Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΣΠΑΝΙΟΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΠΟΥΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ

 Σπάνιο για το μέγεθός του πτηνό στους Προμάχους.

Χθες Σάββατο 30 Μαίου 2015 τις μεσημεριανές ώρες, σε αυλή οικίας στα νότια  του χωριού, ένας υπόκωφος δυνατός θόρυβος ανησύχησε τους ιδιοκτήτες της.
Βγαίνοντας στην αυλή λοιπόν, αντίκρισαν έναν τεράστιο μπούφο να κείτεται στα χόρτα, χτυπημένος από ηλεκτροπληξία. Το άτυχο πουλί μπλέχτηκε στα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ και χτυπημένο από τα χιλιάδες βολτ, σωριάστηκε στο έδαφος.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν υπηρεσία του δασαρχείου Αριδαίας, η οποία απεφάνθη για το είδος του πτηνού. Είναι ένα πανέμορφο πουλί και εντυπωσιάζει η σπανιότητα του μεγέθους του, το άνοιγμα των φτερών του οποίου φτάνει το 1.5 μέτρο και τα γαμψά του νύχια τα 10 εκατοστά.

Δυστυχώς η μοίρα ήταν σκληρή, και το  εντυπωσιακό πτηνό δεν τα κατάφερε.

Ενδεικτικό της πλούσιας πανίδας του χωριού αποτελουν επίσης και οι εμφανίσεις δυο ζευγαριών αετών, τα οποία έχουν παρατηρηθεί να πετούν στην περιοχή "Στροφές" κοντά σε ένα παλιό φράγμα, ενώ στην περιοχή "Μπάινα", πάνω από τη μονή του Αγίου Ιλαρίωνα, έχουν καταγραφεί πληθυσμοί από άλλα δυο ζευγάρια τα οποία έχουν τη φωλιά τους στα τεράστια ασβεστολιθικά βράχια. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...