Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Από τον Δήμο Αλμωπίας ανακοινώνονται οι δημοπρασίες που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη:

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
-Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, πεζοδρομίων κτλ.) Δ.Ε. Εξαπλατάνου 20.000 ευρώ {7/10/2015}
-Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην Τ.Κ. Προμάχων 15.000 ευρώ {7/10/2015}
-Ασφαλτόστρωση στην ΒΙ.ΠΕ. Αριδαίας 20.000 ευρώ {8/10/2015}
-Διαμόρφωση οχετού όμβριων υδάτων εντός της πόλης της Αριδαίας 30.000 ευρώ {8/10/2015}
-Προμήθεια υπολογιστών και λοιπών περιφερειακών και λογισμικού 25.596 ευρώ
-Προμήθεια γεωργικού ελκυστήρα και πλευρικού αρθρωτού καταστροφέα (ανοιχτός διαγωνισμός) 87.945 ευρώ {16/10/2015}

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
-Κατασκευή λωρίδων από γρανιτικό κυβόλιθο στο οδόστρωμα στην Τ.Κ. Λουτρακίου 11.105 ευρώ
-Ασφαλτόστρωση στην Τ.Κ. Δωροθέας (οικισμός Αγάθης) 5.000 ευρώ
-Συντήρηση – επισκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων Δ.Ε. Αριδαίας 10.000 ευρώ
-Συντήρηση – επισκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων Δ.Ε. Εξαπλατάνου 10.000 ευρώ
-Συντήρηση τσιμενταυλάκων όμβριων υδάτων εντός οικισμού της Δ.Ε. Εξαπλατάνου (Χρυσή-Ίδα) 9.700 ευρώ
-Επισκευή και συντήρηση στέγης Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου 6.000 ευρώ
-Επισκευή και συντήρηση στέγης δημοτικού σχολείου Μηλιάς 10.000 ευρώ

-Συντήρηση δασικής οδοποιίας Προμάχων – Θεοδωρακείου – Νότιας 5.919 ευρώ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Αύριο Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 στο Αγροτικό Ιατρείο των Προμάχων, θα υπάρχει γιατρός, από τις 8.30π.μ. μέχρι τις 13.00μ.μ. για τις απαραίτητες εξετάσεις και συνταγογραφήσεις των ασφαλισμένων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ 24η FRUIT LOGISTICA





























Η Π.Ε. Πέλλας συμμετέχει στην 24η Fruit Logistica 
Κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στις τοπικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς να συμμετέχουν στη διοργάνωση


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, πρόκειται να συμμετέχει στην 24η FRUIT LOGISTICA 2016 που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, από 3 έως 5 Φεβρουαρίου 2016. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί όλες τις επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που δραστηριοποιούνται στην Πέλλα και έχουν ως κύρια δραστηριότητά τους τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα να συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση για την προώθηση φρούτων και λαχανικών στους επαγγελματίες της αγοράς. 
Η παραπάνω Διεθνής Έκθεση αποτελεί τη δημοφιλέστερη διοργάνωση και σημείο συνάντησης κυρίως, για τους επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα προβάλλει τοπικά αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα από Συνεταιρισμούς και Επιχειρήσεις της Πέλλας στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να κερδίσουν ξανά μερίδιο αγοράς στην κεντρική Ευρώπη και όχι μόνο, μέσω των συνεργασιών που μπορούν να προκύψουν.
Επιπλέον, στην έκθεση φιλοξενούνται εταιρείες με προϊόντα βιολογικά και μη, όπως φρέσκα φρούτα, λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, βότανα, αρωματικά φυτά,  λουλούδια και φυτά.
Ακόμη συμμετέχουν επιχειρήσεις παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρουσιάζουν τις σύγχρονες τάσεις και προτάσεις αποθήκευσης, συσκευασίας, μεταφοράς και παρουσίασης, καθώς, επίσης, ηλεκτρονικές εφαρμογές του κλάδου των φρέσκων προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε δικό τους ξεχωριστό χώρο, υπό την αιγίδα της Π.Κ.Μ και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας καλύπτοντας ένα μέρος των εξόδων ενοικίασης αυτού.
Για την αρτιότερη οργάνωση της συμμετοχής στην έκθεση παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να αποστείλουν συμπληρωμένη τη σχετική επισυναπτόμενη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας στο Fax: 23813 - 51298 ή στο e-mail:kkalaitzidou@pella.gr
Το κόστος συμμετοχής και λοιπές τεχνικές λεπτομέρειες όπως τα τετραγωνικά του περιπτέρου κλπ. θα ορισθούν σε σχέση με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων.  
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Αικατερίνη Καλαϊτζίδου (ΤΕ Γεωπόνος,  ΔΑΟΚ Πέλλας) στα τηλέφωνα 23813 - 51398, 23813 - 51212 & 6997026331. 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική:
Μαθαίνει να κατακρίνει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα:
Μαθαίνει να καυγαδίζει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία:
Μαθαίνει να είναι ντροπαλό
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή:
Μαθαίνει να αισθάνεται ένοχο
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση:
Μαθαίνει να είναι υπομονετικό
Αν ένα παιδί ζει μέσα στον έπαινο:
Μαθαίνει να εκτιμάει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στη δικαιοσύνη:
Μαθαίνει να είναι δίκαιο
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην αποδοχή,
 Μαθαίνει να αγαπάει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια:
Μαθαίνει να έχει πίστη στον εαυτό του και στους άλλους
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία:
Μαθαίνει να εκτιμάει
Αν ένα παιδί ζει μέσα στην φιλία:
Μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο
_________________

ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ OFFLINE ΚΑΙ ONLINE ΖΩΗΣ

Το Διαδίκτυο τείνει να γίνει δεύτερη φύση. Είναι μια προέκταση του εαυτού μας, ένα μέσο ενσωματωμένο στην εργαλειοθήκη της καθημερινής μας επιβίωσης. Μπορεί ως εργαλείο να μην έχει μεγάλη ιστορία, αλλά η διείσδυσή του σε κρίσιμα πεδία του βίου γίνεται όλο και πιο αισθητή. Το Διαδίκτυο είναι ο νέος κοινός μας τόπος, η νέα κοινή μας επικράτεια. Καθώς τώρα μπορεί καθένας μας στα χέρια του να κυκλοφορεί με μια φορητή συσκευή και να είναι διαρκώς διασυνδεδεμένος, αναδύεται στην επιφάνεια ένα νέο αίτημα, μια νέα πρόκληση.
Πώς θα ισορροπήσουμε την offline ζωή με την online ζωή; Πώς θα δραπετεύσουμε απ’ τις ψευδαισθήσεις που πωλούνται αφειδώς τόσο εντός όσο κι εκτός των δημοφιλών δικτύων; Είναι απαραίτητο άλλοτε να δαιμονοποιούμε κι άλλοτε να εξιδανικεύουμε τις επιλογές μας ή έχουμε κι εναλλακτικές;
Το βέβαιο είναι ότι στις νέες προκλήσεις δεν μπορείς να απαντάς με παλιά εργαλεία σκέψης. Ναι, θα χρησιμοποιήσω το Διαδίκτυο για να επικοινωνήσω, να ενημερωθώ, να ψυχαγωγηθώ, να εκφραστώ, ακόμα και να «χαζολογήσω», αλλά θα το πράξω με συνείδηση, με νόημα, με πνευματική εγρήγορση, με αυτεπίγνωση. Είναι τέτοια η ρευστότητα κι η πλαστικότητα του Μέσου, η δύναμή του να σε κάνει να χάνεσαι και να ξεχνιέσαι, που χρειάζεται διαρκώς να στοχάζεσαι τη θέση σου εντός του. Δεν είναι εύκολο, δεν περιέχεται στις οδηγίες χρήσης του. Ακόμα και η πιο αθώα καθημερινή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με τη μονότονη περιοδικότητα και κανονικότητά της, μπορεί να προσδώσει στον χρήστη χαρακτηριστικά επίκτητης προσωπικότητας ή, αλλιώς, αυτό που ο καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφροντ, Elias Abejaoude, αποκαλεί «ηλεκτρονική προσωπικότητα».
Νέοι «καλωδιωμένοι» με «έξυπνες» συσκευές, τάμπλετ και τηλέφωνα. Το Διαδίκτυο είναι ο νέος κοινός μας τόπος, η νέα κοινή μας επικράτεια.
Νέοι «καλωδιωμένοι» με «έξυπνες» συσκευές, τάμπλετ και τηλέφωνα. Το Διαδίκτυο είναι ο νέος κοινός μας τόπος, η νέα κοινή μας επικράτεια.
Η ηλεκτρονική προσωπικότητα δεν είναι ένα θεωρητικό σχήμα. Προκύπτει απ’ την εικονική περιήγηση του χρήστη στο Διαδίκτυο και φέρει συγκεκριμένες παθογένειες, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν, καταλήγουν σε παθολογίες. Καθώς όμως βρισκόμαστε σε μια εν εξελίξει κατάσταση, καμία σχετική ασθένεια δεν έχει το κατάλληλο φάρμακο. Στο βιβλίο του «Virtually you: The traits of e-personality» (Norton, 2011), ο Abejaoude αποφαίνεται ότι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν οικειοθελώς σ’ ένα μεγάλο κοινωνικό πείραμα, του οποίου τα αποτελέσματα δεν είναι κανείς σε θέση να γνωρίζει σήμερα. Επομένως, μπορεί τώρα η συνετή στάση να είναι μια πιο κριτική συμμετοχή.
Για να εξασφαλίσουμε ένα ικανό επίπεδο ψυχικής και πνευματικής υγείας και να αντισταθμίσουμε τα ελλείμματα που προκαλούνται απ’ την εκτεταμένη χρήση του Διαδικτύου, θα χρειαστεί να αντισταθούμε σε πολύ ανθρώπινες παρορμήσεις, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι στο Διαδίκτυο ικανοποιούμε πραγματικές ανάγκες κι επιθυμίες. Ο Abejaoude, περιγράφοντας τα ανησυχητικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής προσωπικότητας, προτείνει μια σύγχρονη μορφή «γνώθι σαυτόν». Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια σειρά πυρηνικών ιδιοτήτων του είδους μας, οι οποίες πυροδοτούνται και μεγεθύνονται μέσω της συμμετοχής μας στα διαδικτυακά μέσα, όπως: η ψευδαίσθηση του μεγαλείου, ο ναρκισσισμός, η καθημερινή μνησικακία, οι ψυχαναγκασμοί, ο εθισμός, η ανωριμότητα, οι επιδερμικές σχέσεις, η αυταπάτη της γνώσης, η απώλεια της ιδιωτικότητας.
Πώς θα αυτοθεραπεύσουμε την ψευδαίσθηση του μεγαλείου που μας προσφέρει η απόκτηση δημόσιου βήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Με την ταπεινότητα, με την επίγνωση ότι η γνώμη του άλλου είναι εξίσου βαρύνουσα και σοβαρή. Με την ενσυναίσθηση θα αμβλύνουμε πολύ και τις υπόλοιπες παθογένειες που αφορούν την έλλειψη φυσικής επαφής με τον άλλον. Μπαίνοντας συνειδητά στη θέση του άλλου, μειώνουμε τις πιθανότητες να υποκύψουμε στην επιδειξιομανία και τον κυνισμό, ενώ απομακρυνόμαστε κι απ’ την κοινότοπη τάση να φερόμαστε με σκληρότητα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε.
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους ψυχαναγκασμούς που μας επιβάλλει η διαδικτυακή χρήση με ελεγχόμενη αυτοσυγκράτηση, καθορισμένες «δίαιτες» και «ψηφιακές αποτοξινώσεις». Πιθανώς έτσι να αντιμετωπίσουμε την «υπερσύνδεση», τους αφόρητους περισπασμούς και τον εθισμό στο Διαδίκτυο, ο οποίος βέβαια προβάλλεται δυσανάλογα περισσότερο ως αποσταθεροποιητικός παράγων της προσωπικότητας, ενώ η καλπάζουσα ανωριμότητα, ο πειρασμός του τρολαρίσματος, η ένδεια της γλώσσας, η επιρρέπεια στη χαμέρπεια κι η αυταπάτη της γνώσης παρουσιάζονται ως ελάσσονες ή παρεμπίπτουσες πτυχές, κάτι σαν παράπλευρες αλλά ανεκτές απώλειες. Για όλα αυτά το πιστοποιημένο φάρμακο είναι η μελέτη, η επαφή με το διαφορετικό, η νοηματοδότηση των σχέσεών μας και της επαφής μας με τον κόσμο.
Αν με ρωτήσετε πόσο συχνά πρέπει να αναρτάτε στο Facebook ή τι θα ήταν καλύτερα να μοιράζεστε ώστε να μην απολέσετε οριστικά την ιδιωτικότητά σας, θα σας πρότεινα να υιοθετήσετε τον κανόνα των 50 ευρώ.
Καθώς η χρήση των ψηφιακών μέσων είναι πολύ φθηνή, είναι εύκολο να ευτελίζεται η ύπαρξή μας εντός τους. Δώστε αξία σ’ αυτό που είστε αλλά και στους άλλους με τους οποίους σχετίζεστε, και γίνετε πιο εκλεκτικοί στη δημόσια παρουσίας σας, θέτοντας στον εαυτό σας το απλό ερώτημα «αν χρειαζόταν να πληρώσω 50 ευρώ για να κάνω αυτή την ανάρτηση, θα την έκανα;».
_____________
   ~ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗΣ
   Πηγή: kathimerini.gr

91ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ SS ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ



Μια γερμανίδα  91ετών είναι πιθανό να δικαστεί ως συνένοχη για το θάνατο  χιλιάδων ανθρώπων στο κολαστήριο του Άουσβιτς , κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

   Σύμφωνα με τους Γερμανούς εισαγγελείς, η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ήταν μέλος των SS και βοήθησε τη λειτουργία του στρατοπέδου, υπηρετώντας ως χειρίστρια ασυρμάτου.
 Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει με την υπόθεση. 

  Ο εκπρόσωπος των εισαγγελέων δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αν η 91χρονη είναι σε θέση να δικαστεί και πιθανότατα αυτό θα αποφασιστεί από το δικαστήριο ως το τέλος του έτους. 

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΥΚΩΝ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ



Τη συνδρομή του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των επιθέσεων λύκων σε κυνηγόσκυλα και σε ποιμενικούς σκύλους κτηνοτρόφων, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, ζητά με επιστολή του ο κυνηγετικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

 Σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το δασαρχείο Σουφλίου διευκρινίστηκε ότι από το 2014 ο κυνηγετικός σύλλογος καταγγέλλει τις βίαιες επιθέσεις των λύκων, προσκομίζοντας μάλιστα ως αποδεικτικά φωτογραφίες των νεκρών ζώων από τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις έχει εντοπιστεί μόνο το κεφάλι.
 Σύμφωνα με το δασαρχείο άμεσα έγινε η υπηρεσιακή ενημέρωση του αρμόδιου υπουργείου, για να λάβουν την απάντηση ότι ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος και ως εκ τούτου η μόνη ενέργεια που μπορεί να γίνει είναι σύσταση στους κυνηγούς και κτηνοτρόφους να λάβουν μέτρα προστασίας των ζώων τους.
 Ως προς την αιτιολόγηση του φαινομένου, το δασαρχείο εκτιμά ότι μπορεί να οφείλεται στη μείωση των κοπαδιών της περιοχής, καθώς η κτηνοτροφία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο επλήγη σοβαρά από τις ζωονόσους, γεγονός που οδήγησε τους λύκους να αναζητήσουν αλλού τροφή.
 Από την πλευρά του ο κυνηγετικός σύλλογος ισχυρίζεται ότι οι εν λόγω επιθέσεις τείνουν να λάβουν ανησυχητικές διαστάσεις καθώς οι λύκοι κατεβαίνουν πλέον κοντά σε κατοικημένες περιοχές και σε καλλιέργειες γεγονός που εντείνει την ανησυχία τους και δημιουργεί φόβους ακόμη και για μελλοντικές επιθέσεις σε ανθρώπους. 

ΑΣΤΕΓΟΙ ΜΑΖΕΨΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



Άστεγοι από το Τορίνο πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, αφού κατάφεραν να συγκεντρώσουν 60 ευρώ, τα τοποθέτησαν μέσα σε φάκελο και τα άφησαν στην Αρχιεπισκοπή του Τορίνο, όπου τα βρήκε ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής, Τσέζαρε Νοσίλια. 

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι άστεγοι που θέλησαν να παραμείνουν ανώνυμοι συγκέντρωσαν τα χρήματα σε κέρματα 20 λεπτών και 1 και 2 ευρώ.

   Η επιστολή που βρισκόταν στο φάκελο ανέφερε ότι τα χρήματα προορίζονταν για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ιταλία. «Οι άστεγοι κατά καιρούς συγκεντρώνονται κάπου με τηλεόραση και μαθαίνουν από τις ειδήσεις την έκκληση οικογενειών για χρήματα», έγραφαν στην επιστολή εξηγώντας ότι αυτό τους κινητοποίησε. 

   «Οι φτωχοί ξέρουν τι σημαίνει ένδεια και για αυτό εκφράζουν την γενναιοδωρία τους βοηθώντας άλλους φτωχούς με αγάπη άνευ όρων. Επιπλέον, βοηθώντας κάποιον να νιώσει καλύτερα, αισθάνονται χρήσιμοι σε αυτή την κοινωνία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος. 



Πηγή: www.lifo.gr

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Φωτο: insp

Το 13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων κατέκτησε η ελληνική Εθνική ομάδα στο Άμστερνταμ. Μία πραγματικά απίστευτη νίκη και μια συγκινητική στιγμή. 

  Οι Έλληνες αγωνίστηκαν σκληρά μετά τα δύο γκολ που δέχθηκαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα για να εξασφαλίσουν τη νίκη με 6-2 επί της ελβετικής ομάδας. Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που η Ελλάδα συμμετέχει στην εκδήλωση. 

Φωτο: insp

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν φαίνεται αληθινό» είπε ο αρχηγός Νικόλαος Πετρόπουλος, κρατώντας το πολυπόθητο τρόπαιο μετά τον αγώνα.
   "Είμαι πολύ χαρούμενος για τον εαυτό μου και όλη την ομάδα. Αυτό είναι ένα συναίσθημα που ζεις μια φορά» κατέληξε. 

"This is a once-in-a-lifetime feeling” Greece wins Cup in Amsterdam


Η Ελλάδα ήταν μία από τις λίγες χώρες που είχε μικτή ομάδα. Η Στέλα Κατζιλίδου, που πουλάει περιοδικά της Σχεδίας στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στην ομάδα, δήλωσε πως δεν θα κοιμηθεί από τη χαρά της σήμερα. Ακόμη δύο μέλη της ομάδας είναι πωλητές του περιοδικού Σχεδία.
   Η Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε με 64 ακόμη εθνικές ομάδες –γυναικείες και ανδρικές–, από 48 χώρες συνολικά.  

Η Ελλάδα ήταν μία από τις λίγες χώρες που είχε μικτή ομάδα. Η Στέλα Κατζιλίδου, που πουλάει περιοδικά της Σχεδίας στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στην ομάδα, δήλωσε πως δεν θα κοιμηθεί από τη χαρά της σήμερα. Ακόμη δύο μέλη της ομάδας είναι πωλητές του περιοδικού Σχεδία.
   Η Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε με 64 ακόμη εθνικές ομάδες –γυναικείες και ανδρικές–, από 48 χώρες συνολικά. 

Φωτο: insp

«Μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» («a ball can change the world») είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων, του μεγάλου αυτού κοινωνικού και αθλητικού κινήματος, που αξιοποιεί τον «βασιλιά των σπόρ», το ποδόσφαιρο, ως μέσο για κοινωνική αλλαγή. 
    Προπονητής της ομάδας είναι ένας πρώην παίκτης της. Ο Γιάννης Κώτσος συμμετείχε ως αθλητής στο 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που είχε φιλοξενηθεί το 2009 στο Μιλάνο. Ο Γιάννης είναι –κι αυτός– στο δίκτυο των πωλητών της «σχεδίας». 

  Πέρα, όμως, από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και εκδηλώσεις στόχος των οποίων δεν είναι να γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές, αλλά καλύτεροι άνθρωποι.

   Τα εργαστήρια «River For Life» («Ποτάμι για τη Ζωή»), επί παραδείγματι, που διοργανώνονται από την οργάνωση «Women Win» είναι μία μέθοδος εικαστικής αφήγησης σκοπός της οποίας είναι να βοηθήσει τις συμμετέχουσες να ανασύρουν από τη μνήμη τους και να σκεφτούν το παρελθόν, αλλά και να τους δώσει ερεθίσματα να σκεφτούν για το αύριο. 
  Το «Women Win» είναι μια διεθνής οργάνωση που στόχο έχει την ενεργοποίηση και υποστήριξη γυναικών μέσα από τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη μια σειρά πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων (επισκέψεις στο μουσείο της Άννας Φρανκ, σε οικολογικά αγροκτήματα κ.λπ.).



 Πηγή: www.lifo.gr

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

             ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

 Το Σάββατο 26/09/2015 και ώρα 11:00 π.μ. Καλούμε όλους τους γονείς που έχουν παιδιά (αγόρια και κορίτσια) γεννημένα απο  το 2003 έως το 2010 να παρευρεθούν στο γήπεδο Γ.Λαγούδης (παραποτάμια περιοχή).
 Σκοπός της πρόσκλησης είναι η διοργάνωση ενός φιλικού αγώνα μεταξύ γονέων και παιδιών μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος του Ο.Π.Α.Π.
Στους αγώνες αυτούς όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος θα χωριστούν σε ομάδες με βάση την ηλικία τους και θα παίξουν αντίπαλοι με τους γονείς τους. Η διάρκεια καθώς και οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου που θα γίνουν τα παιχνίδια θα είναι τα αντίστοιχα με το πρωτάθλημα που θα παίζουν τα παιδιά.
Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να παίξουν μαζί σας και να ζήσουν μια εμπειρία που θα σας φέρει σίγουρα πιο κοντά.


                           Ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό

  Η συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό συνδέεται με την παρουσία του γονέα και την συμπεριφορά του, άλλοτε ενθουσιώδης και υποστηρικτική, άλλοτε πιεστική και απαιτητική. Οι γονείς στον αθλητισμό περιγράφονται ως η βάση του αθλητή, η «πηγή» των περισσότερων χαρακτηριστικών στοιχείων του, στοιχεία που τον συνοδεύουν όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε όλη του τη ζωή. Ο Φρόϋντ (κύριος εισηγητής της επιστήμης της Ψυχολογίας) υποστήριζε ότι η προσωπικότητα των παιδιών διαμορφώνεται από τα 4 έως και τα 9 πρώτα χρόνια της ζωής του. Στο χρονικό αυτό σημείο, η παρουσία και η συμπεριφορά των γονέων του κρίνεται καθοριστική και ό,τι αποκτήσει ως χαρακτηριστικό προσωπικότητας, θα εκδηλωθεί μετέπειτα σε όλες τις δραστηριότητές του. Θεωρώντας ότι η ανάπτυξη των παιδιών δεν είναι προδιαγεγραμμένη, η επίδραση των γονέων στον αθλητισμό είναι, ωστόσο,  σημαίνουσα. Καθορίζει τη στάση του παιδιού προς τον αθλητισμό, προς τους συναθλητές, τους προπονητές του, τους στόχους του γενικότερα. Είναι κρίσιμης σημασίας ακόμη και για την απόδοση του αθλητή, επιτυχημένη ή μη. 
Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα παιδιά κάνουν αθλητισμό σε μικρή ηλικία, κυρίως για να διασκεδάζουν. Όταν ο αθλητισμός γίνεται πιεστικός και εκλύει αρνητικά συναισθήματα, οδηγούνται σταδιακά στην αποφυγή του και τελικά στην απόσυρση. Βοηθείστε και στηρίξτε τα παιδιά, ώστε η εμπειρία του αθλητισμού να είναι θετική, διασκεδαστική και να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, ωφέλιμα για εκείνα, στοιχεία. 



                                                                                                


                                                           Με εκτίμηση
                                      Χατζηγιαννίδης Χρήστος

                                Υπεύθυνος ακαδημιών Αλμωπού

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...