον «πρίγκιπα Γεώργιο» (τον γιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον).
Τέλος, όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς φράσεις για το 2014, στην πρώτη θέση ήταν το «Χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε». Η συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιήθηκε ευρέως ανά τον κόσμο μετά τη δολοφονία από αστυνομικό του Αφροαμερικανού έφηβου Μάικλ Μπράουν, τον Αύγουστο στο Σεντ Λιούις.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...