Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ένας σαδιστής, ένας μαζοχιστής, ένας δολοφόνος, ένας νεκρόφιλος, ένας κτηνοβάτης και ένας πυρομανής κάθονται στο παγκάκι ενός ψυχιατρείου και βαριούνται….
“Νά’χαμε λέει τώρα, μια γάτα, να τη

ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ!!!


από την Άννα Αμπάτη 
Αναζητώντας έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής η οικο-κοινότητα ...

«free and real» στη Βόρεια Εύβοια ευελπιστεί να δείξει ότι μία αυτάρκης κοινωνία αληθινών κινήτρων και ανιδιοτελούς προσφοράς, μπορεί να υπάρξει και να εφαρμοστεί στην πράξη.
Σκοπός είναι να μοιραστούν τις γνώσεις, τις πληροφορίες, τις τεχνολογίες και τις λύσεις για μια διαφορετική ζωή σε μια αυτάρκη οικο-κοινότητα, η οποία εκμεταλλεύεται στρατηγικά τους πόρους χωρίς να επιβαρύνει το οικοσύστημα και τους ανθρώπους.
Ζώντας στην κοινότητα αυτή για 4 μέρες είδα ανθρώπους γεμάτους ζωντάνια και όρεξη για ζωή. Δεν κάθονται ούτε λεπτό, συνέχεια ασχολούνται με κάποια εργασία και ψάχνουν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Είναι άνθρωποι που σταμάτησαν να γκρινιάζουν για τα κοινωνικά προβλήματα και πήραν τα πράγματα στα χέρια τους. Με λίγα λόγια το « free and real» είναι 5 άνθρωποι οι οποίοι το είπαν και το έκαναν: έγιναν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο.

Η κοινότητα είναι δομημένη και εξελίσσεται με βάση τους στόχους που έχουν θέσει. Ένας από αυτούς είναι η συμβίωση ανθρώπου-φύσης γι’αυτό οι οικισμοί είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που όμως είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα.

Η χρήση του ξύλου είναι συχνή, αφού χρησιμοποιείται για θέρμανση αλλά και για πολλές κατασκευές

Η σωστή διαχείριση λυμάτων είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κοινότητας, έτσι έχουν δημιουργηθεί στεγνή τουαλέτα που λειτουργεί με σύστημα κομποστοποίησης.

Ένας άλλος στόχος είναι η άρτια σωματική, νοητική και συναισθηματική κατάσταση για την οποία είναι απαραίτητη η άθληση. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ένας χώρος άθλησης μέσα στη φύση.

Η διατροφή των ατόμων της κοινότητας είναι αποκλειστικά χορτοφαγική και ωμοφαγική. Τρέφονται από τον μπαξέ τους (κατά το 80%) ο οποίος επαρκεί για περίπου 8 άτομα όπως μου είπαν.

Με βάση την έρευνα και τη μελέτη προσπαθούν να παράγουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Για παράδειγμα, η κατασκευή οδοντόκρεμας χωρίς χημικά.






ΠΗΓΗ...http://tvxs.gr

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ!!!



Μια μοναδική κατασκευή η οποία συνδυάζει χειροτεχνία και τεχνολογία…
από έναν Κερκυραίο ερασιτέχνη. Απολαύστε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες!




ΠΗΓΗ...http://drgorilla.gr

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ.



Κάθε άλλο παρά «θεόπνευστη» θα χαρακτήριζε κανείς την «Μακεδονική» προσευχή που επινόησε ο Σκοπιανός συγγραφέας ιστορικών πονημάτων, Νίτσε Ντιμόβσκι...

Το τραγελαφικό βίντεο που προβλήθηκε σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού «Sitel», δείχνει τον Θεό να «ανασταίνει» τον Τσάρο Αλέξανδρο (Μέγα Αλέξανδρο), προκειμένου να μεταφέρει στους σημερινούς Σκοπιανούς την «αιώνια αλήθεια».

Για να πάρετε μια ιδέα της σκοπιανής προπαγάνδας προς τους πολίτες της, δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Πραγματικά, θα νομίζετε ότι πρόκειται για φάρσα.



Υπενθυμίζουμε ότι και το 2008 είχε δημιουργηθεί αντίστοιχο βίντεο και μάλιστα, είχε προβληθεί στο κρατικό κανάλι «ΜΡΤ», στο οποίο αναφερόταν πως η καυκάσια φυλή προέρχεται από τους Σκοπιανούς («Μακεδονοειδή»).











ΠΗΓΕΣ...

http://periergaa.blogspot.com 

Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ.


Ήταν απλά θέμα χρόνου οι ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την ….μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού.

Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα …υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι.

Με τον ίδιο τρόπο που…. μέσα σε μόλις 3-4 δεκαετίες οι φυσικές τροφές ξεχάστηκαν σχεδόν εντελώς και μπήκαν στο περιθώριο και οι άνθρωποι πλέον τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές γεμάτες κάθε είδους δηλητήρια, με αντίστοιχο τρόπο προχωράει ραγδαία και η εξαφάνιση των φυσικών σπόρων.


Το σχέδιο έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί (5 εταιρείες ελέγχουν το εμπόριο σπόρων) και προωθείται με συντονισμένη εκστρατεία των εταιρειών βιοτεχνολογίας, των διεθνών νεοταξικών οργανισμών (με τα ολοκληρωτικά τους νομοθετήματα codex alimentarious, agenda 21) και των κυβερνήσεων πιόνια τους (με νόμους όπως ο S.510 στις ΗΠΑ).
Η νέα τάξη δείχνει μια πρωτοφανή εμμονή να επιβάλλει τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς με κάθε τρόπο, σε σημείο πλέον οι «ανθρωπιστικές» της επεμβάσεις να γίνονται με αυτόν ως έναν από τους κυρίαρχους λόγους.

Γνωρίζουμε ότι στο Ιράκ ένας από τους πρώτους νόμους που πέρασε το κατοχικό καθεστώς ήταν η απαγόρευση στους αγρότες να διατηρούν σπόρους για να ξανασπείρουν την νέα σοδειά, όπως γινόταν για χιλιετίες.
Και όταν αυτό αφορά την περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας από όπου ξεκίνησε η γεωργία πριν 10 χιλιάδες χρόνια, τότε μια τέτοια ενέργεια είναι πολύ περισσότερο μια ξεκάθαρη δήλωση της νέας τάξης για το τέλος της γεωργίας και της τροφής όπως την ξέραμε.

Μέσα από την επιθετική και παραπλανητική δράση των εταιρειών βιοτεχνολογίας, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν τώρα εξαπλωθεί σε πάνω από 25 χώρες, έναντι μόλις 3 χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή) μέχρι πριν λίγα χρόνια.
Χαρακτηριστικό και τραγικό παράδειγμα η Ινδία, όπου μέσω της εξαπάτησης των μικρών αγροτών για μεγαλύτερες σοδειές, αυτοί χρεώθηκαν για να αγοράσουν γενετικά τροποποιημένους σπόρους οι οποίοι όμως είχαν πολύ χειρότερη απόδοση από τις δικές τους ντόπιες ποικιλίες.

Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες αυτών των αγροτών. Και η ΕΕ, το άλλοτε «ισχυρό» προπύργιο ενάντια στα μεταλλαγμένα, τώρα φαίνεται καθαρά τι ρόλο έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια, αφού με συγκεκριμένα νομοθετήματα υποσκάπτει πλέον ενεργά την σταθερή αποστροφή των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
Ένα ακόμη ύποπτο στοιχείο είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες που προσπαθούν με απόλυτη μανία να μας επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα, φέρονται να έχουν χρηματοδοτήσει την παγκόσμια κιβωτό των σπόρων στο Σβαρμπαλντ της Νορβηγίας.

Γιατί άραγε θα πρέπει να ταϊστεί η ανθρωπότητα με μεταλλαγμένα, με κάτι δηλαδή αφύσικο το οποίο δεν είναι τροφή, ενώ οι φυσικοί σπόροι θα είναι όλοι μαζεμένοι και υπό τον έλεγχο τους;
Τι άραγε σχεδιάζουν και τι διακυβεύεται με την τροφή μας και την επιβίωση μας; Όμως ας επανέλθουμε στην Ελλάδα, για την οποία ακούμε συνήθως να λέγεται ότι όλα αυτά που τώρα υφίσταται, είναι ένα μεγάλο πείραμα της νέας τάξης, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί και αλλού αν πετύχει.

Τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα από όσο αυτή η άποψη. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν γίνεται κανένα πείραμα.
Στην Ελλάδα εφαρμόζεται ηδοκιμασμένη λύση σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο με συμβολικότερη περίπτωση αυτήν της Αργεντινής.
Αν θέλουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, ας μελετήσουμε προσεκτικά τι έγινε εκεί και πως η Αργεντινή από πλούσια και αυτάρκης χώρα βρέθηκε να πεινάει, να έχει ιδιωτικοποιηθεί ο πλούτος της και το νερό της και να τρώει μεταλλαγμένα.

Αυτή είναι η κληρονομιά του ΔΝΤ και εκεί σκοπεύουν να οδηγήσουν κι εμάς αν δεν μπλοκαριστούν από έξυπνες δικές μας πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ήδη εμφανιστεί σε τοπικό επίπεδο, όμως θα πρέπει να επεκταθούν σε κάθε πλευρά της ζωής μας και πρώτιστα στον έλεγχο της τροφής.
Ας μην γελιόμαστε η τροφή μας είναι ήδη σοβαρότατα αλλοιωμένη και τα μεταλλαγμένα είναι ήδη εδώ σε κάποιο ποσοστό: στις μεταλλαγμένες ζωοτροφές που δίνονται στα ζώα, στην γλυκαντική ουσίαασπαρτάμη, η οποία προέρχεται από μεταλλαγμένο βακτήριο και είναι τοξική, και ποιος ξέρει που αλλού, αφού δεν υπάρχει σήμανση και έλεγχος.

Η κατάσταση είναι πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρή και ανεξάρτητα από το αν το έχουμε αντιληφθεί ή όχι, το πρώτο βήμα άλωσης της τροφής μας έχει γίνει. Αν αύριο έκαναν το τελικό βήμα και προσπαθούσαν να μας επιβάλλουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, θα υπήρχε άραγε η απαιτούμενη γενική κατακραυγή και ενεργοποίηση ή θα πέρναγε κι αυτό όπως όλη η μέχρι τώρα κομπίνα του ψευδοχρέους;

Το ζήτημα της τροφής είναι κορυφαίας και ζωτικής σημασίας και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ζήτημα, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για δήθεν άλλες προτεραιότητες. Είναι το πρωτεύον γιατί έχει να κάνει με την υγεία και την επιβίωση, και ειδικά για την Ελλάδα, έχει να κάνει με την αυτάρκεια μέσω της βιοποικιλότητας, και την διατροφική ασφάλεια μας με φρέσκια, αγνή, φυσική τροφή.

Επίσης είναι το πρωτεύον γιατί τελικά η τροφή έχει να κάνει με τον έλεγχο του μυαλού μας, αφού ουσιαστικά μέσω αυτής επιχειρούν και καταφέρνουν να μας κάνουν να συναινέσουμε με το δικό τους σκεπτικό αντίληψης των πραγμάτων, το οποίο όμως αντανακλά τα δικά τους και μόνο συμφέροντα. Με την «πράσινη επανάσταση» μας έκαναν να συναινέσουμε και να αποδεχθούμε ότι αυτό που θα τρώμε θα περιέχει δηλητήρια (φυτοφάρμακα).

Με την βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων μας έκαναν να συναινέσουμε στην καταπίεση των άλλων αισθανόμενων όντων του πλανήτη και έτσι τελικά και εμάς των ίδιων. Τώρα με την «επανάσταση της βιοτεχνολογίας» μας παραπλανούν να συναινέσουμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο ίδιο το τέλος της ζωής, πάντα μέσα από τις γνωστές, απατηλές κενολογίες περί ασφάλειας, αντιμετώπισης της πείνας, κλπ.

Με απλά λόγια λοιπόν, το κεφάλαιο των σπόρων είναι το τελικό και απόλυτα θεμελιώδες πεδίο αναμέτρησης, γιατί πάνω από όλα είναι ένα ιδεολογικό πεδίο, όπου θα πρέπει να χτυπηθεί μια για πάντα η αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι δηλαδή με το πρόσχημα της παραγωγής τροφής μπορούν να επιδοθούν κάποιοι στην καταστροφή του οικοσυστήματος και στην καταπίεση της πλειοψηφίας των ανθρώπων και όλων των ζώων.

Η τρέχουσα συγκυρία επιθετικής προώθησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και οργανισμών δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ουρανοκατέβατη, αλλά πατάει σε μια πολλή γερή βάση: στην ιδεολογική χειραγώγηση της ανθρωπότητας ότι είναι «φυσιολογικό» να δηλητηριάζουμε αυτό που θα φάμε, ύστερα από τις 5 και πλέον δεκαετίες συμβατικής, χημικής γεωργίας.

Αφού απέσπασαν την αποδοχή μας στο πρώτο κακό, αφού δηλαδή δεχθήκαμε τον τρόπο παραγωγής τους ο οποίος γεμίζει την τροφή μας με δηλητήρια, τώρα θεωρούν ότι είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος να επεκτείνουν αυτό το κακό εκθετικά, διατηρώντας τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και επιπλέον προσθέτοντας μια κακόβουλη γενετική μετάλλαξη του DNA, η οποία δεν θα συνέβαινε ΠΟΤΕ στην φύση.
Επιμένουν δηλαδή στην απόλυτη ανωμαλία, η οποία αποδείχθηκε τραγικά αδιέξοδη, μη αειφόρος και καταστροφική, και την παρουσιάζουν ως μονόδρομο, ενώ αποσιωπούν με κάθε τρόπο τις πραγματικά αειφόρες και φιλικές μορφές καλλιέργειας, όπως η περμακουλτούρα, η φυσική καλλιέργεια, και η βιολογική veganic καλλιέργεια, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να διασφαλίσουν αυτό που πραγματικά θα αξίζει να αποκαλείται τροφή.

Το τελευταίο ύπουλο επιχείρημά τους είναι αυτό της δήθεν «συνύπαρξης» των μεταλλαγμένων και φυσικών σπόρων. Όμως, όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος, «δεν μπορεί να συνυπάρχει η εγκυμοσύνη με την παρθενία», και οι μεταλλαγμένοι σπόροι θα αλλοιώσουν και θα εξαφανίσουν τους φυσικούς σπόρους, με αποτέλεσμα να χαθεί η βιοποικιλότητα. Κι ενώ όλα τα άλλα ξαναγίνονται, και τα ψευδοχρέη πχ διαγράφονται, η βιοποικιλότητα που θα χαθεί, δεν επανέρχεται.

Αν μας πάρουν τους σπόρους, μας παίρνουν και τον τελευταίο έλεγχο στην ίδια μας την ζωή και τότε θα μιλάμε για την πλήρη μετάλλαξή μας, σε ένα άλλο, απόλυτα διαχειρίσιμο και αναλώσιμο είδος, έρμαιο στα κακόβουλα σχέδια της νέας τάξης.
Αν όμως ανατρέψουμε το σκεπτικό τους στο βασικό πεδίο της τροφής και τους αφαιρέσουμε κάθε νομιμότητα να μας ελέγχουν με το δήθεν πρόσχημα ότι παράγουν την τροφή μας, τότε ανοίγει ο δρόμος να τους αμφισβητήσουμε και στον έλεγχο της υγείας και σε κάθε άλλη πλευρά της ζωής μας και τότε φυσικά τα ψέματα θα έχουν τελειώσει για το ανοσιούργημα και την ανωμαλία που λέγεται σύστημα της νέας τάξης.




http://periergaa.blogspot.com 


ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ!


Αλλαγή των κανόνων οικονομίας από 2 Έλληνες!
Δύο νέοι Έλληνες από τη Θεσσαλονίκη, ο Τζάκο Καράσσο και ο Ηλίας Παντελάκης, φέρνουν τα πάνω κάτω στις ηλεκτρονικές αγορές και το εμπόριο γενικότερα. Το δημιούργημά τους, το dealingers.com αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και βγάζει κερδισμένους εμάς, τους καταναλωτές.
Με τη μέθοδο λοιπόν της αντίστροφης δημοπρασίας, οι δυο τους κατάφεραν να ανατρέψουν ίσως το βασικότερο κανόνα της οικονομία, τη σχέση ζήτησης-τιμής. Κι αυτό γιατί στο dealingers.com όσο πιο δημοφιλές είναι ένα προϊόν, αντί να ακριβαίνει όπως έχουμε συνηθίσει, η τιμή του μειώνεται! Πώς;
Με απλά λόγια, κάθε προϊόν στο dealingers.com έχει μια αρχική τιμή και όσοι περισσότεροι χρήστες συμμετέχουν στην ξεχωριστή του δημοπρασία, τόσο η τιμή πώλησής του πέφτει. Έτσι, επιτυγχάνεται η πώληση προϊόντων πάντα μα πάντα φθηνότερα!
Μπείτε κι εσείς στο dealingers.çom, μάθετε πόσο εύκολα δουλεύει και ανακαλύψτε πόσα πολλά και ποιοτικά προϊόντα μπορείτε να αποκτήσετε φθηνότερα!

Πηγή: dealingers.com

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!!!


Δεν θα πιστεύετε τι γιορτάζεται σήμερα 16 Ιανουαρίου!
Έχει καθιερωθεί στις 16 Ιανουαρίου να γιορτάζεται η μέρα που δεν κάνουμε απολύτως τίποτα!
Το 1972, ένας αρθρογράφος στην εφημερίδα San Francisco Examiner, ονόματι Harold Pullman Coffin, απηυδισμένος από όλες εκείνες τις ομάδες ενδιαφέροντος που διεκδικούσαν μία μέρα του χρόνου για να αφιερωθεί στην δραστηριότητά τους, αποφάσισε να κινητοποιήσει τη τοπική κοινωνία για μία τέτοια μέρα. 
Την ημέρα του απόλυτου τίποτα.
Μέσα από την στήλη του με τίτλο The Needle (Η βελόνα) προώθησε την ιδέα πως πρέπει να υπάρχει μία ημέρα από την οποία θα ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Μία ημέρα, στην οποία θα απελευθερωθούμε από οποιαδήποτε λίστα δραστηριοτήτων. Οι ιδανικές δραστηριότητες σύμφωνα με τον κο Coffin θα ήταν να πάρετε ένα υπνάκο, να παρατηρήσετε τα πουλιά στο κοντινό παρκάκι ή το ηλιοβασίλεμα, να κάνετε μία βόλτα και να θυμηθείτε τις ανάγκες του τετράποδου φίλου σας.
Ο κος Coffin το είχε στηρίξει και επιστημονικά: η διαδικασία του να δίνετε στον εαυτό σας μία ημέρα που δεν θα κάνετε τίποτα, ιδανικά, μία φορά το μήνα, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά παραγωγικό και θεραπευτικό, εφόσον θα ενισχύσει την σωματική και την ψυχική σας υγεία.
Φυσικά, οι ενέργειες του κου Coffin για την καθιέρωση της ημέρας του τίποτα, ήταν μία εξαιρετική περίπτωση trolling. Πάραυτα τα κατάφερε και ήδη από το 1973, έχει καθιερωθεί η 16η Ιανουαρίου ως η μέρα του τίποτα.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ (3.400 ΤΟΝΟΙ) ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η BUNDESBANK.


Μεταφέρει το γερμανικό χρυσό πίσω στη Γερμανία η Bundesbank - 3.400 τόνοι!Φοβούνται πόλεμο
Με μια κίνηση που καταδεικνύει την σοβαρή ανησυχία της Γερμανίας για την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας και ειδικότερα του παγκόσμιου χρέους, αλλά και της παγκόσμιας κατάστασης ασφάλειας ως απόρροια του χρέους, η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank σκοπεύει με συνοπτικές διαδικασίες να μεταφέρει όλο τον γερμανικό χρυσό που φυλάσσεται στο εξωτερικό πίσω στα γερμανικά θησαυροφυλάκια.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος σήμερα (Bild) τουλάχιστον 3.400 τόνοι χρυσού αξίας 150 δισ. € πρόκειται να μεταφερθούν πίσω στη Γερμανία από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι όπου και φυλάσσονται.

Σχετική ανακοίνωση πρόκειται να κάνει σήμερα η Bundesbank εκπρόσωπος της οποίας ανέφερε πως ο χρυσός που θα μεταφερθεί πίσω στη Γερμανία πρόκειται να λιώσει για να ξαναγίνει σε μορφή ράβδων εξετάζοντας έτσι και την ποιότητά τουγια την οποία υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες.

Ο επίσημος λόγος για τη μεγάλη αυτή μετακίνηση του χρυσού πίσω στο Βερολίνο αποτέλεσε αναφορά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οικονομικού Ελέγχου σύμφωνα με την οποία ασκείται κριτική στην γερμανική κεντρική τράπεζα για την «κακοδιαχείριση» όπως αναφέρεται χαρακτηγρ4ιστικά των γερμανικών αποθεμάτων χρυσού που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ουσιαστικός λόγος όμως είναι η επερχόμενη οικονομική κρίση, κρίση για την οποία μίλησε πρόσφατα ο “guru” του αμερικανικού hedge fund, Hayman Capital Management, Kyle Bass, ο οποίος προέβλεψε «θερμή» κατάληξη της έκρηξης του παγκόσμιου χρέους με έναν μεγάλο πόλεμο: «Όλο αυτό θα τελειώσει με πόλεμο», δήλωσε ο Bass.

«Δεν ξέρω ποιος θα πολεμήσει ποιον αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε να ξεσπούν πόλεμοι και μάλιστα όχι μικροί», είπε σε ομιλία του σε συνέδριο.

Ο Bass στηρίζει την πρόβλεψη του στο γεγονός ότι το χρέος της πιστωτικής αγοράς έχει ανέλθει στο 340% του παγκόσμιου ΑΕΠ, επισημαίνοντας πως «ο κόσμος δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν ειρηνικά με τέτοιο φορτίο και ειναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί κάτι άλλο πέρα από πόλεμο. Ειδικά οι ΗΠΑ μπορεί να δουν μια θερμή σύγκρουση ως απόδραση από το αδιέξοδο του χρέους».

Ο ίδιος εξηγεί πως «Ορισμένες κοινωνίες δεν θα αντέξουν τις πιέσεις τη στιγμή που χρέος τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, επιφέροντας βαριές απώλειες σε εκατομμύρια επενδυτών. Αυτό αλλάζει μόνο με πόλεμο».

Ο γερμανικός χρυσός στο εξωτερικό (3396 τόνοι) περιέχεται σε ποσοστό 45% στην Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (US Federal Reserve) ένα άλλο ποσοστό της τάξης του 13% στην Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England), ένα 11% στην Τράπεζα της Γαλλίας (Banque de France) και το υπόλοιπο 31% διατηρείται στο κεντρικό κατάστημα της Bundesbank στην Φρανκφούρτη. Η αποστολή του χρυσού σε «συμμαχικές» χώρες είχε γίνει στα χρόνια του ψυχρού πολέμου εξαιτίας του επίφοβου κλίματος ασφάλειας.

Η απόφαση της Γερμανίας να ζητήσει το χρυσό της πίσω κυρίως από τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να χαροποιήσει ιδιαίτερα την Ουάσιγκτον ούτε και θα στείλει καλό μήνυμα προς τις αγορές εκτιμούν αναλυτές.

Οι Γερμανοί θέλουν το χρυσό τους πίσω και θα τον πάρουν. Αλήθεια με τον ελληνικό χρυσό που βρίσκεται στο εξωτερικό τι γίνεται;



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΚΟΥΕΝΤΙΝ UNCHAINED !


«Μη μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις. Δεν τσιμπάω. Δεν απαντώ στην ερώτησή σου. Αρνούμαι την ερώτηση».

«Γιατί;»

«Γιατί δεν είμαι σκλάβος και δεν είσαι ο αφέντης μου. Δε θα με κάνεις να χορέψω στο σκοπό σου. Δεν είμαι μαϊμού».



Όλα αυτά στη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης προς τον Krishnan Guru-Murthy του βρετανικού Channel 4, όταν ο δημοσιογράφος αποπειράθηκε να ρωτήσει τον Κουέντιν Ταραντίνο εάν διακρίνει σχέση ανάμεσα στην κινηματογραφική και την αληθινή βία, και σε ποιο βαθμό η πρώτη καλλιεργεί την κουλτούρα των όπλων που μαστίζει την Αμερική.

Όπως θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας το απόσπασμα, υπήρχαν χίλιοι δυο τρόποι για να χειριστεί ο σκηνοθέτης ανώδυνα αυτό τον διάλογο, ωστόσο είτε λόγω παράφορης φύσης, είτε λόγω των επαναλαμβανόμενων ακραίων φαινομένων σε σχολεία των ΗΠΑ, που έχουν αναδείξει το ζήτημα της βίας στην εμπροσθοφυλακή της ειδησεογραφίας, εκείνος διάλεξε τον πιο πυρετικό.

Αργότερα, όταν ανέκτησε σε κάποιο βαθμό την ψυχραιμία του, δήλωσε πως «όποιος θέλει να μάθει τις απόψεις μου, ας με ψάξει στο Google. Δεν τις έχω αλλάξει στο παραμικρό». Έπειτα όμως επανήλθε στην αρνητικά διακείμενη στάση του προς τον Guru-Murthy, απευθύνοντάς του το αμετάφραστο, «I am shutting your butt down»! Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης παρακάτω.

Το «Django Unchained», το comeback του Quentin Tarantino, προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 17 Ιανουαρίου. 

Τον ερχόμενο μήνα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα διεκδικήσει Όσκαρ καλύτερης ταινίας, Β’ ανδρικού ρόλου, πρωτότυπου σεναρίου, φωτογραφίας και μοντάζ ήχου, ενώ του έχουν ήδη απονεμηθεί Χρυσές Σφαίρες σεναρίου και Β’ ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του Christoph Waltz.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ


1Σοβαρό έλλειμμα στην εφαρμογή των νόμων, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην απελευθέρωση των αγορών παρουσιάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη οικονομικής ελευθερίας που παρουσιάζει η Wall Street Journal με αφορμή την έκθεση του Heritage Foundation στην Ουάσιγκτον.

Μεταξύ 177 χωρών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 117η θέσηκάτω από τη Σενεγάλη και μια θέση πάνω από το Μαλάουι.  H έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να διανύει μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και πολιτικής ρευστότητας, χρειάζονται τολμηρές πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, να ενισχυθεί η ευελιξία της αγοράς εργασίας και να καταπολεμηθεί η συστημική διαφθορά». Η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει η Ελλάδα είναι 55,4, όπως και πέρυσι, στην κλίμακα 1-100. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 59,6 και ο ευρωπαϊκός 66,4. Μεταξύ των 43 χωρών της Ευρώπης που εξετάζει η έκθεση, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 40η θέση. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ;


15Του Αγίου Νεκταρίου
Στους οσιότατους μοναχούς που υπόσχονται να ζουν ενάρετη ζωή επικράτησε η αλλαγή του ονόματός τους. Αυτό γίνεται για δύο σπουδαιότατους λόγους. Πρώτος λόγος είναι η απάρνηση ολοκληρωτικά της προηγούμενης ζωής και η συνεχής ενθύμηση της μεταβολής της, και δεύτερον, για να έχουμε παράδειγμα τον άγιο στην πορεία της ζωής μας, του οποίου φέρουμε το όνομα. Η αλλαγή του ονόματος, μας βοηθά να ξεχνούμε το παρελθόν και συνεχώς υπενθυμίζει την μεταβολή που έγινε σ’ αυτόν που άλλαξε τον τρόπο της ζωής του και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, που οφείλει να εκπληρώνει με πολλή αγάπη και προθυμία.

Το όνομα είναι τόσο πολύ συνδεδεμένο με το πρόσωπο, ώστε να μη μπορούμε να ξεχωρίσουμε την προσωπικότητά μας από αυτό. Γι’ αυτό και η ενθύμηση του ενός φέρνει στην μνήμη το άλλο και η αναφορά στο ένα γίνεται ταυτόχρονα και προς το άλλο. Εφόσον έχουμε το παλιό όνομα υπάρχει αναπόσπαστη η μνήμη του παλαιού ανθρώπου, αντίθετα όταν ακούμε το νέο όνομα υπάρχει μνήμη του νέου ανθρώπου.

Επικράτησε να γίνεται η αλλαγή του ονόματος, για την ηθική δύναμη που έχει. Η αλλαγή όμως χάνει τη δύναμή της, όταν η θέλησή μας αδρανεί να εκτελεί και να εφαρμόζει τις υποσχέσεις, που υπενθυμίζει το νέο όνομα στους μοναχούς. Αυτό δε συμβαίνει, διότι ζει μέσα τους ο παλαιός άνθρωπος και αγαπούν περισσότερο αυτόν από τον νέο, γι’ αυτό και αδιαφορούν στις συνεχείς υπομνήσεις που γίνονται σ’ αυτούς όταν τους καλούν με το νέο όνομα. Η αδιαφορία αυτή προς τις υποχρεώσεις, τις οποίες υπενθυμίζει στους μοναχούς το όνομα, μαρτυρεί την ύπαρξη ενός άλλου κακού, την αθέτηση της φωνής της συνειδήσεως.Διότι σε κάθε αθέτηση του καθήκοντος της νέας ζωής, που υπενθυμίζει πάντοτε το νέο όνομα, η συνείδηση επαναστατεί και διαμαρτύρεται, αλλά δεν εισακούεται, διότι κυριαρχεί ο παλαιός άνθρωπος, ο οποίος περιφρονεί τις αξιώσεις του νέου ανθρώπου, που εκφράζονται από τη φωνή της συνειδήσεως.

Η περιφρόνηση αυτή φθάνει μέχρι τέτοιο σημείο, ώστε και να αποδοκιμάζει τη φωνή της συνειδήσεως, ότι αξιώνει ανόητα και παράλογα, και στο τέλος της επιβάλλει τη σιωπή. Η κατάσταση αυτή μοιάζει με την πώρωση της συνειδήσεως. Ο δε μοναχός που περιφρόνησε τη φωνή για την τήρηση των υποχρεώσεών του, αυτός έπαθε, ό,τι υποφέρουν όσοι έχουν πώρωση συνειδήσεως και αλλοίμονο σ’ αυτόν. Αυτός θα κατακριθεί, διότι δεν έζησε κατά Θεόν, και έβαλε το εγώ του και τη δική του γνώση πάνω από τη γνώση των Οσίων Πατέρων, και διότι δεν έκανε καλή προσφορά.

Πρόσφεραν στον Θεό θυσίες οι αδελφοί Κάιν και Άβελ, αλλά ο Κάιν δεν έκανε καλή προσφορά και αποδοκιμάστηκε από τον Θεό. Πρόσφερε ο Οζίας θυμίαμα στο Θεό με χρυσό θυμιατήριο, αλλά κατακρίθηκε, γιατί δεν έκανε καλή προσφορά. Και ο Σαούλ πρόσφερε θυσίες στο Θεό αλλά κατακρίθηκε και αποδοκιμάστηκε αυτός και ο οίκος του, γιατί δεν έκανε καλή προσφορά. Πρόσφεραν και οι Ιουδαίοι θυσίες, αλλά ο Θεός τις αποδοκίμασε και έλεγε «μισεί αυτάς η ψυχή μου»? ώστε δεν είναι αρκετό για να ευαρεστήσει κάποιος το Θεό να προσφέρει μόνο θυσίες, δώρα και προσευχές, αλλά να κάνει καλή προσφορά δηλαδή να έχει συναίσθηση της ατέλειας και της αναξιότητάς του. Αλλά για -να υπάρχει τέτοια συναίσθηση απαιτείται τέλεια αυταπάρνηση και υποταγή στις εντολές του Θεού, και ταπείνωση και αδιάλειπτη πνευματική εργασία.

Εάν λοιπόν μόνον έτσι προσφέρουμε επάξια θυσίες στο Θεό, πρώτη δε και μέγιστη θυσία του προσφέρουμε την καρδιά μας, πώς η θυσία και η προσφορά μας θα γίνουν ευπρόσδεκτες στον Θεό, όταν δεν είμαστε άξιοι να προσφέρουμε θυσία ευάρεστη, ούτε τα προσφερόμενα είναι ως προσφορά άξια για τον Θεό; Γι’ αυτό μην επαναπαυόμαστε στις δεήσεις και προσφορές μας, εάν προηγουμένως δεν φροντίσουμε με πολλή επιμέλεια να κάνουμε τους εαυτούς μας άξιους πιστούς και τις θυσίες μας ευπρόσδεκτες στο Θεό. Γι’ αυτό βρίσκονται σε μεγάλη πλάνη όσοι νομίζουν ότι κάθε λατρεία και θυσία είναι ευάρεστες στο Θεό.

Λατρεία ευάρεστη και θυσία ευπρόσδεκτη στο Θεό είναι «πνεύμα συντετριμμένο και καρδία συντετριμμένη», και όχι πνεύμα υπερήφανο και αλαζονικό και καρδία άτεγκτη και εμπαθής.

Αυτά λοιπόν επιζητεί η αλλαγή του ονόματος κατά πρώτο λόγο. Κατά δε τον δεύτερο λόγο επιζητεί την υποχρέωση να έχει υπόδειγμα αρετής και τελειότητας τον βίο και το πολίτευμα του αγίου, του οποίου το όνομα φέρουμε, και σ’ όλη μας τη ζωή να αγωνιζόμαστε για να γίνουμε τέλειοι ακολουθώντας το παράδειγμά του. Το υπόδειγμα της αρετής του αγίου ενισχύει πάρα πολύ τον αγωνιζόμενο. Απ’ αυτό διδάσκεται, να ταπεινώνεται ακόμα και εάν κατάγεται από βασιλική οικογένεια μαθαίνει να υπομένει και εάν τα δεινά είναι αφόρητα μαθαίνει ν’ αγαπά και αυτούς που τον μισούν μαθαίνει να τιμά και αυτούς που τον προσβάλουν μαθαίνει να ζει υπέρ των αδελφών και ν’ αποθνήσκει υπέρ του νόμου του Θεού και των θείων εντολών του μαθαίνει να αγαπά την έσχατη θέση και χαίρεται στην αφάνεια. Και τί δεν μαθαίνει; Εάν απαριθμήσω ένα-ένα όσα μαθαίνουμε από το παράδειγμα τον αγίων, δεν θα με φθάσει ούτε ο χρόνος, ούτε το χαρτί για να τα αναφέρω.

Από: Αγ. Νεκταρίου, «35 Ποιμαντικές επιστολές»,σ. 87-91, εκδ. Υπακοή. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ .



ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.Κ.Π.-Α ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:

 Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ  ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟ 1Ο ΧΙΛ. ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΠΙΠΕΡΙΑΣ. Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ 12 ΕΥΡΩ (ΠΟΤΟ-ΦΑΓΗΤΟ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ). ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 19.00 μ.μ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΚΠΑ

ΜΠΑΓΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ‘ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΚΕΚΠ-Α ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ’’



Η πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ του Δήμου Αλμωπίας προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών, προϋπολογισμού 67.794,24 ευρώ με το Φ.Π.Α. 
Οι φάκελοι των προσφορών μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο γραφείο του ΚΕΚΠ-Α στο ισόγειο του Δημαρχείου , που βρίσκεται στην Αριδαία στην οδό Πλατεία Αγγελή Γάτσου με αριθμό 1 και ενώπιον της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού την Παρασκευή 25-1-2013 και ώρα 13.00 μέχρι 14.00. Οι προσφορές μπορεί να αποστέλλονται με οποιοδήποτε τρόπο, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα περιέρχονται στο ΚΕΚΠ-Α μέχρι την προηγούμενη ημέρα από τη διενέργεια του διαγωνισμού. 
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α. (Υπ. Αποφ. 11389/1993) και με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης για κάθε ομάδα των προς προμήθεια τροφίμων ξεχωριστά. Οι προσφορές, επί ποινή αποκλεισμού, θα περιλαμβάνουν το σύνολο των προς προμήθεια τροφίμων κάθε ομάδας.  
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος αναγνωρισμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασχολούνται με την εμπορία και διάθεση τροφίμων.
Η προμήθεια θα κατακυρωθεί σε συμμετέχοντα (συμμετέχοντες), η προσφορά του οποίου κριθεί σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές και προσφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης.
Πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ.23843 50283. Αρμόδιος υπάλληλος κ. Νάκα-Παυλίδου Παρασκευή.


                                                                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                            ΜΠΑΓΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...