Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 0 - 2


Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, ο Αλμωπός Αριδαίας πήρε δίκαια τη νίκη στο ντέρμπι της Αλμωπίας, κερδίζοντας τον ΑΣ Πρόμαχοι μέσα στο κοινοτικό γυμναστήριο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ των Προμάχων, με σκορ 2-0.

Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με τους δυο προπονητές να κάνουν κινήσεις τακτικής, με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτό, επιθετικό ποδόσφαιρο, που ικανοποίησε τους εκατοντάδες θεατές που το παρακολούθησαν, παρά τον δυνατό άνεμο που έπνεε.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν μουδιασμένοι και τρακαρισμένοι, μη αποδίδοντας το γνωστό τους ποδόσφαιρο και μόνο στο δεύτερο ημίχρονο ξεδίπλωσαν τα χαρίσματά τους, δημιουργώντας εν δυνάμει ευκαιρίες για γκολ, οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Οι φιλοξενούμενοι του Αλμωπού, κατέβηκαν στο γήπεδο με πίστη στη νίκη και εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι σαν ομάδα, έπαιξαν έξυπνο και σύγχρονο ποδόσφαιρο τακτικής και πήραν τελικά το παιχνίδι.

Το φιλμ του αγώνα:
A’ ημίχρονο.
Στο 5’ δυνατό σουτ του Τσόλκα για τον Αλμωπό, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
Στο 15΄τεχνική εκτέλεση φάουλ του Σαμαρά για τον ΑΣ, αποκρούει θετικά ο τερματοφύλακας Καραγιαννίδης.
Στο 19’ σουτ του Καμπάνη για τον Αλμωπό έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει με υπερένταση ο τερματοφύλακας Σέλκος των Προμάχων.
Στο 27’ ο Μακρόπουλος σημειώνει το 0-1 με σουτ μέσα από την περιοχή.
Στο 30’ ο Καραδήμος των φιλοξενούμενων σημαδεύει το δοκάρι των Προμάχων ενώ η μπάλα κατευθύνεται άουτ.

Β΄ημίχρονο.
Στο 52’ εκτέλεση φάουλ του Σαμαρά, και η κεφαλιά του Γ. Σέλκου φεύγει λίγο έξω από το στόχο της.
Στο 64’ ο Καραδήμος του Αλμωπού πιάνει δυνατό σουτ που καταλήγει άστοχο.
Στο 72’ χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία των Προμάχων, όταν σε τετ α τετ του Παπαδόπουλου, ο επιθετικός του ΑΣ πλασάρει, αποκρούει η άμυνα, η μπάλα επανέρχεται στον Τρίψη, το σουτ του οποίου αποσοβεί ο Καραγιαννίδης.
Στο 90’ όταν πια όλα είχαν κριθεί, ο Μουρατίδης σημείωσε το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Από τον ΑΣ Πρόμαχοι διακρίθηκαν οι Ι. Μούγιος, Δέλλιος, Ν. Νάνος και Άτζος.
Από τον Αλμωπό ξεχώρισαν οι Καμπάνης, Μαρκόπουλος και Κουτρούμπαλος.

Η διαιτησία του κυρίου Καρυπίδη ήταν πολύ καλή, αν και θα μπορούσε να έχει μερικά προσεκτικότερα σφυρίγματα σε θεατρικά πεσίματα ορισμένων ποδοσφαιριστών. Πολύ καλοί και οι δυο βοηθοί Δέλλιος και Ζιώγλης.

Να σημειώσουμε την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η ανεξήγητη συμπεριφορά του παρατηρητή διαιτησίας της ΕΠΣ Πέλλας, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα εισέβαλε στα γραφεία των διαιτητών και μπροστά σε πολλούς μάρτυρες, επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή Καρυπίδη ότι δήθεν «αδίκησε τον Αλμωπό»(???) ο οποίος κέρδισε το παιχνίδι. Η ιταμή αυτή συμπεριφορά  προκάλεσε πλήθος σχολίων και πολλοί εκφράζουν την απορία τους σε τι αποσκοπούσε  αυτό το αψυχολόγητο μπούλινγκ κατά μιας διαιτησίας που ομολογουμένως τα πήγε καλά.

Συνθέσεις:
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
Χ. Σέλκος, Δέλλιος, Δ. Νάνος(Αμπάρης), Σαμαράς, Ι. Μούγιος, Άτζος, Ν. Νάνος, Γ. Σέλκος, Σαμσούρης(Τρίψης), Παπαδόπουλος, Δ. Σέλκος(Προίκος). Προπονητής Β. Σαμαράς.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Καραγιαννίδης, Κιουλτσόπουλος, Κουτρούμπαλος, Ηλιάδης(Καραδήμος), Μουρατίδης, Καμπάνης, Τσόλκας(Παπαδόπουλος), Γ. Ελευθεριάδης, Καραγιάννης, Ζαρογιάννης, Μαρκόπουλος(Τσιμτσιρίδης). Προπονητής Γ. Τυριακίδης.

































Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης.

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή με στόχο να παρέχει βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Αποτελεί μία δομή άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία και τις σύγχρονες ανάγκες της.

Ο λόγος για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις δομές του που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμωπίας, υπό την εποπτεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Α.), η οποία αντιλαμβανόμενη το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του, προχώρησε σε πρωτοβουλίες που διευκολύνουν το έργο των εργαζομένων.


Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Χρήστος Γεωργίου πραγματοποίησε επισκέψεις μαζί με τους εργαζομένους σε ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους και να διαπιστώσει και ο ίδιος την μεγάλη κοινωνική προσφορά σε μία περίοδο που η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά αποτελούν απαραίτητα εφόδια για κάθε τοπική κοινωνία.

Αμέσως μετά ο κ. Γεωργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα επιχειρήματα για την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” μπορεί να τα βρει ο οποιοσδήποτε με μία απλή επίσκεψη στους ωφελούμενους. Είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ως οικογένειά τους όλους τους εργαζόμενους και τους περιμένουν κάθε φορά με ένα μεγάλο χαμόγελο, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά τους.
 Σε καιρούς δύσκολους όπως αυτούς που διανύουμε, ο στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι η στήριξη κάθε τέτοιας δομής και η ενίσχυσή της, ενώ δέσμευσή μας είναι να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ωφελουμένων. Αυτό άλλωστε είναι και ένα στοίχημα που έχει θέσει ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος εκφράζει με κάθε ευκαιρία τις κοινωνικές του ευαισθησίες.
 Προσωπικά, θα ήθελα να συγχαρώ όλους του εργαζόμενους, οι οποίοι δεν περιορίζονται μόνο στα στενά περιθώρια των αρμοδιοτήτων τους, αλλά παρέχουν ουσιαστική βοήθεια και στοργή σε συμπολίτες μας που το έχουν πραγματική ανάγκη και να δεσμευτώ ότι θα είμαι δίπλα τους στην προσπάθειά τους. Άλλωστε, θεωρώ ότι η συνεργασία μας τον έναν χρόνο που βρίσκομαι στη Διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Α. είναι άψογη».



Σ.Σ. Το δελτίο τύπου που μας απέστειλε το γραφείο τύπου του δήμου, συμπεριλάμβανε φωτογραφίες από τη δράση της ΔΗ.Κ.Ε.Α με αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας να δέχονται τις φροντίδες των στελεχών της.
Η ιστοσελίδα μας σεβόμενη το ευαίσθητο της κατάστασής τους, αποφάσισε να ΜΗ τις δημοσιεύσει.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ



Στα Ελληνικά η λέξη ενσυναίσθηση δεν χρησιμοποιείται συχνά. Δεν την ξέρουμε, δεν μας είναι οικεία. Αυτό το βίντεο των τριών λεπτών που θα δούμε μαζί θα μας ξεκαθαρίσει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο να «νοιώσουμε συμπάθεια» για τους διπλανούς μας, φίλους, συγγενείς, έρωτες, παιδιά, γονείς, γειτόνους ή περαστικές απ’ τη ζωή μας γνωριμίες – και στην δύναμη της ενσυναίσθησης.
Αυτά τα βιντεάκια είναι σαν ένα σφηνάκι εσπρέσο – η «πνευματική καφεΐνη» τους μας βοηθάει να «ξυπνήσουμε» και να καταλάβουμε κάτι καλύτερα, πιο καθαρά, με μεγαλύτερη ενάργεια. Στα Ελληνικά η λέξη «συν-αισθάνομαι» μας οδηγεί πιο γρήγορα στην ουσία της ενσυναίσθησης. Το λέει μόνη της: Αισθάνομαι μαζί σου. Αισθάνομαι αυτό που αισθάνεσαι, αφήνω την στεναχώρια σου ή το πρόβλημα ή τη χαρά σου να μπει μέσα στον εγκέφαλό μου, να γίνει κομμάτι μου, μοιράζομαι δηλαδή αυτό που μου λες και το νοιώθω κι’ εγώ μαζί σου.Πολύτιμό πράγμα. Το να δείξω συμπάθεια είναι άλλο πράγμα –πιο απόμακρο. «Χωρίσαμε με την Μαρία» σου λέει ένας φίλος. «Αχ, μωρέ, πολύ λυπάμαι». Και μετά ένα σχόλιο όπως «δεν τα πηγαίνατε και πολύ καλά τελευταίως» ή «τι κρίμα, ταιριάζατε τόσο πολύ». Λέξεις που δεν εισχωρούν μέσα σου ούτε βγαίνουν από μέσα σου. Ενώ μια απλή κίνηση του κεφαλιού και μια κίνηση, κάτι σαν χάδι, ένα άγγιγμα, ακόμα και με την απόλυτη σιωπή μπορεί να γίνει ενσυναίσθηση, να νοιώσεις αυτό που νοιώθει ο άλλος, να μπεις στη θέση του. Δεν είναι εύκολο πάντως να εξηγηθεί με λόγια αυτή η μεγάλη διαφορά του «συναισθάνομαι» ακόμα και αν δεν λέω τίποτα, της ενσυναίσθησης δηλαδή –από την «συμπάθεια» που όσο ειλικρινής και αν είναι, κρατάει τις πόρτες μισόκλειστες.
Ίσως, για να το πούμε στα Ελληνικά πιο άμεσα, για να «συναισθανθείς» πρέπει να μπορείς νααγαπήσεις τον άλλον. Που δεν είναι καθόλου το ίδιο με την αίσθηση του «τον συμπαθώ»…




   Πηγή:  toportal.gr

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ

Αποθέωση για τον μεγάλο Νίκο Γκάλη στο... σπίτι του [εικόνες & βίντεο]

Το «Nick Galis Cup» διεξήχθη για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Nick Galis Hall. Όπως είναι φυσικό, τα βλέμματα όλα ήταν στραμμένα στον Νίκο Γκάλη.
Ο μεγαλύτερος Ελληνας μπασκετμπολίστας στην ιστορία επέστρεψε ακόμη μια φορά στο σπίτι του.
Η εμβληματική φιγούρα του Άρη -και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα- κήρυξε την έναρξη του διεθνούς τουρνουά, υπέγραψε αυτόγραφα και γνώρισε την απόλυτη αποθέωση απ' τον κόσμο που τον καταχειροκρότησε.
Ο θρυλικός Νικ, αφού αποθεώθηκε από τον κόσμο που έδωσε το "παρών" στο «Nick Galis Hall», ανέλαβε και το τζάμπολ της αναμέτρησης Αρης – Ολίμπια Λουμπλιάνας.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ

Στις κάλπες οι Καταλανοί: Ψηφίζουν για την ανεξαρτησία τους
Οι Καταλανοί ψηφοφόροι προσέρχονται την Κυριακή στις κάλπες για να ψηφίσουν για την ανεξαρτησία της περιφέρειάς τους, παρά την αντίθεση της Μαδρίτης, μετά από μια προεκλογική εκστρατεία που σημαδεύτηκε από μεγάλες εντάσεις.
Οι κάτοικοι αυτής της βιομηχανικής περιοχής, μεταξύ των Πυρηναίων και της Μεσογείου, καλούνται σε αυτές τις τοπικές εκλογές να αναδείξουν το νέο κοινοβούλιο της περιφέρειάς τους.
Αναγνωρίζοντας το "ιστορικό" διακύβευμα των εκλογών, προεξάρχοντα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία έπαιξε ο πρωθυπουργός της συντηρητικής κυβέρνησης της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.
Την Παρασκευή, το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι πρόβαλε το τελευταίο του διαφημιστικό σποτ, στην καταλανική γλώσσα, για να ζητήσει από τους Καταλανούς να παραμείνουν στην Ισπανία. Ο ίδιος ο Ραχόι εμφανίστηκε στο σποτ αυτό και είπε στα καταλανικά: «perque units guanyem», δηλαδή «Γιατί μαζί κερδίζουμε»
Το σλόγκαν είναι παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, το «Καλύτερα μαζί» πριν από το δημοψήφισμα για την απόσχιση της Σκωτίας, το 2014, όπου επικράτησε το "όχι" με ποσοστό 55,4%.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Καταλονίας, ο Συντηρητικός Αρτούρ Μας και οι σύμμαχοί του υπόσχονται ότι αν κερδίσουν τις τοπικές εκλογές, θα αποτινάξουν τον "ζυγό" της ισπανικής μοναρχίας σε ενάμιση με δύο χρόνια. Μετά από έναν αιώνα εντάσεων με τη Μαδρίτη, αρχικά για τη γλώσσα -τα καταλανικά είχαν απαγορευτεί κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Φρανθίσκο Φράνκο (1939-1975)-- και κατόπιν για το φορολογικό, το χάσμα διευρύνθηκε με αφορμή τη σοβαρή οικονομική κρίση στην Ισπανία.
Χωρίς την Καταλονία, η Ισπανία θα χάσει το 16% του πληθυσμού της, το 25% των εξαγωγών της και το 19% του ΑΕΠ της και οι Ισπανοί υπουργοί φοβούνται ότι η απόσχιση θα μετατρέψει την Καταλονία σε κατεστραμμένο κράτος-παρία, αποκλεισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η ανεργία θα εκτοξευτεί στο 37% και οι συντάξεις θα μειωθούν κατά 44%.
Ο Χοσέ Πάμπλο Φεράντιθ, του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Metroscopia, υποστηρίζει ότι μόνο το 20-25% των Καταλανών είναι πραγματικά αυτονομιστές. Πολλοί όμως θα ψηφίσουν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας ώστε να τους δώσουν την ισχύ να διαπραγματευτούν μια "ενισχυμένη αυτονομία".


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ TROLL ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ο Joshua Goldberg δεν είναι ούτε τζιχαντιστής, ούτε μπλόγκερ ναζιστής, ούτε τίποτα άλλο. Είναι ένας νεαρός αμερικανός, 20 ετών, ο οποίος ζούσε ακόμη ως πριν μερικές ημέρες στο σπίτι των γονιών του στο Orange Park, στη Φλόριντα, και περνούσε τον περισσότερο καιρό κλεισμένος στο δωμάτιό του.
Το FBI τον συνέλαβε στις 11 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να καταδικαστεί με 20 χρόνια φυλάκιση. Και όλα αυτά γιατί από το κομπιούτερ του ο Joshua κατόρθωσε να φτάσει, μέσα σε λίγα χρόνια, στο ανώτατο επίπεδο του troll, δηλαδή της τέχνης να ρίχνει κάποιος λάδι στη φωτιά μέσα από το ίντερνετ. Σήμερα θεωρείται ύποπτος ακόμη και για τρομοκρατικές πράξεις.
Καλυμένος πίσω από το ψευδώνυμο « Australi Witness», ο νεαρός παρίστανε τον οπαδό του Ισλαμικού Κράτους. Ελεγε ότι η έδρα του είναι στο Περθ της Αυστραλίας. Μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter κατηγορείται ότι ενθάρρυνε την τρομοκρατική επίθεση στο Γκάρλαντ του Τέξας, η οποία έγινε στις 3 Μαίου. Γινόταν εκεί ένας διαγωνισμός για σκίτσα του Μωάμεθ όταν δύο οπλισμένοι άνδρες άρχισαν να πυροβολούν μέσα στο πολιτιστικό κέντρο, ενώ στη συνέχεια πυροβολήθηκαν από την αστυνομία. Η αστυνομία έκανε γρήγορα τον συσχετισμό ανάμεσα στην ισλαμική ομάδα και στους δύο άνδρες.

Χρειάστηκε να περάσει καιρός πριν ανακαλύψει η αστυνομία τη σχέση των δύο ανδρών με τον Joshua Goldberg. Δύο ημέρες πριν την επίθεση, ο 20χρονος ψευτο-τζιχαντιστής καλούσε ένα τουίτ «τους αδελφούς στο Τέξας» να πάνε στο πολιτιστικό κέντρο «με τα όπλα, τις βόμβες τους και τα μαχαίρια τους» και αποκάλυπτε πού ακριβώς γινόταν η εκδήλωση. Μόλις έγινε γνωστό ότι οι δύο άντρες σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ο 20χρονος έγραψε «Μακάρι ο Αλλάχ να ανταμείψει τους μουτζαχεντίν του Τέξας και να τους παραχωρήσει μια θέση δεξιά του προφήτη στον παράδεισο».

Αλλά ο Goldberg δεν φορούσε μόνο το κοστούμι του τζιχαντιστή. Κι αυτό είναι που δυσκολεύει το έργο της αστυνομίας για να κατανοήσει το κίνητρό του. Σήμερα η αστυνομία γνωρίζει ότι ξεκίνησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο Reddit και στο  4Chan και με το ψευδώνυμο European88 έκανε αναρίθμητα αντιεβραϊκά και ρατσιστικά σχόλια, παρότι ο ίδιος είναι Εβραίος! Αλλοτε έπαιζε τον ρόλο του νεοναζί και με το ψεύτικο όνομα Michael Slay. Εγινε τόσο πιστευτός που το φιλοναζί σάιτ Daily Stormer τον έβαζε να γράφει μακροσκελή άρθρα. Όταν βέβαια έγινε γνωστή η ταυτότητά του και συνελήφθη, το εν λόγω σάιτ αναγκάστηκε να καταδικάσει τις άθλιες πράξεις του.
Πριν από τρεις μήνες έγραφε στο ίντερνετ: «Πρόσφατα γνώρισα δύο μουτζαχεντίν στο ίντερνετ, έναν στον Λος Αντζελες και έναν στη Μελβούρνη και τους έπεισα να περάσουν στη δράση στις πόλεις που ζουν. Οι δύο μουτζαχεντίν θα χτυπήσουν με όπλα τοπικές συναγωγές, όταν πολλοί Εβραίοι θα έχουν πάει εκεί για να λειτουργηθούν».
Είχε μάλιστα γράψει για την αστυνομία: «Παρακολουθήστε με όσο θέλετε στο ίντερνετ, δεν θα με βρείτε ποτέ».

Ο Joshua Goldberg έγραφε ότι οι γονείς του ήταν σαν την ινδική καρύδα (μαύροι απέξω, άσπροι από μέσα) και ότι δεν ήξεραν τίποτα για την δράση του ως τζιχαντιστή. «Αφιέρωσα τη ζωή μου να σκοτώνω άπιστους και να συντονίζω δράσεις του τζιχάντ σε όλο τον κόσμο. Οι Εβραίοι είναι οι χειρότεροι εχθροί του Αλλάχ. Όταν το Ισλάμ θα καταλάβει την Αυστραλία, όλοι οι Εβραίοι θα σκοτωθούν σαν κατσαρίδες που είναι», παρότι ο ίδιος ήταν Εβραίος.
Οι γονείς του δήλωσαν στην αστυνομία αλλά και στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι αγνοούσαν εντελώς τις δραστηριότητές του.
Ενας άλλος ρόλος του ήταν η καταδίκη των μαύρων της Αμερικής. Μέσα από τον λογαριασμό στο Twitter @MoonMetropolis, ο Joshua Goldberg έδινε ψεύτικες πληροφορίες στο πολιτικό σάιτ Daily Kos για κάποιον Shaun King, έναν ακτιβιστή του κινήματος « Black Lives Matters », που προστάτευε τους αφροαμερικανούς. Ο 20χρονος κατόρθωσε να αποδείξει ότι ο ίδιος ο Shaun King δεν έχει ρίζες αφρικανού και του δημιούργησε πολλά προβλήματα μέσα στο κίνημα των ακτιβιστών. Αλλοτε, ο 20χρονος παρίστανε ότι είναι η Tanya Cohen, ακριβίστρια στα ανθρώπινα δικαιώματα, συγγραφέας πολλών βιβλίων κλπ.
Ο Goldberg δεν αρκέστηκε ωστόσο να παίρνει ψεύτικες ταυτότητες και να παριστάνει ανύπαρκτα πρόσωπα για να δημιουργεί προβλήματα. Κάποιες φορές έκλεβε και την ταυτότητα πραγματικών ανθρώπων. Ενας αυστραλός δικηγόρος, ο Josh Bornstein, πλήρωσε ακριβά τον νεαρό. Στις 9 Απριλίου 2015 βρήκε τον υπολογιστή του γεμάτο από μηνύματα μίσους εναντίον του. Προσπάθησε να καταλάβει τι συνέβαινε και ανακάλυψε ότι δήθεν είχε γράψει ένα κείμενο στο ενημερωτικό σάιτ Times of Israel,  στο οποίο καλούσε «να δοθεί ένα γρήγορο και άγριο τέλος στους Παλαιστίνιους». Ο 20χρονος είχε μάλιστα ρίξει ο ίδιος λάδι στη φωτιά γράφοντας από άλλους λογαριασμούς μηνύματα όπως «Αυτό που έγραψε είναι το πιο τρελό και φρικτό πράγμα που έχω διαβάσει. Διαβάστε το ως το τέλος. Πραγματικά, δεν θα το πιστεύετε».
Η αυστραλή φεμινίστρια Caitlin Roper υπήρξε επίσης θύμα όταν άνοιξε ένας λογαριασμός-μαϊμού με το όνομά της, στον οποίο ο 20χρονος Goldberg έγραφε μηνύματα μίσους εναντίον των τρανσέξουαλ ενώ υποτίθεται ότι η ίδια προσέφερε ερωτικές υπηρεσίες στο ίντερνετ.
Αναρίθμητες άλλες υποθέσεις, ιδιαίτερα σοβαρές, βαρύνουν σήμερα τον 20χρονο. Ο αυστραλός δημοσιογράφος Luke McMahon δήλωσε στο BBC ότι ο Goldberg «είναι ένα κλασικό troll του ίντερνετ, αλλά ένα troll προφανώς σοφιστικές» του οποίο τα κίνητρα πάνε πέρα από μια «ιδεολογική σταυροφορία». «Ισως πρόκειται για ένα άτομο πολύ απομονωμένο κοινωνικά που εκδηλώνει μια αρρωστημένη διάθεση για ελευθερία έκφρασης».

Το λάθος που έκανε ο Goldberg, πέρα από το να δημιουργεί τα λεγόμενα « hoax », προκαλώντας φρενίτιδα με ψεύτικα υλικά, ήταν ότι μεταξύ 19 και 28 Αυγούστου, σύμφωνα με το FBI «διοχέτευσε πληροφορίες για τη δημιουργία εκρηκτικών, για όπλα καταστροφής ή για όπλα μαζικής καταστροφής». Αντάλλασσε πληροφορίες με «εμπιστευτική πηγή», η οποία του είχε αποκαλύψει μυστικά για τη δημιουργία αυτών των όπλων. Ο 20χρονος έφτασε στο σημείο να στέλνει στο BBC απειλές για επιθέσεις. «Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, μια βόμβα θα εκραγεί σε μια μεγάλη πόλη στα δυτικά των ΗΠΑ».
Ακριβώς στις 11 Σεπτεμβρίου ο Joshua Goldberg συνελήφθη στην οικία του, μπροστά στους έκπληκτους γονείς του και διαπιστώθηκε ότι πάσχει «από ψυχολογική αστάθεια», σύμφωνα με τον δικηγόρο του.


Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

ΤΟΥΣ 769 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ



Στους 769 ανέρχονται οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλεχ. Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε κατά την τελετουργία του "λιθοβολισμού του σατανά" στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων, άλλοι 934 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 717 νεκρούς και 863 τραυματίες.

   Οι αντιδράσεις για την πολύνεκρη τραγωδία συνεχίστηκαν χθες με εκατοντάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Τεχεράνης φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της βασιλικής δυναστείας της Σαουδικής Αραβίας την οποία κατηγορούν για τα μέτρα ασφαλείας.

   Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε ανοιχτά το Ριάντ, αλλά ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί έκανε χθες παρέμβαση από τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ζήτησε από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να αποδεχθεί τις ευθύνες της για την καταστροφή, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.
 Πριν από αυτόν, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επέρριψε στην "κακή διαχείριση" των σαουδαραβικών αρχών την ευθύνη για την τραγωδία και κάλεσε το Ριάντ "να αποδεχθεί τις τεράστιες ευθύνες του στην καταστροφή". 



Πηγή: www.lifo.gr

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ - ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

.....................................

Ανοίγει η αυλαία του πρωταθλήματος της Α1 της ΕΠΣ Πέλλας και ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ μπαίνει στα δύσκολα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, φιλοξενώντας σήμερα Κυριακή  27/9 στο κοινοτικό γυμναστήριο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ, τον φιλόδοξο ΑΛΜΩΠΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Η νεοφώτιστη ομάδα των Προμάχων, έχοντας τον αέρα του πρωταθλητή της Α' κατηγορίας, φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή πορεία στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του νομού, έχει ολοκληρώσει μια επίπονη προετοιμασία και με κάποιες μεταγραφικές προσθήκες που έκανε στο ήδη υπάρχον ρόστερ της, ευελπιστεί στην επίτευξη των στόχων της.
Στο σημερινό παιχνίδι, όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι, ενώ θα απουσιάσει ο νεοαποκτηθείς Ιωάννου, λόγω τραυματισμού.

Η ομάδα του ιστορικού Αλμωπού από την άλλη, κατεβαίνει στο πρώτο της παιχνίδι πλήρης, με ενδυναμωμένο έμψυχο υλικό και με δεδομένη την διαφορά σε μπάτζετ παικτών και χορηγών, φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.
Αναμένεται ότι οι διψασμένοι για διάκριση ποδοσφαιριστές του, θα ριχτούν με πείσμα για τη νίκη, με απώτερο σκοπό την καθιέρωσή τους στη βασική ενδεκάδα του συλλόγου, μιας και υπάρχει έντονος συναγωνισμός για την τιμητική θέση στην "πολεμική" μηχανή της ομάδας της Αριδαίας.

Από πλευράς γηπεδικών συνθηκών, όπως μας ενημέρωσε ο γενικός αρχηγός του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ Βασίλης Δήμπαλας, τα πάντα είναι έτοιμα, με τις εργασίες ανακαίνισης των αποδυτηρίων να έχουν ολοκληρωθεί, το νέο κυλικείο να είναι έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο, ενώ ο άνεμος που έπνεε όλη τη νύχτα, να βοηθήσει στην αποστράγγιση των όμβριων υδάτων που έπεσαν χθες, με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να γίνει βατός και θετικός αρωγός στην διεξαγωγή του αγώνα.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 17.00μ.μ. και θα το διευθύνει ο κύριος Καρυπίδης με βοηθούς τους κυρίους Δέλλιο και Ζιώγλη, ενώ αναμένεται μεγάλη κοσμοσυρροή φιλάθλων από όλη την Αλμωπία.

Ευχόμαστε καλό πρωτάθλημα σε όλες τις ομάδες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...