Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι με το με αριθ. 753383 (21683)/29-11-2019 έγγραφό της, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Αγροτικής Οικονομίας, ανακοινώνει ότι η ενυπόγραφη παραλαβή της κατανομής των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων που κατανεμήθηκαν για την ΕΑΕ 2019 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τους κτηνοτρόφους των οποίων η έδρα της εκμετάλλευσης βρίσκεται στον Δήμο Αλμωπίας, θα πραγματοποιείται από το Γραφείο της Διεύθυνσης στην Αριδαία (τηλ επικοινωνίας 23840-21330) μέχρι τις 31/12/2019.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης και υπογραφής του κτηνοτρόφου εντός 30 ημερών, θεωρείται ότι αποδέχεται την κατανομή των βοσκοτόπων και χάνει το δικαίωμα υποβολής αίτησης χωροταξικής ανακατανομής για το επόμενο έτος.

Δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων στην περιοχή Αετοχωρίου-Περίκλειας-Νότιας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από παραλαβή του με αριθ. 23222/28-11-2019 Δελτίο τύπου του Δασαρχείου Αριδαίας, το Δασαρχείο μαζί με ειδικό συνεργείο κυνηγών μελών του Κ.Σ. Αλμωπίας υπό την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ θα πραγματοποιήσει στην περιοχή Αετοχωρίου-Περίκλειας-Νότιας την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου από τις 7π.μ. έως και τις απογευματινές ώρες, δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων. Ως εκ τούτου παρακαλούμε τους κατοίκους των συγκεκριμένων χωριών και των γειτονικών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περιοχή αυτή.

Γνωστοποίηση κατανομής επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών 2019.



Γνωστοποίηση κατανομής επιλέξιμων βοσκήσιμων γαιών 2019.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στα πλαίσια εφαρμογής της υπ’ αριθ. 915/69142/15-5-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ 1812 Β’/21-05-2018) του Υ.Π.Α.Α.Τ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καλεί του κτηνοτρόφους της περιοχής, με σκοπό να λάβουν γνώση ενυπόγραφα, σχετικά με τις επιλέξιμες βοσκήσιμες εκτάσεις που τους κατανεμήθηκαν για την ΕΑΕ 2019, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. 873/55993/20-05-2015 Κ.Υ.Α. και κοινοποιήθηκαν στην Υπηρεσία μας.
Συγκεκριμένα,  οι κτηνοτρόφοι  των οποίων  η έδρα της εκμετάλλευσής τους βρίσκεται εντός της Περιφερειακής Ενότητα Πέλλας, καλούνται από σήμερα 29-11-2019 και για διάστημα 30 ημερών, στα γραφεία της υπηρεσίας μας, προκειμένου να λάβουν γνώση ενυπόγραφα, σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας βοσκήσιμης έκτασης.
Κτηνοτρόφοι των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας, θα προσέρχονται στα γραφεία της Έδεσσας (τηλ. 2381351217).
Κτηνοτρόφοι του Δήμου Αλμωπίας, θα προσέρχονται στα γραφεία της Αριδαίας (τηλ. 2384021330).
Κτηνοτρόφοι του Δήμου Πέλλας, θα προσέρχονται στα γραφεία των Γιαννιτσών (τηλ. 2381352318).
Σε περίπτωση διαφωνίας, ο κτηνοτρόφος έχει δικαίωμα να υποβάλει στη Δ.Α.Ο.Κ., αίτημα χωροταξικής ανακατανομής βοσκότοπου, έως τις 31-12-2019, σύμφωνα με την παραπάνω Υ.Α.. Παρόμοια αιτήματα που θα υποβληθούν μετά την ημερομηνία αυτή θα εξεταστούν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Χωροταξικής Ορθότητας της Κατανομής Δικαιωμάτων Χρήσης της Βοσκής, το επόμενο ημερολογιακό έτος αιτήσεων.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης και υπογραφής του κτηνοτρόφου εντός του παραπάνω 30ήμερου, θεωρείται ότι ο ίδιος αποδέχεται την κατανομή επιλέξιμων βοσκοτόπων, ως έχει και χάνει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση χωροταξικής ανακατανομής για το επόμενο έτος.


Ο ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ α.α.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΤΣΩΛΗ

Επικαιροποίηση κανόνων αλιείας για την λίμνη Βεγορίτιδα και τα εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Πέλλας.



Επικαιροποίηση κανόνων αλιείας για την λίμνη Βεγορίτιδα και τα εσωτερικά  ύδατα της Π.Ε. Πέλλας.

            Το Γραφείο Αλιείας της Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει ότι:
1.    Σύμφωνα με το Β.Δ. 142/1971 άρθρο 1 παρ. 5 (ΦΕΚ 49/τ΄Α/12-3-1971) «απαγορεύεται απολύτως σε όλες τις λίμνες και ποταμούς της Επικράτειας η αλιεία των υδροβίων ζώων α) πέστροφας κατά το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου κάθε έτους μέχρι της 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, β)  κορέγονου κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους».
2.    Επίσης σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 36/1977 (ΦΕΚ 16 τ΄ Α/19-1-1977) απαγορεύεται η αλιεία με δίκτυα στη λίμνη Βεγορίτιδα, τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους.   
Οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες έχουν την αρμοδιότητα τήρησης - εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.
Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Αλιείας της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας, τηλέφωνο επικοινωνίας 2381351256.
                                                                                                                                        
        Ο ΑΝΑΠ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                                                                                              

          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην κεντρική πλατεία Αριδαίας.



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ – ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην κεντρική πλατεία Αριδαίας.
Χριστούγεννα, η πιο όμορφη και φωτεινή γιορτή του χρόνου και ο Δήμος Αλμωπίας, η ΔΗ.Κ.Ε.Α. και η Κοινότητα Αριδαίας, έχουν ετοιμάσει γιορτινό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!!!

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
18:00 Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και της κεντρικής πλατείας Αριδαίας.
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Αλμωπίας ¨Ο Αρίων¨
Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι με χορό, παιχνίδι, και πολλές εκπλήξεις!
Ο Άγιος Βασίλης θα μας περιμένει για να φωτογραφηθούμε μαζί του! Στο σπιτάκι των ξωτικών θα γράψουμε τις ευχές μας για τον καινούργιο χρόνο! Στο σπιτάκι του Face painting θα μεταμορφωθούμε σε χριστουγεννιάτικες φιγούρες! Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα  νόστιμα γλυκά κεράσματα και οι εκπλήξεις που θα κρύβονται στα σπιτάκια και θα μας περιμένουν!!!
Για τους μικρούς μας φίλους που θα παραστούν στην εκδήλωση θα κληρωθεί ένα play station 4.
Στη συνέχεια Ζωντανή Μουσική βραδιά με την ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΕΝΤΣΗ (τραγούδι) ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΠΑΤΑΣ (μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι) ΖΩΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ (πλήκτρα) ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΆΔΗΣ (κρουστά)
Δωρεάν ποτό και φαγητό για όλους!!!
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί!!!

Συλλυπητήριο μήνυμα του 1ου ΕΠΑΛ & του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αριδαίας


Ένας εκλεκτός συνάδελφος εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ & του  1ΟΥ Εργαστηριακού Κέντρου Αριδαίας  ο Δημήτρης  Λίτσκας , έφυγε από κοντά μας, δίνοντας το τελευταίο  διάστημα άνισες, αλλά γενναίες μάχες για την υγεία και την ζωή του.

Η εκπαιδευτική του παρουσία στην επαγγελματική & τεχνική εκπαίδευση του τόπου μας μόνο θετικό αποτύπωμα αφήνει, συμβάλλοντας με ήθος, επαγγελματική  και παιδαγωγική επάρκεια στην εκπαίδευση & κατάρτιση πολλών μαθητών/τριών.

-Ας είναι ελαφρύ το χώμα του Πάϊκου που θα τον σκεπάσει!
-Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του! 

-ΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ  & ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...