Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η "ΚΟΛΝΤΑ" ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.

 Ξεκίνησε η παραδοσιακή γιορτή της ΚΟΛΝΤΑΣ  στους Προμάχους και το χωριό κυριολεκτικά έχει πάρει φωτιά.
Όπου και να κοιτάξεις, θα δεις συγκεντρωμένες παρέες μπροστά σε μεγάλες φωτιές να ψήνουν κρεατικά και να πίνουν γλεντώντας και τραγουδώντας.
Κάπου κάπου ακούγεται και η κραυγή "ΚΟΛΝΤΑ ΜΠΑΜΠΟ" χρωματίζοντας την άκρως παραδοσιακή ημέρα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. 





ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ "mamacita" ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ..."ΛΙΑΠΗ" VIDEO


ΒΙΝΤΕΟ... όλα τα λεφτά: Ο... mamacita Λιάπης κάτω από το δέντρο παίρνει τα δωράκια του!


Ο Μισέλ Λιάπης συνεχίζει να... εμπνέει και έτσι ο αναγνώστης μας,

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Την τάξη του Τοτού έχει την τύχη (;) να διδάσκει μία νεαρή δασκάλα 

3η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 123Α «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ».

           Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Μέτρου 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 καλεί με την 3η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τους εν δυνάμει δικαιούχους που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων και επιθυμούν να υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο, να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης στο ανωτέρω Μέτρο καθ΄ όλη τη διάρκεια ισχύος του Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πιστώσεων. Επίσης, δύνανται, εάν το επιθυμούν, να ξεκινήσουν τις εργασίες υλοποίησης με δική τους ευθύνη, από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης ενίσχυσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opekepe.gr, όπου θα λάβουν πρωτόκολλο για την εμπρόθεσμη ή μη κατάθεση αυτής, καθώς και της έντυπης μορφής της στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Γεωργικών Διαρθρώσεων η οποία δύναται να υποβληθεί και ταχυδρομικώς.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2003/361/Ε.Κ., επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ καθώς και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους, στα μικρά νησιά του Αιγαίου κατά την έννοια του Καν. (ΕΕ) αριθ. 229/2013.
Με τη συγκεκριμένη προκήρυξη ενισχύονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών-πουλερικών, διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών. Το ποσό της Δημόσιας Δαπάνης της πρόσκλησης ανέρχεται σε 100.000.000,00 €.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω:
1.     Του συστήματος τηλεφωνικής εξυπηρέτησης "1540" του Υπ.Α.Α.Τ.,
2.    Της Υπηρεσίας Ψηφιακών Αιτημάτων του Υπ.Α.Α.Τ.,
3.    Των Διαδικτυακών τόπων www.minagric.gr  και  www.agrotikianaptixi.gr. και(http://www.minagric.gr/index.php/el/component/content/article/205-greek-content/metapoiisiagroti/epend-metro123a/2033-3prosklmetrou123a
4.    Των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας :
ΜΕ Θεσσαλονίκης 2310984172 κ. Ε.Παύλου
ΠΕ Χαλκιδικής 2371351275 κ. Α.Σαρόπουλος
ΠΕ Πέλλας 2381351294 κ. Σ.Συμεού
ΠΕ Πιερίας 2351321310 κ. Γ.Κούκουλης
ΠΕ Ημαθίας 2331350142 κα. Ι.Κεχαγιά
ΠΕ Κιλκίς 2341350116 κ Ν.Κυριακού
ΠΕ Σερρών 2321355227 κ. Θ.Παπαδόπουλος


Η έναρξη ισχύος της πρόσκλησης είναι η 30η Δεκεμβρίου 2013.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ.

Δοκιμαστές των ηγεμόνων

Το πρωτοφανές και θλιβερό περιστατικό που διαβάσαμε σε παραπολιτικές στήλες, αλλά δεν διαψεύστηκε, ότι δηλαδή ο Ελληνας υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποχρεώθηκε από τα μέλη της τρόικας να δοκιμάσει πρώτος τα φρούτα, πριν τα φάνε οι ίδιοι, είναι τόσο προσβλητικό για τον ίδιο και τόσο εξευτελιστικό για την Ελλάδα, που είναι ανάξιο σχολιασμού.


Πλην όμως, εδώ που έχουμε φτάσει, εξ όνυχος τον λέοντα, που λέμε. Διότι το συμβάν αυτό, να έχει προκλητικά λάβει τη θέση ενός δοκιμαστή Ρωμαίου αυτοκράτορα ο Ελληνας υπουργός, αποκαλύπτει την πολιτική ουσία της συγκυρίας: το πρόβλημα της Ελλάδας έχει πάψει πλέον να είναι μόνον οικονομικό και έχει μετατραπεί πρωτίστως σε πολιτικό. Δοκιμαστής δηλαδή δεν είναι μόνον ο Στουρνάρας, αλλά μέσω αυτού ο ίδιος ο λαός. Η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης αντανακλά απ' ευθείας στους πολίτες και αυτό δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτό.

Πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το Μνημόνιο και το χρέος, πρέπει να ανακτήσουμε την πολιτική εξουσία και την κυριαρχία της εσωτερικής έννομης τάξης. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει κατάλληλη κυβέρνηση. Διοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν στοιχειώδες πολιτικό σθένος, που ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την πολιτική τους επιβίωση, αντλώντας την εξουσία τους από μια ενδοτική στάση απέναντι στους γερμανικούς πολιτικούς σχεδιασμούς. Είναι η πιο άβουλη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος, μια κυβέρνηση που συνεχώς υποχωρεί σε κάθε απαίτηση, την οποία μάλιστα εμφανίζει και ως επιτυχία, έχοντας προηγουμένως διαδώσει υποθετικά σενάρια χειρότερης μορφής από την ήδη συμφωνηθείσα.

Η κυβέρνηση δηλαδή έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της υποχωρητικότητας απέναντι στους δανειστές, απέναντι στην εξωθεσμική και αποτυχημένη τρόικα και στην Κομισιόν. Οι κυβερνητικοί μάλιστα βουλευτές έχουν χάσει κάθε ίχνος συνέπειας, με το να διαφωνούν προσχηματικά και εν τέλει να ψηφίζουν ό,τι τους φέρνουν έτοιμο. Επιπλέον χάσανε ακόμα και το φιλότιμο που λέμε, βγάζοντας στο σφυρί σπίτια δανειοληπτών που βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία λόγω μεταβολής των οικονομικών συνθηκών. Το επιχείρημα ότι με τα κριτήρια που τέθηκαν διασφαλίζονται όσοι έχουν πραγματική ανάγκη είναι επιχείρημα εντελώς αφελές, μέχρις παρεξηγήσεως.

Ουδέποτε η Ελλάδα είχε γνωρίσει παρόμοιου τύπου κυβέρνηση. Ούτε καν οι καθαυτό δικτατορικές δεν ήταν τόσο ενδοτικές τότε στους Αμερικανούς. Ούτε καν οι εμφυλιοπολεμικές δεξιές κυβερνήσεις, τότε που ο Παπάγος απαίτησε από τον Αμερικανό πρέσβη να περάσει αμέσως έξω, επειδή εκείνος είχε πάει προς το παράθυρο, στρέφοντας τα νώτα του στον πρωθυπουργό. Κι εμείς τώρα καταλήξαμε ως κυβέρνηση να δοκιμάζουμε ακόμη και τα φρούτα των υπαλλήλων ξένων κρατών και οργανισμών. Τι ανάλυση να κάνει κανείς;

Συζήτηση για τα περαιτέρω είναι ανώφελη. Στο πρόσωπο του ακατάλληλου υπουργού προσβάλλεται ολόκληρη η κυβέρνηση και φυσικά η ίδια η χώρα. Δεν έχει κανένα νόημα πλέον να συζητάμε. Ηδη ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε πάραυτα απολύσει τον υπουργό του και να έχει δημοσίως απολογηθεί.

Δεν είναι δυνατόν οι Ελληνες να ντρέπονται για την κυβέρνησή τους. Τα όρια διασυρμού της χώρας έχουν προ πολλού ξεπεραστεί. Ας κάνει κάτι κάποιος επιτέλους. Μέσα στη Βουλή δεν υπάρχουν δυστυχώς βουλευτές με σθένος να θέσουν όρια σ' αυτή την κυβέρνηση, οι υπουργοί της οποίας κατέληξαν δοκιμαστές σε γεύματα.


Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

Οι ηλίθιοι

Οι ηλίθιοι, λένε ότι θα βάλουν τρομακτικές φωτογραφίες στα πακέτα με καπνό από το νέο έτος, να τρομάξει ο κόσμος να μην καπνίζει.

 Της Κρυσταλίας Πατούλη.

Τρόμος για το τσιγάρο, τρόμος για τα ναρκωτικά, τρόμος για το αλκοόλ(μπα αυτό δεν πειράζει τους ηλίθιους, που έχει γεμίσει αλκοολικούς όλη η Ελλάδα. Τίγκα στις διαφημίσεις είμαστε...), τρόμος, τρόμος παντού.

Επικοινωνία και έλεγχος μέσω του τρόμου και της «λογικής» των ηλιθίων. 

Λοιπόν, μάθετε, ηλίθιοι, ότι κάποιοι κάνουν χρήση κάποιων πραγμάτων ακριβώς επειδή είναι επικίνδυνα, κι ας μην το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ότι τα χρησιμοποιούν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. 

Μάθετε επίσης ηλίθιοι ότι η επικοινωνία δεν πραγματοποιείται μόνο με τη λογική. Επικοινωνούμε, ξέρετε, ηλίθιοι, κυρίως εξωλεκτικά. 
Αυτό, δεν σας το είπε κανένας ηλίθιος που δεν ξέρει την τύφλα του, πλην τα χρόνια που ψευτοσπούδασε στα ψευτοπανεπιστήμιά σας, στην ψευτοκοινωνία σας, με την ψευτοπολιτική σας; Ηλίθιοι. Ε, ηλίθιοι. 
Και κανείς δεν αλλάζει μέσω της λογικής, ηλίθιοι. Αλλά μέσω των βιωμάτων, ηλίθιοι.

Ούτε τα βασικά δεν γνωρίζετε. Υποτιμάτε τη νοημοσύνη και το τι σημαίνει εξάρτηση όσο και επικοινωνία, ηλίθιοι, γι’ αυτό το μόνο σας όπλο είναι ο έλεγχος μέσω της καταστολής με κάθε τρόπο, με τους φόρους, τους πλειστηριασμούς, τα γκλόμπς, τις τιμές, τα χαράτσια, την ανεργία, και τέλος την τρομοκρατία. 

Μια ολόκληρη κοινωνία σε καταστολή και τρομοκρατία για την επιβίωση. Μια ολόκληρη κοινωνία που δεν μπορεί να ελέγξει τη ζωή της, ηλίθιοι.

Δείτε τον τρόπο τής καπιταλιστικής σας "ζωής" που τη διαφημίζετε χρόνια τώρα, με τα λεφτά, τα αυτοκίνητα, την υποκρισία, τα ψέματα, την απληστία και την σπέκουλα, για να μάθετε τι σημαίνει εξάρτηση, ηλίθιοι. Είναι όλα αυτά που ξέρετε μόνο να "αναπτύσσετε" σε έναν τρελό φαύλο κύκλο. Εξαρτήσεις που δεν μπορείτε να ελέγξετε, γι’ αυτό καταφεύγετε στην καταστολή τους. 

Αλλά εξάρτηση είναι κυρίως η βία, ηλίθιοι, η μεγαλύτερη, μάλιστα, σε όλο τον πλανήτη. 

Και ο κατασταλτικός έλεγχος, ηλίθιοι, της ζωής των άλλων, που τους υποχρεώνετε να μην μπορούν να ελέγξουν τη ζωή τους, είναι η έσχατη βία, ηλίθιοι. 

Και σήμερα η βία, όπως και η ενδοοικογενειακή βία έχει βαρέσει κόκκινο, όχι τυχαία, ηλίθιοι. Βία, βία, βία. Δολοφονίες, αυτοκτονίες, βασανισμοί, βία και καταστολή. 

Βάλτε λοιπόν τώρα πάλι κανένα παιδάκι σύμφωνα με τη "λογική" σας, και καμιά μαμασίτα με μώλωπες να το βλέπουμε σε κάθε γωνιά, ηλίθιοι. Ε, ηλίθιοι. 

Γιατί δεν έχετε να βάλετε φωτογραφίες από ψυχές, ηλίθιοι. Δεν έχετε φωτογραφίες από την αρρώστια της βίας, της εξάρτησης, και της καταστολής, που έχετε σπείρει στις ψυχές των ανθρώπων, ηλίθιοι.

Μόνο φωτογραφίες για το τι παθαίνουν τα πνευμόνια από το τσιγάρο είστε ικανοί να διανείμετε. Αλλά αυτό είναι δικαίωμα του καθενός τι θα κάνει με τα πνευμόνια του, ηλίθιοι. Γιατί το μόνο που έμεινε σε κάποιους να μπορούν να ελέγξουν είναι ο θάνατός τους. Δικαίωμά τους να πεθάνουν όπως θέλουν, λοιπόν, ηλίθιοι.

Αλλά ούτε αυτό δεν θέλετε να το αφήσετε χωρίς τον έλεγχό σας. Γιατί είσαστε επικίνδυνα ηλίθιοι. Δολοφονικά ηλίθιοι. Γι’ αυτό και σας ψηφίζουν όλοι αυτοί οι ηλίθιοι. 

Μια κοινωνία επικίνδυνων πανεξαρτημένων πανηλιθίων, που δημιούργησαν μια άρρωστη και βίαιη κοινωνία, άκρως κατασταλτική κοινωνία, που συνθλίβει τη ζωή, χωρίς να αφήνει κανέναν έλεγχο πάνω στη ζωή και την επιβίωση, την εξάρτηση από το τσιγάρο τη μάρανε να ελέγξει! Ηλίθιοι. Ε, παντελώς ηλίθιοι.-





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ".

Magnify Image
Εικονογράφηση: Τάσος Παπαϊωάννου
Κείμενο: ΣΙΣΣΥ ΚΑΡΑΒΙΑ 

   Τρίτη πρωί. Προσπερνάω έναν ζητιάνο στην άκρη του δρόμου, όπως κάθε μέρα στη διαδρομή μου μέχρι το μετρό. Δεν τον κοιτάζω, ίσως και να βηματίζω ασυναίσθητα λίγο πιο γρήγορα την ώρα που τον προσπερνώ.
 «Καλημέρα» μου λέει, για πρώτη φορά και ενώ δεν αλλάζω ταχύτητα, μέσα μου νιώθω να τρέχω πανικόβλητη, για να ξεφύγω από αυτό που με πνίγει και δεν το περίμενα από κάτι τόσο απλό. Μου είπε καλημέρα γιατί με γνώρισε, γιατί με βλέπει πια κάθε πρωί εκεί, εδώ και πολύ καιρό.
 Ξαφνικά ο ζητιάνος απέκτησε υπόσταση, έπαψε να είναι άλλο ένα στοιχείο της πόλης και έγινε άνθρωπος, πρόσωπο όσο και ο κάθε γνωστός. Πόσο περίεργο είναι που πια δε μπορώ να περάσω από μπροστά του κάνοντας ότι δεν τον βλέπω, εντάσσοντάς τον στο σκηνικό. Η επικοινωνία, η μονόπλευρη έστω, γκρέμισε το αόρατο τείχος που μου επέτρεπε να νιώθω ότι εγώ κι αυτός είμαστε κάτι διαφορετικό.
 Σκέφτομαι ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλους, κάνοντάς μας ευμετάβλητους και συχνά άδικους και σκληρούς. Γι' αυτό όταν ακούμε στις ειδήσεις για τη διαθεσιμότητα X δημοσίων υπαλλήλων είναι εύκολο να χειροκροτήσουμε, ενώ όταν μπαίνει σε διαθεσιμότητα ο X γείτονας, με τον οποίο χαιρετιόμαστε κάθε πρωί όταν τον συναντάμε την ώρα που πηγαίνει σχολείο τα παιδιά του λυπόμαστε, γιατί «τον ξέρουμε» και «δεν είναι κακός».
 Γι' αυτό και είναι εύκολο να πούμε «έτσι όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε», όταν η φράση αυτή δεν έχει ακόμη αγγίξει τον τρόπο που εμείς ζούμε, αλλά τα παίρνουμε μόλις νιώσουμε το χέρι της εφορίας στον δικό μας λογαριασμό.
 Φοβάμαι πως, όλο και περισσότερο, θα πρέπει να θυμόμαστε την πλάνη αυτής της απόστασης, καθώς οι σταθερές της ζωής μας απαξιώνονται και κανείς δεν βγαίνει αλώβητος από τον κουρνιαχτό των ημερών.
 Υποθέτω επίσης ότι κάτι τέτοιο συνέβη και στον κο Λιάπη, αλλιώς δεν δικαιολογείται η αυτοπεποίθηση με την οποία περιέφερε -παράνομα- εαυτόν.
 Είναι τόσο εύκολο, τελικά, να μπερδευτείς και να νομίζεις πως όλα αφορούν άλλους και πως εσύ είσαι κάτι άλλο, ανέγγιχτο, σε σημείο που πλέον δεν αντιλαμβάνεσαι καν την απόσταση αλλά, απλώς, τη θεωρείς δεδομένη, και τον εαυτό σου δικαιωματικά ξεχωριστό; 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

"ΔΕΡΝΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΚΟΡΝΑΡΕ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑ".

“Δέρνω γυναίκες. Κόρναρε, αν είμαι κάθαρμα”
Με έναν πρωτότυπο τρόπο τιμώρησε η 20χρονη Alisha Hessler τον Gabriel Urena από την Τάμπα της Φλόριντα, ο οποίος την κακοποίησε επειδή δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του.
   Η 20χρονη γνώρισε τον Urena σε ένα νυχτερινό μαγαζί και εκείνος άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Όταν η νεαρή δεν ανταποκρίθηκε και του ζήτησε να σταματήσει, εκείνος βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να την χτυπά επανειλημμένα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και διάσειση.
   Η Alisha αποφάσισε να μην προχωρήσει στη δίωξη του Urena αλλά να τον τιμωρήσει παραδειγματικά. Αφού είδε ότι εκείνος είχε μετανοήσει για ό,τι έκανε, του πρότεινε κι εκείνος συμφώνησε να καθίσει επί οκτώ ώρες σε πεζοδρόμιο κεντρικού δρόμου σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης κρατώντας μια πινακίδα που θα έλεγε: "Δέρνω γυναίκες. Να κορνάρεις αν είμαι κάθαρμα".
   "Δεν θα ήθελα να πάει φυλακή. Δεν θα αλλάξει, δεν θα του προσφέρει κάτι ο εγκλεισμός", δήλωσε η Hessler. Πάντως η απόφαση αυτή της 20χρονης δεν βρήκε σύμφωνη τη δικηγόρο της η οποία σχολίασε: "Γυναίκες πεθαίνουν κάθε μέρα λόγω κακοποίησης και άσκησης βίας από τους συζύγους τους.
 Το γεγονός ότι βάζουμε κάποιον να κάθεται κρατώντας μια πινακίδα μεταμέλειας στη μέση του δρόμου φέρνει στην επιφάνεια ένα πολύ σοβαρό θέμα αλλά δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο". 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΟΚΤΩ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΤΖΙΠ ΞΟΔΕΨΑΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ!!!!

Το μυστήριο των Χριστουγέννων: 8 κυρίες ξόδεψαν 20 χιλιάδες ευρώ για τους φτωχούς
Οκτώ γυναίκες οι οποίες κατέφτασαν με μαύρα πολυτελή τζιπ το πρωί στη Βαρβάκειο, ξόδεψαν 20 χιλιάδες ευρώ για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι σε μη έχοντες συμπολίτες μας.
   Σύμφωνα με όσα είπε στον Αντέννα ο πρόεδρος της Βαρβακείου, οι 8 κυρίες μπήκαν στην αγορά και προσέγγισαν τους κρεοπώλες, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να πληρώσουν το αντίτιμο για τα ψώνια όσων δεν είχαν τα απαραίτητα χρήματα.
   Οι κυρίες επισκέφθηκαν όλα τα μαγαζιά της αγοράς , ξοδεύοντας συνολικά πάνω από 20.000 ευρώ για βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
 Ο κ. Τσιρώνης είπε ότι γνωρίζει ποιες ήταν αλλά δεσμεύτηκε να μην το αποκαλύψει. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟ "ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΤΙΑΤΛΟΦ": ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ 1959;

Γιατί το «Πέρασμα Ντιάτλοφ» στα Ουράλια Όρη θεωρείται μία από τις πιο σκοτεινές και τρομακτικές τοποθεσίες στον πλανήτη [βίντεο]

Θεωρείται μία από τις πιο ανεξιχνίαστες υποθέσεις του 20ου αιώνα, η οποία έχει συνδεθεί με τους πιο απίστευτους «μύθους» της ψυχροπολεμικής εποχής. Οι Σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες έσπευσαν να τη συγκαλύψουν. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, αρκετοί αποπειράθηκαν να την εξιχνιάσουν, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν απροσπέλαστο «τοίχο» γραφειοκρατίας και έλλειψης στοιχείων.
Η υπόθεση έχει μείνει στην ιστορία ως «Πέρασμα Ντιάτλοφ» και αφορά στην τραγωδία που έλαβε χώρα το 1959 στο επονομαζόμενο «Βουνό των Νεκρών» στα βόρεια Ουράλια, στα σύνορα της περιφέρειας Σβερντλόφσκ με τη Δημοκρατία Κόμι. Με αυτό το μέρος συνδέονται πολλές τρομακτικές και ανεξήγητες ιστορίες, αφού εδώ πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.
Συγκεκριμένα, στις 2 Φεβρουαρίου του 1959, μία ομάδα εννέα ορειβατών σταμάτησε σε μία πλαγιά για διανυκτέρευση, καθώς τους είχε προλάβει το σκοτάδι.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως, και κάτω από εντελώς ανεξήγητες και παράδοξες συνθήκες, όλα τα μέλη της ομάδας βρήκαν τραγικό θάνατο.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι μετέπειτα έρευνες, κατά τη διάρκεια της νύχτας «κάτι» ώθησε τους ορειβάτες να σκίσουν τις σκηνές τους και σε κατάσταση απόλυτης παραφροσύνης να αρχίσουν να τρέχουν έντρομοι προς το χωριό, το οποίο βρισκόταν πολλά χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχαν καταλύσει.
Οι περισσότεροι πέθαναν από υποθερμία. Τρεις όμως εξ αυτών βρέθηκαν με σπασμένα πλευρά και κονιορτοποιημένα κεφάλια, ενώ σε μία γυναίκα είχε κοπεί η γλώσσα.
Κανένα από τα σώματα δεν έφερε εκδορές ή μώλωπες. Ωστόσο, η επιδερμίδα των νεκρών σωμάτων είχε μία ανεξήγητη μοβ απόχρωση, ενώ τα μαλλιά τους είχαν ασπρίσει.
Ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν, με τη χρήση μετρητών γκάιγκερ, ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στα ενδύματά τους ήταν δεκάδες φορές πιο πάνω από τα κανονικά.
Εν συνεχεία, η υπόθεση αποσιωπήθηκε, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραμένει έως σήμερα άλυτη.
Κάποιοι άρχισαν να μελετούν ακόμη και τις πιο απίθανες λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στην τραγωδία, όπως λόγου χάρη την απίστευτη ταχύτητα των ανέμων, οι οποίοι παράγουν συχνότητες τόσο υψηλές που μπορεί να πυροδοτήσουν ακόμη και ψυχωσικές κρίσεις, αποπροσανατολισμό και εν τέλει το θάνατο, καθώς και τις δοκιμές μυστικών όπλων στην περιοχή από τον τότε Σοβιετικό Στρατό.
Η ιστορία έχει αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων ντοκιμαντέρ, μίας πρόσφατης ταινίας θρίλερ σε στιλ «κάμερα στον ώμο», ενώ έχει γίνει και μυθιστόρημα ορειβατικό θρίλερ από έναν Έλληνα συγγραφέα, τον Παναγιώτη Παναγόπουλο, με τίτλο ««Το Πέρασμα του Ιγνάτιου» (διαδραματίζεται στον Όλυμπο) από τις εκδόσεις «Μπαρτζουλιάνος».





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΟΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ "ΜΑΝΕΣ" ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

Οι καλόγριες «μάνες» που προστατεύουν κακοποιημένα παιδιά εδώ και 40 χρόνια στη

Ενα παιδικό χωριό που υποδέχεται με αγάπη τα παιδιά θύματα κακοποίησης και όχι μόνο λειτουργεί για περισσότερα από σαράντα χρόνια στο Λύρειο, μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης.
Εκεί, στην κορυφή του βουνού τέσσερις καλόγριες, οι αδελφές Μαρία, Δωροθέα, Παρθενία και Καλλινίκη, λειτουργούν το παιδικό χωριό ως καταφύγιο κακοποιημένων ή ανεπιθύμητων παιδιών που όλα τις αποκαλούν «μητέρες».
Οπως αναφέρει η «Espresso» οι καλόγριες παλεύουν εδώ και σαράντα χρόνια να βοηθήσουν τα παιδιά που έρχονται στο καταφύγιο, ενώ αυτή τη στιγμή φροντίζουν 76 παιδιά ηλικίας από μερικών ημερών μέχρι και 18 ετών.
«Ημασταν δώδεκα νεαρές κοπέλες ηλικίας είκοσι ετών, που φοιτούσαμε στο ίδιο σχολείο στον Πειραιά. Πηγαίναμε παντού μαζί και φυσικά στο κατηχητικό. Η φιλία μας μεγάλη και τα όνειρά μας κοινά. Θέλαμε να αφιερώσουμε τη ζωή μας στο Θεό, αλλά εκείνη την εποχή πού να τολμήσεις να πεις κάτι τέτοιο στους γονείς σου, που, εκτός των άλλων, είχαν καταγωγή και από τη Μάνη. Εμείς όμως ήμασταν αποφασισμένες» εξηγεί στην «Espresso» η αδελφή Δωροθέα περιγράφοντας το πως αποφάσισαν να αφιερώσουν τις ζωές τους στο Θεό, αλλά και στην προστασία των αθώων παιδικών ψυχών.


Φωτογραφίες: Espresso





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΕΟΡΤΟΦΟΒΙΑ: Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ.

Εορτοφοβία : Η μάστιγα που πλήττει έναν στους δυο και πώς να την αντιμετωπίσετε

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να ανυπομονούν για την έλευση των Χριστουγέννων και να μετρούν αντίστροφα με το που πιάνουν τα πρώτα κρύα, ωστόσο δεν είναι λίγοι όσοι κυριεύονται από έντονο άγχος στην περίοδο των γιορτών.

Για την ακρίβεια η εορτοφοβία όπως χαρακτηρίζεται πλήττει τουλάχιστον ένας στους δύο εργαζόμενους με τον Δεκέμβρη να αποτελεί τον πιο στρεσογόνο μήνα λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας.
«Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες γι' αυτές τις περιόδους οδηγούν πολλούς στην υπερβολή, σωματική, ψυχολογική και οικονομική», επισημαίνει ο Δρ. Ρίτσαρντ Μπεντρόσιαν, καθηγητής ψυχολογίας. Ιδού λοιπόν δύο-τρεις συμβουλές από ειδικούς όπως αναφέρει το fortunegreece, για αν αποφύγετε το «μπαμ» πριν τα πυροτεχνήματα του νέου έτους.
Πρώτο βήμα: εκεί που αισθάνεστε ότι τρελαίνεστε, πάρτε λίγες βαθιές ανάσες. Αυτό και μόνο -λέει ο ψυχίατρος και συγγραφέας, Ντερέκ ο' Νιλ, στο BBC- μπορεί να μειώσει το άγχος σας κατά 25%!

Βήμα δεύτερο: ανάψετε ένα κεράκι στο γραφείο και επικεντρωθείτε για λίγα λεπτά στο παιχνίδισμα της φλόγας, ακολουθώντας την κίνησή της με χαλαρωτικές σκέψεις.

Βήμα τρίτο: Οι πέτρες στην τσέπη. Κι όμως πρόκειται για ένα προιόν που λάνσαρε στην αγορά ο Γκέιλ Πάτερσον, business coach και σύμβουλος από το μακρινό Μιζούρι. Τι είναι; Ακριβώς αυτό που λέει.
Δεν είναι τίποτε άλλο παρά πέτρες σε ένα σακουλάκι, σε καθεμία από τις οποίες μπορεί κανείς να αναγράψει όσους παράγοντες του προκαλούν άγχος: κέρδη, ζημίες, πελάτες, πληρωμές και πάει λέγοντας.

Η ιδέα είναι απλή: τις κουβαλάς στην τσάντα ή στην τσέπη και το περιττό βάρος τους σου θυμίζει τα περιττά άγχη που όλη τη μέρα σε βαραίνουν. Η λογική είναι να τα ξεφορτώνεσαι όταν γυρίζεις σπίτι, περνώντας ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο σου, χαλαρώνοντας μόνος ή με δικούς σου ανθρώπους, φίλους κι αγαπημένα πρόσωπα, που παίζουν ρόλο στην προσωπική ζωή σου.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΝΤΙΚΕΝΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ.

«Τα Ντικενσιανά Χριστούγεννα των Ελλήνων νεόπτωχων» -Ιστορίες σκληρής καθημερινότητας

Χριστούγεννα βγαλμένα από τα κείμενα του Κάρολου Ντίκενς, φαίνεται πως θα βιώσουν αρκετοί Ελληνες. Μήπως θα πρέπει να αναζητήσουμε τα καινούργια «Δύσκολα χρόνια» που ο Αγγλος μυθιστοριογράφος συνέγραψε το 1854;
Ενα αναλυτικό άρθρο της Barbie Latza Nadeau στο The Daily Beast, χρησιμοποιεί με... παραβολικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα με τα έργα του Ντίκενς σημειώνοντας «Τα Ντικενσιανά Χριστούγεννα των Ελλήνων νεόπτωχων».
Είναι ένα άρθρο εστιασμένο σε πραγματικές ιστορίες δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουν συνάνθρωποί μας, σε μια πόλη -όπως η Αθήνα- που δεν μπορεί να βρει ένα στήριγμα για να μην... πέσει.
Στις 5 π.μ. με το κρύο να περονιάζει το κέντρο υποστήριξης αστέγων στο Γκάζι, η «Κλίμακα» ετοιμάζεται να προσφέρει -για άλλη μια ημέρα- γεύματα σε ανθρώπους που τους λείπουν ακόμα και τα βασικά. Πέρυσι προσέφερε περίπου 60 γεύματα την εβδομάδα, τώρα ανέβηκε στα 200 και πάλι δεν φτάνουν.
Η Αβα Αλαμάνου μιλώντας για λογαριασμό της «Κλίμακας» σημειώνει «έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε μόνο 160 γεύματα. ΟΙ προμήθειές μας μειώνονται, αν έρθουν κι άλλοι τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προφανής αλλαγή στον τύπο και στον αριθμό των αστέγων στην Ελλάδα. Παλαιότερα οι άστεγοι ήταν άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα, τώρα αναγκάζονται να μείνουν στο δρόμο λόγω της κρίσης.
Παλαιότερα είχαμε αρκετούς ξένους, τώρα πλέον έχουμε και Ελληνες».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της «Κλίμακας» πάνω από 20.000 άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή άστεγοι. Ήτοι: υπάρχει μια αύξηση 30% από το 2009, οπότε και ξεκίνησε η κρίση.
Η 38χρονη φωτογράφος, Αρτεμις Στεφανουδάκη ζει στο Πακράτι και όταν λείπει η κόρη της ανάβει κεριά για να ζεσταθεί. Πριν από λίγα χρόνια είχε το δικό της στούντιο, αλλά πλέον είναι πνιγμένη από τα χρέη. Σε μια μορφή ανταλλακτικής οικονομίας προσφέρει δωρέαν φωτογραφήσεις και σε αντάλλαγμα η κόρη της κάνει δωρεάν μαθήματα αγγλικών. Οπως παραδέχεται και η ίδια: «τα πράγματα άλλαξαν άμεσα και γρήγορα. Ξαφνικά από εκεί που ζούσα άνετα, έγινα φτωχή. Εχασα τα χαμόγελα και τους φίλους μου. Είναι καταθλιπτικό να βλέπεις ανθρώπους να συζητούν μόνο για την κρίση».
Οι περισσότεροι Ελληνες, όπως σημειώνει το άρθρο, έχουν χωρίσει χρονικά τη ζωή τους στην «προ -κρίση» και «μετά την κρίση». Η 51χρονη Σταματίνα Λαγουδάκη που έχει εμπορικό κατάστημα στο Κολωνάκι σημειώνει, «ακόμα και αυτοί που έχουν χρήματα, δεν επιθυμούν να κυκλοφορούν στο δρόμο με τσάντες. Δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει, το μέλλον είναι άδηλο. Λένε πως το 40% των μαγαζιών έχει κλείσει λόγω της κρίσης».
Τα παραδείγματα στο άρθρο είναι ατέλειωτα και όλα δηλωτικά μιας ιδιαίτερης κοινωνικής και οικονομικής συνθήκης που ξεπερνάει την έννοια της κρίσης και αγγίζει τα όρια της ανθρώπινης επιβίωσης. Οπως ακριβώς έγραφε πριν από δύο αιώνες και ο Κάρολος Ντίκενς.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr

ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!

Click on the slide!
Η 22χρονη παντρεύτηκε στο νοσοκομείο τον 23χρονο ετοιμοθάνατο σύντροφο της και θα περάσουν τα τελευταία του Χριστούγεννα μαζί!
Τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα στην τελετή γάμου της 22χρονης Cola Glenny και του 23χρονου Felix Glenny στο... νοσοκομείο Maritime στο Κεντ.
Το νεαρό ζευγάρι έχει δύο παιδιά, ηλικίας 2 ετών και τεσσάρων μηνών.

Πριν από ένα μήνα οι γιατροί τους ενημέρωσαν πώς ο Felix... πεθαίνει, καθώς πάσχει από καρκίνο στο έντερο και δυστυχώς διεγνώσθη με μεγάλη καθυστέρηση.

«Όταν το συνειδητοποιήσαμε πέσαμε από τα σύννεφα. Μετά ο Felix είπε ότι θέλει να παντρευτούμε το συντομότερο. Το κανονίσαμε για... χθες! Ήταν τρελό, γιατί ήμασταν πολύ χαρούμενοι, αλλά ταυτόχρονα και φορτισμένοι συναισθηματικά. Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη», λέει η Cola.

Η νεαρή μητέρα δύο παιδιών δεν το βάζει κάτω. 

«Ξέρω ότι είναι τα τελευταία του Χριστούγεννα, για αυτό θα τα περάσουμε όλοι μαζί. Θέλω να είναι τα πιο ξεχωριστά», καταλήγει.






ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.

 Όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα σήμερα, προπαραμονή Χριστουγέννων στους Προμάχους, με τους κατοίκους να προετοιμάζονται για τη βραδινή "κόλντα μπάμπο", όπου συγκεντρώνονται κατά παρέες σε σπίτια, κήπους και διάφορους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, για να γλεντήσουν ανάβοντας μεγάλες φωτιές και ψήνοντας κάθε λογής καλούδια.
Την ατμόσφαιρα χρωμάτισαν με τις πολύχρωμες φωνούλες τους τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Προμάχων, τα οποία συνοδευόμενα από τις δασκάλες και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε σπίτια και μαγαζιά του χωριού, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στο γενικό γκρίζο που επικρατεί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.











ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.



Το Άστρο των Χριστουγέννων

Το άστρο των Χριστουγέννων εμφανίστηκε πριν από 2000 χρόνια περίπου και ήταν αυτό που καθοδήγησε τους μάγους στον μικρό Ιησού. Το άστρο αυτό ακτινοβολεί ακόμη και σήμερα το μυστήριο για την φύση του στην επιστήμη. Πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το παράδοξο αυτό φαινόμενο, αλλά καμία θεωρία δεν κατάφερε να το ερμηνεύσει εξ ολοκλήρου. Σε κάθε άνθρωπο έλκει τον θαυμασμό, σε μεγάλο ή μικρό βαθμό αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός. 
Η μόνη αξιόπιστη πηγή που δίνει πληροφορίες για το άστρο των Χριστουγέννων (ή Άστρο) είναι το ευαγγέλιο κατά Ματθαίου στην αρχή του 2oυ κεφαλαίου. Εκεί ο ευαγγελιστής αναφέρει : <<1 Aφού λοιπόν γεννήθηκε ο Iησούς Xριστός στη Bηθλεέμ της Iουδαίας, στις μέρες του βασιλιά Hρώδη, κατέφτασαν στα Iεροσόλυμα σοφοί από την Aνατολή,2 ρωτώντας:

Πού είναι ο νεογέννητος βασιλιάς των Iουδαίων; Γιατί είδαμε το άστρο του στην Aνατολή και ήρθαμε να τον προσκυνήσουμε. 3 Aλλ’ ο βασιλιάς Hρώδης ταράχτηκε, όταν το άκουσε αυτό, και μαζί του όλη η πόλη των Iεροσολύμων! 4 Έτσι, συγκέντρωσε όλους τους αρχιερείς και τους δασκάλους του λαού και ρωτούσε να μάθει απ’ αυτούς πού είναι καθορισμένο να γεννηθεί ο Xριστός. 5 Kι εκείνοι του είπαν:

Στη Bηθλεέμ της Iουδαίας, γιατί έτσι έχει γραφτεί από τον προφήτη: 6 Kι εσύ Bηθλεέμ, περιοχή του Iούδα, δεν είσαι καθόλου ασήμαντη ανάμεσα στις επιφανέστερες πόλεις του Iούδα, γιατί από σένα θα βγει αρχηγός, που θα καθοδηγήσει το λαό μου, τον Iσραήλ. 7 Tότε ο Hρώδης, αφού κάλεσε κρυφά τους σοφούς, εξακρίβωσε απ’ αυτούς τον καιρό που είχε φανεί το άστρο.8Kατόπιν τους έστειλε στη Bηθλεέμ λέγοντάς τους:

Πηγαίνετε και ψάξτε προσεκτικά για το παιδί κι όταν το βρείτε να μου το πείτε, για να έρθω κι εγώ να το προσκυνήσω. 9 Eκείνοι, αφού άκουσαν το βασιλιά, αναχώρησαν. Kαι φάνηκε πάλι το αστέρι που είδαν στην Aνατολή, το οποίο προχωρούσε μπροστά τους καθοδηγώντας τους, μέχρι που ήρθε και στάθηκε πάνω εκεί που ήταν το παιδί. 10 Kαι σαν είδαν το αστέρι, ένιωσαν χαρά πάρα πολύ μεγάλη. >>
   
Παρακάτω αναφέρονται τα συμπεράσματα για το Άστρο, έτσι όπως αναφέρονται στο ιερό κείμενο της Αγίας Γραφής :

Σύμφωνα με την παραπάνω περικοπή οι που προσκύνησαν τον Ιησού ήταν σοφοί και καταγόταν από χώρα ανατολικά του Ιορδάνη ποταμού, πιθανόν από την Περσία. Ο αριθμός των σοφών δεν είναι γνωστός , όμως επικράτησε πως είναι τρεις, λόγω των 3 δώρων που προσέφεραν στον Χριστό.Οι σοφοί παρατήρησαν το Άστρο στην  Ανατολή, δηλαδή στη χώρα από την οποία ήρθαν και όχι στο ανατολικό μέρος του ουρανού. Προφανώς το Άστρο θα βρισκόταν στο δυτικό ή νότιο δυτικό τμήμα του ουρανού για να το ακολουθήσουν και να φθάσουν στα Ιεροσόλυμα.

 Όταν ο Ηρώδης άκουσε τα λεγόμενα των μάγων ταράχτηκε μαζί με αυτόν και ο λαός της Ιερουσαλήμ. Επιπλέον ο Ηρώδης πληροφορήθηκε κρυφά από τους μάγους για την εμφάνιση του άστρου και τους ζήτησε να  εξακριβώσουν την τοποθεσία του Ιησού. Μήπως ο Ηρώδης και ο λαός του δεν μπορούσαν να παρατηρήσουν το Άστρο, που τους καθοδηγούσε στον Χριστό, παρά μόνο οι μάγοι;

 Αν ήταν λαμπρό θα το έβλεπαν και οι υπόλοιποι εκτός των μάγων . Αν ήταν αρκετά αμυδρό ώστε να μην το διακρίνουν εύκολα οι μη ειδικοί (οι μάγοι ήταν ειδικοί) τότε απορρίπτονται αυτόματα οι θεωρίες που το θέλουν φωτεινό
αστρικό αντικείμενο και φανερό και από μη ειδικούς.

 Ο Ηρώδης εξακρίβωσε κάποιες πληροφορίες για το ταξίδι των μάγων και διέταξε την σφαγή όλων των αγοριών έως 2 χρονών. Από αυτό προσδιορίζεται ότι το ταξίδι των μάγων διήρκησε περίπου 2 έτη. Τα ταξίδια τότε γινόταν με ζώα. Άρα το Άστρο φαινόταν στον ουρανό για 2 έτη και είχε σχετικά είχε μεγάλη διάρκεια .

Όταν οι μάγοι έφυγαν από τον Ηρώδη , το Άστρο ξαναφάνηκε, βρισκόταν συνεχώς μπροστά τους και τους καθοδηγούσε, μέχρι που κατέβηκε και στάθηκε πάνω από το παιδί πλέον Ιησού. Μπορεί ένα αστρικό αντικείμενο  να  εμφανιστεί ,να εξαφανιστεί και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να ξαναεμφανιστεί; Βεβαίως οι αστέρες νόβα . Αφού έδειξε τον τόπο που ζούσε ο Ιησούς, ο Ηρώδης γιατί δεν το αντιλήφθηκε για να θανατώσει τον μικρό Ιησού; Ο Ηρώδης ήθελε οπωσδήποτε να θανατώσει τον Χριστό.

 Μπορεί  ένα αστρικό αντικείμενο ή φαινόμενο να βρίσκεται συνεχώς μπροστά από τον παρατηρητή ,να τον καθοδηγεί και να του φανερώνει έναν συγκεκριμένο τόπο ή άτομο πάνω στην επιφάνεια της γης; Προφανώς όχι !! Υπάρχουν πολλές ενδείξεις και είναι πολύ πιθανό οι μάγοι να ήταν οι μόνοι που είδαν το Άστρο και βέβαια ήταν πολύ εντυπωσιακό και παράξενο φαινόμενο, αφού οι μάγοι ξεκίνησαν ένα μακρινό ταξίδι με πολλές αντιξοότητες .

 Εν συνεχεία παρατίθενται διάφορες θεωρίες για την φύση του Άστρου. Εδώ και 2000 χρόνια και ακόμα η φύση του αστεριού αυτού αποτελεί σπαζοκεφαλιά για τους επιστήμονες. Πολλές απόψεις έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς, μερικές από τις οποίες παρατίθενται παρακάτω, και συνεχίζουν να διατυπώνονται.

 ΜΕΤΕΩΡΟ.

Μερικές θεωρίες θέλουν το


Άστρο να ήταν κάποιο μετέωρο. Όταν ένα αντικείμενο μικρών συνήθως διαστάσεων, περίπου όσο ο κόκκος ενός ρυζιού, εισέλθει στην ατμόσφαιρα της γης, λόγω της τριβής του με τα μόρια του αέρα, εξαερώνεται, ιονίζει τα μόρια και άτομα της  ατμόσφαιρας τα οποία όταν αποδιεγείρονται εκπέμπουν φως και παρατηρείται ο διάττων αστέρας, το φαινόμενο διαρκεί συνήθως 2 δευτερόλεπτα , οπότε προφανώς δεν ήταν ένα τέτοιο αντικείμενο το συγκεκριμένο Άστρο.

ΚΟΜΗΤΗΣ.

Ο κομήτης είναι στην ουσία μια βρώμικη χιονόμπαλα μεγάλων σχετικά διαστάσεων η οποία διαγράφει ελλειπτική τροχιά γύρω από τον ήλιο με μεγάλη εκκεντρότητα. Καθώς πλησιάζει τον Ήλιο τα υλικά του κομήτη αρχίζουν να θερμαίνονται και μερικά από αυτά εξαερώνονται σχηματίζοντας μια ουρά πλάσματος και σκόνης στην κατεύθυνση που ο ηλιακός άνεμος. Το 12 π.Χ. έγινε η εμφάνιση του θαυμαστού κομήτη του Halley και το 5 π.Χ. καταγράφηκε από κινέζους ένας άλλος κομήτης. Ένας κομήτης αυτή την εποχή ήταν κακό σημάδι και θα το παρατηρούσαν όλοι στα Ιεροσόλυμα. Οι μάγοι ακολούθησαν το Άστρο διότι ήξεραν πως κάτι χαρμόσυνο έγινε.


ΚΑΙΝΟΦΑΝΗΣ Η ΥΠΕΡΚΑΙΝΟΦΑΝΗΣ.

Μήπως ήταν ένας καινοφανής αστέρας ή νόβα ή υπερκαινοφανής; Τα άστρα καθώς γερνάνε οι θερμοπυρηνικές τους αντιδράσεις γίνονται όλο και πιο ασταθής με συνέπεια κάποια στιγμή σε μεγάλη  ηλικία το άστρο να αποβάλει με μια ή περισσότερες εκρήξεις τα εξωτερικά του αέρια στρώματα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η λαμπρότητά του (αστέρας νόβα). Σε έναν νόβα δηλαδή μπορούν να γίνουν παραπάνω από μια εκρήξεις ,κάτι που ικανοποιεί το γεγονός ότι το Άστρο εμφανίστηκε (1η έκρηξη) , εξαφανίστηκε και ξαναεμφανίστηκε (2η έκρηξη) . Ωστόσο ένας καινοφανείς το ίδιο και ο υπερκαινοφανείς χάνεται συνήθως μέσα σε εβδομάδες ή μήνες. Άλλα αστέρια μέσω  μόνο μιας μεγάλης έκρηξης αυτοκαταστρέφονται και γίνονται πολύ λαμπροί (υπερκαινοφανείς ή σούπερνοβα) .Δεν έχει καταγραφεί όμως καμία τέτοια έκρηξη εκείνη την εποχή . Επιπλέον όλοι θα μπορούσαν να δουν έναν  υπερκαινοφανή ,αν όχι έναν καινοφανή . Με κάθε επιφύλαξη υπάρχει μία αναφορά στα χρονικά της Σινίκης, ενός καινοφανούς αστέρα στο ζωδιακό αστερισμό του Αιγόκερω, η οποία έχει καταγραφεί από Κινέζους αστρολόγους, το 5 π.Χ. και ήταν ορατός συνεχώς επί εβδομήντα ημέρες, εκ των οποίων τις είκοσι τρεις ήταν ορατός και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο το Άστρο των Χριστουγέννων είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ότι ο νόβα στον Αιγόκερω.  Άρα το μυστήριο αυτό Άστρο δεν θα μπορούσε να είναι ούτε καινοφανής ούτε υπερκαινοφανής αστέρας.


ΠΛΑΝΗΤΗΣ.

Κάποιος πλανήτης δεν θα μπορούσε να ήταν διότι ήξεραν πολύ καλά τις θέσεις των πλανητών. Το άστρο εμφανίστηκε ξαφνικά στον ουρανό .
ΣΥΖΥΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ. Υπάρχει και η θεωρία περί συζυγίας πλανητών. Έστω ένα σώμα Ο πάνω στο οποίο βρίσκεται ο παρατηρητής. Λέμε ότι ένας πλανήτης ή περισσότεροι πλανήτες είναι σε συζυγία με το σώμα Α, αν είναι τοποθετημένος/οι  πάνω στη νοητή γραμμή που σχηματίζουν τα σώματα Ο και Α . Όπως είναι φανερό από τα προηγούμενα, έχουμε δύο ειδών συζυγίες, τη σύνοδο και την αντίθεση. Στην πρώτη περίπτωση, το Α βρίσκεται μεταξύ του Ο και του/των πλανήτη/των, ενώ στη δεύτερη, το Ο είναι τοποθετημένο ανάμεσα στο Α και στον/στους πλανήτη/πλανήτες. Το Ο θα μπορούσε να είναι η Γη και το Α ο Ήλιος. Η σύνοδος και η αντίθεση ονομάζονται από κοινού συζυγίες. Οι συζυγίες δεν είναι σπάνια φαινόμενα. Οι μάγοι σίγουρα θα τα είχαν παρατηρήσει και δεν θα αποτελούσε κάτι τέτοιο αφορμή για ένα μεγάλο ταξίδι. Επίσης η συζυγία δεν έχει τόση μεγάλη  διάρκεια όση είχε το Άστρο. Άρα ούτε συζυγία θα μπορούσε να ήταν .

Συζυγία, στις 2-5-2002, του Άρη Αφροδίτης Γης και Ερμή .

Επιπλέον κάποιες θεωρίες αναφέρουν πως όταν εμφανίστηκε το Άστρο ίσως να συνέβηκε ένα συγκεκριμένο αστρονομικό φαινόμενο (ένας νόβα) και όταν αυτό εξαφανίστηκε και ξαναεμφανίστηκε συνέβηκε ένα άλλο αστρονομικό φαινόμενο (συζυγία ) έτσι ώστε οι μάγοι καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού να βλέπουν κάποιο αστρικό αντικείμενο να τους καθοδηγεί .Αυτό όμως απορρίπτεται αφού αναφέρεται πως όταν οι μάγοι έφυγαν από τον Ηρώδη για να πάνε στον Ιησού είδαν ξανά το Άστρο που είχαν δει στη Ανατολή και προφανώς όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους έβλεπαν το ίδιο Άστρο .

Όλες οι παραπάνω θεωρίες έχουν ένα κοινό μειονέκτημα το οποίο είναι η αιτία απόρριψής τους και αυτό είναι ότι ένα αστρικό αντικείμενο ή φαινόμενο δεν μπορεί με κανένα τρόπο να βρίσκεται συνεχώς μπροστά από κάποιον παρατηρητή και να τον καθοδηγεί προς έναν συγκεκριμένο τόπο τον οποίο και να φανερώνει. Το Άστρο έδειξε ένα μικρό συγκεκριμένο τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Ένα αστρικό αντικείμενο όμως λόγω της μακρινής απόστασης στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί να υποδείξει κάποιο συγκεκριμένο τόπο στην επιφάνεια της γης παρά μόνο κατεύθυνση ,προσανατολισμό. Προκειμένου να υποδειχθεί ένα ορισμένο γήινο σημείο θα πρέπει το αντικείμενο να δημιουργηθεί στα κατώτατα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας γεγονός όμως αδύνατο για ένα αστρικό σώμα.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Επιπρόσθετα δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο, όπως ένας σφαιρικός κεραυνός , διότι η κίνηση η διάρκεια και οι ιδιότητές  του δεν αντιπροσωπεύουν αυτές του Άστρου .
Α.Τ.Ι.Α. . Υπάρχει επίσης η εκδοχή ότι το Άστρο θα μπορούσε να ήταν κάποιο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο, ωστόσο αυτή θεωρείται ακραία και ουτοπική παραδοχή για πολλούς λόγους καθώς και ότι θα το έβλεπαν και οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Σε πολλά απόκρυφα κείμενα αναφέρεται πως  ήταν πολύ λαμπρό και ξεπερνούσε το φως του Ήλιου καθώς και ότι ήταν ένας άγγελος.

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.

Σύμφωνα με τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο (344 – 407 μ.Χ.) και πολλούς άλλους θεολόγους και πιστούς της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης που ερεύνησαν το θέμα αυτό, το Άστρο ήταν μια υπερφυσική δύναμη, ίσως ένας άγγελος που έστειλε ο Θεός στους ειδωλολάτρες μάγους να γευτούν και αυτοί το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του σωτήρα όλου του κόσμου. Την άγια εκείνη νύχτα της γέννησης του Μεσσία πλήθος αγγέλων με υπέρλαμπρο φως κατέβηκε στη Γη και δοξολογούσαν το Θεό. Ακόμη μια άλλη εκδοχή είναι ότι έχει αλληγορική σημασία και δεν πρόκειται περί πραγματικού αστρικού αντικείμενου αλλά θεϊκής και υπερφυσικής δύναμης η οποία πήρε τη μορφή αυτή που έχουν τα άστρα και καθοδηγούσε τους μάγους . Κάθε Χριστούγεννα λοιπόν μπορεί ο καθένας από εμάς να δει αυτό το Άστρο με τα μάτια της ψυχής μας .

Πολλοί ορθολογιστές και υλιστές επιστήμονες απορρίπτοντας την ύπαρξη του υπερφυσικού, κατασκευάζουν θεωρίες για την φυσική ερμηνεία τους υπερφυσικού χάνοντας όμως την ουσία του συγκεκριμένου γεγονότος.

Σε τελική όμως ανάλυση δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία το τι συνέβη στον ουρανό εκείνη τη νύχτα των Χριστουγέννων, γιατί κάτι πολύ πιο σπουδαίο συνέβαινε επάνω στη Γη . Κάτι υπέροχο συνέβη στη μικρή πόλη της Βηθλεέμ, εκείνη την παγερή άγια νύχτα. Γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός. Αξίζει λοιπό να ερευνηθεί με περισσότερο θαυμασμό και πόθο το τι είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Ήλιος της δικαιοσύνης ,περισσότερο από το Άστρο των Χριστουγέννων .


Ύστερα από αυτό το απολαυστικό ταξίδι ανιχνεύοντας τη αλήθεια, εύχομαι να βρείτε το πανέμορφο αυτό Άστρο αυτά τα Χριστούγεννα .Καλές και Ουσιαστικές εορτές λοιπόν σε όλους με αγάπη υγεία και χαρά !

Σταμάτης Μιχαήλ ,
Πρωτοετής φοιτητής Φυσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...