Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΛΜΩΠΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

             ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

 Το Σάββατο 26/09/2015 και ώρα 11:00 π.μ. Καλούμε όλους τους γονείς που έχουν παιδιά (αγόρια και κορίτσια) γεννημένα απο  το 2003 έως το 2010 να παρευρεθούν στο γήπεδο Γ.Λαγούδης (παραποτάμια περιοχή).
 Σκοπός της πρόσκλησης είναι η διοργάνωση ενός φιλικού αγώνα μεταξύ γονέων και παιδιών μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος του Ο.Π.Α.Π.
Στους αγώνες αυτούς όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος θα χωριστούν σε ομάδες με βάση την ηλικία τους και θα παίξουν αντίπαλοι με τους γονείς τους. Η διάρκεια καθώς και οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου που θα γίνουν τα παιχνίδια θα είναι τα αντίστοιχα με το πρωτάθλημα που θα παίζουν τα παιδιά.
Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να παίξουν μαζί σας και να ζήσουν μια εμπειρία που θα σας φέρει σίγουρα πιο κοντά.


                           Ο ρόλος των γονέων στον αθλητισμό

  Η συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό συνδέεται με την παρουσία του γονέα και την συμπεριφορά του, άλλοτε ενθουσιώδης και υποστηρικτική, άλλοτε πιεστική και απαιτητική. Οι γονείς στον αθλητισμό περιγράφονται ως η βάση του αθλητή, η «πηγή» των περισσότερων χαρακτηριστικών στοιχείων του, στοιχεία που τον συνοδεύουν όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε όλη του τη ζωή. Ο Φρόϋντ (κύριος εισηγητής της επιστήμης της Ψυχολογίας) υποστήριζε ότι η προσωπικότητα των παιδιών διαμορφώνεται από τα 4 έως και τα 9 πρώτα χρόνια της ζωής του. Στο χρονικό αυτό σημείο, η παρουσία και η συμπεριφορά των γονέων του κρίνεται καθοριστική και ό,τι αποκτήσει ως χαρακτηριστικό προσωπικότητας, θα εκδηλωθεί μετέπειτα σε όλες τις δραστηριότητές του. Θεωρώντας ότι η ανάπτυξη των παιδιών δεν είναι προδιαγεγραμμένη, η επίδραση των γονέων στον αθλητισμό είναι, ωστόσο,  σημαίνουσα. Καθορίζει τη στάση του παιδιού προς τον αθλητισμό, προς τους συναθλητές, τους προπονητές του, τους στόχους του γενικότερα. Είναι κρίσιμης σημασίας ακόμη και για την απόδοση του αθλητή, επιτυχημένη ή μη. 
Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα παιδιά κάνουν αθλητισμό σε μικρή ηλικία, κυρίως για να διασκεδάζουν. Όταν ο αθλητισμός γίνεται πιεστικός και εκλύει αρνητικά συναισθήματα, οδηγούνται σταδιακά στην αποφυγή του και τελικά στην απόσυρση. Βοηθείστε και στηρίξτε τα παιδιά, ώστε η εμπειρία του αθλητισμού να είναι θετική, διασκεδαστική και να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, ωφέλιμα για εκείνα, στοιχεία. 



                                                                                                


                                                           Με εκτίμηση
                                      Χατζηγιαννίδης Χρήστος

                                Υπεύθυνος ακαδημιών Αλμωπού

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...