Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΣΠΑΝΙΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΠΟΥΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ

 Σπάνιο για το μέγεθός του πτηνό στους Προμάχους.

Χθες Σάββατο 30 Μαίου 2015 τις μεσημεριανές ώρες, σε αυλή οικίας στα νότια  του χωριού, ένας υπόκωφος δυνατός θόρυβος ανησύχησε τους ιδιοκτήτες της.
Βγαίνοντας στην αυλή λοιπόν, αντίκρισαν έναν τεράστιο μπούφο να κείτεται στα χόρτα, χτυπημένος από ηλεκτροπληξία. Το άτυχο πουλί μπλέχτηκε στα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ και χτυπημένο από τα χιλιάδες βολτ, σωριάστηκε στο έδαφος.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν υπηρεσία του δασαρχείου Αριδαίας, η οποία απεφάνθη για το είδος του πτηνού. Είναι ένα πανέμορφο πουλί και εντυπωσιάζει η σπανιότητα του μεγέθους του, το άνοιγμα των φτερών του οποίου φτάνει το 1.5 μέτρο και τα γαμψά του νύχια τα 10 εκατοστά.

Δυστυχώς η μοίρα ήταν σκληρή, και το  εντυπωσιακό πτηνό δεν τα κατάφερε.

Ενδεικτικό της πλούσιας πανίδας του χωριού αποτελουν επίσης και οι εμφανίσεις δυο ζευγαριών αετών, τα οποία έχουν παρατηρηθεί να πετούν στην περιοχή "Στροφές" κοντά σε ένα παλιό φράγμα, ενώ στην περιοχή "Μπάινα", πάνω από τη μονή του Αγίου Ιλαρίωνα, έχουν καταγραφεί πληθυσμοί από άλλα δυο ζευγάρια τα οποία έχουν τη φωλιά τους στα τεράστια ασβεστολιθικά βράχια. 



ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΟΓΜΑΤΑ;

spartacus
Εδώ είναι μερικές αλήθειες που ο νους σου δεν ξέρει να διαχειριστεί, ούτε μπορεί να αποδεχθεί.
Δεν είμαστε «ένα» με όλους τους άλλους. Είμαστε ξεχωριστά και διαφορετικά όντα που δεν μπορούν να είναι «ένα» ή το ίδιο με τα πάντα.
Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη σε αυτόν κόσμο. Μπορούμε να έχουμε ειρήνη μέσα μας, με τον εαυτό μας, με κανέναν άλλον.
Δεν υπάρχουν οι σχέσεις. Η μοναδική σχέση που έχουμε είναι αυτή που διατηρούμε ασυνείδητα με το εγώ μας. Αν δεν το αναγνωρίσουμε αυτό και το αποδεχθούμε ως αλήθεια, καμία άλλη σχέση δεν είναι αληθινή, ούτε εφικτή.
Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε αφθονία. Μερικοί μπορούν και έχουν, άλλοι δεν μπορούν και δεν έχουν. Η αφθονία είναι για τους γενναίους, για εκείνους που είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην επιθυμία της καρδιάς τους.
Μπορείς να υπηρετείς τους άλλους ή τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να έχεις ούτε να κάνεις και τα δύο.
Εφόσον δεν αναγνωρίζεις ούτε αποδέχεσαι αυτές τις αλήθειες ως πραγματικές, δεν ελευθερώνεσαι ποτέ από την εικονική πραγματικότητα στην οποία προσπαθείς τόσο σκληρά να ενταχθείς αλλά δεν καταφέρνεις να βρεις σε αυτήν την ευτυχία, την ικανοποίηση και την ειρήνη.
Μέχρι να τολμήσεις να βιώσεις την πραγματικότητα των αντιθέτων, μέχρι να επιλέξεις την πλευρά στην οποία θέλεις να βρίσκεσαι (τη μία πλευρά έναντι της άλλης που δεν επιλέγεις), δε θα μπορέσεις να συλλάβεις την πραγματική έννοια της ενοποίησής των αντιθέτων, της ισορρόπησής τους και τη σημασίας της συν-ύπαρξής  τους. Θα βρίσκεσαι μονίμως σε διχασμό. Πότε θα σε τραβά η μία ή η άλλη πλευρά, ενώ εσύ θα προσπαθείς απεγνωσμένα να πλησιάσεις την αντίθετη.
Μη σε ξεγελούν εκείνοι που θέλουν να σε πείσουν ότι μπορείς μαγικά να υπερβείς αυτό το στάδιο διαχωρισμού της συνειδητότητας και να εισέλθεις σε έναν «παραδεισένιο κόσμο αγάπης, γαλήνης και ενότητας, όπου τα πάντα είναι ένα». Είναι απλά μια θεωρία και παραμύθια για παιδιά που οι αδύναμοι και όσοι βρίσκονται σε άγνοια έχουν επινοήσει για να δικαιολογήσουν το φόβο και την αδράνεια της συνειδητότητας, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και φυλακισμένοι.
Δεν είσαι θεός. Σταμάτα να προσπαθείς να μιμηθείς κάτι που ούτε μπορείς να καταλάβεις. Δεν μπορείς να αλλάξεις κανέναν και τίποτα στον κόσμο, όσο αλαζονικός κι αν είσαι.
Αλλά μπορείς να στεφθείς «βασιλιάς» του δικού σου κόσμου. Μπορείς να χτίσεις το δικό σου βασίλειο αφθονίας και αυτός είναι ο δικός σου πειρασμός (ή μήπως είναι το εκ γενετής δικαίωμά σου, η μοναδική σου πρόκληση που έχει χειραγωγηθεί έξυπνα, ώστε να φαίνεται σαν αμαρτία;). Ψάξε βαθύτερα μέσα σου και γίνε απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου, για πρώτη φορά στη ζωή σου.

Παραδέξου ότι αυτή είναι η βαθύτερη επιθυμία και η βαθιά κρυμμένη ανάγκη σου, πίσω από όλα αυτά που καταδικάζεις και κρίνεις, απλά επειδή  πιστεύεις ότι δεν μπορείς εσύ να έχεις τόση δύναμη. Το να προσπαθείς να καταπιέζεις ή να κρύψεις τον κρυφό πόθο σου, απλά σε κάνει να μοιάζεις με λύκο μεταμφιεσμένο σε πρόβατο, ενόσω συνεχίζεις να πολεμάς μάχες που είναι εξαρχής χαμένες, γιατί βασίζονται σε ψεύτικη δύναμη, σε ψεύτικες αρχές, σε προφάσεις και σε ρόλους που εσύ θέλεις να πείσεις τους άλλους ότι είναι «η αλήθεια» (επειδή έχεις κατηγορήσει τον εαυτό σου για την «πτώση» σου).
Ξύπνα και ανέλαβε τη θέση σου. Δεν είσαι μυρμήγκι. Είσαι γίγαντας. Αλλά μόνο αν δε φοβάσαι τη δύναμη! Υπάρχουν κανόνες και θα χρειαστεί να τους σέβεσαι. Γίνε καλός παίκτης και άσε πίσω σου όλα τα δόγματα και τις θεωρίες. ΜΠΟΡΕΙΣ να τα έχεις ΟΛΑ!

ΘΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ


Ο Μικρός ήταν πολύ κακόκεφος. Κλείστηκε στο δωμάτιο  κι άρχιζε να στριφογυρίζει κι όλα τα πράγματα ν΄ αναποδογυρίζει. Τις ζωγραφιές από τον τοίχο ξεκολλούσε Κι όλα τα παιχνίδια του χαλούσε.
«Θεέ μου!» είπε η Μαμά «τι έχεις πάθει;»
«Eίμαι ένα ανάποδος και γκρινιάρης μικρός και κανείς δε μ΄αγαπάει» είπε ο μικρός.
«Μικρέ μου» είπε η Μαμά « όπως και να ΄σαι,  εγώ πάντα θα σ΄αγαπώ».
«Kι αν ήμουνα αρκούδος, πάλι θα με φρόντιζες  και θα μ΄ αγαπούσες;» ρώτησε ο Μικρός.
«Φυσικά» είπε η Μαμά. «Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει»
«Αν όμως γινόμουν πράσινο έντομο, πάλι θα μ΄αγαπούσες,  πάλι θα με αγκάλιαζες και θα με φιλούσες;»
il_fullxfull.236226143
«Φυσικά» είπε η Μαμά. «Εγώ θα σ΄ αγαπώ ό, τι κι αν γίνει»
«Ό, τι κι αν γίνει;» είπε ο Μικρός και χαμογέλασε.
«Κι αν ήμουνα κροκόδειλος;»
«Θα σε αγκάλιαζα και θα σε αγαπούσα, και τη νύχτα θα σου τραγουδούσα» είπε η Μαμά.
« Χαλάει ποτέ η αγάπη;» ρώτησε ο Μικρός.
«Λυγίζει άραγε ποτέ και σπάει;  Κι αν ναι, μπορείς άραγε να την κολλήσεις,  να τη φτιάξεις και να τη χτίσεις; »
«Α, δεν ξέρω» είπε η Μαμά « το μόνο που ξέρω είναι ότι θα σ΄ αγαπώ για πάντα».
«Κι όταν πεθάνουμε και χαθούμε, θα μ΄αγαπάς ακόμη;» είπε ο Μικρός.
«Θα υπάρχει ακόμα η αγάπη;»
Η Μαμά πήρε στην αγκαλιά της  τον Μικρό και κοίταξαν μαζί από το παράθυρο τον ουρανό.
Το φεγγαράκι έφεγγε ψηλά και τ΄αστεράκια ήταν φωτεινά.
«Κοίτα, Μικρέ, τ΄αστεράκια  πώς λάμπουνε στον ουρανό.
Ξέρεις πως πολλά απ΄αυτά  έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια πια;»
«Τα βλέπεις όμως πώς φωτίζουν ακόμα στον ουρανό; 
Η αγάπη είναι σαν τ΄ αστέρια: ποτέ δεν πεθαίνει και πάντα φωτίζει»
stars-night-dark-moon-2

ΤΟ FACEBOOK ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ GIF



Μετά από αναμονή αρκετών χρόνων, το Facebook υποστηρίζει πλεόν την ενσωμάτωση κινούμενων εικόνων τύπου GIF, στα posts, προς τέρψη των πολυάριθμων φαν του συγκεκριμένου αρχείου.

   Η πρώτη όχι και τόσο επιτυχής απόπειρα του Facebook να συμπεριλάβει τα GIFs στη λίστα με τα αρχεία που μπορούμε να ποστάρουμε στο Facebook είχε γίνει το 2013 μέσω της εφαρμογής giphy, που παρουσίαζε τις κινούμενες εικόνες ως βίντεο, χωρίς όμως την αναμενόμενη απήχηση.

   Για να ενσωματώσετε ένα αρχείο GIF στο επόμενο post σας, αρκεί να βρείτε τη μοναδική διεύθυνση (URL) του αρχείου από το σάιτ που το φιλοξενεί, όπως το tumblr, και να την επικολλήσετε στο πεδίο κειμένου του status update σας.
 Για να δείτε το GIF να κινείται, θα πρέπει να πατήσετε στον κύκλο που αναγράφει τον τύπο του αρχείου που εμφανίζεται στην εικόνα.  

 http://cdn.diply.com/…/e7de0169-8cdb-4d97-9515-6504c0a1f495… http://thenextweb.com/…/gifs-are-finally-working-on-facebo…/

ΧΟΣΕ ΜΟΥΧΙΚΑ: "Η ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ"



Ο Χοσέ Μουχίκα, γνωστός και ως «πρόεδρος των φτωχών» μαγνήτισε το κοινό μιλώντας στη Μαδρίτη για την εποχή μας 

Ο πρώην Πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα, γνωστός παγκοσμίως και ως «Πρόεδρος των Φτωχών» για την πολύ απλή ζωή-σχεδόν ασκητικη-ζωή του βρέθηκε στη Μαδρίτη για να μιλήσει σε διάσκεψη για το μέλλον της Λατινικής Αμερικής.
 Ο πρώην αριστερός αντάρτης μίλησε σε μία κατάμεστη αίθουσα για κάθε ζήτημα που απασχολεί σήμερα την ανθρωπότητα και καταχειροκροτήθηκε. Είπε μεταξύ άλλων για την ευτυχία και την αγάπη,  για τη φιλία του με τον Πάπα, για την παγκόσμια οικονομία, τις αντιφάσεις της παγκοσμιοποίησης, την Ευρώπη, την Ουκρανία, τον καπιταλισμό που καταβροχθίζει τον άνθρωπο και την οικολογία.
 Η ισπανική εφημερίδα El Mundo, αναφέρει ότι ο πρώην Πρόεδρος που έχει γίνει η φωνή της συνείδησης ενός κόσμου που περισσότερο παράγει και καταναλώνει παρά σκέφτεται την αξιοπρέπεια των λαών,   γοήτευσε και μαγνήτισε το κοινό. "Δεν θέλω κανένας να επιβάλει τις ιδέες μου, αλλά θέλω να πω τι σκέφτομαι», είπε ο Μουχίκα.

   Η Εl Μundo σταχυολόγησε μερικές φράσεις από την ομιλία του Μουχίκα και τις ταξινόμησε ανά ενότητα. 

  ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ 
-«Το σφάλμα  της Λατινικής Αμερικής είναι οι ηγέτες, όχι οι άνθρωποι."   -"Οι Λατινοαμερικάνοι, είναι διασκορπισμένοι σε πολλές δημοκρατίες με δυσκολίες. Αν δεν χτίσουμε κάποια μορφή υπερεθνικού οργανισμού θα είμαστε σαν το φύλλο στον άνεμο» 

  Ο ΠΑΠΑΣ
   -"Μίλησα δύο φορές με τον Πάπα Φρανσίσκο και τον θεωρώ ως ένα είδος φίλου. Και αυτό από έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει, αλλά έχει ένα βαθύ σεβασμό για όλες τις θρησκείες, και ιδιαίτερα για την Καθολική Εκκλησία."
   -"Έχουμε πολιτική σχέση με την Καθολική Εκκλησία, διότι είναι ένας από τα δύο άξονες της πολιτικής στη Λατινική Αμερική πολιτική. Ακριβώς  επειδή τα δύο τρίτα των Λατινοαμερικανών είναι καθολικοί θα ήταν ανόητο να μην έχουμε σεβασμό για την Εκκλησία." 
  - «Όταν δεν πιστεύουμε στο κοινωνικό συμβόλαιο δεν μπορούμε να πιστεύουμε στην πολιτική. Όταν δεν πιστεύουμε σε τίποτα, τι μένει; (...) Ένα μέλλον  πολλά υποσχόμενο αλλά τίποτα."  

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 -"Σκεφτείτε ότι οι λαοί της Αφρικής που περπατούν χιλιόμετρα για κουβά νερό δεν είναι ξένοι προς εμάς. Είναι φτωχοί, έχουν την ανάγκη μας. Και δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από μια δήθεν ανυπαρξία πόρων σε έναν κόσμο όπου δαπανούμε περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια ανά λεπτό σε στρατιωτικούς προϋπολογισμούς. "
   -«Ο παράγοντας αβεβαιότητα θα είναι παρών στα επόμενα χρόνια."
   -«Οι ΗΠΑ είναι πολύ ανήσυχες για την επίθεση της Κίνας. Όλες οι συμφωνίες με την Ευρώπη είναι στο πλαίσιο αντιμετώπισης της Κίνας και με μεγάλο βαθμό ανταγωνιστικότητας».
   -"Πώς η Ευρώπη, η οποία είναι έξυπνη, ή ήταν έξυπνη, μπαίνει σε μπελάδες για την Ουκρανία βάζοντας τους Ρώσους στην άλλη πλευρά, δίπλα στην Κίνα; Είναι τρελό."

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
- «Η τρέχουσα λειτουργία της οικονομίας απαιτεί την  καπιταλιστική συσσώρευση του κεφαλαίου. Είναι φοβερό, όταν η οικονομία και η κατανάλωση σταματούν, οι οικονομολόγοι τρομοκρατούνται". 
  -"Η αγορά εφευρίσκει πολλά κόλπα για να κάνει τους ανθρώπους να αγοράζουν…" 
  -"Ο πολιτισμός βασίζεται στην αύξηση της κατανάλωσης και της αγοραστικής δύναμης χωρίς να ανησυχεί  για τα πιο σοβαρά προβλήματα."

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ
   -«Η παγκοσμιοποίηση δεν έχει καμία πολιτική κατεύθυνση." 
  -«Οι κυβερνήσεις μπορεί να είναι καλές, κακές ή δίκαιες. Αλλά υπάρχει κάτι χειρότερο. Να μην έχεις  κυβέρνηση."
   -«Έχουμε έναν πολιτισμό που τον κυβερνούν τα συμφέροντα της αγοράς."
   -" Αν πρέπει να δώσουμε δημιουργικό ανάστημα στην παγκοσμιοποίηση χρειαζόμαστε παγκόσμιες συμφωνίες και όχι τοπικούς πολέμους." 

  ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ  
 -"Κατά τα τελευταία 50 χρόνια έχουμε λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, διπλάσιο φαγητό, όμως στην Ευρώπη υπάρχουν σκυλιά που τρώνε καλύτερα από τους Αφρικανούς."
   -"Ένα χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι ότι ο άνθρωπος δεν είχε ποτέ τόσους πολλούς πόρους από τεχνολογικής άποψης, κεφάλαια και δυνατότητες. (...) Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σαν είδος τις συνέπειες της διαβίωσης σε αυτό τον πλανήτη. "  
 -«Η μεγάλη ατζέντα των προβλημάτων του κόσμου εξακολουθεί να μην λαμβάνεται υπόψη." 
  -"Αν δεν αναλάβουμε δράση σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί η υγεία του πλανήτη." 

  ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Mújica ... 
  -«Η ελευθερία είναι αυτό που δίνει γεύση στη ζωή". 
  -«Η νηφαλιότητα είναι μια πολυτέλεια που παρέχεται δωρεάν." 
  -«Πολύ απλά, δεν είμαι ένα φαινόμενο ή κάτι τέτοιο. Τα φαινόμενα είναι οι άλλοι. Είμαι 80 ετών και το σάβανο, όπως ξέρουμε, δεν έχει τσέπες." 
  -«Μου αρέσει να ζω όπως πάντα ζούσα και δεν θέλω να επιβάλω οποιαδήποτε σκέψη μου, αλλά θέλω να μεταφέρω στους ανθρώπους ότι η ευτυχία είναι μια συναισθηματική κατάσταση που πηγάζει από μέσα μας" 

  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 
  -"Οι φοιτητές είναι εν μέρει το κλειδί για την εποχή μας. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να αφιερώσουν τον εαυτό τους για να δημιουργήσουν χρήσιμα πράγματα."
   -«Η τεχνολογία βέβαια δεν μπορεί να είναι μακριά από την ηθική. Η επιστήμη έχει να καλλιεργήσει την αλληλεγγύη. Δυστυχώς, όταν η επιστήμη δεν έχει καμία δέσμευση για τον πολιτικό ή τον κοινωνικό χαρακτήρα, λειτουργεί όπως συνέβη στη δεκαετία του '40, με τις φρικαλεότητες της Γερμανίας ». 
  -"Επιστήμη χωρίς ηθική δεν είναι κατ 'ανάγκη ένας παράγοντας προόδου. Μπορεί να είναι ένας παράγοντας  υποταγής και  εκμετάλλευσης." 



Πηγή: www.lifo.gr

Η ΑΓΑΠΗ ΖΥΓΙΖΕΙ 45 ΤΟΝΟΥΣ!



Το βάρος της αγάπης είναι ασήκωτο! 45 τόνοι λουκέτων απομακρύνονται από τις γέφυρες του Παρισιού 

Η πάρα πολλή αγάπη είναι κακό πράγμα τελικά. Οι αξιωματούχοι της πόλης του Παρισιού είναι εξοργισμένοι με τους εραστές που σφραγίζουν το πάθος τους βάζοντας λουκέτα σε όποιο σημείο κάθε γέφυρας της πόλης μπορούν, πετώντας τα κλειδάκια στον Σηκουάνα,  και αποφάσισαν να απομακρύνουν 45 τόνους κλειδαριές την επόμενη εβδομάδα.

   Κυρίως στην Pont des Arts, το βάρος της αγάπης είναι ασήκωτο και η γέφυρα κοντεύει να λυγίσει από το βάρος μιας τέτοιας αφοσίωσης, ενώ οι αρχές είναι απελπισμένες από αυτή την τουριστική τρέλα. Πέρσι ένα μέρος της γέφυρας κατέρρευσε από των βάρος των λουκέτων.
 Πλαστικά πάνελς τοποθετούνται σε κατάλληλες θέσεις ώστε να αποτρέψουν τους εραστές, ενώ συγχρόνως ξεκίνησε μια καμπάνια που ενθαρρύνει τις σέλφις αντί του να κρεμάνε στις γέφυρες μια κλειδαριά.



Όπως φαίνεται, κανένας δε θα συμμορφωθεί γιατί δε μπορεί τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της αληθινής αγάπης. Τώρα και η Pont de l'Archeveche μπροστά από τον καθεδρικό ναό Notre Dame  πλημμυρίζει  με λουκάτα, ενώ  αδέσποτα λουκέτα μπορεί συχνά να εντοπιστούν και σε άλλα σημεία της πόλης.

   Από τη Δευτέρα αρχίζει η επιχείρηση απομάκρυνσης των λουκέτων, κυρίως για την ασφάλεια των τουριστών στην υπερφορτωμένη Pont des Arts. Στις  μεταλλικές σχάρες της γέφυρας θα εγκατασταθούν έργα τέχνης. Οι τουρίστες εκφράζουν τα παράπονά τους και προτείνουν πολλές λύσεις όπως το να μαζευτούν όλα τα λουκέτα και να φτιαχτεί ένα γλυπτό που να υπενθυμίζει την πόλη του έρωτα και του ρομαντισμού.

   Η τάση αυτή ξεκίνησε το 2008 και κανένας δεν ξέρει από που ξεκίνησε η ιδέα,  αλλά τα λουκέτα που φέρουν τα αρχικά εραστών είναι μια μανία που  έχει εξαπλωθεί από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στο Μαρακές και  την Κίνα.




 Πηγή: www.lifo.gr

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ

Αυτοί που δίνουν δεύτερη ζωή στα αρχαία έργα τέχνης
Τι γνωρίζουμε για την αποκατάσταση διάσημων αρχαίων έργων τέχνης, όπως ο Ερμής του Πραξιτέλη, ο Έφηβος των Αντικυθήρων και η Νίκη του Παιωνίου; Τι ρόλο έπαιξαν γνωστοί καλλιτέχνες, αλλά και πιο άγνωστοι επαγγελματίες, όπως αρχιτεχνίτες, χημικοί, ακόμα και φαρμακοποιοί, στην ιστορία της συντήρησης αρχαιοτήτων;
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ερωτήματα που πιθανόν γεννιούνται για τον χώρο για τον οποίο, αν και γνωρίζουμε καλά τα αποτελέσματά του στη συντήρηση αρχαίων έργων τέχνης, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ιστορία του. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τη δρ. Μωραΐτου Γεωργιάννα, Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης, Φυσικών και Χημικών Ερευνών & Αρχαιομετρίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Αφορμή στάθηκε το συνέδριο για τις εξελίξεις στον τομέα της συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη και το οποίο πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας. Το έναυσμα για το συνέδριο (αλλά και τη συζήτηση) έδωσε η συμπλήρωση 50 χρόνων από τη θέσπιση του τομέα συντήρησης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς και 30 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πότε ξεκίνησαν όλα; «Η επίσημη ιστορία της συντήρησης των αρχαιοτήτων στην Ελλάδα ξεκινάει με την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους και του κρατικού φορέα προστασίας των αρχαιοτήτων, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας το 1834. Όσο για τον πρώτο άνθρωπο που κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη συντήρηση των αρχαιοτήτων, αυτός ήταν ο ζωγράφος Αθανάσιος Ιατρίδης, επιστάτης στο πρώτο μουσείο της Αίγινας και μετέπειτα υποέφορος αρχαιοτήτων στην Αθήνα του Όθωνα. Θα λέγαμε, ότι η συντήρηση αρχαιοτήτων στην Ελλάδα ξεκινά σαν τεχνική υποστήριξη στις ανασκαφές, ενώ με την ίδρυση και λειτουργία των πρώτων μουσείων εισάγεται με επιστημονική δυναμική στον κύκλο εργασιών του μεγαλύτερου μουσείου του κράτους, του Εθνικού Αρχαιολογικού» αναφέρει.
Με χρονολογική σειρά, η κ. Μωραΐτου απαριθμεί μερικούς από τους ανθρώπους, καλλιτέχνες και μη, που τον 19ο αιώνα προσκλήθηκαν να βοηθήσουν: «Στα 1836 προσλαμβάνεται ο Ελβετός γλύπτης Ίμχοφ, ο οποίος αναλαμβάνει "να επανορθώνει τας εις την Ελλάδα ευρισκομένας ήδη ή εις το εξής ευρεθησομένας εκ μαρμάρου αρχαιότητας…"» σημειώνει για να προσθέσει ότι την ίδια εποχή προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αρχαιολογία και τη συντήρηση ο φαρμακοποιός του βασιλέα και καθηγητής της χημείας στο Πανεπιστήμιο και το Σχολείο των Τεχνών (πρώην Πολυτεχνείο) Ξαβέριος Λάνδερερ (1809-1868). «Είναι αυτός που μαζί με τον Έφορο Πιττάκη γράφουν οι δυο τους την Αρχαιολογική Εφημερίδα από το 1838 έως το 1860. Ο Λάνδερερ διακρίνεται για τις αρχαιολογικές του γνώσεις και εφαρμόζει τη χημεία στα αρχαιολογικά ευρήματα, ασκεί δηλαδή αυτό που σήμερα ονομάζουμε αρχαιομετρία» προσθέτει.
Επόμενος σταθμός οι Μυκήνες: «Το 1877, ο Ερρίκος Σλήμαν, κατά την ανασκαφή του στον κύκλο Α των Μυκηνών, ανακαλύπτει ένα σκελετό με υπολείμματα σάρκας -έναν ακόμη 'Αγαμέμνονα'- και αναθέτει σε έναν φαρμακοποιό από το 'Αργος να τον στερεώσει. Λεγόταν Σπ. Χ. Νικολάου και στερέωσε τον σκελετό με διάλυμα σανδαράχης (μια φυσική ρητίνη) ενώ τον σήκωσε με τη βοήθεια γύψου». Κάποια χρόνια αργότερα, το 1892, μετακλήθηκε από το Ελληνικό κράτος ο Ιταλός μωσαϊκουργός Φραγκίσκος Νόβο για τη στερέωση των ψηφιδωτών της Μονής Δαφνίου. «Η σημαδιακή χρονιά, όμως, είναι το 1888» σημειώνει. «Τότε προσλαμβάνεται στο Μουσείο της Ακρόπολης ο υφηγητής της χημείας Όθων Ρουσόπουλος για να συντηρήσει τα χάλκινα ευρήματα και τα πολύχρωμα γλυπτά των ανασκαφών της Ακρόπολης. Ο Ρουσόπουλος μεταφέρει τεχνογνωσία από το Βερολίνο, όμως ύστερα από την αρνητική κριτική που ασκήθηκε από τους αρχαιολόγους για το χρώμα που αποκτούν τα χάλκινα ευρήματα μετά τον καθαρισμό τους, ανέπτυξε μια δική του μέθοδο, η οποία προσέδιδε ευχάριστη πατίνα στον χαλκό.
 Ο ίδιος συνεχίζει να εργάζεται και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για τη συντήρηση των χάλκινων ευρημάτων που ανελκύστηκαν από το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Ο Ρουσόπουλος εισάγει την επιστημονική προσέγγιση στη συντήρηση και δημοσιεύει το έργο του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά» συμπληρώνει η κ. Μωραΐτου, η οποία έχει γράψει μια μονογραφία για τον Ο. Ρουσόπουλο και τον κομβικό ρόλο του, που βρίσκεται υπό έκδοση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ).
Και τον 20ό αιώνα; «Καθόλη τη διάρκειά του απασχολούνται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αρχιτεχνίτες, καλλιτέχνες και κατά διαστήματα χημικοί, οι οποίοι σε συνεργασία με τους αρχαιολόγους μελετούν, θεραπεύουν και στήνουν σε βάθρα τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης", επισημαίνει. Σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει δύο ονόματα γνωστών γλυπτών που άφησαν το στίγμα τους στα αρχαία γλυπτά του μεγαλύτερου μουσείου της χώρας. "Ο γλύπτης Ανδρέας Παναγιωτάκης, που επανασυντήρησε μαζί με άλλους τον έφηβο των Αντικυθήρων μετά τον πόλεμο, και στη νεώτερη εποχή ο γλύπτης Στέλιος Τριάντης. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος με τις γνώσεις και τις ικανότητές του έδωσε νέα μορφή σε αριστουργήματα της αρχαίας Ελληνικής τέχνης, όπως η Νίκη του Παιωνίου και ο Ερμής του Πραξιτέλη» εξηγεί.
Η συνέχεια φέρνει δυναμικά το επάγγελμα του συντηρητή στην επιφάνεια: «Με τη μεταφορά της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Προεδρίας το 1960 και τη στελέχωση της Υπηρεσίας με καλλιτέχνες που μετεκπαιδεύτηκαν στην Ιταλία στη συντήρηση των έργων τέχνης, επανεκινείται δυναμικά, και αυτή τη φορά μόνιμα και με συνέχεια, η συντήρηση των αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Μεταξύ αυτών που μετεκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό ήταν ο Αναστάσιος Μαργαριτώφ και ο Σταύρος Μπαλτογιάννης οι οποίοι έφθασαν μέχρι τον βαθμό του επιθεωρητή συντήρησης» σημειώνει. Και συμπληρώνει: «Την περίοδο που ακολουθεί δημιουργούνται δομές στο Υπουργείο Πολιτισμού, αρχικά Κεντρικά Εργαστήρια (1965), στη συνέχεια Κέντρο Συντήρησης (1973) και τέλος Διεύθυνση Συντήρησης (1977). Από το 1969 μέχρι το 1971 λειτουργεί αδιαβάθμητη Σχολή Συντήρησης στο Βυζαντινό Μουσείο και οι απόφοιτοι απορροφούνται από το κράτος. Οι πρώτοι συντηρητές που στελεχώνουν την υπηρεσία είναι απόφοιτοι ιδιωτικών Σχολών, όπως η Σχολή Δοξιάδη και απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού».
Ωστόσο, μόλις το 1984 εκδίδεται ο ορισμός του επαγγέλματος του συντηρητή από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM). Η κ. Μωραΐτου αναφέρει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης: «Δυστυχώς η έλλειψη μονιμότητας, συνέχειας και φορέα έρευνας και εκπαίδευσης καθυστερούν την επίσημη αναγνώριση της συντήρησης ως κλάδου της επιστήμης, η οποία έρχεται τελικά για την Ελλάδα το 1985. Πρόκειται για ημερομηνία - ορόσημο για την εξέλιξη της συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, όπου η συντήρηση αναγνωρίζεται ως κλάδος της επιστήμης και εισάγεται στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ της Αθήνας» καταλήγει.
Πηγή Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Συντάκτης Ελ. Μάρκου

UNFUCK GREECE: ΟΙ U2 ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Unfuck Greece: Πλάνα από τις πορείες στο Σύνταγμα προβάλλονται σε συναυλίες των U2 [βίντεο]

Οι U2 έχουν αποδείξει ότι μόνο... απολιτίκ δεν είναι. Στη νέα τους περιοδεία Innocence + Experience σε ΗΠΑ και Καναδά στέλνουν το δικό τους μήνυμα και για την Ελλάδα. 
Την ώρα που τραγουδούν, μέσα από μια τεράστια γιγαντοοθόνη περνούν διάφορα πολιτικά μηνύματα. Συγκεκριμένα, κατά την εκτέλεση του τραγουδιού τους «Bullet the Blue Sky», ένα από τα πιο πολιτικά κομμάτια του συγκροτήματος μέσα από το θρυλικό άλμπουμ «The Joshua Tree», από την τεράστια γιγαντοοθόνη πάνω στη σκηνή περνούν πολιτικά μηνύματα, εικόνες από το Las Vegas, εικόνες από το χάος των χρηματιστηρίων και... εικόνες από την πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, φαίνονται ταμπέλες με το σύνθημα «Unfuck Greece», το οποίο πρωτοστάτησε σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης στη νέα ελληνική κυβέρνηση, τον Φεβρουάριο. 
Δείτε το σύνθημα «Unfuck Greece» να εμφανίζεται στο 4'51” και στο 5'06” του παρακάτω βίντεο:

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΚΡΑΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο άγνωστος πόλεμος που ξέσπασε στην Ευρώπη: Δύο μικροκράτη μαλώνουν για την ίδια περιοχή -Μια απίστευτη ιστορία [εικόνες]
Κι  όμως, όσο παράξενο και αν ακούγεται, εδώ και λίγο καιρό, στα ευρωπαϊκά εδάφη έχει ξεσπάσει πόλεμος.
Τα... ξίφη τους διασταυρώνουν δύο μικροκράτη, τα οποία δεν έχει αναγνωρίσει καμία άλλη χώρα και τα οποία διεκδικούν την ίδια περιοχή. 
Ολα ξεκίνησαν όταν ο Πολωνός τουρίστας Πιοτρ Βαβρζικίεβιτς, που έμεινε άπατρις μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, αποφάσισε να αιτηθεί για την κατοχή μίας περιοχής 1.000 τετραγωνικών μέτρων Μάλιστα, βρέθηκαν και 5.000 άνθρωποι που θέλησαν να πάρουν την υπηκοότητα της μικροχώρας του Πιοτρ ή Βασιλιά Ενκλάβ του 1ου (το βασίλειό του ονομάζεται Ενκλάβα). 
Ο Βασιλιάς Ενκλάβ
Τον περασμένο Απρίλιο ο Πιοτρ απαίτησε ένα κομμάτι γης στα σύνορα Σλοβενίας - Κροατίας, κοντά στην σλοβενική πόλη Μετλίκα, 48 χλμ, δυτικά της πρωτεύουσας της Κροατίας, Ζάγκρεμπ. Οι σλοβενικές αρχές του απάντησαν, όμως,  ότι η έκταση τους ανήκει και έτσι ο Πιοτρ  αποφάσισε να μετακομίσει το μικροκράτος του, το βασίλειο της Ενκλάβα, 320 χλμ μακριά, στα σύνορα Κροατίας-Σερβίας.
Πού θέλει να πάει το Βασίλειο της Ενκλάβα
Ωστόσο, σ' αυτή την περιοχή υπήρχε ήδη ένα άλλο μικροκράτος, αυτό της Τσελεστίνια, το οποίο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του στις 24 Απριλίου και το οποίο είχε αιτηθεί για την έκταση των 0,3 τετρ. χλμ. 
Και κάπως έτσι ξέσπασε στην Ευρώπη, ανάμεσα σε δύο μικροκράτη, πόλεμος... 
Η περιοχή που διεκδικούν τα δύο μικροκράτη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τσελεστίνια, ο 39χρονος Ούγγρος προγραμματιστής Εντρέ Τζος, τονίζει ότι η... χώρα το μικροκράτος του είναι έτοιμο να απαντήσει σκληρά στην Ενκλάβα. «Αυτός ο πόλεμος δεν σημαίνει βόμβες και όπλα, αλλά αν προσπαθήσουν να έρθουν εδώ, θα καταστρέψουμε τα σχέδιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε ότι το μικροκράτος της Ενκλάβα παίζει «βρώμικο παιχνίδι». 
Εντρέ Τζος
Η σημαία της Τσελεστίνα
Η σημαία της Ενκλάβα
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το έδαφος που διεκδικούν η Τσελεστίνια και η Eνκλάβα, είναι μία ανάσα από   ένα άλλο μικροκράτος, την Λίμπερλαντ, με έκταση 7 τετρ. χλμ, το οποίο δημιουργήθηκε στις 13 του περασμένου Απριλίου από τον Βιτ Τζεντλίγκγια με το μότο «ζήσε και άσε να ζήσουν». Μεταξύ άλλων  εγγυάται στους υπηκόους του του απολιτική ζωή, ελεύθερο εμπόριο με την Ευρώπη και φορολογική ασυλία. Ισως για αυτό, κατά τις δηλώσεις του ιδρυτή του να ενδιαφέρονται να μετοικήσουν σε αυτό και πάνω από 330.000 άνθρωποι.
Ο ηγέτης της Λίμπερλαντ μαζί με υπηκόους του...
Οι κάτοικοι της Τσελεστίνια, πάντως τον προηγούμενο μήνα γιόρτασαν την ανεξαρτησία τους
Η ανακοίνωση στο δένδρο ξεκαθαρίζει σε ποιον ανήκει η περιοχή...


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ρωσικά αεροσκάφη αναχαίτισαν αμερικανικό αντιτορπιλικό
Πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi-24 του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υποχρέωσαν αντιτορπιλικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να αποχωρήσει από τα ρωσικά χωρικά ύδατα, στα όρια των οποίων εκινείτο, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
Σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές το αμερικανικό πλοίο «Ross» απέπλευσε από το ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζας, «κατευθύνθηκε προς τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, εκινείτο ακριβώς στην οριογραμμή τους, οι ενέργειές του ήταν προκλητικές και επιθετικές».
Η δραστηριότητα του αμερικανικού πλοίου προκάλεσε την αντίδραση του κέντρου ελέγχου των συνόρων με έδρα τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, καθώς και των πλοίων του ρωσικού Στόλου, που βρίσκονταν στην περιοχή. Κατά τις ρωσικές πηγές «τα καταδρομικά αεροσκάφη Σουχόι-24, τα οποία απογειώθηκαν, επέδειξαν στο αμερικανικό πλήρωμα την ετοιμότητά τους να παρεμποδίσουν με αυστηρότητα την παραβίαση των συνόρων και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας», με αποτέλεσμα «το αντιτορπιλικό να μεταβάλει ξαφνικά πορεία και να απομακρυνθεί προς τα διεθνή ύδατα στην ανατολική Μ.Θάλασσα».
Ο συνομιλητής του ρωσικού πρακτορείου επεσήμανε ότι "όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα οι Αμερικανοί δεν ξέχασαν το επεισόδιο του Απριλίου του 2014, όταν ένα Σουχόι-24 ουσιαστικά εξουδετέρωσε όλον τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό με στοιχεία αντιπυραυλικής ασπίδας Donald Cook" σε παρόμοιο επεισόδιο στα ανοιχτά της Οδησσού.


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προσοχή: Μην αγοράσετε φάρμακο από αυτή την ιστοσελίδα
Παράνομη πώληση άγνωστης προέλευσης φαρμάκων από ιστότοπο αγνώστων λοιπών στοιχείων εντόπισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).
Ως όφειλε ενημέρωσετο υπουργείο Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Όπως καταγγέλλει ο ΠΦΣ, ο ιστοτόπος με την ηλεκτρονική διεύθυνση: (http://xn--mxaaaaded0cl8bwg.com/) και στην ελληνική γλώσσα, έχει στο μέσο της σελίδας, με μεγάλη γράμματα, τη λέξη «φαρμακείο» και κάτω από αυτήν τη φράση «φάρμακα χωρίς συνταγή».
Επίσης, υπάρχει η πρόταση: «Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα της υψηλής ποιότητας χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή και σε απευθείας σύνδεση. Παραδίδουμε τα χάπια γρήγορα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου».
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον ΠΦΣ, εμφαίνεται η εικόνα μιας γυναίκας, με λευκή στολή, παραπέμπουσα σε φαρμακοποιό. "Δεν κατέστη δυνατό να διαπιστώσουμε τα στοιχεία της επιχείρησης που είναι η ιδιοκτήτης του εν λόγω ιστοτόπου και πωλεί παρανόμως φάρμακα στην Ελλάδα. Η όλη δομή και τα διαφημιστικά μηνύματα που εμφαίνονται στον ιστότοπο παραπέμπουν τον καταναλωτή, ο οποίος επισκέπτεται τον εν λόγω ιστότοπο, ότι πρόκειται για μία νόμιμη επιχείρηση φαρμακείου, παραπλανώντας αυτόν", αναφέρει ο ΠΦΣ.
Επίσης, δεν δίνεται καμία πληροφορία, για την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής των φαρμάκων,"με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες, τόσο για την γνησιότητά τους, όσο και την ασφάλειά τους, κατά τρόπο που θέτει, άνευ άλλου, σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία», Επιπλέον, όπως σημειώνει ο ΠΦΣ, η κυκλοφορία μερικών φαρμάκων, που πωλούνται από την ιστοσελίδα, έχει απαγορευθεί παγκοσμίως.
Ο ΠΦΣ ζητά να ελεγχθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και αν ευσταθεί να εφαρμοστεί η διάταξη που προβλέπει πρόστιμα 30.000 ευρώ έως 50.000, σε όποιον χωρίς να έχει τα από το νόμο προβλεπόμενα προσόντα και τη σχετική αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, πωλεί φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα, αντιποιούμενος έργο φαρμακοποιού και σε περίπτωση υποτροπής, τα χρηματικά πρόστιμα είναι από 50.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...