Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΛΕΙΔΙΑ - ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;



Χάθηκε μπρελόκ με πολλά κλειδιά στην πλατεία των Προμάχων, τα οποία είναι απαραίτητα για τον ιδιοκτήτη τους.
Παρακαλείται όποιος τα βρήκε, να απευθυνθεί στον κύριο Βασίλη Δήμπαλα ή στα "Προμαχιώτικα Νέα".

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗ "ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ" ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ



«Γιορτή αγάπης» για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες των στελεχών της Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Ας αφήσουμε την αγάπη να κυριαρχήσει στις καρδιές μας»


Σε χαρούμενη, γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη «γιορτή αγάπης» που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για τα στελέχη και τις οικογένειές τους, με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου «πλημμύρισε» από τις μελωδικές φωνές των παιδιών της παιδικής χορωδίας του Νέου Ωδείου Έδεσσας, υπό τη διεύθυνση της Θεοδώρας Γκουράνη. Η χορωδία τραγούδησε παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια με το διαχρονικό μήνυμα της αγάπης και συναδέλφωσης του κόσμου, σύμφωνα με το πνεύμα των Χριστουγέννων, ενώ έκλεισε το πρόγραμμά της ψέλνοντας τα κάλαντα. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου είναι ο Γιάννης Γκουράνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ευχήθηκε σ’ όλους «Χρόνια Πολλά, με υγεία και δύναμη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους». Με την ευκαιρία, τόνισε τη σημασία της αγάπης για τον συνάνθρωπο. Αναφέρθηκε επίσης στην αποστολή και τον σημαντικό ρόλο των υπαλλήλων της Περιφέρειας στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των τμημάτων για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αντώνης Τζάκος, ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, το Νέο Ωδείο της Έδεσσας για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και ευχήθηκε και αυτός για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του Αη Βασίλη ο οποίος, κτυπώντας το κουδούνι του, μοίρασε στα παιδιά δώρα. 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ


Το κοινωνικό της πρόσωπο και την φιλανθρωπική αλληλεγγύη, έδειξε η τοπική κοινωνία του χωριού, αφου ένωσαν τις δυνάμεις τους το "Φιλόπτωχο ταμείο κυριών", η διαδικτυακή ομάδα νέων "Κοινωνική αλληλεγγύη Προμάχων" και υπό την αιγίδα της τοπικής κοινότητας, συνέλεξαν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μοιράστηκαν σε ευπαθείς οικογένειες.
Η συμμετοχή στην δράση εκ μέρους των κατοίκων ήταν συγκινητική και μαζική, και αποδεικνύει την συνοχή και την απλόχερη γενναιοδωρία που τους διακρίνει σε καιρούς κρίσης και οικονομικής δισπραγίας.

Συγχαρητήρια σε όλους.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!









ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΑΤΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΑΤΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΑ), ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλές γιορτές , με υγεία και χαρά !!!! 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας, κα Τσιγαρίδα Ελισάβετ στο Δημαρχείο Αλμωπίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Εφορίας και ο Αντιδήμαρχος κ. Κετικίδης Ιωάννης.  
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Συζητήθηκε η δυνατότητα υποβολής κοινών προτάσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την ανάδειξη μνημείων της Αλμωπίας, και ιδιαίτερα του Κάστρου της Χρυσής και μεταβυζαντινών εκκλησιών. Η Αλμωπία έχει πλήθος μνημείων που έχουν ανάγκη συντήρησης και ανάδειξης και απαιτείται η συνεργασία των φορέων για την ωρίμανση και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Ο Δήμος και η Εφορία Αρχαιοτήτων θα εργαστούν από κοινού με στόχο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αλμωπίας, η οποία μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα μοχλό τοπικής ανάπτυξης. 

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ



Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές από συλλόγους και πολίτες στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Το πανανθρώπινο μήνυμα της Γέννησης Του Χριστού είναι αγάπη και ελπίδα για όλο τον κόσμο


Ευχές και χαρούμενες μελωδίες πλημμύρισε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη καθώς, από νωρίς το πρωί, πολλοί τοπικοί σύλλογοι, μαθητές και πολίτες τον επισκέφτηκαν για να του ευχηθούν για τα Χριστούγεννα και να ψάλουν τα κάλαντα.

Ο κ. Θεοδωρίδης τους υποδέχθηκε και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για τα Χριστούγεννα και την έλευση του Νέου έτους.

Μεταξύ των Συλλόγων που επισκέφτηκαν τον κ. Θεοδωρίδη ήταν η χορωδία του ΚΑΠΗ Έδεσσας η οποία, εκτός από τα κάλαντα, τραγούδησε και μερικά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακολούθησε μουσικό τμήμα στρατιωτών και μόνιμων αξιωματικών της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού η οποία έψαλε τα κάλαντα και τραγούδησε κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας.

Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια ακούστηκαν από το Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς». Ο Σύλλογος προσέφερε μάλιστα στον κ. Θεοδωρίδη και καλαίσθητη έκδοση του Ημερολογίου που κυκλοφορεί για το 2015 με λαογραφικά στοιχεία και γεύσεις από τον Πόντο.


Ο κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τα μέλη των συλλόγων, τα παιδιά και τους πολίτες για τις ευχές και τη γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Όπως τόνισε, «Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη για τον συνάνθρωπο και ελπίδα για όλο τον κόσμο».  





ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΚΕ Αλμωπίας - ΚΔΑΠ με Α΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄


Η ΔΗΚΕ Αλμωπίας,  το προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ με Α “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” ευχαριστούν ολόψυχα την οικογένεια Βαγιανού καθώς και τους φίλους της οικογένειας για την προσφορά των Χριστουγεννιάτικων δώρων στη μνήμη της Βαγιανού Γιώτας.

 Ευχαριστούμε θερμά
 Με εκτίμηση

                                                                                         
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ              ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
                                                                   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ           
             ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣ              ΤΟΥ ΚΔΑΠ με Α ‘’ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ’’

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

            Σας καλούμε να έρθετε στις  29 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00΄ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο


Προέλεγχος απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2013 - Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΘΕΜΑ 2ο


Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2014.

ΘΕΜΑ 3ο


 Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εξόφληση της 400/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας. Ένταλμα λογιστικής τακτοποίησης.

ΘΕΜΑ 4ο


Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για εξόφληση της 166/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας. Ένταλμα λογιστικής τακτοποίησης.

ΘΕΜΑ 5ο


Ορισμός πληρεξουσίου Δικηγόρου για να εκπροσωπήσει το Δήμο Αλμωπίας στη Δικάσιμο της 13-01-2015 ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το υπ.αριθ.ΓΠ13965/28-11-2014 έγγραφό τους. (αρ.πρωτ.33015/3-12-2014 Δήμου Αλμωπίας).

ΘΕΜΑ 6ο


Λήψη σχετικής απόφασης σχετική με τη ρύθμιση οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Νόμου 4257/2014 και το υπ.αριθ.πρωτ.34728/23-12-2014 έγγραφο του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ 7ο

Απευθείας ανάθεση έργου με τίτλο: Συντήρηση τσιμενταυλάκων όμβριων υδάτων εντός οικισμού της Δ.Ε. Εξαπλατάνου (Τ.Κ.Χρυσής,Τ.Κ.Ίδας).

ΘΕΜΑ 8ο

Απευθείας ανάθεση έργου με τίτλο: Επισκευή υφιστάμενου τσιμενταύλακα στον οικισμό Θηριόπετρας.

ΘΕΜΑ 9ο

Απευθείας ανάθεση έργου με τίτλο: Συντήρηση τσιμενταυλάκων όμβριων υδάτων εντός οικισμού της  Δ.Ε.Αριδαίας (Τ.Κ.Γαρεφείου, Τ.Κ.Σωσάνσρας, Τ.Κ Λουτρακίου).



Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ



ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Σας    προσκαλούμε να έλθετε     στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αλμωπίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3463/2006, που θα γίνει στο Δημ. Κατάστημα  Αριδαίας  και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα  και ώρα    18:00 (6.00΄ μ.μ) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης :
«Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσεως


Δήμου Αλμωπίας έτους 2013».




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ


Σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ
Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ,όπως προέκυψε απο τις εκλογές της 9/12/2014.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι  η εξής:

Πρόεδρος            :   Δουλγερίδου  Μαρίαννα
Αντιπρόεδρος     :   Νικολαίδης   Ιωάννης
Γραμματέας        :    Παπαδόπουλος   Γεώργιος
Ταμίας                  :    Πέρκα   Μαίρη
Οργανωτικός  γραμματέας  :   -
Μέλος                  :     Πριβαρτιτσάνης   Πέτρος
Μέλος                  :     Μπουζάνα  Στέλλα

Μέλος                  :     Τραπεζανίδης   Γεώργιος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...